hansgrubber 03.12.07, 20:12 Material z Nangar Khel. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lechowski51 Re: 23.20 Superwizjer 03.12.07, 20:30 Hans! Moze zapatrzyli sie na rzeznika Szamira ktory w obozach Sabra i szatila wymordowal ok 4000 kobiet i dzieci palestynskich...by w nagrode odstac od swoich wspolbraci pokojowego Nobla Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Komedia pomyłek 03.12.07, 21:12 1. Troche zboczyles z tematu, ale jestes specjalista od zboczen. 2. Ale przytrafila Ci sie bardziej zabawna gafa: pomyliles Szamira a Rabinem i Szaronem. Duza sztuka, gratuluje. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul obrońca wolnej Palestyny 03.12.07, 21:53 O Szarona Ci chyba chodzi? Jakiego on ma Nobla - literackiego czy z chemii? Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: obrońca wolnej Palestyny 03.12.07, 22:58 Hans pomylilem...ale Szamir tez decydowal o tej masakrze jako minister spraw zagranicznych....Begin tez o niej wiedzial Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: też podejrzewałem Szamira Basajewa 04.12.07, 00:01 ...no i Hans oprocz Jedwabnego,Kielc...bedziecie sie teraz wraz GW podniecac "zbrodniami" POlakow w Afganistanie Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul podniecać to Ty się możesz Biedroniem 04.12.07, 00:04 Wyjaśnienie tego, co zdarzyło się w Afganistanie jest kwestią elementarnej przyzwoitości. Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul wątpliwości ten materiał nie rozwiał 04.12.07, 00:00 Ale dwie ciekawostki jednak były: 1. Stosunek "eksportera demokracji" do konwencji - zbijający z nóg; kiedy wreszcie USA odejdą w niebyt? 2. stopień Polki - "generał dywizji" - okazuje się, że awansować można również w rezerwie, pracując w warszawskim ratuszu. Machnę się do WKU, może już jestem majorem. Odpowiedz Link Zgłoś
markochmeleski Tak słucham i czytam 04.12.07, 06:54 i zastanawia mnie taka sprawa: a gdyby to było na odwrót.Ogólnie powiem.Siedzą sobie w górach wyznawcy allacha i z nudów skrecili sobie rakietę,tylko z ładunkiem konwencjonalnym.Wkopali słup,przywiązali rakietę i podpalili pod nia ognisko.I nagle sru!I poleciała.Tubylcy pieją z zachwytu,choć gdzie poleciała to nie wiedzą.A ona sobie leci,leci,znudziło jej się lecieć i dawaj spadać na np.ElPaso,gdzieś na ogrodową,mniej więcej gdzie leży padło kota.Sruuuuuuuu......! Jest dużo ofiar,oczywiście cywilnych. Ci w gorach dowiadują się o tym i co?i nic.Są bohaterami swych narodów w walce z niewiernymi. Ja wiem że zgineli cywile i co z tego.Wiem,że nieszczęście tych ludzi,ale co k...a wojsko pojechało tam na manewry czy na wojnę?Tam w tym Afganistanie jest tylu samo pismaków jak żołnierzy,siedzą i patrzą na ręce tym wojakom.Jak będą pieprzyć się,to tak jak ryscy,wyjdą pobici.Pojechali na wojnę żeby wygrywać a nie nadstawiać karku.Tyle cywilów co tam zginęło to unas ginie w kilka godzin na drogach i jakoś żaden minister od dróg nie dostal dożywacia. 62 lata wojny na naszych ziemiach nie było,to już pieprzy się z dobrobytu.Tyle Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul wojna nie polega na zabijaniu cywili 04.12.07, 07:04 Indianie wydrążyli sekwoję, nabili prochem, postanowili odpalić. Gdzie? Znali tylko jedno miasto - na Erewań! Podpalili lont. Zaszumiało, wystrzeliło - kilkunastu Indian padło, wielu rannych. Podnosi się wódz bez ręki i mówi: "Ja pie*dolę! To co dopiero musi się teraz dziać w Erewaniu!". Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul o Afganistanie wiem tyle, co Indianie o Erewaniu 04.12.07, 07:13 I wolałbym, żeby polska armia nie dbała tam o moje bezpieczeństwo strzelając do tamtejszych wieśniaków. Odpowiedz Link Zgłoś
markochmeleski Re: o Afganistanie wiem tyle, co Indianie o Erewa 04.12.07, 08:32 Pawlo tam gdzie drwa rąbią,to wióry lecą.Jak świat światem na wojnach giną cywile i po co to rozpamiętywać.A zresztą po jaką cholerę tam poleżli?Czego?Jak się wysyła wojsko na takie misje to trzeba się z tym liczyc. Ciekaw jaki dziś będzie bilans tych co zginęli w wypadkach samochodowych? Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: o Afganistanie wiem tyle, co Indianie o Erewa 04.12.07, 13:24 Wojna polega na zabijaniu,rzecz w tym czy jest to wojna sprawiedliwa w rozumieniu Pawla Wlodkowica czy wojna najezdzcow.Nasi jak i kiedys sowieccy zolnierze sa tam traktowani jak okupanci i musimy to przyjac do wiadomosci,niezaleznie jakimi intencjami kierowali sie Ci ktorzy ich tam wysylali.Czym innym jest nasza niezgoda na obecnosc tam naszych zolnierzy a czym innym epatowanie sie pseuodopacyfistow takich jak hans ze zginello tam paru cywilow. ...a juz pokazywanie calej Polsce skutych zolnierzy to sk....synstwo! Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: o Afganistanie wiem tyle, co Indianie o Erewa 04.12.07, 19:11 Strasznie sie pienisz. Co Ty jesz? :) Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: o Afganistanie wiem tyle, co Indianie o Erewa 04.12.07, 20:17 ...Hans jem wlasnie koszerny salceson Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: o Afganistanie wiem tyle, co Indianie o Erewa 04.12.07, 21:46 I myjesz sie mydlem z Auschwitz jak Twoi koledzy z SS. :) Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul proponuję "schab po żydowsku" 04.12.07, 22:34 Sorki, literówka w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul Re: o Afganistanie wiem tyle, co Indianie o Erewa 04.12.07, 22:33 lechowski51 napisał: > w rozumieniu Pawla Wlodkowica Zawsze podejrzewałem, że mentalnie nie wyszedłeś ze wczesnego średniowiecza. > ...a juz pokazywanie calej Polsce skutych zolnierzy to > sk....synstwo! Rośnie widać nowe pokolenie "żołnierzy wyklętych". Ale to już Twój problem - jeżeli nie potrafisz odróżnić zbrodni od działań wojennych. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: o Afganistanie wiem tyle, co Indianie o Erewa 04.12.07, 22:40 ...o zbrodni bedziesz mogl trabic razem z Towarzyszem Hansem jak zostana osadzeni Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: o Afganistanie wiem tyle, co Indianie o Erewa 04.12.07, 22:42 Tu zgoda. Ale nie glupio Ci ze Polacy zabili dzieci? Mi strasznie. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Z padalcami Hans nie rozmamwiam... 04.12.07, 22:47 ...porownanie Polaka do SS-mana konczy nasze hans dywagacje Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul a co Ci się skojarzyło z SS? 04.12.07, 22:51 może tępy jestem, ale nie załapałem. Hans ostatni raz pisał o SS na wiosnę. Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Musisz przestac gadac do siebie 04.12.07, 22:52 Och doprawdy przesadzasz, nie ma sie co wstydzic antysemityzmu, godne to chwalebne i uswiecone tradycja KK. Odpowiedz Link Zgłoś
mexico86 Re: Musisz przestac gadac do siebie 04.12.07, 23:57 Hans badz tak miły i podaj mi definicje Antysemityzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Musisz przestac gadac do siebie 05.12.07, 00:05 Tak w skrócie: antysemityzm to postawa niechęci bądź wrogości wobec Żydów lub osób pochodzenia żydowskiego, ich prześladowanie i dyskryminacja, poglądy uzasadniające takie działania. Odpowiedz Link Zgłoś
mexico86 Re: Musisz przestac gadac do siebie 05.12.07, 00:23 Czyli naprzyklad jesli mowie żyd Michnik to a tamto.....to nie ma nic w tym zlego, a ze go zbytnio nie lubie i czesto sie o tym bandycie wypowiadam niepochlebnie to jest antysemityzm? Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Musisz przestac gadac do siebie 05.12.07, 00:30 Tak wyglada bo nie przypuszczam abys lubil Dzierzynskiego a nie napiszesz o nim Polak bandyta, tylko po prostu bandyta. :) Odpowiedz Link Zgłoś
mexico86 Re: Musisz przestac gadac do siebie 05.12.07, 01:21 Widzisz Hansie tak sie jakos dziwnie sklada że szkodnicy Naszej ojczyzny w duzej czesci niestety żydzi...od oprawców UB-ich po Michnika, Geremka, Twego ukochanego Kwasniewskiego i wielu innych. Czy to antysemityzm? To stwierdzenie faktu. W Londynie w żydowskiejdzielnicy Finshley wychodzi lokalna gazeta starotestamentowców. W każdym cotygodnoiowym wydaniu jest artykuł Co jakie panstwo powinno oddac żydom...a to w imie holokaustu , antysemityzmu,a to tylkodlatego że jestesmy żydami i bez łaski sie należy. Czytaj dalej koszerna i trwaj w swojej tolerancji milosci itp. Pokój z Tobą. Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Musisz przestac gadac do siebie 05.12.07, 01:41 No widzisz jak swietnie sie zharmonizowales z definicja. Tylko widzisz jest problem - Krolowa Polski to Żydowka. Tylko ciiiiiii!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
markochmeleski Re: Z padalcami Hans nie rozmamwiam... 04.12.07, 23:00 Tu lechowski przypominam ci że mnie też ruszylo jak użyleś skrótu SS na Orli Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul rozbrajający jesteś, w sumie masz rację... 04.12.07, 22:43 Przecież nie wiemy, ile z tych dzieci zapadłoby na nowotwór i jak bardzo by cierpiały w dorosłym życiu? Cześć i chwała bohaterom, którzy mieli odwagę ich cierpienia przerwać zawczasu. Lechowski, jaki masz stopień? Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Wracajac do tematu 04.12.07, 23:07 spodziewalem sie czegos lepszego, najwieksza wartosc tego materialu to zdjecia i wypowiedzi z wioski ale jak widac nie nagrywane silami TVN a miejscowej wynajetej ekipy co ze zlosliwa satysfakcja zauwazam choc rozumiem. Niw rozumiem co to znaczy ze rozkaz byl niejasny. Prawdopodobnie - jasny byl tylko nie wiadomo kto go wydal. Odpowiedz Link Zgłoś
markochmeleski Re: Wracajac do tematu 04.12.07, 23:26 zapomniałeś o pomroczności jasnej Odpowiedz Link Zgłoś
mexico86 Re: Wracajac do tematu 05.12.07, 00:05 Można by żalożyc Hamburgerku że Dziennikarze łżą. Popatrz tylko na przeklamania dokonywane przez dziennikarzy w Serbii. Pie.....i jamerykancy sila sie na walke z terrorystycznym Islamem a w Europie robia nam psikusa Osadzajac w Kosowie Bandy Islamskich Albanców....wielki placz ze paru sobie postrzelało w Awganistanie....a tu pod nose gorsze rzeczy sie dzieja i cisza jak makiem zasiał. Nie mogli barany znalesc nic na Milosevicia....to nałgali że sie biedaczyna przekrecił. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Markochmelski.... 05.12.07, 10:55 ...jezeli uzylem skrotu SS to w odniesieniu do podobnych bandytow z Armii Czerwonej,porownywalem formacje a nie odnosilem do poszczegolnych ludzi.Padalec Hans nazywa tych zbrodniarzy z SS moimi kolegami.Nie widzisz roznicy???????? Odpowiedz Link Zgłoś
markochmeleski Re: Markochmelski.... 05.12.07, 17:18 Widzę,choć można doszukać się i wspólnych cech Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul ponawiam pytanie: jaki masz stopień? 05.12.07, 18:49 Chetnie bym Ci zasalutował, ale obawiam się (z twoich wypowiedzi to nawet wprost wynika - przynajmniej dla tych, którzy w armii byli), że Ty wcale nie byłeś w wojsku, "patrioto". Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: ponawiam pytanie: jaki masz stopień? 05.12.07, 20:41 Moze z moich wypowiedzi o Armii czerwonej wyciagles wniosek ze nie bylem w wojsku???To Cie zaskocze...bylem!Nie wiem czy wiesz co to zwiad artyleryjski ale taka wlasnie mialem specjalnosc.By bylo ciekawiej...w czasie jak SB zamykalo mnie i robilo rewizje to WKU awansowalo mnie na porucznika rezerwy...smialo sie z tego pol miasta. Co chcesz jeszcze wiedziec?Jaki mialem rozmiar czapki? Odpowiedz Link Zgłoś
markochmeleski Re: ponawiam pytanie: jaki masz stopień? 05.12.07, 20:46 Nie wiem czy mam rację ale zwiad artyleryjski kajarzy mi sie z mięsem armatnim.Czy zadaniem zwiadowcow jest bieganie po polu walki a do nich przeciwnik szczela z działa i przez to odkrywa swoje pozycje Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: ponawiam pytanie: jaki masz stopień? 05.12.07, 23:12 Marko!Dzisiaj te sprawy zalatwiaja satelity i dzieki GPS znasz miejsce wroga i swoja pozycje z dokladnoscia do metra.Za moich czasow latalo sie z przyrzadami optycznymi,tyczkami i tasmami.Dzieki Sowietom dostalismy pare wozow dowodzenia z tzw.zirokompasami ktore udoskonalaly prace ,byly szybsze ale za to bardzo niedokladne.Byc moze i w Afganistanie mozdzierzysci dostali zle namiary stad tez i ta cala historia z ostrzelaniem wioski. Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: ponawiam pytanie: jaki masz stopień? 05.12.07, 23:32 A byc moze dostali dobre. :) Odpowiedz Link Zgłoś
markochmeleski Re: ponawiam pytanie: jaki masz stopień? 06.12.07, 06:15 Na drogach,w Polsce rocznie ginie około 7000 osób(kobiet i dzieci też).Podzielić to na liczbę dni w roku.O ! Minister Transportu do tiurmy. Ręce won od żołnierzy! Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: ponawiam pytanie: jaki masz stopień? 06.12.07, 10:07 Nie widze zwiazku. :) Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Pacycyfistom nie chodzi o prawde.... 06.12.07, 11:54 ...chodzi im o obrzucenie blotem zolnierzy,o rozbrojenie kosztem rozbojnikow w turbanach.Gdy ginelli niewinni ludzie w NY,Londynie czy Madrycie nie slychac bylo tego zgielku i patetycznych oskarzen.Zabieg jest prosty-zrownac bandyte podkladajacego bomby z zolnierzem.Przyklad tego mielismy w Jugoslawi i Kosowie.Ze strzelajacych kosowskich bandytow do policjantow zrobiono bojownikow o wolnosc Kosowa,potem zrownano z ziemia duza czesc Jugoslawi i mamy w srodku Europy,bandycka republike Kosowa.Nikt dzisiaj nie pisze o Serbach,ktorzy nie moga dostac sie do swoich krewnych,wyjsc do cerkwi i kosciolow,zyja w gettach,ktore im stworzyli amerykanie,przy pomocy "postepowej Europy" Odpowiedz Link Zgłoś
kumbuks Re: Pacycyfistom nie chodzi o prawde.... 06.12.07, 12:42 I tu się z tobą zgadzam - mówiłem wcześniej o zbieżności poglądów Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Wywalic Sienkiewicza z lektur! 06.12.07, 19:45 1. Lechowski uwaza ze jak gina nasze dzieci to dramat, jak nasi zolnierze zabijaja obce to jest ok a czynienie z tego zarzutu sluzy obcym silom. 2. Skutki czytania "W pustyni i w puszczy" :) Odpowiedz Link Zgłoś
bronek_lunatyk Re: Wywalic Sienkiewicza z lektur! 06.12.07, 19:59 nie czytania a przeczytania fragmentu z Kalim. Odpowiedz Link Zgłoś
mexico86 Re: Wywalic Sienkiewicza z lektur! 06.12.07, 20:15 Bronek ty to jak cos pier.......z Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Wywalic Sienkiewicza z lektur! 06.12.07, 21:00 Kumnal o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś