Dodaj do ulubionych

zdolności manualne

28.01.13, 14:03
Zastanawiam się jak wykorzystać moje zdolności manualne do zarabiania pieniędzy. Pojedyncze zlecenia wchodzą w grę, ale wolałabym odsprzedawać gotowe instrukcje jak krok po kroku przygotować takie dekoracje własnoręcznie. Myślałam o tym żeby skupić się na jednej niszy: kobiety w ciąży. I dla nich przygotować specjalną ofertę z projektami do udekorowania pokoju, nosidełka dla dziecka.
To jest na pewno wstępny pomysł, który wymaga dopracowania.
Proszę napisać jeśli ktoś jest zorientowany w temacie, czy jest to sensowny pomysł i wart realizacji.

Próbka moich umiejętności
Obserwuj wątek
    • wiktoria_b Re: zdolności manualne 29.01.13, 23:37
      Zrób porządne badanie rynku. Kobiet w ciąży w najbliższym czasie będzie ubywać. Przeprowadź ankiety na tej grupie - czy w ogóle są czymś takim zainteresowane, jaka cena by była akceptowana itp. I...
      MYŚL SZEROKO OD POCZĄTKU.
    • framaga32 Re: zdolności manualne 13.02.13, 18:34
      zawężenie sprzedaży do kobiet w ciąży to nie jest dobry pomysł, wiele kobiet najpierw myśli o kupnie wózka, wyprawki, butelek, łóżeczka itp, przygotowanie pokoju jest na samym końcu, najpierw musi starczyć kasy na te podstawowe rzeczy, poza tym patrząc na Twoje prace ja bym to rozszerzyła ogólnie do dekoracji, najpierw postaw sobie pytanie ile w stanie jesteś tego zrobić bo rozumiem, że to nie masowa produkcja? domyślam się, że chcesz założyć działalność więc najpierw dodaj koszty, przynajmniej mały zus co miesiąc, podatek od działalności do gminy od np kilku metrów w mieszkaniu i wejście do niego, koszty produkcji, pakowania, reklamy, wysyłki, musisz określić ile jesteś w stanie zrobić w miesiącu, za ile chcesz to sprzedać, wtedy ci wyjdzie ile zostanie dla ciebie i czy się opłaca, ja bym zaczęła od sprzedaży internetowej,
    • silios Re: zdolności manualne 21.02.13, 11:38
      Musiałabyś zrobić takie aplikacje na telefon lub ipady

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka