Dodaj do ulubionych

CBA sprawdzi stadion Lecha

IP: *.cable.net-inotel.pl 22.02.11, 21:47
Do autora tego pseudo artykułu:
przy Bułgarskiej 5/7 znajduje się Stadion Miejski, z którego korzysta Lech Poznań. Lech Poznań nie jest właścicielem tego obiektu i również go nie projektował i nie budował.
Rzetelność ponad wszystko...
Obserwuj wątek
    • Gość: korekta Pan Prezydent Grobelny IP: *.centertel.pl 22.02.11, 22:01
      Pan Prezydent Grobelny , a to Stary Browar, a to Kupiec Poznański teraz Stadion Miejski , a Pan Prezydent wybrany na 3 kadencję. Wstyd mi ,że jestem poznaniakiem.
      • solent Re: Pan Prezydent Grobelny 23.02.11, 07:39
        Grobelny będzie prezydentem jeszcze pewnie przez parę lat, a potem odejdzie na emeryturę - prosto do więzienia. Szkoda Poznania, naprawdę. Drogi dziurawe, na remonty kamienic pieniędzy nie ma - czyli jest brzydko i będzie jeszcze brzydziej, wszystkie korporacje mają siedziby we Wrocławiu albo w Warszawie (choć Grobelny twierdzi, że bezrobocie w Poznaniu niewielkie - ale przecież nie o to chodzi, żeby każdy miał pracę za tysiąc złotych). Dworca zbudować nie zdążą, lotniska rozbudować też nie, stadion brzydki, zbyt drogi i w ogóle do niczego, Volkswagen prawie się z Poznania wyniósł bo drogi nie ma.... Niech mi ktoś wyjaśni, kto głosował na Grobelnego? Warszawiacy!?
    • Gość: Ka3awa Zlapac i osadzic winnych IP: 213.156.124.* 22.02.11, 22:41
      Jak nie poleca glowy to bede zly
    • ze_verde W Polsce jak zawsze - korupcja i układziki. 22.02.11, 22:59
      Właściwie to wszystkie stadiony na Euro są przepłacone.
      Baltic Arena - 775 mln zł - czyli prawie 200 mln € za stadion o pojemności 44000.
      Stadion we Wrocławiu - 853.423.000 zł. Pojemność - 42 771 miejsc. 212 mln € ? masakra.
      Stadion Miejski w Poznaniu - 713 mln zł. Pojemność - 44000 miejsc.
      Stadion Narodowy - 1 569 370 000 - za 55000 miejsc. Prawie 400 mln € ...
      Stadion Miejski w Krakowie - 100 mln € - 33000 miejsc. Bubel architektoniczny, zabetonowane klatki. Ogólnie za tę kasę mizeria.

Allianz Arena ma pojemność 69 tys. miejsc a kosztował 340 mln €. I to w Niemczech, gdzie materiały i robocizna na pewno nie są tańsze jak w Polsce.
      Rhein-Neckar-Arena - 60 mln € - 31000 miejsc. Wygląda fantastycznie w porównaniu do tego czegoś z Krakowa.
      Orlando Stadium w RPA - renowacja kosztowała 35 mln zł.
      Stadion Metalist w Charkowie - 60 mln € - 38 000 miejsc.
      Donbas Arena w Doniecku - 175 mln € - 52 000 miejsc. W porównaniu do Narodowego to mistrzostwo. Nawet na Ukrainie potrafili wybudować tanio, efektywnie i efektownie. U nas tylko Baltic Arena jest oryginalnym, nietuzinkowym projektem. Narodowy to kalka jakiegoś stadionu w RPA. We Wrocławiu jest ok, ale tylko tyle. O stadionach w Krakowie i Poznaniu szkoda się wypowiadać ...
      • Gość: Jerry Re: W Polsce jak zawsze - korupcja i układziki. IP: *.dsl.wlfrct.sbcglobal.net 23.02.11, 02:21
        Zabrac Euro pyrom i przeniesc do Chorzowa.
    • Gość: Piotr CBA sprawdzi stadion Lecha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.11, 06:16
      30 mln dla projektanta? Toż to prawie 5% wartości całego stadionu!!
      Też korzystałem kiedyś budując dom z usług projektanta ale koszt projektu indywidualnego nie przekroczył 1,24% wszystkoch kosztów budowy a oczywistym jest, że koszty nie rosną proporcjonalnie wraz z warością projektu. Im większa skala działania tym procentowy udział powinien maleć choć finansowo będzie rosnący. 30 mln to jakaś abstrakcja
    • Gość: Pani CBA sprawdzi stadion Lecha IP: 91.222.148.* 23.02.11, 07:40
      Do licha cięzkiego, czy w Polsce ma byc nowa infrastruktura, czy nie????
      Dajcie juz spokój z tymi kontrolami, bo nigdy nic u nas nowego nie powstanie, zabierzcie sie za tych lobbystów z rządu i parlamentu!!!
    • Gość: madryposzkodzie A może lepiej takie umowy sprawdzać IP: *.adsl.alicedsl.de 23.02.11, 07:46
      za wczasu, kiedy jeszcze można i jest sens?
    • morongo CBA sprawdzi stadion Lecha 23.02.11, 07:59
      A kiedy CBA sprawdzi pozostałe stadiony, szczególnie we Wrocławiu, który jest najdroższy? Miasto zbudowało multimedialną fontannę (w dodatku szpetną), buduje najdroższy stadion świata. W tym samym czasie ulice pełne dziur i lejów, poza ścisłym centrum liczne ulice to drogi gruntowe, poza tym wysokie bezrobocie i niskie płace. Prezdent wybrany na kolejną kadencję przez nielicznych, którzy zmobilizowali się do udziału w wyborach. (Podobne zjawisko obserwowaliśmy ostanio w przypadku Henia Stokłasy: ludzie poza jego zwolennikami nie poszli do wyborów. Dzięki garstce, których potrafił zmobilizować sobie tylko wiadomymi metodami, wygrał). A to Polska właśnie? Bunga Bunga?
    • sam16 CBA sprawdzi stadion Lecha 23.02.11, 08:11
      Jesli Wiara Lecha miala tam jakis glos to niewatpliwie trzeba sprawdzic rachunki.
    • Gość: nakarmiony troll A Licheń? IP: 62.244.130.* 23.02.11, 11:32
      A kto sprawdzi czy Licheń nie jest za mało lichy? A tej projektowanej świątyni opatrzności "bożej" to już oczywiście nikt nie sprawdzi? Bogu co boże?
      • Gość: trycykl Re: A Licheń? IP: *.icpnet.pl 23.02.11, 12:32
        Licheń powstał za dobrowolne składki, a nie pieniądze publiczne. Inna sprawa, że taka ohyda architektoniczna nie powinna psuć krajobrazu, który jest nasz wspólny.
    • Gość: barca CBA sprawdzi stadion Lecha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.11, 11:35
      korupcja w magistracie kwitnie że hej! a głupie cba nic nie widzi:)
      najlepsze jest to, że poznań na bank nie dostanie meczy euro bo skompromituje Polskę na cały świat. póki jeszcze czas należy wreszcie wyznaczyc stadion rezerwowy, po co one są?
      • annekm Wrocław-Poznań 23.02.11, 12:38
        Wrocław jest zatłoczony, ma cholernie drogo budowany stadion i mase innych usterek, ale: buduje się WOW (wschodnia Obwodnica Wrocławia), wiele starych dzielnic jest rewitalizowanych (Brochów, Przedmieście Oławskie, Ołtaszyn i inne). Wiele Kamienic jest odrestaurowywanych - patrz: Nadodrze, Staszica, Pomorska, Dubois, Drobnera, Pl.Bema i inne.
        Wspaniale budowany jest Dworzec Główny oraz Plac Nowy Targ, na którym - dla ciekawostki - odkryto zakopane w czasie II Wojny Św. fontannę Neptuna oraz niemiecki schron. Również Dworzec obfituje w odkryte zabytki. Wiele ulic zostało wyremontowanych, inne - dopiero w trakcie. Wrocław to wyspy, na których, jeśli nie będzie obwodnic, to będą zatłoczone.
        Oczywiście, takie plany jak "Tramwaj Plus" to moim zdaniem niewypał.
        Dutkiewicz to dziwaczny prezydent. U mnie "na razie" zaplusował wrzaskiem o bezpłatną AOW.

Poznań jest ładny - przyjeżdżam tu często, często chodzę do Waszej Filharmonii niż do rodzimej;) Podoba mi się św. Marcin, Zamek, Malta. Osiedla takie, jak Świerczewo, gdzie jest dużo miejsc spacerowych. Podoba mi się Luboń, choć nie jest częścią Poznania. Na stadionie nie byłam, ale i tak zaskoczyła mnie wiadomość, że tak szybko został zakończony. Mąż twierdzi, że niesłusznie. Pamiętam tez aferę z fontanną Neptuna na Rynku i jej dewastację.
        Za to Wasz wybór (czy też części mieszkańców) Grobelnego na prezydenta bardzo niemiło mnie zaskoczył! Kto wybiera prezydenta miasta, wiedząc, że ma on sprawy karne?! Jego gęba tez nie budzi zaufania, raczej tupet.
        Dla info: nie głosowałam na Dutkiewicza (jest obibokiem, chyba, że nagle się zmienił), też za nim nie przepadam. W obecnej kadencji - jak pisałam - ma u mnie mały plusik. Tylko tyle.

Poznań jest bardzo ciekawym miastem. Mam tu rodzinę. I chciałabym, aby to miasto lśniło łącznie z innymi.
    • Gość: antropoid CBA sprawdzi stadion Lecha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.11, 13:08
      ze_verde napisał:

> Właściwie to wszystkie stadiony na Euro są przepłacone.
      > Baltic Arena - 775 mln zł - czyli prawie 200 mln € za stadion o pojemnośc
      > i 44000.
      > Stadion we Wrocławiu - 853.423.000 zł. Pojemność - 42 771 miejsc. 212 mln ̈́
      > 4; ? masakra.
      > Stadion Miejski w Poznaniu - 713 mln zł. Pojemność - 44000 miejsc.
      > Stadion Narodowy - 1 569 370 000 - za 55000 miejsc. Prawie 400 mln € ...
      > Stadion Miejski w Krakowie - 100 mln € - 33000 miejsc. Bubel architektoni
      > czny, zabetonowane klatki. Ogólnie za tę kasę mizeria.
      >
      > Allianz Arena ma pojemność 69 tys. miejsc a kosztował 340 mln €. I to w N
      > iemczech, gdzie materiały i robocizna na pewno nie są tańsze jak w Polsce.
      > Rhein-Neckar-Arena - 60 mln € - 31000 miejsc. Wygląda fantastycznie w por
      > ównaniu do tego czegoś z Krakowa.
      > Orlando Stadium w RPA - renowacja kosztowała 35 mln zł.
      > Stadion Metalist w Charkowie - 60 mln € - 38 000 miejsc.
      > Donbas Arena w Doniecku - 175 mln € - 52 000 miejsc. W porównaniu do Nar
      > odowego to mistrzostwo. Nawet na Ukrainie potrafili wybudować tanio, efektywnie
      > i efektownie.

Bo zmiana mentalności jest możliwa wszędzie, tylko nie u chytrych, ale zacofanych i niereformowalnych Polaczków. Tu zawsze budowanie zaczyna się od d--y strony, a myślenie dopiero po szkodzie. Dlatego w XXI wieku powstają u nas albo przepłacone straszydła - jak w Krakowie, albo ładne buble - jak w Poznaniu, gdzie komuś nie chciało się pomyśleć i teraz trzeba co chwilę wymieniać murawę, lub wysłuchiwać zastrzeżeń UEFA.

Wszystko przez to, że - jak śpiewał Kazik - "...prawda jak mówią jest bardzo banalna, to głowy pustoszy komuna mentalna..."
      Krótko mówiąc - wszyscy budują, tylko za efekt nikt nie odpowiada...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka