Dodaj do ulubionych

plaquenil vs tinidazol

17.03.14, 11:23
witam,

trafilem na posty sprzed kilku lat dosc sporo wowczas pisliscie tutaj nt leku o nazwie plauenil ktory podobnie jak tini sluzy do rozbijania cyst. Lek ten z tego co widze nie jest jednak zbyt popularny wsrod osob leczacych sie pytanie dlaczego? Czy boicie sie o oczy (wspominany czesto skutek uboczny)? Ja lecze bb i koinfekcje 14 mies poki co bez zadnych efektow. Mam w zasadzie "tylko" problemy ze stawami. Przeszedlem juz sporo roznych kombinacji abax. Lecze sie w krk ale ostatnio miałem wizyte u innego lekarza ktory stwierdził ze skoro nie ma efektow to potrzeba zaczac leczenie od poczatku tj skupic sie na konifekcjach. Mam m.in blo i dostałem taki zestaw na to: doxy, erytroycyna, plaquenil.
Od swojej lekarki forumowej z krk mam doxy, mino, rolicyn, tini. Nie wiem co teraz zrobic... isc w kierunku zestawu z plaqunilem? brał to ktos? pomogło?

pozd
Obserwuj wątek
    • martgda Re: plaquenil vs tinidazol 17.03.14, 12:46
      Witam

Podzielę się doświadczeniem, od niecałych 2 miesięcy jestem na podobnej kuracji, pierwszy miesiąc doxy 2x200 i pusy tini 3 dni 3 tygodniu 3x500. Początki z tini straszne czułem się jak na wielkim kacu, bóle ciała, plecy,brzuch,mięśnie, problemy z widzeniem i koncentracją. Po około 2 tygodniach minęło. Po tym miesiącu nastąpiła poprawa objawów bb mniejsze drętwienie (mrowienie) ręki i połowy twarzy, minęły też skurcze mięśni nóg które się pojawiały i ogólne otępienie i osłabienie było jakby mniejsze. Pozostał ból z prawej strony pod żebrami i po braniu tini prze 3 dni bolała też prawa dolna część brzucha. Od 3 tygodni 2x200 doxy i 2x dziennie plaqunil, dodatkowo 3 dni tygodniu azitromicynium 500. Reakcja dużo słabsza pierwsze 2 tygodnie drętwienia rąk i nadgarstków się nasiliły ale przeszło. Po 7 tygodniach leczenia - samopoczucie dużo lepsze, otępienie prawie na zero. Drętwienia minimalne tylko przy większym zmęczeniu lub stresie. Przestało mnie boleć oko i ostrość jest ok. Niestety bóle brzucha pozostały i mroczki przed oczami ( męty ) jak były od początku tak są. Jedynym niepokojącym objawem jest duży wysyp piegów (ciemno) brązowe plamki na ciele - rozmawiałem z lekarzem i byłem u dermatologa niby wszystko ok ale przy doxy i tini tego nie było. Może to wina dłuższego stosowania tetracykliny? Podsumowując Herxa jakiegoś wielkiego nie miałem (chyba że te objawy po tini to tyło to), poprawa jest. Na koniec dodam że mam potwierdzoną boleriozę, mycoplasmę, chlamydię i bartonellę.
      Pozdraiwam
      • bbeap Re: plaquenil vs tinidazol 17.03.14, 19:37
        Bole brzucha, prawej strony pod zebrami, oczy, wysyp pieprzykow to jest bartonella - pisze o tym dr Schaller - bardzo przyjemna osoba z ktora mialam okazje kontaktu mailowego, bartonella objawia sie na skorze na 60 sposobow. Choc bole dolnej czesci brzucha moga byc tez od babesi lub/i protomyxzoy.
    • bbeap Re: plaquenil vs tinidazol 17.03.14, 19:32
      Biore pkaquenil i kepiej go znosze niz tinidazol, pkaquenil jest przy okazji przeciw zapalny. Tez mam bartonelle. Procz plaquenilu w pulsach nam metronidazol - ten podobno dziala na cysty najlepiej. Tinidazol zle znosilam, pewnie z powodu jakichs pierwotniakow.
      Plaquenil i mino dobrze dziala na stawy - pisze o tym Horowitz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka