Dodaj do ulubionych

Spojenie łonowe

23.03.17, 09:53
boooli... po nocy, dłuższym leżeniu. Normalnie ruszyć się nie mogę, wstaje z trudem na czworakach :<
Poducha miedzy nogi średnio pomaga.
Poradźcie...

Obserwuj wątek
    • mileczkowa Re: Spojenie łonowe 23.03.17, 10:27
      Niestety mam to samo :( Wczoraj wpadłam na herbatę do sąsiadki i siedziałam w jednej pozycji ok. 1h. Potem nie mogłam wstać:( Niestety boli bardzo jak długo nie zmieniam pozycji - siedzenie czy leżenie, ale też jak dużo latam w ciągu dnia to wieczorem umieram...
      Pytałam lekarza, skomentowała w swoim stylu: "będzie boleć jeszcze bardziej". Nie pamiętam tego z poprzednich ciąży...
      • le_miau Re: Spojenie łonowe 23.03.17, 13:15
        Cudny komentarz, nie ma co...
        Ja pamiętam ten ból z pierwszej ciąży, ale to dosłownie kilka ostatnich dni przed porodem, stawiałam że to już mała naciska mocno główką , ale teraz dopiero połowa ciąży przecież. Ruchów nie czuje, to co dopiero ustawianie się już główką do wyjścia ;/
        • e_le_n_a Re: Spojenie łonowe 23.03.17, 21:37
          Nie ma za bardzo lekarstwa na to,dzidzi nie przysuniesz.... Ja mam straszny ucisk na nerw kulszowy,już pisałam o tym,i czasem chodzę jak paralityk,wstawanie po dłuższym siedzeniu również tak wygląda,i biodra bolą w nocy. po porodzie przejdzie :)
          • mileczkowa Re: Spojenie łonowe 24.03.17, 10:52
            no właśnie mnie do tego jeszcze prawy pośladek mocno czasem boli, tak od biodra, aż do uda i chodzę jak stara babcia...coś jakby rwa...
            • e_le_n_a Re: Spojenie łonowe 24.03.17, 14:18
              witaj,a klubie :) ja mam głównie po prawej stronie,ale bywa że i druga albo obie naraz.Do tego wątroba mnie boli i muszę siedzieć pochylona do tyłu i tak samo jeździć samochodem,bo jak ją za bardzo ścisnę to masakra potem wieczorem :/ a mały tak wydziwia w brzuchu, śmiejemy się że skończy w MMA :P i jest bardzo wrażliwy na dźwięki,dzisiaj go obudziłam jak tłukłam kotlety :D a przed chwilą suszyłam włosy i też na dżwięk suszarki wypiął dupkę pod żebro :)
              • le_miau Re: Spojenie łonowe 24.03.17, 19:33
                Ale słodko :)
          • le_miau Re: Spojenie łonowe 24.03.17, 19:32
            Nie pocieszacie mnie ;)
            Kurcze, mnie też coś uciska, na nerw chyba - tak w pachwinie po prawej stronie.
            Tez jak ból zegnie to nie mogę sie wyprostowac przez jakiś czas, to może byc ta rwa?
            • e_le_n_a Re: Spojenie łonowe 25.03.17, 19:10
              Nerw kulszowy przebiega pod macicą także wszystko co niżej może boleć.Ja najbardziej czuję w biodrach i udzie.
      • le_miau Re: Spojenie łonowe 27.03.17, 13:59
        Podobno pasy ciążowe odciążają mięśnie macicy i mogą pomóc na takie bóle spojenia.
        Coś wiecie? Korzystacie/korzystałyście w poprzednich ciążach?
    • masha_4 Re: Spojenie łonowe 25.03.17, 15:30
      Mnie tylko po długim nieleżeniu,więc leżakuję ile się da przy trójce dzieci (czyli ciągle mam w planach więcej odpoczywać,a co rusz jest coś do zrobienia;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka