lomot3 Reprezentacja. Orzeł kogutowi nie podskoczył 10.06.11, 07:55 19 Tyle lat temu Polska po raz ostatni pokonała Francję. W 1982 r. drużyna Antoniego Piechniczka zwyciężyła w Paryżu 4:0 to jest dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
toporowa trudno zrozumieć logikę kibiców 10.06.11, 08:06 przypadkowo przeczytałam opinie kibiców na tym forum. Mają oni pretensje do trenera Smudy i do zawodników polskich, że grali gorzej niż Francuzi. Jeśli się nie mylę, drużyna polska jest daleko za Francją w rankingu, więc było do przewidzenia że polscy zawodnicy, w porównaniu z Francuzami okażą się słabsi. I tak ponoć rzeczywiście było. Więc skąd te żale i rozczarowanie, jeśli stało się dokładnie to, co było do przewidzenia przed meczem? Czy można mieć pretensje do zawodników, że nie spełnili oni nierealistycznych, wygórowanych oczekiwań kibiców? Odpowiedz Link Zgłoś
gregman77 Re: Reprezentacja. Francja lepsza od Polski w mec 10.06.11, 08:09 a co ty mozesz wiedziec jaki byl doping skoro mecz w tv ogladales? Odpowiedz Link Zgłoś
artur74 zorro, wykrzyczałeś o szmaciarzach i co? Ulżyło? 10.06.11, 08:35 Kolejny frustrat okazujący swoje bezgraniczne rozczarowanie dowalaniem w necie polskim piłkarzom! Taki Piszczek ze Szczęsnym płaczą teraz po przeczytaniu Twojego postu i nawet zarobione przez nich miliony nie mogą ukoić ich bólu! Odpowiedz Link Zgłoś
gregman77 co teraz powie Kołtoń o Mierzejewskim? 10.06.11, 08:12 w zeszłą niedzielę pojechał z nim że nie strzela bramek w reprezentacji (a tuż obok niego siedział Świerczewski i potakiwał- 70 meczów i 1 bramka:) ) i w ogóle nie błyszczy. Co powie teraz? pewnie "ja tak szczerze mówiąc zawsze wiedziałem, że Mierzejewski jest świetnym graczem..." Odpowiedz Link Zgłoś
artur74 gregman, Mierzejewski zwycięzcą po Francji! 10.06.11, 08:45 Adrian Mierzejewski nie został przypadkowo wybrany przez samych piłkarzy najlepszym piłkarzem Ekstraklasy, meczem z Francją pokazał, że stać go na wiele. Szkoda, że kolejny sezon będzie grał jedynie w Ekstraklasie a nie np. w europejskich pucharach. Czekają go jeszcze w tym roku spotkania z Niemcami i Włochami, które powinny przekonać jego samego, że ma możliwości, by grać z takimi przeciwnikami jak równy z równym. A on sam po każdym takim spotkaniu wie chyba najlepiej nad czym musi jeszcze popracować. Może jestem przesadnym optymistą ale na EURO Mierzejewski ma szansę stać się piłkarzem, który podniesie swoją wartość rynkową do niespotykanej dotąd w polskiej piłce sumy transferowej! Odpowiedz Link Zgłoś
aresdawidos Lewandowski słabo 10.06.11, 08:48 Robert musi się sporo jeszcze nauczyć. Dobry jest, jak dostanie piłkę na wolne pole za obrońcę i wykańcza akcję, ale jego przyjęcie piłki tyłem do bramki pod presja obrońcy jest fatalne. W meczu z Francja naliczyłem kilkanascie sytuacji, kiedy dostawał podanie z obrońcą na plecach i zawsze mu ona odskakiwała na metr lub dwa, co konczyło się stratą. Klasowy napastnik przyjmuje, przytrzymuje, odgrywa lub drybluje, on tego nie potrafi. Odpowiedz Link Zgłoś
y.y Re: Lewandowski słabo 10.06.11, 12:50 No właśnie. Lewandowski, nic mu nie ujmując, to typowy Striker. Brakuje nam cofniętego napastnika, takiego gościa co go nazywają w Anglii Center Forward;/ Odpowiedz Link Zgłoś
trymerek Pytanie do selekcjonera... 10.06.11, 09:03 P.Smuda -jako "spec" niech mi Pan odpowie na jedno pytanie ? O co chodzilo francuzom CZY ONI RZECZYWIŚCIE GRALI CZY TRENOWALI SOBIE PODANIA ???? Odpowiedz Link Zgłoś
xentom Przesada. 10.06.11, 11:39 Przesada.Graliśmy dobrze.Przypomnę - to była Francja która ostatnio gra bardzo dobrze.Po meczu z Argentyną opinie też były negatywne.Jednak z Argentyną wygraliśmy.Nieważne jaka to była Argentyna A,B czy C - trener Argentyny wystawił taką drużynę - z nimi zagraliśmy.Jeśli nie będzie wsparcia mediów,kibiców - nie zbudujemy reprezentacji na Euro. Odpowiedz Link Zgłoś
hank_chinaski Reprezentacja. Orzeł kogutowi nie podskoczył 10.06.11, 12:18 Z drewna można zrobić tylko drewniany karabin...Smuda nawet nie ma drewna, ma papier. A co może zrobić? To co robi czy tworzyć przeciętny zespół, który tylko w ramach niespodzianki podskoczy Francji, Anglii, Niemcom itd. Wydaje mi się, że odwala w miarę przyzwoitą robotę ale oczekiwania są zbyt wygórowane. Sprawdzają się ci, którzy coś znaczą czyli Szczęsny, Błaszczykowski, Lewandowski tylko, że Blanc ma takich zawodników na pęczki po kilku na tę samą pozycję. O francuskiej obronie w ogóle nie należy wspominać bo stanowi obecnie jedną z najsilnieszych formacji na świecie. I tak nasz zespół ma pewną synergię to znaczy wygląda lepiej w całości niż jego pojedynczy zawodnicy. Tylko nie oczekujmy za wiele, sukcesu nie buduje się w ciągu miesięcy - najpierw musimy mieć szeroką kadrę wyróżniających się zawodników grającą w pierwszych składach drużyn. Obecnie mamy ich 3-4? Odpowiedz Link Zgłoś
100dnijutro Reprezentacja. Orzeł kogutowi nie podskoczył 10.06.11, 12:33 APEL Czytając dzisiejszą prasę, dochodzę do wniosku, że mam problem. Oczy, może nawet coś gorszego. Ja oglądałem inny mecz. Rozumiem, apel zawodników - nie róbcie złej atmosfery wokół kadry. To coś to na przyszłość , nie teraz. Po boisku biegało naprawdę paru niezły zawodników, mówię o naszej reprezentacji. To nie są łamagi, oni coś sobą reprezentują. Prawdziwe nasze nieszczęście to brak trenerów. Panie G.Lato, niestety pana działalność pozazawodnicza wyczyściła u mnie jakikolwiek dla pana szacunek. Nie powinienem się łudzić, że ktoś taki jak pan potrafi pokierować polską piłką, proszę jednak pana niech pan uruchomi choć jedną szarą komórkę i w przybłysku geniuszu niech pan podejmie decyzje o zmianie trenera, naprawdę nie jest za późno. Odpowiedz Link Zgłoś
worldofwoman Re: Reprezentacja. Orzeł kogutowi nie podskoczył 10.06.11, 12:56 Wystarczy popatrzeć jak ustawiali się Francuzi przy pressingu lub na własnej połowie po stracie piłki, a jak robili to nasi piłkarze. Zawodników nie mamy wcale najgorszych, szczególnie w ofensywie. Potrzebny jest tylko porządny trener, ale takiego to na chwilę obecną można by ściągnąć jedynie z zagranicy. Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Re: Reprezentacja. Orzeł kogutowi nie podskoczył 10.06.11, 14:00 To, że nasi się wczoraj naprawdę starali, to jeszcze gorzej, bo od pogromu uratowała nas klasa Szczęsnego i brak stawki meczu dla Francuzów. Obrona kadry Smudy jeży włos na głowie w każdym meczu... Odpowiedz Link Zgłoś
avaldek Franek Smuda , gdzie te cuda ! 10.06.11, 15:21 jak dotad to Smuda celuje w najbardziej nieudolnego trenera ostatnich dekad , aaa ciemnosc widze .. Odpowiedz Link Zgłoś