03.01.06, 13:37
Czyżby w końcu kurs północny? :)

Honorcia
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: MOSTALPLC IP: 195.69.80.* 03.01.06, 13:40
      oby
      • hurtor Re: MOSTALPLC 03.01.06, 13:42
        Wykrakałam? ;)

Honorcia
        • Gość: ja Re: MOSTALPLC IP: 195.69.80.* 03.01.06, 13:51
          Mam nadzieje że wykrakałaś bo też w tym siedzę
          • Gość: Gorbi Re: MOSTALPLC IP: *.stat.gov.pl 03.01.06, 14:26
            Mostostal jest teraz w głównej mierze uzależniony od kursu akcji Orlenu.
            Pzrecież wam mówiłem że poszedłem na całość i mam oba papiery.
            • hurtor Re: MOSTALPLC 03.01.06, 14:30
              ;) A było już 17.50 dzisiaj ;)

Honorcia
              • Gość: ja Re: MOSTALPLC IP: 195.69.80.* 03.01.06, 14:35
                no i mamy 17,5
                • hurtor Re: MOSTALPLC 03.01.06, 14:40
                  Problem nie jest w 17,50 :) ...tylko w tym, czy się tak utrzyma i będzie rosło,
                  czy spadnie ;) Dopóki nie przekroczy 18.50 zł, to nic szczególnego się tutaj nie
                  dzieje, jutro znowu spadnie i co? ;) Same życie :DDDDDDD

Honorcia
                  • Gość: Gorbi Re: MOSTALPLC IP: *.stat.gov.pl 03.01.06, 15:04
                    Wszyscy dobrze wiedzą że MOSTOSTAL będzie coś ORLENOWI budował pod te pola
                    naftowe tylko Ci co chcą kupić siedzą cicho żeby za szybko nie podbijać ceny.
                    Zobaczycie jak będzie jakaś oficjalna informacja :)
                    • Gość: Herus Re: MOSTALPLC IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.01.06, 15:31
                      Do 8 stycznia Orlen ma przedstawic swoja strategie odnosnie dzialalnosci
                      wydobywczej. Jezeli wiesci beda pozytywne (a na to sie zanosi) obok Orlenu
                      powinien ruszyc kurs Mostostalu. Ja na to licze i spekulacyjnie sie zapakowalem
                      i teraz cierpliwie czekam, moze sie czegos dobrego wspolnie doczekamy.
                      • Gość: Greg Re: MOSTALPLC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 18:02
                        Byłbym ostrożny w "megaoptimizmie". Widzicie tylko to co chcecie widzieć,
                        przeczytajcie jeszcze raz swoje posty. Oczywiście życzę wam, żeby kurs poszedł
                        w górę, ale pola naftowe dla PKN to na razie tylko czcze gadanie. W irackiej
                        wojence jesteśmy pionkami, wbrew temu co donoszą nasze "tuby inormacyjne", jacy
                        to my jesteśmy ważni. Jedynie co nam może sprzyjać, to głupota ruskich z
                        zakręcaniem gazu i chęć utarcia im nosa przez Busha (w białych rękawiczkach),
                        wtedy może kroplę z tych pól dostaniemy. Bush wydaje 100mld dolarów rocznie na
                        wojnę nie po to, żeby komuś ropę oddawać.
                  • Gość: md Re: MOSTALPLC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 22:12
                    honorcia widze ze ostro gnębisz temat mostostalu, prawie jak kroovka z alchemią,
                    mostostal sie odbije kwestia czasu, ja wjechalem tez dosc ostro ale wiem ze sie
                    odije mam tez jago i getin, takze teraz juz tylko czekam na zyski
                    • kmani Re: MOSTALPLC 03.01.06, 22:40
                      A no i dobrze że Honorcia gnębi sprawe mostostalu. Miło widziec, że ktoś sie nim
                      jeszcze przejmuje, bo ja tez w nim siedze. Siedze tez w Tecie więc widze "md" że
                      mamy podobne portfele.
                      Honorciu... gnębmy ten holerny mostostal, może go zagnębimy i dla świętego
                      spokoju zacznie kierowac sie ku północy.
                      Przepraszam za moją nieskładną wypowiedź ale towarzyszą jej rózne okoliczności
                      :) które pozwalają mi wysunąc dwa wnioski:

1) dobrze że GPW o tej godzinie nie funkcjonuje, bo jeszcze bym głupot narobił z
                      moim portfelem
                      2) jutro powinny drożeć akcje Polmosu ;)
                      • hurtor Re: MOSTALPLC 03.01.06, 22:54
                        Pewnie, że będziemy gnębić :P Zobacz, Pan Mikosz przestraszył się mojej patelni!
                        :D Kobieca patelnia może zdziałać cuda! :P ;)

Honorcia
    • hurtor Re: MOSTALPLC 04.01.06, 08:51
      To dzisiaj dalej na północ? Mam nadzieję, że gazoport będzie MOSTALPLC budował
      :) ...i w Iraku dla ORLENU świadczył swoje usługi.

Honorcia
      • Gość: Gorbi Re: MOSTALPLC IP: *.stat.gov.pl 04.01.06, 08:53
        Wyjęłaś mi to dosłownie z ust z tym gazoportem :) A konferencja prasowa w tej
        sprawie już za parę godzinek :)
        • hurtor Re: MOSTALPLC 04.01.06, 08:56
          Tak? O której dokładnie? :)

Honorcia
          • Gość: Gorbi Re: MOSTALPLC IP: *.stat.gov.pl 04.01.06, 09:00
            Nie niecierpliw się :) Na pewno dzisiaj :) Nie pamiętam dokładnie :)
            • hurtor Re: MOSTALPLC 04.01.06, 09:02
              No bo się zastanawiam nad wyjściem z innych spółek i wejściem w MOSTALPLC
              jeszcze troszkę :) Tylko kurs mnie nie ciekawi ;) ...a przed konferencją może
              jeszcze się osunie :)

Honorcia
              • Gość: christoph Re: MOSTALPLC IP: *.chello.pl 04.01.06, 09:04
                aktywni jesteście naganiacze...
                • hurtor Re: MOSTALPLC 04.01.06, 09:06
                  Ciii... :)

Honorcia
                  • Gość: Gorbi Re: MOSTALPLC IP: *.stat.gov.pl 04.01.06, 09:12
                    No właśnie :) Skoro masz jeszcze kasę żeby dokupić to nie naganiaj sobie
                    konkurencji :) Ja siedzę jeszcze w ORLENIE ale bezsensem jest zastępowanie go
                    na MOSTOSTAL :)
                    • hurtor Re: MOSTALPLC 04.01.06, 09:14
                      :) <Honorcia ładnie się uśmiechneła i mrugneła oczkiem> ;)

Honorcia
                    • kmani Re: MOSTALPLC 04.01.06, 09:14
                      Nie naganiacze, tylko gnębiciele Mostostalu:)
                      No i kiedy ta konferencyja ma być?
                      • Gość: Gorbi Re: MOSTALPLC IP: *.stat.gov.pl 04.01.06, 09:22
                        Okazało się że nie pamiętam godziny konferencji bo jej po prostu jeszcze nie
                        ma :) Co nie zmienia faktu że dowiemy się dzisiaj wielu ciekawych rzeczy :)
    • Gość: Gorbi Re: MOSTALPLC IP: *.stat.gov.pl 04.01.06, 10:07
      Nie chcę zapeszać ale tempo 2% dziennie w zupełności mnie zadowala :)
      • hurtor Re: MOSTALPLC 04.01.06, 10:09
        Ja wczoraj krakałam :P Ty dzisiaj, kto jutro? :D Kto najlepiej kracze? :D Może
        się kurs osunąć, bo niektórzy się wystraszą i zaczną sprzedawać, niestety.
        Zobacz młotków za 18.00 zł :)

Honorcia
    • hurtor Re: MOSTALPLC 04.01.06, 10:11
      Ech, za dobrze idzie MSP, już 18.10 :) Obawiam się, że spadnie - zaraziłam się
      od g :P

Honorcia
      • Gość: Gorbi Re: MOSTALPLC IP: *.stat.gov.pl 04.01.06, 10:33
        A ja uznałem że niedawna dywidenda to premia za moje nerwy a MOSTOSTAL sprzedam
        za 31,6 czyli tyle za ile miałem sprzedać gdyby wszystko od początku szło tak
        jak chciałem :)
        • hurtor Re: MOSTALPLC 04.01.06, 10:35
          Jak gazoport i Irak będzie dla MSP, to sprzedaż i za 35.00 zł, jak nie więcej...

Honorcia
          • hurtor Re: MOSTALPLC 04.01.06, 10:35
            Sprzedasz :D

Honorcia
            • Gość: Gorbi Re: MOSTALPLC IP: *.stat.gov.pl 04.01.06, 10:42
              Wiesz co :) Nie podniecaj mnie tak bardzo takimi perspektywami bo jestem w
              pracy :)
              • hurtor Re: MOSTALPLC 04.01.06, 10:44
                Ja też jestem w pracy :P Fakt, nie można się podniecać :P ...i to wirtualnie :D
                A fe! :P To teraz coś na opadnięcie podniecenia :DDDDDDDD - kurs dzisiaj jeszcze
                mocno zleci :P

Honorcia
                • Gość: Gorbi Re: MOSTALPLC IP: *.stat.gov.pl 04.01.06, 10:46
                  Wystarczy że inne rzeczy mi lecą :) Kurs to niech już tylko rośnie :)
                  • hurtor Re: MOSTALPLC 04.01.06, 10:50
                    Przepychają się po lewej ważący 3120 kg :D ze wzrostem 17,95 dm i po prawej
                    ważący 2725 kg ze wzrostem 18,00 dm :D Kto wygra? :D Zakłady? Obstawiamy? :D

Honorcia
                    • Gość: Gorbi Re: MOSTALPLC IP: *.stat.gov.pl 04.01.06, 11:09
                      Wszystko wyjaśni się dzisiaj :) No i trzeba zerkać na powiązane akcje ORLENU :)
                      • hurtor Re: MOSTALPLC 04.01.06, 11:53
                        Ładnie szło i zeszło z trasy :P Może jakimś cudem się zakończy blisko 18.00 zł
                        :) Jak myślisz? Stoczymy się jeszcze? :)

Honorcia
                        • kmani Re: MOSTALPLC 04.01.06, 11:56
                          Stoczymy, niestety.
                          • hurtor Re: MOSTALPLC 04.01.06, 13:04
                            Będziemy walczyć dzielnie, idziemy na nich, chodźcie!!! :) ;)

Honorcia
                            • Gość: ja Re: MOSTALPLC IP: 195.69.80.* 04.01.06, 13:11
                              Nie jestem pewny czy się uda, właśnie sprzedałem jak spadnie odkupie
                              • hurtor Re: MOSTALPLC 04.01.06, 13:18
                                Nie spadnie :P

Honorcia
                                • Gość: Gorbi Re: MOSTALPLC IP: *.stat.gov.pl 04.01.06, 13:22
                                  Dopóki nie stanie się coś gwałtownego na ORLENIE to MOSTOSTAL nie będzie mocno
                                  spadał :)
                                  • Gość: ja Re: MOSTALPLC IP: 195.69.80.* 04.01.06, 13:23
                                    ... i mocno rósł...
                                    • Gość: Gorbi Re: MOSTALPLC IP: *.stat.gov.pl 04.01.06, 13:49
                                      Na szczęście płynność na MOSTOSTALU jest o wiele mniejsza niż na ORLENIE więc
                                      wzrosty będą gwałtowniejsze jak coś się wyjaśni :)
                                      • hurtor Re: MOSTALPLC 04.01.06, 16:59
                                        Prawdopodobnie będzie gazoport w Szczecinie, teraz tylko czy MSP dostanie go do
                                        budowy :)

Honorcia
                                        • kmani Re: MOSTALPLC 04.01.06, 17:36
                                          A skad wiesz, ze bedzie ten gazoport.
                                          Jakie spolki jeszcze byly by zdolne do konkurowania w wyscigu na wykonanie
                                          zlecenia budowy tego gazoportu?
                                          • hurtor Re: MOSTALPLC 05.01.06, 09:12
                                            Gazoport będzie na 100% :) ...tylko jeszcze nikt nie wie, kto wybuduje. Chodzą
                                            słuchy i to logiczne, że będzie kilka firm robiło gazoport w tym MSP.

Ciekawie czy dzisiaj jak zwykle się stoczymy :D

Honorcia
                                            • Gość: JS Re: MOSTALPLC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 09:20
                                              Honorcia mów za siebie....
                                              Ja prowadzę bardzo ustabilizowany i bogobojny tryb życia i żadne staczanie nie
                                              wchodzi w rachubę.....
                                              • hurtor Re: MOSTALPLC 05.01.06, 09:25
                                                I pewnie należysz do tych, co chcą być najzdrowszym trupem na cmentarzu? :)))))))

Honorcia
                                                • kmani Re: MOSTALPLC 05.01.06, 10:02
                                                  No dzis sie ktos wyglupil przez chwile z ceną 17,85 ale widze, ze juz wszystko
                                                  wraca do normy i idziemy powolutku w gore. Odpukac, oby tak bylo dalej.
                                                  • Gość: eMCi Re: MOSTALPLC IP: *.ae.poznan.pl 05.01.06, 10:12
                                                    dzisiaj czytałem w pulsie biznesu ze mozliwym wykonawca moze byc Polimex-
                                                    Mostostal Siedlce bo dysponuja juz gotowym projektem terminalu LNG bo
                                                    proponowali go juz w 2001r rzadowi AWS. Oby nie oni tylko Płock. I WISH :)
                                                    POZDRO eMCi
    • hurtor Re: MOSTALPLC 05.01.06, 11:06
      Było już ładnie, ale jednak się staczamy! :) Co za pech, dopsz, że sprzedałam i
      odkupiłam :)

Honorcia
      • Gość: lena Re: MOSTALPLC IP: *.Zabrze.Net.pl 05.01.06, 11:27
        Powiem tak!!! gazport wybuduje Mostostal Siedlce i nie ma co marzyć o Płocku
        wiedze ze pełno osób siedzi w tej spółce i umoczyło :///// shit P.s zresztą ja
        też aj!!!!!
        • hurtor Re: MOSTALPLC 05.01.06, 11:29
          Hmm. Wszystko się okaże... Pozostanie jeszcze Irak :) Jakoś nie chce mi się
          wierzyć, że MSP nie skoczy... Coś się tam czai od paru dni...

Honorcia
          • kmani Re: MOSTALPLC 05.01.06, 11:47
            To moze za reszte kapitalu wskoczymy w polimex?? Troche strach:)
      • hurtor Re: MOSTALPLC 06.01.06, 10:18
        Ci co mieli okazje kupić za mniej niż 18.00 zł, to kupili, myślę, że dzisiaj
        przetarła się granica 18.00 zł i ciężko będzie nabyć poniżej MSP. Zaczyna mnie
        się to podobać :)

Honorcia
        • Gość: Gorbi Re: MOSTALPLC IP: *.stat.gov.pl 06.01.06, 11:09
          Spójrz na ORLEN. Coś mi się zdaje że pęka bańka.
        • Gość: marcin Re: MOSTALPLC IP: *.Zabrze.Net.pl 06.01.06, 11:36
          Witam!!!jak sadzicie jakie perspektywy ma ta spółka??? możliwe jest osiagniecie
          kursu sprzed dywidendy????;/czy to raczej marzenia ścietej głowy!
          • hurtor Re: MOSTALPLC 06.01.06, 11:39
            Łatwiutko.

Honorcia
    • hurtor Re: MOSTALPLC 06.01.06, 12:11
      19.15, ale się rozpędził ;)

Honorcia
      • Gość: walek Re: MOSTALPLC IP: 150.254.125.* 06.01.06, 12:22
        Rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrruszył:-)
        • Gość: marcin Re: MOSTALPLC IP: *.Zabrze.Net.pl 06.01.06, 12:28
          oby leszcze nie dały ciała !!!i nie było zwały!!!! suuuuper leci!!!!
      • Gość: Greg Re: MOSTALPLC IP: *.skierniewice.sdi.tpnet.pl 06.01.06, 12:53
        No Honorcia, wreszcie up! Gratuluję jednak wytrwałości i mocnych nerwów.
        • hurtor Re: MOSTALPLC 06.01.06, 12:55
          Dziękuję! :) Ciekawe czy się zakończy ponad 19.00, jak myślisz?

Honorcia
          • Gość: walek Re: MOSTALPLC IP: 150.254.125.* 06.01.06, 12:58
            Nie sprzedawać!
            • hurtor Re: MOSTALPLC 06.01.06, 13:10
              Teraz troszkę spadniemy :) A potem w górę...

Honorcia
          • Gość: Greg Re: MOSTALPLC IP: *.skierniewice.sdi.tpnet.pl 06.01.06, 15:12
            Myślę, że leciutka korekta 1-2% może wystąpić, potem dalszy wzrost. Chyba, że
            info jakieś wystrzeli, wtedy różnie może być.
        • hurtor Re: MOSTALPLC 06.01.06, 14:40
          Jakbym się Ciebie posłuchała wcześniej, to bym miała o wiele więcej :)))))))

Honorcia
    • hurtor Re: MOSTALPLC 06.01.06, 14:21
      Czas przesunąć akcje po lewej na wyższy poziom, no nie? :) Ech ta pazerność :P
      Nikt nie chce kupić powyżej 19.00? Czasami tego nie rozumiem, skoro kurs ma
      poszybować docelowo na 25.00 zł, a jeszcze nawet nie było żadnej informacji, to
      co to będzie, jak pojawią się wieści ze Szczecina i Iraku?

Honorcia
      • daisy2005 Re: MOSTALPLC 06.01.06, 14:25
        Zastanawiam się nad kupnem akcji Mostostalu, ale co bedzie, jak przyjdzie
        zapowiadana korekta? Poleca jeszcze w dół, jak myślicie?
        • hurtor Re: MOSTALPLC 06.01.06, 15:09
          Będzie się wspinał z małymi korektami, zawsze się znajdzie ktoś, kto sprzeda i
          nie wytrzyma napięcia. A jak ogłoszą jakiś kontrakt, to już go nic nie zatrzyma.

Honorcia
      • Gość: eMCi Re: MOSTALPLC IP: *.icpnet.pl 06.01.06, 14:32
        oj cieszy dzis ten mostostal......:) Honorcia jaka Ty jstes
        niecierpliwa.......ja tez jestem raczej niecierpliwy w sumie bylem bo gielda
        mnie wlasnie jej nauczyła :)Pozdrawiam
        • hurtor Re: MOSTALPLC 06.01.06, 14:38
          Lizaka zawsze rozgryzałam, bo nie mogłam się doczekać niespodziewajki :DDDDDDD ;)

<Honorcia się zarumieniła>

Honorcia
      • Gość: slimaczysko Re: MOSTALPLC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 14:33
        Żeby ktoś mógł kupić - ktoś musi chcieć sprzedać po te 19. Mi się udało
        podkupić, ale nie jest łatwo.
        • hurtor Re: MOSTALPLC 06.01.06, 14:38
          Pewnie, że nie jest łatwo, ludzie nie chcą oddawać tak tanio, bo po co?
          ...ale czasami znajdzie się ktoś i sprzeda, nie każdy wie :)))))))

Honorcia
          • kmani Re: MOSTALPLC 06.01.06, 18:12
            Po całkiem niezłym dniu zarobków pora udac sie na wymarzony, wyczekany weekend.
            Ja dziś w pracy nie mogłem sie za bardzo skupic, bo ciągle sie gapiłem w
            notowania Mostostalu:)
            Pozdrawiam wszystkich, którzy "utopili" hehe w MOSTALPLC. Obysmy w poniedzialek
            mieli tak samo duzy powod do zadowolenia jak dzis.
            • Gość: slavo Re: MOSTALPLC IP: *.Zabrze.Net.pl 07.01.06, 14:01
              Witam po ile papier w poniedzilek!!!! znów UP UP UP UP??? czy korekta?
              • Gość: slimaczysko Re: MOSTALPLC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.06, 20:21
                Po analizie wskaźników obstawiam start na poziomie 18,80. A potem może być
                trochę bujania i ostatecznie górka, czego sobie i Wam życzę.
                • hurtor Re: MOSTALPLC 07.01.06, 20:26
                  Ta spółka nie ma innego wyboru. Najpierw niech się Premier z Panią Prof.
                  Gilowską naradzą, czy ekonomiczny Szczecin, czy polityczny Gdańsk dla Gazoportu,
                  a potem niech MSP przetarg wygra i spokój :P

Honorcia
                • Gość: eMCi Re: MOSTALPLC IP: *.icpnet.pl 07.01.06, 20:45
                  tez tak mysle......bedzie bujac i nawet moze ostro bujac ale ostatecznie i hope
                  góreczka :)
                  pozdro
                  • Gość: slavo Re: MOSTALPLC IP: *.Zabrze.Net.pl 07.01.06, 23:08
                    widze ze sami optymisci!!! co cieszy!!:) ale walke o gazport wygraja niestety
                    siedle:(
                    • hurtor Re: MOSTALPLC 07.01.06, 23:14
                      To się jeszcze okaże :)

Honorcia
    • hurtor Re: MOSTALPLC 09.01.06, 09:34
      21.50 :D

Honorcia
      • Gość: kmani Re: MOSTALPLC IP: *.prz-rzeszow.pl 09.01.06, 10:12
        Aż sie boje myśleć gdzie sie zatrzyma:)
        • Gość: slavo Re: MOSTALPLC IP: *.Zabrze.Net.pl 09.01.06, 14:22
          wiadomo gdzie sie zatrzyma!! na 19:/
          • hurtor Re: MOSTALPLC 09.01.06, 14:23
            W życiu :D

Honorcia
      • hurtor Re: MOSTALPLC 09.01.06, 10:21
        I wszystko jasne:

W nawiązaniu do raportu bieżącego nr 5/2005 Zarząd Mostostal Płock S.A.
        informuje , że podpisał z Naftoremontem Sp. z o.o. aneks do umowy na wykonanie
        robót branży mechaniczno- montażowej i antykorozyjnej w ramach zadania
        "Intensyfikacja Instalacji Ekstrakcji Aromatów". W związku z wystąpieniem robót
        dodatkowych zaktualizowano wartość umowną robót z kwoty 7,1 mln PLN do kwoty 8,9
        mln PLN tj. o 1,8 mln PLN.

Honorcia
        • Gość: kmani Re: MOSTALPLC IP: *.prz-rzeszow.pl 10.01.06, 10:21
          Honorciu, sprzedałaś Mostostal? Coś niepokojącego dzisiaj na giełdzie. Czyżby
          dzień zagłady nadszedł?:)
          • hurtor Re: MOSTALPLC 10.01.06, 10:24
            Mam :) 20.70 :)

Honorcia
            • Gość: imprezagt MOSTALPLC a inwestycje w Iraku IP: *.76.classcom.pl 11.01.06, 12:01
              Jak się zapatrujecie na taką perspektywę. Zwłaszcza w świetle wczoraj
              ogłoszonej strategii Orlenu na czas do 2009 r. Hmm ... ? :))
              • hurtor Re: MOSTALPLC a inwestycje w Iraku 11.01.06, 12:03
                Ja myślę, że będzie dobrze i że kurs poszybuje ku północy.
                Do cierpliwych świat należy, czekałam ponad miesiąc i się doczekałam :)

Honorcia
    • Gość: GUSKA Re: MOSTALPLC IP: 195.116.1.* 10.01.06, 13:50
      honorcia masz jeszcze mostostal...
      czy juz sprzedalas
      • hurtor Re: MOSTALPLC 10.01.06, 14:41
        Mam, jak mówiłam za 20.70 i nie sprzedam, dopóki nie przekroczy 25.00 zł :)

Honorcia
    • hurtor Re: MOSTALPLC 10.01.06, 15:03
      Wczoraj poleciało 14.000 akcji za 21.00 zł? Zastanawiające... Nie uważacie?
      300.000 zł tak po prostu wyłożyć na ALC bez żadnej informacji pozytywnej? Jakoś
      nie chce mi się w to wierzyć, coś albo się szykuje albo ten człowiek ma nierówno
      pod kapeluszem. Zapewne 300.000 zł to nie jest wszystko, co posiada i inwestuje
      w inne spółki, więc można mówić, że już lepszy inwestor. Jakie są Wasze opinie w
      tej kwestii?

Mógł spokojnie powolutku skupować i na pewno miałby lepszy kurs - bardziej
      opłacalny niż 21.00 zł.

Honorcia
      • Gość: Aśka Re: MOSTALPLC IP: *.c241.petrotel.pl 10.01.06, 15:20
        Po długich wahaniach - za długich, bo wcześniej bym kupiła po 18 zł - nabyłam
        akcje Mostostalu po 20 zł. Czy dobrze zrobiłam, czas pokaże, ale tak jak Wy -
        jestem pełna nadziei.W końcu mieszkam w Płocku, a to dobra firma, na naszym
        rynku po Orlenie i PERNie największa.
        • hurtor Re: MOSTALPLC 10.01.06, 15:30
          20? Nie stracisz, nie ma takiej możliwości w systemie :D
          I za 23 byś nie straciła.

Honorcia
          • Gość: Aśka Re: MOSTALPLC IP: *.c241.petrotel.pl 10.01.06, 15:34
            Czytałam i czytałam to, co pisałaś i nabrałam apetytu na te akcje.Mam nadzieję,
            ze obie nie stracimy.Pozdrawiam Cie serdecznie
    • Gość: GUSKA Re: MOSTALPLC IP: 195.116.1.* 11.01.06, 11:43
      honorcia ja wczoraj tez kupilam msp...
      no i teraz idzie na polnoc...
      hihi :)
      • hurtor Re: MOSTALPLC 11.01.06, 11:45
        Super, ale za wolno :) Mnie satysfakcjonuje 23-25 przystanek.

Honorcia
        • Gość: Gorbi Re: MOSTALPLC IP: *.stat.gov.pl 11.01.06, 11:52
          Honorcia. Czy Ty nie widzisz że na razie nie ma MOSTOSTALU w żadnym układzie
          budującym gazoport.
          • hurtor Re: MOSTALPLC 11.01.06, 11:54
            A czy Ty widzisz, że kurs upomina się o swoje? :)
            Nie ma żadnych informacji i przywędrował do nas z 16.90 zł na obecnie 20.80 zł,
            to mało? :) Mało, bo stać go na wiele więcej i bez informacji...

Informacje jak się pojawią, to będzie rzeźnia na kursie :) Ja wierzę w MSP, nie
            zawiódł mnie jeszcze.

Honorcia
            • Gość: Gorbi Re: MOSTALPLC IP: *.stat.gov.pl 11.01.06, 11:58
              Ja równie mocno muszę teraz jednak wierzyć w PGNiG.
              • hurtor Re: MOSTALPLC 11.01.06, 12:00
                Wiara czyni cuda, ale dobrze jakby była podparta faktami :D

Honorcia
                • Gość: Gorbi Re: MOSTALPLC IP: *.stat.gov.pl 11.01.06, 12:03
                  Zamieszanie na Ukrainie za tak zwaną gazową zdradę kraju tylko przyśpieszy
                  decyzje w sprawie gazoportu u nas. Przeszedłem przypadkiem do obozu gazoportu
                  PGNiG więc muszę krakać jak i oni.
                  • hurtor Re: MOSTALPLC 11.01.06, 12:04
                    Życzę Ci sukcesów na PGNiG :) ...jak i sobie na MSP :)

Honorcia
                    • Gość: Gorbi Re: MOSTALPLC IP: *.stat.gov.pl 11.01.06, 12:07
                      Też Ci życzę sukcesów ale ani razu nie słyszałem jednak o gazoporcie Mostostalu
                      Płock :)
            • Gość: slavo Re: MOSTALPLC IP: *.Zabrze.Net.pl 13.01.06, 11:26
              co sie dzieje czemu tak spokojnie??????
              • hurtor Re: MOSTALPLC 13.01.06, 11:30
                Wszędzie jest spokojnie ;) :) Wszystko prawie spada, to i MSP lekko się osunął,
                będą spółki rosły na GPW, to i MSP :) Taka sytuacja polityczna, trzeba
                przeczekać, niech uchwalą ten budżet, zrobią koalicje SAMOPIS-PSL i wtedy
                zobaczymy, co się będzie działo ;)

Honorcia
                • Gość: slavo Re: MOSTALPLC IP: *.Zabrze.Net.pl 13.01.06, 13:15
                  ho ho ho 20,30:)
                • hurtor Re: MOSTALPLC 13.01.06, 14:16
                  ...ho ho i 20,50.

Zrób tak raz jeszcze, może na 23,00 poleci :P

Honorcia
                  • Gość: GUSKA Re: MOSTALPLC IP: 195.116.1.* 13.01.06, 16:09
                    20,40 a zaraz potem 20,50..
                    i tak w kolko....
                    nic sie nie dzieje
                    alr dobrze ze nie spada
                    • Gość: slavo Re: MOSTALPLC IP: *.Zabrze.Net.pl 15.01.06, 18:31
                      jak myślicie ile jutro???? no i czy wrescie ruszy bo nie zapowiada sie :/
                      • hurtor Re: MOSTALPLC 16.01.06, 09:44
                        Ważne że nie spada, jeszcze niedawno było 16.90 zł, a Wam się nie podoba kurs
                        20.40 zł :) Cierpliwości... MSP pewnie wróci na swój poprzedni kurs, to dobra
                        spółka. Może zrobi niespodziankę, jak ostatnio gdy kurs otworzył się na 19.55, a
                        2 minuty później od razu 21.50 zł :) Jak dla mnie bomba, niech się powtórzy,
                        tylko tym razem na 23 :D

Honorcia
    • Gość: GUSKA Re: MOSTALPLC IP: 195.116.1.* 11.01.06, 12:37
      ale dzis male obroty na msp...
      malenkie, ciekawe czy to cos znaczy...
      ale kurs sie trzyma
      • Gość: Gorbi Re: MOSTALPLC IP: *.stat.gov.pl 11.01.06, 12:50
        Jak hossa na wig 20 to kto będzie inwestował w pozostałe :) To akurat mi na
        rękę jeśli chodzi o PGNiG :)
        • hurtor Re: MOSTALPLC 11.01.06, 15:48
          Gorbi u mnie MSP ciutkę wyżej niż wczoraj :)
          Jak tam u Ciebie PGNiG? :)

Honorcia
          • Gość: Gorbi Re: MOSTALPLC IP: *.stat.gov.pl 11.01.06, 15:50
            Ciutkę wyżej niż wczoraj :)
          • Gość: GUSKA Re: MOSTALPLC IP: 195.116.1.* 11.01.06, 15:51
            ale sie ten msp bije i bije...
            i nic dalej w miejscu...
            • Gość: Aśka Re: MOSTALPLC IP: *.c153.petrotel.pl 11.01.06, 15:56
              Jest teraz za 20,50. Było nie było, troche wyżej niż wczoraj.
            • Gość: Vertical Re: MOSTALPLC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 18:06
              Witam. Długo mnie nie było (czarna Afryka - safari) Dziś wróciłem i miłe
              zaskoczenie. Mostostal jest w silnym trendzie wzrostowym. W tej chwili impet
              osłabł ale trend wzrostowy jest utrzymany. Cena 25zł jak najbardziej realna.
    • hurtor Re: MOSTALPLC 12.01.06, 08:34
      gielda.onet.pl/221,1228055,komunikaty.html
      Warto poczytać :)

Honorcia
      • Gość: obserwator Re: MOSTALPLC IP: *.localdomain / *.czajen.pl 12.01.06, 14:30
        może mogłabys to przetłumaczyć ,,na chłopski rozum",bo ja z tego nic nie
        rozumię!no i nie rusza to kursu!pozdr
        • hurtor Re: MOSTALPLC 12.01.06, 14:33
          Jejcia, nie wszystko co o spółce, to od razu musi kurs ruszać :P
          Przecież to są jedynie terminy raportów kwartalnych, napisałam, że warto
          poczytać, a nie że kurs podniesie :)

Honorcia
          • Gość: Dr Sztrosmajer Re: MOSTALPLC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 18:18
            Honorciu, fruwasz już jak gołębica ?
    • hurtor Re: MOSTALPLC 16.01.06, 10:36
      Ale się ładnie wyprzedają na MSP :) Niebawem będą musieli zrobić nowe zakupy,
      jak miło :)

Honorcia
      • hurtor Re: MOSTALPLC 16.01.06, 23:39
        Jeszcze parę akcji zostało po prawej :) Jak miło... Mam nadzieję, że jutro
        następne wyprzedadzą i będzie spokój po prawej :)

Honorcia
        • Gość: dr Sztrosmajer Re: MOSTALPLC IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.06, 01:00
          Honorciu oglądałaś "Szpital na peryferiach" cytat z filmu ........"gdyby głupota
          umiała fruwać pani byłaby gołębicą" (ordynator do niezbyt rozgarniętej siostry)
          • hurtor Re: MOSTALPLC 17.01.06, 08:01
            Dziękuję za komplement, ale słyszałam równie przyjemne wypowiedzi pod moim
            adresem, jak pisałam o SWARZEDZ, że przekroczy 1.00 zł, jak pisałam o MOSTALPLC,
            że przebije 20.00 zł, o ALCHEMIA, jak pójdzie w górę, o INSTAL, o PGNiG itd. itp.

Pozdrawiam Pana dr, cieszę się, że nie jest Pan moim dr i wyrocznią - nie bierz
            tego do siebie.

Honorcia
          • hurtor Re: MOSTALPLC 17.01.06, 10:01
            20.90 MSP, Panie doktorze, melduję posłusznie głupiutka gołębica.

Honorcia
            • Gość: Aśka Re: MOSTALPLC IP: *.c154.petrotel.pl 17.01.06, 10:04
              Tez się cieszę.Myslę, że żle na tym Mostostalu nie wyjdziemy.
              • Gość: kmani Re: MOSTALPLC IP: *.prz-rzeszow.pl 17.01.06, 10:14
                No Honorcia, gratuluje Mostostalu. Ja sie niestety wyleszczylem (jak to ostatnio
                modnie tutaj sie określa) i wyszedlem z niego jakis czas temu jak zaczął
                niemrawo stać w miejscu. Aż żałuje:). Ale...za to mam IBS:)
                • Gość: guska Re: MOSTALPLC IP: 195.116.1.* 17.01.06, 10:20
                  a ja mam msp...
                  sprzedalam wczoraj ibs i chce go dzis kupic ale cos ciezko...
                  • hurtor Re: MOSTALPLC 17.01.06, 11:01
                    Pozostała ostatnia zapora na 21.00 zł: 2568 akcji :)
                    Później trzeba będzie robić zakupy i... :)

Honorcia
                    • hurtor Re: MOSTALPLC 17.01.06, 11:37
                      Bariera pęka, już tylko 255 akcji na 21.00, 21.20 lekki opór :)

Honorcia
                      • Gość: ja Re: MOSTALPLC IP: 195.69.80.* 17.01.06, 11:40
                        Honorcia weź proszę swoją patelnie i rozwal tę barykadkę bo nie mogę się
                        doczekać
                        • hurtor Re: MOSTALPLC 17.01.06, 11:40
                          Sama? :D Musicie w tym pomóc :P

Honorcia
                          • Gość: ja Re: MOSTALPLC IP: 195.69.80.* 17.01.06, 11:43
                            Też chwycę swoją... i rozgonimy ten opór
                            • Gość: ja Re: MOSTALPLC IP: 195.69.80.* 17.01.06, 11:44
                              Dobrze jest niecałe 200 zostało
                              • hurtor Re: MOSTALPLC 17.01.06, 11:45
                                No to uderzamy! :D Jakby nas było więcej, to byśmy to w diabły, ech... :P

Honorcia
    • Gość: ja Re: MOSTALPLC IP: 195.69.80.* 17.01.06, 11:47
      poszło
      • hurtor Re: MOSTALPLC 17.01.06, 11:48
        :) Teraz bierzemy się za 21.10 :D

Honorcia
      • hurtor Re: MOSTALPLC 17.01.06, 11:57
        Brawo, pocałunek z 21.20 zaliczony, chcemy więcej? :D

Honorcia
        • Gość: ja Re: MOSTALPLC IP: 195.69.80.* 17.01.06, 12:02
          ktoś nam tu brzydko puścił za 21
          • hurtor Re: MOSTALPLC 17.01.06, 12:03
            Zawsze się znajdzie ta czarna owca, co sprzedaje się tanio :D Spokojnie, mały
            opór przed nami. Jakiś inwestor większy mógłby to skupić i dać nam zarobić :)))))))

Honorcia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?