Dodaj do ulubionych

Staniki do karmienia

11.05.17, 10:35
To jak wchodzimy w etap wyprawki dla mam, podzielcie się swoimi hitami w kwestii staników lub koszul do karmienia.

Kupiłam wczoraj pierwszy - polskiej firmy happymum, czarny. I też u nich koszulę nocną do karmienia.

Potrzebuję jeszcze przynajmniej jeden w kolorze cielistym. Chętnie, żeby nie był bardzo zabudowany.
Obserwuj wątek
    • masha_4 Re: Staniki do karmienia 11.05.17, 13:34
      mam h&m szary i cielisty-są w dwupaku, bardzo wygodne, ale miękkie, także raczej do szpitala i po domu. Planuję jeszcze zapolować na bardziej seksowny model;)
    • masha_4 Re: Staniki do karmienia 11.05.17, 13:39
      a dwie koszule mam po poprzednim porodzie, czyli ponad 5 lat, używałam ich czasem przez ten czas, a w pierwszym roku po porodzie to właściwie na zmianę ciągle i są w niemal idealnym stanie! Firma muzzy, mam od nich też lekki szlafroczek, w sam raz na szpitalne upały
      allegro.pl/szlafrok-z-koszulka-do-karmienia-muzzy-rozmiar-m-i6812331716.html dokładnie ta ze szlafrokiem i jeszcze druga koralowa
    • martishia7 Re: Staniki do karmienia 12.05.17, 10:57
      Pisałam już w innym wątku. Mam takie wątpliwe szczęście, że jestem dość hojnie obdarzona, więc pierwszego lepszego stanika nie kupię. W sumie nie mam doświadczenia z karmieniem ani stanikami do karmienia, więc nie wiem co mi podpasuje. Chciałam kupić na ten pierwszy okres stanik bez fiszbin (z powodu że zastoje), żeby móc w nim ewentualnie spać. Kupiłam coś takiego body.sklep.pl/product-pol-1052-Royce-Blossom-Nursing-Biustonosz-do-karmienia.html Już sobie w nim chodzę po domu, jest fajny, dobrze podtrzymuja jak na bezfiszbinowca. Jedyne co, to ten sznurek nieco gryzie, znaczy jego końcówka. Jakiś prawdziwy stanik do chodzenia kupię potem, kiedy unormuje się rozmiar, no i okaże się, że karmienie u mnie wypaliło (chociaż nie zakładam, żeby miało być inaczej, mam sporo determinacji ;) )
      • joannapoznan Re: Staniki do karmienia 12.05.17, 12:31
        fajne! ja chyba jednak wybiorę się do jakiegoś sklepu stacjonarnego bo chyba lepiej jednak przymierzyć. Może jak dobrze określę rozmiar to się odważę na zakup online, ciuchy ciążowe kupowałam na asos.com i tam jest całe mnóstwo staników do karmienia w ogromnej rozpiętości rozmiarów : www.asos.com/women/maternity/nursing/cat/?cid=19764&refine=attribute_900:1507¤tpricerange=10-90&pgesize=36
        • e_le_n_a Re: Staniki do karmienia 13.05.17, 16:50
          Koszule mam Muzzy kopertowe i Italian Fashion rozpinane. Fajna bawelna,bardzo wygodne. Stanik pojadę wybrac po porodzie,nie chcę przewidywać rozmaru cycków,wcześniej kupię cos na sam początek pewnie z HM,mam jeden z Alles jeszcze po synku.
    • hanti Re: Staniki do karmienia 13.05.17, 19:17
      staników używam tylko alles. Przez te lata karmienia przetestowałam już chyba wszystko i w tych mi najlepiej :) Koszul nie używam, więc nie mam swoich hitów :D
      • joannapoznan Re: Staniki do karmienia 13.06.17, 09:44
        Zaczęłam ten wątek, więc go dokończę - może się komuś przyda. Pościągałam do domu staniki paru firm, większość odesłałam - bo za sztywne, bo za brzydkie;), bo za bardzo pancerne. Zostawiłam sobie te:

najbardziej uniwersalny, w kolorze cielistym, bardzo wygodny i dobrze wygląda nawet pod tshirtem - Noppies Honolulu, 119 zł, Zalando: www.zalando.pl/noppies-honolulu-biustonosz-z-fiszbina-bezowy-n1421k017-b11.html spory wybór rozmiarówki.

wyjściowy;) wygodny i śliczny, koronkowy , poza zapięciami daleko mu do typowych dla matek karmiących i dlatego się na niego zdecydowałam, Cache Coeur , 236 zł, Zalando, www.zalando.pl/cache-coeur-opera-biustonosz-z-fiszbina-black-lilac-cz089a013-q11.html spory wybór rozmiarówki

taki na lato, ze względu na kolor, bo róż, mimo wykończeń koronkowych, miły i bardzo wygodny, Lupoline, 88 zł, biustonoszedokarmienia.pl, www.biustonoszedokarmienia.pl/produkt-PL-440-Lupoline-Klara-biustonosz-soft-1675.php spory wybór rozmiarówki

i mam jeszcze czarny Happymum, z którego jestem najmniej zadowolona bo wewnętrzne szwy odbijają się na piersi, żałuję że go nie oddałam, będę polować na fajniejszy czarny. W Happymum rozmiarówka jest ograniczona.
        • e_le_n_a Re: Staniki do karmienia 13.06.17, 10:26
          Dzięki Joanna :)
          Ja w końcu kupiłam z Alles i HM i mam nadzieję że będą dobrze służyć,póki co wygodne :)
        • martishia7 Re: Staniki do karmienia 13.06.17, 10:36
          Dzięki wielkie! Orientujesz się może czy te honolulu to trzymają brytyjską rozmiarówkę?
        • hanti Re: Staniki do karmienia 18.06.17, 07:40
          Honolulu wyglądają świetnie, mają jeden mankament 70 pod biustem, a ja już schudłam 7 kg i zaraz znów pod biustem będę miała 65 :-) (przynajmniej taka mam nadzieje )
          • joannapoznan Re: Staniki do karmienia 19.06.17, 10:59
            ja się gubię w tych rozmiarówkach;( przed ciążą nosiłam 65D ew DD, teraz kupiłam biorąc pod uwagę tabelki producenta 70E i jest idealny. Spojrzę w domu na metkę, to Wam napiszę co piszą jako brytyjską.
            • joannapoznan Re: Staniki do karmienia 20.06.17, 09:15
              Tylko Noppies ma na metce brytyjski odpowiednik 32DD.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka