Dodaj do ulubionych

Sklep internetowy

24.10.11, 00:36
Witam!
Od dwóch tygodni mam sklep internetowy, jak mam go wypromować? Dodam że sama szyję ubranka które chcę sprzedawać w tym sklepie. Mam firmę od kwietnia wiec nie posiadam zbyt dużo funduszy na reklamę.
Może znacie jakieś strony gdzie mogę za darmo lub za niewielką kwotę polecić mój sklep.
Proszę tez o opinie na temat sklepu.
Pozdrawiam i dziękuję za pomoc.
www.grusie.com.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: adjusterek Re: Sklep internetowy IP: 213.17.159.* 24.10.11, 02:16
      Hej,
      jeżeli chodzi o promocję to załóż profil sklepu na FB, rozmawiaj z użytkownikami for internetowych, doradzaj, jako nazwę użytkownika możesz wstawić nazwę sklepu, bądź też umieść ją w stopce. Nie spamuj, bo nikt tego nie lubi i ludzie sobie mogą źle skojarzyć Twoją markę. Najlepsze są merytoryczne i wartościowe posty. Jeżeli chodzi o reklamy na stronach to ciężko mi powiedzieć. Różnie to bywa, nie wiem ile chcesz na reklamę wydać, ceny zależą od wielkości banerów ilości wyświetleń i renomy serwisów, w których chcesz się promować.

---------------------------------
      efektywne zarządzanie relacjami z klientami, rozwój działalności dzięki Zoho CRM :)
    • Gość: leszek_wielki Re: Sklep internetowy IP: *.play-internet.pl 27.10.11, 12:35
      rzeczywiscie pomysl z tym facebookiem nie jest nagjroszy. skoro prowadzisz firme dosc niszowa, to dobra dla ciebie bedzie tez reklama w internetowej panoramie firm. ostatnio sie zastanawialem nad reklama swojego sklepu i czytalem sporo na ten temat TUTAJ. przy okazji możesz zacząć sprzedawać na allegro i połączyć to z panoramą firm i wtedy będziesz dostępna w większej ilości miejsc. no i jeżeli nie masz dużo kasy to warto spróbować rozpuścić wieści wśród znajomych, żeby na fb czy w ogóle w internecie pisali o twojej firmie.
      • grusia55 Re: Sklep internetowy 27.10.11, 12:49
        Założyłam stronę sklepu, ale nie bardzo się orientuję w fb.
        Nie wiem czy zrobiłam to jak trzeba.
        Znajomych już prosiłam o polecanie sklepu- tym bardziej że większość kupuje u mnie ubranka. Dodałam swój sklep jeszcze wczoraj do zumi.
        Trudno jest wybić się wśród tylu firm- moja jest malutka. Na allegro już sprzedaję ale jak rozkręciłby się sklep to będę tam sprzedawała symbolicznie.
        Bardzo dziękuję za rady. Z większości już skorzystałam i mam nadzieję że inni tez skorzystają:)
    • Gość: Dr NO! Re: Sklep internetowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.11, 10:31
      Myślę, że powinnaś pomyśleć o promocji w wyszukiwarce. W moim wypadku sprawdził się Google AdWords. Jeśli nie wiesz z czym to sie je, spróbuj najpierw tutaj: sklep.edustacja.pl/do/item/Google_AdWords/GoogleAdWordsTM

Trzymam kciuki za każdy przejaw inicjatywy własnej. :)
      • Gość: beksun Re: Sklep internetowy IP: *.centertel.pl 29.11.11, 15:42
        Jeśli nie jesteś specjalistą, to radziłbym skorzystać z pomocy jakiejś firmy odpowiedzialnej za marketing. Są firmy, które specjalizują się w pomocy niewielkim biznesom. Bardzo ważny element, to pozycjonowanie. W Twoim przypadku pewnie wystarczy pozycjonowanie regionalne. Za bardzo się na tym nie znam, ale mogę polecić: biznespakiet którzy pomagają gabinetowi kosmetycznemu mojej znajomej. W twoim przypadku może być jeszcze prościej, bo Ona swojej usługi nie może wykonać przez Internet, a Ty ubranka spokojnie możesz wysłać.
        • eula34 Re: Sklep internetowy 29.11.11, 16:13
          Samo postawienie sklepu to tylko wstęp do jego powodzenia w ecommerce, warto szukać tekstów poradnikowych i wszelkich funkcjonalności używanych w promocji, polecam lekturze poradnik jednej z sieci afiliacyjnych: blog.afiliant.com/poradniki/
          Teraz jest dobry czas dla sklepów internetowych, cyber monday za nami a sprzedaż będzie tylko rosnąć.
          • pusz3k Re: Sklep internetowy 12.12.11, 15:16
            eula34 napisała:

> Samo postawienie sklepu to tylko wstęp do jego powodzenia w ecommerce, warto szukać tekstów poradnikowych i wszelkich funkcjonalności używanych w promocji, polecam lekturze poradnik jednej z sieci afiliacyjnych: blog.afiliant.com/poradniki/
            > Teraz jest dobry czas dla sklepów internetowych, cyber monday za nami a sprzeda
            > ż będzie tylko rosnąć.

No tak, tylko można oszaleć, gdy każdy news ecommerce dotyczy zasad bezpieczeństwa w trakcie zakupów internetowych. W wielu wypadkach w kontekście najbliższych tygodni. Zasada bezpiecznych transakcji to w wypadku sklepów internetowych absolutna konieczność.
            Niestety jedynie kilkanaście procent polskich sklepów internetowych stosuje zabezpieczenia dokonywanych przez klientów transakcji i przesyłanych danych.
            Sklep może grać właśnie hasłem bezpieczeństwa, tylko musi rzeczywiście do tego się stosować.
    • ladigb Re: Sklep internetowy 29.11.11, 22:16
      Trzeba wy pozycjonować stronę pod dane frazy aby sklep znalazł się wysoko na wyszukiwane frazy np jak wpiszemy ubranka dla dzieci w google.
      można tez dodać sklep do porównywarek itp..
      najlepiej znaleść firmę która wypozycjonuje sklep.
      • grusia55 Re: Sklep internetowy 29.11.11, 22:45
        Znalazłam firmę ale okazało się że po dwóch miesiącach została zamknięta. Na razie podobno strona jest pozycjonowana ale niestety nie wiem jaki jest efekt- bo nie mam żadnej informacji.
        Mam jakiegoś pecha- zainwestowałam i na razie nic się nie dzieje.
        Podobno trwa to około 2-3 miesiące. Czekam cierpliwie już drugi miesiąc.

• eula34 Re: Sklep internetowy 30.11.11, 13:18
        tu się zgodzę, w zasadzie element konieczny, mam na myśli pozycjonowanie...

ladigb napisał:

> Trzeba wy pozycjonować stronę pod dane frazy aby sklep znalazł się wysoko na w
        > yszukiwane frazy np jak wpiszemy ubranka dla dzieci w google.
        > można tez dodać sklep do porównywarek itp..
        > najlepiej znaleść firmę która wypozycjonuje sklep.

• Gość: Gosc Re: Sklep internetowy IP: *.esa.t-systems.com 30.11.11, 14:05
      Witam,
      Zeby rozwinac Pani sklep wydaje mi sie iz powinna sie Pani nastawiac na promocje okresowe. np: zblizaja sie swieta, zima itd. warto zrobic promocje ubranek zimowych + gratis rekawiczki, czapeczka, albo tez garnitur a do tego gratis krawat. Zawsze mile widziane sa gratisy. Jesli szyje Pani recznie to napewno warto to zaznaczyc, bo wtedy klient kupuje produkt jedyny w swoim rodzaju, oryginalny o jakosci wyzszej niz ubranka masowo produkowane np.: z Chin.

Co do promocji witryny, jesli chodzi o sprzedaz nastawilbym sie na handel na allegro tylko tutaj trzeba wyjsc naprzeciw oczekiwan klientow, czyli uszyc cos oryginalnego + promocje.
      Swoj sklep moze Pani sprobowac dodac do katalogow stron platnych.
      Rowniez warto napisac ciekawe artykuly na portalach, forach gdzie mozna wykazac sie swoja pomyslowoscia a przy okazji rozreklamowac swoj sklep.
      Mam nadzieje ze te rady pomoga i zycze powodzenia.
    • abacki Re: Sklep internetowy 01.12.11, 12:51
      Podstawa to dobra pozycja w wyszukiwarce na interesujące frazy związane z Pani biznesem. Nie jest to proste(i czasami trochę kosztuje ale zazwyczaj się opłaca). Warunek - dobra i sprawdzona firma zajmująca się pozycjonowaniem, jasna umowa dokładnie określająca koszty i oczekiwane efekty. Tutaj trzeba bardzo uważać - jest cała masa "firm" zajmujących się pozycjonowaniem, które używają niedozwolonych technik co powoduje, że owszem strona szybko znajduje się w top10 wyników wyszukiwania ale po jakimś czasie(krótkim) dostaje bana i zostaje całkowicie usunięta, a wtedy to już poważny problem.
      Pozdrawiam,
      D.C.
      • Gość: oneks Re: Sklep internetowy IP: *.centertel.pl 06.12.11, 16:47
        Zgodzę się z przedmówcami. Wybierając osobę/firmę odpowiedzialną za pozycjonowanie, należy wykazać się dużą ostrożnością. Aby ograniczyć koszty związane z pozycjonowaniem, warto zastanowić się nad promowaniem lokalnym, w tej dziedzinie, również można znaleźć specjalistyczne firmy: biznespakiet. Prowadząc promocję w internecie, trzeba zdawać sobie sprawę, że nic nie dzieje się natychmiast.
    • Gość: Drukarz Re: Sklep internetowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.11, 13:55
      Wydrukuj ulotki w Drukarni i tak promuj firmę
      • grusia55 Re: Sklep internetowy 28.12.11, 16:44
        Wydrukowałam już wizytówki wcześniej.
        Dziękuję za okazaną pomoc wszystkim.
        Bardzo proszę o kontakt bardzo miłego Pana który zadzwonił do mnie i dużo mi pomógł i wytłumaczył. Pozdrawiam wszystkich i życzę szczęśliwego Nowego Roku:)
    • mkrawczykowski Re: Sklep internetowy 04.01.12, 23:14
      To może rzuć okiem na mój raport na temat sposobów reklamy w internecie?

emarketing.krawczykowski.net.pl/347/jak-reklamowac-firme-w-internecie/
    • Gość: rooon3334 Re: Sklep internetowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.17, 17:27
      Zawsze warto poświęcić trochę czasu na stworzenie wpisów do serwisów ogłoszeniowych jak np. fachowcy360.pl czy panoramafirm, można się zdziwić jak dużo to daje
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka