Dodaj do ulubionych

Pomoc kotu - propozycja zabawy

20.06.13, 22:00
Cześć! Rozwalił mnie wątek o pomaganiu i reakcjach postaci na kota. Do tego stopnia, ze zamiast podczytywać z ukrycia, postanowiłam sie zarejestrować i ujawnić. A skłania mnie do tego pomysł na zabawę. Może by tak pociągnąć kota za ogon i dalej wymyslać, co robiłyby różne postaci w innych sytuacjach? Lub co w ogle do nich pasuje? Jesli nie bylo tego w odmętach historii forumowej, może podchwycicie?
Na poczatek mam taki pomysł: ulubionym malarzem Ignacego był zdaje się Makowski. Jakie obrazy/jacy malarze zachwyciliby innych?
Ja mam pomysłna Bernarda. Jego ulubionym malarzem jest na pewno Bernard Żeromski

Obserwuj wątek
    • uhu_hu Re: Pomoc kotu - propozycja zabawy 20.06.13, 23:38
      Bernard spośród swoich albumów o sztuce miał aż 4 o Hieronimie Boschu, więc rozumiuem, że to jego miszcz. Barokowa i przesadna we wszelkich aspektach osobowość Bernarda według mnie do Boscha pasuje jak pięść do nosa, ale mamy tak czarno na białym i wierzymy Ałtorce na słowo.
    • emae Żarówka 24.06.13, 09:08
      Witaj, nowo zarejestrowana osobo! <sypie jelitkami>

Ja na malarzach się nie znam, więc nie mam pomysłu, ale co powiesz na coś takiego:

Ilu Borejków (z przyległościami) potrzeba, by wkręcić jedną żarówkę?
      Naliczyłam dziewięcioro.
      Ignacy, zamiast wkręcać żarówkę, próbuje wsadzić ją sobie do ust, bo przecież żarówka jest gładka, a usta rozciągliwe. Mila i Józinek powstrzymują go przed realizacja tego pomysłu.
      Gaba posyła żarówce krzepiący uśmiech, jednocześnie starając się nie dopuścić do tego, żeby żarówkę wkręcił Pan Gruszka.
      Ida prosi swojego Prawdziwego Mężczyznę o pomoc przy wkręceniu żarówki głosem Zbolałego Kurczątka, ale wiele nie wskóra, gdyż Marek właśnie odsypia nocny dyżur.
      Nutria rwie się do wkręcenia żarówki, ale potyka się o własne nogi, rozbija żarówkę, wbija sobie drzazgę w nogę i wybucha płaczem. Trzeba kupić nową żarówkę.
      Pulpa stwierdza pogodnie, że jest zbyt młoda i zbyt piękna, by przejmować się problemem żarówki, po czym piecze kolejne ciasto czekoladowe.
      Żarówkę wkręca Fela, po czym wzdycha, że Mila (w dalszym ciągu powstrzymująca Ignacego przed wsadzeniem sobie żarówki do paszczy) to nie tylko bidulka, ale też prawdziwa cicha bohaterka.
      • zla.m Re: Żarówka 24.06.13, 17:50
        > Żarówkę wkręca Fela, po czym wzdycha, że Mila (w dalszym ciągu powstrzymująca I
        > gnacego przed wsadzeniem sobie żarówki do paszczy) to nie tylko bidulka, ale te
        > ż prawdziwa cicha bohaterka

Wybucham homeryckim śmiechem

ps
        a w zamieszaniu Bobek rysuje na żarówce Hitlera. Po włączeniu światła na ścianie pojawia się Cień...
      • verte34 Re: Żarówka 24.06.13, 18:24
        Potrzeba dwóch osób, jeśli nie są to Borejkowie lecz consortes:
        Aniella i Bernard w jakichś gaciach i szmatach szamoczą się z żarówką upozowani na drabinie!
        • yvi1 Re: Żarówka 24.06.13, 18:37
          Mama Zak,w powloczystych szatach szuka zarowke w roznych schowkach,niestety znajduje tylko mysz .
          Dziadek Zak,czyta opasla ksiege o historii zarowki i stwierdza,ze juz niewiele do przeczytania mu zostalo.
          Hajduk kupuje codziennie zarowki w kiosku,na przeciw mieszkania Cesi.
          A Fryc szuka zarowke w stogu siana :)
          • verte34 Re: Żarówka 24.06.13, 18:42
            Julia nie wkręca: paznokcie pomalowała.
            • kkokos Re: Żarówka 24.06.13, 19:00
              kreska szyje dla żarówki oryginalny abażur z własnoręcznie farbowanej pieluchy.
      • kkokos Re: Żarówka 24.06.13, 18:57
        > Nutria rwie się do wkręcenia żarówki, ale potyka się o własne nogi, rozbija żar
        > ówkę, wbija sobie drzazgę w nogę i wybucha płaczem. Trzeba kupić nową żarówkę.

bez marnotrawstwa! przydzie bella, to sklei.
        • taka_prawda500 Re: Żarówka 24.06.13, 21:00
          > bez marnotrawstwa! przyjdzie bella, to sklei.

Nie sklei, bo odłamki żarówki utkwiły w Czarku, który pojechał poharatany i krwią zalany na pogotowie;-)
      • krakowska_poziomka Re: Żarówka 24.06.13, 19:16
        Grzegorz ofiarnie myję żarówkę
        Ignacy stwierdza, że żarówki to fanaberie i nowoczesne wymysły, bo Marek Aureliusz żarówki nie miał!
        • uhu_hu Re: Żarówka 24.06.13, 21:13
          Milicja rzuci żarówce ironiczne spojrzenie i rzuci kąśliwie: Sama się wkręć. Poczem wytwornem, drobnem kroczkiem pobiegnie do pokoju, bowiem właśnie zaświtał jej, niczym żarówka właśnie) w głowie pomysł na nowy sceniczny bestseller...
          • bupu Re: Żarówka 24.06.13, 21:18
            uhu_hu napisał:

> Milicja rzuci żarówce ironiczne spojrzenie i rzuci kąśliwie: Sama się wkręć. Po
            > czem wytwornem, drobnem kroczkiem pobiegnie do pokoju, bowiem właśnie zaświtał
            > jej, niczym żarówka właśnie) w głowie pomysł na nowy sceniczny bestseller...

A wujcio Robert zrobi żarówce herbaty, lub kawy, myląc się po drodze ze trzy razy.
            • uhu_hu Re: Żarówka 24.06.13, 21:45
              McDusia weźmie żarówkę i zje. Bo jest gruba, a jak gruba, to mało inteligentna.
        • guineapigs Re: Żarówka 24.06.13, 21:21
          A Łusia mu na to: dziadziu, a twoje lampki do czytania też mają żarówki, naszpanodfizyki mówi, ze lampki maja zarówki. Na co Ignac robi wykład o Łukasińskim i lampach naftowych oraz ich wyższosci nad prądem. Okazuje sie przy okazji, ze Ignac uwielbia czytać przy lampach naftowych i w szafie ma ich pięć, ocalałych z Litwy razem z cukiernicą. Łusia się dopytuje o te żarówki w lampkach, ale Ignac już nie pamieta, o czym była mowa, i zaczyna o szkiełku i oku kontra czuciem sercem, i wszyscy deklamują chórem 'Romantyczność' Mickiewicza. Jament.
          • verte34 Re: Żarówka 24.06.13, 21:36
            Requiescat in pace.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka