Dodaj do ulubionych

Łukasz Piszczek: Jestem przygotowany, że nigdy ...

15.04.11, 12:30
ojojoj :< no biedne dzieciątko :< już niech nie robi z siebie ofiary
Obserwuj wątek
    • miikz Łukasz Piszczek: Jestem przygotowany, że nigdy ... 15.04.11, 13:12
      należy rozp...ć PZPN bo wszystkie te lesne dziadki jeden drugiemy w kółko sobie doope liżą, to ich postawa doprowadziła korupcji na każdym kroku i zarzutów dla ponad 300 "działaczy" tfu!!!!!
      Sekretaz K.tej mafi ma juz zeza na plecach od ciagłych kłamstw i przekretów.
      Piszczek gó...arz nie miał szans wobec starych z drużyny i klubu.
      Panie Łukaszu prosze sie cieszyć, że wyjechał Pan z tego popier...nego pisokatolandu!!!!!
    • insto Kolejny placzek w kadrze 15.04.11, 13:16
      Stop korupcji w Polskiej piłce. Tylko surowe kary mogą wyplenić tą zarazę z polskiej piłki. Na dzień dzisiejszy sprzedawczyków nie spotkała zasłużona kara. Nie pisze tu o więzieniu bo zdrowy chłop to niech pracuje, ale 2 letnie zawieszenie w prawach zawodnika to jest adekwatna kara. Jeśli chcemy walczyć z tą patologią nie możemy patrzeć, że akurat Piszczek jest w dobrej formie i szkoda się takiego zawodnika pozbywać przed EURO.
      • karim72 Re: Kolejny placzek w kadrze 15.04.11, 16:37
        Ukaranie Piszczka czy wszystkich innych pilkarzy, nawet zeslaniem na Syberie, NIC nie da. Jak napisal kolega powyzej: trzeba sie dobrac do tych, ktory system tworza, a w tym kierunku nie robi sie nic. PZPN jest, jak wszyscy wiemy, poza polskim prawem..... :(
        Dokladnie jak po 89 zabrano sie za karanie milicjantow, sbekow itp ale tych, ktorzy zajmowali wysokie stanowiska nikt nigdy nie ruszyl, nie slyszalem nigdy, aby komus waznemu zabrano jakis majetk czy osadzono, a to nie szeregowi sbecy podejmowali decyzje. Identyczny scenariusz. Piszczek zostal ukarany juz. Zgodnie z prawem jest przestepca, to mu bardzoooooooooo utrudni zycie, ale ci, ktorzy doprowadzili do takiej sytuacji w Polsce wciaz siedza w swich gabinetach i nikt nawet nie mowi, aby sie za nich zabrac.
    • ukashi Łukasz Piszczek: Jestem przygotowany, że nigdy ... 15.04.11, 13:39
      ...ceterum censeo PZPN esse delendam!
      • yogibaboo104 Re: Łukasz Piszczek: Jestem przygotowany, że nigd 15.04.11, 13:56
        BIEDACZEK może obstawiałem nawet ten ustawiany mecz.
        H ci w D Łukaszu P
    • z-zgrzyt Prawdziwi kibice są z Tobą 15.04.11, 14:19
      Piszczek nie poddawaj się, już zostałeś ukarany, pokaż tym zakłamanym moralistom, że masz twardy charakter i BĘDZIESZ GRAĆ

Prawdziwi kibice są z Tobą
    • klosowski333 Re: Łukasz Piszczek: Jestem przygotowany, że nigd 15.04.11, 14:34
      Za bledy mlodosci trzeba placic, ale Lukasz przeciez zaplacil, nawet poddal sie karze dobrowolnie. Robienie z niego kozla ofiarnego nikomu, poza dziennikarzami i moze prokuratorami, nic juz nie da. Zaszkodzi to temu czlowiekowi oraz reprezentacji Polski. Trzeba wykazywac sie zla wola by Piszczka po 5 latach i po skrusze jaka okazal, do konca jego pilkarskiej kariery pietnowac.
      • karim72 Re: Łukasz Piszczek: Jestem przygotowany, że nigd 15.04.11, 16:41
        No, moj drogi, czego jak czego, ale akurat zlej woli to w naszym pieknym kraju nie brakuje.... Spojrz tylko na inne posty :( Pomslalby kto, ze sami swieci tu pisza..... :/
    • old-firehand Łukasz Piszczek: Jestem przygotowany, że nigdy ... 15.04.11, 14:48
      Piszczek nie grał w tym meczu, ale Smuda chyba też grzał ławę, tyle że trenerską. Biedaczek na pewno nic nie wiedział. Może i dla twórcy potęgi naszej piłki też jakieś zawiasiki by się przydały?
    • roztoka Mam duży szacunek dla Łukasza Piszczka 15.04.11, 14:57
      Być regularnie w pierwszym składzie Borussii trzeba byc kimś, nie tylko pod względem piłkarskim. Trzeba być osobowością i to Piszczek spełnia. Poza tym da się zauważyć skromność tego zawodnika - gra on znakomicie, a mimo to nie zgrywa gwiazdy. Banałem jest stwierdzenie, że brak Łukasza byłby ogromnym osłabieniem drużyny narodowej. Łukaszu, potrzebuje Ciebie nie tylko reprezentacja, potrzebują Ciebie Polacy.
    • pisdode Kzioł ofiarny 15.04.11, 15:08
      Prokuratura nie ma zbyt wielu sukcesów i dla niej afera korupcyjna w pilce nożnej to taka zastępcza forma wykazania skutecznoęsci.Aferę podano prokuraturze na tacy no i ma ona co robić, bo sprawę rozwleczono na lata. Ale nie znaczy to, ze mam za złe prokuraturze,że ściga łapówkarzy sprtowych ale myślę, że piłkarze trochę za kozła ofiarnego robią. Brak sukcesów w ściganiu polityków i innych VIPów prokuratura nadrabia a ktywnością na innych polach.Szkoda, bo ludzie chętnie zobaczyliby za kratkami np. bohaterów afery hazardowej.
      • karim72 Re: Kzioł ofiarny 15.04.11, 16:45
        W pelni sie z toba zgadzam, nawet sumy, o ktorych czytam sa w zasadzie dosyc smieszne.... Mysle, ze to taka zaslona dymna dla obecnego rzadu i poprzedniego, podejrzewam tez, ze dla nastepnego starczy (bo ciekawych wynikow w pol pilce to akurat nie brakuje :P).
        Natomiast aferami, w ktorych RP traci miliardy i dziesiatki miliardow to juz, k...., nie ma sie kto zajac :( Czasem (zartem) mowie do znajomych, ze Lepper to jednak mial racje :( Ale Pilsudski by sie nam jednak przydal, nie ma ktory konia i szabelki :P
    • kraweznikoo Łukasz Piszczek: Jestem przygotowany, że nigdy ... 15.04.11, 15:24
      Siemka wszyscy. Pomozcie w miedzynarodowym konkursie na najlepszy biznes. Nie dajcie Niemcom wygrac z nami!!!

Zaglosujcie na Checkit <--
    • obywatel_nienumerowanej_rp Łukasz Piszczek: Jestem przygotowany, że nigdy ... 15.04.11, 15:30
      > [...] Smuda był szkoleniowcem Zagłębia w sezonie, gdy piłkarze z Lubina kupili mecz
      > od Cracovii - przyp. red. [...]

W takim razie dlaczego Smuda nie jest przesłuchiwany przez Komisję Etyki PZPN, nie ma założonego procesu karnego i nie odpowiada za korupcję?

Skolegował się z Latą i spółką? I już jest nietykalny?

A najlepszy polski skrzydłowy ot tak sobie - won z kadry?
      Czy my możemy sobie na to pozwolić???

Ten dupek Smuda powinien własną krwią bronić takich piłkarzy, bo jeżeli Łukasz nie zagra na Euro, to będziemy mieli wielką biedę.

Ale po co myśleć, trzeba działać według procedur - sprzed pół wieku, dodajmy.

Jebać, jebać PZPN (i wszelkie jego komisje)

---------------------------------------------------------
      • karim72 Re: Łukasz Piszczek: Jestem przygotowany, że nigd 15.04.11, 16:55
        Jakbys wiecej czytal, to bys wiedzial .... :)
        Wszyscy oskarzeni pilkarze zgodnie zeznali, ze wszelkie dzialania byly podejmowane za plecami Smudy, w zwiazku z czym... hmmm... jakby to ujac... nie ma o co go oskarzyc ...
      • piotr33k2 Re: Łukasz Piszczek: Jestem przygotowany, że nigd 15.04.11, 17:10
        od... sie ciemniaku od smudy ,smuda nie i ma nie miał nigdy nic wspólnego z żadnym sprzedanym czy kupionym meczem ,potwierdzili to nawet przed prokuratorem oskarżeni piłkarze . ja wiem ze nie jeden by chcial zeby i smude w to w mieszac ale niedoczekanie wasze . piszczek nawet w tamtym meczu nie grał , ale przyznał sie do łapówki, poniósł sporą kare i okazał wyjatkową skruche i nie widze powodu żeby nie mógł grac dalej w kadrze jak trener nie ma nic przeciwko temu , a nie ma bo przeciez powiedział żeby piszczek nie rezygnował i sie jeszcze powaznie zastanowił zanim podejmie zbyt pochopna emocjonalna decyzje.
      • bez.komentarza Re: Łukasz Piszczek: Jestem przygotowany, że nigd 15.04.11, 21:05
        Piszczek nie jest skrzydłowym, tylko bocznym obrońcą. Skrzydłowy to boczny ofensywny pomocnik (albo napastnik w systemie 4-3-3).

Smuda nie jest przesłuchiwany, bo piłkarze oświadczyli, że nie wiedział o tym, że mecz jest kupiony.
    • hendon sprzedawczyk piszczek 15.04.11, 17:19
      to zwykły złodziej - łukasz piszczek - gnida ............jaka reprezentacja !!!!!! VONNNNNNNN z niej takim jak on .......
      • bez.komentarza Re: sprzedawczyk piszczek 15.04.11, 21:49
        Yhm, tak, jasne - "zwykły złodziej". Głupota takich ludzi jak ty jest powalająca. Stadio idiotów i tyle. Skończeni kretyni.

Tak, jasne. Wszyscy krytykujący Piszczka są bardzo uczciwi. Jasne, oczywiście. Bo ściąganie na klasówkach to nie jest oszustwo. Bo ściąganie gotowców z neta to nie jest oszustwo. Bo wynoszenie papieru toaletowego z pracy to nie jest oszustwo. Bo siedzenie w necie w czasie pracy to nie jest oszustwo wobec szefa. Przykłady można mnożyć.

Nienawidzę takich małych, pie...r...dolonych ludzików. Nie dziwię się, że w Polsce jest takie g.ówno. Dzięki wam, drodzy Polacy. Drugiego człowieka ukamieniowalibyście za byle co, a sami jesteście chodzącymi sk..urwielami. Rzygać się chce od tej polaczkowatości.
    • az.anonim "Piszczek: Jestem przygotowany - nigdy nie zagram" 15.04.11, 17:24
      "Piszczek: Jestem przygotowany - nigdy nie zagram w kadrze" - czyli kolejny nagłówek z d*py. Klikać, klikać i o prawdę nie pytać!!!
    • leoleo szatnia to szatnia... 15.04.11, 18:20
      rządzą tam raczej bydlaki niż mózgowcy, piszczek był wtedy szczawiem, nie miał nic do gadania, może miał nadzieje że tanio podłączy się do grupy?
    • bez.komentarza Re: Łukasz Piszczek: Jestem przygotowany, że nigd 15.04.11, 18:23
      Piszczek ma rację. Powinien to wiedzieć każdy, kto znajdował się kiedyś w grupie społecznej (szkoła, praca, wojsko, drużyna sportowa, kółko zainteresowań itp. itd.) jako "młody", czyli młody wiekiem albo młody stażem. Takie są niestety realia - trzeba się wkupić w łaski starszyzny. Możesz pisać, że Piszczek robi z siebie ofirę, ale moim zdaniem tym samym udowadniasz, że masz bardzo małe pojęcie o życiu.

Kilka lat temu, gdy zaczynałem pracę, miałem 20 lat. Pracowałem na zmianie z ludźmi po 30-stce. Piszczek ma rację. Starso by go "dojechali" w sztani. Musiał się podporządkować. Poza tym on miał 20 lat! Był młody, wystraszony. Tera na pewno by tego nie zrobił. Poza tym - ludzie, przecież on nawet w tym meczu nie zagrał! Skoro nie zagrał, to jak mógł go kupić lub sprzedać?! Ok, dał kasę. Ale to wszystko. Ludzie, dajmy mu szansę.

A jeżel ktoś napisze - "powinien mieć swój rozum, co z tego, że był młody?" - tak, bardzo łatwo jest napisać. Jestem ciekawy, co Ty byś zrobił na miejscu Piszczka, drogi Piotrze. Krytykować przez neta jest bardzo łatwo. Życie nie jest czarno-białe i nie jest takie łatwe, jak się może wydawać internetowym znawcom "życia" (ciekawego, jakiego? Wirtualnego? Pff).
    • andi1946 Re: Łukasz Piszczek: Jestem przygotowany, że nigd 15.04.11, 18:27
      Łukasz, są większe przekręty niż Twój. Graj w kadrze, graj dobrze. Tamten czas, to był czas dawania i brania. Wówczas tylko ryba nie brała. Każdy popełnia błędy, a Twój błąd, to błąd wymuszony, ówczesnymi realiami. Za to powinni odpowiadać trenerzy, kierownicy drużyn, a nie piłkarze. Życzę Ci powodzenia w kadrze i Bundeslidze.
    • alinawaza Łukasz Piszczek: Jestem przygotowany, że nigdy ... 15.04.11, 20:06
      No i mam nadzieje ze nie zagrasz (choc dobry jestes pilkarz) ale reprezentacja nie jest dla przestepcow i lapownikow
    • insto Łukasz Piszczek: Jestem przygotowany, że nigdy ... 15.04.11, 20:26
      Mylisz się. Ten mecz to nie była korupcja systemowa. Z tego co wiadomo piłkarze z Lubina wyszli z propozycją ustawienia meczu i piłkarze Cracovii na nią przystali. Piszczek został ukarany fakt, ale tylko za przestępstwo z kodeksu karnego. Natomiast są jeszcze kary sportowe tak jak to jest w przypadku dopingu. Dzisiaj Piszczek robi z siebie ofiarę kiedy jest zwykłym przestępcą.
      • bez.komentarza Re: Łukasz Piszczek: Jestem przygotowany, że nigd 15.04.11, 20:58
        Dla Ciebie Piszczek jest "zwykłym przestepcą", dla mnie to tylko błąd młodości.

Nie rozumiem, skąd w ludziach tyle nienawiści do zawodnika, który ma 1 (słownie - JEDEN) zarzut korupcyjny i to w czasie, gdy miał 20 lat!

Parafrazując - szkoła średnia, kilka miesięcy przed maturą. Kilku kumpli "dla jaj" ukradło skrzynkę piwa ze sklepu. Jeden jedyny raz w życiu coś ukradli. Bo byli młodzi. Bo byli głupi. Bo chcieli być "kimś" w oczach kumpli. Bo byli naiwni. Bo nie sądzili, że to coś złego.

Ludzie, Chryste Panie, czy ci chłopcy to "zwykli przestępcy"?! A gdzie danie człowiekowi szansy na poprawę? A gdzie resocjalizacja? A gdzie wreszcie wiara w to, że to tylko błąd młodości?

Gdy czytam ludzi, którzy wieszają psy na Piszczku, to zastanawiam się, czy ci ludzie są tak głupi, tak młodzi, że nie wiedzą, jak to jest żałować za swoją głupotę po latach czy tak starzy i tak kryształowo uczciwi w młodości, że nie pili piwa w parku, nie palili jointów w szkolnej toalecie, nie pili piwa przed lekcjami i w ogóle byli święci.

Tak - najlepiej - zalać jadem chłopaka, bo miał 20 lat, "gorącą" głowę i za mało w niej oleju. Po prostu człowieka mdli. Jak można porównywać takiego Piszczka do ludzi, którzy kupowali i sprzedawali kilka lat?

"Dzisi
        > aj Piszczek robi z siebie ofiarę kiedy jest zwykłym przestępcą."

Dla mnie Piszczek nie jest żadnym przestępcą. Wiem, jak to jest być 20-letnim chłopakiem i jak mało wtedy myśli się na chłodno, a jak dużo emocjami. Rozumiem bardzo dobrze tego piłkarza. Jesteśmy zresztą w podobnym wieku. Wszyscy święci niech dalej leją jad na Piszczka. Wątpię, czy sami nic w życiu złego nie zrobili. Ale mniejsza z tym. Najlepiej zrujnować karierę chłopakowi za jeden błąd z młodości. Brawo, święci.
        • gh83 Re: Łukasz Piszczek: Jestem przygotowany, że nigd 19.04.11, 14:11
          Czy dla ciebie nazwanie kogoś przestępcą wyklucza danie drugiej szansy i resocjalizację?

Piszczek popełnił przestępstwo, więc jest przestępcą - to naprawdę nie jest trudne do ogarnięcia. Może i był to "błąd młodości", ale jedno nie wyklucza drugiego. Jeśli zamiast nazywać rzeczy po imieniu, staramy się je rozmywać eufemizmami, jedyne, czego uczymy wszystkich obserwatorów to to, że odpowiedzialność za swoje czyny jest jedynie pustym słowem.

Piszczek popełnił przestępstwo i odpowiedział za nie zgodnie z kodeksem karnym. Causa finita. Zauważ, że nikt mu drugiej szansy nie odebrał - nadal gra w klubie, a z reprezentacji chce się wykluczyć sam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka