25.01.08, 15:51
Warto troche sie pomweczyc i wplacic 1% z PIT-u na jakis godny cel.
Obserwuj wątek
    • hansgrubber Jeden z pomysłów 25.01.08, 16:11
      ariadna.neostrada.pl/ariadna.html
      • lechowski50 Re: Jeden z pomysłów 25.01.08, 19:03
        Na nowy pomnik w Bielsku można ?
        • wujekjarek1 pomnik? 25.01.08, 19:19
          mozna o ile zarejestrowana jest organizacja pozytku publicznego, ale
          nie sadze, zeby "pomnikowcy" prowadzili ksiegowosc...

wuj pozdrawia
          • nikzimowy Re: pomnik? 25.01.08, 19:26
            Jak o pomniku , to też do mnie dotarła informacja , że drobna część
            budzetu miasta przeznaczona jest na budowę nowego pomnika . Drobna ,
            jakieś tam 40 , ... czy 70 tys. zł.
            Nawet jest coś na ten temat na stronie Urzędu Miasta .
            • peem63 Re: pomnik? 25.01.08, 21:42
              w budżecie jest też 50 000 PLN na podwyzszenie łysej górki
              może to jest inwestycja w pakiecie
              za cara była tam też jakaś poświecona budowla
              tylko z innym krzyżem
              • hansgrubber Re: pomnik? 25.01.08, 22:25
                Eee tam...
    • nikzimowy O pomniku 25.01.08, 19:30
      Na stronie BIP w pliku :
      Projekt_budzetu_cz_opisowa.pdf
      prawie na końcu .
      • nikzimowy Re: O pomniku 25.01.08, 19:32
        Strona 41 , 70 tys.zł , jako dłóg wdzięczności za wygrane wybory ?
    • nikzimowy Zebym nie był posądzony o stronniczość , 25.01.08, 19:39
      powiem , ze na cerkiew na Jagiellonskiej , jako zabytek , również
      przeznaczono spora sumę . Link do budzetu :
      bip.um.bielsk.wrotapodlasia.pl/index.php?sid=budzet
    • nikzimowy I nic z tego 1 % 25.01.08, 19:58
      bo to nie jest Organizacja Pozytku Publicznego .
      • hansgrubber Re: I nic z tego 1 % 25.01.08, 20:42
        W Bielsku jest bodaj 5 takich organizacji. Pomnik nie, a w ogole o
        jaki pomnik chodzi?
        • nikzimowy Re: I nic z tego 1 % 25.01.08, 20:48
          Toż o ten słuszny . Komitet Budowy Pomnika w składzie , itd... ,
          dostał w budżecie środki na swoją działalność .
          • hansgrubber Re: I nic z tego 1 % 25.01.08, 20:58
            No nie mow ze pomnik papieza. :)
            • nikzimowy Re: I nic z tego 1 % 25.01.08, 21:02
              Nawet nie muszę . Tak na końcu pdf ...
              • hansgrubber Re: I nic z tego 1 % 25.01.08, 21:04
                Nie zartujesz? :)))
                • nikzimowy Przecież podałem odpowiednie linki 25.01.08, 21:08
                  do budżetu . Podać jeszcze raz ?
                  70 tys , pomnik .
                  • hansgrubber Re: Przecież podałem odpowiednie linki 25.01.08, 21:15
                    Zagladac mi sie nie chcialo ale znalazlem, papiez bardziej by sie
                    ucieszyl gdyby dolozyc do fundacji leczacej chore dzieci. No ale oto
                    Polska wlasnie: pozostaje zaspiewac.

Czy wy wiecie,że my mamy Papieża ? (3 x)
                    Papieża,w którym mieszka Święty Duch.
                    Pełni mocy,wdzięczności i chwały (3 x)
                    Papieża,w którym mieszka Święty Duch.

Czy wy wiecie,że my Go kochamy ? (3 x)
                    Papieża,który także kocha nas.
                    Pełni mocy...
                    Papieża,który także kocha nas.

Czy wy wiecie,że On chodził po górach ? (3 x)
                    Po górach,w których mieszka Święty Duch.
                    Pełni mocy...
                    Po górach,w których mieszka Święty Duch.

Czy wy wiecie,że on jeździł na nartach? (3 x)
                    Ten Papież,w którym mieszka Święty Duch.
                    Pełni mocy...
                    Ten Papież, w którym mieszka Święty Duch.

Czy wy wiecie,że on kocha Oazę ? (3 x)
                    Ten Papież,w którym mieszka Święty duch.
                    Pełni mocy...
                    Ten Papież,w którym mieszka Święty Duch!

:))))))))
                  • nikzimowy Re: Przecież podałem odpowiednie linki 25.01.08, 21:16

bip.um.bielsk.wrotapodlasia.pl/index.php?sid=budzet
                    Projekt_budzetu_cz_opisowa.pdf
                    • hansgrubber Re: Przecież podałem odpowiednie linki 25.01.08, 21:19
                      Znalazlem, znalazlem. :) To bedzie
                      294627254389165354524146392715384381726541644243321445689144482665514
                      565626788376545413345589010000018654134556781 pomnik papieza w
                      Polsce. :)
                      • napchafte_chochoncy Re: Przecież podałem odpowiednie linki 26.01.08, 07:57
                        Ciekawe, w którym miejscu mu postawią?
                        • wujekjarek1 lokalizacja pomnika i pare innych spostrzezen 26.01.08, 08:20
                          a czy mozna postawic pomnik na dzialce prywatnej? moj znajomy nie ma
                          nic przeciwko, zeby u niego za chlewikiem stal... wtedy moze miasto
                          jakies pieniadze na kostke dorzuci i podworko bedzie wygladalo po
                          europejsku ;)

a powaznie - czy budowniczowie pomnika w parku (mial byc Pilsudski,
                          a starczylo na ptaka) rozliczyli sie z ofiarowanych pieniedzy? jesli
                          ktos wie to prosze o informację... wydaje mi sie z w tamtym i w
                          nowym komitecie budowy pomnika dzialaja te same w wiekszosci osoby...

a skoro poprzednio nie starczylo im pieniedzy wiec wuj podejrzewa,
                          ze "przejedli" na spotkaniach komitetu budowy

mierzmy sily na zamiary, jesli ktos chce budowac pomnik to niech
                          buduje ze swoich srodkow, dlaczego inni (ci, ktorzy nie chca) maja
                          sie do tego dorzucac??

oczywiscie lepiej zbudowac pomnik, bo potem mozna powiedziec, to
                          dzięki mnie... a np profilaktyka antyalkoholowa wsrod mlodziezy, jak
                          tu udowodnic swoje zaslugi??

i pomyslec, jak tu zachecic mlodziez do zostania w Bielsku??
                          pomnikami?? życze sukcesu... no ale moze niektorym nie zalezy na
                          pozostawianiu mlodziezy w Bielsku - wykszatlconymi trudniej
                          rzadzic... to miasto umrze za kilkadziesiat lat :(

wuj pozdrawia

ps.
                          1. wszystkie wyrazone tu opinie sa moim prywatnym zdaniem,
                          2. niektore hipotezy opieraja sie na niepelnej wiedzy (dlatego sa
                          hipotezami) i zostaly sformulowane pytania,
                          3. nie mialem zamiaru nikogo obrazac
                          • napchafte_chochoncy Re: lokalizacja pomnika i pare innych spostrzezen 26.01.08, 08:27
                            Dobrześ to wuju powiedział. Jeśli ktos bardzo chce uczcić pamięć ex-papieza, to
                            moze to równie dobrze zrobić w inny sposób. Np założyc fundację jego imienia i
                            pomagać chorym, bezdomnym czy innym potrzebującym. No ale marmur każdy zobaczy,
                            a najedzonego bezdomnego nie bardzo...
                            Pozdrowiam
                            • hansgrubber Re: lokalizacja pomnika i pare innych spostrzezen 26.01.08, 13:52
                              Jasne. To moze osobny watek na ten temat?
                              • nikzimowy Re: lokalizacja pomnika i pare innych spostrzezen 26.01.08, 14:01
                                Nasz forumowicz udał się na posiedzenie Rady Miasta . Wieczorkiem
                                pewnie podrzuci nam cosik .
                                • lechowski50 Re: lokalizacja pomnika i pare innych spostrzezen 26.01.08, 14:11
                                  Bedzie z kim wypić na placu ratuszowym.
                                  • lechowski51 Re: lokalizacja pomnika i pare innych spostrzezen 26.01.08, 15:06
                                    ...jak widac normalka na tym forum!Zaczelo sie od podatkow a konczy jak zwykle
                                    na Papiezu.Z podatkami zwiazany jest tez Rydzyk,nacjonalizm KK,bandytyzm
                                    polskiego podziemia niepodleglosciowego.Dalej chlopaki!
                                    • nikdeszczowy lechowski , a czemu piszesz 26.01.08, 15:20
                                      "Papiez" z duzej litery ? Piszesz o "ministrach" też z dużej
                                      litery , "wójt" z dużej litery ?
                                      Coś się kićka w umysle ?
                                      • lechowski51 Re: lechowski , a czemu piszesz 26.01.08, 15:30
                                        Uderz w stol...a Nikt sie odezwie
                                        • hansgrubber Re: lechowski , a czemu piszesz 26.01.08, 15:45
                                          No jakos tak wyszlo. Tez wolalbym w osobnym watku, ale 70 tysiecy na
                                          posąg papieza? :)))))
                                          • mexico86 Re: lechowski , a czemu piszesz 26.01.08, 15:49
                                            A co Hansie szkoda ci? ??????????????? moze twoj powinnismy w
                                            bielsku wystawic? Posag tolerancji i milosci do homosi???? Hans
                                            ujezdza Nika wiosenno jesiennego
                                            • hansgrubber Re: lechowski , a czemu piszesz 26.01.08, 16:20
                                              Szkoda. Publiczne pieniadze powinny byc wydawane madrzej, a nie na
                                              posagi papiezy.
    • bielszczanin warto 26.01.08, 15:50
      i co roku więcej ludzi wpłaca...
      • nikdeszczowy jakby głupota miała skrzydełka , 26.01.08, 15:59
        mielibyśmy na okrągło podgląd miasta z góry w wersji lekko
        meksykańskiej .
      • hansgrubber Re: warto 26.01.08, 16:23
        Niech wplacaja - przed kosciolami jest mnostwo miejsca, proponuje by
        zbudowali nawet stumetrowy posag, niech rusza reka i wypuszcza
        dym. :)
        • bielszczanin Re: warto 26.01.08, 18:06
          Nie wiem do czego pijesz.
          Ja nie jestem zwolennikiem pomników. Jan Paweł II nim nie był. Lepsza jest taka
          fundacja. Jana Pawła II.
          • hansgrubber Re: warto 26.01.08, 18:40
            Juz do niczego. :) Choc picie do niczego zdrowe nie jest. A na
            fundacje i ja doloze. :)
            • lechowski51 Re: warto 26.01.08, 19:52
              Moze odrestaurowac pomnik Lenina ktory stal w Bielsku do momentu wkroczenia Niemcow?
              • bielszczanin Re: warto 26.01.08, 19:57
                nie mów tego głośno

jeszcze komuś by się ten pomysł spodobał
                :(
                • hansgrubber Re: warto 26.01.08, 20:27
                  W sumie Watykan sprzyjal faszystom wiec papiez moze byc.
                  • bielszczanin Re: warto 26.01.08, 20:36
                    normalnie jakbym słyszał Urbana
                    • hansgrubber Re: warto 26.01.08, 20:41
                      Nie musisz sluchac Urbana. Wystarczy poczytac troche historii. :)
                      Moze przypomnisz mi z kim faszysci zawarli pierwsza umowe
                      miedzynarodowa? :)
                      • bielszczanin Mit brennender Sorge 26.01.08, 20:42

• bielszczanin Re: warto 26.01.08, 20:41
                      1) rozmawiamy o Janie Pawle II, ty wyskakujesz z czymś sprzed 80 lat
                      sugerujesz że Jan Paweł II wspierał nazizm!

2) Pius XI wydał kilka encyklik potępiających totalitaryzmy
                      faszyzm, komunizm, nazizm
                      • hansgrubber Re: warto 26.01.08, 20:46
                        1. Ja tylko sugeruje ze w kosciele obowiazuje ciaglosc. Ostatecznie
                        JP II przepraszal Żydow nie za swoje grzechy. :)
                        2. A ja pislalem o Piusie XII. Wslawil sie miedzy innymi tym ze
                        popieral nazistow. :)
                        • bielszczanin Re: warto 26.01.08, 20:56
                          jeżeli ciągłością chcesz się usprawiedliwiać to Twoja sprawa.
                          to baaardzo nieobiektywne wyszukiwać tak pokrętne kombinacje coby dać argumenty
                          przeciwko pomnikowi Jana Pawła II

Dlaczego nie sięgnąłeś głębiej?
                          Kościół to ludzie!
                          Wiele ciemnych stron przecież Kościół ma.

No ale skoro abstrahujemy od pomnika - a rozmawiamy o osobie - to co masz do
                          zarzucenia Janowi Pawłowi II
                          - jedno już wiem - był papieżem (i takie tam rzeczy o ciągłości)

co jeszcze
                          • hansgrubber Re: warto 26.01.08, 21:04
                            1. Skoro Tobie wydaje sie smieszna odpowiedz o pomniku Lenina to i
                            ja sie postanowilem posmiac - ostatecznie to JP II wszczal proces
                            beatyfikacyjny tego mocno watpliwego papieza jakim jest PXII.
                            2. Ja przeciw JP II nic nie mam ( no prawie ) ale przeciw bezmyslnej
                            pomnikomanii.
                            • bielszczanin Re: warto 26.01.08, 21:06
                              "Ty tam nie masz nic do Jana Pawła II, ale każdy temat jest dobry, coby dowalić KK!
                              • hansgrubber Re: warto 26.01.08, 21:13
                                "Prawdziwa cnota krytyk sie nie boi" kto to powiedzial? :) Kolega
                                biskup.
                      • lechowski51 Re: warto 26.01.08, 20:47
                        Fanatyzm antyreligijny zabija myslenie...a jak fakty mu sie nie zgadzaja to tym
                        gorzej dla faktow
                        • hansgrubber Re: warto 26.01.08, 20:53
                          Np konkordat z faszystami to nie jest fakt? :)
                          • lechowski51 Re: warto 26.01.08, 21:17
                            To fakt z ktorego nic nie wynika.Z rzadem niemieckim umowy podpisywali wszyscy
                            od Anglikow po Polakow a wspolpracowali nieliczni,jak bolszewicy,Wlosi czy
                            Japonczycy.
                            • hansgrubber Re: warto 26.01.08, 21:23
                              Ale Watykan jako pierwszy. Dal przyklad ze z tym rzadem mozna.
                              Wspaniale. A podejmowanie w Watykanie Ante Pavelicia - chorwackiego
                              faszysty ktory mial krew na rekach?
                            • 1-bielska-zaraza Re: a mi wsio rawno 26.01.08, 21:28
                              dadzą na pomnik czy na cerkiew mi i tak nie dadzą,a jak robią to
                              zgodnie z prawem to co mi do tego i ta nie mam wpływu na zapadające
                              decyzje,a mnie wsio rawno!!!
                              • hansgrubber Re: a mi wsio rawno 26.01.08, 21:34
                                A nie wolalbys aby poszlo na fundacje onkologiczna dla dzieci?
                                • 1-bielska-zaraza Re: a mi wsio rawno 26.01.08, 21:50
                                  hansgrubber napisał:

> A nie wolalbys aby poszlo na fundacje onkologiczna dla dzieci?
                                  za to odpowiada państwo na to płace zus i podatki,a nabijać konto
                                  prezesom fundacji ,to nie ja
                                  a wolałbym żeby ten 1% był na moim koncie
                                  • bielszczanin Re: a mi wsio rawno 26.01.08, 22:10
                                    no ale nie jest
                                    albo go (1%) dajesz machinie państwowej
                                    albo bezpośrednio komuś kto to bezpośrednio wyda dla potrzebujących?
                                    • 1-bielska-zaraza Re: to jes tak 26.01.08, 22:25
                                      pare potrzebujących rodzin mieszka w mojej okolicy,więc co jakiś
                                      czas "zajączek" zostawia im na klamce bramki torbę z zakupami i
                                      dokłada parę groszy,myślę że potrzeba więcej takich zający.wnoszę o
                                      ustanowienie zakazu polowania na takie zające.
                                      • hansgrubber Re: to jes tak 28.01.08, 00:15
                                        Bielszczanin powiedzialby ze to odpowiedz na inne pytanie. I tu
                                        mialby racje.
                                        • 1-bielska-zaraza Re: to jes tak 28.01.08, 00:29
                                          hansgrubber napisał:

> Bielszczanin powiedzialby ze to odpowiedz na inne pytanie. I tu
                                          > mialby racje.

hans to twoja sztuczka zaraz oddam
                                          • lechowski51 Re: to jes tak 28.01.08, 11:13
                                            Hans ogladal Sztuczki...tylko cele sztuczek mu sie pomylily.Tam biedny chlopczyk
                                            sztuczkami pomagal ludziom a hans sztuczkami dowala.Z natury jestem przeciw
                                            AKCJOM charytatywnym.Milosierdzie i pomoc dla innego powinna byc wpisana w nasza
                                            codziennosc a tak wyjda dzieciaki raz w roku z serduszkami na ulice,odfajkuja
                                            udzial...a na drugi dzien zapominaja o starszych ludziach w sasiedztwie a w
                                            autobusie nie ustapia im miejsca
                                            • hansgrubber :) 29.01.08, 12:00
                                              1. On nie pomagal. On wierzyl ze pomaga. :) Ja nie wiem co z
                                              dzieciakami od serduszek dzieje sie na drugi dzien, i czy te ktore
                                              nie ustepuja miejsca to te od Owsiaka czy to te ktore chodza na
                                              religie w szkole? :)
                                              2. Owsiak przeszkadza ludziom o nieczystych sumieniach bo okazuje
                                              sie ze pomaga bardziej niz Ci ktorzy maja milosierdzie wypisane na
                                              sztandarach. Tylko ze te sztandary trzeba juz wyprowadzic... :)
                                              • lechowski51 Re: :) 29.01.08, 12:32
                                                Hans poczytaj ...moze przestaniesz plesc
                                                bzdurywww.annales.umcs.lublin.pl/I/2001/12.pdf
                                                • lechowski51 Zamiast czytac GW.... 29.01.08, 12:39
                                                  ...i sluchac TOK FM...czytaj hans
                                                  dalejhttp://www.seminare.pl/11/markie.dochttp://www.ggn.kuria.gliwice.plhttp://archidiecezja.lodz.pl/azkarmel/main.html/2003/index.php?numer=26&art=01www.zakony.katolik.pl/wm/dzk/dzk.php?nr=2-2http://www.kosciol.pl/article.php/20041121212620883http://www.wspolnota-polska.org.pl/index.php?id=sw0409
                                                  • lechowski51 Re: Zamiast czytac GW.... 29.01.08, 12:43
                                                    ... to takie bezimienne Owsiakiz Twojej
                                                    okolicywww.misjonarki-swietej-rodziny.org/zgromadzenie_historia.html
                                                  • lechowski51 Re: Zamiast czytac GW.... 29.01.08, 20:45
                                                    Hans w dalszym ciagu czytasz jak KK milosierdzie traktuje jak puste haslo?Moze
                                                    nik Ci pomoze w budowaniu przekonania forumowiczow ze budujemy zamiast domow
                                                    starcow i sierocincow,tylko pomniki Jana Pawla II
                                                  • hansgrubber Re: Zamiast czytac GW.... 29.01.08, 20:46
                                                    1. Co roku Polacy doplacaja 1,5 miliarda do KK (nie licze tacy),
                                                    Polacy tzn panstwo polskie - mozna troche na biednych rzucic :) Nie
                                                    za duzo bo za cos te mercedesy dla biskupow trzeba kupowac. I
                                                    pomyslec ze Chrystus na osiolku a czesciej na piechote sie
                                                    przemieszczal. :))))
                                                    2. Taki np Fundusz Koscielny ustanowiony przez komunistow nie
                                                    zniknal, bo KK walczyl z komuna ale nie z pieniedzmi od
                                                    komunistow. :) W ogole KK nie lubi sie rozliczac - Caritas to czarna
                                                    dziura nikt nie wie ile dostaja a ile wydaja i na co :)
                                                    3. Co ciekawe ksieza to jedyna grupa ktorej teczki SB zostataly
                                                    zniszczone w calosci, a przynajmniej tak sie do niedawna wydawalo -
                                                    ciekawe dlaczego te akurat niszczono tak starannie?
                                                    4. Doprawdy to wielki heroizm ze KK zajety tak waznymi sprawami jak
                                                    walka z kondonem ma czas dla biednych. Coz za poswiecenie!
                                                    Bohaterowie w czarnych sukienkach. :)
                                                  • nikdeszczowy Tomograf z naklejką Caritasu ! 29.01.08, 21:02
                                                    Ale żart palnąłem . Co najwyżej kaczka , paczka pampersów raz na rok
                                                    dla oddziału szpitalnego i to tam , gdzie trzeba nawracać na
                                                    katolicyzm .
                                                  • hansgrubber Re: Tomograf z naklejką Caritasu ! 29.01.08, 21:10
                                                    :) W Caritasie pracuje duzo wspanialych ludzi i ta organizacja
                                                    niesie pomoc ale - przez lata byla panstwowo wspierana jako
                                                    ta "sluszna" i to mimo tego iz - to moj najwiekszy zarzut - jej
                                                    dochody i wydatki sa niejasne.
                                                  • nikdeszczowy Re: Tomograf z naklejką Caritasu ! 29.01.08, 21:15
                                                    hansgrubber napisał:
                                                    > dochody i wydatki sa niejasne.
                                                    -----------------------------------------------
                                                    Dyplomatycznie określono . Jednoznacznie "czarne" .
                                                  • lechowski51 Re: Tomograf z naklejką Caritasu ! 29.01.08, 21:27
                                                    Hans...zgodnie z przewidywaniami!Stek klamstw i pomowien,szkoda tego komentowac
                                                  • hansgrubber Re: Tomograf z naklejką Caritasu ! 29.01.08, 21:30
                                                    Nie - slowo ze w Caritasie sa fajni ludzie. Wiem bo znam. :)
                                                  • nikdeszczowy Jeśli o steku , 29.01.08, 21:30
                                                    to znajdż dowód jakiejś darowizny dla publicznego szpitala , jak
                                                    Owsiaka . Jeden przykład ! Pomiń domy pomocy spolecznej z których
                                                    kośćiół czerpie zyski .
                                                  • hansgrubber Re: Jeśli o steku , 29.01.08, 22:12
                                                    :)
                                                  • lechowski51 Re: Jeśli o steku , 30.01.08, 16:26
                                                    No coz!Nienawisc odbiera rozum a Ty nik nie przenos swoich doswiadczen
                                                    osobistych na cala wspolnote Kosciola Katolickiego.
                                                  • nikzimowy Zanadto rozgarnietym , to nie jesteś . 30.01.08, 16:47
                                                    Co innego kośćiół , jako wspólnota , co innego tzw. "duchowni". W
                                                    swoim zaślepieniu nie uznałeś za stosowne zapamietać , że równie
                                                    przyjażnie traktuję duchownych nie tylko katolickich .
                                                    Patrzysz jak czołgista w starym czołgu , przez szparkę z grubego
                                                    szkła i widzisz tylko to , co chcesz zobaczyć - trzeba przy tym też
                                                    łbem poruszać .
                                                  • hansgrubber Re: Zanadto rozgarnietym , to nie jesteś . 06.02.08, 02:01
                                                    :) Coz za porownanie.
                                                  • lechowski51 Re: Zanadto rozgarnietym , to nie jesteś . 06.02.08, 10:29
                                                    ...a co od niego wymagasz?Nauczyl sie obslugiwac darowany komputer ale komputer
                                                    sam nie mysli
                                                  • nikzimowy Lechicz ! 06.02.08, 10:59
                                                    lechowski51 napisał:
                                                    > ...a co od niego wymagasz?Nauczyl sie obslugiwac darowany komputer
                                                    ale komputer
                                                    > sam nie mysli
                                                    ------------------------------------------------------------------
                                                    Wielokrotnie udowadniałem , że jesteś pozbawionym wszelkiego honoru
                                                    blagierem i nieudacznikiem . Postaraj się być z dala ode mnie ,
                                                    skoro nie mam ochoty z takim człowiekiem dyskutować .
                                                  • hansgrubber Re: Lechicz ! 06.02.08, 17:12
                                                    1. Porownanie mi sie podobalo. :)
                                                    2. Wiecej milosci blizniego. :)
                                                  • nikdeszczowy Re: Lechowiec 06.02.08, 17:39
                                                    wiadro popiołu dzisiaj na łepetynę wysypał .
                                                  • nikdeszczowy Re: Lechowiec 06.02.08, 17:43
                                                    Chciałeś , masz !
    • nikdeszczowy Re: 1% 06.02.08, 17:42
      I tak nic mu to nie pomoże w zbawieniu . Co najwyżej może mieć
      towarzystwo Engelsa , Stalina i papieży .
    • hansgrubber A moze dla Kamila? 06.03.08, 22:16
      www.kamil.swinoujscie.com.pl/
    • stepby Re: 1% 07.03.08, 08:34
      Tak czytam Was i dochcodzę do wniosku, że swój 1% oddam na HAJ -
      towarzystwo rozwijające aktywność społeczności wiejskiej w naszej
      gminie - O !!! POza tym doceniam zaangażowanie szefa HAJ-u w to co
      robi. Niech żyją Haćki ( mówię to chociaż nie mam z nimi nic
      wspólnego )
      • hansgrubber Re: 1% 07.03.08, 20:27
        I dobrze. Brawo. Ja jak zwykle na chore dzieci. :)
      • andrijko Re: 1% 10.03.08, 22:04
        A ja na Towarystwo Ljubyteliw skansenu w Kozlykach nad Narwoju
        skansen.harazd.net/
        • markochmeleski Re: 1% 11.03.08, 05:48
          duże cikawa storinka Andrijku :)))
      • jjtomi Re: 1% 11.03.08, 11:37
        a ja na wikipedię :]
        • hansgrubber Re: 1% 11.03.08, 19:27
          Tez swietnie.
    • markochmeleski Re: 1% 12.03.08, 02:28
      ja komornikowi.
      :)))
    • hansgrubber Pamietajcie! 15.04.08, 21:14
      To najlepiej wydane pieniadze.
      • hansgrubber Pamietajcie o najmniejszych. 08.01.09, 20:53
        Odpiszcie prosze swoj 1% dla najbardziej potrzebujacych. Ja od lat
        na tych samych ariadna.neostrada.pl/ariadna.html :) Moze
        lepiej im niz wielkim fundacjom.
      • obserwer11 Re: Pamietajcie! 08.01.09, 22:11
        można bliżej, lokalnie
        bazy.ngo.pl/search/info.asp?id=590&p=opp
        • hansgrubber Re: Pamietajcie! 08.01.09, 23:48
          Mozna. Ja zawsze wybieram dzieci.
          • ja_dekabrysta Re: Pamietajcie! 09.01.09, 00:12
            hansgrubber napisał:

> Mozna. Ja zawsze wybieram dzieci.

Pamiętam o Palestńskich dzieciach w Strefie Gazy.(:
            • proffet Re: Pamietajcie! 09.01.09, 19:24
              a ja w tym roku na hospicjum
            • hansgrubber Re: Pamietajcie! 09.01.09, 19:26
              A masz jakies dobre namiary na fundacje ich wspierajaca? Byle nie -
              przepraszam za zarcik - Hamas.
              • proffet Re: Pamietajcie! 09.01.09, 21:03
                ogólnie -
                bazy.ngo.pl/search/wyniki.asp?kryt_typ_instyt_multi=66&szukanie=zaawans1&baza=15&wyniki=1&sort=miasto
                białostockie- www.hospicjum.bialystok.pl/
                polecam też placówkę potrzebującą wsparcia - wtd_osrodek.republika.pl/
                • hansgrubber Re: Pamietajcie! 09.01.09, 21:08
                  :)
    • stepby 208 - podsumowanie skarbówki 23.01.09, 10:14
      Dostałem dzisiaj na redakcyjną skrzynke ciekawe podsumowanie. Oto
      dane dotyczące US Bielsk Podlaski
      Kwota jaką bielszczanie przekazali na OPP ( 2008r ) 228 214 zł -
      kwota mozliwa do przekazania 350 066 - wynika z tego, że 65,19 % z
      nas postanowiło wesprzeć 1% swego podatku OPP

57,7 % bielszczan wsparło lokalne OPP - reszta poszła na
      ogólnopolskie OPP - oznacza to że w naszym regionie pozostało prawie
      132 tys zł - co nie oznacza że ogólnopolskie OPP działaja i u nas.

Niestety nie znalazłem informacji ile pieniądze podlaskie OPP
      otrzymały od podatników spoza regionu

Pozdrawiam
      • hansgrubber Re: 208 - podsumowanie skarbówki 23.01.09, 19:28
        A jaki byl wzrost w stosunku do poprzedniego roku?
        • stepby Re: 208 - podsumowanie skarbówki 23.01.09, 22:42
          Ogromny - nie mam w domu tego dokumentu, ale wzrost był kilkakrotny
          • hansgrubber Re: 208 - podsumowanie skarbówki 23.01.09, 23:59
            Wystarczylo ulatwic wplacanie 1% - w tym roku bedzie jeszcze lepiej.
            • hansgrubber No dobra szukam organizacji 09.03.09, 22:43
              bo cos zrazilem sie do mej Ariadny. Jakies pomysly?
              • proffet Re: No dobra szukam organizacji 10.03.09, 20:24
                Nie podlaskie ale polecam są efektywni w terapii:
                wtd_osrodek.republika.pl/
                • hansgrubber Re: No dobra szukam organizacji 10.03.09, 20:51
                  Dzieki ale moj pie...c kaze mi szukac chorych dzieci.
                  • proffet Re: No dobra szukam organizacji 10.03.09, 21:14
                    to może jakiś hospicjum
                    • hansgrubber Re: No dobra szukam organizacji 10.03.09, 21:46
                      Moze. Ktos ocenzurowal mi post. O tempora o mores.
                      • szpila555 Re: No dobra szukam organizacji 10.03.09, 21:54
                        hansgrubber napisał:
                        > Moze. Ktos ocenzurowal mi post. O tempora o mores.

Chciałbyś :P
    • hansgrubber Znalazłem 23.03.09, 11:43
      www.hospicjumdladzieci.org/stowarzyszenie1.html
      • hansgrubber A Wy 10.04.09, 00:26
        tez?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka