Dodaj do ulubionych

Poborcy tracą zapał

IP: 213.25.39.* 28.04.04, 03:15
Czyli jest szansa że pare firm ocaleje - jak Anonim nie "wyrobi" swojej
miesięcznej normy. Może będą się czepiali tych co faktycznie nie płacą.
Jeszcze tylko przepis mówiący, że pracowniki skarbówki zostanie pociągniety
do odpowiedzialności za swoje wymysły i może zacznie się dobrze dziać w tym
kraju.
Obserwuj wątek
    • Gość: Stavage Re: Poborcy tracą zapał IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 28.04.04, 06:59
      Renifer, wracaj na północ, bo tutaj nie masz nic do powiedzenia. Dobra rada -
      nie wypowiadaj się na tematy o których nie masz zielonego pojęcia. Widzisz, tak
      się składa, że poborcy skarbowi działają tylko na podstawie tytułów
      wykonawczych i ściągają DŁUGI. Tak więc sam strzelasz sobie gola...
      • Gość: Stefan Ja tu czegoś nie rozumiem. IP: *.soc.eu.mars / 217.96.29.* 28.04.04, 12:01
        Jeżeli pracuję na umowę o pracę to mam pewne obowiązki określone tą umową.
        System premiowy motywuje tylko do bardziej efektywnej pracy (zwykle chodzi o to
        żeby nie spędzać większości czasu w kuchence na plotkach).
        Czy gdyby premie zlikwidowano to za podstawową pensję taki poborca nie
        ściągnąłby nic? No chyba, że oni nie mają podstawowej pensji tylko samą prowizję.
        • Gość: nie poborca Re: Ja tu czegoś nie rozumiem. IP: *.mofnet.gov.pl 30.04.04, 12:52
          Poborcy są zatrudniani na podstawie umowy o pracę od 1/8 etatu wzwyż. Średnio
          pensja poborcy zatrudnionego na pełen etat! wynosiła do kwietnia ok. 1200zł/m-
          c. Policz sobie ile to wyjdzie na część etatu. Do tego wymaga się od nich nie
          zależnie od godzin wg etatu, pracy na pełen etat tj. minimum 8 godzin.
          Bez prowizji to on będzie miał gdzieś pracę przez 8 godzin za pensję za 1 czy 2
          godziny.
          • Gość: Stefan Re: Ja tu czegoś nie rozumiem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.04, 12:59
            To nasze państwo łamie kodeks pracy? Jakaś bzdura.
      • Gość: płatnik Re: Poborcy tracą zapał IP: *.chello.pl 28.04.04, 13:49
        Gość portalu: Stavage napisał(a):

> Renifer, wracaj na północ, bo tutaj nie masz nic do powiedzenia. Dobra rada -
        > nie wypowiadaj się na tematy o których nie masz zielonego pojęcia. Widzisz, tak
        > się składa, że poborcy skarbowi działają tylko na podstawie tytułów
        > wykonawczych i ściągają DŁUGI. Tak więc sam strzelasz sobie gola..

Swoja dobra rade skieruj sam do siebie. Jak nie znasz realiow, to siedz cicho
        i nie uzewnetrzniaj braku wiedzy. Pogadaj z prowadzacymi dzialanosc gospodarcza,
        to ci wytlumacza, jak dziala ten mechanizm, skutkujacy bankryctwami firm, a w
        efekcie wzrostem bezrobocia. Za to "skarbnicy" maja sie dobrze.
        • Gość: lolo Re: Poborcy tracą zapał IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 28.04.04, 19:06
          nie gadaj bzdur, że winnym upadku firmy jest poborca skarbowy i jego czynności.
          Pocztaj trochę prawo upadłościowe i normy prawne z zakresu przedsiębiorcy
      • Gość: Bimiu Re: Poborcy tracą zapał IP: *.skanska.pl / 213.17.161.* 28.04.04, 14:23
        Jakie długii??? o czym ty piszesz? czy ten do którego przychodzi poborca
        podatkowy coś od Państwa pożyczył i nie oddał? lub nie zaplacił za jakiś towar?
        nie podatki to jest haracz ściągany przemocą przez państwo, a ci do których
        przychodzi poborca podatkowy to ci którzy tego haraczu nie zapłacili
        dobrowolnie.
        tak prawdę mówiąc to niewiele to się różni od ściągania haraczu przez różne tak
        zwane mafie. Państwo to taka Mafia, tylko z trochę lepiej rozbudowaną ideologią.
        Ale łupi nas o wiele skuteczniej od mniejszych organizacji typu Pruszków lub
        Wołomin.
        • Gość: glamur Re: Poborcy tracą zapał IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.04, 17:58
          Racja, racja, po stokroć racja.
          Między bandą Wołomińską, Prószkowską, czy inną a mafią z Urzędu Skarbowego jest
          taka różnica jak niegdyś między piratami a korsarzami .
          Ci pierwsi działali na własny rachunek a ci drudzy w imieniu Jej Królewskiej Mości.
          Urząd skarbowy jest gorszy bo oszukuje i łupi nawet swoich mocodawców.
          W Firmie mojego znajomego pojawił się ostatnio bandyta z US w celu wymuszenia
          haraczu. Stwierdził ze śą jakieś nieprawidłowości i chciał w łapę. Gdy znajomy
          odmówił to bandzior zagroził że komornik będzie jego częstym gościem.
          Jak zakończy cię ta sprawa jeszcze nie wiadomo. Na razie się zmagają listownie.
          pa.
    • Gość: aaa Re: Poborcy tracą zapał IP: gateway.d* / *.mofnet.gov.pl 28.04.04, 07:34
      Poborcy i tak dużo zarabiają więc nie powinni narzekać.
      • Gość: xxxxxxxxxxxxxxx Re: Poborcy tracą zapał IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.04, 07:38

A jak wszystkim w Polsce spadnie zapal do pracy z powodu niskich zarobkow?
        • Gość: pp Re: Poborcy tracą zapał IP: 212.160.234.* 28.04.04, 08:12
          to niech sie zwolni i idzie do przemysłu po studiach za 1300 zł powodzenia
          • Gość: Nuntaro a jak go pognie wskutek szoku... IP: *.it / 62.233.189.* 28.04.04, 13:11
            to może pójść na rentę i próbować szczęścia za 560 gdziekolwiek!
        • Gość: Następny Poborca Re: Poborcy tracą zapał IP: *.wlb.vectranet.pl 28.04.04, 14:06
          Jestem poborcą z Dolnego Śląska i muszę wam powiedzieć, że poborcy pod
          świetlaną juryzdykcją izby skarbowej w Wrocławiu są zatrudnieni na 1/2 i co
          niektórzy na 1/4 etatu czyli zarabiają około 300 zł netto miesięcznie, dostają
          do służby ( tak to się nazywa)około 120 zobowiązanych tygodniowo i pracują
          około 10 godzin dziennie nie otrzymując wynagrodzenia za godziny nadliczbowe.
          Tak więc wprowadzone oganiczenie jest dosyć bolesne.Ach jeszcze jedno poborca
          to nie tylko podatki, lecz również mandaty, zus-y, izby wytrzeźwień i różne
          takie świństwa.
          Na koniec dodam tylko jeszcze, że bardzo cieszę się że pani Ożóg nie jest już
          wiceministrem finansów, wypowiadać się na temat pracy i ludzi, których się nie
          zna i nie rozumie to duża bezczelność.Chciałbym zobaczyć jak ta Pani próbuje
          ściągnąć te podatki, które wymyśliła!!!
    • Gość: urzędnik a ja wogóle nie dostaje IP: *.wielkopolska.mw.gov.pl 28.04.04, 08:08
      Też zajmuje się sciąganiem należności należnych państwu a nie dostaje od tego
      ani złotówki. Jak nie chcą tej mniejszej prowizji to ja ją chętnie wezmę.
    • Gość: Uboot Celowy rozkład systemu Państwa ?? IP: *.rgsa.pl 28.04.04, 09:24
      To co się wyprawia z systemem motywacyjnym wprowadzanych w systemie Naszego
      (?!?!) Państwa to jest skandal i żenujące. Tych co akceptują wprowadzenie tego
      systemu powinno dać się najwyższy wymiar kary. Preferownie ludzi miernych
      wiernych, bezmyślnych, skorumpowanych po pachy i nic nie robiących ( oczywiście
      tylko takich awansujących) to jest totalna kompromitacja. Rozwinięta pionowo
      struktura organizacyjna (kierownik-kierownik-kierownik, naczelnik - 3 wice itp.)
      stwarza nie dość przekłamania w przepływie informacji to i kominy finasowe tych
      na świecznikach tzn. ludzi miernych wiernych i przekupnych, można dodać jescze
      chamskich w swoim stylu(oczywiście nie można generalizować, ale z przykrością w
      większości urzędów tak jest). Systemu motywacyjnego w urzędach nie mozna się
      doszukać, a napewno nie liczy się rzetelna praca, zdrowe podejście do
      podatników i myślenie, co by zdrobić aby przypływało coraz więcej (czystych,
      zdrowych) pieniędzy do Skarbu Państwa. Panuje u nas polityka antymotywacyjna (
      tzw. kto da komu dupy), a co jeszcze trzeba dodać polityka wzorowana na
      wschodnim sąsiedzie (Rosja), gdzie urzędnik musi zarobić na siebie (poprzez
      łapówki, układy, sieć itp.) To jest dopiero motywacja w Naszym Państwie!!
      BravOOOOOOOOOO:-p ludziom z pierwszych stron gazet i dokumetów stanowiących
      prawo w naszym Państwie i ich egzekwujących !!!!!!!
    • Gość: remus bezczelność p. Anonima-poborcy IP: 213.186.86.* 28.04.04, 09:33
      jak mu się nie podoba to niech wyp....la: znajdą się inni chętni. A tak na
      marginesie: uzależnianie finansowe pracy organów podatkowych (i ludzi tam
      pracujących) to chyba nieporozumienie. Jako urzędnicy państwowi mają swoje
      przywileje. Jak im się robota nie podoba - proszę bardzo, jesteści wolni. Jak
      źle - niefektywnie - pracują: za bramę. Proste? Proste! Trzeba tylko CHCIEĆ
      wprowadzić miary pracy i po krzyku. Prywatne firmy potrafią. Państwowe urzędy-
      nie. Dlatego też zasłużenie urzędy sa traktowane "per noga".
      • Gość: poborca Re: bezczelność p. Anonima-poborcy IP: *.wlb.vectranet.pl 28.04.04, 14:09
        dupek
    • Gość: kali Re: Poborcy tracą zapał IP: *.iweb.pl 28.04.04, 09:37
      Moja propozycja jest prosta: traci zapal?? - na zwolnienie. Oplacalo im sie
      sciagac podatki bo zarabiali niejednokrotnie wielokrotnosc tej kwoty (2100pln)
      miesiecznie, przy okazji niszczac prywatny biznes (wyimaginowane bledy w
      rozliczeniach firm itp.). Przy okazji rzad powinien wprowadzic kary i
      odpowiedzialnosc sadowa dle nieuczciwych poborcow, lub takich ktorzy popelnia
      blad w swojej pracy. Moze zaczna sie zastanawiac nad skutkami swojej zgubnej
      dzialalnosci.
      • Gość: poborca Re: Poborcy tracą zapał IP: *.wlb.vectranet.pl 28.04.04, 14:20
        Żebyś ty jeszcze wiedział o czym piszesz!!!!!
      • Gość: lolo Re: Poborcy tracą zapał IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 28.04.04, 19:29
        Kali, ty nie masz zielonego pojecia o tym co mówisz, więc poczytaj najpierw
        ustawę z dnia 17 czerwca 1966 roku o postępowaniu egzekucyjnym w administracji,
        regulujacą prace poborców skarbowych, a dopiero potem zabierz głos
    • Gość: Don Pedro ja też tracę zapał IP: gateway.d* / *.mofnet.gov.pl 28.04.04, 09:54
      też pracuję w skarbówce. I szlag mnie trafia jak słyszę taką denną
      argumentacje - bo i tak mają dużo. Nie jestem poborcą ale wiem jak wygląda ich
      praca i jak wyglądają ich zarobki. Naprawdę muszą się namęczyć żeby zarobić.
      Owszem zarobki obecnie są naprawdę niezłe. Ja zarabiam duuużo mniej. Ale
      chciałem co innego napisać. Całej skarbówce obcięto premie ze środka
      specjalnego. Kasa poszła na kolej. Dzięki tym "zabiegom" będę zarabiał około
      400 zł netto mniej na miasiąc. Dodam tylko, że nie korzystam z kolei. I co ja
      na to? Pieprzę górników, hutników, kolejarzy, stoczniowców i paru innych przy
      okazji. Nie pracuję pod ziemią, to fakt. Ale roboty mam i tak dużo. Zaraz ktos
      powie o mnie - biurwas. Jego sprawa. Ale ja mam żonę i dziecko na utrzymaniu.
      Tylko, że nie mogę ich utrzymać. Nie stac mnie. Żona na razie studiuje, gdyby
      nie pomoc rodziców to nie wiem jak by to wyglądało.
      Skończyłem prawo żeby pracować jako prawnik. Pracuję jako pracownik urzędu i
      zarabiam grosze, które ktoś lekką rękką mi jeszcze odbiera. To jest chamstwo.
      Nie dziwę się poborcom, że nie będzie im się chciało jak do tej pory. Mi też
      się odechciewa. I zobaczymy co będzie jak jakiś mądrala-naciągacz zacznie pisać
      odwołania. Wszyscy na tym stracą - podatnicy i skarb państwa. Bo dlaczego mam
      załatwiać coś tak szybko jak tylko można, skoro będę to załatwiał w
      maksymalnych terminach ustawowych?! Zaraz usłyszę głosy obiurzenia. I dobrze, a
      ja wam na to - mam to w dupie. Inni mogą z kilofami pod ministerstwo
      pojechać,zablokować kilka dróg, strajkować paraliżując kraj, a ja będę działał
      ściśle według przepisów.
      Zaczynałem pracę w skarbówce z nadzieją, że będę mógł wykorzystać wiedzę, że
      może zmienię (nie sam) etos urzędnika-biurwy, że kiedyś (tzn. w Unii) będę
      zarabiał wystarczająco żeby rodzinę utrzymać. Nadzieja matką głupich! W dniu
      wejścia do Unii będę się zastanawiał za co kupić pieluszki albo chleb. A może
      zrezygnować z miesięcznego i do pracy chodzić pieszo? Żeby nie być gołosłownym -
      zarabiam 700 zł na rękę. Kto da więcej?

• Gość: haha Re: ja też tracę zapał IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.04, 11:05
        To po co Ci byla zona i dziecko, skoro Cie nie stac. Prokreacja jest dla tych
        co potrafia utrzymac rodzine czyli wychowac swoje potomstwo. Zreszta skoro
        jestes dobry to mozesz wyjechac z kraju. A jak znalazles prace po znajomosci w
        skarbowce to nie wymagaj za wiele, bo Cie 1. nie zwolnia, 2. nie musisz miec
        wynikow, 3. nie masz stresu, bo nie masz odpowiedzialnosci.

Powodzenia!
        • Gość: Don Pedro Re: ja też tracę zapał IP: gateway.d* / *.mofnet.gov.pl 28.04.04, 11:26
          Pieprzysz jak potłuczony. Po 1. nie dostałem pracy po znajomości, 2. odpowiadam
          za wyniki bo to ja przygotowuję projekty rozstrzygnięć, 3. zawsze mogą mnie
          zwolnić jak zacznę knocić sprawy, 4. stresu doświadczam codziennie.
          Spróbuj rozwiązać jakąś sprawę, która ciągnie się od dłuższego okresu - ciężko
          jest się połapać w ciągle zmieniających się przepisach. Wbrew powszechnej
          opinii dotyczy to wszystkich - nie tylko podatników. Żeby wyrobić się z
          terminami robię darmowe nadgodziny. Żeby zdobywać wiedzę uczestniczę w studiach
          podyplomowych i kursach - rachunkowość, podatki, egzekucja. To niestety
          kosztuje. Tobie się wydaje chyba, że ja tu po maturze przyszedłem bąki zbijać.
          A co do żony i dziecka - nie twoj biznes po co mi to. I jeszcze jedno -
          dlaczego mam wyjeżdżać z kraju?
          Pierdolnij się w łeb bucu jeden zanim zaczniesz pisać takie głupoty. Szlag mnie
          trafia gdy znajdzie się taki idiota jak ty, co ma receptę dla każdego.
      • Gość: lolo Re: ja też tracę zapał IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 28.04.04, 19:33
        don pedro, jak dali ci skrzynke pocztową na mofnecie, to nie jestes byle biurwą
      • Gość: prawnik Re: ja też tracę zapał IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.04, 18:03
        boś dupa a nie prawnik
      • Gość: teżpoborca Re: ja też tracę zapał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.04, 17:02
        Przczytałem wszystkie 32 wypowiedzi. Przykro mi bardzo. też jestem zdania że
        dwudziestu kilku nie bardzo wie o czym pisze (a swoją drogą, to dlaczego nie
        piszecie np. o wpływie plam słonecznych na aktywnośc samców protozoa; znajomość
        tematu macie identyczną). Czy wy -no, powiedzmy: szanowni adwersarze - nie
        wiecie, że poborca tylko próbuje zarobić na życie, realizując kretyńskie
        decyzję czy - w ogóle -prawo? Miejcie ludzie odrobinę oleju w głowie! Nie
        mylcie pojęć !To jednak jest wszystko pryszcz. Poborcy płacą (tfu ! co za
        słowo...) za to że walczy z takimi kretynami, jak kilku wyżej podpisanych
        (nawiasem - mają naczęściej ksywki stosowne do wypowiedzi). Najgorsze polega na
        tym, że w tej robocie nie są potrzebni ludzie zdolni, ambitni i -nie daj Boże -
        z własnym zdaniem,. Taki jest przez szefostwo wręcz tępiony bo same kłopoty z
        nim. Najbardziej smutne jest to, że nawet nie ma prawa do strajku "włoskiego".
        Dopiero byście zobaczyli, jak może funkcjonować państwa z poborcami, czy
        urzędnikami w ogóle , którzy przetrzegają prawa. Ale my jestśmy jak to stado
        baranów; wpada w środek wilk, a my albo łamimy nogi uciekając, albo skaczemy w
        przepaśc, albo próbujemy robić za przyjaciół (sic!)wilka. A właściwie, to
        należy to mieć głęboko, powyżej nóg...
    • Gość: aaaaa Re: Poborcy tracą zapał IP: *.ise.polsl.gliwice.pl 28.04.04, 11:11
      Jak im się nie opłaca pracować to ich zwolnić. Będą szantażować Państwo. Jak im
      tylko wydajność spadnie to przecież można im nie tylko nie dać premi ale
      obniżyć i pensje. Podobny system działa w firmach prywatnych. W jeden miesiąc
      robisz 150% normy to masz premie, ale w następnym to już jest twoja norma.
      • Gość: Poborca Re: Poborcy tracą zapał IP: 213.199.192.* 28.04.04, 11:53
        Ja tez jestem poborca i wcale się nie denerwuje , nie wiem czy ktoś z was
        widział to rozporzadzenia pieprzonego Millera , ale jest tam wyraznie napisane
        podajrze punkt 11 , że ograniczenia nie stosuje się do egzekucji z pięniedzy
        tak wiec ja nie widze problemu narka.
        • Gość: lolo Re: Poborcy tracą zapał IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 28.04.04, 19:37
          nettax.interia.pl/intmenu/public/publ.asp?id=0
          radzę poczytać uważniej
        • Gość: KR Re Gdzieś coś dzwoniło a GW pisze bajki IP: *.interserv.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.04, 22:42
          Pan Skwirowski (autor)dobrze by zrobił gdyby przeczytał rozporządzenie a nie
          tylko rozmawiał o temacie artykułu kolejno z nietypowym poborcą,expertem
          wynalazcą ,odważną w polityce kadrowej byłą minister. Uzasadnienie mojej
          porady :
          - rzeczone rozporządzenie dotyczy poborców skarbowych a n/n poborców podatkowych
          -"cięcia "prowizji dotyczą egzekucji m.in. z konta lub poborów a nie kwot
          pobranych w gotówce !
          -anonimowy poborca jest wyjątkiem a nie typowym bo większość poborców ściąga
          kwoty ok.10% -50% wymienianych w artykule
          -pomysły "experta "(napewno nie od organizacji organów egzekucyjnych )są
          wynalazcze lecz z pewnością nieskuteczne .Od czasu wynalezienia prochu wszyscy
          rządzący wiedzą ,że zainteresowany ściąganiem należności dla dowolnego budżetu
          (w tym i dla Skarbu Państwa) będzie tylko pracownik opłacany w formie
          prowizyjnej.No cóż ale expert sądzi odwrotnie .
          - dziwie się że Pani ex. Minister będąc w Rządzie nie zajmowała się kadrami a
          przechodząc do pracy poza resortem nie otworzyła doractwa zarządzania kadrami
          tylko akurat podatkami.
          Można oczywiście eksperymentować z likwidacją prowizji (premii od wyników )
          ale po co ?Jakoś nikt rozsądny w świecie nie experymentuje i nie trzyma tylko
          na pensji :poborców ,pracowników od ubezpieczeń ,kontrolerów biletów i.t.p.
    • Gość: bobo Re: Poborcy tracą zapał IP: *.dial-in.ats.pl 28.04.04, 16:57
      i bardzo dobrze,znam takiego jednego chama pracuje w Radomiu.Nie dosc ze prace
      mu zalatwil wujo to jeszcze sredniego nie mial baran jeden/musial wieczorowo
      robic/, a teraz wielki pan i kawal chama ze szkoda gadac pozdrowienia dla D.G
    • Gość: Pracownik egzekucj Re: Poborcy tracą zapał IP: *.mofnet.gov.pl 30.04.04, 13:04
      Ten kto pisał ten artykuł napisał totalne bzdury i nie zadał sobie trudu, aby
      przeczytać zmiany jakie wprowadza rozporządzenie. Mniej (i to dużo mniej)
      zarobią tylko referenci egzekucyjni - stracą oni tzw. prowizję liczoną skutkiem
      wszczęcia (od kwot wpłaconych Wierzycielowi lub w kasie w ciągu 14 dni od dnia
      dokonania przez nich czynności egzekucyjnych) oraz będą musieli mieć wydajność
      o ok. 60% większą niz obecnie, aby "wyrobić" prowizję na dotychczasowym
      poziomie. Poborców te zmiany tak mocno nie dotkną, a ograniczenie prowizji z
      tytułu też im dużo nie zrobi (mieli je cały czas). Ograniczenia prowizji od
      kwot wyegzekwowanych dla poborców nadal nie ma! Ograniczenie dotyczy tylko kwot
      prowizji należnej za czynności egzekucyjne, a nie kwot należnych od kwot
      wyegzekwowanych. Na rozporządzeniu za to zyskają komornicy skarbowi, którzy
      dzięki niemu otrzymają prowizje za dokonane czynności.
      Twierdzę że publikowanie tego artykułu w tej formie i bez sprawdzenia go pod
      katem merytorycznym jest błędem redakcji. O recenzentach tj. p.Gwiazdowskim i
      p. byłej wiceminister Ożóg nie wspomnę - wypadałoby najpierw przeczytać
      rozporządzenie, a nie artykuł i dopiero się wypowiadać.
      • Gość: teżpoborca Re: Poborcy tracą zapał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.04, 17:11
        po raz drugi. Ale szybko. Gdzie są te urzędy, gdzie poborcy ściągają po 120
        tys. zł (domyślam się, że średniomiesięcznie). Będę dojeżdżał do tej pracy
        nawet na drugi koniec Polski. Jak to się ma do obowiązków referentek
        (przepraszam ale zrozumieją to pytanie tylko ludzie z branży), co zajęciami
        wierzytelności itd ?. Co w tym czasie robi komornik ?
    • Gość: nie poborca Re: Autor i recenzenci nie przeczytali rozporz.!!! IP: *.icpnet.pl 04.05.04, 20:56
      Jeszcze raz napiszę to samo. Autor artykułu i recenzenci nie przeczytali
      rozporządzenia! Artykuł jest totalną bzdurą i kichą.
      1.Poborca miał do kwietnia ok.1200zł/m-c brutto pensji (jak pracował na pełen
      etat). Obecnie pełen etat to rzadkość (najczęściej 1/2etatu) Bez prowizji
      będzie miał to w d...
      2. Rozporządzenie nie bije po prowizji poborców skarbowych, a referentów
      egzekucyjnych (zminiejszono im procent prowizji i odebrano prowizję tzw.
      skutkiem wszczęcia). Poborcy nadal mają pełna prowizję od kwot
      wyegzekwowanych!, ograniczonoim tylko prowizję za czynności.
      3. Komornicy wg rozporządzenia będa mogli otrzymywać prowizje za dokonane
      czynności.
      • Gość: tezpoborca Re: Autor i recenzenci nie przeczytali rozporz.!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.04, 17:35
        odpowiadam Panu :Gość nie poborca. A włściwie dopowiadam. Prowizja referentki
        za zajęcie wierzytelności wynosi obecnie 1,85 %. jeśli zajmie rentę na mandat
        za 50 zł to zarobi brutto(!) 93 grosze. ZUS będzie to zajęcie realizował przez
        kilka miesięcy po kilka złotych a papiery będa warte kilkakrotnie więcej
        aniżeli sam dług. A gdzie opłaty pocztowe i bankowe ? Nie mówię już o
        zmarnowanym czasie, nerwach i - jeśli to będzie tytuł wykonawczy z Koszalina -
        konieczności pisemnej odpowiedzi ( o ironio, zgodnie z prawem !) na pisemne
        ponaglenie.
        I do pozostałych : na ile jest winy Millera, nie wiem. Jestem, jednak pewien,
        że jego rola polegała na podpisie. Prawdziwi beneficjenci całej tej hecy z
        płacami zajmują stanowiska dyrektorów, wicedyrektorów, doradców. Oni jej nie
        odczują, skroją kasę za szkolenia, które są po łebkach i do tego skracane
        (wiecie Państwo, jest możliwość skrócenia wykładów tak, żebyście mogli zdążyć
        na pociąg), za opinie na tematy podatków,które są do (trzy kropki), sytemu
        komputerowego, który jest do jw.(oj, będzie z nim jeszcze aferka).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka