Dodaj do ulubionych

Co tu sie dzieje ??

11.11.11, 14:33
Od razu zaznacze ze jestem czytelnikiem tego forum, od paru miesiecy, raz na jakis czas wchodze i czytam sobie, dzisiaj juz nie wytrzymalem i zalozylem sobie konto specjalnie po to zeby dodac ta wiadomosc.
Co tu sie dzieje na tym forum moze mi ktos powiedziec ?? Przeciez to jakas masakra, ludzie, czy wy jestescie nienormalni ? ! Szukacie dowartosciowania w sieci bo nie macie tego w normalnym zyciu ? Po przeczytaniu waszych najnowszych wypowiedzi mozna odniesc takie wrazenie.
Może jestescie strasznie zakompleksione, piszecie dlugie wypowiedzi zaznaczajac jakie to jestescie, cytuję, 'wyksztalcone, inteligentne i oczytane', hehe, jakbyscie takie byly to nie wdawalybyscie sie w glupie dyskusje.
Nudzi wam sie ? Cale swoje zycie sprowadzacie do jakiegos glupiego forum, toczycie dyskusje w taki sposob jakby od tego zalezalo cale wasze zycie.
Znajdzcie sobie prace i zajmijcie sie swoim zyciem a nie ocenianiem innych.
Jezeli macie prace to wspolczuje pracodawcom pracownikow no life'ów.
Kazdy ma prawo wyrazic swoje zdanie, cywilizowani ludzie robia to w normalny sposob, bez klotni. Ja wyrazam swoje zdanie - ty swoje i koniec, ja nie czepiam sie twojego a ty mojego.
Go get a life ! Ogarnijcie sie, wyjdzcie pobiegac, popracujcie a nawet k... porysujcie, ogarnijcie sie bo za pare lat takiego zycia juz bedzie za pozno. Zycie tutaj to nie jest zycie, to jest wirtualny swiat w którym sie pogubilyscie (zwlaszcza mowie tu o paniach adminkach i ich 'świcie', ktorych wypowiedzi za kazdym razem mnie rozbrajaja).
Wyrazam swoje zdanie w kulturalny sposob, nawołuje po prostu i dobrze radze zebyscie wylaczyly te komputery i nie braly udzialu w marnych dyskusjach, szkoda nerwów na takie glupoty. Troche dystansu do siebie i innych, nie bierzcie wszystkiego tak na powaznie jakby byla to sprawa zycia i smierci. Ty masz takie zdanie o homoseksualistach a ktos inne, tak samo o religii, polityce itp nie wolno nikogo za takie zdanie krytyowac, mozna owszem wyrazic swoje ale nie obrazajac nikogo, nie łapiąc za słowka i szykanując na forum.
Ile osob - tyle opinii. Zycie jest takie krótkie, naprawde, tak szybko mija, ludzie odchodzą, choruja i mają naprawde powazne problemy a nie takie jak wy tutaj. Nia traccie cennych minut zycia na odpisywanie ludziom i prowokatorom (tak, tak jest tutaj kilku takich). Zajmijcie sie domem i rodziną a jak nie macie, to kupcie sobie zwierzaka, cokolwiek byleby wyjsc z tego neta.
Mam nadzieje ze ja nie stracilem tych minut pisząc to, tylko przyczynilem sie do jakis zmian, naprawde ludzie, powinnyscie patrzec sie w lustro i usmiechac sie do siebie, smiac sie do ludzi a nie z ludzi ! Zycie jest piekne a wy marujecie czas pisząc glupoty.

Wezcie to sobie do serca, ktos musi zaczac zmieniac ten swiat na lepszy.. Wszyscy tylko narzekaja na swiat a to przeciez my go tworzymy... a nie naprawimy go kłócąc sie.

Pozdrawiam was i bardzo prosze, jezeli nie umiecie sie powstrzymac przed jakimis komentarzami to wyjdzcie sie przewietrzyc. Kiedys jak nie bylo internetu ludzie byli dla siebie milsi. Powinnismy jako ludzie sprzeciwiac sie stereotypom a wy tutaj tylko je potwierdzacie.

Karol.
Obserwuj wątek
    • klymenystra Re: Co tu sie dzieje ?? 11.11.11, 14:45
      A wejże się opanuj, nie marnuj tu czasu na elaboraty, ktore i tak zaraz wytniemy, tylko zajmij się czymś wartościowym. Idz pracowac czy cos.

I nie, nic zmieniles, trolliszcze.
      • ginestra Re: Co tu sie dzieje ?? 11.11.11, 15:00
        Karolu,

bardzo Ci dziękuję za ten wpis, takie spojrzenie świeżym okiem.

Ja angażuję się jakby czasem w bronienie siebie, bo sporo osób na forum mnie poznało przelotnie, właśnie na zlocie czy na innych spotkaniach lub czytało latami moje wypowiedzi na forum i zależało mi na tym, żeby sprostować nieprawdziwe zarzuty, żeby te osoby nie myślały, że są one prawdą.

Całkowicie rozumiem Twój punkt widzenia, żeby bardziej skupić się na życiu w realu. Ja próbuję to robić (mam wielomiesięczne przerwy w pisaniu na forum). Potem czasem podkusi mnie, żeby napisać coś o Jeżycjadzie, z nadzieją, że jak będę pisać neutralnie, to będzie OK, ale niestety znów zaczyna się "powtórka z rozrywki", a potem działam emocjonalnie i bronię się.

Mam wielką nadzieję, że w wątku obok dzisiaj, w moich wpisach wyjaśniłam wszystkie niedomówienia i każdy może sobie myśleć co chce, ale już może sprawy są jakoś oczyszczone i nikt mnie nie będzie dalej męczył, jak odezwę się o Borejkach.

Jeszcze dodam, że ja mam wolny zawód i nienormowany czas pracy, a mieszkam sama (z dorosłymi prawie dziećmi, które są dużo poza domem), więc jakby godzę pracę z pisaniem na forum, natomiast zgadzam się z całego serca z tym, żeby jednak skupiać się na życiu w realu i dystansować od forum emocjonalnie.

Bardzo Ci jeszcze raz, Karolu, dziękuję za to obiektywne spojrzenie na forum i cenne słowa.
        Na pewno nie było to zmarnowanie Twojego czasu.

Ja będę odtąd starać się właśnie żyć bardziej w realu i rzadko tu pisać.

Pozdrawiam Cię serdecznie! Dobrego weekendu!
        • szprota Re: Co tu sie dzieje ?? 15.11.11, 14:30
          (Ginestro, przypominam ci, że pytania o moderację kierujemy w formie e-mailowej; wycięłam post Bimbo, Twój i Emae, stanowiące odpowiedzi do tego posta)
          • ginestra Re: Co tu sie dzieje ?? 15.11.11, 14:38
            szprota napisała:

> (Ginestro, przypominam ci, że pytania o moderację kierujemy w formie e-mailowej
            > ; wycięłam post Bimbo, Twój i Emae, stanowiące odpowiedzi do tego posta)

Dziękuję za wycięcie obrażającego mnie posta autorstwa Lezbobimbo.

Ja nie miałam jakiegoś własnego pytania o moderację - ustosunkowałam się tylko do wypowiedzi poprzednika, z zacytowaniem jej, tak jak to jest przyjęte na forum. Odpowiedziałam na postawione mi w tym wpisie zarzuty. A że jednocześnie było dla mnie niejasne dlaczego moderacja nie usuwa tego obraźliwego posta, to zapytałam dlaczego. Tyle.

Żeby nie przedłużać: dziękuję za wycięcie tego posta i mam nadzieję, że kiedyś na forum publicznie zostanie podane przez Administrację do wiadomości dla wszystkich za co można dostać bana, bo jeśli nie za takie rzeczy, jak te, które znajdowały się w wyciętym poście, to nie mam pojęcia za co.
            • emae Re: Co tu sie dzieje ?? 15.11.11, 15:13
              I to też mogłoby zostać umieszczone w mailu ;)

Ja tylko zaznaczę, żeby było jasne, że mój post sam w sobie był bardzo poprawny i nie zawierał niczego, co mogłoby naruszać jakiekolwiek ustalenia czy normy :) W ogóle czuję się ostatnio straszną wichrzycielką, w kolejnym już wątku moje posty są wycinane, nigdy wcześniej się to nie zdarzyło ;)
              • ginestra Re: Co tu sie dzieje ?? 15.11.11, 15:44
                emae napisała:

> I to też mogłoby zostać umieszczone w mailu ;)
                >
                > Ja tylko zaznaczę, żeby było jasne, że mój post sam w sobie był bardzo poprawny
                > i nie zawierał niczego, co mogłoby naruszać jakiekolwiek ustalenia czy normy :
                > ) W ogóle czuję się ostatnio straszną wichrzycielką, w kolejnym już wątku moje
                > posty są wycinane, nigdy wcześniej się to nie zdarzyło ;)

To ja też dodam, jak Emae, że mój post był bardzo poprawny i nie zawierał niczego, co mogłoby naruszać jakiekolwiek ustalenia czy normy.

Ja odniosłam się po prostu do wypowiedzi forumowiczki, Lezbobimbo, skierowanej imiennie do mnie i skomentowałam ją poprzez opcję "Odpowiedz cytując". Wyraziłam przy tym zaniepokojenie, że taka wypowiedź może od 5 dni wisieć na forum publicznym, a takie zaniepokojenie można wyrazić.

Rozumiem jednak, że ten mój post musiał zniknąć jako nawiązanie do usuniętego posta Lezbobimbo, bo tu nie ma, zdaje się, opcji pozostawienia usuniętego posta z komunikatem "post usunięty" zamiast jego treści.

Emae, co do pisania przeze mnie mejli do Moderacji, to ja wiem, że czytałaś te ok. 100 postów wyciętych z wątku "Czy pani MM czyta nasze forum" oraz cały wątek z moim nickiem w tytule, też wycięty, więc proszę Cię bardzo, zobacz sprawy w ich realnym kontekście. :(
                • emae Re: Co tu sie dzieje ?? 15.11.11, 16:06
                  W realnym kontekście uważam, że na maila reaguje się szybciej niż na posta na forum. Poza tym korespondencja mailowa jest bardziej poufna i nie angażuje niepotrzebnie osób trzecich, nie wpływa na nastrój osób trzecich ani na atmosferę forum, nie wywołuje niepotrzebnych dyskusji. Nie ma tutaj znaczenia, czy ktoś kogoś lubi czy nie.
                  • ginestra Re: Co tu sie dzieje ?? 15.11.11, 22:36
                    emae napisała:

> W realnym kontekście uważam, że na maila reaguje się szybciej niż na posta na f
                    > orum. Poza tym korespondencja mailowa jest bardziej poufna i nie angażuje niepo
                    > trzebnie osób trzecich, nie wpływa na nastrój osób trzecich ani na atmosferę fo
                    > rum, nie wywołuje niepotrzebnych dyskusji. Nie ma tutaj znaczenia, czy ktoś kog
                    > oś lubi czy nie.

Emae, mówiąc o realnym kontekście miałam na myśli to, że każdy kto przeczytał te wycięte wątki na sto procent zdaje sobie sprawę w jaki sposób panie Moderatorki i Administratorka odnosiły się do mnie. Mam realną obawę, że gdybym napisała do nich po prostu mejla, to dostałabym w odpowiedzi zwrotnej takie teksty i takie obrazki z "dowcipnymi" komentarzami na mój temat, jakie te osoby zamieszczały w tychże wyciętych wątkach, tylko zwielokrotnione.

Poza tym, pozostaje taka sprawa, że jeżeli na forum publicznie wisiały fałszywe zarzuty wobec mnie, to dobrze jest również publicznie je sprostować, bo te zarzuty przeczytały tez inne osoby i co z tego, że ja wiem, że są one nieprawdziwe, a moderacja posta usunie, skoro osoby czytające nie zostałyby wyprowadzone z błędu. Dlatego skorzystałam z prawa do obrony i mam nadzieję, że jednak niektórzy przeczytali tę moją obronę zanim została usunięta wraz z obraźliwym postem Lezbobimbo.

Jeśli chodzi o nastrój forumowiczów, to chciałam powiedzieć, że na forum moja pozycja jest symetryczna względem pozycji innych forumowiczów i mój nastrój jest równie ważny jak ich. Myślę, że nie masz wątpliwości co do tego, że te wycięte wątki oraz wycięty dzisiaj post Lezbobimbo zawierały treści świadczące o tym, że moim nastrojem jednak nikt się nie przejmował - ani nastrojem osób trzecich czytających te naprawdę bardzo przykre teksty. Do autorów tych złośliwych tekstów należy więc kierować apele o dbanie o nastrój forumowiczów, a nie do mnie, tak uważam.

Poza tym, ten wątek nadal zawiera wiele złośliwości pod moim adresem. Myślę, że to również nie wpływa na dobrą atmosferę na forum.

Dobrego tygodnia wszystkim życzę.
                    • emae Re: Co tu sie dzieje ?? 16.11.11, 07:09
                      Ależ ja zrozumiałam, o co Ci chodziło. Niemniej, uważam jak wyżej. Chcąc nie chcąc, ciągnąc temat na forum, nie pozwalamy problemowi spokojnie zniknąć. Zamiast mieć realną obawę, lepiej następnym razem napisz maila, a dopiero później pisz na forum. Nawet jeśli otrzymasz taką odpowiedź, jakiej się obawiasz, to otrzymasz ją od jednej osoby, nikt jej nie przeczyta, nikt się do niej równie złośliwie nie dopisze.

Skończmy temat, bo zaraz będzie o jeden post za daleko i "się zacznie".
                      • ginestra Re: Co tu sie dzieje ?? 16.11.11, 09:13
                        emae napisała:

> Ależ ja zrozumiałam, o co Ci chodziło. Niemniej, uważam jak wyżej. Chcąc nie ch
                        > cąc, ciągnąc temat na forum, nie pozwalamy problemowi spokojnie zniknąć. Zamias
                        > t mieć realną obawę, lepiej następnym razem napisz maila, a dopiero później pis
                        > z na forum. Nawet jeśli otrzymasz taką odpowiedź, jakiej się obawiasz, to otrzy
                        > masz ją od jednej osoby, nikt jej nie przeczyta, nikt się do niej równie złośli
                        > wie nie dopisze.
                        >
                        > Skończmy temat, bo zaraz będzie o jeden post za daleko i "się zacznie".

Emae, niestety nie zgadzam się z tym, co piszesz.
                        Może wychodzisz z założenia, że dla mnie to takie nic otrzymać odpowiedź zawierającą obelgi i wyśmiewanie. Otóż dla mnie to nie jest "takie nic" i po tym jak moderacja mnie traktowała wiele razy na forum nie chcę narażać się na dalsze przykrości. Myślę, że mam do tego prawo.

Pisałabym do moderacji mejle, owszem, gdybym widziała, że moderacja naprawdę moderuje (czyli łagodzi) dyskusje i sama, zgodnie z mandatem zaufania od forumowiczów, reaguje na wszelkie przejawy dokuczania mi na forum. Wówczas mogłabym liczyć na to, że po prostu nie zauważyła jakiegoś obraźliwego wpisu, ale jak napiszę do moderacji mejla, to na pewno natychmiast pospieszy mi z pomocą i będzie chciała mnie obronić. Jak mam w to wierzyć po tym, co i ja i Ty czytałyśmy na forum??

Ja w to, wybacz, nie wierzę. :(

Może przy następnej okazji, gdy moderacja lub przyjaciele moderacji będą mnie poniżać na forum, Ty napisz do nich mejla o tym. Oraz inni forumowicze, którym to przeszkadza. Wręcz bardzo o to proszę.

Na tym ja też mogę zakończyć ten temat, jak prosiłaś.
                        Pozdrawiam.
                        • emae Re: Co tu sie dzieje ?? 16.11.11, 10:14
                          Na pewno, gdybym pisała do moderacji jakiekolwiek maile, nie powiadomiłabym o tym nikogo poza mną i moderacją ;)

Pozdrawiam.
                          • ginestra Re: Co tu sie dzieje ?? 16.11.11, 10:58
                            emae napisała:

> Na pewno, gdybym pisała do moderacji jakiekolwiek maile, nie powiadomiłabym o t
                            > ym nikogo poza mną i moderacją ;)
                            >
                            > Pozdrawiam.

O to mi właśnie chodziło.

Ja też pozdrawiam.
                          • anutek115 Re: Co tu sie dzieje ?? 16.11.11, 12:32
                            emae napisała:

> Na pewno, gdybym pisała do moderacji jakiekolwiek maile, nie powiadomiłabym o t
                            > ym nikogo poza mną i moderacją ;)

Emae, przestań, proszę. Wierzę, ze masz dobre chęci, ale to się nie uda - ty zaaapelujesz, zeby przestać, w odpowiedzi otrzymasz odpowiedź na 500 słów, że oczywiście, trzeba przestać, ale. Więc zaapelujesz, żeby przestać, a w odpowiedzi otrzymasz wpis na dalsze 500 słów, że już dawno by się przestało, gdyby. Wiec ty zaapelujesz, żeby przestać, a w odpowiedzi...

Po prostu przestań :). Szczerze pozdrawiam.
                            • ginestra Re: Co tu sie dzieje ?? 16.11.11, 13:03
                              anutek115 napisała:

> emae napisała:
                              >
                              > > Na pewno, gdybym pisała do moderacji jakiekolwiek maile, nie powiadomiłab
                              > ym o t
                              > > ym nikogo poza mną i moderacją ;)
                              >
                              > Emae, przestań, proszę. Wierzę, ze masz dobre chęci, ale to się nie uda - ty za
                              > aapelujesz, zeby przestać, w odpowiedzi otrzymasz odpowiedź na 500 słów, że ocz
                              > ywiście, trzeba przestać, ale. Więc zaapelujesz, żeby przestać, a w odpowiedzi
                              > otrzymasz wpis na dalsze 500 słów, że już dawno by się przestało, gdyby. Wiec t
                              > y zaapelujesz, żeby przestać, a w odpowiedzi...
                              >
                              > Po prostu przestań :). Szczerze pozdrawiam.
                              >

Nie wiem o co Ci chodzi.
                              Jak widać z posta powyżej*, obie z Emae zakończyłyśmy już dawno rozmowę i żadna z nas nie ma potrzeby więcej pisać, bo temat skończony (od dwóch godzin).

*Oto ten post:
                              forum.gazeta.pl/forum/w,25788,130590434,130730707,Re_Co_tu_sie_dzieje_.html
                • lezbobimbo Re: Co tu sie dzieje ?? 15.11.11, 17:58
                  Karlogórku, wróc, ach wróc tutaj od tego k... rysowania, Twe porady mimo ich meskosci nie zadzialaly! Trzeba poprawic, jakims teleskopem podkreslic albo co..
                  • kebbe Re: Co tu sie dzieje ?? 15.11.11, 18:07
                    lezbobimbo napisała:

> Karlogórku, wróc, ach wróc tutaj od tego k... rysowania, Twe porady mimo ich me
                    > skosci nie zadzialaly! Trzeba poprawic, jakims teleskopem podkreslic albo co..
                    >

trzeba SIAĆ! :)
              • nessie-jp Re: Co tu sie dzieje ?? 15.11.11, 16:26
                > W ogóle czuję się ostatnio straszną wichrzycielką, w kolejnym już wątku moje
                > posty są wycinane, nigdy wcześniej się to nie zdarzyło ;)

Niestety jedna z fundamentalnych zasad na forach dyskusyjnych, od ich zarania, brzmi: "nie wdawaj się w dyskusje pod trollującymi postami, bo i tak zostanie to wycięte". :)

Warto o tym pamiętać
                • emae Re: Co tu sie dzieje ?? 15.11.11, 16:33
                  Pamiętam, pamiętam. W pełni się zgadzam. Chciałam tylko na wszelki wypadek to zaznaczyć. Zresztą po to naszpikowałam swego posta uśmieszkami, żeby widać było, że nie traktuję tego ze śmiertelną powagą i nie pałam jakimś świętym oburzeniem ;)
                  • nessie-jp Re: Co tu sie dzieje ?? 15.11.11, 17:13
                    emae napisała:

> Pamiętam, pamiętam. W pełni się zgadzam.

:) Moderowałam kiedyś dawno temu jedno forum i wiem, że każdy zawsze chce wiedzieć, dlaczego akurat jego post poleciał i wiem, że to jest przykre, dlatego tak łopatologicznie wyjaśniam.

Niestety, niektóre tematy są jak gangrena
                    • lezbobimbo Re: Co tu sie dzieje ?? 15.11.11, 17:47
                      nessie-jp napisała:
                      > :) Moderowałam kiedyś dawno temu jedno forum i wiem, że każdy zawsze chce wiedz
                      > ieć, dlaczego akurat jego post poleciał

Ha, a ja nieeee-e! Jak jakies MOJE posty polecO tutaj z reszta klótni, to przeciez rozumiem, ze widac MUSIALY. Nigdy by mi na mysl nie przyszlo, zeby walczyc do ostatniej kropli krwi i rozumu o kazdy moj czy nie mój post, kiedy sie dopisuje do oftopów, pyskówek i jateczek na musierycznym forumie - rzekla dumnie Bimbo i zadarla nosa wyzej niz wieze w Pizie.
                      • nessie-jp Re: Co tu sie dzieje ?? 15.11.11, 17:57
                        > rzekla dumnie Bim
                        > bo i zadarla nosa wyzej niz wieze w Pizie.

:)) Widzę to oczyma duszy!

• anutek115 Re: Co tu sie dzieje ?? 11.11.11, 14:55
      Co tu sie dzieje z tymi stałymi czytelnikami, co sobie specjalnie nicka zakladaja, żeby wyrażac kulturalnie (he, he, dream on, boy) swoje zdanie moze mi ktos powiedziec ?? Przeciez to jakas masakra, czlowieku, czy ty jestes nienormalny? ! Szukasz dowartosciowania w sieci bo nie masz tego w normalnym zyciu ? Po przeczytaniu twojej jedynej wypowiedzi mozna odniesc takie wrazenie.
      Nudzi ci sie ? Cale swoje zycie sprowadzac do jakiegos glupiego forum, twygranąć kompletnie nieznajomym w taki sposob jakby od tego zalezalo cale twoje zycie.
      Znajdz sobie prace i zajmij sie swoim zyciem a nie ocenianiem innych.
      Jezeli masz prace to wspolczuje pracodawcom pracownikano life'a.
      Kazdy ma prawo wyrazic swoje zdanie, cywilizowani ludzie robia to w normalny sposob, bez klotni. Ja wyrazam swoje zdanie - ty swoje i koniec, ja nie czepiam sie twojego a ty mojego.
      Go get a life ! Ogarnij sie, wyjdz pobiegac, popracuj a nawet k... porysuj, ogarnij sie bo za pare lat takiego zycia juz bedzie za pozno. Zycie tutaj to nie jest zycie, to jest wirtualny swiat w którym sie pogubiles
      Wyrazam swoje zdanie w kulturalny sposob, nawołuje po prostu i dobrze radze zebys wylaczyl ten komputer i nie bral udzialu w marnych dyskusjach, szkoda nerwów na takie glupoty. Troche dystansu do siebie i innych, nie bierz wszystkiego tak na powaznie jakby byla to sprawa zycia i smierci. Ty masz takie zdanie o homoseksualistach a ktos inne, tak samo o religii, polityce itp nie wolno nikogo za takie zdanie krytyowac, mozna owszem wyrazic swoje ale nie obrazajac nikogo, nie łapiąc za słowka i szykanując na forum.

(Kulturalny człowieku elegancko wyrażający swoje myśli i bedący stałym czytelnikiem, przeczytaj może regulamin, OK?).

Ile osob - tyle opinii. Zycie jest takie krótkie, naprawde, tak szybko mija, ludzie odchodzą, choruja i mają naprawde powazne problemy a nie takie jak ty tutaj. Nia trac cennych minut zycia na odpisywanie ludziom i prowokatorom (tak, tak jest tutaj kilku takich [nie, serio??? Już ty najlepiej wiesz?? :)]). Zajmij sie domem i rodziną a jak nie macie, to kup sobie zwierzaka, cokolwiek byleby wyjsc z tego neta. Mam nadzieje ze ja nie stracilam tych minut pisząc to, tylko przyczynilam sie do jakis zmian (LOL!!!), naprawde czlowieku, powinienes patrzec sie w lustro i usmiechac sie do siebie, smiac sie do ludzi a nie z ludzi ! Zycie jest piekne a ty marnujesz czas pisząc glupoty.

:D
    • karolgorka Re: Co tu sie dzieje ?? 11.11.11, 15:01
      Heh dziekuje za mila odpowiedz :)
      Az usmiech mi sie pojawil na twarzy. Wytnijcie to, spoko. Mamy wolnosc slowa, lubie ksiazki Musierowicz i wszedlem tu po to zeby poczytac o jej tworczosci a tu jest jakis sajgon wiec chcialem sie podzielic przemysleniami na forum, po to ono jest ale z tego co widze to to jest forum zamkniete typu 'mozesz miec swoje zdanie ale jesli masz inne niz my to wypier...' :)

Skoro macie tyle czasu na pisanie glupot to moze wezcie sie za pomoc osbom potrzebujacym, jakis wolontariat, schronisko dla zwierzat czy cos hehe ale nie obrazajcie innych :)
      Naprawde jestescie az tak zgorzkniale ? Kompleksy zzerają was od srodka, bo co, bo tylko tu ktos trzyma wasza strone a w realu same jestescie takie jak osoby po ktorych ciśniecie i tu macie szanse byc kims innym bo nikt was nie zna ? A moze macie zbyt wysokie mniemanie o sobie ? Przepraszam ze poczulas sie urazona na tyle ze bedziesz nazywac mnie trollem i 'grozic' usunieciem postu ;)

Pozdrawiam serdecznie i zycze milego dnia :)
      • anutek115 Re: Co tu sie dzieje ?? 11.11.11, 15:07
        karolgorka napisał:

> Naprawde jestescie az tak zgorzkniale ? Kompleksy zzerają was od srodka, bo co,
        > bo tylko tu ktos trzyma wasza strone a w realu same jestescie takie jak osoby
        > po ktorych ciśniecie i tu macie szanse byc kims innym bo nikt was nie zna ?

Chłopczyku,
        co prawda pewnie zaraz polecisz, ale może przedtem przyswoisz cenna radę - jak wchodzisz nabruździc na forum, które rzekomo dobrze znasz przeanalizuje je wczesniej, bo ci inaczej głupoty wyjdą.

Otóż, gdybys nas tak uważnie czytał wiedziałbyś, że nie mamy potrzeby być na forum kimś innym, bo nikt nas nie zna. Jesteśmy takie same, jak w realu - i znamy sie całkiem dobrze :)).

A teraz na spacerek! Pousmiechac się do ludzi! Porysować, k...! Nieść dobro w świat, a nie siedzieć n głupim forum pelnym zgorzkniałych ludzi!

A m
        > oze macie zbyt wysokie mniemanie o sobie ? Przepraszam ze poczulas sie urazona
        > na tyle ze bedziesz nazywac mnie trollem i 'grozic' usunieciem postu ;)

Zanim wylecisz, niech ci bedzie pociecha, ze ja na przykład usmiałam sie serdecznie :D Masz więc zasługę w rozbawianiu swiata :DDD.
      • the_dzidka Re: Co tu sie dzieje ?? 11.11.11, 15:09
        No, trolliszcze, naciesz się jeszcze chwilę swoim wątkiem, bo zaraz wyleci w Kosmos.

Ani przez sekundę nie uwierzyłam (ani nikt inny, poza ginestrą oczywiście), że jestes jakimś tam czytelnikiem, co sobie wszedł i się zbulwersował, ale nawet gdyby tak było, to wąteczek też by wyleciał z racji, jak to skrótowo nazywam, "pouczania bez dzień dobry". Nie jesteś wystarczająco zabawny, by cię ocalić, mwahahahaha *mroczny śmiech*
        • lezbobimbo Re: Co tu sie dzieje ?? 11.11.11, 15:15
          Jesli Karlogórka to nie sama Ginestra albo moze sama MM to moj tylek szykuje sie do auto-de-ugryzienia :P - dodala paranoiczna Bimbo
          • karolgorka Re: Co tu sie dzieje ?? 11.11.11, 15:21
            Powiem wam kochane na zakończenie tylko jedno - gdyby MM wiedziała pisząc swoje książki, że powstanie to forum, na którym będą działy się takie rzeczy to nie napisałaby nawet jednej książki. To wszystko minęło się z celem.

Pozdrawiam i cieszę się że już nigdy więcej nie wrócę na tą stronę :)
            • klymenystra Re: Co tu sie dzieje ?? 11.11.11, 15:30
              Cieszymy sie wszyscy :)
          • moleslaw Re: Co tu sie dzieje ?? 11.11.11, 15:23
            Ja bym nie usuwała jeśli mogę się wtrącić wszak ja nie "stały" bywalec a z doskoku :-) , można poczytać uśmiechnąć się i może odpuścić. A tak za chwilę ta osoba wróci z nowym nickiem i tyle. Pani Musierowicz w życiu nie podejrzewam o taki brak klasy i odwagi, uważam że sama potrafi się bronić otwarcie bez głupich ddziecięcych prawie zagrywek.
            • anutek115 Re: Co tu sie dzieje ?? 11.11.11, 16:09
              moleslaw napisała:

> Ja bym nie usuwała jeśli mogę się wtrącić wszak ja nie "stały" bywalec a z d
              > oskoku :-)

Stały, chociaż z doskoku :). I tez bym nie usuwała., z tych samych powodów :D.

Pani Musierowicz w życiu nie podejrzewam o
              > taki brak klasy i odwagi, uważam że sama potrafi się bronić otwarcie bez głupic
              > h ddziecięcych prawie zagrywek.

Ja tez nie, i Bimbo, nie rób tego Ginestrze! Nowy człowiek na forum sie odezwał! Życzliwy dla niej! Pokazał jej, jak zyć! Powiedział, co jest naprawdę ważne! To musi byc facet ;)))!
              • lezbobimbo Re: Co tu sie dzieje ?? 11.11.11, 16:34
                anutek115 napisała:
                > Ja tez nie, i Bimbo, nie rób tego Ginestrze! Nowy człowiek na forum sie odezwał
                > ! Życzliwy dla niej! Pokazał jej, jak zyć! Powiedział, co jest naprawdę ważne!
                > To musi byc facet ;)))!

Ach, bo ja przyslepa, owinieta wlasnymi skromnymi jajnikopierozkami w pierwszej chwili nie smialam podniesc oczu na tak znamienite blogoslawienstwo przez gonady nam dane! Gdziez mi, puchowi marnemu tam do swiatlosci jedynie teleskopowej!
    • nessie-jp Re: Co tu sie dzieje ?? 11.11.11, 17:22
      > Co tu sie dzieje na tym forum moze mi ktos powiedziec

Od paru miesięcy czytasz i nie wiesz?
      • pieranka Re: Co tu sie dzieje ?? 11.11.11, 17:56
        tu się nie zgodzę, czarne jagody działają rozluźniająco i dodają raźności biegu
        • kkokos Re: Co tu sie dzieje ?? 11.11.11, 18:35
          pieranka napisała:

> tu się nie zgodzę, czarne jagody działają rozluźniająco i dodają raźności biegu

to prawda, a wszak karol ma z górki, więc już pomocy w biegu nie potrzebuje
        • anutek115 Re: Co tu sie dzieje ?? 11.11.11, 18:40
          Pozwolę sobie uściślić - świeże. Suszone używane są w wypadku rozwolnienia u dzieci. Nie wiemy zaś, jakie jagody miała Nessie na mysli :).
          • nessie-jp Re: Co tu sie dzieje ?? 11.11.11, 18:47
            O, zdecydowanie suszone
            • pieranka Re: Co tu sie dzieje ?? 11.11.11, 21:42
              Dębu w kłodach nie chcemy, albowiem nie chcemy, aby komukolwiek stała się krzywdzinka, prawda? Szczegónie Karolkowi.
    • ateh7 Re: Co tu sie dzieje ?? 11.11.11, 18:39
      Kolejny naprawiacz swiata radosny. Ale nuda.
    • kkokos Re: Co tu sie dzieje ?? 11.11.11, 18:40
      >Mam nadzieje ze ja nie stracilem tych minut pisząc to, tylko przyczynilem sie do jakis zmian,

naprawdę, skąd ludzie biorą o sobie tak wysokie mniemanie?? od paru miesięcy czyta forum najwyraźniej w jego odczuciu prowadzone przez idiotki dla idiotek i wydaje mu się, że jak poświęci kilka minut na napisanie jakiegoś bełkotu, to PRZYCZYNI SIĘ DO ZMIAN, zapewne na lepsze. i wszystkie idiotki nagle olśni to, co pan (buk?) raczył przez te kilka minut wyprodukować i ZMIENIĄ forum, siebie, świat, życie... a nie, świata to one nie znają, a życia nie mają, tylko to forum. ale je ZMIENIĄ. dzięki temu bełkotowi.

no skąd się ludzie tacy w sobie zadufani biorą, co?
      • anutek115 Re: Co tu sie dzieje ?? 11.11.11, 18:45
        kkokos napisała:

od paru miesięcy cz
        > yta forum najwyraźniej w jego odczuciu prowadzone przez idiotki dla idiotek i w
        > ydaje mu się, że jak poświęci kilka minut na napisanie jakiegoś bełkotu, to PRZ
        > YCZYNI SIĘ DO ZMIAN, zapewne na lepsze. i wszystkie idiotki nagle olśni to, co
        > pan (buk?) raczył przez te kilka minut wyprodukować i ZMIENIĄ forum, siebie, św
        > iat, życie... a nie, świata to one nie znają, a życia nie mają, tylko to forum.
        > ale je ZMIENIĄ. dzięki temu bełkotowi.

BEŁKOTOWI??? No wiesz! Mężczyzna się nad forum pochylił! Nam, prostym kobietom, uwage swa poświęcił! Na nasze proste, by nie rzec prostackie, życie wzrok swój dobrotliwy a przemadry zwrócił i ku dobremu skierowac nas próbował! Nie wiedząc, nieszczęsny, na jakim to ugorze tyrac mu przyjdzie (dotad jedna zaledwie osoba wdzięczność mu okazala, ze stosowną pokora pouczenie przyjmując)!

I wdzięczność własnie, wdzięczność czuć powinnysmy! A ty o bełkocie, nieszczesna!!!!
        • lutecja4 Re: Co tu sie dzieje ?? 11.11.11, 19:01
          Nie dość , że mężczyzna, to jeszcze oświecony i nowoczesny, nie wysłał nas przecież do garów, a na spacer czy wolontariat-cieszymy się normalnie jak jeden mąż.
          • lezbobimbo Re: Co tu sie dzieje ?? 11.11.11, 19:17
            lutecja4 napisała:
            > Nie dość , że mężczyzna, to jeszcze oświecony i nowoczesny, nie wysłał nas prze
            > cież do garów, a na spacer czy wolontariat-cieszymy się normalnie jak jeden mąż

Dyc takiej oczywistosci nie musial nam nawet wykladac - rozumie sie to samo przez sie, wew kazdym lepiej wychowanym towarzystwie, ze prawdziwa kobita po pracy ma zawsze w domu uwarzone wykwitne jedzy i posprzatane na wysoki wyblyszcz, zanim sie uda spacerowym krokiem na wolontariat.

Wnosze, coby karologórka plci dowolnej nam ten internet slusznie zamknela, zebysmy sie nie lajdaczyly juz tak oblesnie!
            • anutek115 Re: Co tu sie dzieje ?? 11.11.11, 19:26
              lezbobimbo napisała:

> Dyc takiej oczywistosci nie musial nam nawet wykladac - rozumie sie to samo prz
              > ez sie, wew kazdym lepiej wychowanym towarzystwie,

Wew wychowanym tak, ale tutaj? Dyc na subtelne upomnienie jedna z nas (nie powiem po nicku, kto, tak Kkokos, do ciebie mówię!) perły madrosci z ust jego padajace bełkotem była nazwała!

Rozczarowałaś mię, Kkokosie, rozczarowałas bolesnie wręcz na wskroś!
              • kkokos Re: Co tu sie dzieje ?? 11.11.11, 20:27
                >
                > Rozczarowałaś mię, Kkokosie, rozczarowałas bolesnie wręcz na wskroś!
                >

dyć jak on do mnie z górki "get a life" pisze, to jak ja mam to rozumieć? bełkot jakiś modny i tyle.

a zresztą ktoś już tu uratował honor forum nazywając wypowiedź karola "obiektywną" (obiektywnie specjalnie sobie nick założył, by nas obiektywnie pouczyć, żebyśmy obiektywnie wyłączyły komputery, bo życie obiektywnie ucieka), więc ja mogę się kompromitować, tfu, cie rozczarowywać, dalej :)

• ateh7 Re: Co tu sie dzieje ?? 11.11.11, 19:47
            lutecja4 napisała:

> Nie dość , że mężczyzna, to jeszcze oświecony i nowoczesny, nie wysłał nas prze
            > cież do garów, a na spacer czy wolontariat-cieszymy się normalnie jak jeden mąż

Ej, ale czy to znaczy, że mamy WYJSC Z DOMU?! Na spacer, na powietrze? I egoistycznie porzucic obowiązki wokół domów, mężów, dzieciów, dziadków i innych? Jak to tak?
        • pieranka Re: Co tu sie dzieje ?? 11.11.11, 21:45
          Ba, i to w jakich godzinach dnia? Przypatrz się, chyba nie ma rodziny?!
      • ateh7 Re: Co tu sie dzieje ?? 11.11.11, 19:44
        "Mnożą się. Dobór naturalny." :D
        • lezbobimbo Re: Co tu sie dzieje ?? 11.11.11, 20:30
          ateh7 napisała:
          > "Mnożą się. Dobór naturalny." :D

I do swiatla lezą. Miastowe takie sO!
    • iwoniaw Re: Co tu sie dzieje ?? 11.11.11, 22:00
      Cytat Wyrazam swoje zdanie w kulturalny sposob, nawołuje po prostu i dobrze radze zeb
      > yscie wylaczyly te komputery i nie braly udzialu w marnych dyskusjach, szkoda n
      > erwów na takie glupoty. Troche dystansu do siebie i innych, nie bierzcie wszyst
      > kiego tak na powaznie jakby byla to sprawa zycia i smierci.

Medice, cura te ipsum, że tak polecę łaciną :-P
      • pi.asia Re: Co tu sie dzieje ?? 11.11.11, 22:12
        iwoniaw napisała:

> Medice, cura te ipsum, że tak polecę łaciną :-P

w wolnym tłumaczeniu "lekarzu, kura cię posunęła"
        • pieranka Re: Co tu sie dzieje ?? 11.11.11, 22:14
          kwiik!
        • nessie-jp Re: Co tu sie dzieje ?? 11.11.11, 22:33
          > > Medice, cura te ipsum, że tak polecę łaciną :-P
          >
          > w wolnym tłumaczeniu "lekarzu, kura cię posunęła"

UMARŁAŚ MNIE.

To powinno trafić do wątku z cycatami forumowymi. (tak, tak cycatami, wiem, sztubacki humor).

Ale dlaczego ipsum = posunęła? Proszę wyjaśnić!
          • the_accidental Re: 11.11.11, 22:49
            Ipsacja = robienie sobie dobrze. Może stąd to skojarzenie?
            • nessie-jp Re: 11.11.11, 22:54
              the_accidental napisała:

> Ipsacja = robienie sobie dobrze. Może stąd to skojarzenie?

Nie znałam :) Dzięki.

• jota-40 Re: 12.11.11, 00:17
                Od razu zaznaczę, że jako czytelniczka tego forum przeżyłam dziś moment trudny. Bolesny, ale niosący prawdę, a przecież powiada pismo: prawda was wyzwoli.
                Kolega przekazał nam wiele cennych, obiektywnych rad, a Wy co? jakieś niewczesne dowcipy o jagodach i korze dębowej! Tak, Ness, do Ciebie mówię! Wstyd mi za Ciebie, wstyd! Nie wstyd mi tylko za Anutka, której wstyd za Kkokosa! Mam nadzieję, że wszystkie szybko zrozumiecie, co i jak. Kolega (??) ma dobre intencje i chce nas uwolnić od trujących emanacji oraz podstępnych fluidów, sączących się z wirtualnych bytów.

Do życia zatem!
                I tak też się stało. Ogarnęłam się, wyszłam pobiegać z psem, nawet k... spróbowałam porysować, stwierdziłam jednak, że lepiej nawiążę kontakt z realem wychodząc z domu na ulicę. A może i do kina!
                Wyszłam. I co powiecie: bruk zerwany, "powietrze spaloone", jak śpiewał Kaczmarski, wszędzie podejrzane grupki napakowanych młodzieńców w kominiarkach. Szkło. Krzyki. Zadyma. Straszno.
                W kinie niemal zasnęłam i rozbolała mnie głowa.
                Wróciłam cichutko, z podkulonym ogonem, usiadłam przed kompem i biję się w piersi. Nie masz dla mnie ratunku! Idź precz, zły realu!...
                Rozważam jednak zdrowotne przerwy w siedzeniu przed kompem. Zawsze mogę pozmywać gary, zrobić porządki w piwnicy, ewentualnie zgromadzić zapas kory dębowej i trwać w samozaparciu! Już się stąd nie ruszę.
                • lutecja4 Re: 12.11.11, 07:05
                  I jeszcze po nocach się tu dopisują, zamiast spać w realu jak porządni ludzie, no wstyd wstyd
              • meduza7 Re: 18.11.11, 08:11
                Nikogo nie posunęłam! Kura.
    • mamapodziomka Re: Co tu sie dzieje ?? 12.11.11, 23:11
      I co najlepszego narobilyscie??

Pieska zescie obudzily!!
    • szprota Re: Co tu sie dzieje ?? 12.11.11, 23:30
      karolgorka napisał:

> Go get a life ! Ogarnijcie sie, wyjdzcie pobiegac, popracujcie a nawet k... porysujcie, ogarnijcie sie bo za pare lat takiego zycia juz bedzie za pozno. Zycie tutaj to nie jest zycie, to jest wirtualny swiat w którym sie pogubilyscie (zwlaszcza mowie tu o paniach adminkach i ich 'świcie', ktorych wypowiedzi za kazdym razem mnie rozbrajaja).

Getnęłam lajfa i trochę, kurwa, porysowałam.
      https://static0.blip.pl/user_generated/update_pictures/2287111.png
      Forumowanie jest więcej satyfakcjonujące.
      • jota-40 Re: Co tu sie dzieje ?? 12.11.11, 23:38
        Bardzo ładnie! POCHWALAM!
        Widzisz sama, moja droga, jak niewiele trzeba. Wystarczy po prostu odejść na chwilę od kompa albo li i jedynie od foruma! Na efekty nie trzeba czekać. Ja jeszcze potrenuję to rysowanie, obiecuję Wam wszystkim, a najbardziej - karolowigorce (o ile dobrze odmieniam nicka).
        • szprota Re: Co tu sie dzieje ?? 12.11.11, 23:57
          Dziękuję, ale trochę oszukiwałam, bo rysowałam na kompie. Nie wiem, czy to się liczy.

Swoją drogą skąd ten mit, że ludzie dyskutujący w sieci nie mają życia? Bardzo zeszłowieczny.
      • nessie-jp Re: Co tu sie dzieje ?? 13.11.11, 01:11
        Czuję się obowiązku zaprotestować, koleżanka słusznie podniosła, że PIESKA żeście (śmy) obudziły, a Szprota narysowała kotka!

Uprasza się o wykonanie rysunku pieska pana Maciołki z jadowicie odrobioną kropką.
        • andrzej585858 Re: Co tu sie dzieje ?? 13.11.11, 01:29
          Widzę że forum w dobrej formie jak zwykle. Jak sie tylko pojawi ktoś nowy i z negatywnym oglądem tego co przeczytał na forum to z miejsca zostanie sprowadzony do parteru i sponiewierany - a może trochę racji ma w tym co napisał?
          Że może sa ludzie którzy po prostu lubię Jezycjadę taka jaka jest z jej wszystkimi niedociągnięciami i nie chca analizowac fabuly pod katem jej sensowności i spójności. A zwłaszcza pod katem ideologicznym?
          • szprota Re: Co tu sie dzieje ?? 13.11.11, 01:45
            andrzej585858 napisał:

> Widzę że forum w dobrej formie jak zwykle. Jak sie tylko pojawi ktoś nowy i z negatywnym oglądem tego co przeczytał na forum to z miejsca zostanie sprowadzony do parteru i sponiewierany - a może trochę racji ma w tym co napisał?

Ten ktoś wydaje się nie być nowy i czuć go trollem z daleka, na co wskazuje chociażby forma, sugerująca, że nie mamy ciekawszych zajęć niż dyskusje na forum (nawet jeśli bym nie miała, czemu ktoś ma mi to oceniać, czy ja o to prosiłam?)

> Że może sa ludzie którzy po prostu lubię Jezycjadę taka jaka jest z jej wszystkimi niedociągnięciami i nie chca analizowac fabuly pod katem jej sensowności i spójności. A zwłaszcza pod katem ideologicznym?

No ale to forum nie do końca służy do tego, by wzdychać, jaka Jeżycjada jest fajna, jest mocno krytyczne i analizatorskie (co odbija się też na stylu dyskusji: mamy też paskudną skłonność do krytycznej analizy postów współdyskutantek i dyskutantów).
            • melmire Re: Co tu sie dzieje ?? 13.11.11, 01:53
              Jednym slowem, jestesmy nolifowskie swinie bez pasji. Chyba ze za pasje przyjmiemy poniewieranie (brudnymi racicami) niewinnych, obiektywnych, dobrzenamrobicchcacych nowych forumowiczow :)
              • nessie-jp Re: Co tu sie dzieje ?? 13.11.11, 01:57
                Ja bym chciała nieśmiało dopytać szanpana
                • szprota Re: Co tu sie dzieje ?? 13.11.11, 02:07
                  Flejm o to, czy kotek czy piesek jest jednym z najbardziej daremnych flejmów świata. Przebija go chyba tylko kawa czy herbata i pomidorowa z ryżem czy z makaronem.
                  Nie wiem wprawdzie, co to ma wspólnego z jakąkolwiek ideologią, ale może Andrzej chce nas ostrzec przed działaniami daremnymi, gdyż wszystko to marność, na przykład.
                  • nessie-jp Re: Co tu sie dzieje ?? 13.11.11, 02:17
                    > chce nas ostrzec przed działaniami daremnymi, gdyż wszystko to marność, na pr
                    > zykład.

Vanita vanitatum et omnia makaronitas.
                • andrzej585858 Re: Co tu sie dzieje ?? 13.11.11, 09:06
                  nessie-jp napisała:

> Ja bym chciała nieśmiało dopytać szanpana
          • anutek115 Re: Co tu sie dzieje ?? 13.11.11, 10:23
            andrzej585858 napisał:

> Widzę że forum w dobrej formie jak zwykle. Jak sie tylko pojawi ktoś nowy i z n
            > egatywnym oglądem tego co przeczytał na forum to z miejsca zostanie sprowadzony
            > do parteru i sponiewierany - a może trochę racji ma w tym co napisał?

Ależ sama! Sama racja! Przecież tu się wszystkie jak jeden mąż (bardzo nieudolnie, bo czyż kobieta może cokolwiek robic jak prawy mąż? Tylko wszystkie razem wespół wzespół jak jeden zaledwie mąż być możemy!) pochyliłyśmy z pokora glowy nad mądrymi słowy Mężczyzny, Który Nam Drogę Jak Żyć Wskazał! Oprócz Kkokosa, która została upomniana, chwilowo łagodnie, ale jak się upierać bedzie, to jej administracja bana da jak nic!

Ale bardzo jesteśmy wdzięczne, że pospieszył na forum drugi mężczyzna (którego, rzecz zastanawiająca, daaaawno to nie widziano, nawet, a powiem więcej, zwłaszcza w tych dyskusjach merytorycznych i okołojeżycjadowych, o ktore tak się był wczesniej dopominał) i też nas upomni. My jestesmy, braki swoje znając, pokorne niezwykle i zaraz każda w kąciku w domowych pieleszach usiądzie i przemyśli.

> Że może sa ludzie którzy po prostu lubię Jezycjadę taka jaka jest z jej wszystk
            > imi niedociągnięciami i nie chca analizowac fabuly pod katem jej sensowności i
            > spójności.

Dzięki ci, dzięki, Mężczyzno O Bystrym Spojrzeniu! Tak bystrym, że zauważyłeś w poście zalożycielskim uwielbienie dla Jezycjady (poza zdaniem "Lubie książki Musierowicz"), i o umyśle tak ostrym, że potrafi zrozumiec pobudki czlowieka, który - nie chcąc analizować fabuły - wchodzi na forum dyskusyjne!

> A zwłaszcza pod katem ideologicznym?

Szanowny Administrator Potforuma nie zauważył, gdzie wylatują posty o zacięciu ideologicznym? Pamięć sugeruję odświeżyć, a jak nie pomoże, regulamin przeczytać.

A teraz idę pobuszowac w sieci przy niedzieli :))). Porzucając te dzieci, ktorych nie mam, lekceważąc potrzebe rodziny, której nie mam i ciesząc się, że nie mam żadnych prawdziwych problemów takich jak inni ludzie (na przykład poważnej choroby) :DDD.
            • ding_yun Re: Co tu sie dzieje ?? 13.11.11, 10:55
              Parę tygodni było spokojnie i merytorycznie to teraz musi się namnożyć kłótni i trollowania za ten cały czas.... dajcie spokój, nie warto.
              • anutek115 Re: Co tu sie dzieje ?? 13.11.11, 11:38
                ding_yun napisała:

> Parę tygodni było spokojnie i merytorycznie to teraz musi się namnożyć kłótni i
                > trollowania za ten cały czas.... dajcie spokój, nie warto.

Było. Ciekawe, w zwiazku z czym nagle, po paru tygodniach, przestalo być (popada w zamyślenie)? I od razu podpowiem, że nie, nie sądzę, że z powodu wizyty Karolagorki.

Wybacz, Ding_yun, że podbijam watek, ale troche z nerw wyszlam. Bo też mi sie tu podobało bardziej, jak sie tylko o Jeżycjadę kłóciłysmy. Ale to sie ZAWSZE w pewnej chwili konczy, i ZAWSZE w podobnych okolicznościach, i uważam, że cos trzeba z tym wreszcie zrobic. Nie, nie postuluję o bana. Poniewaz wiem, że do włączenia ignora trzeba miec nerwy ze stali (w dodatku sądzę, że ignor tylko rozzuchwali niektórych), postuluję cięcie postów. Zaczyna się jatka - ciąć i nie przepraszać.

Z mojej strony daję Administracji błogosławieństwo na cięcie wszystkich moich wytworów, które uzna za jatkogenne.
                • rozdzial43 Re: Co tu sie dzieje ?? 13.11.11, 12:01
                  > Było. Ciekawe, w zwiazku z czym nagle, po paru tygodniach, przestalo być (popad
                  > a w zamyślenie)?Ale to sie ZAWSZE w
                  > pewnej chwili konczy, i ZAWSZE w podobnych okolicznościach, i uważam, że cos tr
                  > zeba z tym wreszcie zrobic.

Niech zgadnę: wyciąć niepoprawne posty! :D

I tak to zapewne nastąpi. A dyskusja znowu jest o gustach, o których się nie dyskutuje, a przynajmniej nie da się ustalić, kto ma rację. Od lat część forowiczek niezdolna jest do pojęcia tego fenomenu.

No po prostu kompletny brak zdolności, niemoc jakaś, nie dadzą rady pojąć, że są tacy, którzy przedkładać będą, (znaczy bardziej podobać im się będzie) solowy taniec pingwina na szkle, nad kolejny nudny występ zespołu młodzieżowo - dziecięcego "Bimbo-Anutki".

I nie mogą pojąć, że te młodzieżowe przytupy, hołubce, z prostymi pohukiwaniami w stylu wiejskich wesel, piosneczka "uha,hu ha, kłóócili się ze sobą, ze sobą, ze sobą, ja nie chcęę tańczyć z tobą, faj li, faj li, faj la" podobają się jednym, a innym nie. Tak samo Jeżycjada - jedno się jednym podoba, a innym nie.

I że nie jest możliwe, by wszystkim podobało się to samo. I że nie da rady tak głośno krzyknąć w 10 osób, żeby się pozostałym 10 osobom spodobało to samo co tym wrzeszczącym. I że ci wrzeszczący, jak i zawrzaskiwani muszą współistnieć, a na chęć wycięcia odmienności w pień jest już kilka nazw. Nieładnych, o pejoratywnym zabarwieniu.

Hesus, czego tu można nie zrozumieć???
                  • klymenystra Re: Co tu sie dzieje ?? 13.11.11, 12:11
                    Owszem, o gustach sie dyskutuje. Lacinskie przyslowie zas mowi, ze gusty nie podlegaja dyskusji, moja droga. Jest pewna roznica.
                    Ja jestem z tych, ktore przekladaja te "nudne" wystepy, o ktorych piszesz, nad slodkie i infantylne obrazanie innych przez rozowe sreberko. W tych pierwszych jest przynajmniej inteligencja :)
                • ding_yun Re: Co tu sie dzieje ?? 13.11.11, 12:25
                  anutek115 napisała:

> Wybacz, Ding_yun, że podbijam watek, ale troche z nerw wyszlam.

Trudno nie wyjść jak w kółko od nowa jest wałkowany ten sam mechanizm... Też wyszłam nie raz i nie raz pewnie wyjdę.

Nie, nie postuluję o bana. Poniewaz wiem, że do włą
                  > czenia ignora trzeba miec nerwy ze stali (w dodatku sądzę, że ignor tylko rozzu
                  > chwali niektórych), postuluję cięcie postów. Zaczyna się jatka - ciąć i nie prz
                  > epraszać.

Obawiam sie, że wtedy zaczną sie dyskusje naokoło tematu "a co też było w wyciętych postach". A ponieważ to, co zakryte kusi bardziej, będzie pole do nieskończonych domysłów.

Krótko mówiac: tez nie wiem, co robić.
                  • anutek115 Re: Co tu sie dzieje ?? 13.11.11, 12:40
                    ding_yun napisała:

> Obawiam sie, że wtedy zaczną sie dyskusje naokoło tematu "a co też było w wycię
                    > tych postach". A ponieważ to, co zakryte kusi bardziej, będzie pole do nieskońc
                    > zonych domysłów.
                    >
                    > Krótko mówiac: tez nie wiem, co robić.

W każdym razie ja podtrzymuję to, co napisałam wczesniej - Daję Administracji blogoslawieństwo na cięcie tych moich postów, które uzna za jatkogenne. Przysięgam, że sie nie będę dziwić, krzyczeć o cenzurze i pisać postów typu: "Gdzie sie podział mój post, w ktorym napisałam, że...?". Jak nie bedzie moich postów, nie będzie do czego się odnosić i może się choc trochę spokojniej zrobi.

Ignaora też spróbuję włączyc, ale z doświadczenia wiem, że mam niską tolerancje na ... no, mniejsza, w kazdym razie boję się, że i tak w końcu znowu nie wytrzymam.
            • andrzej585858 Re: Co tu sie dzieje ?? 13.11.11, 16:19
              anutek115 napisała:

>
              > Ale bardzo jesteśmy wdzięczne, że pospieszył na forum drugi mężczyzna (którego,
              > rzecz zastanawiająca, daaaawno to nie widziano, nawet, a powiem więcej, zwłasz
              > cza w tych dyskusjach merytorycznych i okołojeżycjadowych, o ktore tak się był
              > wczesniej dopominał) i też nas upomni. My jestesmy, braki swoje znając, pokorne
              > niezwykle i zaraz każda w kąciku w domowych pieleszach usiądzie i przemyśli.

Pospieszył tylko z jednego powodu - gdybyś zerknęłą do sąsiednego wątku to bys wiedziała z jakiego, a tutaj zajrzałem bo bardzo podoba mi sie cwiczona dzielnie od lat metoda dokopania kazdemu kto ma inne zdanie - ale to nie nowina w końcu.
              A dłuugo mnie nie było z prozaicznego powodu - nie chce mi się.
              >

>
              > Dzięki ci, dzięki, Mężczyzno O Bystrym Spojrzeniu! Tak bystrym, że zauważyłeś w
              > poście zalożycielskim uwielbienie dla Jezycjady (poza zdaniem "Lubie książki M
              > usierowicz"), i o umyśle tak ostrym, że potrafi zrozumiec pobudki czlowieka, kt
              > óry - nie chcąc analizować fabuły - wchodzi na forum dyskusyjne!

Nawet nie śmiem umywąc się jako człowiek prosty , niedouczony i tkwiący nadal w oparach średniowiecza a jeszcze co jakis mającym kontakt z wymiotami które dopadają co poniektóre bardziej wrazliwe osoby konkurować w analizie postów.
              Gdybyż to powyśzy problem dotyczył tylko tego jednego postu - gorzej że dotyczy forum jako takiego, ale pewnie jak zwykle coś mi sie pomyliło.

>
              > Szanowny Administrator Potforuma nie zauważył, gdzie wylatują posty o zacięciu
              > ideologicznym? Pamięć sugeruję odświeżyć, a jak nie pomoże, regulamin przeczyta
              > ć.

I oczywiście przeprowadzana tutaj analiza twórczości MM jest niezalezna od poglądów wyznawanych przez osoby dokonujące tej analizy? Cóż za niezywkła obiektywność godna wręcz najwyższych urzędów panstwowych.
              >
              > A teraz idę pobuszowac w sieci przy niedzieli :))). Porzucając te dzieci, ktory
              > ch nie mam, lekceważąc potrzebe rodziny, której nie mam i ciesząc się, że nie m
              > am żadnych prawdziwych problemów takich jak inni ludzie (na przykład poważnej c
              > horoby) :DDD.

A ja idę na piwo :-))) co jest typowe dla faceta w moim wieku z małego miasteczka a żona niech tkwi przy garach .
              >
              • nessie-jp Re: Co tu sie dzieje ?? 13.11.11, 16:34
                > > I oczywiście przeprowadzana tutaj analiza twórczości MM jest niezalezna od pogl
                > ądów wyznawanych przez osoby dokonujące tej analizy?

Biję się w piersi
              • anutek115 Re: Co tu sie dzieje ?? 13.11.11, 18:27
                andrzej585858 napisał:

> Pospieszył tylko z jednego powodu - gdybyś zerknęłą do sąsiednego wątku to bys
                > wiedziała z jakiego, a tutaj zajrzałem bo bardzo podoba mi sie cwiczona dzielni
                > e od lat metoda dokopania kazdemu kto ma inne zdanie - ale to nie nowina w końc
                > u.
                > A dłuugo mnie nie było z prozaicznego powodu - nie chce mi się.
                > >

Byłam w sąsiednim wątku, związku nie widzę.

Inne zdanie??? A jakież to zdanie ma na tematy, na które wyraziłam tu swe liczne opinie, ma Karolgorka? Wiesz? Bo ja nie. Wiem natomiast, że wpadł tutaj (jako "stały czytelnik", he, he) i zaczął nas (mnie zatem także) diagnozować, jak to życia nie mamy, sprowadzamy nasze istnienie do glupiego forum, żal mu naszych pracodawców (o ile ich mamy), naszych rodzin (o ile je mamy), jesteśmy nienormalne, zakompleksione i szukamy w sieci dowartosciowania, zaczął (bynajmniej nie proszony) udzielac rad, byśmy sobie gdzieś poszły, coś zrobiły, i kulturalnie proponować, byśmy, k..., porysowały.

I owszem, przyjmij do wiadomości, że mam na temat swojej osoby inne zdanie, i że za każdym razem, jak ktos tu wpadnie pierwszy raz i, nie proszony, nie pytany, zacznie mi udzielac rad i pouczać jak żyć to zawsze, ale to zawsze będę mu dokopywać.

A rysować to ja, k..., umiem z pewnoscia lepiej niż Karolgorka, tyle, że robić to bedę kiedy JA będę miala ochotę, a nie wtedy, kiedy mi to jakiś troll każde kopletnie po chamsku robić.
                > >
                > Gdybyż to powyśzy problem dotyczył tylko tego jednego postu - gorzej że dotyczy
                > forum jako takiego, ale pewnie jak zwykle coś mi sie pomyliło.

Owszem, pomyliło ci się. Bardzo ci sie pomyliło, co byś, byc może, zauważył czytając merytoryczne wątki i merytoryczne wpisy nowych osób, których się tu sporo pojawiło. Ale nie chcialo ci się. Więc się o forum jako takim nie wypowiadaj raczej.
                > >
                > > Szanowny Administrator Potforuma nie zauważył, gdzie wylatują posty o zac
                > ięciu
                > > ideologicznym? Pamięć sugeruję odświeżyć, a jak nie pomoże, regulamin prz
                > eczyta
                > > ć.
                >
                > I oczywiście przeprowadzana tutaj analiza twórczości MM jest niezalezna od pogl
                > ądów wyznawanych przez osoby dokonujące tej analizy? Cóż za niezywkła obiektywn
                > ość godna wręcz najwyższych urzędów panstwowych.

No nie, obiektywizm najwyzszej klasy to ty prezentujesz. Już mnie twój obiektywny ogląd i sposób jego wyrażania wygnał z potforum. Stąd wyrzucić sie nie dam. Dlatego właśnie nie życze tu sobie trolli, dyskusji swiatopoglądowych i pochylania się nad rzekomym nieszczęściem prześladowanych Dobrych Wróżek. Odwieś Dobrej Wróżce bana u siebie (jak miałeś zamiar), i przeniescie się razem z dyskusjami swiatopogladowymi tam własnie.
                • ewaty Re: Co tu sie dzieje ?? 13.11.11, 19:06
                  anutek115 napisała:

> andrzej585858 napisał:
                  >
                  > > Pospieszył tylko z jednego powodu - gdybyś zerknęłą do sąsiednego wątku t
                  > o bys
                  > > wiedziała z jakiego, a tutaj zajrzałem bo bardzo podoba mi sie cwiczona d
                  > zielni
                  > > e od lat metoda dokopania kazdemu kto ma inne zdanie - ale to nie nowina
                  > w końc
                  > > u.
                  > > A dłuugo mnie nie było z prozaicznego powodu - nie chce mi się.
                  > > >
                  >
                  > Byłam w sąsiednim wątku, związku nie widzę.
                  >
                  Jak nic, na pomoc Dobrej Wróżce przygalopował...
          • ananke666 Re: Co tu sie dzieje ?? 16.11.11, 00:59
            andrzej585858 napisał:

> Widzę że forum w dobrej formie jak zwykle. Jak sie tylko pojawi ktoś nowy i z n
            > egatywnym oglądem tego co przeczytał na forum to z miejsca zostanie sprowadzony
            > do parteru i sponiewierany - a może trochę racji ma w tym co napisał?

Ciekawam niezmiernie, czy byłbyś równie zadowolony, gdyby na Wychowanie w wierze wparował jakiś osobnik z propozycją, żebyście zamiast żebrać o intencje modlitewne ruszyli tyłki i zajęli się czymś konstruktywnym, bo sensu w tym co wypisujecie to nie ma żadnego. Ani cześć, ani za przeproszeniem pocałuj mnie w dupę, tylko elaborat na temat: "jak bardzo was nie znoszę i za jak wielkich durniów uważam". Też byś próbował dopatrywać się sensu i racji, hę?
            Ciekawam niezmiernie, czemuż tu ach czemuż na WwW wchodzi się za pisemną prośbą. Może dlatego, żeby uniknąć najazdu niechcianych uświadamiaczy?

> Że może sa ludzie którzy po prostu lubię Jezycjadę taka jaka jest z jej wszystk
            > imi niedociągnięciami i nie chca analizowac fabuly pod katem jej sensowności i
            > spójności. A zwłaszcza pod katem ideologicznym?

A ktoś tu komuś zabrania lubić? Starą Jeżycjadę olbrzymia większość ludzi lubi i zna niemal na pamięć. Ja też do któregoś tomu lubię. Bardzo lubię! Książek, których nie lubię, nie czytam wielokrotnie ani nie sypię swobodnie cytatami z nich.

> i nie chca analizowac fabuly pod katem jej sensowności i
            > spójności. A zwłaszcza pod katem ideologicznym?

To niech nie analizują, przymusu nie ma. Kijem cię ktoś do analizowania gnał, czy co?
            Poza tym są inne miejsca, gdzie bezkrytyczny zachwyt będzie bardzo dobrze przyjęty. Milsze forum Jeżycjada Jedyna, czy jakoś tak, księga gości na oficjalnej stronie, żeby daleko nie szukać.
            Rozumuję prosto. Jak mnie jakieś miejsce w sieci wkuropatwia/nudzi/whatever, to je opuszczam na trochę albo na stałe. Tu też bywa nudno i wtedy sobie idę w żywsze rejony internetu. Poczucie misji - level 0.
            • spendoria Re: Co tu sie dzieje ?? 16.11.11, 08:41
              "Rozumuję prosto. Jak mnie jakieś miejsce w sieci wkuropatwia/nudzi/whatever, to je opuszczam na trochę albo na stałe. Tu też bywa nudno i wtedy sobie idę w żywsze rejony internetu. Poczucie misji - level 0."

Sedno sprawy!

Wydrukować i przykleić do monitora :)

I nie pouczać dorosłych ludzi gdzie, jak i po co mają spędzać swój wolny czas.
        • the_dzidka Re: Co tu sie dzieje ?? 15.11.11, 15:48
          > Czuję się obowiązku zaprotestować, koleżanka słusznie podniosła, że PIESKA żeśc
          > ie (śmy) obudziły, a Szprota narysowała kotka!

Szprota narysowała siebie! I w dodatku pięknie oddała podobieństwo, od razu ją poznałam.
          • nessie-jp Re: Co tu sie dzieje ?? 15.11.11, 16:27
            > Szprota narysowała siebie! I w dodatku pięknie oddała podobieństwo, od razu ją
            > poznałam.

Szprota z uszami, boru, boru, borubarze, toż to niemalże ucho od śledzia!

Prprszm, zaciął mi się prztyczek od trybu absurdu.
            • the_dzidka Re: Co tu sie dzieje ?? 15.11.11, 17:02

> Szprota z uszami, boru, boru, borubarze, toż to niemalże ucho od śledzia!

Tylko że nie. Ona ma takie wdzianko z uszkami. Różowymi.
              • nessie-jp Re: Co tu sie dzieje ?? 15.11.11, 17:14
                > > Szprota z uszami, boru, boru, borubarze, toż to niemalże ucho od śledzia!
                >
                > Tylko że nie. Ona ma takie wdzianko z uszkami. Różowymi.

Te uszka różowe mnie umarły!
    • jhbsk Re: Co tu sie dzieje ?? 13.11.11, 15:17
      "Ogarnijcie sie, wyjdzcie pobiegac, popracujcie a nawet k... porysujcie, ogarnijcie sie bo za pare lat takiego zycia juz bedzie za pozno.
      Wyrazam swoje zdanie w kulturalny sposob, nawołuje po prostu i dobrze radze zebyscie wylaczyly te komputery i nie braly udzialu w marnych dyskusjach, szkoda nerwów na takie glupoty. "

Kultura aż bucha! Szczególnie to k...
      • moleslaw Re: Co tu sie dzieje ?? 13.11.11, 17:11
        Bo to pewnie "kulturalnie porysujcie" miało być.

MSPANC
        • lezbobimbo Re: Co tu sie dzieje ?? 13.11.11, 17:38
          moleslaw napisała:
          > Bo to pewnie "kulturalnie porysujcie" miało być.

Ja chce porysowac kulturalnie! Tylko czyj k..., samochód? Pokazcie tylko paluszkiem, a nawet zabije cwoka, tfu, cwieka! - zawylo Bimbo z saznistym hufnalem w garsci
          • nessie-jp Re: Co tu sie dzieje ?? 13.11.11, 17:50
            I na zielono go! Na zielono! Tego k.... ego mężczyznę z troską!
    • ananke666 Re: Co tu sie dzieje ?? 15.11.11, 14:05
      Zieeeeeeeew...
      • ananke666 UWAGA, WULGARYZMY! 15.11.11, 14:33
        WSTĘP:

Przepraszam za użycie wulgaryzmu i zaznaczam, że nie będzie on skierowany przeciwko żadnej konkretnej osobie, a będzie jedynie zacytowaniem wulgarnego, ale w rzeczywistości internetowej trafnego powiedzenia, znanego jak Polska długa i szeroka.

TREŚĆ:

Jest takie powiedzenie, jako się rzekło we wstępie znane jak Polska długa i szeroka. Jest niezmiernie wulgarne i w zasadzie nieużywalne w kulturalnym towarzystwie, ale chwilowo nie umiem znaleźć stosownego ekwiwalentu. Brzmi ono "jak ci się nie podoba, to wypierdalaj". Wiele, wiele razy zastosowałam je do siebie.

W sieci są setki forów poświęconych setkom tematów. Niektóre mi się podobają bardzo, inne średnio, większość wcale. Kiedy mi się dane miejsce podoba, włączam się w dyskusję. Czasami robię to również wtedy, kiedy podoba mi się średnio, ale z jakichś przyczyn również chcę włączyć się w dyskusję, np. do zdobycia jakiejś wiedzy lub wymiany jakichś doświadczeń bądź przemyśleń. Kiedy mi się nie podoba, nie włączam się w dyskusję i/lub opuszczam stronę. Innymi słowy - nie podoba mi się, to wypierdalam.

Nie przypominam sobie ani jednego przypadku, w którym wpadam na obce forum tylko po to, żeby uświadomić użytkowników, jak bardzo mi się ich poglądy nie podobają. Umoralnić ich, pouczyć, że czas marnują i ogólnie są durniami, niezależnie od ich zdania na własny temat, oczywiście, albowiem ja wiem lepiej i nie posiadam się z oburzenia, że oni tego nie wiedzą. Zatem informując ich o tym jakże istotnym fakcie robię im życiową przysługę. Spodziewając się oczywiście pochwały za mą wypowiedź, zrozumienia, podziękowania za oświecenie i obietnicy poprawy.

Nie. Resztki zdrowego rozsądku podpowiadają mi jasno, że jest to pozbawione sensu, wybitnie idiotyczne wręcz, a także, że mogę liczyć wyłącznie na reakcje negatywne.

Nie podoba mi się, to wypierdalam.
        Jak dotąd - z setek miejsc.
        Proste i w internecie nader pożądane.
        --
        https://tupecik.blox.pl/resource/favicon.png Tupecik
        • kebbe Re: UWAGA, WULGARYZMY! 15.11.11, 17:38
          > Nie podoba mi się, to wypierdalam.
          > Jak dotąd - z setek miejsc.
          > Proste i w internecie nader pożądane.

O,o! Na niektórych prostaków, to działają tylko wulgaryzmy. Dlatego ja, nieco już uschnięta odnoga TWA forumowego, wychynęłam z niebytu, żeby się podpisać pod staropolską radą ananke666 .
          Ale ja nigdy nie rozumiałam ludzi z misją, poprawdzie :)
          • the_dzidka Re: UWAGA, WULGARYZMY! 15.11.11, 18:32
            > O,o! Na niektórych prostaków, to działają tylko wulgaryzmy.

I na budowlańców. Teraz przepraszam, będą wyrażanse dla zachowania kolorytu scenki. Pracowałam ja kiedyś, imaginujcie sobie jejmościanki, w firmie budowlanej w Niemczech. Firma zatrudniała polskich pracowników, a do moich obowiązków należała m. in. papierkowa opieka nad tymi pracownikami. No i od takiego jednego majstra nie mogłam się doprosić jakiegoś podpisu na ankiecie, powiedzmy że do ubezpieczenia. Coś w podobie. Podczas kolejnej wizyty na budowie zagadnęłam go, czy wypełnił mi tę ankietę.

- A bo pani Dzidko - on na to - a bo ja wiem, co oni naprawdę zrobią z tą ankietą? A skąd ja mogę wiedzieć, do czego ona jest im naprawdę potrzebna?
            - Panie Longinie - ja na to, bo pan istotnie owo piękne imię nosił - przecież mówiłam panu, że potrzebują tych informacji, bo inaczej nie będą mogli...
            - Wiem, pamiętam. I jeszcze raz dziękuję za wyjaśnienie. Ale wie pani, pani Dzidko... Pani młoda jest, pani nie wie, co te Szwaby mogą porządnemu Polakowi zrobić. No więc ja tej ankiety to tak raczej nie wypełnię. No kurwa nie.

Młoda pani Dzidka, lat wówczas 26, fakt że jeszcze nieopierzona, poczuła naraz, jak czerwień rodzi się jej w żołądku i podchodzi coraz wyżej...

- Panie Longinie. Czy ja się PANU wpierdzielam do tego, jak się robi kurwa szalunki? I czy tłumaczę PANU, do kurwy nędzy, że źle PAN te szalunki stawia, bo PAN sobie nie wyobraża, co te Szwaby mogą z nimi zrobić? Teraz to PAN kurwa tej pierdolonej ankiety nie chce mi wypełnić, ale jak PAN z rusztowania na mordę zleci, to kurwa ja będę z PANEM zapierdalała po pierdolonych szpitalach prosząc kurwa, żeby PANA przyjęli bez ubezpieczenia. A ja kurwa po godzinach sram na PANA problemy zdrowotne i mam lepsze sposoby na spędzanie wolnego czasu. Natychmiast mi tu wypełnić to gówno, bo jak boga kocham przypierdolę PANU w łeb tak, że kask PANU spadnie, albo niech PAN napisze oświadczenie, że ma PAN w dupie ubezpieczenie, a ja to zaniosę do kierownika, żeby to włożył do PANA pieprzonych akt!

- Pani da tę ankietę, pani Dzidko. I bez nerw.

Oczywiście za ścisłość cytatu nie ręczę, ale mniej więcej tak to brzmiało ;) A jak strasznie go brygada potem obśmiała! ;)
            • kebbe Re: UWAGA, WULGARYZMY! 15.11.11, 19:11
              Piękne:) Bez wątpienia, pan Longin i ja jesteśmy po jednych pieniądzach :P
            • nessie-jp Re: UWAGA, WULGARYZMY! 15.11.11, 19:18
              > I na budowlańców. Teraz przepraszam, będą wyrażanse dla zachowania kolorytu
              > scenki.

BRUKOWANYMI słowami w pana majstra? Dzidu, co Dzid...!
            • ding_yun Re: UWAGA, WULGARYZMY! 15.11.11, 19:20
              Pani Dzidko, umarła mnie pani. Piękne. Ta historyjka powinna być przytaczana jako case study na wszelkich szkoleniach z zarządzania personelem i negocjacji :)
              • pi.asia Re: UWAGA, WULGARYZMY! 15.11.11, 21:11
                Pełen szacun, Pani D., pełen szacun!

A mnie się przypomniała anegdotka, jak to Himilsbach, narąbany jak stodoła, wszedł był do Spatifu i od progu wrzasnął:
                - Intelygencja, spierrrrdalać!!!
                Na co od stołu zerwał się Holoubek i pośpiesznie wycierając usta serwetką głośno oświadczył:
                - Nie wiem jak państwo. Ja spierdalam.
                • ding_yun Re: UWAGA, WULGARYZMY! 15.11.11, 21:27
                  Już nie a propos wulgaryzmów, ale a propos Himilsbacha, też dość znana anegdotka, ale mnie jakoś szczególnie bawi. Himilsbach wybrał się do knajpy wraz ze swoim psem. Nie było to miejsce ani czas w którym czworonożni przyjaciele spotykali się ze szczególnie ciepłym przyjęciem. Po kilku chwilach do stolika Himilsbacha podszedł kelner i padło sakramentalne pytanie:
                  -Co ten pies tu robi?
                  Na co Himilsbach odparł:
                  -Nie mam pojęcia. Ja się do niego dosiadłem.
                  • iwoniaw Re: UWAGA, WULGARYZMY! 15.11.11, 22:35
                    Ómarłyście mnie wszystkie, z Dzidką na czele :-D
                  • the_dzidka Re: UWAGA, WULGARYZMY! 15.11.11, 22:54
                    (cieszy mnie, że was rozbawiłam, a nie strasznie zgorszyłam :) )

> Już nie a propos wulgaryzmów, ale a propos Himilsbacha

To ja jedno i drugie, w przypadku Himilsbacha o to łatwo:

Wiosna. Przez park przechodzą matka i córka. Matka tokuje na najwyższych obrotach, córka, jak to córka, przewraca oczami i wzdycha.
                    Matka: - ... no i popatrz! Popatrz, no choćby na tego pijanego człowieka, co tam śpi na ławce! Degenerat! Patrz, jak on wygląda! Co on sobą reprezentuje! Kim on jest! Łachmaniarz! Co on ma za życie!
                    Córka: - Ależ mamo! Przeciez to jest pan Jan Himilsbach, sławny aktor i reżyser! To nie jest żaden degenerat, po prostu drzemie sobie na ławce!
                    Himilsbach, otwierając jedno oko: - No i co, głupio ci, stara kurwo?

• spendoria Re: UWAGA, WULGARYZMY! 15.11.11, 23:39
                      Ihaha :)) Cudne! Podejrzewam, że pan budowlaniec od czasu owej konwersacji z Panią Dzidką zaczął Panią Dzidke poważac nad wyraz :D

No to ja też pozwolę sobie polecieć wulgaryzmem - :).

Otóż jakiś młody (i szalenie przejęty swoim posłannictwem) reżyser, nie pomnę nazwiska, ciągle był niezadowolony z gry Holoubka na próbach. W końcu mówi:
                      -panie Gustawie, ja bardzo proszę, żeby pan tak niepostrzeżenie przemknął w tej scenie.
                      Na co Holoubek:
                      -panie, niespostrzeżenie, to ja mogę zerżnąć panu żonę.

• ananke666 Re: UWAGA, WULGARYZMY! 16.11.11, 00:37
                      > Córka: - Ależ mamo! Przeciez to jest pan Jan Himilsbach, sławny aktor i reżyser!

Reżyser to chyba nie?
                • ssssen Re: UWAGA, WULGARYZMY! 16.11.11, 11:39
                  > zerwał się Holoubek i pośpiesznie wycierając usta serwetką

Oj, o te kilka wyrazów słowo za dużo i anegdota dużo straciła. Bo urok sytuacji polegał na tym, że Holoubek zebrał zrobił to spokojnie i kulturalnie (właśnie tak po holoubkowemu) i dlatego to słowo "spierdalam" w jego ustach robi tak komiczne wrażenie.

A co do tematu wątku i tekstu "jak mi się coś nie podoba to wypierdalam" - to dlaczego tyle osób, które się pod tym podpisuje uczestniczy w tym wątku? Może jednak im się podoba taka pyskówka? :))) Wszedł jakiś buc, rzucił cegłą w błoto i poszedł sobie, a wy się tu kotłujecie, chyba udało mu się osiągnąć cel. W dodatku odezwało się parę feministek, które z jego głupiego posta zrobiły sprawę ideolo, skąd im się to wzięło - nie mam pojęcia :)))
                  • anutek115 Re: UWAGA, WULGARYZMY! 16.11.11, 13:34
                    ssssen napisał:

> A co do tematu wątku i tekstu "jak mi się coś nie podoba to wypierdalam" - to d
                    > laczego tyle osób, które się pod tym podpisuje uczestniczy w tym wątku? Może je
                    > dnak im się podoba taka pyskówka? :))) Wszedł jakiś buc, rzucił cegłą w błoto i
                    > poszedł sobie, a wy się tu kotłujecie, chyba udało mu się osiągnąć cel.
                    żałobna są w mniejszości.

Przypuszczam, że wątpię :D. Ile postów tu serio i na powaznie, a ile dla jaj pisanych to dość dokladnie widać i śmiem domniemywać, że te poważne jak msza żałobna są w mniejszości.

W doda
                    > tku odezwało się parę feministek, które z jego głupiego posta zrobiły sprawę id
                    > eolo, skąd im się to wzięło - nie mam pojęcia :)))

????
                    Wiesz, obsesje da się leczyć...
                  • ananke666 Re: UWAGA, WULGARYZMY! 16.11.11, 14:21
                    Co się dziwisz. Nudno było.
                  • szprota Re: UWAGA, WULGARYZMY! 18.11.11, 21:49
                    ssssen napisał:

>W dodatku odezwało się parę feministek, które z jego głupiego posta zrobiły sprawę ideolo, skąd im się to wzięło - nie mam pojęcia :)))
                    Feministki tak mają. Wy, prawdziwi mężczyźni, nie musicie sobie tym zaprzątać swoich ślicznych główek.
                    • nessie-jp Re: UWAGA, WULGARYZMY! 19.11.11, 03:30
                      > Wy, prawdziwi mężczyźni, nie musicie sobie tym zaprzątać s
                      > woich ślicznych główek.

A co ty tak brutalnie do kolegi. Kolega przecież ewidentnie cierpi na syndrom niedopolerowania zbroi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka