lilypons 03.12.05, 22:56 Jako Liu Cristina Gallardo Domas. Czy ktoś oglądał? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
quasthoff Re: Turandot w Mezzo 04.12.05, 00:35 To przedstawienie MEZZO nadawało już kilka razy. Nawet mam nagrane. Alessandra Marc jest chyba najobszerniejszą Turandot jaką oglądałem. Ale wolumen jej głosu jest imponujący. Marc ma nawet oficjalną stronę a na jednym ze zdjęć jedzie nawet na rowerze. Bardzo podobała mi się Domas jako Liu. Piękne piana, i ekspresja w głosie. Sceniczna śmierć - wzruszająca, i głosowo i wyrazowo. Mniej entuzjazmu wyrażam dla Kalafa, choć miał kilka świetnych, dramatycznych scen. No i bardzo znany, zasłużony artysta. Ping-Pang-Pongi też nieźle. Ogólnie przedstawienie na wysokim poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
lilypons Re: Turandot w Mezzo 04.12.05, 09:35 Niestety na razie nie mam możliwości oglądania Mezzo Jest w ofercie kablówki, z usług której korzystam, ale telewizor ma za wąską głowicę czy coś takiego i nie odbiera akurat paru ciekawych programów. Odpowiedz Link Zgłoś
marquis Re: Turandot w Mezzo 04.12.05, 11:17 Dla pocieszenia powiem, że ja też nie mam teraz Mezzo - ani żadnej innej stacji, bo nie mam TV. Ale juz niedługo to się zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
lilypons Marquis - nie kupuj telewizora :) 04.12.05, 19:58 Jestem zszokowana tym co przed chwilą zobaczyłam i usłyszałam w tv a mianowicie nową reklamę skody. Co oni zrobili z marszem z II aktu Aidy - zgroza!!!! Carmen z ajaxem jakoś zniosłam, ale to "cudo" to już za wiele. Mało mają innych chwytliwych melodii? Tylko pewnie Verdiemu nie muszą płacić za prawa autorskie Już sobie wyobrażam następne reklamy z fragmentami oper, np. wycieczka objazdowa po Chinach z ' nessun dorma' albo robot kuchenny z ' o don fatale', zaś pralka wysokoobrotowa koniecznie z wariacjami Procha w tle. Ale to będzie wzrost sprzedaży - istny "bum" albo boom / jak kto woli/. Idę wyrzucić telewizor)) Odpowiedz Link Zgłoś
quasthoff Re: Marquis - nie kupuj telewizora :) 04.12.05, 20:43 Nie rób tego, Mezzo nie masz ale będziesz miała i tego się trzymaj. Chociaż dla tego programu zostaw. Zresztą ktoś kiedyś zauważył, telewizor to fajna rzecz, jeden przycisk i nic nie widać, nic nie słychać. Dobrze, że jeszcze mamy takie opcje. Odpowiedz Link Zgłoś
quasthoff Powtórzenie 13.12.05, 15:54 Właśnie w tej chwili zaczyna się "Turandot" Pucciniego, kolejne powtórzenie na francuskiej stacji tv Mezzo. Kto nie oglądał, powinien zobaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
marquis Mam telewizor!!! 16.12.05, 23:26 Od kilku dni mam telewizor i mam Mezzo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
quasthoff Re: Mam telewizor!!! 16.12.05, 23:55 Niech żyje telewizor, wiwat MEZZO! Odpowiedz Link Zgłoś
lilypons Re: Mam telewizor!!! 17.12.05, 00:00 Teraz juz wiemy dlaczego nie zaglądasz na forum ) Odpowiedz Link Zgłoś
marquis Re: Mam telewizor!!! 17.12.05, 11:39 Oj zaglądam!! Ale fakt, że trochę się musiałem telewizorem nacieszyć W sumie bez telewizora nie było mi wcale źle i mi go przez parę lat nie brakowało, ale z drugiej strony, żeby choć Mezzo odbierać, warto było kupić Odpowiedz Link Zgłoś
aaneta Re: Mam telewizor!!! 17.12.05, 20:35 Jeśli masz kablówkę to pewnie masz też w niej, albo będziesz miał lada moment TVP Kultura. Ja mam od wczoraj i bardzo się z tego cieszę. Informuję, bo może nie wszyscy wiedzą o tym, to swieża sprawa. Wprawdzie w TVP Kultura chyba nie ma za dużo opery akurat, ale jest sporo dobrej muzyki i filmów. A odnośnie Mezzo jeszcze, choć też niezupełnie w temacie opery, to coraz więcej oglądam tam przedstawień baletowych. Ostatnio zachwyciła mnie "Sylvia" Delibesa, powtórka jutro, tj. w niedzielę 18 grudnia, o 16:45. Cudo! www.tdk-music.com/frame_content.php?did=3~12&showme=everything&from_id=2010 Odpowiedz Link Zgłoś
j1850ej.reszke Re: Mam telewizor,ale nie mam Mezzo,mam youtube... 18.12.06, 00:25 Jak Turandot to Birgit Nilsson: www.youtube.com/watch?v=UsgmGKgcF38 ttp://www.youtube.com/watch?v=14qGm-sQr2M&mode=related&search= To choćby tyle. Można wiele wspaniałych nagrań znależć. Odpowiedz Link Zgłoś
lilypons Re: Mam telewizor,ale nie mam Mezzo,mam youtube.. 20.12.06, 14:38 j1850ej.reszke napisał: > Jak Turandot to Birgit Nilsson: > > www.youtube.com/watch?v=UsgmGKgcF38 > > ttp://www.youtube.com/watch?v=14qGm-sQr2M&mode=related&search= > > To choćby tyle. Można wiele wspaniałych nagrań znależć. Zajrzałam tam dzisiaj. Jest dużo rzeczy, ale nie wszystko. Brak nagrań z Fridą Hempel, a po wpisaniu hasła Selma Kurz pojawia się rodzina Simpsonów. Też nieźle) I nie można wysłuchać nagrania w całości tylko w częściach - robi pauzy. Odpowiedz Link Zgłoś
j1850ej.reszke Re: Mam telewizor,ale nie mam Mezzo,mam youtube.. 20.12.06, 16:20 Każde nagranie z youtube musi krócej,lub dłużej się wgrać,aby odebrało się go bez pauz. Dlatego,zauważyłem,należy kliknąć na play,aby weszła pauza i poczekać jakiś czas. Oczywiście,jest dużo najróżniejszych nagrań,ale tylko te,które zostały przez kogoś udostępnione. Są ograniczone co do minut,ale bywają też dłuższe całości podzielone na szereg części. Odpowiedz Link Zgłoś
j1850ej.reszke Re: Mam telewizor,ale nie mam Mezzo,mam youtube.. 20.12.06, 21:55 Czas widać minął jednej ze świetnych całości,bo już jej dziś nie ma. Nie napiszę jaka,aby smaku nie robić. Szkoda,ale nagrania coraz to się zmieniają.Można rzeczywiście nagrać sobie poszczególne fragmenty. W zamian tego co wyleciało - duet z Otella / Franco Corelli z Teresą Żylis-Gara / : www.youtube.com/watch?v=EdL11EpZ05w Odpowiedz Link Zgłoś
lilypons Re: Mam telewizor,ale nie mam Mezzo,mam youtube.. 20.12.06, 22:11 Chciałam posłuchać, ale gra jedną minutę a potem znika. Nie mam pojęcia czemu. Odpowiedz Link Zgłoś
j1850ej.reszke Re:Mam już Mezzo,a nawet telewizor również! 21.12.07, 01:00 Nie mogę powiedzieć już,że nie mam Mezzo. Od jesieni już mam i cieszę się, bo zawsze jest coś interesującego. Tylko czasu znaleźć więcej. Ostatnio obejrzałem Kopciuszka Rossiniego w świetnej obsadzie i znakomitej reżyserii,pełnej humoru,wdzięku i nie wywróconej do góry nogami,jak teraz często bywa. Odpowiedz Link Zgłoś
gucio60 Re:Mam już Mezzo,a nawet telewizor również! 02.01.08, 16:31 widzialem Romeo i Julie w MET, swietna obsada, Netrebko jak zwykle perfekcyjna, Alagna na swoim poziomie, doskonała inscenizacja Odpowiedz Link Zgłoś
quasthoff MEZZO 02.01.08, 19:14 Jutro na MEZZO rarytas, w postaci premiery "Trubadura" Verdiego. Tajemnicze, bo nie znam żadnego nazwiska. Początek o 20,30. Oczywiście nagram. Odpowiedz Link Zgłoś
j1850ej.reszke Re: MEZZO 03.01.08, 20:32 Rzeczywiście,obsadę trudno znależć. Zorientowałem się tylko,że będzie to spektakl z festiwalu w Bregenz. W reklamie na Mezzo we fragm. widziałem parowóz,zatem nowocześnie.Zgodnie z modą. Odpowiedz Link Zgłoś
ernest31 Re: lilypons 07.01.08, 16:34 zamieszczę to tu, bo to twój wątek lilypons 17.12.06, 10:42 Odpowiedz kaa-ann-roo napisała: > Napewno nie lirycznym bo za dużo tego. > > Pozdrawiam Rzeczywiście za dużo tego, a zwłaszcza jednego nachalnie w telewizji niemieckiej reklamujacego swój najnowszy "Russian album". Co cię obchodzi niemiecka telewizja, masz polską, tu nie pokazują tego ani wogóle niczego, ciesz się Odpowiedz Link Zgłoś
tigerness Re: MEZZO 08.01.08, 12:16 Już pewnie oglądaliście "Trubadura" i przydałyby się jakieś opinie na ten temat...Czy faktycznie był to rarytas? Odpowiedz Link Zgłoś