anach58 08.10.12, 15:59 Mieszkam w Kazuniu Polskim mam internet netia wimmax ale nie jestem zadowolony jaką macie opinie o firmie ibs.net ? Anach58 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
adserserwis Re: Internet 08.10.12, 23:38 Spróbuj wyżej umieścić antenę (moduł ) odbiorczą . U mnie dzięki temu ,netia wimax ,działała lepiej . Była to rada techników z netii . Odpowiedz Link
piotr_nowy2 Re: Internet 09.10.12, 22:20 Neostrada TP Orange , stacjonarna (po kablu) działa - dostatecznie . Również zbieram opinie . Najlepiej byłoby wypróbować przed zawarciem umowy . Odpowiedz Link
embe70 Re: Internet 21.10.12, 09:58 Sprobuj dowiedziec sie tutaj: www.hapay.pl Ja korzystam od 8 lat i nie mam zadnych zastrzezen. Odpowiedz Link
piotr_nowy2 Re: Internet 21.10.12, 18:52 A wysyłanie dużych plików ? , e-mail - nie ma z tym problemu ? Odpowiedz Link
xudys Re: Internet 26.01.13, 10:54 Szukam informacji na temat zasięgu internetu mobilnego w Sowiej Woli Folwarcznej. Czy ktoś korzysta z LTE w tej miejscowości lub w pobliżu? Odpowiedz Link
adserserwis Re: Internet 26.01.13, 19:44 powróciłem do TP (Orange) , internet stacjonarny . mobilny_ netia , w Adamówku nie zdał egzaminu pozdrawiam . Odpowiedz Link
krzysiom_nowy Re: Internet 27.01.13, 08:01 W Sowiej Woli, nie LTE. Po wielu bojach, nie mając innego wyjścia zdecydowałem się na internet "mobilny" z Cyfrowego Polsatu czyli Plusa. Podobnie do Sowiek Woli, jestem po za zasięgiem LTE na dokładkę w domu mam fatalny poziom sygnału. Tak więc wszelkie "mobilne" modemy, wciskane klientom w punktach sprzedaży, można sobie w buty wsadzić. Problem rozwiązuje przeróbka mobilnego na stacjonarny. Zewnętrzna antena mocowana do komina+ modem wi-fi obsługujący dekoder poprzez USB i wszystko hula bez problemów. Przy połączeniu HSPA+, praktycznie mam łącze rzędu 30/12 Mb z pingami 20-30 ms. Co jest całkiem przwoitym wynikiem. Pozostaje problem ograniczonej ilości danych w ramach abonamentu ale to całkiem inny temat. Taki zestaw możesz kupić w punktach sprzedazy cyfrowego polsatu. W Plusie oferują tylko modemy na USB. Możesz wziąść graty na testy i oddać jak nie będzie hulało. Odpowiedz Link
wandzitsu Re: Internet 29.01.13, 15:53 Witam, IBS ma swój nowy nadajnik w Czosnowie. www.ibs.net.pl Korzystam w kilu lokalizacjach i nie mam zastrzeżeń. Odpowiedz Link
ozzman Re: Internet 29.01.13, 16:09 Nawet sięgają w Kazuniu i w stronę puszczy - Kazuń Bielany, Wrzosówka, Brzozówka i te okolice.. Z tego co wiem to mają internet do domu i dla firm. Mają teraz jakaś promocję: www.ibs.net.pl/promocja.html Odpowiedz Link