nioszka 30.09.08, 11:45 czyli jedna z zabaw p. Barańczaka... Jeśli chcecie, możemy pobawić się nazwiskami bohaterów Jeżycjady (lub własnymi :D), czyli kto ma wenę, przestawia literki, inni odgadują, o kogo chodzi :) Moje na początek: Alina E. Trojak Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
slotna Re: anagramy nazwisk 30.09.08, 11:58 Fajne:) Natalia Rojek. Teraz moje: Kamil Korowa -- Rzeczy, które próbują wyglądać jak rzeczy, częściej wyglądają bardziej jak rzeczy, niż same rzeczy. Odpowiedz Link
slotna Re: anagramy nazwisk 30.09.08, 11:59 Aj, spoznilam sie, sorry. -- Rzeczy, które próbują wyglądać jak rzeczy, częściej wyglądają bardziej jak rzeczy, niż same rzeczy. Odpowiedz Link
nioszka Re: anagramy nazwisk 30.09.08, 12:02 nie szkodzi przecież :D, myślę nad Twoją zagadką... Odpowiedz Link
the_dzidka Re: anagramy nazwisk 30.09.08, 12:23 Łucja Pałys :D A swój anagram podałam tam niżej :-) Świetna zabawa. Odpowiedz Link
slotna Re: anagramy nazwisk 30.09.08, 12:52 Kurcze, glowie sie nad tym i glowie. Teresa Lisiecka mi sie majaczy, ale primo nie jestem pewna, czy tak miala na imie, secundo i tak by brakowalo 's'. Hmmm... -- Rzeczy, które próbują wyglądać jak rzeczy, częściej wyglądają bardziej jak rzeczy, niż same rzeczy. Odpowiedz Link
nioszka Re: anagramy nazwisk 30.09.08, 13:03 sie mi bo zgubiło 's' w zagadce, niczym Tytusowi na koszulce :) tak, to o nią chodzi, ale to ja już chyba zrobiłam nadinterpretację, bo Teresa to była ciotka chyba, a nie wiadomo, czy ona Lisiecka :P Mamusia dwóch braci była B. Lisiecka, sorki za miszung... Odpowiedz Link
slotna Re: anagramy nazwisk 30.09.08, 14:26 A! I wszystko jasne:) Majaczy mi sie jakies "(...), co nie, Teresa?". -- Rzeczy, które próbują wyglądać jak rzeczy, częściej wyglądają bardziej jak rzeczy, niż same rzeczy. Odpowiedz Link
slotna Re: anagramy nazwisk 30.09.08, 12:38 Gizela Kalemba -- Rzeczy, które próbują wyglądać jak rzeczy, częściej wyglądają bardziej jak rzeczy, niż same rzeczy. Odpowiedz Link
slotna Re: anagramy nazwisk 30.09.08, 12:41 Julia Kardelan? -- Rzeczy, które próbują wyglądać jak rzeczy, częściej wyglądają bardziej jak rzeczy, niż same rzeczy. Odpowiedz Link
slotna Re: anagramy nazwisk 30.09.08, 12:55 Brrawo! :) Teraz ty :) -- Rzeczy, które próbują wyglądać jak rzeczy, częściej wyglądają bardziej jak rzeczy, niż same rzeczy. Odpowiedz Link
slotna Re: anagramy nazwisk 30.09.08, 13:56 Beata Kordiałek. -- Rzeczy, które próbują wyglądać jak rzeczy, częściej wyglądają bardziej jak rzeczy, niż same rzeczy. Odpowiedz Link
kebbe Re: anagramy nazwisk 30.09.08, 14:14 Karina Majrzchrzak :P ale fajne :) moje: Paola Krzetkisz Odpowiedz Link
kebbe Re: anagramy nazwisk 30.09.08, 14:16 tzn Paola Kretkisz :P chcę za szybko wszystko Odpowiedz Link
laura-gomez Re: anagramy nazwisk 30.09.08, 15:18 kebbe napisała: > tzn Paola Kretkisz karol paszkiet Odpowiedz Link
nioszka Re: anagramy nazwisk 30.09.08, 15:06 Paskal Kopiec (ee,jaki to tam bohater :P) Liza Kapyma Odpowiedz Link
slotna Re: anagramy nazwisk 30.09.08, 15:09 Mila Pyziak. Justyna K. Edelach ? -- Rzeczy, które próbują wyglądać jak rzeczy, częściej wyglądają bardziej jak rzeczy, niż same rzeczy. Odpowiedz Link
mmaupa Re: anagramy nazwisk 30.09.08, 17:28 A ja sie w swoim anagramie rabnelam, wiec prosze zignorowac. Odpowiedz Link
slotna Re: anagramy nazwisk 30.09.08, 15:59 Ach! Alma, a nie Mila... skad mi sie wziela Mila, kurcze. Ja sie na tej nowej Jezycjadzie nie wyznaje, no pani, nie wyznaje :/ -- Rzeczy, które próbują wyglądać jak rzeczy, częściej wyglądają bardziej jak rzeczy, niż same rzeczy. Odpowiedz Link
kebbe Re: anagramy nazwisk 30.09.08, 15:12 Alma Pyziak :) a moja zagadka wisi trochę wyżej :) Odpowiedz Link
nioszka dwa zafałszowane anagramy :D 30.09.08, 16:44 czyli po jednej literce więcej niż trzeba :D Terry Borejko ;) Kosz na bagnety (odstępuję od reguły, kto powiedział, że imię musi być rzeczywiste :P) Odpowiedz Link
slotna Re: dwa zafałszowane anagramy :D 30.09.08, 17:06 To drugie to Bogna (A.) Sznytek :) zgadlam? -- Rzeczy, które próbują wyglądać jak rzeczy, częściej wyglądają bardziej jak rzeczy, niż same rzeczy. Odpowiedz Link
slotna Re: dwa zafałszowane anagramy :D 30.09.08, 17:08 Robert (Y.) Rojek ! Musialam sobie recznie napisac, zeby rozkminic :) -- Rzeczy, które próbują wyglądać jak rzeczy, częściej wyglądają bardziej jak rzeczy, niż same rzeczy. Odpowiedz Link
biljana Re: anagramy nazwisk 30.09.08, 16:46 nioszka napisała: > Paskal Kopiec (ee,jaki to tam bohater :P) Kopiec Paskal powinno być:) Odpowiedz Link
slotna Re: anagramy nazwisk 30.09.08, 17:36 Ale fajne toto :) Przydala mi sie poprawa humoru i zajecie, bo jestem chora i siedze sama w domu. Do tego zrobilam wyjatkowo oblesnie tlustego baklazana, ktorego troche zjadlam i teraz mi ciazy jako i wyrzuty sumienia, ze pewnie sie wyczolgam na deszcz i zawieruche - po papierosy. Wiec dzieki za odwrocenie mojej uwagi od tych dramatow dnia codziennego :D PS Baklazana umiem robic na pare sposobow, ale dzisiaj one znajome odpadly, a to co splodzilam niestety kojarzy mi sie z cyckami Lilki z Cieszyna. Ze niby sznycelki takie mialy wyjsc, naprawde bardzo dobre. Ech... -- Rzeczy, które próbują wyglądać jak rzeczy, częściej wyglądają bardziej jak rzeczy, niż same rzeczy. Odpowiedz Link
slotna Re: anagramy nazwisk 30.09.08, 17:41 To ja tez odejde od regul :) O, boska Wiolka! - ? -- Rzeczy, które próbują wyglądać jak rzeczy, częściej wyglądają bardziej jak rzeczy, niż same rzeczy. Odpowiedz Link
gothica666 Re: anagramy nazwisk 02.10.08, 17:07 Ola Sobkowiak? To mój debiut na forum, witam Was wszystkich serdecznie... Moja zagadka: Iza Ryk-Spygyt Odpowiedz Link
nioszka Re: anagramy nazwisk 02.10.08, 22:18 Witamy na forum i zapraszamy do pisania! Pyza i Tygrys lub Tygrys i Pyza jesli się nie mylę (nie całkiem to imię i nazwisko, ale niech będzie :D ) Odpowiedz Link
gothica666 Re: anagramy nazwisk 03.10.08, 08:44 Tygrys Pyziak miałam na myśli ;-) Dziękuje za miłe powitanie! Odpowiedz Link
slotna Chyba wszyscyscie z pracy wyszli :D 30.09.08, 17:57 Jedna literka za duzo, scenka rodzajowa: Rysiek ciamka, leci "Rejs". -- Rzeczy, które próbują wyglądać jak rzeczy, częściej wyglądają bardziej jak rzeczy, niż same rzeczy. Odpowiedz Link
nioszka Re: Chyba wszyscyscie z pracy wyszli :D 30.09.08, 18:02 ja po godzinach siedzę, ale już wychodzę, odpalę kompa w domu to się pobawię w zagadki, Slotno :D Odpowiedz Link
jamniczysko Re: Chyba wszyscyscie z pracy wyszli :D 30.09.08, 23:46 A Ciebie, Nioszka, pewnie też sen po pracy zmorzył... ;) Uwaga, pytam: Bartosz Zgryger Odpowiedz Link
slotna Re: Chyba wszyscyscie z pracy wyszli :D 01.10.08, 00:47 Grzegorz Stryba. Moze nie sen, moze Nioszka ma zycie rodzinne:)) -- Rzeczy, które próbują wyglądać jak rzeczy, częściej wyglądają bardziej jak rzeczy, niż same rzeczy. Odpowiedz Link
sowca Re: Chyba wszyscyscie z pracy wyszli :D 01.10.08, 00:48 Grzegorz Stryba :) Łukasz Dziuro - Olej? Odpowiedz Link
jamniczysko Re: Chyba wszyscyscie z pracy wyszli :D 01.10.08, 08:01 Urszula Kołodziej ;) Odpowiedz Link
jamniczysko Re: Chyba wszyscyscie z pracy wyszli :D 01.10.08, 08:07 Zatem i zapytać sobie pozwolę: Zenon Raj - Chawicki Odpowiedz Link
nioszka Re: Chyba wszyscyscie z pracy wyszli :D 01.10.08, 10:56 Nioszki sen nie zmorzył, życia rodzinnego też jako tako nie ma, zacukała się nad tymi anagramami, ale ma jakąś blokadę umysłową :P, ani tych wcześniejszych, które Slotna zapodała, ani też najnowszej ruszyć nie może... Chyba sama wolę anagramować i zadawać, niż zgadywać :) Odpowiedz Link
sowca Re: Chyba wszyscyscie z pracy wyszli :D 01.10.08, 21:28 Janina Krechowicz. Iwona Flida - Takaniucka? <nie chciałabym sie tak nazywać:P> www.rosemond.ovh.org/ - moja strona :) Odpowiedz Link
slotna Re: Chyba wszyscyscie z pracy wyszli :D 01.10.08, 21:40 Danuta Filipak-Nowacka? Czemu moich nikt nie rusza, bu :/ -- Rzeczy, które próbują wyglądać jak rzeczy, częściej wyglądają bardziej jak rzeczy, niż same rzeczy. Odpowiedz Link
jamniczysko Re: Chyba wszyscyscie z pracy wyszli :D 01.10.08, 22:17 Za trudne są...? Ja się gryzłam od rana, że mój za trudny... Odpowiedz Link
nioszka Re: Chyba wszyscyscie z pracy wyszli :D 01.10.08, 22:20 to ja Wam dam łatwy: Ofelia A. Wilk-Kot :) Odpowiedz Link
slotna Re: Chyba wszyscyscie z pracy wyszli :D 01.10.08, 22:37 Teofila Kowalik No nie wiem, ten drugi faktycznie jest podchwytliwy :D i do tego niedorobiony, jedno "s" za duzo, juz podpowiadam. Ale pierwszy zwykly calkiem, chyba? Zaraz sprawdze, czy sie nie rabnelam w literkach, goraczka mi ciut mozg przyslania. -- Rzeczy, które próbują wyglądać jak rzeczy, częściej wyglądają bardziej jak rzeczy, niż same rzeczy. Odpowiedz Link
jamniczysko Re: Chyba wszyscyscie z pracy wyszli :D 01.10.08, 22:41 To ja w międzyczasie zapodam, mogę? Wyjątkowo durne zresztą. :) Bożena R. Mikr - Dres Odpowiedz Link
nioszka Re: Chyba wszyscyscie z pracy wyszli :D 01.10.08, 22:47 jak jest Ż to ani chybi musi to być ktoś od Żeromskich :) Bernard Żeromski moje- dwie wersje na to samo Jeremi A.B Kolano oraz bardzo abstrakcyjne Barman leje i oko Odpowiedz Link
tygrys2112 Re: Chyba wszyscyscie z pracy wyszli :D 01.10.08, 22:50 Moja zagadka jest niżej :) Odpowiedz Link
tygrys2112 Re: Chyba wszyscyscie z pracy wyszli :D 01.10.08, 22:43 Teofila Kowalik? Moje proste: Maria Ezy-Kłodka Odpowiedz Link
jamniczysko Re: Chyba wszyscyscie z pracy wyszli :D 01.10.08, 23:09 Gdyby było w tym jeszcze jedno "D", złożyłby się Damazy Kordiałek, a tak to... nie wiem. :/ Odpowiedz Link
tygrys2112 Re: Chyba wszyscyscie z pracy wyszli :D 01.10.08, 23:42 Tak, dobrze myślałaś. Jedno D mi faktycznie umknęło. przepraszam bardzo Odpowiedz Link
slotna Re: Chyba wszyscyscie z pracy wyszli :D 01.10.08, 23:45 Iwonie Flidzie - Ta..costam z kolei 'p' nie dostalo :) Ciekawe, jak pani Musierowicz by dala rade z takimi trikami :) -- Rzeczy, które próbują wyglądać jak rzeczy, częściej wyglądają bardziej jak rzeczy, niż same rzeczy. Odpowiedz Link
jamniczysko Re: Chyba wszyscyscie z pracy wyszli :D 01.10.08, 23:45 To se pozwolę, bo już nie mogłam się doczekać: Sara Beata Secores Odpowiedz Link
slotna Re: Chyba wszyscyscie z pracy wyszli :D 02.10.08, 00:08 Teresa Oracabessa -- Rzeczy, które próbują wyglądać jak rzeczy, częściej wyglądają bardziej jak rzeczy, niż same rzeczy. Odpowiedz Link
slotna Re: Chyba wszyscyscie z pracy wyszli :D 02.10.08, 00:13 Latwe, za to absurdalne znowu: Pies merda - ale koc! :D -- Rzeczy, które próbują wyglądać jak rzeczy, częściej wyglądają bardziej jak rzeczy, niż same rzeczy. Odpowiedz Link
slotna Re: Chyba wszyscyscie z pracy wyszli :D 02.10.08, 00:20 O, nie dodalo mi sie. Gazeta mi chyba chce mi przypomniec, ze mialam dokonczyc 'Annie Hall' :) Latwe, acz absurdalne: Pies merda - ale koc! -- Rzeczy, które próbują wyglądać jak rzeczy, częściej wyglądają bardziej jak rzeczy, niż same rzeczy. Odpowiedz Link
tygrys2112 Re: Chyba wszyscyscie z pracy wyszli :D 02.10.08, 00:50 Esmeralda Kopiec Moja zagadka: Zofia Wój-Klek Odpowiedz Link
slotna Re: Chyba wszyscyscie z pracy wyszli :D 02.10.08, 01:22 Jozef Kowalik -- Rzeczy, które próbują wyglądać jak rzeczy, częściej wyglądają bardziej jak rzeczy, niż same rzeczy. Odpowiedz Link
nioszka Re: anagramy nazwisk 02.10.08, 11:04 jak nie chcesz Tygrysie, to ja dam-Robert Kanida Odpowiedz Link
nioszka Re: anagramy nazwisk 02.10.08, 11:39 nno, ale trzeba zapodawać swoją, jak się zgadnie :) Odpowiedz Link
kebbe Re: anagramy nazwisk 02.10.08, 11:48 a, no dobra. trochę naciągana :P : Alina Rosstław-Alt Odpowiedz Link
sowca Re: anagramy nazwisk 02.10.08, 23:05 Janusz Pyziak. Przepraszam za brak "p" w poprzedniej mojej zagadce :( Mam andzieję, że ta jest bez błędu. Lena Mudza - Macka? Odpowiedz Link
mmaupa Re: anagramy nazwisk 03.10.08, 16:51 Zabraklo ci D - Manuel Adamczak (jesli to o niego chodzi). Moj abstrakcyjny anagram: Ty - biel żebra i kostka lwa. Odpowiedz Link
lira_korbowa Re: anagramy nazwisk 04.10.08, 16:51 Elżbieta Stryba-Kowalik. PS. "D" przecie jest. Barbara Gieltys? Odpowiedz Link
the_dzidka Re: Już poprawiłam :) 05.10.08, 18:34 No nie chce być inaczej :-) Dawaj swoje. Odpowiedz Link
sowca Re: anagramy nazwisk 05.10.08, 22:40 Przeoraszam, nie wkleiło mi się w dobrym miejscu, to miało być do mmaupy. Kaliope, Twoja kolej! Odpowiedz Link