Dodaj do ulubionych

Witam wszystkie Forumowiczki :-)

17.07.06, 14:29
Serdecznie dziekuje za przyjecie mnie do Waszego grona.
Na razie pisze jeszcze z Warszawy, ale juz od wrzesnia z Grecji (poludnie
Korfu), na pewno wiec nie zabraknie wspolnych tematow smile
Poki co, pewnie poprosze o kilka rad - ale to w oddzielnych watkach.

Pozdrawiam,
Ania
Obserwuj wątek
    • annielika Re: Witam wszystkie Forumowiczki :-) 17.07.06, 16:12
      Witaj Aniu w naszym gronie. fajnie, ze jest nas coraz wiecejsmile
    • sylwialew Re: Witam wszystkie Forumowiczki :-) 18.07.06, 11:48
      Hej Ania fajnie ze juz jestes !!!!!!!!!!!!!!
      • annielika Re: Witam wszystkie Forumowiczki :-) 18.07.06, 12:16
        mysle, ze nasza kolezanka z korfu, flisvos sie ucieszy wiedzac, ze tam
        mieszkasz. nie bedzie taka sama w naszym gronie. wiekszosc jest bowiem z aten smile
        • anna_korfu Re: 18.07.06, 13:37
          tak, tak, zauwazylam miazdzaca przewage stolicy wink w kazdym razie bardzo sie
          ciesze z obecnosci baratniej duszy na korfu, bo jako zywo nie jest to miejsce
          szczegolnie popularne wsrod polakow, jak sie zdazylam zorientowac. flisvos,
          pozdrawiam serdecznie smile
          • flisvos Re: 25.07.06, 13:05
            witamy, witamy!!!!
            no w koncu ktoras na corfu przyleci! jak bedziesz to idziemy na kawe, a co
            teraz niech nam zazdroszcza dziewczyny z zten wink
            pozdrowienia
            iza
            • anna_korfu Re: 25.07.06, 13:39
              no, mowa!!!
              a w ktorej czesci korfu mieszkasz? ja emigruje na poludniowy zachod, do stolicy
              30 min skuterem... a zreszta, tam wszedzie blisko wink

pozdrawiam,
              ania
              • flisvos Re: 25.07.06, 23:57
                ja mieszkam w stolicy, ale tak jak piszesz tu wszedzie blisko. juz sie niemoge
                doczekac na pogaduszki po polsku.
                • flisvos Re: 02.08.06, 12:19
                  ania napisz jak poznalas swojego ukochanego, ile juz jestescie razem?
                  bedziesz tu szukac pracy? kiedy przylatujesz?
                  pozdrawiam
                  iza
    • zagubiona_274 Re: Witam wszystkie Forumowiczki :-) 18.07.06, 12:51
      hej witam cie serdecznie i zapraszam do pisaninki wink)
      • agniecha313 Re: Witam wszystkie Forumowiczki :-) 27.07.06, 08:50
        Witam i zycze mile spedzonych godzin na naszym forum
    • bachula_gr Re: Witam wszystkie Forumowiczki :-) 28.07.06, 15:05
      Witaj Aniu i rozgosc sie.
      Ciesze sie, ze zasilisz "pozastoliczna" frakcje naszego forum wink)) bo jakos
      samowolnie forum dzieli sie na Ateny i nie-Ateny, przynajmniej w kwestii
      drinkow z kofeina.
      Pozdrawiam Wyspiarke,
      Bywalczyni Stalego Greckiego Ladu
      • anna_korfu Re: Witam wszystkie Forumowiczki :-) 29.07.06, 14:31
        jak najbardziej jestem za konsolidacja szeregow pozastolicznych smile
        bachula, czy Twoje metsovo miesci sie w okolicach przeleczy Metsowon (na "mets-"
        tylko ja znalazlam w atlasie)? no bo jesli tak, to z korfu i na korfu wcale nie
        tak daleko wink
        pozdrawiam serdecznie,
        ania
        • bachula_gr Re: Witam wszystkie Forumowiczki :-)- Metsovon 29.07.06, 17:45
          anna_korfu napisała:
          > bachula, czy Twoje metsovo miesci sie w okolicach przeleczy Metsowon
          (na "mets-" tylko ja znalazlam w atlasie)? no bo jesli tak, to z korfu i na
          korfu wcale nie tak daleko wink

Aniu, Metsovo na mapie najczesciej widnieje w tradycyjnej formie czyli jako
          Metsovon wlasnie, a przelecz to Katara.
          Fakt, znacznie blizej niz do stolicy, do nas w gory. Zapraszam- poogladaj sobie
          i poczytaj tez tutaj: www.hotelbitouni.com
          Pozdrawiam
          • flisvos Re: Witam wszystkie Forumowiczki :-)- Metsovon 02.08.06, 12:17
            wlasnie tak myslalam zeby sie ciebie bachula spytac czy masz strone internetowa;
            baaaardzo podoba mi sie ten wasz hotel, ach przypomnialo mi sie jak pracowalam
            w astrii(podobny klimat)
            ps
            ile jedziesz samochodem do igumenitsy(czy jak to sie tam pisze), jak tam do was
            daleko?
            • bachula_gr Re: Witam wszystkie Forumowiczki :-)- FLISVOS 02.08.06, 21:08
              > ile jedziesz samochodem do igumenitsy(czy jak to sie tam pisze), jak tam do
              was daleko?

Flisvos,
              No wiec tydzien temu, z dwojka bardzo nieletnich panienek, mezem, kolosalnym
              bagazem z Polski oraz kartonami zamiast tylnej szyby w Hondzie jechalam z
              Igoumenitsy (portu) do Metsova jakies 2.5 godziny. Ale.... z przerwami na
              sikanie, rzyganie, tankowanie i frappe wink

Michelin podaje 1.5 godziny i to sie wydaje realne przy zalozeniu, ze nie ma
              w/w bagazu ludzkiego i nie wink Z portowych bramek wyjezdza sie wprost na
              pierwszy kawalek Egantia Odos. W sumie do Ioanniny sa trzy kawalki nowej
              autostrady i dwa odcinki serpentyn, a potem z Chrisovitsy do Metsova tez
              odcinek autostrady przez tunele. Duze ulatwienie bo stara droga przez gory
              tylko to byla prawdziwa droga przez meke.

PS - a co, wybierasz sie w moje strony?
              • flisvos Re: Witam wszystkie Forumowiczki :-)- FLISVOS 03.08.06, 16:44
                bardzo mi sie spodobaly te twoje okolice i tak pomyslalam ze fajnie by bylo
                wyskoczyc zima. zobaczymy jak na razie pierwszenstwo ma wyprawa do polski, z
                reszta juz zaklepana.
                ps
                mozy ty bachula polecisz mi jakis hotel w krakowie, ja na oku mam ibis krakow
                center i orbisowski cracovia; nic innego ciekawego w centrum nie moge znalesc.
                pozdrawiam
                • bachula_gr Re: Witam wszystkie Forumowiczki :-)- FLISVOS 04.08.06, 08:46
                  Flisvos, a na jak dlugo wybieracie sie do Krakowa? Jesli to ma byc krotki i
                  niezapomniany romatyczny weekend w centrum to zdecydowanie ani Ibis Ani tym
                  bardziej Cracovia. Wejdz sobie na strone www.krakow.pl i poszperaj w
                  sekcji "apartamenty". Ostatnio pod Wawelem preznie rozwija sie rynek
                  alternatywny dla hoteli, na krotki okres czasu mozna wynajac umeblowane
                  mieszkania a wrecz apartamenty w starych kamienicach. Duzo lepsze rozwiazanie
                  moim zdaniem jesli wyjazd jest jednorazowy czy z cudzoziemska polowka.
                  Jak cos Ci wpadnie w oko to daj znac, "skontrolujemy" reklame z faktami.

A w ogole to napisalam do Ciebie na gazetowy...
                  pa,
                  BACHA
                  • flisvos Re: Witam wszystkie Forumowiczki :-)- FLISVOS 04.08.06, 13:33
                    lecimy do polski 5go listopada, lot jest do krakowa wiec chcemy tam posiedziec
                    ze trzy dni, nie jakis romantyczny wypad, tylko zwiedzanie itp; skoczymy do
                    oswiecimia
                    • flisvos Re: Witam wszystkie Forumowiczki :-)- FLISVOS 22.08.06, 00:32
                      ania, pojawiasz sie czasem? daj znac co i jak!
                      pozdrawiam
                      iza
                      • anna_korfu Re: Witam wszystkie Forumowiczki :-)- FLISVOS 23.08.06, 15:01
                        iza, bije sie w piersi, od 2 tygodni obiecuje sobie, ze odpisze, ale pewnie
                        sama wiesz, jak to jest przed wyjazdem wink a wyjazd juz za 2 tyg., 5 wrzesnia.
                        uff, musze przyznac, ze troche sie denerwuje, no bo to jednak duza zmiana, a z
                        drugiej strony jestem strasznie podekscytowana!!
                        pytalas o moja grecka historie, trzeba przyznac, ze jest ona kompletnie
                        szalona, jesli chodzi o tempo wydarzensmile mojego greka, czyli Panosa, poznalam
                        podczas tegorocznego urlopu i od poczatku wiedzialam, ze ta znajomosc nie
                        skonczy sie wraz z moim wyjazdem. a tak naprawde to nawet nie wiedzac jeszcze,
                        ze pojade na korfu ani w ogole do grecji czy gdziekolwiek, mialam, ze tak
                        powiem, przeczucie nadchodzacych zmian. mozna sobie w takie rzeczy nie wierzyc,
                        ale mnie sie sprawdza, czasem po prostu "cos wisi w powietrzu" i juz. no ale
                        wracajac do korfu, znalazlam sie tam przez zupelny przypadek. miala byc kreta,
                        hotel, data, wszystko bylo ustalone, czekalam tylko na super last minute.
                        tymczasem na dzien przed wykupieniem wycieczki cos mnie podkusilo, zeby jeszcze
                        raz przejrzec oferty. i tak trafilam na opis agios georgios na korfu, decyzja
                        zapadla w 5 sekund, tam albo nigdzie - no i wyszlo na to, ze tam. wyspa
                        zachwycila mnie absolutnie, zwlaszcza morze i jakies to miejsce mi sie
                        wydalo "moje". No a potem poznalam Panosa - pierwsza rzecza, ktora do mnie
                        powiedzial, oprocz zapytania sie o imie oczywiscie, bylo to, ze urodzil sie 16
                        lutego i kiedy ja? a ja tez 16 lutego, tylko pare lat wczesniejsmile)) i tak sie
                        zaczelo, spedzilismy ze soba kazede 5 minut reszty mojego urlopu, a na
                        lotnisku, na ktore mnie odwiozl, mialam nogi jak z waty i trzesly mi sie rece,
                        co do tej pory mi sie to nie zdarzylo mimo prawie trzydziestki na karku i
                        sporego juz doswiadczenia.
                        plan byl taki, ze we wrzesniu pojade znowu na 2 tyg., potem Panos odwiedzi mnie
                        w Polsce i zobaczymy, co dalej. kupilam bilet, ale ze brakowalo mi gotowki,
                        wiec tylko w jedna strone, w druga mialam dokupic pozniej, a ten w jedna
                        chcialam juz miec w kieszeni, zeby bylo przyklepane. ale chyba juz wtedy
                        wiedzielismy, ze tego drugiego nie dokupie, a nawet jesli dokupie, to nie
                        wykorzystam... w sumie trudno powiedziec, kiedy dokladnie zapadla decyzja, ze
                        lece i juz zostaje, ale w glebi duszy od pocztku czulam, ze tak sie wlasnie
                        stanie, cos jak przeznaczenie.
                        z zewnatrz patrzac, to calkiem zakrecona historia, ale, jak to mi przypomniala
                        ostatnio moja ciocia, do odwaznych swiat nalezy - a ja strasznie jestem
                        ciekawa, co zobacze za zakretem. nie to, ze sie nie boje - ale jestem
                        zdecydowana sprobowac.
                        uff, rozpisalam sie, ale trzeba bylo nadrobic zaleglosci.
                        teraz zmykam, czas zalatwiac kolejne papiery;-(
                        pozdrawiam
                        ania
                        • annielika Re: Witam wszystkie Forumowiczki :-)- FLISVOS 23.08.06, 15:05
                          oooooooooooojej, jaka fajna historia!!!!!!!!! i boooosz jaka ty jestes odwazna.
                          ale z drugiej strony, gdy sobie przypomne moje spotkanie z moim nie-mezem, to
                          musze przyznac, ze tez wiedzilam od poczatku, ze to to, ze bedziemy razem.
                          jeszcze zanim go poznalam w realu. byl mi przeznaczony. a gdy czuje sie cos
                          takiego, wtedy strach odchodzi na bok i po prostu sie za tym idzie.

powodzenia!!!
                        • bachula_gr Re: Witam wszystkie Forumowiczki :-)- Ania 23.08.06, 20:16
                          Speedy Gonzales z Ciebie, nie ma co!
                          Bedziemy trzymac kciuki.
                          Owocnego pakowania sie wink
                          • flisvos Re: Witam wszystkie Forumowiczki :-) 24.08.06, 01:06
                            wazne zebyscie byli szczesliwi! trzymam kciuki ze wasze powodzenie!
                            a ze historia taka, tylko dodaje smaczku milosci!
                            buziaki

ps
                            pamietaj o naszej kawie
                        • olna Re: Witam wszystkie Forumowiczki :-)- FLISVOS 24.08.06, 10:44
                          Historia rzeczywiscie jak z ognistego romansu!Zycze wam duzo szczescia!
    • filakia1 Re: Witam wszystkie Forumowiczki :-) 24.08.06, 11:28
      też się przyłączam i życze dużo szczęścia, wytrwałości i ogromnej dawki
      szacunku i tolerancji z obu stron smile))

powodzenia smile))
    • sylwialew Re: Witam wszystkie Forumowiczki :-) 24.08.06, 11:38
      Powodzenia bedziemy czekaly zniecierpliwosci na nastepne wiadomosci.Milego
      pakowania wink
      • anna_korfu Re: Witam wszystkie Forumowiczki :-) 24.08.06, 12:24
        dzieki dziewczyny za slowa otuchy!! fajnie, ze jestescie smile))
        na pewno bede sie odzywac, poki co jestem zalatana i robie mnostwo rzeczy, do
        ktorych, jak myslalam, nigdy nie bede zmuszona, wczoraj na przyklad
        wlasnorecznie rozkrecilam pol roweru (do wysylki), drugie pol zostawilam sobie
        na dzisiajwink
        no, musze uciekac,
        buziaczki wielkie
        ps.iza, pamietam o kawiesmile
        • flisvos Re: Witam wszystkie Forumowiczki :-) 24.08.06, 12:44
          no mam nadzieje,ze uda pozniej ci sie ten rower skrecic i bedziesz mogla nim na
          kawe przyjechac smile
          ja ci zycze duzo cierpliwosci, bo ta zawsze jest potrzebna w oststnie dni przed
          wyjazdem.
          • annielika Re: Witam wszystkie Forumowiczki :-) 24.08.06, 12:50
            i ja sie dolaczam do tych zyczensmile
    • flisvos i co? 06.09.06, 00:22
      dolecialas, jestes? wszystko ok?
      jakbedziesz mila chwile to daj znac
      pozdrowienia i witam "wspollokatorke"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka