Dodaj do ulubionych

dźwiganie

10.10.16, 21:04
Dziewczyny, jak jest u Was z dźwiganiem ciężarów? Ponoć kobiety w ciąży nie powinny podnosić więcej niż 5 kg, ale jak nie przekraczać tego limitu mając w domu małe dzieci? Codziennie średnio 2 razy muszę w jakiejś sytuacji podnieść mojego synka. Waży jakieś 13-14kg. To go muszę wsadzić do wanny, to piszczy, że chce w żłobku nacisnąć dzwonek do drzwi itp. Bardzo dużo mu tłumaczę i maksymalnie ograniczam to noszenie, ale i tak troszkę go podnoszę. Jak jest u Was?
Obserwuj wątek
    • maj_a25 Re: dźwiganie 11.10.16, 20:31
      Mam córkę w podobnym wieku, w maju skończyła 2 lata, waży 12 kg. I kilka razy w ciągu dnia ją podnoszę. Staram się to ograniczać ale niestety do wanny włożyć trzeba i nie ma wyjścia. Myślę że to nie zaszkodzi
    • agnieszkallo Re: dźwiganie 11.10.16, 22:38
      Ja tez mam na stanie 2-latke. Wazy 10 kg. Tez tłumaczę, ale nie ma sily. Wsadzic do wanny, wózka trzeba. Ograniczam jak mogę, bo w poprzedniej ciąży mialam niewydolność szyjki.
    • ann_czy Re: dźwiganie 13.10.16, 19:25
      Ja też dźwigam. Czasami muszę mojego 3 latka, staram sie jak najmniej ale sa sytuacje kiedy jestem sama i inaczej sie nie da.
    • agusiatko24 Re: dźwiganie 16.10.16, 08:20
      Nosilam Wojtusia jak bylam w ciazy z Jagodka,bo same wiecie ze nie da sie inaczej,czasami nawet dlugo go nosilam-nie tylko podnosilam i wszystko bylo w porzadku,urodzilam po terminie bez komplikacji😀

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka