Dodaj do ulubionych

Babka, szeptucha, zielarka

29.04.14, 22:06
Kilka lat temu już pytałem, ale nie otrzymałem żadnej sensownej odpowiedzi. Może teraz się uda.
Poszukuję osoby takiej jak w temacie, mieszkającej w miarę blisko. To pytanie raczej do starszych mieszkańców. Do młodszych i przyjezdnych to samo, ale może gdzieś dalej od Warszawy?
Czy istnieją jeszcze w Polsce takie Babki? Bardzo zależy mi na kontakcie. Jeżeli ktoś ma jakieś konkretne informacje, to proszę o info.
PS. Nie chodzi mi o namiary na Pana z Łomianek który siedział/ siedzi w pierdlu. Szukam prawdziwej szeptuchy a nie kogoś kto sprzedaje kupione w aptece zioła.
Obserwuj wątek
    • 54-magda Re: Babka, szeptucha, zielarka 02.05.14, 06:47
      Hej. Ja osobiście jeździła na Podlasie do babki. Mojej córce bardzo pomogła. Mogę ja polecić.
      • tgserwis Re: Babka, szeptucha, zielarka 02.05.14, 10:15
        54-magda napisała:

> Hej. Ja osobiście jeździła na Podlasie do babki. Mojej córce bardzo pomogła. Mo
        > gę ja polecić.

Jasne, poproszę o jakiś namiar.
        Z tym że Podlasie to trochę daleko, bo ja nie po leczenie chcę jechać a po naukę.
        Ale poproszę, zawsze to coś.
    • adserserwis Re: Babka, szeptucha, zielarka 02.05.14, 23:08
      Terapia ziołami . Znałem taka osobę , pomogła wielu moim znajomym . Sprawdzę czy ktoś przejął jej wiedzę (w Łodzi).
      warsztaty zielarskie _szukaj informacji o najbliższych w internecie np. .obliczagruzji.monomit.pl/profil/katarzyna-ilnicka-de-pietyrog-zielarka - na swojej stronie podaje informacje , że prowadzi takie szkolenia
      • tgserwis Re: Babka, szeptucha, zielarka 03.05.14, 00:42
        adserserwis napisał:

> Terapia ziołami . Znałem taka osobę , pomogła wielu moim znajomym . Sprawdzę cz
        > y ktoś przejął jej wiedzę (w Łodzi).
        > warsztaty zielarskie _szukaj informacji o najbliższych w internecie np. .obliczagruzji.monomit.pl/profil/katarzyna-ilnicka-de-pietyrog-zielarka - na swojej stronie podaje informacje , że prowadzi takie szkolenia

Dzięki Adser, zawsze to coś. Oczywiście podejmę kontakt, zapytam, porozmawiam. Tyle że tak na pierwszy rzut oka nie o to mi chodzi. Szukam takiej prawdziwej Babki a nie zielarki komercyjnej prowadzącej stronę internetową dla kasy. Chcę się uczyć nie po to by zarabiać, lecz by móc pomagać. Te dwie rzeczy dla mnie się wykluczają. Prawdziwa Babka czy Dziad pomagają ludziom za co łaska lub dobre słowo lalbo modlitwę a nie dla pieniędzy. Do emerytury mam jeszcze co nieco, chciałbym ten czas wykorzystać na zdobywanie zapomnianej wiedzy by na starość mieć satysfakcję i się nie nudzić.
        Szukam Babki a nie sprzedawcy ziół. Na pewno zrozumiesz różnicę. Jeśli nie Ty, to kto?
        • adserserwis Re: Babka, szeptucha, zielarka 03.05.14, 11:33
          Niestety , nie tylko ja jestem w stanie zrozumieć twoje postępowanie.
          • tgserwis Re: Babka, szeptucha, zielarka 04.05.14, 00:55
            Dlaczego niestety?
        • aniela.pl Re: Babka, szeptucha, zielarka 29.06.16, 12:01
          Demokracja i normalność powinny być synonimami. W zdrowym społeczeństwie.
          Witam.
          Dobrze rozumiem o czym mówisz. Jestem mocno zmęczona komercją pomagania duchowego i też kogoś takiego właśnie poszukuję. Bo naprawdę potrzebuję pomocy. I choć już straciłam sporo pieiędzy to pomocy nie uzyskałam.
          Prosze zatem o pomoc w szukaniu pomocy, o kontakt do autentycznego uzdrowiciela, o jakim tutaj mówisz.
          Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie...
          tel 531213951
    • otnokkonto1221 Re: Babka, szeptucha, zielarka 09.08.16, 21:17
      O losie..... Wiedziałem, że na wieś sie wyprowadzam, ale żeby taki ciemnogród????!!!
    • azjah3 Re: Babka, szeptucha, zielarka 12.03.17, 14:31
      Witam, znam rodzinę, która pomoże w wielu problemach nie tylko w róży. To co robią przetrwało z ich wcześniejszych pokoleń - tego nie da się opisać słowami, ale to wspaniali, otwarci ludzie, kTórzy robią to za darmo lub ,,co łaska'' nie są to żadne cherezje ale silna wewnętrzna wiara. Nie jest łatwo się do nich dostać, gdyż mieszkają w głębokich mazurach, pow. działdowski. Jeśli ktoś w potrzebie to nr 536482785

ODZINY KTÓRA TYM SIĘ ZAJMUJE Z POKOLENIA NA POKOLENIE.
    • dubiczecerkiewne Re: Babka, szeptucha, zielarka 07.09.18, 09:16
      Nawet nie wiecie jak niebezpieczne i tragiczne w skutkach może być chodzenie do szeptuch. One nie uzdrawiają modlitwą, ale mają kontakty z biesami. A diabeł nie pomaga za darmoTutejsi ludzie prawosławni wiedzą że nie można. Niestety niektórzy nie widzą gdzie się zwrócić. Podpowiem. W 2013 roku w Zaleszanach objawiła się cudotwórcza ikona. A ikony w cerkwi w Terespolu kilka lat temu zamirotoczyły. Szukajcie pomocy w cerkwi, a nie u czarownic.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka