lechowski51 04.12.07, 16:30 IPN w swoich materialach ujawnia przeszlosc posla na Sejm Eugeniusza Czykwina ur.Orla.Co najciekawsze byl kapusiem IV Wydzialu SB czyli rozpracowywal srodowiska religijne ...byc moze nagrywal w Waszej cerkwi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bronek_lunatyk Lechowicz swego księdza znalazłeś ? 04.12.07, 16:44 Lechowicz swego księdza znalazłeś ? Poszukaj . Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Bronek znalazlem... 04.12.07, 16:59 ...byl pralatem w jednej z parafii no i niestety byl kapusiem.W mojej parafii O.Kapucynow byli natomiast dzielni braciszkowie ktorzy kazdego 13 miesiaca odprawiali msze za Ojczyzne.Tam tez rozprowadzalismy nielegalne czasopisma i ksiazki,czyli jak widzisz ,byli wsrod ksiezy tez kapusie jak Czykwin ale tez wspaniali i dzielni ludzie, dajacy nam w swoich parafiach przestrzen wolnosci w czasach komunistycznego bezprawia i klamstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
prawda-0 Re: Bronek znalazlem... 04.12.07, 17:14 To było do przewidzenia że Eugeniusz Cz. był kablem wystarczy jego posłuchać dużo gada a nie ma co do powiedzenia. Lecz mysle ze to jest jego ostatnia kadencja bo ma swego następce, który uzyskał lepszy od niego wynik, Jarosława M. Odpowiedz Link Zgłoś
mexico86 Re: Bronek znalazlem... 04.12.07, 18:42 I nadal Swoje biuro nasłuchowe ma w starej Łazni?? Odpowiedz Link Zgłoś
napchafte_chochoncy Re: Bronek znalazlem... 04.12.07, 23:00 mexico86 napisał: > I nadal Swoje biuro nasłuchowe ma w starej Łazni?? Nie, przeniósł się do nowej Łaźni. Odpowiedz Link Zgłoś
kamaro99 Re: Bronek znalazlem... 05.12.07, 14:53 mexico86 napisał: > I nadal Swoje biuro nasłuchowe ma w starej Łazni?? Kolego! w czasach obecnych na miejsce kompielowo-rekraacyjno- sportowe nazywamy zazw. pływalnia (pot.basen) a z łaznią a jeszcze starą to mało ma wspólnego... człowiek uczy się przez całe życie! pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
mexico86 Re: Bronek znalazlem... 06.12.07, 17:13 Kamaroo Mowiac o starej lazni pisalem specjalnie do Ciebie, skad ty chlopie wiesz że Basen w Bielsku jest przeciez ty pływac nie potrafisz Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk Pseudobilorusu i prawosl. "Polaku" howorymo NI! 06.12.07, 17:43 To było do przewidzenia że Eugeniusz Cz. był kablem wystarczy jego posłuchać dużo gada a nie ma co do powiedzenia. Lecz mysle ze to jest jego ostatnia kadencja bo ma swego następce, który uzyskał lepszy od niego wynik, Jarosława M. ----------------------------- Czy pseudobilorus i prawoslawnyj "Polak", jaki widkynuly ukrainsku mowu swoich bat'kiw i didiw mohut nam pomohty zachowany jiji...? Pseudobilorusu i prawoslawnomu "Polaku" howorymo NI , zakladajmo ukrainsku partiu na Pidlaszy i tak wybyrajmo kob nas i naszy sprawy reprezentowaly ukrainski patrioty a ne janczary jaki trymajutsia z daleka wid ukrainskoji mowy i kultury swojich batkiw i didiw! forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=40728&w=62673055&a=67643894 Odpowiedz Link Zgłoś
markochmeleski Re: TW"Izydor","wilhelm" z Orli 04.12.07, 21:30 Lechowski podaj jakieś linki gdzie piszą o moim ziomalu Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: TW"Izydor","wilhelm" z Orli 04.12.07, 22:43 marko wejdz na strone IPN w katologi osob publicznych i jak klikniesz w c to znajdziesz tam Twojego ziomala wraz z jego niechlubna dzialalnoscia Odpowiedz Link Zgłoś
markochmeleski Re: TW"Izydor","wilhelm" z Orli 04.12.07, 22:56 kurde wiesz że ja raczkuje w informatyce,jak potrafisz to zrób,chyba dobrze mówię,link? Jeszcze jedna rzecz,za nim przeczytam,taka wspólpraca w naszych stronach nie będzie miała negatywnego odbioru Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul Re: TW"Izydor","wilhelm" z Orli 04.12.07, 23:04 markochmeleski napisał: > Jeszcze jedna rzecz,za nim przeczytam,taka wspólpraca w naszych stronach nie > będzie miała negatywnego odbioru Jasne, w następnych wyborach rozniesie Matwiejuka. Odpowiedz Link Zgłoś
markochmeleski Re: TW"Izydor","wilhelm" z Orli 04.12.07, 23:43 znalazłem sam!Pseudonimy są,hi hi hi,ale nic o współpracy Odpowiedz Link Zgłoś
obserwer11 Re: TW"Izydor","wilhelm" z Orli 05.12.07, 21:44 markochmeleski napisał: > znalazłem sam!Pseudonimy są,hi hi hi,ale nic o współpracy ojciec porządny i matka bardzo jak pamiętam, ale synowie poszli własną drogą.... Odpowiedz Link Zgłoś
markochmeleski Re: TW"Izydor","wilhelm" z Orli 06.12.07, 06:11 a syn kolejarz.Ale pseudonimy super?Sam wiesz ,że ksywa twojej byłej sąsiadki z Orli,Weronika,wywołuje salwy śmiechu,a tu Izydor,Wilhelm.Na Sławika Żyżu czasom Wilhelm howoryli. Odpowiedz Link Zgłoś
markochmeleski Re: TW"Izydor","wilhelm" z Orli 06.12.07, 08:37 markochmeleski napisał: > a syn kolejarz.Ale pseudonimy super?Sam wiesz ,że ksywa twojej byłej sąsiadki z > Orli,Weronika,wywołuje salwy śmiechu,a tu Izydor,Wilhelm.Na Sławika Żyżu czasom > Wilhelm howoryli. Nie, na Żyży howorat Eryk - ha .. Odpowiedz Link Zgłoś
skubi-dubi wg mnie 04.12.07, 22:37 powinni w końcu wszystkich tw ujawnic i tych którzy dalej do władzy sie pchają wykopać w kosmos. A ile tego bedzie!, że oszuści beda nami rządzili i udawali świeto..ych! Może dosyć tego klejenia sie do stołkow, oj cięzko sie oderwać. Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul To jest news! Ma chyba z 15 lat... 04.12.07, 22:39 James Macierewicz wspominał już o tym przed "nocą teczek". To jak Lechowski, o którym rządzie mówimy teraz "rząd tysiąclecia"? Odpowiedz Link Zgłoś
markochmeleski Re: pewnie sfałszowali, jak teczkę Jarosława K. 04.12.07, 22:56 Kubajewskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
markochmeleski Re: Kubajewski też? 04.12.07, 23:29 Nikanorczyka albo Saszy matalika Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 SB i UB.... 05.12.07, 11:12 ...sfalszowala tez smierc Popieluszki,zamordowanie Fildorfa...wogole komunizm byl fikcja i okropnym snem.Nadali mu pseudonimy bo bawili sie w CIA.Kazdy kapus dzisiaj nic nie pamieta,nic nie podpisywal,na nikogo nie donosil.Taki wlasnie format ludzi byl na uslugach ubekow!! gdyby mieli odrobine honoru to przynajmniej by milczeli,nie mowiac juz o poczuciu wstydu czy przeproszeniu za swinstwa jakie wyrzadzili. Znam to z autopsji poniewaz jeden z moich kuzynow byl kapusiem...byl kanalia jako czlowiek i taki swietnie mogl byc na uslugach za cene kariery.Jego zona byla w czasach AWS jedna z najwazniejszych osob w panstwie,...awans z ksiegowej z jednej ze spolek zwiazanych z WSI do wiceministra!!!Awansowala bo czuwali nad tym bylim koledzy meza. To jedna z karier rodziny kapusia.Kiedys decydowala przynaleznosc do PZPR a od 1989 czy byles z nami w SB.Czas to przerwac!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
urzedasik Re: SB i UB.... 05.12.07, 12:31 Kolega lechowski51 ewidentnie za duzo Radyja słucha. Pozniej ma taki balagan na strychu , ze jak by czlowiek wszedl tam przez ucho to by drogi powrotnej nie znalazl. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: SB i UB.... 05.12.07, 13:08 ...slucham "trojki" i nic z Twojego balaganu myslowego nie rozumie,ja pisze o faktach a Ty snujesz jakies alegorie Odpowiedz Link Zgłoś
kamaro99 Re: SB i UB.... 05.12.07, 14:48 urzedasik- jak on ma bałagan pisząc prawde to boje się myśleć co zalega na twoim strychu, no i najlepiej okreslić kogoś, że słucha radyja jak tylko ten ktoś piszę(mówi) nie po Twojej myśli.. mnie bys uraził! A co do tematu to przykre, że swój donosił na swoich, a demokracja zamiast go rozliczyć (głośno niech się przyzna i ok) to mu przez lata koryto pełne podstawia! P.Czykwin mam nadzieję, że to ostatnia kadencja! bo g.... Pan robisz! no chyba, że -krecia robota- to tak Odpowiedz Link Zgłoś
urzedasik Re: SB i UB.... 05.12.07, 15:26 A co mnie obchodzi kto podpisal "cos" 20 czy 30 lat temu. Mnie interesuje czy bede mial prace TERAZ. Rozgrzebywanie niepelnych informacji niektorych krzywdzi a niektorych ,winnych, broni bo ktos, kiedys kwity zniszczyl. Donosicieli ze wzgledu na wiek z kazdym rokiem niej. Wiec po co zaczynac takie tematy. Skupmy sie na terazniejszosci i przyszlosci. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: SB i UB.... 05.12.07, 15:31 Zgoda ze przyszlosc jest najwazniejsza,tylko jak chcesz zbudowac ta przyszlosc?Na klamstwie?Przemilczeniach?Domu nie buduje sie na grzezawisku,na bagnie...tak tez i przyszlosci nie zbudujesz zapominajac o przeszlosci. Odpowiedz Link Zgłoś
urzedasik Re: SB i UB.... 05.12.07, 15:38 Tylko grzebiac w tym bagnie bedziemy sie tylko zapadac a nie isc do przodu. Moim zdaniem czas zalatwi sprawe Odpowiedz Link Zgłoś
skubi-dubi Re: SB i UB.... 05.12.07, 16:53 A co mnie obchodzi kto podpisal "cos" 20 czy 30 lat temu. Mnie interesuje czy > bede mial prace TERAZ. To sie ucz, a nie na drapane liczysz. Dobry widzę z ciebie materiał na patriotę(!). Może to i nie modne słowo, ale dla mnie i dla wielu znaczy wiele. Gdybys się na przeszłości nie skupiał, nie wiedziałbyś kim jesteś. Ignorant..., proponuję zbagatelizować. Odpowiedz Link Zgłoś
urzedasik Re: SB i UB.... 05.12.07, 20:03 Zgraja sfrustrowanych wlasnymi niepowodzeniami obwiniajacych "ich" za swoja glupote i nieporadnosc. Szkoda mi was Odpowiedz Link Zgłoś
pidlasze Re: SB i UB.... 05.12.07, 23:00 urzedasik napisała: > Zgraja sfrustrowanych wlasnymi niepowodzeniami obwiniajacych "ich" > za swoja glupote i nieporadnosc. Szkoda mi was _ _ _ _ _ Wcale nie chcialem zabierac glosu, gdyz, wcale mnie te "rewelacje" nie zaskoczyly, byly raczej do przewidzenia... Milosciwie panujacy PRL nie wyobrazal sobie swego istnienia bez infiltracji wszelkich organizacji, a juz na pewno mniejszosci wszelakich... Niemniej jednak, oto co mnie sprowokowalo do napisania: urzedasik, trzeba miec troche honoru i przyznac, ze kanalia to kanalia(kapus), a nie VIP, i nie interesuje mnie czy moge miec jakies korzysci wlasne z przymykania oczy na fakty o tym swiadczace. Ignorancja nie jest zadnym usprawiedliwieniem! Nie ma usprawiedliwienia dla serwilizmu czymkolwiek bylby on spowodowany. Zwaz rowniez, ze wielu ludziom tacy kapusie zepsuli zycie/kariery itp. Wyzywanie kogos od nieudacznikow to zalosna linia obrony! Mam obrzydzenie do takich argumentow!!!! W pelni podzielam poglad lechowskiego w tej materii. Odpowiedz Link Zgłoś
skubi-dubi A moze? 06.12.07, 16:15 spójrz w lusterko i dokonaj samokrytyki, Ignorant, w dodatku epitet którym szafujesz (głupi) tyczy sie bardziej ciebie niz "Nas" Odpowiedz Link Zgłoś
markochmeleski Hej zgraja! 06.12.07, 16:23 obciąć mu jaja,niechaj człek nauczkę ma (cyt.sł.piosenki) Odpowiedz Link Zgłoś