Dodaj do ulubionych

Royal Energy

27.05.20, 11:13
Ponawiam moje pytanie, bo chyba otwarłam zamknięte forum... i nie ma odpowiedzi na mój wątek...

Witam, jestem po wizycie kilku przedstawicieli fotowoltaiki. Najkorzystniejsza na pierwszy rzut oka oferta z firmy Royal Energy, 20 lat gwarancji na falownik i 25 lat na panele, przy konkurencyjnej cenie.

Czy ktoś z Was ma doświadczenia z tą firmą?
Jaki jest czas realizacji? Jak z wykonaniem samej instalacji?
Obserwuj wątek
    • tomasz.ledwig Re: Royal Energy 28.05.20, 17:54
      Nie byli najtańsi, ale zależało mi na solaredge. Wszystko solidnie i terminowo. Jedynie do czego mogę się doczepić, to panowie po pracy mogliby większą uwagę zwrócić na posprzątanie po sobie.
      • mituraanna Re: Royal Energy 02.03.21, 13:54
        U mnie nie zostawili nawet najmniejszego papierka. Nawet dach myli po szlifowaniu dachówek :)
    • agnieszkajamrozik65 Re: Royal Energy 28.05.20, 17:55
      Dzięki. Napiszesz jeszcze ile czekałeś na instalację od podpisania umowy?
    • tomasz.ledwig Re: Royal Energy 28.05.20, 17:56
      około 3 tygodni
    • chmielak.mikolow Re: Royal Energy 28.05.20, 18:24
      Skromne 3,5 kw na garażu, działa sprawnie wszystko. Zamontowane chyba w dwa tygodnie po wizycie przedstawiciela. Sama instalacja około 6h, 3 monterów. Długo czekałem na wymianę licznika na 2 kierunkowy, ale to podobno z powodu koronowirusa i pandemii. Ja nie przebierałem w ofertach i może źle zrobiłem, choć na takiej małej instalacja raczej dużo nie mogłem przepłacić.
    • agnieszkajamrozik65 Re: Royal Energy 31.05.20, 10:57
      Stało się podpisałam wczoraj umowę. Instalacja podobno za 3 tygodnie... zobaczymy :)
      • agnieszkajamrozik65 Re: Royal Energy 08.07.20, 12:50
        Doczekałam się... były poślizgi z terminami, rzekomo z przyczyn atmosferycznych. Tak czy owak, instalacja na dachu, wszystko jest ok jak na tą chwilę. Czekamy teraz na wymianę licznika.
    • michael.online76 Re: Royal Energy 31.05.20, 21:09
      U mnie niestety pierwszy termin nie doszedł do skutku, bo pogoda nie pozwoliła. Za drugim podejściem wszystko poszło już dobrze. Co prawda montaż miał trwać jeden dzień, przeciągneło się do dwuch, ale działa to jest ważne.
    • arekkantor.mys Re: Royal Energy 02.06.20, 21:29
      U mnie jutro montują. Dam znać czy ich nie pogoniłem ;)
    • pawel.pietrzak.71 Re: Royal Energy 09.06.20, 10:31
      Firmę Royal Energy wybraliśmy z racji bardzo dobrej obsługi procesu sprzedaży i najlepszej jakości produktów. Tego samego dnia nawiązano z nami kontakt i umówiliśmy się na spotkanie. Realizacja była sprawna i bez opóźnień. Komunikacja z firmą na bardzo wysokim poziomie. Polecam serdecznie i w razie pytań proszę pisać.
      • anonimowy_2003 Re: Royal Energy 27.01.23, 20:15
        Ile fotowoltaika wyprodukowała prądu w ciągu roku?
    • edyta.tamborek Re: Royal Energy 15.06.20, 14:00
      Spośród 3 firm, które składały mi oferty na instalację fotowoltaiczną, oferta firmy Royal Energy wyróżniała się profesjonalizmem, rzetelnością i elastycznością. Na moja prośbę przedstawiono mi kilka wariantów do wyboru, cały czas z pełną informacją co do materiałów, różnic pomiędzy nimi jak i cen. To pozwoliło mi z pełną świadomością wybrać odpowiedni system jak i doprowadzić do końca cały proces, czyli do montażu zestawu o mocy 6,9 kWp i podłączenia licznika przez Tauron.
      Polecam z pełną odpowiedzialnością.
    • arekkantor.mys Re: Royal Energy 15.06.20, 15:08
      No to daję znać, że nie pogoniłem ;) Instalacja przeciągneła się do dwóch dni, bo trochę deszcz przeszkadzał. Wszystko ok na tą chwilę, czekamy teraz na wymianę licznika.
    • agnieszkajamrozik65 Re: Royal Energy 08.07.20, 13:04
      Ile Wy czekaliście na wymianę licznika?
    • krolkarol5607 Re: Royal Energy 08.07.20, 13:50
      Konkret, bardzo miły kontakt od samego początku, przedstawiciel na 5+, montaż bez zarzutu. Wszystko działa .
      Bardzo sprawna i miła ekipa montażystów. Polecam, pełna profeska.
    • mituraanna Re: Royal Energy 02.03.21, 13:52
      9,9 kwh zamontowane w zeszły piątek. Jestem zdumiona, bo spora instalacja ogarnięta w jeden dzień. Miałam dwie "kontr" oferty w podobnych cenach. To co mnie przekonało to przesłany do mnie na maila, kilkunastostronicowy projekt instalacji. Pełna wizualizacja i opis, jestem Kobietą, ale takie elementy są dla mnie istotne. Wszytko czytelnie opisane, wyliczone. Sam montaż przebiegł sprawnie /chętnie dodam zdjęcia ale nie widzę tutaj takiej opcji/, realizacja o dziwo po tygodniu od podpisania umowy.
      • mituraanna Re: Royal Energy 02.03.21, 13:53
        Teraz tylko z niecierpliwością czekam na licznik od Taurona, bo słońce świeci aż mio :)
        • iwona.nonckiewicz87 Re: Royal Energy 08.04.22, 10:29
          Szczerze mówiąc nie mam doświadczenia z tą firmą, więc się nie wypowiem ;) Na pewno decydując się na fotowoltaikę warto od razu pomyśleć o pompie ciepła, by to jakoś wszystko połączyć. Z takiego rozwiązania w zasadzie płyną ogromne korzyści, bo instalacja fotowoltaiczna produkuje prąd, który potem dochodzi do pompy ciepła, a ta z kolei ogrzewa dom. Warto więcej w tym temacie poczytać tutaj e-energia.pl/
    • kawkanawynos Re: Royal Energy 20.01.23, 13:14
      Polecam sprawdzić jeszcze tę firme www.energy-on.pl/ oni też się zajmują fotowoltaiką. Ja co prawda zakładałam klimatyzację, ale jestem mega zadowolona z tej firmy :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka