Gość: redish IP: *.NYCMNY83.covad.net 20.01.04, 16:28 Madrzejszy od Niedzielana ten Kalu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Poziom Kalu Uche w Wiśłe do 2008 roku IP: *.lodz.mm.pl 20.01.04, 16:28 dobrze...nawet jak mu znowu odbije to bedzie można sprzedać gościa z zyskiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bajubajbajubaj Re: Kalu Uche w Wiśłe do 2008 roku IP: *.glowno.sdi.tpnet.pl 20.01.04, 20:03 Od dwóch lat materiał na trzecią płytę składam Robię , gadam , słabe studio odwiedzam Zrobię wszystko co w mojej mocy by mój materiał Nawet mnie zaskoczył A to największa nagroda więc mi szkoda Gdy ktoś robi mi ciśnienie i tego nie zmienię Chce być nieograniczony jak marzenie Więc proszę : Ref: bierz, masz to czego chciałeś Tego szukałeś ? więc masz to Bierz taki jaki jest Na to czekałeś? Tego szukałeś? Więc masz to Proszę HAP bierz taki jaki jest Na to czekałaś? Tego szukałeś ? więc masz to Przywołuję Juwenalia w Białym Stoku. Był maj '98 roku Feel-X , Joka , dAb na scenie Ja z Wujkiem na początku trochę z boku Wtem błysk i połączenie, wspólne zaistnienie Koncertowy skład, włączony mikrofon i żarzący się Bat Żadnych strat praca nad nowym materiałem wre Przypomnieć chce, że czas mocno depcze nam po piętach Droga choć prosta wydaje się kręta, ginę w odmętach i w otchłani We wspólnej bani. K 44 , WSZ , CNE nagrani. Na początku trzeciej płyty DaB mi puścił bity Stanąłem jak wryty dobre jak cipka Lolity Z rytmu nie wybite pisze rymy Co do blantów nie wyżyty i mojej dziedziny A więc zapalimy Wszystko załatwione za godzinę Dzwonek ,skręcone i spalone Próba z mikrofonem A jak o tym mówię cały czas Masz to co chciałeś masz to co chciałeś masz Ref. To chciałem właśnie wam powiedzieć, że W świętej pamięci studiu odnalazłem się Jedni robią płytę trzecią dla mnie to pierwsza Rymowana proza wycięta z wiersza Jestem taki Cygan , co nie wróży z ręki Jestem taki Cygan , co śpiewa piosenki Możesz mnie zobaczyć w swojej głowie jak Usłyszysz mój głos A mój głos a mój głos a mój głos jest ważny Wujek niepoważny Bierze to co inni chcą dać Ale czy oni tego się spodziewają Jeśli nie kumają po kieszeni mocno się zieleni masz to Ref. "KONFRONTACJE" Garbaty anioł zszedł na ziemię Powiedział nigdzie stąd nie pójdziecie to więzienie Choć wierzeń to macie za trzęsienie jesteście sami Jak swoi na antenie Od dwóch tysięcy lat porządkujecie świat według zasad W trybie których jest topór i tasak Przez kraj długi i szeroki Płyną marzeń potoki Jak przeżyć życie bez większych obrażeń Powiedzcie mi ile jeszcze dni minie zanim zobaczycie Że świat i Wy ginie Może zobaczycie ,a może nie przecież jesteście Zamknięci jak kupa w klozecie Jak to? za dużo rzeczy tu przechodzi gładko Coś mi się wydaje , że się rozbrykało stadko Zrobie tu porządki i rozwieje wasza mrzonki Jesteście tak potrzebni jak ziemniaczane stonki A co to kur... ? powiedział ktoś z tłumu. Czy ty przypadkiem nie zgubiłeś rozumu Gdzieś po drodze lecąc tu na jednej nodze by pleść Bzdury robić miny jak kosze z wikliny My wszyscy jesteśmy z tej samej gliny Popełniamy błędy bo życie ma zakręty to jest Logiczne długie jak drzewo genealogiczne Naszej rasy Ty trafiłeś w takie czasy. Życie to twardy orzech każdy orze jak morze A ty dup pierdut o mój Boże!!! i masz pretensje I wyrzuty Ty durny łbie zakuty Jesteś tak potrzebny jak kotu buty. Garbaty anioł na to skończ pierd.... tato To ty jesteś matoł jak nie to udowodnij Powiedz mi tak , żeby wszyscy byli zgodni Co wy tu robicie odkąd powstało życie?! Zaległa cisza wręcz grobowa Nie powiedział nikt ni słowa Pomyślałem oto szansa wyjątkowa Wychyliłem się, uderzyłem Tak A ja wiem ja wiem co my tu robimy Po co na ten na ten świat przychodzimy Jeśli oczy otwierasz szeroko pytasz czemu ? Spoko powiem ci Więc nadstaw dobrze uszy W ciszy nikt się nie poruszy Nie zaszeleścił nie zaszeptał Nikt nawet W miejscu nie zadreptał Wszyscy czekali oczy we mnie wlepiali Doleciał mnie pomruk aprobaty z oddali Pomyślałem tak tak to jest ta chwila. Teraz moje ego zajebi.... bardzo gila sytuacja, W której jestem centrum jak atrakcja turystyczna, Ściśle jak akademia ekonomiczna myślę Czasem się przyśni komu wydaje się, że oto Spotkał kolesia, który wszystko wie Tysiąc uwag skierowanych we mnie Ich Oczekiwania spełnię Obronię tezy jak HE-MAN Enternię Nie jestem idiotą by mówić jestem tutaj po to. Otwieram usta i niechaj płynie czyste złoto Nagle wiatr moim oknem skrzypnął. Ja się obudziłem a garbaty anioł zniknął. "LITERY" W telewizji mówią podobno tędy droga Jeden nie słucha drugi słucha a szkoda Najważniejsza powinna być twoja głowa A nie ręka , dupa i noga W telewizji mówią w telewizji grają Jednostki nadają miliony odbierają Chcesz czy nie chcesz zrobią ci z głowy jajo Od jutro wszyscy zamiast głowy z jajem popie....... Od jutra z jajem popie...... Ale bez telewizji ja nie zasnę Nawet gdy Sung-Hi Lee zrobi mi laskę Wszystko co ma ciemne strony ma też strony jasne Włączam telewizor żegnam się z miastem Koło mnie pilot, fajka i kilo Więc oczywiście trwaj wiecznie chwilo Przełączam wywiad z Marylą wolę film z Deniro Gdy chu.... jest na dworze Po mieście się nie wożę Przy telewizorze tak i lepiej być nie może O Boże znowu Drozda śmiechu warte Pamie Drozda idź pan w ch.. z takim żartem Ale mam programów sto Latam po kanałach jak tornado Szukam HIP HOPU jak jakiś Desperado Znowu dobre rymy pojawiły się na łączach HIP HOP w telewizji od początku do końca Od początku do końca Od początku do końca. "BAKU BAKU TO JEST SKŁAD" Baku Baku to jest sład Raz Dwa teraz DaB Czyli mój brat powie co jest nie tak Czego tu brak? Baku Baku bez wad. Z DaBem od lat ja wprowadzam nowy ład Czy jesteśmy nad Czy mówimy szach i mat Czy klimat Baku Baku ciężki jest jak kat Od lat tematem K44 nie był gnat Pif Paf Sratatata Chcemy się chcemy się chcemy się śmiać Bo to chyba nie tak Na głowie stawiam świat Jestem wolny jak ptak Lubię Baku Baku chcesz to ze mną zakurz Zaproszę dziewczyny zaproszę chłopaków Baku Baku to jest skład jade na Cannabis Cup W programie to co najlepsze w Amsterdamie Nie czas na spanie Amsterdam wciąga mnie Ty robisz to co chcesz i ja robię to co chce Ej! dziewczyny i chłopaki Bo jeśli macie pełne baki to zapraszam was do draki W chińskiej dzielnicy jak w mojej okolicy Chłopaki to już mają oczka jak szparki A ich zegarki przez cały czas pokazują, Że chłopaki rapują w tym dobrym kierunku Przepraszam bardzo którędy do Baku Bakowa ? Tam gdzie ci chłopcy stoją. Dziękuje bardzo panu Ilu chłopaków się zebrało Każdy swoje nadaje każdy wibruje tak jak mu się Wydaje i pasuje Wujek czuje i rapuje i w to wierzy Do czego zmierzy? Zobacz jak to wszystko zachęca nas do tańca To jest styl rapowego popaprańca, Który popaprany przez całą godzinę namawiał do Jointów swoją rodzinę Zobacz jak w helikopterze śmigło się kręci Wszystkie złe rzeczy ulecą z pamięci Tylko dobre zostaną Ty zostaniesz z głową Wymieszaną Baku Baku Baku Baku Bakuuu Baku Baku to jest skład Baku Baku to jest skład Raz Dwa teraz DaB Czyli ja powiem wam Co jest nie tak Kiedy baku jest brak wtedy czuje się tak Jakbym leżał na wznak Mówił wszystko na wspak A Ty Bakaj i fru tak że braknie ci tchu Nie potrzeba mi snu kiedy oni są tu Z nami ciągle nowe głoski, skład niebezpieczny Jak Albert Sosnowski,więc porzuć troski Z nami ciągle nowe zdania - sqad fantastyczny Jak sztuka kochania Więc porzuć zahamowania Bo to nie zbiór pustych bzdur Jak dezidera nie tracę czasu na to co mi koło chu.. lata Jak Gari Kasparow dam Ci szacha potem mata Jak w siatkówce nie odbierasz, to to strata, przejście Jak Bruce Lee - fu, fu, fu smoka wejście Baku, baku AbradAb i trzecie podejście Zobacz z której strony, nadchodzą oni w Pogoni Z mikrofonem w dłoni, nigdy nie nasyceni Zawsze łakomi - by znaleźć się na fonii I ładować aż do sił braku Potem uzupełnić w swoim baku do pełna paliwo By tworzyć tworzywo muzę żywą z perspektywą Co iskrzy jak krzesiwo w umyśle K 44, Wujek, D.J. Bart, C.N.E. ściśle Obleceni przez zielony kwiat, baku, Baku sqad Razem od dwóch lat czuwa chiński zwiad By nikt z nas nie odpadł, za nami drogi szmat Robota owocna, emocja mocna - jak BIAŁA WDOWA Ten tylko się dowie, kto raz Cię już Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DLUGI KALU W KOŃCU ZMĄDRZAŁEŚ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.04, 16:31 KALU CENIĘ CIĘ ZA TO ŻE PRZYZNAŁEŚ SIĘ DO WINY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZZ Re: KALU W KOŃCU ZMĄDRZAŁEŚ ??? IP: 208.253.130.* 20.01.04, 20:11 Gość portalu: DLUGI napisał(a): > KALU CENIĘ CIĘ ZA TO ŻE PRZYZNAŁEŚ SIĘ DO WINY Teraz??? teraz za pozno na przyznawanie sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arc Brawo Kalu:) IP: 212.33.95.* 20.01.04, 16:35 szczerze mowiac wszystko to wygladalo do tej pory bardzo zle, to pozytywny przyklad czlowieka ktory potrafi przyznac sie do tego ze zrobil cos zle, oby wiecej takich:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fazi Re: Brawo Kalu:) IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 20.01.04, 17:47 o czym ty czlowieku mowisz?-jak by nie przeprosil i nie zdecydowal sie na powrot do Wisly,to jedyna kariera jaka go czekala to awans na starszego zbieracza bananow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaal Re: Brawo Kalu:) IP: *.209-131-66.mc.videotron.ca 20.01.04, 19:33 Kalu zostal potraktowany gorzej niz jak niewolnik. Skurwysyny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mag Re: Brawo Kalu:) IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 20.01.04, 22:12 Nie moge w to uwierzyc!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suzi Re: Kalu Uche w Wiśłe do 2008 roku IP: *.crowley.pl 20.01.04, 16:38 A mowilem czarnuchu ze przyjdziesz na kolanach i bedziesz prosil i przepraszal.Chyba ci temperatura zaszkodzila w tej Nigerii Odpowiedz Link Zgłoś
kundzion eh... Do suzi 20.01.04, 16:52 Gość portalu: suzi napisał(a): > A mowilem czarnuchu ze przyjdziesz na kolanach i bedziesz > prosil i przepraszal.Chyba ci temperatura zaszkodzila w tej > Nigerii suzi - beznadzeijny(-a) jestes! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P@T I tak za rok odejdzie IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 20.01.04, 16:50 Podpisał bo musiał, ale i tak za rok w przerwie zimowej odejdzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kanadol Re: Pieknie IP: *.tor.primus.ca 20.01.04, 16:58 To mi sie podoba, Wisla w zeszlym sezonie mogla byc mocnym klubem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wielkopolanin Re: Kalu Uche w Wiśłe do 2008 roku IP: *.icpnet.pl 20.01.04, 17:12 Przyszła koza do woza... I Niedzielan do Drzymały też przyjdzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadek Kalu! Jesteś najlepszy w Wiśle! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.04, 17:29 Odpowiedz Link Zgłoś
sebolrulez Re: Kalu Uche w Wiśłe do 2008 roku 20.01.04, 17:43 No to w kwestii mistrza chyba pozamiatane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plisny Re: Kalu Uche w Wiśłe do 2008 roku IP: 206.67.182.* 20.01.04, 18:11 sebolrulez napisał: OCZYWISCIE Pogon Swierzawa - nomber one!!!!!! Letz go boyz > No to w kwestii mistrza chyba pozamiatane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KarkoL Czarno to widzę :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.04, 19:40 Dobrze, że ten przefarbowany baton przeprosił, ale nie czarujmy się - wyrachowany to on jest i wybrał dla siebie mniejsze zło. Wierzycie, że pogra w Wisełce do 2008? Wypromuje się szybciutko, spieprzy na Zachód i słuch po nim zaginie. Jak po naszym Olim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qba Re: Kalu Uche w Wiśłe do 2008 roku IP: *.net-serwis.pl 20.01.04, 19:51 jak tak poszło to dajcie Kalemu szansę !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papa Re: Kalu Uche w Wiśłe do 2008 roku IP: *.ps.pl / *.tuniv.szczecin.pl 20.01.04, 20:31 Dobrze się skończyło. Dla menadżera Kalu pozostało dobrze skopać dupsko co by nie mieszał innym w głowie i Kalu w przysłości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MałyszGol Wisła dobrze zrobiła. IP: *.tkb.net.pl 20.01.04, 20:38 I co z tego, że w końcu gdzieś odejdzie? A któż wierzył, iż zostanie do końca kariery? Polscy piłkarze szukają tylko okazji by wyjechać, więc co (oprócz kontraktu oczywiście) ma jego tutaj trzymać. To dobre wyjście dla obu stron. Zwycięstwo rozsądku nad emocjami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mandziera -Menager Re: Kij Ci w du... IP: 67.71.130.* 21.01.04, 04:23 Ty Mario Cantore sie niewypowiadaj,bo ty juz w Wisle niezagrasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacuniek Re: Kalu Uche w Wiśłe do 2008 roku IP: 212.76.37.* 20.01.04, 23:43 Madrzejszy, madrzejszy, ale po szkodzie. Jakby Niedzielan przez pol roku nie gral, to tez moze by sie nie pchal na sile na Zachod. Zreszta jak widac po Kosowskim, nie kazdemu to wychodzi na dobre... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukasz22W-wa Re: Kalu Uche w Wiśłe do 2008 roku IP: *.acn.pl 21.01.04, 00:19 Ale ci wislacy są głupi i naiwni..hehe, a honoru to ani krzty nie mają. Zobaczycie, już niedługo Uche znów wam wytnie numer (mentalnosc człowieka nie zmienia sie przez pół roku). PS. Dla Wisły nie mam w ogóle szacunku(a za zachowanie na Łazienkowskiej podczas minuty ciszy dla Kazia Deyny gardzę wami). Odpowiedz Link Zgłoś