Dodaj do ulubionych

Rejestracja na forum ESD

28.10.14, 19:17
Witam serdecznie,
jako, że ostatnio "przypominam" sobie Jeżycjadę (do której sięgnęłam po kilku latach), stwierdziłam, że fajnie byłoby o niej podyskutować na forach. Użyłam więc niezastąpionego Googla i znalazłam takie fora:

1. www.renifer.nstrefa.pl/jezycjada/forum/viewforum.php?f=11&sid=9c07f97a186a38d4dfd3d0798be5e248
Chciałam się zarejestrować i tu niemiłe zaskoczenie. Pojawia się komunikat: "Rejestracja została wyłączona." O rany - poczułam się jakbym żądała hasła do konta w banku szwajcarskim, a nie chciała się zarejestrować na stronie sympatyków książek. Dlaczego to zamknięta grupa?

2. www.esd-forum.pl/forum/
Tu bez problemu pojawił się formularz rejestracyjny, ale... Gdy doszło do przesunięcia obrazka do koła - po prostu nie dało się tego zrobić. Zaznaczam, że rejestrowałam się na innych forach, tam też był ten typ zabezpieczeń i zawsze mi obrazek bez problemu "wskakiwał".

Stąd moje pytania? Czy ktoś wie, co się dzieje z tymi forami? Ktoś się tam rejestrował? Dlaczego zablokowali możliwość dołączenia nowych użytkowników? Dziwi mnie to tym bardziej, że niedługo pojawi się "Wnuczka do orzechów" i dużo osób będzie chciało sobie odświeżyć Jeżycjadę i pogadać o najnowszej części.

Jeśli chodzi o te forum (na gazeta.pl) - niestety bardzo denerwuje mnie, że nieprzejrzysty szablon i to, że nie widać od razu odpowiedzi, tylko trzeba na nie klikać. Niestety fora na gazeta.pl - mają to do siebie. Dlatego chciałam się zarejestrować na dwóch powyższych forach.

Obserwuj wątek
    • meduza7 Re: Rejestracja na forum ESD 28.10.14, 19:21
      Ja widziałam to drugie, ale nie mam pojęcia, kto to i co to, utajnieni są do granic. Pierwszego nie znam.

A co do rozwijania odpowiedzi - można kliknąć "przeczytaj całą dyskusję" i rozwija się wszystko :)
      • lily_rose89 Re: Rejestracja na forum ESD 28.10.14, 19:28
        A faktycznie - da się rozwinąć całą dyskusję! Dzięki :) W takim razie zostaje mi to forum. Muszę się tylko przyzwyczaić do tego szablonum
        • slotna Re: Rejestracja na forum ESD 28.10.14, 20:13
          Mozesz ustawic sobie tak, zeby wcale nie trzeba bylo tego klikac. Ja mam rozwiniete wszystko z defaultu.

Rany, gdybym miala klikac kazdy post po kolei chyba bym zwariowala :D
    • zla.m Re: Rejestracja na forum ESD 28.10.14, 20:48
      Urocze jest pierwsze forum, zostałam właśnie fanką regulaminu, a w szczególności rozdziału 2.2, który pozwolę sobie zacytować w całości:

2.2. Prawa Uzytkownika
      2.2.1. Uzytkownik moze w kazdej chwili poprosic Administratora o usuniecie jego konta z Forum bez podania przyczyny.

umarło mnie to całkiem
      • yasuko-yasuko Re: Rejestracja na forum ESD 29.10.14, 00:34
        Wiesz co, mnie nie. Bo znam fora, gdzie nie możesz sama usunąć swojego konta a adminowi musisz taką prośbę nieźle uzasadnić.
        To ja już wolę żeby wcześniej informowali czy jest taka opcja czy nie.
        • zla.m Re: Rejestracja na forum ESD 29.10.14, 06:47
          Sam zapis jako taki jest jak najbardziej ok, zabawne jest to, że wcześniej jest długaśna część na temat obowiązków (łącznie z pisaniem ortograficznie - też nie lubię błędów, ale jako zapis w regulaminie? rozumiem że dyslektycy i obcokrajowcy są niemile widziani), a potem poważny akapit "Prawa użytkownika" - i tam to jedno, jedyne prawko :)) A niżej jeszcze kolejne obostrzenia kiedy użytkownik może dostać bana. Mnie to bawi :)
          • szarotkaaaa Re: Rejestracja na forum ESD 29.10.14, 11:24
            To jest chyba jakiś regulamin forów php.bb, bo wszystkie są do siebie uderzająco podobne pod tym względem.
          • yasuko-yasuko Re: Rejestracja na forum ESD 01.11.14, 02:26
            Aaaaa :) Myślałam, że to tylko fragment.
            No jak to jest jedyne prawo to faktycznie fajnie.
    • ananke666 Re: Rejestracja na forum ESD 29.10.14, 15:17
      Za "te forum" Lily Rose zostaje skazana na odtańczenie kankana w kaloszach, z towarzyszeniem piosnki przedszkolnej "Na jagody" w wykonaniu własnym.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka