27.09.16, 08:18
Byliśmy na USG genetycznym. Termin porodu to 11 kwietnia. Nasz maluszek ma 5,3 cm. Wszystko z nim w porządku. Rosnie mi kolejne aktywne i uparte dziecko, bo wiercilo się jak nie wiem co. No i na obecną chwilę czekamy na synka. Zobaczymy czy na polowkowym się potwierdzi.
Obserwuj wątek
    • redheadfreaq Re: USG 27.09.16, 09:22
      Wizytę mam dopiero 6 października i nie wiem, czy dostanę skierowanie na usg, czy pani doktor przeprowadzi je na miejscu. Strasznie już przebieram nóżkami, bo znienacka kilka dni temu "wyskoczył" mi brzuch i w końcu, poza mdłościami i sennością mam jakieś dowody na stan odmienny wink
    • ann_czy Re: USG 27.09.16, 10:31
      Ja dopiero idę 10 października i strasznie sie denerwuje smile mój syn tez sie strasznie wiercił i jedyne co pokazał to to co ma mieście nogami wink mieliśmy robione dwa razy zeby tez resztę zbadać
      • zkarolina26 Re: USG 27.09.16, 21:22
        USG mialam w sobote widzialam bijece serduszko niesamowite uczucie smile Na USG powiedzieli ze to 8tc wink
        • redheadfreaq Re: USG 28.09.16, 09:12
          Na pewno masz termin na kwiecień? Nie wtrzucam Cię broń boże, ale u mnie jutro kończy się 11 tydzień, a termin nam na 20 kwietnia smile
    • maj_a25 Re: USG 27.09.16, 21:40
      Supersmile. Ja ma 30 września USG genetyczne
      • zkarolina26 Re: USG 27.09.16, 21:57
        Ja mieszkam u UK tutaj pierwsze USG robia w 12tc ale zaczelam krwawic wiec zrobili mi wczesniej i mam czekac na list z planowanym USG. Wedlug obliczen od ostaniej miesiaczki to 10tc a na USG 8tc wiec.
    • agnieszkallo Re: USG 27.09.16, 22:57
      U mnie między OM, a USG jest 3 dni różnicy. Tak czy inaczej u mnie zaczął się 13tc. To bylo moje 3 USG. Pierwsze mialam w 9tc w celu sprawdzenia gdzie jest ciąża i czy serduszko bije. Drugie w 12 tc-w celu sprawdzenia tętna. A to wczorajsze robiliśmy prywatnie u innego lekarza z uprawnieniami do obliczenia ryzyka wad genetycznych u plodu.
      • pchlaija Re: USG 29.09.16, 08:45
        My już od wczoraj po usg. Czekamy na drugiego synka. Pani doktora powiedziała, że na tym etapie ciąży wszystko ok. Po ciężkich pierwszych miesiącach (plamienia, brak przyrostu bety itp.) wreszcie zaczynamy się cieszyć czekaniem na synka smile
    • redheadfreaq Re: USG 29.09.16, 12:44
      Wizyta ustawiona dopiero na 13 października, chyba zakwitnę do tego czasu! To będzie równo 13 tydzień.
    • malinka_w_szkocji Re: USG 30.09.16, 20:24
      My byliśmy we wtorek i dzidziuś wyglądał super. Czkawkę miał i podskakiwał. Niestety dziś zadzwonili do nas ze szpitala z wiadomością, że nie wszystko jest ok. Badania pokazały nieprawidłowości i mam 1 na 139 szansę, że moje dziecko ma zespół Downa, Edwardsa albo Patau. Zalecają aminopunkcję lub test NIFTY, który w UK podobnie jak w Polsce jest płatny. Wizytę u lekarza mam we wtorek o 16. Chyba zwariuję do tego czasu plus do wyniku dalszych badań.

Termin porodu mam jak agnieszkallo - 11 kwietnia...
      • redheadfreaq Re: USG 01.10.16, 10:11
        Nie zadręczaj się - rozumiem, że miałaś test PAPPA? On często daje "wysokie" ryzyko, a to 1:139 to nadal mniej niż 1%. Nifty jest dużo precyzyjniejszy, a amniopunkcja całkowicie rozwiewa wątpliwości. Jeżeli przezierność karkową (NT) miałaś w normie, kość nosowa jest obecna, a cały obraz płodu jest prawidłowy, to nie wpadałabym w panikę. W PAPPA podlicza się takie rzeczy jak np. wiek matki - wystarczy, że masz 35 lat i wskaźnik leci w kosmos.
    • redheadfreaq Re: USG 06.10.16, 10:52
      Miałam dziś szybkie usg na wizycie smile pierwszy raz mogliśmy z mężem dokładnie zobaczyć co zmajstrowaliśmy - otóż całkiem kompletnie wyglądające dziecko big_grin cztery wierzgające kończyny, głowa, serce - mignęła mi kość nosowa i wyglądający przyzwoicie kark. Niesamowite wrażenie!
    • redheadfreaq Re: USG 13.10.16, 20:12
      Iiii już po usg genetycznym smile Same dobre wieści: NT - 1,7, kość nosowa obecna, widoczny pęcherz i żołądek (co znaczy, że jest drożny przełyk i obecne są nerki), mózg z równymi komorami, serce bijące 165 razy na minutę i wszystkie cztery kończyny. Wygląda na to, że kluje się we mnie zdrowe dziecię smile
    • melo-dy86 Re: USG 20.10.16, 12:05
      Też jestem już po USG genetyczny. Dzidziuś zdrowy smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka