GoĹÄ: ZBYCH IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.09, 20:54 czy używaliście impregnatu Aglo Protect ? znalazlem to na stronie www.proud.com.pl co o nich myslicie..chyba sa OK? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: menda Re: Impregnacja kamienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.09, 11:10 Naiwny czy głupi? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ZBYCH Re: Impregnacja kamienia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.09, 19:05 glupi Odpowiedz Link Zgłoś
pisz_na_berdyczow Re: Impregnacja kamienia 05.01.09, 00:35 ja mam zaufanie tylko do tzw Stone Soap Odpowiedz Link Zgłoś
sapi.pl Re: Impregnacja kamienia 25.03.09, 14:53 Zajmuję się sprzedażą kamienia naturalnego (nie ma co tu ukrywać). Mamy w swojej sprzedaży różne preparaty firmy Lithofin do impregnacji kamienia. Są też środki, pielęgnująco- czyszczące. Jeśli chodzi o wydajność to zazwyczaj 1 lit starcza na ok. 20 m2. Należy pamiętam, że szczególnie na początku trzeba przynajmniej 2-3 porządnie zaimpregnować, żeby uchronić kamień od wszelkich plam czy niekorzystnych czynników. Przed nałożeniem preparatu należy kamień dokładnie umyć (nawet zwykłą szmatką z wodą). Na koniec dodam tylko, że klienci chwalą sobie te produkty i jak do tej pory jest wszystko OK :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
projektant_wnetrz_szoka Re: Impregnacja kamienia 26.06.11, 13:39 witam serdecznie mam prośbę Z tego co piszesz zajmujesz się sprzedażą środków do impregnacji kamienia. Potrzebuję impregnatu, który nada jednocześnie połysk i zabezpieczy oraz wypełni nierówna powierzchnię. Kamień nieregularny - kawałki ,mozaika, do tego fugi- dużo fug... . Co polecasz ? Czy możesz mi to wysłać za pobraniem? Szukałam żywić poliestrowych , ale nie wiem czy ekipa remontowa poradzi sobie z tym i czy to właściwy kierunek . Obawiam się że to co dobre dla kamienia ... zaszkodzi fugom. Bardzo zależy mi również na uzyskaniu połysku i efektu mokrego kamienia. Wiem że lista życzeń jest długa a do tego goni mnie czas... p.s.przed fugowaniem kamień zabezpieczyłam impregnatem do kamieni i marmurów .Kamień teraz szorują wodą by zmyć resztki fugi która osiadła na powierzchni.Musimy przejść do dalszych etapów ,a nie wiem czego użyć , ba chciała bym aby mi to po prostu wysłano za pobraniem. Zawsze zlecam wykonanie firmom specjalistycznym i nie martwię się takim technicznymi kwestiami. Ale to wyjątkowe zlecenie..a ta ekipa nigdy nie miała do czynienia z kamieniem... Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
mezar73 Re: Impregnacja kamienia 25.03.09, 15:51 Kamieniarz zachwalał impregnat firmy FILA (www.filachim.com) Odpowiedz Link Zgłoś
pawelek12041982 Re: Impregnacja kamienia 29.05.09, 15:33 witam zapraszam Pana na nasza stronę www.do-kamienia.pl Pomogę dobrać panu odpowiednie środki renomowanych firm do impregnacji. Zapraszam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Maciek Re: Impregnacja kamienia IP: *.chello.pl 02.04.10, 14:05 Ja osobiscie polecam impregnaty Lithofina, to sa niemieckie srodki, wybor jest dosc duzy (praktycznie do wszystkich powierzchni z kamienia). Ja jestem zadowolony. Nie zmienia poblysku, barwy kamienia a przy okazji chroni na dlugo (ja powtarzam impregnacje co 12 miesiecy). Tanio mozna je kupic na Allegro: www.allegro.pl/item984667665_lithofin_podstawowa_orchrona_impregnacja_kamienia.html Jest jeszcze jakas jedna niemiecka firma, ale nie korzystalem z ich srodków. Odpowiedz Link Zgłoś
axecius Re: Impregnacja kamienia 31.05.19, 23:03 A czy do granitowych blatów kuchennych, konkretnie z prodmar.com.pl/ się nadaje? Oczywiście widzę, że te produkty są polecane między innymi do impregnacji granitu, chodzi mi jednak o to, czy Pan je osobiście sprawdzał. Blaty są przepięknie wykonane i dlatego szukam środków sprawdzonych przez użytkowników, nie chcę ryzykować ich zniszczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Lithofin. Re: Impregnacja kamienia IP: *.chello.pl 02.04.10, 14:12 Ja proponuje także produkty niemieckiej firmy Lithofin. Jestem jego przedstawicielem na terenie Polski i gwarantuje najniższe ceny. Zapraszam na naszą stronę internetową lub na Allegro. www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=16568800 Produkty Lithofin do marmuru, kamienia naturalnego, lastryka, oraz wyrobów betonowych o obrobionej powierzchni zostały opracowane specjalnie z myślą o szlachetnych materiałach. Spełniają wszystkie wymogi odnośnie delikatnego czyszczenia i najlepszej ochrony oraz optymalnej pielengnacji. Mamy w ofercie także inne produkty przeznaczone do płytek ceramicznych, klinkieru, kamionki szlachetnej, oraz do płytek z terakoty. Posiadamy wszystkie atesty. Do każdego produkty dadajemy POLSKA instrukcje i karte produktu. PROSZE SPRAWDZIC NASZE NAJNIZSZE CENY NA POSLKIM RYNKU. Odpowiedz Link Zgłoś
projektant_wnetrz_szoka Re: Impregnacja kamienia 26.06.11, 13:43 witam serdecznie mam prośbę Z tego co piszesz zajmujesz się sprzedażą środków do impregnacji kamienia. Potrzebuję impregnatu, który nada jednocześnie połysk i zabezpieczy oraz wypełni nierówna powierzchnię. Kamień nieregularny - kawałki ,mozaika, do tego fugi- dużo fug... . Co polecasz ? Czy możesz mi to wysłać za pobraniem? Szukałam żywić poliestrowych , ale nie wiem czy ekipa remontowa poradzi sobie z tym i czy to właściwy kierunek . Obawiam się że to co dobre dla kamienia ... zaszkodzi fugom. Bardzo zależy mi również na uzyskaniu połysku i efektu mokrego kamienia. Wiem że lista życzeń jest długa a do tego goni mnie czas... p.s.przed fugowaniem kamień zabezpieczyłam impregnatem do kamieni i marmurów .Kamień teraz szorują wodą by zmyć resztki fugi która osiadła na powierzchni.Musimy przejść do dalszych etapów ,a nie wiem czego użyć , ba chciała bym aby mi to po prostu wysłano za pobraniem. Zawsze zlecam wykonanie firmom specjalistycznym i nie martwię się takim technicznymi kwestiami. Ale to wyjątkowe zlecenie..a ta ekipa nigdy nie miała do czynienia z kamieniem... Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc. Iwona Szoka Projektowanie i aranżacja wnętrz www.twojeja.pl 512139844 bss@onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: cromwell Re: Impregnacja kamienia IP: *.163.246.94.ip4.artcom.pl 05.07.11, 18:46 iwono droga takiego efektu nie uzyskasz po impregnacie te w wiekszosci kieruja sie w strone nie ingerowania w strukture kamienia jedyny srodek jaki mi na mysl przychodzi to lakier do kamienia firmy levis stone produkt przynajmniej od roku wycofany z produkcji ale jeszcze znajdziesz go w roznych sklepach lakierek daje to czego wymagasz tylko radze stosowac go w pomieszczeniach zamknietych lub zadaszonych w przypadku bezposredniej dzialalnosci czynnikow atmosferycznych produkt zmienia swoje wlasciwosci pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
projektant_wnetrz_szoka Re: Impregnacja kamienia 05.07.11, 21:25 dziękuję bardzo za odpowiedź .. niestety łazienka .. woda , okno , podgrzewana podłoga na której znajdują się owe kamienie .. więc nie będę nawet próbowała , ale bardzo dziękuję pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: cromwell Re: Impregnacja kamienia IP: *.163.246.94.ip4.artcom.pl 08.07.11, 18:53 lazienka woda okno i podgrzewana podloga to nie jest to o czym pisze jednak podoba mi sie twoje podejscie do tematu pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
projektant_wnetrz_szoka Re: Impregnacja kamienia 10.07.11, 17:59 Dziękuję za odpowiedź czyli myślisz ,że mogę użyć go na podgrzewana podłogę wyłożoną kamieniem ? która będzie regularnie moczona ? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: cromwell Re: Impregnacja kamienia IP: *.163.246.94.ip4.artcom.pl 12.07.11, 16:26 nie mam pojecia umowmy sie tak w wekend jade jak zwykle na ranczo tym razem na dluzej sprawdze u goscia jak zachowuje sie lakier levisa i dam znac kladlem go na wyrazne jego polecenie 3 lata wstecz pocieszajace jest to ze malowane lakierem ogrodzenie z piaskowca wrocilo do stanu pierwotnego bez przebarwien luszczen czy sladow wszelakich niestety nie malowalem kamienia w lazience jezeli jestes nadal zdeterminowana a moje spostrzyzyki nastroja cie pozytywnie proponuje zrobic probe w niewidocznym miejscu i nacierac wszelkimi srodkami do sprzatania lazienek czas pokaze czy to dobry srodek pewnie myslisz ze zwariowalem powiem ci w sekrecie ze tak wlasnie sprawdzam wiekszosc srodkow jakos nie mam zaufania do belkotu marketingowcow pzdr. ps np w zeszlym roku sprawzdzalem impregnat do elewacji klinkierow i innych tytana pod katem impregnacji kominow z klinkieru po roku musze stwierdzic ze daje rade Odpowiedz Link Zgłoś
projektant_wnetrz_szoka Re: Impregnacja kamienia 12.07.11, 17:45 Dziękuję za informację , oczywiście rady na pewno się przydadzą. Bardzo często "używam" w projektach kamieni drewna , różnych tyków . A ,że nie mam zaufania do tego jak ekipy budowlane to zrealizują , sprawdzam różne środki i materiały budowlane pod różnym kontekstem , tak aby mieć pewność że to co wymyślę będzie trwałe i nadawało się "do życia " nie tylko do zdjęcia do katalogu pt" popatrz ale nie używaj i nie dotykaj " Jeśli nie sprawi ci to kłopotu to będę zobowiązana za informację . Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuje Iwona Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: cromwell Re: Impregnacja kamienia IP: *.163.246.94.ip4.artcom.pl 27.07.11, 21:51 nie ma lekko im bardziej draze temat tym wiecej pytan niz odpowiedzi przede wszystkim lakier spisuje sie dobrze pod zadaszeniem mysle ze w lazience to dodaktowa promocja z uwagi na promieniowanie UV po 3 latach nie stracil polysku gorzej z przebarwieniami tzn przebarwien pod lakierem nie widac tylko kamien i cementowa spoina wyschly uwidaczniajac ich przewidziana barwe od mokrego cementu po delikatny popiel/ wlasciwie to szarosc gleboka widze/ zwlaszcza cementowe spoiny wyjasnialy pod powloka czyli z "mokrego kamienia" nici po drugie produkt byl zakazany przez unie a pozniej dopuszczony do sprzedazy i nijak sie nie dowiesz czy zmieniono sklad chemiczny czy tylko dopuszczono stary produkt do sprzedazy normalnie kanal nie dowiesz sie konkretow szkoda kasy i nerwow pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
projektant_wnetrz_szoka Re: Impregnacja kamienia 27.07.11, 22:22 Dziękuję ci bardzo :-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: nanoprodukty Re: Impregnacja kamienia IP: 81.210.24.* 18.10.11, 15:14 Ja polecałabym jeszcze rozważyć nanoimpregnaty. To ciekawy i może jeszcze mało znany temat. Prowadzę sklep na stronie www.nanoprodukty.com i mam do zaproponowania dwa produkty: NS200 C2 i NS200 B2 PLUS Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pawel Re: Impregnacja kamienia IP: *.t-mobile.pl 16.12.11, 13:15 ja używałem NS 200 C2 i polecam go bardzo Kamień zabespieczony nie chłonie wody i brudu łatwy w czyszczeniu i co ważne nie zmienił koloru Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: SylwesterZ Re: Impregnacja kamienia IP: *.adsl.inetia.pl 29.12.10, 17:48 Lepszy jest moim zdaniem Sele 505. Mało znany jeszcze impregnat do kamienia, ale za to skuteczny, bo wypróbowałem. Konserwuje, chroni przed zarysowaniami i ma antypoślizg. Odpowiedz Link Zgłoś
cromwell1 Re: Impregnacja kamienia 29.12.10, 19:48 nosz kjm sylwester zamiast zajac sie imieninami wyszukal watek sprzed wiekow i sie wypowiada oczywiscie impragnacja kamienia w zimie to jak sianokosy w czerwcu ciekawe jak impregnat moze chronic przed zarysowaniami i co to antyposlizg to raczej nowomowa sprzedawcy a sylwek tylko powtarza zeby zarobic 50 groszy od posta widac brakuje do imprezy Odpowiedz Link Zgłoś
blechert.pl Re: Impregnacja kamienia 03.07.11, 17:30 Antypoślizg na płytach granitowych uzyskuje się przez płomieniowanie. Granit staje się wtedy szorstki jak papier ścierny. Fotki na www.blechert.pl Impregnat nie ma tu nic do rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: MSG-Granit Re: Impregnacja kamienia IP: *.centertel.pl 02.08.11, 10:44 Firma MSG-Granit szybko i fachowo wykonuje następujące usługi obróbki kamienia: cięcie proste cięcie po krzywiźnie polerowanie proste ćwierćwałek półwałek frezowanie płaszczyzn frezowanie kształtów 3D wklęsłych i wypukłych klejenie 45 stopni klejenie po łuku klejenie proste wycinanie otworów pod umywalki (w blatach) wycinanie otworów pod baterie impregnacja szczotkowanie płomieniowanie frezowanie profili bocznych cięcie wodą ZAPRASZAMY. CENY KONKURENCYJNE. www.msg-granit.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 Re: Impregnacja kamienia 16.12.11, 14:51 blaty kuchenne z granitu mam zaimpregnowane LITHOFINEM,co kilka dni uzywam sprayu czyszczacego i nablyszczajacego rowniez tej firmy.Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
tuplytki Re: Impregnacja kamienia 12.01.12, 09:41 Witam.Do impegnacji kamienia,marmuru,granitu polecamy www.tuplytki.pl/69465,chemia-srodki-czyszczace-sopro tuplytki.pl Odpowiedz Link Zgłoś
sabka_s Re: Impregnacja kamienia 26.08.15, 22:08 A czy próbowałeś impregnat do blatów Antyplama. To porównaj sobie i zobaczysz różnicę nie tylko w jakości ale i w cenie. Ja również kupowałam Litofin do tej pory ale po spróbowaniu tego środka zmieniałam zdanie. Również płyn do pielęgnacji ten szwedzki jest chyba CLEVER jest OK. Odpowiedz Link Zgłoś
micha.linaz Re: Impregnacja kamienia 13.10.14, 11:22 Niestety nie używałam tego środka, impregnowałam swoje ogrodzenie Izohanem który kupiłam przy okazji zakupu ogrodzenia w Betto w Łodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
sabka_s Re: Impregnacja kamienia 11.01.15, 10:34 Myśmy z mężem impregnowali kamień na ogrodzeniu impregnatem Hydrostonem szwedzkim i jesteśmy zadowoleni. Efekt widać juz prezy pierwszym deszczu i teraz w zimie również jest ok. Zasatnawiałam się nad impregnatem Dynasil ale wybraliśmy ten. Jak na razie jest super. Odpowiedz Link Zgłoś
kamil_janiak Re: Impregnacja kamienia 13.03.15, 16:35 Dynasil jest świetny jako impregnat do kamienia naturalnego ja strosuję dokładnie ten www.consil.com.pl/impregnat-do-kamienia-dynasil-kamien.html Odpowiedz Link Zgłoś
kamien001 Impregnaty do kamienia / betonu 07.08.15, 10:59 Jeśli poszukujecie Państwo impregnatów, środków chemicznych do kamienia zapraszam na stronę www.kamien-ekspert.pl Pomożemy wybrać odpowiedni produkt. W przypadku pytań zachęcam do kontaktu. Odpowiedz Link Zgłoś
ams2016 Re: Impregnacja kamienia 02.03.16, 19:14 Dobrze dobrany impregnat zabezpieczy elewacje wykonane z cegły klinkierowej przed ewentualnym występowaniem wykwitów, uszczelni spoiny, i zabezpieczy przed nieestetycznymi zaciekami. Ja polecam impregnację klinkieru oraz kamieni naturalnych wysokiej jakości środkiem hydrofobizującym -preparat na bazie silanów. AM SERWIS - NANO OCHRONA POWIERZCHNI surowce-kopalnie.pl/oferta/521/0/38/0/0#header Odpowiedz Link Zgłoś
kattovitzer Re: Impregnacja kamienia 18.07.16, 14:08 Co do zasady unikaj impregnatów silikonowych, bo są nietrwałe, jak to silikon. Celuj w rozwiązanie na bazie poliuretanu, bo gwarantuje wieloletnią trwałość. Ze swojej strony polecam impregnat Aquasmart TC AntiStain wideo prezentujące ten produkt: AQUASMART-TC-2K-Anti Stain Odpowiedz Link Zgłoś
martynsss Re: Impregnacja kamienia 07.08.16, 13:04 Efekt imponujący. Myśmy z żoną wyszukali impregnat NANO GOLD i efekt również imponujacy ZERO PLAM. Z tym ze nie przyciemnia on powierzchni. A ten prezentowany zmienia barwę na ciemniejszą. Odpowiedz Link Zgłoś
arturkrolikow2 Re: Impregnacja kamienia 25.10.16, 11:15 Najepszy środek jaki mogę wszystkim polecić z doświadczenia znalazłem w tym sklepie hadwao.net/ Jest to uniwersalny środek do impregnacji betonu, kamienia i wszelkich powierzchni mineralnych. Dzięki technologi nanocząsteczkowej wnika głęboko w strukturę powierzchni zatrzymując wode oraz różne rodzaje zabrudzeń. Preparat Nano Minerals nie tylko zabezpiecza, ale również konserwuje zapobiegając w ten sposób pojawianiu się wykwitów wapiennych. Po użyciu gwarantowany spokój na 3 lata ! Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
fotomatriks Re: Impregnacja kamienia 14.12.16, 12:39 Do impregnacji kamienia jest wiele środków i producentów, ciężko jest jednoznacznie określić faworyta, kwestia ile chcemy przeznaczyć pieniędzy. Ja polecam sklep www.chemia-do-kamienia.pl , tam mi doradzili jaki preparat do jakiej powierzchni kamiennej i jaki efekt osiągnę. Mają tam impregnaty General, a to podobno świetna marka Odpowiedz Link Zgłoś
machwiej Re: Impregnacja kamienia 21.12.16, 12:30 Przed przystąpieniem do Impregnowania kamienia, najpierw musimy go przedewszystkim bardzo dobrze oczyścić. Warto zadbać, by środek do czyszczenia był tej samej firmy co impregnat.. Środki dobieramy do rodzaju kamienia. Odpowiedz Link Zgłoś
ireneusz.stadler Re: Impregnacja kamienia 31.05.19, 09:34 www.do-kamienia.pl/250-impregnacja Odpowiedz Link Zgłoś
axecius Re: Impregnacja kamienia 31.05.19, 23:12 matmac83 napisał(a): > Testowałem wiele impregnatów, z doświadczenia mogę powiedzieć że najlepszy impregnat pozwalający powierzchni oddychać, zabezpieczający kamień przed wilgocią, sokami, brudem i środkami kwaśnymi jak cytryna czy actimel znalazłem tutaj : hydrofobowy.pl/kategoria-produktu/detal/powloki-anty-graffiti-anty-moczowe/ > Marmur polerowany jest bardzo wrażliwą strukturą mineralną na kwasy ( actimel, > jogurty czy sok z cytryny ) jeśli produkt zabezpieczyła przed tymi substancjami > to zniesie wszystko. Szukam sprawdzonego impregnatu do blatów kuchennych z granitu (konkretnie firmy prodmar.com.pl/). Blaty są przepiękne i matowe, chciałabym, żeby takie zostały po zaimpregnowaniu. Poczytałam troszkę o tych powłokach hydrofobowych i mam wrażenie, że producent zaleca je raczej do stosowania na elewacje zewnętrzne itp. a nie do blatów w łazienkach czy kuchniach. Pytam, bo właściwości wyglądają kusząco i może ma Pan jakieś refleksje albo własne doświadczenia. Odpowiedz Link Zgłoś