Dodaj do ulubionych

Handel odzieżą na bazarach

IP: *.eranet.pl 19.01.09, 17:37
witam,

Doradzicie mi jakie sa plusy i minusy handlu odzieza na targowiskach
i dworcach. Pomysl polega na rozstawieniu kilku straganow z odzieza
głownie obok dworca autobusowego, badz na specjlanym miejscu na
takie staragany przeznaczonym, oraz na tzw. cotygodniwych
targowiskach z odzieza.
W zwiazku z tym mam jeszce kilka pytan:
-gdzie starac sie o pozwolenia na handel w oklicach dworca, badz na
specjalnych miejscach bazarowych
- gdzie starac sie o pozwolenia na handel na ulicy(z dala od bazaru,
pytam poniewaz mam takie miejsce gdzie niema takich straganow a jest
dosc duzy ruch)
-jak wysokie sa opłaty bazarowe
-jak wyglada pierszeństwo miejsca i rezerwacje (jesli sa) miejsc na
stragan na bazarach( mam na mysli takie bazary gdzie niemamy
swoich "budek" a jedynie pusty plac
-jak wyglada rezerwacja badz wykupowanie miejsc na bazarach gdzie
mozna wynjac tzw "budke"
-gdzie mozna kupic stoly i staragany bazarowe

p.s. jestem nowy w tym temacie , wiec piszac "budka" mam na mysli
maly zadaszony stragan na podobienstwo kiosku
Obserwuj wątek
    • betcher140987 Re: Handel odzieżą na bazarach 20.01.09, 10:46
      plusy są takie że masz coś swojego, a minusy to duża ilość handlarzy, warunki
      pogodowe, odpowiem tu na pytania twoje:

1 -gdzie starac sie o pozwolenia na handel w oklicach dworca, badz na
      specjalnych miejscach bazarowych
      Ad1 - jak to będzie teren dworca to musisz skontaktować się z zarządcą jeżeli
      nie to nie jest teren dworca to musisz udać się do gospodarki komunalnej

2-gdzie starac sie o pozwolenia na handel na ulicy(z dala od bazaru, pytam
      poniewaz mam takie miejsce gdzie niema takich straganow a jest dosc duzy ruch)
      Ad2- też opłate pobiera gospodarka komunlana pierw musisz się ich zapytać czy
      istnieje możliwość ustawienia stoiska w tym miejscu

3-jak wysokie sa opłaty bazarowe
      Ad3-zależnie liczby metrów zajmowanych gospodarka komunalna weźmie około 5 zł
      za metr, na bazarze zapłacisz coś podobnie 3-5 zł za meter zależnie czy to
      miasto duże czy małe miasto, jeżeli stoisz na chodniku to pamiętaj ze gospodarka
      chodzi o koło 9 rano to do tego czasu jak najmniej rozstaw a jak już
      zapłacisz to i 10 metrów możesz zająć dodatkowo

4-jak wyglada pierszeństwo miejsca i rezerwacje (jesli sa) miejsc na stragan na
      bazarach( mam na mysli takie bazary gdzie niemamy swoich "budek" a jedynie pusty
      plac
      Ad4- na bazarach są rezerwacje ale ci starzy handlarze którzy stoją na tym
      samym miejscu to oni niemają rezerwacji bo im nikt nie zajmie miejsca,na
      straganach kto pierwszy ten leprzy chyba że wprowadzą rezerwacje, jeżeli chodzi
      o budki to są własnnością bazaru albo prywatną

5-jak wyglada rezerwacja badz wykupowanie miejsc na bazarach gdzie mozna wynjac
      tzw "budke"
      Ad5- rezerwacje wykupuje się na rok jeżeli to miejsce jest puste to polecam
      jak pierwszemu stawać ta to miejsce przerz 6-8 rynków i już będzie wiadomo że
      to twoje i nikt ci nie ustanie, albo możesz wykupić miejsce za 200-300 rocznie,
      budki są droższe 500-1000 od wielkości, a takie wiaty blaszane to sam mozesz
      postawić jeżeli usyskasz zgode bazarowego, tereny na których są bazary to są
      prywatne albo gospodarki a na takim bazarze jest tzw. bazarowy

6-gdzie mozna kupic stoly i staragany bazarowe
      Ad6- wiem że coś takiego dostaniesz na giełdach " w słomczynie tam widziałem"
      namioty też tam dostaiesz

Jak coś chcesz więcej wiedzieć to pisz do mnie
    • belgarione Re: Handel odzieżą na bazarach 06.02.09, 06:16
      Musisz tez wiedziec, ze trzeba pilnowac towaru bo na bazarach bardzo kradna.
      Ludzie kradna bez wzgledu na wiek - zdarzaja sie i 80 latkowie, wiec trzeba miec
      oczy dookola glowy, zeby ogarnac cale stoisko podczas duzego zainteresowania.
      Najlepiej w dwie, trzy osoby. Z towaru najlepiej schodzi tania masowka, chyba
      ,ze bedziesz mial dobry target.
    • Gość: Marian z Osiedla Re: Handel odzieżą na bazarach IP: 91.203.158.* 20.11.15, 16:25
      Witam, Ja sprzedaje odzież z hurtowni internetowej. www.fashioncentrum.pl nie musze nigdzie jeździć. mam jeden dodatkowy dzień handlu lub wolny;) kurier u mnie jest do 2 dni. mają niezłe ceny. zerknij.
      • Gość: normalny Re: Handel odzieżą na bazarach IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.11.15, 21:56
        NIE POLECAM www.fashioncentrum.pl ,zatrudniają idiotów spamerów,nie umiejących nawet przeczytać daty,więc pewnie sprzedają łachy,a nie ubrania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka