Gość: zainteresowany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 15:35 Witam! Jakie są wymagania odnośnie działki na której miałaby zostać wybudowana stacja LPG?? Jakie trzeba uzyskać zezwolenia do prowadzenia takiej działalności?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
altu Re: Kilka pytań odnośnie stacji LPG 25.09.04, 12:40 przede wszystkim nalezy posiadac koncesje na obrot paliwami płynnymi (czyli gazem) profil dzialalnosci musi być zgodny z planem zagospodarowania przestrzennego gminy. jezeli jest to dzialka budowlana lub rolna - to stacji LPG nie otworzysz. jezeli handlowa, uslugowa lub produkcyjna - wydadzą zgodę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Kilka pytań odnośnie stacji LPG IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 25.09.04, 14:51 jakby byl ktos kto by chcial 'uzyczyc' koncesji -niech poda mail lub icq Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Kilka pytań odnośnie stacji LPG 27.09.04, 09:15 obecnie prawo nie dopuszcza mozliwosci "uzyczenia" koncesji najlepiej - kupic spolke, ktora koncesje juz posiada lub wejsc do takiej spolki jako wspolnik Odpowiedz Link Zgłoś
kazurr Re: Kilka pytań odnośnie stacji LPG 03.10.04, 22:20 JESTEM POWAŻNIE ZAINTERESOWANY TEMATEM,WCHODZĘ Odpowiedz Link Zgłoś
kazurr Re: Kilka pytań odnośnie stacji LPG 03.10.04, 22:24 Potrzebuję więcej informacji na temat rozpocz.działalnści LPG.Jak zacząć ,do kogo się zwrócic i od czego rozpocząć.Proszę o jakieś wskazówki odnośnie tematu,warto go drążyć może będą zwielokrotnione efekty naszej wspólnej pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
kazurr Re: Kilka pytań odnośnie stacji LPG 03.10.04, 22:28 Gdzie można uzyskać koncesię na obrót gazami płynnymi,proszę o pomoc w tej kwestii.Może jest możliwość na głębszą refleksię? Odpowiedz Link Zgłoś
sshark Re: Kilka pytań odnośnie stacji LPG 05.10.04, 10:15 vide forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=26&w=9861683&v=2&s=0 www.paliwa.pl/index.htm www.lpg.bigg.pl/sites/index.php3 www.pogp.pl/public/view.php?_n=wkraj Odpowiedz Link Zgłoś
crystal-gazer Re: Kilka pytań odnośnie stacji LPG 10.10.04, 01:38 Ten temat interesował mnie przed 2 laty.Zrobiłem najprostsze ruchy : 1)skontaktowałem się z dystrybutorami gazu i zapytałem o koszt postawienia zbiorników i pompy 2)pojechałem na stację LPG o lokalizacji lepszej niż moja działka. Stacja ta znajdowała się przy trasie krajowej o duzym natęzeniu ruchu ( cięzko przejść przez jezdnię). Ustawiłem się na poboczu i liczyłem sobie ile to samochodów zajedzie i zatankuje. Okazało się,że niewiele: 2-3 na godz. Biorąc pod uwagę,że taka stacja powinna pracować całą dobę to koszt zatrudnienia 4 pracowników pochłonie zyski ( jesli takowe będą). Moim zdaniem stacja LPG ma rację bytu tylko w mieście (TAXI !) i jako biznes rodzinny ( bezrobotni wujkowie, kuzyni etc.). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rajo Re: Kilka pytań odnośnie stacji LPG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 22:50 To raczej slepa uliczka i napewno nie wystrczy liczyc bryczki! Zadzwon do Shella , BP kontakt na wwww i zapytaj o koszty. Odpowiedz Link Zgłoś