22.08.16, 08:44
Robiłyście już jakieś badania? Ja w czwartek mam usg, nie mogę się doczekać, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, w tym tygodniu planuję też iść na pierwsze pobranie krwi. Później tych badań zacznie się więcej, mam skończone 35 lat.
Obserwuj wątek
    • redheadfreaq Re: Badania 23.08.16, 16:38
      Ginekolog z przypadku u której byłam powiedziała, że na USG jeszcze za wcześnie. Na razie dwa badania bety pokazały podręcznikowy przyrost - z 1000 na 3800 (20.08 i 23.08). Poza tym progesteron w normie, takoż TSH.
    • puwen Re: Badania 24.08.16, 09:37
      Pierwsza wizyta u mojej pani ginekolog, razem z USG, w przyszły wtorek - lekarka już wcześniej, jak zaczynałam myśleć o drugim, uprzedziła, że mam do niej przyjść po upływie 6 tygodni od ostatniej miesiączki. W piątek pójdę na badanie beta hcg, żeby we wtorek zanieść wyniki. Jeśli USG potwierdzi, ze wszystko jest ok, to wtedy zacznę się na poważnie ekscytować, póki co staram się nie nastawiać na nic wink
    • malinka_w_szkocji Re: Badania 24.08.16, 20:22
      Ja właśnie wyszłam ze szpitala, do którego odesłano mnie z przychodni z podejrzeniem ciąży pozamacicznej. Zrobili mi 2 usg (wczoraj i dzisiaj) i mnóstwo badań krwi i moczu. Dzidziuś ma się dobrze i jest tam gdzie powinien, serduszko bije mocno. Zmodyfikowano mi datę porodu z 28 marca na 13 kwietnia smile
      • czochmora Re: Badania 25.08.16, 00:10
        Ja, z tego faktu, że wciąż uwierzyć nie mogę to jutro wybieram sie na Beta HCG, a kolejne w sobotęsmile Już chciałabym wiedzieć cokolwiek, a najlepiej wszystkosmile
    • malszysz Re: Badania 25.08.16, 13:30
      Ja dzisiaj byłam na USG, tak jak podejrzewałam, zaszłam w ciążę zdecydowanie później niż sugeruje to termin miesiączki, nie jestem więc w 7 a na początku 5 tygodnia; zobaczyłam dziś więc tylko pęcherzyk, bez bicia serca, szczęśliwie zagnieżdżony w macicy; zrobiłam też badania krwi; czekam teraz na wizytę u lekarza, u którego chcę prowadzić ciążę; kolejne usg za 2 tygodnie;
      • czochmora Re: Badania 25.08.16, 15:54
        Akurat odebrałam wyniki B-HCG i mam 514mlU/mL więc teraz mam pewnośc 101%smile A jednak jeden "wystrzał" ( bo tylko raz z moim M, w kulminacje jajeczkowanie się "przytulaliśmy" ) dużo zmieni między nami smile
    • muszka_tse_tse Re: Badania 26.08.16, 08:45
      Pierwsza wizyta u ginekologa to był koniec 5 tygodnia. Na usg widoczny 8 mm pęcherzyk. Kolejna wizyta 13 września, to będzie 9 tydzień ciąży. Lekarz zleci mi wówczas badania i założy kartę ciąży. Jedyne zalecenia od gin to łykać kwas foliowy.
    • peepy Re: Badania 26.08.16, 18:24
      ja robiłam betę hcg 3 tyg temu co mi dał w końcu jasność że jestem w ciąży bo na testach aptecznych same blade kreski... w tym tyg w pon byłam u gina - 6tc pięknie bijące serduszko mojego Fasolka/Fasolki smile badań mam i do licha do zrobienia, gin mi wpisał całą listę wg mnie za dużo tego bo poprzedni gin porozdzielał mi te badania na 3wizyty...
    • agnieszkallo Re: Badania 28.08.16, 21:23
      Byłam juz na pierwszej wizycie. Na USG serduszko biło i wszystko bylo ok. Kolejna wizyta 20 września i wtedy założymy kartę ciazową. I będę miała wyniki badań krwii. To będzie 12 tc.
      • czochmora Re: Badania 29.08.16, 16:57
        Ja jednak w ten czwartek ide do gina ze względu na moją niedoczynność tarczycy.. Trochę mam stres, ale to chyba każda z Was tak miała? smile
        • peepy Re: Badania 30.08.16, 16:12
          tak- pierwsze, drugie czy piątek dziecko wink zawsze jest ten stresik czy wszystko jest ok i podekscytowanie żeby zobaczyć na własne oczy co tam się dzieje w brzuszku smile
    • maj_a25 Re: Badania 07.09.16, 21:57
      Usg miałam w 6 tygodniu i było już bijące serduszko. Założono mi kartę ciąży i polecono łykać kwas foliowy. Robiłam badanie moczu i krwi - ogólne, glukozę, comsa i coś tam jeszcze. Na ostatniej wizycie pobrał mi czystość. Następna wizyta 16 września
    • redheadfreaq Re: Badania 08.09.16, 19:44
      U mnie kończy się 8 tydzień - najpierw beta, tsh, progesteron, teraz przeciwciała różyczki, cytomegalii, HIV i innych chorób plus glukoza na czczo i morfologia. Dziś okazało się, że "wspaniała" pani doktor u której byłam pierwsze dwa razy nie tylko próbowała mnie faszerować doskonale zbędnym lekiem, bo nie umiała odczytać wyników, to jeszcze zleciła mi badanie niewłaściwych przeciwciał, więc dźgali mnie w żyłę raz jeszcze (w sumie 4).

Natomiast 2 dni temu miałam pierwsze porządne usg - młode ma całe 12 mm długości i eleganckie tętno 144 uderzeń na minutę smile
      • peepy Re: Badania 08.09.16, 21:14
        mam ten sam zestaw badań do wykonania oprócz beta hcg, które robie z racji przeróżnych infekcji na ostatnią chwilę przed poniedziałkową wizytą, eh... uncertain a wizyty nie mogę się doczekać - również tata który po raz pierwszy zobaczy trzeciego potomka "na żywo" smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka