Dodaj do ulubionych

23.20 Superwizjer

03.12.07, 20:12
Material z Nangar Khel.
Obserwuj wątek
    • lechowski51 Re: 23.20 Superwizjer 03.12.07, 20:30
      Hans!
      Moze zapatrzyli sie na rzeznika Szamira ktory w obozach Sabra i
      szatila wymordowal ok 4000 kobiet i dzieci palestynskich...by w
      nagrode odstac od swoich wspolbraci pokojowego Nobla
      • hansgrubber Komedia pomyłek 03.12.07, 21:12
        1. Troche zboczyles z tematu, ale jestes specjalista od zboczen.
        2. Ale przytrafila Ci sie bardziej zabawna gafa: pomyliles Szamira a
        Rabinem i Szaronem. Duza sztuka, gratuluje. :)))
      • pawlozsiul obrońca wolnej Palestyny 03.12.07, 21:53
        O Szarona Ci chyba chodzi? Jakiego on ma Nobla - literackiego czy z
        chemii?
        • hansgrubber Re: obrońca wolnej Palestyny 03.12.07, 21:58
          Z ekonomii. :)
          • lechowski51 Re: obrońca wolnej Palestyny 03.12.07, 22:58
            Hans pomylilem...ale Szamir tez decydowal o tej masakrze jako
            minister spraw zagranicznych....Begin tez o niej wiedzial
            • pawlozsiul też podejrzewałem Szamira Basajewa 03.12.07, 23:05
              • lechowski51 Re: też podejrzewałem Szamira Basajewa 04.12.07, 00:01
                ...no i Hans oprocz Jedwabnego,Kielc...bedziecie sie teraz wraz GW
                podniecac "zbrodniami" POlakow w Afganistanie
                • pawlozsiul podniecać to Ty się możesz Biedroniem 04.12.07, 00:04
                  Wyjaśnienie tego, co zdarzyło się w Afganistanie jest kwestią
                  elementarnej przyzwoitości.
    • pawlozsiul wątpliwości ten materiał nie rozwiał 04.12.07, 00:00
      Ale dwie ciekawostki jednak były:
      1. Stosunek "eksportera demokracji" do konwencji - zbijający z nóg;
      kiedy wreszcie USA odejdą w niebyt?
      2. stopień Polki - "generał dywizji" - okazuje się, że awansować
      można również w rezerwie, pracując w warszawskim ratuszu. Machnę się
      do WKU, może już jestem majorem.
    • markochmeleski Tak słucham i czytam 04.12.07, 06:54
      i zastanawia mnie taka sprawa: a gdyby to było na odwrót.Ogólnie powiem.Siedzą
      sobie w górach wyznawcy allacha i z nudów skrecili sobie rakietę,tylko z
      ładunkiem konwencjonalnym.Wkopali słup,przywiązali rakietę i podpalili pod nia
      ognisko.I nagle sru!I poleciała.Tubylcy pieją z zachwytu,choć gdzie poleciała to
      nie wiedzą.A ona sobie leci,leci,znudziło jej się lecieć i dawaj spadać na
      np.ElPaso,gdzieś na ogrodową,mniej więcej gdzie leży padło kota.Sruuuuuuuu......!
      Jest dużo ofiar,oczywiście cywilnych.
      Ci w gorach dowiadują się o tym i co?i nic.Są bohaterami swych narodów w walce z
      niewiernymi.
      Ja wiem że zgineli cywile i co z tego.Wiem,że nieszczęście tych ludzi,ale co
      k...a wojsko pojechało tam na manewry czy na wojnę?Tam w tym Afganistanie jest
      tylu samo pismaków jak żołnierzy,siedzą i patrzą na ręce tym wojakom.Jak będą
      pieprzyć się,to tak jak ryscy,wyjdą pobici.Pojechali na wojnę żeby wygrywać a
      nie nadstawiać karku.Tyle cywilów co tam zginęło to unas ginie w kilka godzin na
      drogach i jakoś żaden minister od dróg nie dostal dożywacia.
      62 lata wojny na naszych ziemiach nie było,to już pieprzy się z dobrobytu.Tyle
      • pawlozsiul wojna nie polega na zabijaniu cywili 04.12.07, 07:04
        Indianie wydrążyli sekwoję, nabili prochem, postanowili odpalić.
        Gdzie? Znali tylko jedno miasto - na Erewań! Podpalili lont.
        Zaszumiało, wystrzeliło - kilkunastu Indian padło, wielu rannych.
        Podnosi się wódz bez ręki i mówi: "Ja pie*dolę! To co dopiero musi
        się teraz dziać w Erewaniu!".
        • pawlozsiul o Afganistanie wiem tyle, co Indianie o Erewaniu 04.12.07, 07:13
          I wolałbym, żeby polska armia nie dbała tam o moje bezpieczeństwo
          strzelając do tamtejszych wieśniaków.
          • markochmeleski Re: o Afganistanie wiem tyle, co Indianie o Erewa 04.12.07, 08:32
            Pawlo tam gdzie drwa rąbią,to wióry lecą.Jak świat światem na wojnach giną
            cywile i po co to rozpamiętywać.A zresztą po jaką cholerę tam poleżli?Czego?Jak
            się wysyła wojsko na takie misje to trzeba się z tym liczyc.
            Ciekaw jaki dziś będzie bilans tych co zginęli w wypadkach samochodowych?
            • lechowski51 Re: o Afganistanie wiem tyle, co Indianie o Erewa 04.12.07, 13:24
              Wojna polega na zabijaniu,rzecz w tym czy jest to wojna sprawiedliwa
              w rozumieniu Pawla Wlodkowica czy wojna najezdzcow.Nasi jak i kiedys
              sowieccy zolnierze sa tam traktowani jak okupanci i musimy to
              przyjac do wiadomosci,niezaleznie jakimi intencjami kierowali sie Ci
              ktorzy ich tam wysylali.Czym innym jest nasza niezgoda na obecnosc
              tam naszych zolnierzy a czym innym epatowanie sie pseuodopacyfistow
              takich jak hans ze zginello tam paru cywilow.
              ...a juz pokazywanie calej Polsce skutych zolnierzy to
              sk....synstwo!
              • hansgrubber Re: o Afganistanie wiem tyle, co Indianie o Erewa 04.12.07, 19:11
                Strasznie sie pienisz. Co Ty jesz? :)
                • lechowski51 Re: o Afganistanie wiem tyle, co Indianie o Erewa 04.12.07, 20:17
                  ...Hans jem wlasnie koszerny salceson
                  • hansgrubber Re: o Afganistanie wiem tyle, co Indianie o Erewa 04.12.07, 21:46
                    I myjesz sie mydlem z Auschwitz jak Twoi koledzy z SS. :)
                  • pawlozsiul proponuję "schab po żydowsku" 04.12.07, 22:34
                    Sorki, literówka w temacie.
              • pawlozsiul Re: o Afganistanie wiem tyle, co Indianie o Erewa 04.12.07, 22:33
                lechowski51 napisał:

> w rozumieniu Pawla Wlodkowica

Zawsze podejrzewałem, że mentalnie nie wyszedłeś ze wczesnego
                średniowiecza.

> ...a juz pokazywanie calej Polsce skutych zolnierzy to
                > sk....synstwo!

Rośnie widać nowe pokolenie "żołnierzy wyklętych". Ale to już Twój
                problem - jeżeli nie potrafisz odróżnić zbrodni od działań wojennych.
                • lechowski51 Re: o Afganistanie wiem tyle, co Indianie o Erewa 04.12.07, 22:40
                  ...o zbrodni bedziesz mogl trabic razem z Towarzyszem Hansem jak
                  zostana osadzeni
                  • hansgrubber Re: o Afganistanie wiem tyle, co Indianie o Erewa 04.12.07, 22:42
                    Tu zgoda. Ale nie glupio Ci ze Polacy zabili dzieci? Mi strasznie.
                    • lechowski51 Z padalcami Hans nie rozmamwiam... 04.12.07, 22:47
                      ...porownanie Polaka do SS-mana konczy nasze hans dywagacje
                      • pawlozsiul a co Ci się skojarzyło z SS? 04.12.07, 22:51
                        może tępy jestem, ale nie załapałem. Hans ostatni raz pisał o SS na
                        wiosnę.
                      • hansgrubber Musisz przestac gadac do siebie 04.12.07, 22:52
                        Och doprawdy przesadzasz, nie ma sie co wstydzic antysemityzmu,
                        godne to chwalebne i uswiecone tradycja KK.
                        • mexico86 Re: Musisz przestac gadac do siebie 04.12.07, 23:57
                          Hans badz tak miły i podaj mi definicje Antysemityzmu.
                          • hansgrubber Re: Musisz przestac gadac do siebie 05.12.07, 00:05
                            Tak w skrócie: antysemityzm to postawa niechęci bądź wrogości wobec
                            Żydów lub osób pochodzenia żydowskiego, ich prześladowanie i
                            dyskryminacja, poglądy uzasadniające takie działania.
                            • mexico86 Re: Musisz przestac gadac do siebie 05.12.07, 00:23
                              Czyli naprzyklad jesli mowie żyd Michnik to a tamto.....to nie ma
                              nic w tym zlego, a ze go zbytnio nie lubie i czesto sie o tym
                              bandycie wypowiadam niepochlebnie to jest antysemityzm?
                              • hansgrubber Re: Musisz przestac gadac do siebie 05.12.07, 00:30
                                Tak wyglada bo nie przypuszczam abys lubil Dzierzynskiego a nie
                                napiszesz o nim Polak bandyta, tylko po prostu bandyta. :)
                                • mexico86 Re: Musisz przestac gadac do siebie 05.12.07, 01:21
                                  Widzisz Hansie tak sie jakos dziwnie sklada że szkodnicy Naszej
                                  ojczyzny w duzej czesci niestety żydzi...od oprawców UB-ich po
                                  Michnika, Geremka, Twego ukochanego Kwasniewskiego i wielu innych.
                                  Czy to antysemityzm? To stwierdzenie faktu.
                                  W Londynie w żydowskiejdzielnicy Finshley wychodzi lokalna gazeta
                                  starotestamentowców. W każdym cotygodnoiowym wydaniu jest artykuł Co
                                  jakie panstwo powinno oddac żydom...a to w imie holokaustu ,
                                  antysemityzmu,a to tylkodlatego że jestesmy żydami i bez łaski sie
                                  należy. Czytaj dalej koszerna i trwaj w swojej tolerancji milosci
                                  itp. Pokój z Tobą.
                                  • hansgrubber Re: Musisz przestac gadac do siebie 05.12.07, 01:41
                                    No widzisz jak swietnie sie zharmonizowales z definicja. Tylko
                                    widzisz jest problem - Krolowa Polski to Żydowka. Tylko ciiiiiii!!!!!
                          • pawlozsiul definicja ostensywna antysemityzmu: 05.12.07, 00:09
                            Lechowski51
                      • markochmeleski Re: Z padalcami Hans nie rozmamwiam... 04.12.07, 23:00
                        Tu lechowski przypominam ci że mnie też ruszylo jak użyleś skrótu SS na Orli
                • pawlozsiul rozbrajający jesteś, w sumie masz rację... 04.12.07, 22:43
                  Przecież nie wiemy, ile z tych dzieci zapadłoby na nowotwór i jak
                  bardzo by cierpiały w dorosłym życiu? Cześć i chwała bohaterom,
                  którzy mieli odwagę ich cierpienia przerwać zawczasu.

Lechowski, jaki masz stopień?
                  • pawlozsiul to jest do Lechowskiego, coś mi się poj.... 04.12.07, 22:44

• hansgrubber Wracajac do tematu 04.12.07, 23:07
      spodziewalem sie czegos lepszego, najwieksza wartosc tego materialu
      to zdjecia i wypowiedzi z wioski ale jak widac nie nagrywane silami
      TVN a miejscowej wynajetej ekipy co ze zlosliwa satysfakcja zauwazam
      choc rozumiem. Niw rozumiem co to znaczy ze rozkaz byl niejasny.
      Prawdopodobnie - jasny byl tylko nie wiadomo kto go wydal.
      • markochmeleski Re: Wracajac do tematu 04.12.07, 23:26
        zapomniałeś o pomroczności jasnej
      • mexico86 Re: Wracajac do tematu 05.12.07, 00:05
        Można by żalożyc Hamburgerku że Dziennikarze łżą. Popatrz tylko na
        przeklamania dokonywane przez dziennikarzy w Serbii.
        Pie.....i jamerykancy sila sie na walke z terrorystycznym Islamem a
        w Europie robia nam psikusa Osadzajac w Kosowie Bandy Islamskich
        Albanców....wielki placz ze paru sobie postrzelało w
        Awganistanie....a tu pod nose gorsze rzeczy sie dzieja i cisza jak
        makiem zasiał.
        Nie mogli barany znalesc nic na Milosevicia....to nałgali że sie
        biedaczyna przekrecił.
        • hansgrubber Re: Wracajac do tematu 05.12.07, 00:20
          Bez komentarza.
          • lechowski51 Markochmelski.... 05.12.07, 10:55
            ...jezeli uzylem skrotu SS to w odniesieniu do podobnych bandytow z
            Armii Czerwonej,porownywalem formacje a nie odnosilem do
            poszczegolnych ludzi.Padalec Hans nazywa tych zbrodniarzy z SS moimi
            kolegami.Nie widzisz roznicy????????
            • markochmeleski Re: Markochmelski.... 05.12.07, 17:18
              Widzę,choć można doszukać się i wspólnych cech
            • pawlozsiul ponawiam pytanie: jaki masz stopień? 05.12.07, 18:49
              Chetnie bym Ci zasalutował, ale obawiam się (z twoich wypowiedzi to
              nawet wprost wynika - przynajmniej dla tych, którzy w armii byli),
              że Ty wcale nie byłeś w wojsku, "patrioto".
              • lechowski51 Re: ponawiam pytanie: jaki masz stopień? 05.12.07, 20:41
                Moze z moich wypowiedzi o Armii czerwonej wyciagles wniosek ze nie
                bylem w wojsku???To Cie zaskocze...bylem!Nie wiem czy wiesz co to
                zwiad artyleryjski ale taka wlasnie mialem specjalnosc.By bylo
                ciekawiej...w czasie jak SB zamykalo mnie i robilo rewizje to WKU
                awansowalo mnie na porucznika rezerwy...smialo sie z tego pol miasta.
                Co chcesz jeszcze wiedziec?Jaki mialem rozmiar czapki?
                • markochmeleski Re: ponawiam pytanie: jaki masz stopień? 05.12.07, 20:46
                  Nie wiem czy mam rację ale zwiad artyleryjski kajarzy mi sie z mięsem
                  armatnim.Czy zadaniem zwiadowcow jest bieganie po polu walki a do nich
                  przeciwnik szczela z działa i przez to odkrywa swoje pozycje
                  • lechowski51 Re: ponawiam pytanie: jaki masz stopień? 05.12.07, 23:12
                    Marko!Dzisiaj te sprawy zalatwiaja satelity i dzieki GPS znasz
                    miejsce wroga i swoja pozycje z dokladnoscia do metra.Za moich
                    czasow latalo sie z przyrzadami optycznymi,tyczkami i tasmami.Dzieki
                    Sowietom dostalismy pare wozow dowodzenia z tzw.zirokompasami ktore
                    udoskonalaly prace ,byly szybsze ale za to bardzo niedokladne.Byc
                    moze i w Afganistanie mozdzierzysci dostali zle namiary stad tez i
                    ta cala historia z ostrzelaniem wioski.
                    • hansgrubber Re: ponawiam pytanie: jaki masz stopień? 05.12.07, 23:32
                      A byc moze dostali dobre. :)
                      • markochmeleski Re: ponawiam pytanie: jaki masz stopień? 06.12.07, 06:15
                        Na drogach,w Polsce rocznie ginie około 7000 osób(kobiet i dzieci też).Podzielić
                        to na liczbę dni w roku.O ! Minister Transportu do tiurmy.
                        Ręce won od żołnierzy!
                        • hansgrubber Re: ponawiam pytanie: jaki masz stopień? 06.12.07, 10:07
                          Nie widze zwiazku. :)
                          • lechowski51 Pacycyfistom nie chodzi o prawde.... 06.12.07, 11:54
                            ...chodzi im o obrzucenie blotem zolnierzy,o rozbrojenie kosztem
                            rozbojnikow w turbanach.Gdy ginelli niewinni ludzie w NY,Londynie
                            czy Madrycie nie slychac bylo tego zgielku i patetycznych
                            oskarzen.Zabieg jest prosty-zrownac bandyte podkladajacego bomby z
                            zolnierzem.Przyklad tego mielismy w Jugoslawi i Kosowie.Ze
                            strzelajacych kosowskich bandytow do policjantow zrobiono bojownikow
                            o wolnosc Kosowa,potem zrownano z ziemia duza czesc Jugoslawi i mamy
                            w srodku Europy,bandycka republike Kosowa.Nikt dzisiaj nie pisze o
                            Serbach,ktorzy nie moga dostac sie do swoich krewnych,wyjsc do
                            cerkwi i kosciolow,zyja w gettach,ktore im stworzyli amerykanie,przy
                            pomocy "postepowej Europy"
                            • kumbuks Re: Pacycyfistom nie chodzi o prawde.... 06.12.07, 12:42
                              I tu się z tobą zgadzam - mówiłem wcześniej o zbieżności poglądów
                              • hansgrubber Wywalic Sienkiewicza z lektur! 06.12.07, 19:45
                                1. Lechowski uwaza ze jak gina nasze dzieci to dramat, jak nasi
                                zolnierze zabijaja obce to jest ok a czynienie z tego zarzutu sluzy
                                obcym silom.
                                2. Skutki czytania "W pustyni i w puszczy" :)
                                • bronek_lunatyk Re: Wywalic Sienkiewicza z lektur! 06.12.07, 19:59
                                  nie czytania a przeczytania fragmentu z Kalim.
                                  • mexico86 Re: Wywalic Sienkiewicza z lektur! 06.12.07, 20:15
                                    Bronek ty to jak cos pier.......z
                                    • hansgrubber Re: Wywalic Sienkiewicza z lektur! 06.12.07, 21:00
                                      Kumnal o co chodzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka