Dodaj do ulubionych

Czynsze na "Sosnowej 1B" doganiają Warszawskie

16.04.07, 22:00
Po ostatnim zebraniu, można tak stwierdzić. W Warszawie na Mokotowie za
mieszkanie dwu pokojowe czynsz wynosi 380 zł, a to przecież nie Warszawa, ale
cóż płacic trzeba, choć zadłużenia jak były tak będą. Nie wiem z czego to
wynika być może, ze złego zarządzania nieruchomością. Uważam, że zarządzający
pozostawiają wiele do życzenia. Wypowiedzcie się sąsiedzi, co Wy o tym
sądzicie.Bo zaczynają nabijać nas w butelkę.

Pozdrowienia dla wspaniałych zarządców
Obserwuj wątek
    • lyrica Re: Czynsze na "Sosnowej 1B" doganiają Warszawski 24.04.07, 22:45
      Mam dokładnie takie same odczucia:( Zmiana zarządcy miała przynieść realne
      obniżenie kosztów, a jak wiemy nic takiego miejsca nie ma. Moim zdaniem
      przydałaby się jakaś księgowa z grona mieszkańców, która miałaby ochotę i czas
      by zerknąć w księgi pani G. Znam przykład z osiedla w W-wie, gdzie zarządzająca
      osoba robiła błędy i mieszkańcy powołali coś w rodzaju rady nadzorczej, w skład
      której wchodziła właśnie księgowa. Zmiany były widoczne w niedługim czasie.
    • kizia83 Re: Czynsze na "Sosnowej 1B" doganiają Warszawski 25.04.07, 21:07
      Jak najbardziej powinna zostać powołana jakaś komisja do zbadania naszej
      nieruchomości. Bo jest parę osób, które myślą tylko o sobie i o swoich
      interesach i obawiam się, że wyjdziemy na tym nie najlepiej. Pani G podobno nie
      cieszyła sie dobrą opinią w TBS dlatego została usunięta, tylko po jaka cholerę
      my ją zatrudniliśmy, skoro już inni nie chcieli, ale większością głosów zostało
      przegłosowane. Uważam, że powinna byc zatrudniona nowa osoba nie zwiazana z
      byłym zarzadem TBS. Nie zapominajmy, że jeszcze jakiś czas temu Pani G grała w
      jednej drużynie z TBS, gdzie uczciwością to sie nie popisali. Dlatego pomyślmy
      o tym bo będzie jeszcze gorzej. A słuchy chodzą, że podwyżka będzie kolejna.
      • lyrica Re: Czynsze na "Sosnowej 1B" doganiają Warszawski 25.04.07, 22:04
        Nawet nie chcę słyszeć o kolejnej podwyżce! To co zobaczyłam dzisiaj na kartce z
        nowym czynszem już mi wystarczy. Koszty utrzymania tego mieszkania są znacznie
        wyższe od tych, które ponosiłam na poprzednie lokum bliżej W-wy!
        Mniejmy nadzieję, że zajrzą tu jeszcze inni sąsiedzi i się wypowiedzą.
        • avista99 Re: Czynsze na "Sosnowej 1B" doganiają Warszawski 26.04.07, 12:02
          Macie rację. Mam podobne odczucia po ostatnim zebraniu. Nasi nowi zarzadzający w
          przedziwnie krótkim czasie stali się towarzystwem własnej adoracji, przyznając
          sobie także pewne przywileje. Chyba faktycznie musimy zacząć być czujniejsi.
          • rowena1 Re: Czynsze na "Sosnowej 1B" doganiają Warszawski 26.04.07, 15:26
            jestem jak najbardziej za. Kwota podwyżki jaką zobaczyłam na rozliczeniu
            czynszu wprawiła mnie w osłupienie!!!!A za miesiąc kolejne opłaty na
            zadłużenie - to naprawde jest nie do pomyślenia. Ja tez uważam, że sprawne oko
            księgowej powinno miec nad tym pieczę, bo sprawa robi sie coraz bardziej
            denerwująca. A te całe zebrania to jakas paranoja! Tyle czasu siedziec tam i
            czas tracić,a w rezultacie i tak nic nowego sie nie dowiedziałam.
            • avista99 Re: Czynsze na "Sosnowej 1B" doganiają Warszawski 30.04.07, 13:25
              rowena1 napisała:

> jestem jak najbardziej za. Kwota podwyżki jaką zobaczyłam na rozliczeniu
              > czynszu wprawiła mnie w osłupienie!!!!A za miesiąc kolejne opłaty na
              > zadłużenie - to naprawde jest nie do pomyślenia. Ja tez uważam, że sprawne oko
              > księgowej powinno miec nad tym pieczę, bo sprawa robi sie coraz bardziej
              > denerwująca. A te całe zebrania to jakas paranoja! Tyle czasu siedziec tam i
              > czas tracić,a w rezultacie i tak nic nowego sie nie dowiedziałam.

Jak to się nie dowiedziałaś? A na przykład to, że z nowym pojemnikiem do
              segregowania śmieci łaskawie pozostanie dawna stawka za wywóz, choć według
              wiedzy jednej z uczestniczek zebrania, zazwyczaj jest taniej, bo to na korzyść
              firmy. Albo jakieś dziwne historie z tymi "użytkami" za maszt. Albo, że dobrze
              byłoby, aby wszyscy partycypowali w opłatach za garaże, za czym dziwnie obstawał
              najnowszy "właściciel". Przypominam, że ten luksus nie był obowiązkowy. I o tym,
              że mieszkańcy, których stać na takie mieszkania, próbują oszczędzić na zwykłych
              regulatorach od ciepła, "pożyczając" je sobie z klatki schodowej. Pewnie
              niedługo powróci sprawa ochrony. Ja mimo wszystko jestem za obecną opcją, tj.
              całodobową. Propozycja wynajmowania za parę złotych emerytów na noce jest
              kiepska. Wiem z doświadczenia, że tacy dorabiacze albo śpią, albo popijają z
              koleżkami. A to, że do tej pory nic się nie stało na naszym osiedlu, nie jest
              argumentem, bo okazja czyni złodzieja, a co robią wandale widać na sąsiednim
              niestrzeżonym komunalnym osiedlu.
              • rowena1 Re: Czynsze na "Sosnowej 1B" doganiają Warszawski 07.05.07, 15:54
                no tak, masz racje, że troche spraw sie zebrało:).
                Przy okazji, świetne streszczenie zebrania i moze nastepnym razem poczytam o
                zebraniu na forum, i nie będe tracić czasu;)
    • gruba5 Re: Czynsze na "Sosnowej 1B" doganiają Warszawski 08.05.07, 20:41
      nareszcie tą sprawą ktos się zainteresował, wszyscy potrsfią tylko dużo mówić a
      jak przychodzi co do czego to nikt nie zaprotestował gdy podsunięto nam do
      podpisania podwyżkę, a kolejna szykuje się chyba od czerwca ta ze spłatą
      zadłużenia które pojawiło się w tajemniczy sposób i w tajemniczy sposób również
      zniknie bo jakoś nie chce mi się wierzyć że nie odcięto nam gazu mimo
      nieopłaconych rachunków.
      Niech ktoś się zajmie tą sprawą! najwyższy czas, bo niedługo bardziej będzie
      się nam opłacało mieszkać w centrum W-Wy.Mam pytanie zamierzcie spłacać
      zadłużenie wynikłe z czyjegoś niedopatrzenia? Bo dla mnie to absurd.
      • kizia83 Re: Czynsze na "Sosnowej 1B" doganiają Warszawski 09.05.07, 21:13
        Właśnie dlaczego ja mam spłacac zadłużenie sąsiadów bo tego nie rozumiem?
        jeżeli ktoś nie płaci to niech do tej osoby zostaną wyciągnięte konsekwencje a
        nie do uczciwych lokatorów którzy zawsze płacą na czas. Jesteśm z mężem
        wściekli bo sami nie zarabiamy kokosów ale czynsz zawsze płacimy na czas, ale
        to jest smieszne że mamy spłacać długi sąsiadów.Zarząd jest do dupy. Wyjdziemy
        na tym strasznie. A co zrobią jak nie zapłacę tego. Ja swój czynsz opłacam.
        Dziady cholerne. złodzieje
        • ilonadw Re: Czynsze na "Sosnowej 1B" doganiają Warszawski 10.05.07, 22:19
          hmmm, nie mamy spłacać zadłużenia sąsiadów tylko niedopłaty za ogrzewanie części
          wspólnych, które to podobno przejęliśmy od Arkany (ciekawe po co?!)
          • rowena1 Re: Czynsze na "Sosnowej 1B" doganiają Warszawski 14.05.07, 13:16
            no własnie, a czemu wczesniej nic nie wiedzieliśmy o tym zadłużeniu przejętym z
            Arkany? Przecież chyba powinniśmy wczesniej wiediec, że Arkana czegoś nie
            pospłacała? Wszystko to jakieś podejrzane...
            • pol300 Re: Czynsze na "Sosnowej 1B" doganiają Warszawski 13.06.07, 07:39
              Gorąco pozdrawiam wszystkich mieszkańców wspólnoty sosnowa1b, szczególnie dwie
              starsze PANIE one trzymają mnie przy życiu !!!!!!
              • rowena1 Re: Czynsze na "Sosnowej 1B" doganiają Warszawski 13.06.07, 12:31
                a ja pozdrawiam nowego uczestnika forum:) Oczywiście panie o których mowa
                również, przecież sa trzonem naszego osiedla;)
                • avista99 Re: Czynsze na "Sosnowej 1B" doganiają Warszawski 18.06.07, 16:49
                  A nie przeszkadza Wam ten osobnik przy Sosnowej 1, wiecznie hałasujacy,
                  sklecający tego wielkiego gruchota, ściągający co się da, tym wrakiem, na swoje
                  podwórko i kopcącym z przerdzewiałej rury na dachu nawet w środku lata?
                  • pol300 Re: Czynsze na "Sosnowej 1B" doganiają Warszawski 18.06.07, 18:06
                    Witaj !!!
                    Koleś niestety mieszkał tu przed NAMI, to ON z tego co wiem ma prawo nawet do
                    rozbiórki naszego bloczku. Ale można to inaczej załatwić:}. Kiedy jego samochód
                    stoi zaparkowany przy ulicy można dzwonić do naszej kochanej drogówki a to
                    dlatego że ulica Sosnowa jestr strefą zamieszkania a w niej według kodeksu
                    drogowego nie można parkować;}
                    Jeszcze jedno KIEROWCY PROSZĘ JEŹDZIĆ WOLNIEJ PO PARKINGU !!!!!!!!!!!
                    • avista99 Re: Czynsze na "Sosnowej 1B" doganiają Warszawski 19.06.07, 10:08
                      To raczej on powinien cieszyć się, że mu tej szopy nie rozebrano, bo była to
                      samowola budowlana. Niestety chyba juz zalegalizowana, a szkoda. Policja już tam
                      była (choć nie drogowa)i nadzór budowlany także - niestety bez efektów. Chyba
                      już tylko na ekologów liczyć można..
    • avista99 Re: Czynsze na "Sosnowej 1B" doganiają Warszawski 06.07.07, 15:15
      A co sądzicie o ostatniej kwocie czynszu?
      • lyrica Re: Czynsze na "Sosnowej 1B" doganiają Warszawski 06.07.07, 20:42
        a jest już jakaś nowa???
        • avista99 Re: Czynsze na "Sosnowej 1B" doganiają Warszawski 09.07.07, 15:07
          nowa ze spłata ogromnego zadłużenia za ogrzewanie. Najprawdopodobniej za jedną z
          suszarni, gdzie na maxa przy otwartych oknach (wg słów Pani Godos) grzało kilka
          osób, a spłacać będą wszyscy. Może warto by sprawdzić kto sobie sprawił
          ogrzewanie podłogowe?
          • lyrica Re: Czynsze na "Sosnowej 1B" doganiają Warszawski 09.07.07, 18:15
            a ile tam wyszło z metra? bo ja jeszcze nie dostałam - mogło by tak pozostać;)

co do teorii pani G... radzę nie brać do siebie jej wywodów - niemożliwe by ta
            niedopłata powstała tylko przez suszarnię w klatce nr 1, zresztą udowodniłam jej
            już nie raz, że ma błędne pojęcie o wielu sprawach
    • majkita Re: Czynsze na "Sosnowej 1B" doganiają Warszawski 16.08.07, 15:10
      Proszę wszystkich zainteresowanych o kontakt w sprawie odwołania
      zarządu na Sosnowej 1b.Nie wiem jak Wy ale ja mam dośc .
      • kizia83 Re: Czynsze na "Sosnowej 1B" doganiają Warszawski 19.08.07, 18:55
        Jestem także za odwołaniem.
    • lyrica Re: Czynsze na "Sosnowej 1B" doganiają Warszawski 16.08.07, 16:38
      majkita - napisałam na maila
      • rowena1 Re: Czynsze na "Sosnowej 1B" doganiają Warszawski 20.08.07, 11:24
        Jesli masz kogos odpowiedzialnego do zarządu, to ja jestem za. Moim
        zdaniem, ta osoba powinna sie tez orientować w ogólnej
        księgowości,żeby kwiatków nie narobić.
        • pol300 Re: Czynsze na "Sosnowej 1B" doganiają Warszawski 20.08.07, 12:35
          Zmienić..... a co dalej!!! Winą za wysokie opłaty jest mały blok
          gdyby było więcej mieszkańców można podzielić koszty na więcej
          osób.Dobrym pomysłem byłoby zlikwidować ochrone i zostać przy
          pilotach do bramy i kamerach przemysłowych gdzie 8 sztuk kosztuje ok
          2000 pln ale przy braku odpowiedzialności naszych kochanych dzieci
          które udostępniają kody wejściowe innym jest to niemożliwe a można
          zaoszczędzić ok 80-100 pln miesięcznie. Czyli z opłat 300 robi się
          200 pln
      • sosnowa1b Re: Czynsze na "Sosnowej 1B" doganiają Warszawski 21.08.07, 17:24
        A co o tym sądzą nasze Królowe z osiedla?! Dwie mega plotkary w
        podeszłym wieku obgadujące wszystko i wszystkich od rana do póżnych
        godzin wieczornych.PS.Do zarzadu je!!!!
    • sosnowa1b Re: Czynsze na "Sosnowej 1B" doganiają Warszawski 21.08.07, 17:21
      Co do czynszu to się zgadzam,jest zbyt wysoki,odnosnie zarządu też
      popieram -jak nie wymiana całego to za wszelką cenę trzeba usunąć
      tego "KARAKANA" ( bardziej wtajemniczeni wiedzą o kogo chodzi)Facet
      myśli że jest Bogiem tego osiedla!!! PS.Może kompleks...Pozdrawiam.
    • kizia83 Re: Czynsze na "Sosnowej 1B" doganiają Warszawski 22.08.07, 17:57
      Usunąć karakana dobre sobie ;) tez nie lubim z mężem tego kolesia.
      chore serce niby ma a lata jak wściekły tyle tylko ze pilnuje
      swojego interesu.
      • sosnowa1b Re: Czynsze na "Sosnowej 1B" doganiają Warszawski 22.08.07, 18:02
        Hej kizia83! Widzę że też jesteś wielbicielką " Króla " naszego
        osiedla,ja jak patrze na jego zachowanie to aż mnie krew zalewa!To
        prawda że martwi sie tylko o swój interes!Pozdrawiam.
        • pol300 Re: Czynsze na "Sosnowej 1B" doganiają Warszawski 23.08.07, 10:43
          Koleś jest do bani!!!!!!!!! jak cały ten blok.Wszyscy coś mówią a do
          realizacji lata świetlne.
          • rowena1 Re: Czynsze na "Sosnowej 1B" doganiają Warszawski 23.08.07, 12:59
            hihi, z tym Karakanem to już chyba coraz więcej osób wie o kogo
            chodzi?
            A propozycja dania tych pań do Zarządu jest świetna!!!Ale by
            zadządzały osiedlem - od razu byłaby zmiana regulaminu i cisza nocna
            od 20.00 do 8.00.:):):)
    • sosnowa1b Re: Czynsze na "Sosnowej 1B" doganiają Warszawski 23.08.07, 18:19
      ODBIERZMY IMMUNITET KARAKANOWI!!!!
      • kizia83 Re: Czynsze na "Sosnowej 1B" doganiają Warszawski 24.08.07, 15:18
        Precz z karakanami. A te dwie do zarzadu jak ulał pasuja. Ostatnio
        dowiedziałam sie ze jestem z mezem po rozwodzie co mnie bardzo
        zdziwiło. a plotka poszla od jednej starszej Pani tylko dlatego ze
        zbyt dlugo nie widzialy mojego meza. Zaraz dowiem sie ze jestem z
        sasiadem w ciazy. Dorosle kobiety a zachowuja sie jak dzieci. kiedys
        jednej wygarne co mysle o takim zachowaniu.
        • lusia114 Re: Czynsze na "Sosnowej 1B" doganiają Warszawski 26.08.07, 12:16
          Brawo!Myślałam ,że tylko ja się mam z nimi ale inni też maja ich
          dość. Słuchajcie kto pierwszy da im po uszach bo ja jestem już na
          etapie totalnej olewki starszych Pań!Drugi etap już niedługo,nie
          mogę sie doczekać.LUDZIE NIE DAJMY SOBIE WŁAZIC NA GŁOWY!!!!
        • lusia114 Re: Czynsze na "Sosnowej 1B" doganiają Warszawski 26.08.07, 12:21
          Odnośnie osoby „KARAKANA„, nie jest już w zarzadzie od ostatniego
          zebrania złożył rezygnację z tego co ja wiem.
          • lyrica Re: Czynsze na "Sosnowej 1B" doganiają Warszawski 26.08.07, 21:22
            jaka miła niespodzianka:)))
            • rowena1 Re: Czynsze na "Sosnowej 1B" doganiają Warszawski 27.08.07, 09:39
              a ja sobie nie przypominam zeby złożył rezygnację???
              Czyżbym przeoczyła ten ważny moment??
              • lusia114 Re: Czynsze na "Sosnowej 1B" doganiają Warszawski 28.08.07, 16:08
                rowena1 napisała:

> a ja sobie nie przypominam zeby złożył rezygnację???
                > Czyżbym przeoczyła ten ważny moment??
                Po zebraniu zrezygnował ”podobno„rozmawiałam z jego żoną i tak
                powiedziała że na jego miejscu jest ktoś inny nie znam imienia.
                • sosnowa1b Re: Czynsze na "Sosnowej 1B" doganiają Warszawski 28.08.07, 16:43
                  Witam,skoro ochrona nie jest od otwierania bramy to od czego jest,skoro nawet po
                  osiedlu nie chodzi tylko śpi w tej budzie!!! Osoba która sadzi inaczej ma chyba
                  za dużo pieniedzy skoro płaci co miesiąc czynsz miedzy innymi na tych CIECI!!!
            • sosnowa1b Re: Czynsze na "Sosnowej 1B" doganiają Warszawski 27.08.07, 17:03
              Gdyby nie był już w zarzadzie to nie zaganiałby do pracy tych "fachowców" od
              malowania ogrodzenia!
            • sosnowa1b Re: Czynsze na "Sosnowej 1B" doganiają Warszawski 27.08.07, 17:06
              Mam już dość stania pod bramą przy wjeżdzie i wyjeżdzie z osiedla,Ci panowie z "
              ochrony " znaczy się ciecie troszkę ostatnio nam przysypiają prawda?Pozdrawiam.
              • pol300 Re: Czynsze na "Sosnowej 1B" doganiają Warszawski 28.08.07, 07:03
                Drogi-a <sosnowa1b> ochrona niejest od otwierania bramy!!!!!
                Proszę nabyć pilot od bramy !!! Czy bramke wejściową też ma otwierać
                TOBIE ochrona.Najgorsze jest to że często Państwo używają klakson a
                można podnieść swoje cztery litery i otworzyć brame od środka.
                • rowena1 Re: Czynsze na "Sosnowej 1B" doganiają Warszawski 28.08.07, 09:22
                  Szanowny "pol300", ja podzielam zdanie "sosnowa1b", poniewaz uważam
                  że nasza "ochrona" nie ma aż tak wielkiego terenu do obejścia, żeby
                  nie móc otworzyc bramy. Poza tym uważam, że nie po to płacimy kupe
                  pieniedzy za tych panów, którzy ruszają sie jak muchy w smole,
                  żebyśmy dodatkowo musieli płacic zqa piloty. Gdyby nie było ochrony
                  na osiedlu, to rozumiem, że wszyscy nabywaja piloty i bez problemu,
                  ale w takim przypadku uważam to za absurd.
                  I tych używających klaksonu pod brama w zupełności rozumiem.
                  I cos chyba trzeba wreszcie zrobic z tymi panami z ochrony, bo to
                  jest naprawdę karygodne - nikogo nie pytaja przy wjeździe na teren
                  do kogo przyjechał, wpuszczaja wszystkich jak leci.
                  OBECNA OCHRONA TO TOTALNA PORAŻKA!!!!
                  • pol300 Re: Czynsze na "Sosnowej 1B" doganiają Warszawski 28.08.07, 13:40
                    Nadal będe twierdzić że ochrona niejest od otwierania bramy, trzeba
                    ją zlikwidować i jeszcze jedno dlaczego państwo nie mówią o tych
                    problemach w czasi zebrań.
                    • lyrica Re: Czynsze na "Sosnowej 1B" doganiają Warszawski 28.08.07, 14:42
                      Podzielam opinię w kwestii wpuszczania wszystkich "jak leci" na
                      teren osiedla. Za każdym razem pytam swoich gości czy ich ktoś pytał
                      do kogo przyjechali i zawsze jest jedna odpowiedź: NIE... i z
                      pewnością na najbliższym zebraniu (kiedy ono będzie?) ten temat
                      zostanie poruszony;) Ale wpuszczanie to jedno, a nie reagowanie na
                      grupki podpitej młodzieży to drugie. Byłam świadkiem
                      jak "ochroniarz" chował się do budki jak tylko rozwrzeszczana grupka
                      zbliżała się do osiedla, podeszli do domofonu, powciskali na
                      domofonie co się dało i jeszcze mnie poprzedrzeźniali, bo zwróciłam
                      im uwagę - akurat byłam na dworzu, a "ochroniarz" nawet nosa nie
                      wychylił! To JA poszłam i zresetowałam domofon! Szkoda pieniędzy na
                      taką "ochronę"...

A otwieranie bramy to już inny problem. Uważam, że jak ochroniarz
                      jest akurat obok to powinien otworzyć, bo raczej na znudzonego
                      wygląda i nic mu się nie stanie (bo pilota można np. zapomnieć). Ale
                      równocześnie mówię NIE trąbieniu - zwłaszcza późnym wieczorem i nocą.
                      • rowena1 Re: Czynsze na "Sosnowej 1B" doganiają Warszawski 28.08.07, 15:32
                        ostatnie zebranie było jakoś w marcu, czy kwietniu i oczywiście
                        poruszałam wątek "leniwych" niektórych ochroniarzy, bo wtedy był to
                        czas kiedy nie wszyscy tak podchodzili do pracy, a teraz niestey to
                        juz katastrofa.
                        Rzecz jasna w nocy trąbić nie zamierzam, ale w ciągu dnia i owszem,
                        bo ochrona ma na stanie pilota i żaden problem, żeby brame otworzyć,
                        nie trzeba do niej biec. Troche chęci do pracy wystarczy.
                      • mega07 Re: Czynsze na "Sosnowej 1B" doganiają Warszawski 28.08.07, 21:57
                        Trąbiłem i będe trabił przed wjazdem na osiedle,jeśłi komuś to nie pasuje to
                        niech ma pretensje do ochrony PS.oczywiście do 22.00,do ciszy nocnej.
    • rowena1 Re: Czynsze na "Sosnowej 1B" doganiają Warszawski 28.08.07, 15:35
      i jeszcze pytanie do czego na naszym osiedlu jest ochrona, jeśli
      problem strwarza otwieranie bramy???
      Jeśli maja taki szeroki zakres działania, to prosze o przedstawienie
      zakresu obowiązków ochroniarza stacjonującego na ul. Sosnowa 1b.
      Oczywiście nie omieszkam poruszyć problemu ochrony do administracji.
    • mega07 Re: Czynsze na "Sosnowej 1B" doganiają Warszawski 28.08.07, 21:54
      Do polo300- ja nie po to płace za ochrone żebym musiał jeszcze kupować pilota do
      bramy!Może wogóle zrezygnujemy z ochrony,skoro brame otwierają sporadycznie,po
      osiedlu nie chodzą tylko spią w budzie,po co nam ochrona,czynsz troche
      spadnie...!!!!
      • pol300 Re: Czynsze na "Sosnowej 1B" doganiają Warszawski 29.08.07, 07:08
        Bardzo się ciesze że Państwo tak bardzo zaczeli interesować
        pracownikami ocrony. Jestem za jej zlikwidowaniem i umieszczeniem
        monitoringu poprzez zainstalowanie kamer.Należy ponumerować miejsca
        parkingowe i wprowadzić bezwzględny wymóg wkładania za szyby
        pojazdów przepustek.Jestem za maksymalnym obniżeniem kosztów opłat
        miesięcznych jakie wszyscy ponosimy. ZLIKWIDOWAĆ OCHRONE !!!!!!
    • mega07 Re: Czynsze na "Sosnowej 1B" doganiają Warszawski 29.08.07, 08:31
      Tylko kto będzie obsługiwał ten monitoring?może nasze starsze panie,one i tak
      nie mają co robić!
    • kizia83 Re: Czynsze na "Sosnowej 1B" doganiają Warszawski 29.08.07, 08:41
      Jakoś mieszkańcy koło Lidla nie mają ochrony, mają tylko piloty i
      też świetnie funkcjonują. Blok jest dobrze utrzymany a ludzie sami
      dbają o swój teren. Koszty mają mniejsze. A u nas straż by była. Te
      starsze Panie zamiast plotami niech się zajmą doglądaniem. A ochrona
      jest do niczego nasz znajomy sie zdziwił ze po godzinie 3.00 został
      wpuszczony na teren bez żadnego zapytania do kogo jedzie. W sumie
      złodziej też by wjechał. Nie ufam tej ochronie i w żaden sposób nie
      czuję się bezpieczna. Tylko pamiętajmy że od naszego gadania nic się
      nie zmieni. Musimy działać sąsiedzi. W grupie siła.
      • rowena1 Re: Czynsze na "Sosnowej 1B" doganiają Warszawski 29.08.07, 09:28
        tzrźwo patrząc na całą tą sprawe z ochroną, uważam, że należałoby
        aby Zarząd lub administrator przedstawił na zwołanym zebraniu
        mieszkańcom ofertę na monitoring i schemat jego działania.
        Nastepnie przedstawić zakres obowiązków ochrony (z umowy).
        Wiem, że pojawiło sie kilka opinii o tym, żeby mieszkańcy sami
        doglądali osiedla - tez należałoby przedstawić wszystkim forme, jak
        miałoby to wyglądąć.
        Jednym słowem, wszystkie propozycje trzeba by było przeanalizować i
        na końcu dokonac finalizacji poprzez głosowanie - jaką forme ochrony
        przyjmujemy.
        Do tej pory byłam za tym żeby nie rezygnowac z ochrony, ale chętnie
        wysłuchałabym alternatywnych propozycji.
        Takie jest moje zdanie, prosze o odpowiedzi co Państwo o tym sądzą?
        • avista99 Re: Czynsze na "Sosnowej 1B" doganiają Warszawski 18.09.07, 13:10
          Ostatnio jest bardzo duża rotacja jeśli chodzi o
          naszych "ochroniarzy". Niestety te zmiany sa z coraz gorszą
          jakościa. Był nawet jeden, który po zmianie kodów(o czym nie
          zdąrzono wtedy wszystkich powiadomić)nie chciał mnie (i nie tylko)
          wpuścić, ani podać nowego kodu, twierdząc, że nie ma obowiązku znać
          mieszkańców.. noo.. skoro my go zatrudniamy, a jemu nie chce poznać
          się setki zaledwie mieszkańców.. Pan już oczywiście nie pracuje.
          Kilku było, moim zdaniem, naprawdę w porządku i szanujących tę
          pracę, choć nie sprawdzałem ich w dyscyplinie szybkosci otwierania
          pilotem bramy. Uważam za dziwactwo, aby sknerzyć 70 zł na pilota.. a
          potem zrzędzić bez końca, bo akurat ochroniarz poszedł za potrzebą.
          Jestem przeciwny rezygnowania z ochrony, bo wtedy mozna zapomnieć o
          zostawianiu rowerów, wózków czy radia w samochodzie itp. Raczej
          należałoby negocjować opłatę z agencją i wybrać najlepszych z ich
          pracowników, a nie trzymać tych chowajacych się w budzie. Chyba, że
          faktycznie dozbroimy nasze wszystkowiedzące i widzące dwie starsze
          Panie..
    • kizia83 Re: Czynsze na "Sosnowej 1B" doganiają Warszawski 19.10.07, 19:17
      Powoli chyba umiera nasz wątek a póki co szykuje się kolejna
      podwyżka. Panowie ochroniarze zrobili bunt. Albo kasa albo
      odchodzimy. Myślę, że bez nich Sosnowa nie padnie.
      • mega07 Re: Czynsze na "Sosnowej 1B" doganiają Warszawski 20.10.07, 14:41
        Dla mnie to mogą odejść i w tej chwili, do niczego są tutaj nie potrzebni także
        trzeba ich jak najszybciej pogonić, a za pieniądze które im płaciliśmy załóżmy
        kablówke na osiedlu.
        • ollliwa1 Re: Czynsze na "Sosnowej 1B" doganiają Warszawski 08.11.07, 16:35
          Ja w kwestii kablówki czy ktoś się interesował co musimy zrobić i
          ilu musi być chętnych żeby nam podłączyli???
          Może warto by było coś w tym kierunku zacząć działać:)
          • guido123 Re: Czynsze na "Sosnowej 1B" doganiają Warszawski 14.11.07, 17:33
            Pozdrawiam mieszkańców Sosnowej. Uważam że obowiązki ochrony powinny
            być jasno i wyrażnie przedstawione na najbliższym zebraniu, nie
            musimy zastanawiać się czy mają otwierać bramę czy nie.Jeżeli chodzi
            o miejsca parkingowe to jestem za ponumerowaniem i przydzieleniem
            drogą losową adekwatnie do miejsca zamieszkania tj.(miejsca
            parkingowe można podzielić na sektory najbliższe naszym klatkom i
            wylosować z pośród mieszkańców tych klatek), na razie proszę o
            stawianie samochodów prawidłowo. Czy to tak trudno wiechać między
            dwie linnie? Mam też wątpliwości co do kosztów zarządu, miesięcznie
            wynoszą około stu pln od mieszkania co przy 73 lokalach daje sumę
            około 7000 pln, uważam że powinniśmy mieć wgląd co do tego jak one
            są rozporządzane tzn. w jakich ilościach i dla kogo są przeznaczone.
            Może zastanówmy się co do firmy sprzątającej czy na rynku nie ma
            tańszej, mam wrażenie żę ten Pan, który kosi trawniki nieżle ściemnia
            (to co on kosi przez kilka dni można przecież wykosić przez jeden).A
            propo plotkarzy jak się wam nudzi zapiszcie się do kółka
            różańcowego. Denerwuje mnie widok paskudnych blaszanych garaży,
            proponuje zasadzić trochę drzew przy parkanie, będzie ładniej oraz
            ekologicznie.Pozdrawiam!
            • avista99 Re: Czynsze na "Sosnowej 1B" doganiają Warszawski 17.11.07, 10:09
              Nawiązując do dwóch ostatnich wpisów.. jeśli ktoś z nas jest zorientowany co do
              kablówki, to może przedstawi nam na forum jakby to wyglądałoby w praktyce (ilość
              osób, cena itp.)
              Ponumerowanie i przypisanie miejsc nie jest złym pomysłem i pewnie obyłoby się
              nawet bez losowania, bo każdy i tak stawia samochód w tym samym miejscu, dopóki
              nie namiesza jakieś gościnne auto.
              Wychodzę do pracy o różnych porach dnia i jeszcze nie natrafiłem, aby "Pan który
              kosi" nie był czymś zajęty. Myślę, że dobrze wykonuje swoją pracę, a że wolno
              kosi wynika, że robi w tym czasie i inne rzeczy.
              Dobry pomysł, abyśmy mieli jako taką orientację w poczynaniach zarządu. Może
              warto by poprosić o comiesięczne zestawienie dla mieszkańców. Wybranie
              najkorzystniejszej oferty firmy sprzątającej, to chyba właśnie w gestii zarządu..
              Coś mi się wydaje, że były kiedyś posadzone drzewka przy parkanie. Można powtórzyć.
              Ciekawe co dzieje się z drugą suszarnią, w której były przez rok czyjeś klamoty.
              Skoro nie spełnia swojej roli, to może by jakoś zagospodarować to pomieszczenie,
              na pożytek mieszkańców. Byleby nie to wspomniane kółko różańcowe..
    • avista99 Re: Czynsze na "Sosnowej 1B" doganiają Warszawski 23.12.07, 11:44
      WSZYSTKIM MIESZKAŃCOM NASZEGO OSIEDLA - SKŁADAM SĄSIEDZKIE ŻYCZENIA WESOŁYCH
      ŚWIĄT!!!
      • rowena1 Re: Czynsze na "Sosnowej 1B" doganiają Warszawski 26.12.07, 22:31
        bardzo dziękuję i ja również przyłączam się do życzeń dla wszystkich sąsiadów:)
    • majkita No i co? Jest poprawa ? 14.07.08, 10:56
      Jak oceniacie obniżkę czynszu ?
      • rowena1 Re: No i co? Jest poprawa ? 14.07.08, 13:57
        przepraszam, jaka obniżka????Czyżbym coś przeoczyła??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka