pazurrr1 13.03.06, 14:07 Spada pod własnym ciężarem. szykuję kasę, gdy będzie 0.6 . Mam nadzieję, że wszyscy sympatyczni forumowicze ochronili swój kapitał. Pozdrawiam. Mario1 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sek4 Re: SANWIL - wiara nic nie dała 13.03.06, 14:27 szykuj na 0.3 wiecej nakupisz Odpowiedz Link Zgłoś
pazurrr1 Re: SANWIL - wiara nic nie dała 13.03.06, 14:42 Masz rację, ale potem jest jescze 0.23 i ... 0.03!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sek4 Re: SANWIL - wiara nic nie dała 13.03.06, 14:47 to jak Andrzej Lepper zostanie prezesem NBP Odpowiedz Link Zgłoś
tut666 Re: SANWIL - wiara nic nie dała 13.03.06, 16:07 dlatego że stracił dziś jeden grosz? Odpowiedz Link Zgłoś
pazurrr1 Re: SANWIL - wiara nic nie dała 13.03.06, 16:30 Nie - dlatego, że osiągnął kolejne minimum i podtrzymuje trend spadkowy. Optymistyczne jest, że pojawiły się dolne cienie, wskazujące na możliwość odbicia w górę, jednak sygnałów na zmianę trendu nie widzę, choć może to stać się w każdej chwili. Nie chcę być złym prorokiem, ale tak naprawdę mocne wsparcie ma SNW dopiero na poziomie 0.42. Odpowiedz Link Zgłoś
sek4 Re: SANWIL - wiara nic nie dała 13.03.06, 16:42 mocne wsparcie SNW to ma we mnie, za cholere ponizej 2 zeta nie sprzedam. i to w najblizszych miesiacach, zeby bylo jasne:) Odpowiedz Link Zgłoś
lucky_82 Re: SANWIL - wiara nic nie dała 14.03.06, 09:45 Jak narazie to padaczka Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: SANWIL - wiara nic nie dała 16.03.06, 10:25 pazurrr1 napisał: > Spada pod własnym ciężarem. szykuję kasę, gdy będzie 0.6 . Mam nadzieję, że > wszyscy sympatyczni forumowicze ochronili swój kapitał. Pozdrawiam. Mario1 Oto jeden z wieszczy bessy i pierwszy mieszacz w głowach forumowiczów we wszystkich wątkach o sanwilu.Pipa nie kupisz po 0.60 i chyba dobrze o tym wiedziłeś.Szkoda tlko,że część tych których wystraszyłeś wywaliła już papier ze stratą.Mario Odpowiedz Link Zgłoś
walek_z_lasu Re: SANWIL - wiara nic nie dała 16.03.06, 10:47 Qpiłem za 1,02 i nie wymiękam. Kto jeszcze? Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
pazurrr1 Re: SANWIL - wiara nic nie dała 16.03.06, 11:34 Zamiast mnie obrażać, to może poczytaj moje poprzednie posty. Gdy SNW był powyżej 0.9, twierdziłem, że jest w trendzie spadkowym, że będą próby przebicia 0.87, a następnie 0.8. Co, może tak nie było? Wiadomo, że kiedyś trend musiał się odwrócić, równie dobrze mogło to być przy 0.6 - podejrzewam, że wtedy również byś triumfował - "a nie mówiłem?". Sądzę, że Ci, którzy podzielali mój pogląd, sporo zarobili. Zakładałem odwrócenie trendu przy 0.86, kupiłem w tej cenie, nastąpiło odbicie, powrót do spadków, przy poziomie 0.89 zaktywowało się zlecenie stop-loss. Ochroniłem kapitał i mogłem odkupić większy pakiet po niższej cenie. Czy pisałem bzdury? Niski wolumen, przewaga podaży nad popytem generuje powolne spadki. Pisałem, że cena jest coraz bardziej atrakcyjna i sygnałem powrotu do wzrostów powinien być gwałtowny wzrost obrotów. To też bzdury? W tej chwili nie ma jeszcze trendu wzrostowego, gdyż musi być potwierdzony, nie mniej odwrócenie trendu jest b. prawdopodobne. Aloha11, do tej pory ceniłem Cię i z uwagą czytałem wszystkie Twoje opinie. Jest to dla mnie zawód, że zniżasz się do takiego poziomu wymiany opini. Pozdrawiam. Mario1 Odpowiedz Link Zgłoś
kris.m Re: SANWIL - wiara nic nie dała 16.03.06, 11:36 Ja kupowałem po 0,98-0,99 i cały czas trzymam. Żałuje że nie miałem teraz kasy - bo była okazja tanio dokupić!! Odpowiedz Link Zgłoś
sek4 Re: SANWIL - wiara nic nie dała 16.03.06, 11:56 siałeś defetyzm kolego a teraz nie chcesz sie przyznac Odpowiedz Link Zgłoś
pazurrr1 Re: SANWIL - wiara nic nie dała 16.03.06, 12:26 Od momentu, gdy zacząłem pisać o SNW, jego kurs spadł 0.2 zł. Wszyscy tu obecni grali wbrew trendowi, gdyż chyba nie ma wątpliwości, że był spadkowy, prawda? Trzymaliście akcje, które traciły na wartości, ja pieniądze, czekając na okazję wejścia. Wy straciliście w międzyczasie 20%, ja zarobiłem 2,5%. Teraz odkupiłem po 0.8, ustawiłem stop na 0.74, dziś podniosłem na 0.83 i już nie mogę stracić, zarobek mam pewny. Jak cena SNW będzie rosnąć, ja będę zarabiać, Wy odrabiać straty. Gdy dojdzie do 1zł (moim zdaniem linia silnego oporu), ja będę ponad 20% "do przodu", Wy dopiero odrobicie straty. Nie przechwalam się, lecz staram się w dobrej wierze dzielić moimi opiniami. Sądzę, że osoby, które przyznały mi rację nie żałują, gdyż ograniczyli swoje straty. Oczywiście, każdy gra, jak chce. Jeśli uważacie, że nie miałem racji, nie upieram się, chętnie przeczytam, gdzie popełniłem błąd. Pozdrawiam. Mario1 Odpowiedz Link Zgłoś
pazurrr1 Re: SANWIL - wiara nic nie dała 16.03.06, 11:56 Oto jeden z wieszczy bessy i pierwszy mieszacz w głowach forumowiczów we wszystkich wątkach o sanwilu.Pipa nie kupisz po 0.60 i chyba dobrze o tym wiedziłeś.Szkoda tlko,że część tych których wystraszyłeś wywaliła już papier ze stratą.Mario Stać Cię na dyskusję na argumenty? Jest pod wpływem grawitacji. Jak ktoś odpali rakietę, to z pewnością ruszy do góry i osiągnie pierwszą prędkość kosmiczną - wyląduje na orbicie. Na razie wyprawa do wnętrza ziemi ;) 08.03 Mario. Twoja taktyka uśredniania spadków nie chroni Twój kapitał, lecz poczucie posiadania racji. Przecież sprzedając na wyższym poziomie zrealizowałbyś zyski, a odkupując teraz powiększyłbyś pakiet za mniejsze pieniądze. 09.03 Ale cicho teraz o sanwilku! W sumie to poważny sygnał, by zacząć znów o nim poważnie myśleć - gdy wszyscy już są zniechęceni i tracą wiarę, to dobry moment na zakup. 14.03 Którym postem mieszałem w głowach? W którym wieściłem bessę? Daj przykład. Ty grasz na hazard, teraz masz swoje pięć minut, ale gdybyś nie mieszał w głowach hurraoptymizmem, to być może więcej osób postąpiłoby tak, jak ja i Rachela? Wydarzenia mnie przypisują rację, nie Tobie, ale nie zamierzam tego trąbić na cały świat, tak jak Ty. I kto tu jest "pipą"? Odpowiedz Link Zgłoś
andzia138 Re: SANWIL - wiara nic nie dała 16.03.06, 13:00 Pazurrr nie przejmuj się kolejną nagonką. Twoje intencje są dla mnie oczywiste. I są w porządku. Masz swój styl i trzymaj sie tego. I pisz dalej bo wprowadzasz ciekawe wątki inwestycyjne. To powinno się przydać innym i przynieść im wymierne korzyści lub zmniejszenie strat. O to chodzi. A swoje będziesz od rozmaitych nawiedzonych nieuków dostawał. Takie sa forumy internetowe. Trzymaj tak dalej Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lucky_82 Re: SANWIL - wiara nic nie dała 16.03.06, 13:04 małe sprostowanie: nie forumy a fora a z pazurem też się zgadzam Odpowiedz Link Zgłoś
js.2 Re: SANWIL - wiara nic nie dała 16.03.06, 13:25 pazurrr1, tak trzymaj ! I nie przejmuj się postami nawiedzonego bufona. A na Twoje pytanie "I kto jest pipą ?" , odpowiadam : Pipą jest Mario ( aloha11) i jako inwestor i jako człowiek. W dodatku pipą grochową ! Odpowiedz Link Zgłoś
dominig Re: SANWIL - wiara nic nie dała 16.03.06, 13:57 Ludzie, wątek o Sanwilu traci przez Was na wartości, szkoda że forum jest dla wszystkich, również dla tych, którzy pragną się tylko "powyzywać". Pozdrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś
dominig Re: SANWIL - wiara nic nie dała 16.03.06, 13:58 A jezeli chodzi o Ciebie Js.2 czy jak Ci tam, to przechodzisz samego siebie ! Odpowiedz Link Zgłoś
js.2 Re: SANWIL - wiara nic nie dała 16.03.06, 14:03 dominig czy jak Ci tam, jak można przejść samego siebię ? Odpowiedz Link Zgłoś
pazurrr1 Re: SANWIL - wiara nic nie dała 16.03.06, 14:59 Zostałem dość bezpardonowo "wyzwany do tablicy" przez Aloha11, więc miałem prawo się bronić, zwłaszcza, że starałem się to robić argumentami, a nie emocjami. Zgadzam się, że to forum powinno służyć wymianie myśli, być miejscem "burzy mózgów". Niestety, nie da się uniknąć, że wypowiadają się tu również osoby, którym Natura poskąpiła odpowiedniego potencjału intelektualnego i kultury osobistej, by temu zadaniu podołać. Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: SANWIL - wiara nic nie dała 16.03.06, 18:11 Witam,widzę że atmosfera jest podgrzana.Sanwil wzbudza duze emocje,nie wiem Panowie o co spory,nie rozumiem was.Forum służy do wymiany poglądów i opini a wy skaczecie sobie do gardeł,Zupełnie niepotrzebnie ,czas pokaże kto miał rację a kto był w błędzie.Błądzenie jest normalną rzeczą natomiast trwanie w błędzie jest głupotą.Dajmy Sanwilowi czas 1-2 kwartały.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: SANWIL - wiara nic nie dała 16.03.06, 18:31 pazurrr1 napisał: Aloha11, do > tej pory ceniłem Cię i z uwagą czytałem wszystkie Twoje opinie. Jest to dla > mnie zawód, że zniżasz się do takiego poziomu wymiany opini. Pozdrawiam. Mario1 Kiedy to zacząłeś zaliczać mnie do osób ,którym natura poskąpiła odpowiedniego potencjału intelektualnego.Czy wtedy jak czytałeś moje posty i jak sam piszesz ceniłeś mnie,czy dopiero jak postanowiłem zwrócic Ci uwagę,że niepotrzebnie stajesz się pierwszym defetystą na wątkach o sanwilu.Co do innych Twoich postów też lubię Cię poczytać.Mario Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: SANWIL - wiara nic nie dała 16.03.06, 18:47 Pazurrr piszesz, że Sanwil jest w trendzie spadkowym,ale żeby być dokładnym dopisz krótkoterminowym,a takie horyzonty nie wszystkich interesują.Twoja strategia obrony jest logiczna,ale przy małej ilości akcji.Opisz mi strategie obrony przy ilości 1-2% Sanwila. Odpowiedz Link Zgłoś
pazurrr1 Re: SANWIL - wiara nic nie dała 16.03.06, 20:59 > Pazurrr piszesz, że Sanwil jest w trendzie spadkowym,ale żeby być dokładnym > dopisz krótkoterminowym,a takie horyzonty nie wszystkich interesują. Zgadzam się w 100%! Korekta, hossa, bessa, to pojęcia całkowicie subiektywne i zależne m.in. od skali czasowej, jaką przyłożyć. Raczej nieprędko będę mieć 2% akcji jakiejś spółki, ale z pewnością grałbym częścią pakietu, redukował stopniowo, gdyż wrzucenie takiej ilości jednorazowo wywołałoby panikę. Gdybym miał odpowiednie środki, przed sprzedażą dokonałbym sporego zakupu, by sprowokować falę wzrostową, a zarazem wzrost obrotów, wtedy moje większe zlecenia zginęły w tłumie, a zarazem sprzedałbym po wyższej cenie. Odpowiedz Link Zgłoś
pazurrr1 Re: SANWIL - wiara nic nie dała 16.03.06, 21:04 aloha11 napisał: > Kiedy to zacząłeś zaliczać mnie do osób ,którym natura poskąpiła odpowiedniego > potencjału intelektualnego Nie zaliczam, było to sformułowanie ogólne. Nie mam najmniejszego zamiaru kogolwiek obrażać, a jeśli tak to zostało odebrane, to przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: Mario1 od Mario 16.03.06, 21:12 Ok spoko nie ma sprawy.Nie odbieraj moich uwag jako złośliwości pod Twoim adresem,bo nie taki był ich cel. Mario Odpowiedz Link Zgłoś
aniaz4 Re: SANWIL - wiara nic nie dała 16.03.06, 22:19 witam :) obserwujac co sie dzieje z sanwilem postanowilam trzymac go dalej, moze sie myle lecz jesli juz zainwestowalam to bede cierpliwym graczem dlugodystansowym, nie mam zbyt wiele czasu na gielde wiec granie DT nie ma specjalnie szans, a mam nadzieje ze cierpliwosc w przypadku sanwila, bedzie nagrodzona, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pazurrr1 Re: SANWIL - wiara nic nie dała 16.03.06, 22:32 Chciałbym zwrócić na jedną sprawę uwagę - całe to forum jest pełne spekulacji dot. ew. wzrostów lub spadków. Scierają się przeciwstawne opinie, czasem w atmosferze nadmiernych emocji. Jest to naturalne - na giełdzie nie ma miejsca na odcienie szarości, tylko na biel lub czerń, a raczej czerwień i zieleń. Ta różnica oceny sytuacji musi mieć miejsce, gdyż inaczej nie byłoby handlu, ktoś musi przecież sprzedać, by ktoś mógł kupić. Są to banały, wiem. To forum potwierdza jedno - zdecydowanie najwięcej energii poświęca się, by uzyskać jak największą skuteczność stawiania trafnych prognoz, by mieć złudne poczucie "kontroli" rynku, zbliżania do giełdowego "świętego graala". Wiele badań wykazało, że trafność (skuteczność) prognozowania zachowań rynku jest jednym z mniej ważnych elementów gry giełdowej, za to wielu poświęca jej największą część pracy. System gry powinien mieć zasady wychodzenia z gry i tym zasadom powinno się poświęcać zdecydowanie więcej uwagi, niż zasadom otwierania pozycji. Na dobrą sprawę efekty gry wiele by nie odbiegały, gdyby otwierać pozycje na zasadzie losowej. Wszystkie analizy mogą jedynie z mniejszą, bądź większą skutecznością uprawdopodobniać ruch rynku, ale nasze prognozy i tak będą tylko prognozami, a rynek "zrobi, co zechce". Więc trzeba sobie odpowiedzieć szczerze, czy na giełdzie chcemy zarabiać, czy poprawiać swoje ego, że coraz częściej mamy rację, ale coza to coraz mniej kasy. Jak historia uczy, na giełdzie najwięcej zarabiają nie ci, co najrzadziej się mylą, lecz ci, którzy mają najskuteczniejszy system gry. Z tego wniosek, że to skuteczności, a nie "celności" należy poświęcać najwięcej uwagi. Sądzę, że dot. dyskusja o SNW jest doskonałą powyższych tez ilustracją. Piszę to, gdyż oprócz prognoz góra- czy-dół, chętnie bym się dowiedział, jak obliczacie zmienność SNW w różnych horyzontach czasowych, czy macie jakąś strategię gry na SNW i na czym ona polega (pod warunkiem, że to nie strategia B&H - buy and hold). Pozdrawiam wszystkich. Mario1 Odpowiedz Link Zgłoś
greg_skce Re: SANWIL - wiara nic nie dała 16.03.06, 22:59 Dobrze prawisz, ale z jednym się nie zgodzę. Strategia obejmuje nie tylko zasady wyjścia, ale również wejścia i temu również należy poświęcać sporo czasu. Moim zdaniem odpowiednie wejście spowoduje, że strategia ochrony kapitału nie będzie musiała zadziałać. Jak się gra małą kwotą, to można eksperymentować, przy większym kapitale eksperymenty nie mogą mieć miejsca. Odpowiedzmy sobie szczerze, kto rozumie inne kwoty z raportów finansowych niż zysk netto, sprzedaż i zysk na akcję? Kto na raporty patrzy szerzej ? Dla niedoświadczonych graczy większość "wejść" to dzieło przypadku i opinii z forów dyskusyjnych - zamiast solidnych analiz ! Dlatego mamy wszędzie tylu sfrutrowanych naganiaczy, liczących na to, że swoimi komentarzami uda im się coś jeszcze uratować ze swoich portfeli. Polecam zatem zgłębianie zasad ekonomii i analiz finansowych, żeby lepiej rozumieć rynek i otwierać pozycje nie losowo, ale z przekonania pod wpływem sygnałów ekonomicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: SANWIL - wiara nic nie dała 16.03.06, 23:20 Pazurrr zwróć uwagę na wolumen przy wzroście od 0,6o do1,2 i korekcie od 1,2 do 0,77.Teraz sobie odpowiedz czy to dystrybucja czy akumulacja. Odpowiedz Link Zgłoś
pazurrr1 Re: SANWIL - wiara nic nie dała 17.03.06, 00:35 Masz rację! Dlatego każdą analizę rozpoczynam przede wszystkim od obserwacji wolumenu! To najlepszy podgląd na intencje wielkich. Odpowiedz Link Zgłoś
dominig Re: SANWIL - wiara nic nie dała 16.03.06, 23:22 Witaj Greg ! W tym momencie ja wtrące swoje cztery ... Nie zgadzam się z jedną rzeczą, dysponując małą kwotą można poeksperymentować, oczywiście z każdą kwotą można poszaleć, ale według mnie eksperyment z większą kwotą jest znacznie łatwiejszy niż z kwotą mniejszą. Ryzyko jest duże owszem, im więcej pieniędzy zainwestowałeś, tym bardziej obawiasz się każdego ruchu, ale mając dużo kasy na danym papierze, nie muszisz wyczekiwać momentu kulminacyjnego, w którym zrealizujesz zyski, wystarczy Ci kilka procent i uciekasz na inny walor, inaczej niestety jest, gdy tych pieniążków masz mniej :) Pozdrawiam, mam nadzieje że jutro będzie wspomniane przeze mnie 0,90 (nie ukrywam, że licze na więcej :)) Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: SANWIL - wiara nic nie dała 16.03.06, 23:44 Dominig ja uważam że dużo łatwiej jest zrobić z 1tys-2tyś,niż ze 100tys- 200tys.Procentowo to to samo,ale ciśnienie inne. Odpowiedz Link Zgłoś
pazurrr1 Re: SANWIL - wiara nic nie dała 17.03.06, 00:32 Strategia obejmuje nie tylko > zasady wyjścia, ale również wejścia i temu również należy poświęcać sporo czasu > . > Moim zdaniem odpowiednie wejście spowoduje, że strategia ochrony kapitału nie > będzie musiała zadziałać. Oczywiście, trafne wejścia ułatwiają grę, ale nie gwarantują zysków. Zysk ma miejsce dopiero w momencie sprzedaży, a nie w trakcie posiadania akcji - więc trafność decyzji zamykania pozycji bardziej decydują o sukcesie na rynku, aniżeli trafność decyzji otwierania pozycji. Skoro operujesz większymi kwotami, tym bardziej powinieneś dbać o jego ochronę, nie tylko metodą merytoryczną, poprzez analizę, ale zabezpieczając swoje pozycje. > Polecam zatem zgłębianie zasad ekonomii i analiz finansowych, żeby lepiej > rozumieć rynek i otwierać pozycje nie losowo, ale z przekonania pod wpływem > sygnałów ekonomicznych. Jest to podejście fundamentalne, które zwłaszcza na naszej giełdzie jest niezbyt skuteczne. Podejście techników, że ta wiedza im niepotrzebna, gdyż rynek i tak wie lepiej, nie przeszkadza im osiągać zyski. Chciałbym zwrócić uwagę, że tak jak inne dziedziny życia, nasza giełda też przejdzie ewolucję . Dotychczas wystarczało kupić dowolną spółkę i czekać, a zysk wcześniej czy później i tak się pojawiał, następnie przyszedł czas żółwi, sądzę, że ich czas też minie, tak jak to miało miejsce na giełdach światowych i będą konieczne bardziej wyrafinowane sposoby gry. Kolejną sprawą, z którą się nie zgodzę, to kwestia kapitału - oczywiście, że większy kapitał ułatwia grę, zmniejszają się koszta prowizji, można odpowiednio zdywersyfikować portfel i, chyba najważniejsze, jest możliwe zarządzaniem wielkością pozycji, co przy małym kapitale jest niemożliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
lucky_82 Re: SANWIL - wiara nic nie dała 17.03.06, 08:14 Jeśli ktoś uważa że zasady otwierania pozycji są ważniejsze od ich zamykania, polecam książkę Van K. Tharp "Giełda, wolność, pieniądze. Poradnik spekulanta" dobrze tu jest przedstawiony ten temat jak i inne aspekty ważne w konstruowaniu własnego wystemy. Odpowiedz Link Zgłoś
greg_skce Re: SANWIL - wiara nic nie dała 17.03.06, 08:31 Osobiście nie twierdzę, że otwieranie jest ważniejsze, ale uważam, że jest bardzo istotne. Powołując się na różne książki, trzeba wziąć pod uwagę fakt, że dotyczą one tzw. normalnych giełd rynkowych, a nie spekulacyjnego bagna jakim jest GPW i wszelkie reguły należy analizować biorąc ten fakt pod uwagę. Pozdrówka. Odpowiedz Link Zgłoś
lucky_82 Re: SANWIL - wiara nic nie dała 17.03.06, 08:51 Nie uważam żeby można było mówić na GPW "spekulacyjne bagno", do niektórych spółem taki epitet z pewnością pasuje ale jest też cała masa spółek bardzo dobrych, a wyrażanie się w ten sposób o całej giełdzie która sama w sobie funkcjonuje bez żadnych uchybień uważam nie na miejscu. Co do otwierania i zamykania pozycji mogę iść na kompromi i uznać że są na równi ważne, jednak tylko w tedy kiedy ta druga działa bez zarzutu. Odpowiedz Link Zgłoś
greg_skce Re: SANWIL - wiara nic nie dała 17.03.06, 09:22 Jeśli ktoś ma palec w trądzie, to nie mówimy, że ma chory palec, tylko, że jest trędowaty. Zgadzam się, że zbytnie uogólnianie jest nie na miejscu, użyłem trochę zbyt mocnych słów, jednak utrzymuję pogląd, że jeszcze bardzo daleko nam do normalności. Niestety. Jestem jednak udziałowcem tej "chorobliwej" instytucji i póki co bardzo sobie to chwalę. :-) Spółki, które poczuły się urażone moim sformułowaniem - przepraszam. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
lucky_82 Re: SANWIL - wiara nic nie dała 17.03.06, 09:29 No ja też nie nrzekam :) ,a jesli chodzi o spółki nazwane przez Ciebie "spekulacyjnym bagnem" to z nimi jest tak ze można dużo stracić ale i zarobić, tak wiec jak ewidentnie widać że coś sie kroi to nieraz się opłąca wejść, oczywiście zachowując podwyższony stopień ostrożności- nieraz opłaca się pomoczyć nogi w takim bagienku ;) Odpowiedz Link Zgłoś
greg_skce Re: SANWIL - wiara nic nie dała 17.03.06, 09:37 Pewnie, że tak. Sam kiedyś grałem na próchnie i fonie z zupełnie przyzwoitymi rezultatami. Oczywiście można było zarobić więcej, ale moja wątroba nie wytrzymuje zbyt dużego napięcia i dość wcześnie odpuszczałem. Ostatnio nie jestem skłonny do podejmowania zbyt dużego ryzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
racheela Re: SANWIL - wiara nic nie dała 17.03.06, 10:00 Witam Wszystkich na Sanwilku:) no no, dużo mnie wczoraj ominęło. Obserwowanie odjazdu sanwila zresztą też. A dzisiaj jakoś nie zanosi sie na powtórkę z rozrywki. Najważniejsze, ze giełda przestała mysleć o polityce, dla sanwila to bardzo istotne, gdyż nie jest az tak silny aby mogł sie oprzeć ogólnym nastrojom na parkiecie, zwłaszcza tym podłym. Jest nadzieja ze najgorsze juz za nami. Czas chyba zacząć obstawiac zamknięcie. Myślę ze 0,87 to dobra cena. Odpowiedz Link Zgłoś
racheela Re: SANWIL - wiara nic nie dała 17.03.06, 10:13 ale ze mnie niedowiarek, prosze jak sanwil pieknie sie zachowuje. Odpowiedz Link Zgłoś
pazurrr1 Re: SANWIL - wiara nic nie dała 17.03.06, 13:52 Ktoś sobie jaja robi - zlecenia sprzedaży 177777, 244444, 333 333, 222222. Odpowiedz Link Zgłoś
lucky_82 Re: SANWIL - wiara nic nie dała 17.03.06, 14:00 nie dziwię się że ludziom się nudzi Odpowiedz Link Zgłoś
poloxy Re: SANWIL - wiara nic nie dała 17.03.06, 15:53 Adam Buchajski wchodzi do Mastersa Największy akcjonariusz Sanwilu Adam Buchajski kupił blisko 10% walorów legnickiej firmy. Wczoraj kurs Mastersa wzrósł prawie o 5%, do 3,41 zł. Akcje Sanwilu potaniały o 1,2%, do 0,81 zł. Do kupna blisko 375 tys. akcji Mastersa (9,9% kapitału zakładowego) za około 560 tys. zł przyznał się wczoraj Adam Buchajski (posiadający 50% akcji Sanwilu). Cały czas nie znamy pozostałych nabywców blisko 25% walorów producenta dżinsów sprzedanych w pakietówkach w ubiegłym tygodniu. Właściciela zmieniło wówczas prawie 35% kapitału zakładowego (1,3 mln akcji). Wśród sprzedających był Edward Szałajewski, prezes Mastersa, oraz inne osoby z kierownictwa. W transakcjach pakietowych pozbyli się wszystkich walorów. Jedynie żona prezesa Lilianna Szałajewska nadal ma 6,6% akcji. Nowi akcjonariusze Dlaczego inwestor strategiczny Sanwilu kupił papiery Mastersa. - Zainteresowałem się tą spółką, bo była nisko wyceniana na giełdzie - powiedział Adam Buchajski. Nowy akcjonariusz chce teraz bliżej przyjrzeć się legnickiej firmie. Jeszcze nie wie, jakie będą jego dalsze plany. Na pytanie o możliwość ewentualnego powiązania działalności Sanwilu i Mastersa stwierdził, że ma trochę inną koncepcję. Nie chciał jednak zdradzić jaką. - Trudno powiedzieć, w którą stronę pójdę. Na analizę sytuacji zamierzam poświęcić najbliższe dwa miesiące - dodał Buchajski. Na pytanie, czy wie, kto jeszcze mógł kupować akcje Mastersa, wstrzymał się od odpowiedzi. W najbliższych dniach rynek powinien poznać tych, którzy kupili pakiety powyżej 5% głosów. Odmienna produkcja Sanwil specjalizuje się w produkcji sztucznych skór, w tym przede wszystkim skaju. Z kolei Masters produkuje odzież dżinsową. - Nasza działalność jest nieco odmienna. Nic mi nie wiadomo na temat ewentualnych planów współpracy. Sądzę, że kupno przez pana Buchajskiego akcji Mastersa to jego kolejna inwestycja finansowa - uważa Jacek Rudnicki, prezes Sanwilu. Spółki miały już ze sobą kontakty handlowe. Masters kupował od producenta skór naszywki do spodni. Producent dżinsów przeprowadził ostatnio restrukturyzację. Wydzierżawił linię technologiczną do szycia odzieży innej spółce i przekazał jej dużą część pracowników (376). Masters, zatrudniając jeszcze około 50 osób, chce skoncentrować się na zarządzaniu sprzedażą odzieży poprzez pośredników. Zamierza nadal prowadzić pranie uszlachetniające odzieży. O ewentualnej współpracy z Sanwilem szef Mastersa na razie nie chce się wypowiadać. - Liczę na szybkie spotkanie z nowymi dużymi akcjonariuszami, aby ustalić kierunek dalszego rozwoju - powiedział prezes Edward Szałajewski. Notowania rosną Kurs Mastersa tendencję wzrostową notuje od początku roku. Papiery spółki były wówczas wyceniane na około 1,1 zł, podobnie jak przez cały ubiegły rok (wahały się w przedziale od 0,9 do 1,35 zł). W ciągu ostatnich niespełna trzech miesięcy kurs podrożał trzykrotnie. Za akcję odzieżowej firmy wczoraj płacono 3,41 zł. Andrzej Kazimierczak Tekst z kolumny nr 2 Gazety Giełdy Parkiet Odpowiedz Link Zgłoś
dominig Re: SANWIL - wiara nic nie dała 17.03.06, 16:10 Witam ! Jak narazie wydaję mi się, że ta informacja nie ma wpływu na notowania Sanwila, a Wy co myślicie na ten temat ? Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: SANWIL - wiara nic nie dała 17.03.06, 16:24 dominig przeciez to informacja sprzed kilku dni.Podano ją tutaj z forum bankiera na którym ostro naganiają na spadki.Chca zasugerować że Buchajski opuszcza Sanwil,co jest totalną bzdurą.Odbieram powrót do tej informacji bardzo pozytywnie.Mario Odpowiedz Link Zgłoś
dominig Re: SANWIL - wiara nic nie dała 17.03.06, 17:01 Właśnie coś o tym słyszałem, ale nie widziałem wcześniej tego opublikowanego, współpraca z nową firmą wpłynęłaby pozytywnie na Sanwil. Ale nie mieszajmy narazie sobie w glowach, patrzmy co dzieje się dzisiaj, przyznam szczerze, że nie spodziewałem się takiego obrotu, byłem pewnien, że zakończymy na plusie :( Odpowiedz Link Zgłoś
pazurrr1 Re: SANWIL - wiara nic nie dała 17.03.06, 17:09 Spójrzcie na dzienne wykresy świecowe. Dzisiejszy spadek dotarł dokł. do połowy wczorajszego korpusa, a więc nie ma jeszcze powodu do obaw. Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: SANWIL - wiara nic nie dała 17.03.06, 17:22 pazurrr1 napisał: > Spójrzcie na dzienne wykresy świecowe. Dzisiejszy spadek dotarł dokł. do połowy > > wczorajszego korpusa, a więc nie ma jeszcze powodu do obaw. I takie posty kolegi pazurrra to aż miło poczytać.Mario Odpowiedz Link Zgłoś
pazurrr1 Re: SANWIL - wiara nic nie dała 17.03.06, 17:44 Na razie realizuje się trzeci wariant z mojego postu "O SNW opinia pierwszego wieszcza bessy". Oby tak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: SANWIL - wiara nic nie dała 17.03.06, 18:01 Witam .Pazurrr1,ktoś wczoraj przeczytał Twoją strategię /mocnych rąk/ i dzisiaj o godz 10 zaczął ją realizować na Sanwilu. Odpowiedz Link Zgłoś
pazurrr1 Re: SANWIL - wiara nic nie dała 18.03.06, 01:15 citro1 napisał: > Witam .Pazurrr1,ktoś wczoraj przeczytał Twoją strategię /mocnych rąk/ i dzisiaj > o godz 10 zaczął ją realizować na Sanwilu. Pazurrr zwróć uwagę na wolumen przy wzroście od 0,6o do1,2 i korekcie od 1,2 do 0,77.Teraz sobie odpowiedz czy to dystrybucja czy akumulacja. Witam. Jakie są Twoje wnioski? Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: SANWIL - wiara nic nie dała 18.03.06, 11:19 Ja spokojnie czekam na wyniki.Technicznie zejście pod poziom 0,70 przy obrotach 10mln będzi sygnałem do redukcji.Popatrz na wykres w układzie tygodniowym ,wolumen.Dzienny MACD może wygeneruje sygnał kupna ,zobaczymy za tydzień,dwa Odpowiedz Link Zgłoś
delmarco Re: SANWIL - wiara nic nie dała 20.03.06, 09:59 Witam w Midwig-u :) wczoraj wieczorkiem pojawiło sie info na PB dotyczące Sanwilka i Trimproof-a aby pobudzilo to naszego sanwilka do marszu w górę. pozdrawiam i wracam do pracy Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: SANWIL - wiara nic nie dała 20.03.06, 10:06 Witam!!1 Oto treść tego infa.Jest bardzo optymistyczne i potwierdza wszystkie wcześniejsze przypuszczenia dotyczące rudych.Problem jednak w tym,że od wczoraj szukam go po całym necie i nic.Proszę o pomoc,może inni sanwilowcy coś wiedzą.Mario Sanwil to end negotiations with Trimproof soon 21:49, 19 marca 2006 (Puls Biznesu) – ’s listed producer of artificial leather, negotiates new contracts and is going to conclude talks with Irish Trimproof within weeks. First decisions concerning the cooperation between Sanwil and Trimproof, which deals in the same branch, may be made in a month. “It’s hard to say now how the cooperation will look like. We are negotiating various solutions”, Jacek Rudnicki, Sanwil CEO said. In December last year, Trimproof said it was interested in acquiring a stake in ’s biggest artificial leather producer. “The cooperation is increasing. Our products, with Sanwil brand, are sold in Trimproof network while we sell Irish materials in the East. But we do not want to trade only”, Jacek Rudnicki said. Trimproof said it was interested in 25 percent of the stock. Shares’ price doubled. Now, after several weeks of falling, they cost PLN 0.9, which means that the capitalization of Sanwil amounts to PLN 90m. The company did not present its financial forecast for this year. Last year, its sales amounted to PLN 30m. Analysts say that chances for higher sales are big after the company has recently entered the list of companies which can sell their products to IKEA producers. Źródło: » APA - Austria Presse Agentur Odpowiedz Link Zgłoś
delmarco Re: SANWIL - wiara nic nie dała 20.03.06, 10:16 Najbliższe tygodnie mogą być dla akcjonariuszy Sanwilu czasem wielu zmian. Spółka negocjuje kontrakty i kończy rozmowy z Trimproofem. Najwcześniej za miesiąc mogą zapaść decyzje dotyczące kształtu współpracy między notowanym na giełdzie Sanwilem a irlandzką spółką branżową Trimproof. — Trudno mi w tej chwili odpowiedzieć na pytanie, jak będzie wyglądała nasza współpraca. Negocjujemy różne warianty — mówi Jacek Rudnicki, prezes Sanwilu. W grudniu ubiegłego roku zarząd Trimproofa wyraził zainteresowanie przejęciem części akcji Sanwilu, największego w Polsce producenta sztucznych skór. Miał to być efekt współpracy handlowej. — Kooperacja się rozszerza. Nasze produkty, również z logo Sanwilu, trafiły do sieci sprzedaży Trimproofa, a irlandzkie materiały sprzedajemy np. na Wschodzie. Ale chcemy nie tylko handlować — mówi Jacek Rudnicki. Trimproof sygnalizował zainteresowanie do 25 proc. akcji Sanwilu. Rozpaliło to wyobraźnię inwestorów giełdowych. W krótkim czasie cena papierów się podwoiła. Obecnie, po kilkutygodniowym spadku, kosztują około 90 groszy, co daje wycenę spółki równą 90 mln zł. Firma nie podała prognozy na ten rok. Wiadomo, że szanse na wzrost przychodów są bardzo duże (w ubiegłym roku zamknęły się kwotą 30 mln zł). Niedawno Sanwil znalazł się na liście firm, które mogą sprzedawać produkty wytwórcom mebli dla sieci IKEA. — Negocjujemy zamówienia. W najbliższych dniach lub tygodniach powinny pojawić się konkrety — zapowiada Jacek Rudnicki. Sanwil liczy też, że jego produkty trafią do sieci handlowych innych meblowych gigantów. Negocjacje toczą się za granicą, ale rozmowy często i tak sfinalizowane będą w kraju. Dużo polskich firm dostarcza bowiem meble do międzynarodowych sieci. — W ostatnim czasie uzyskaliśmy np. certyfikat niepalności, który otwiera nam rynek Wielkiej Brytanii — mówi prezes Sanwilu. Niedawno Adam Buchajski, do którego należy połowa akcji spółki, kupił 9,9 proc. akcji Mastersa, giełdowego producenta odzieży. Początek większego planu? — Nie mam o tym informacji. Traktowałbym transakcję jako prywatną inwestycję pana Buchajskiego — mówi Jacek Rudnicki. Źródło: Archiwum Puls Biznesu wyd. 2059 str. 13 Odpowiedz Link Zgłoś
racheela Re: SANWIL - wiara nic nie dała 21.03.06, 09:46 Witam Wszystkich:) Mario, obstaw zamknięcie (najlepiej na zielono), bo nudno sie ostatnio zrobiło. Moze inni tez maja jakies zachęcające propozycje. Odpowiedz Link Zgłoś
racheela Re: SANWIL - wiara nic nie dała 21.03.06, 09:49 Wiem, wiem, jestes teraz zajęty ibsystemem:) Odpowiedz Link Zgłoś
dominig Re: SANWIL - wiara nic nie dała 21.03.06, 10:26 Witaj Rachell ! Dawno Cię nie było. Nudno się robi, znów widać typową dla Sanwila sytuacje. Mam nadzieje, że informacje o Irlandczykach zostaną w końcu przedstawione i oczywiście będą pozytywne ! Po wczorajszym info przedstawionym na forum, jestem pozytywnie nastawiony, chociaz to jeszcze nie wyjasnia wielu spraw. Dzisiaj obstawiam zamkniecie 0,87. Pozdr! Odpowiedz Link Zgłoś
racheela Re: SANWIL - wiara nic nie dała 21.03.06, 10:41 witaj Dominig:) Ja też, mimo nudy, jestem jakos pozytywnie nastawiona. Tak jak Pazurrr napisał, popyt w stosunku do podaży wysoki, szkoda tylko ze na razie nie przekłada sie to na obroty. Tez liczę na 0,87 Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: SANWIL - wiara nic nie dała 21.03.06, 20:49 racheela napisała: > Wiem, wiem, jestes teraz zajęty ibsystemem:) Jest dokładnie tak jak mówisz to druga spółka po sanwilu do której czuje sentyment.Pisałem o niej ostatnio ale jakoś nie zwrócono na nią uwagi.Takie czasy ludzie zamiast zarabiac zaczęli słuchac naganiaczy na spadki,wysprzedawali się i tracili. G podał dobry przykład tego typu zachowania na przykładzie rafia z wątku o wilbo.Tłum ma na ogół wiele głów ale z reguły nie ma mózgu.Ludzie oczekują podania złotego środka na szybkie wzbogacenie sie na giełdzie.Ja tylko pokazuje czasami że na wszystkim się tu da zarobić lecz nie zawsze tak szybko jak by się chciało.Tu trzeba wiedzieć kiedy i do czego wskoczyć i w odpowiednim czasie wyskoczyć.Do tego jednak trzeba już wysiłku by się w temacie troszkę wyedukować. Nikt nikogo za rączkę nie będzie prowadził.Podobnie jak o sanwilu i o IBS myślę że to nadal są bardzo dobre inwestycje lecz na obu trzeba umiec się poruszać.Już kilka razy dawno, dawno temu,były to moje najzyskowniejsza szybkie inwestycje.Przekonany jestem że nadal jeszcze kilka razy dadzą mi dobrze zarobić ponieważ uważam że coś się święci na tych papierach.Która z nich wystartuje lepiej trudno powiedzieć ale myślę że już najwyższy czas aby obie obrały kierunek do GÓRY.Mario Odpowiedz Link Zgłoś
pazurrr1 Re: SANWIL - wiara nic nie dała 22.03.06, 11:48 Niedźwiedzie coraz słabsze - być może stracili siły na próby sforsowania 0.85. Obroty małe, czyli coraz bliżej wybicie. Wg mnie, raczej w górę, niż w dół. Odpowiedz Link Zgłoś
pazurrr1 Re: SANWIL - wiara nic nie dała 21.03.06, 10:11 Jako imiennik wzywanego, pozwolę sobie zabrać głos ;) Dziś na parkiecie jest dość optymistycznie - poraz pierwszy od czasu wzrostu popyt znacznie przewyższa podaż. Sądzę, że ciśnienie za strony byków powinno podnieść kurs. Odpowiedz Link Zgłoś
racheela Re: SANWIL - wiara nic nie dała 21.03.06, 10:49 Mario!, wszystko dobrze, tylko obroty jakoś nie chca sie nakręcić. Odpowiedz Link Zgłoś
dominig Re: SANWIL - wiara nic nie dała 21.03.06, 12:22 Niedobrze się dzieje po stronie sprzedaży ! Odpowiedz Link Zgłoś
racheela Re: SANWIL - wiara nic nie dała 21.03.06, 13:20 mnie rowniez sie ta sytuacja nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: SANWIL - wiara nic nie dała 21.03.06, 14:09 Witam,wystarczą 2 strzały na te 300tys, może się pojawią. Odpowiedz Link Zgłoś
pazurrr1 Re: SANWIL - wiara nic nie dała 21.03.06, 14:19 Tyle samo trzeba, by wystrzelił w górę, ile, by "zaliczył piwnicę". Czyżby teraz zależało od czyjegoś kaprysu? Odpowiedz Link Zgłoś
pazurrr1 Re: SANWIL - wiara nic nie dała 22.03.06, 13:01 Ostatnio, gdy tu taka cisza była o SNW, to zaraz potem było bardzo fajnie na parkiecie. Czyżby już wszyscy go sprzedali? Może historia się powtórzy? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
racheela Re: SANWIL - wiara nic nie dała 22.03.06, 13:28 Witaj Mario1:) ja mam sanwila i myślę ze w niedlugim czasie osiągnie 1zł. Malo pisze, gdyz zwyczajnie nie wiem juz co. O tej spolce na tym forum zostalo powiedziane wyjatkowo duzo i trudno cos dodac. Zwyczajnie trzeba czekac. Ale masz racje, ta cisza to moze znow cisza przed burzą:) Odpowiedz Link Zgłoś
sken Re: SANWIL - wiara nic nie dała 22.03.06, 18:26 Ja trzymam cały czas (pomijam kilka DT). Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
pazurrr1 Re: SANWIL - wiara nic nie dała 22.03.06, 14:15 Pisałem o trzech wariantach: pułapka hossy, utworzenie głowy i konsolidacja, a następnie wzrost. Pierwszy wariant już odpadł. Ktoś skupouje wszystko, co pokaże się na 0.88, a na 0.89 zupełna cisza. Wnioskuję, że jak skupuje po 0.88, to chce sprzedać drożej, a nie taniej. Pakiet 100 000 poszedł momentalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
pazurrr1 Re: SANWIL - wiara nic nie dała 23.03.06, 09:55 Witam wszystkich. Robi się ciekawie :) Odpowiedz Link Zgłoś
racheela Re: SANWIL - wiara nic nie dała 23.03.06, 10:03 Witam:) wiosna na Sanie? Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: SANWIL - wiara nic nie dała 23.03.06, 10:03 Witam.Tu dopiero będzie ciekawie.Rodzimy kapitał wychodzący za zagranicą z wig20 może dostrzeże i sanwila.Mario Odpowiedz Link Zgłoś
dominig Re: SANWIL - wiara nic nie dała 23.03.06, 10:05 Witam !!! Mam nadzieje że przebijemy dzisiaj na zamknięciu magiczną barierę tych 0,90, które teraz są tak pięknie atakowane :) Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: SANWIL - wiara nic nie dała 23.03.06, 10:14 Mario,to dopiero miesiądz,a ile jeszcze do dwóch kwartałów. Odpowiedz Link Zgłoś
pazurrr1 Re: SANWIL - wiara nic nie dała 23.03.06, 10:13 Coś wczoraj pisałem o ciszy i historii, która lubi się powtarzać. Obym zawsze był takim prorokiem!! :) Mario1 Odpowiedz Link Zgłoś
racheela Re: SANWIL - wiara nic nie dała 23.03.06, 10:21 Idąc tym tropem, powinnismy teraz sami prowokowac ciszę. Czyli, powinniśmy sie ograniczyć do minimalnej liczby postów. Dobrze kombinuję? :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
pazurrr1 Re: SANWIL - wiara nic nie dała 23.03.06, 11:09 Idąc tym tropem - łyżka dziegciu. Jeszcze za wcześnie na euforię. Jak już wiele razy pisałem, 0.92 ma znaczenie szczególne - zwróćcie uwagę np. na notowania godzinne z grudnia 2005, przełom lutego i marca 2006, czy sytuacje z zeszłego tygodnia. Wnioski są chyba oczywiste. Odpowiedz Link Zgłoś
racheela Re: SANWIL - wiara nic nie dała 23.03.06, 11:37 Mario1, znam te historie bardzo dobrze. Przezyłam na własnej skorze. Co do sanwila to nigdy nie jestem nadmiernie optymistyczna. Ta spólka odkąd pamietam i w niej jestem, ma to do siebie ze przy mocnym starcie ma zazwyczaj mizerny koniec sesji. Myslisz ze 0,92 bedzie teraz taka barierą psychologiczną? Zauwaz tez, ze spolka od grudnia rosła wlasciwie pod wyniki kwartalne, po ktorych spodziewano sie bardzo wiele. Okazaly sie troche mniej optymistyczne niz oczekiwano. PO 13.02 rozpoczal sie praktycznie zjazd. Obecnie sytuacja moze wygladac podobnie. Czas oczekiwania do maja podobny. Wielu spodziewa sie wlasnie teraz tego co mialo nastapic w lutym. Odpowiedz Link Zgłoś
pazurrr1 Re: SANWIL - wiara nic nie dała 23.03.06, 11:49 0.92 dla mnie nie jest barierą psychologiczną, lecz wynika ze zniesień. Pisałem o trzech wariantach - pułapka hossy nie wchodzi w grę, ale spójrzcie na wykres tygodniowy - głowa coraz bardziej wyraźna. Utworzenie wsparcia na nowym poziomie uczyni wariant trzeci - optymistyczny bardziej prawdopodobnym, a pierwszym potwierdzeniem, moim zdaniem będzie przebicie 0.92 i wejście w kolejny przedział zniesień. Odpowiedz Link Zgłoś
racheela Re: SANWIL - wiara nic nie dała 23.03.06, 11:57 tak i wlasnie biorac to wszystko pod uwagę jest to bariera psychologiczna, bo do póki nie przebije wyraźnie 0,92 sanwil bedzie sie na razie kisił. Poza tym zawsze w takich sytuacjach nalezy jeszcze brac pod uwage warunki zewnetrzne. Spolka nie jest na tyle mocna, aby potrafila sie oprzec trendom gieldy. Oczywiscie Twoj wariant optymistyczny bardzo mi pasuje:) zresztą chyba wczoraj pisalam ze osiagniecie 1zł jest w najblizszym czasie bardzo prawdopodobne. Odpowiedz Link Zgłoś
racheela Re: SANWIL - wiara nic nie dała 23.03.06, 13:12 i jak zwykle sie okaże, ze Ty masz rację:) Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re:pazurrr1 23.03.06, 10:22 Zobaczymy jakie zakończenie.Popyt spory ale na niższych poziomach.Szóstka z + za prorokowanie.Mario Odpowiedz Link Zgłoś
pazurrr1 Re: SANWIL - wiara nic nie dała 23.03.06, 10:24 Ciekawe, czy na 0.9 utworzy się nowe wsparcie? Chyba mogę już podnieść stop z 0.84 na 0.86? Jak myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś
pazurrr1 Re: SANWIL - wiara nic nie dała 23.03.06, 10:35 Zniesienia Fibonacciego nie są takie głupie. Pisałem o poziomie 0.87 i 0.92 i rzeczywiście. Dot. kurs oscylował wokół kwoty 0.87, teraz musi sforsować 0.92. Odpowiedz Link Zgłoś
pazurrr1 Re: SANWIL - wiara nic nie dała 23.03.06, 10:37 Obraz zaciemnia trochę magia okrągłych liczb, 0.80, 0.90, dlatego działanie zniesień nie jest tak widoczne. Dalej czekam na komentarz Kukola na temat Sanwila i teorii fal. Odpowiedz Link Zgłoś
dominig Re: SANWIL - wiara nic nie dała 23.03.06, 14:05 OJ cos mi sie wydaje ze zaczniemy atak na 1 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: SANWIL - wiara nic nie dała 23.03.06, 14:09 I myślę,że przeczytamy cos ciekawego w niedługim czasie.Mario Odpowiedz Link Zgłoś
dominig Re: SANWIL - wiara nic nie dała 23.03.06, 14:09 Oj na pewno Mario, musimy cos przeczytac :) Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: SANWIL - wiara nic nie dała 23.03.06, 14:13 Spokojnie panowie i proponuje zmienić tytuł wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: SANWIL - wiara nic nie dała 23.03.06, 14:19 Jak myślicie,kto może zastąpić Pana Boronia? Mario Odpowiedz Link Zgłoś
luki9222 Re: SANWIL - wiara nic nie dała 23.03.06, 17:43 zmienmy temat na _wiara czyni cuda,czyli przypowiesc o Sanwilu.Jak zdobywalem 1,5 zl w miesiac Odpowiedz Link Zgłoś
sken Re: SANWIL - wiara nic nie dała 23.03.06, 18:55 Możesz sprecyzować o co ci chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
luki9222 Re: SANWIL - wiara nic nie dała 23.03.06, 19:27 Prosze. chodzi o to ze Sanwil bedzie za 1,5zl w ciagu miesiaca Odpowiedz Link Zgłoś
sken Re: SANWIL - wiara nic nie dała 23.03.06, 19:38 czy 1,5 to nie wiem, ale >1,1 nie będę zdziwiony :]. Dzisiaj przelałem środki na jutrzejsze dalsze zakupy SNW sasasa. Odpowiedz Link Zgłoś
dopra Re: SANWIL - wiara nic nie dała 23.03.06, 20:13 czy na forum gazety wszyscy mają SANWIL?? Bo najwięcej wpisów jest właśnie na tej spółce, Panowie i Panie jest jeszcze mnóstwo innych spółek ale żeby tak się podniecać SANWILEM?? Czy wy na tej groszówce coś wogóle zarabiacie?? Bez urazy. Odpowiedz Link Zgłoś
sken Re: SANWIL - wiara nic nie dała 23.03.06, 20:30 Wszyscy mają i wszyscy są w plecy, ale to tak fajnie tracić... bez urazy dla twojej inteligencji... Odpowiedz Link Zgłoś