Dodaj do ulubionych

A coś takiego

IP: *.toya.net.pl 06.04.06, 18:21
Co myślicie o nowoczsnych systemach ogrzewania i ich serwisie? Nie tylko
standardowe gazowe, kominki czy węglowe ale przede wszystkim np. z baterii
słonecznych czy wiatrak na podwórzu czy tez dla firmy. Ma to sens czy Poslka
jest za biednym krajem na takie rzeczy? Pozdrawiam i proszę Was o opinię.
Obserwuj wątek
    • Gość: i Re: A coś takiego IP: *.is.net.pl 06.04.06, 21:45
      a konkretnie? produkcja, handel, import, technologia?
      • Gość: nowy Re: A coś takiego IP: *.toya.net.pl 06.04.06, 22:13
        wszystko oprócz produkcji, na to mnie wogóle nie stać, zamierzałbym poszukać
        taniego źródła zaopatrzenia, mozliwe nawet, że za granicami naszego kraju.
        • business3 Za drogie fanaberie na taki biedny kraj... 06.04.06, 22:26
          Za drogie fanaberie na taki biedny kraj...

Gość portalu: nowy napisał(a):

> wszystko oprócz produkcji, na to mnie wogóle nie stać, zamierzałbym poszukać
          > taniego źródła zaopatrzenia, mozliwe nawet, że za granicami naszego kraju.
          • Gość: nowy Re: Za drogie fanaberie na taki biedny kraj... IP: *.toya.net.pl 06.04.06, 23:20
            Też się właśnie obawiam tego, że nasz kraj jest jeszcze na takie rzeczy za
            biedny i że będziu niewielu chętnych.
            • kathmandu72 Re: Za drogie fanaberie na taki biedny kraj... 07.04.06, 12:37
              Ekologia kosztuje... Rynek moim skromnym zdaniem jest zbyt wąski. Takie
              rozwiązania stosują w swoich domach ludzie majętni i wynika to chyba bardziej z
              mody na ekologię niż z zalet systemu.
      • Gość: agaxy Re: A coś takiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.06, 12:46
        Ja myślę że to jest trudne pytanie i powinien na nie odpowiedzieć specjalista,
        czyli ktoś kto produkuje coś takiego. Nie wiem czy już oglądaliście stronkę
        www.polxport.com? fajny portal z nazwami firm produkującymi rózne rzeczy. Tam
        naapewno znajdziecie odpowiedź na to pytanie.
        • Gość: student Re: A coś takiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 13:04
          studiuje optoelektronike i na jednym z wykładów była mowa o tego typu
          instalacjach
          • Gość: nowy Re: A coś takiego IP: *.toya.net.pl 07.04.06, 15:31
            Wiem, ze koszty nie są małe, ale później eksploatacja raczej tego jest taniutka
            a wszystko co potrzeba do tego, trzeba wiedzieć gdzie si zaopatrzyć, wiadomo,
            że u nas sklepy musza swoje zarobić. Pozdrawiam.
            • caesar_pl Re: A coś takiego 07.04.06, 15:53
              Sam przemiennik pradu ze stalego niskowoltowego jaki daje bateria sloneczna na 3-fazowy 400 volt kosztuje pareset euro.Do tego podlaczenie do instalacji domowej i plynne przelaczanie to drogie sprawy,tysiace euro.W Niemczech to sie oplaci,bo dostaje sie korzystna pozyczke i mozna nadwyzki odprowadzac do sieci ogolnej za bardzo korzystna (duzo wyzsza) cene niz sie z sieci bierze.Troche absurdalne to,ale inaczej nikt by nie byl zainteresowany...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka