Gość: Swr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.11, 09:21 Łukasz Piszczek, który został wybrany na najlepszego LEWEGO obrońcę Bundesligi hahahahaha Łukasz Piszczek jest PRAWYM obrońcą dla nie wiedzących z Gazety Wyborczej... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Piotr Re: Niemiecka legenda: Błaszczykowski musi walczy IP: *.rev.pro-internet.pl 14.10.11, 09:51 To samo chciałem napisać -,- to smutne, że czytelnicy wiedza więcej niz dziennikarze Odpowiedz Link Zgłoś
2011michal Niemiecka legenda: Błaszczykowski musi walczyć 14.10.11, 10:08 Pomijając, że chyba osoba pisząca ten artykuł nie wie na jakiej pozycji gra Piszczek, to... Kuba nie odchodź z BVB! :) Masz szanse, nie rezygnuj Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.sko Niemiecka legenda: Błaszczykowski musi walczyć 14.10.11, 10:13 Powinien odejść do słabszego klubu. Tak zrobił Podolski i dobrze na tym wyszedł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodrigo Re: Niemiecka legenda: Błaszczykowski musi walczy IP: *.giewont.com.pl 14.10.11, 10:26 ... a hit kolejki nie będzie rozgrywany w Dortmundzie tylko w Bremie żałosna ta słaba wiedza piszącego ten artykuł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FCB obiektiv Re: Niemiecka legenda: Błaszczykowski musi walczy IP: *.dip.t-dialin.net 14.10.11, 11:05 Podolskiemu brakuje wytrwalosci i marnuje swoj talent w tym upadlym fc koeln - jeszcze nie jest za pozno zeby rozwinal kariere ale za 3 sezony jest po wszystkim - w koeln moze sobie pograc jab bedzie mial 33 lata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Niemiecka legenda: Błaszczykowski musi walczy IP: *.ip.netia.com.pl 14.10.11, 11:27 polskie geny nakazują mu zadowolić się tym co ma Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re: Niemiecka legenda: Błaszczykowski musi walczy 14.10.11, 12:50 Ciekawe jakie Ty masz geny, że każą Ci pisać takie bzdety. A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Niemiecka legenda: Błaszczykowski musi walczy IP: *.ip.netia.com.pl 14.10.11, 14:24 oczywiście rusko-niemiecko-żydowskie, a co myślałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inflatordziennikar Brehme - co to za leganda? IP: *.adsl.alicedsl.de 14.10.11, 12:22 Brehme byl dobrym pilkarzem i nic wiecej. Co za inflacja nazewnictwa w tej brukowej elektronicznej gazecie. Legenda to jest Pele, albo Maradonna, ale na pewno nie Brehme. To tak jakbym nazwal Janusza Kupcewicza albo Waldemara Matysika polska legenda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibic BVB Re: Brehme - co to za leganda? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 14.10.11, 12:43 A ktory to Janusz Kupcewicz czy Waldemar Matysik jest mistrzem swiata?jak to jest Brehme ktory to strzelil bramke w finale w 1990 roku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2012 Nie czaisz analogii? IP: *.ists.pl 14.10.11, 12:57 Inflator użył analogii Brehme taką legendą niemiecką, jak Kupcewicz czy Matysik polską. Ta analogia może i być krytykowana, ale z innego punktu widzenia, niż czytanie bez zrozumienia. Można by powiedzieć, że analogia się broni, ponieważ Polacy aż tyle nie strzelali bramek, co Niemcy, więc łatwiej tu takiego Matysika czy Kupcewicza wyłączyć ze zbioru polskich legend. Dużo łatwiej będzie wrzucić tu (do zbioru polskich legend) Grzegorza Latę (prezesura nic do tego nie ma) niż Waldka Prusika. To wiadomo. Natomiast Brehme na tle innych Niemców nie jest już legendą. I o to inflatorowi chodziło. Z tym, że można analogię inflatora podważyć pytając, jeśli nie Brehme, to kto? Karl-Heinz Rummenigge? Inny Niemiec? No to wówczas prosimy o uzasadnienie, dlaczego jeden jest legendą w futbolu, który zawsze stawiał na zespół, a inny nie? Inflator musi podać, jaka jest jego zdaniem niekwestionowana "legenda niemieckiego futbolu". Inaczej nie ma co z jego tezą dyskutować. Natomiast nie da się ukryć, że ty wykazałeś się czytaniem bez jakiegokolwiek, szczątkowego zrozumienia. Nie wiem nawet, czy polską składnię obczajasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2012 Chociaż nie, sorry za oskarżenia. IP: *.ists.pl 14.10.11, 13:02 Tyle, że inflator nie potrafi umiejętnie pisać i swojej analogii sprzedać. No bo co ma Pele, czy Maradona do "legendy niemieckiego futbolu"? Więc, przepraszam za te oskarżenia wobec kibica Borussi Dortmund. Faktycznie, inflator napisał to w taki sposób, że ciężko zrozumieć tę pisaninę. Chyba, że z kolei inflator wyjaśni, że żadnemu Niemcowi nie przysługuje miano "legendy". Wówczas, okej, może ta jego pisanina nabierze sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
maklakiewicz Re: Chociaż nie, sorry za oskarżenia. 14.10.11, 13:31 typowe nadłuzycie gazeciane!! chodzi o oto że Brehme nawet nie otarł się o miano legendarnego piłkarza! Legendarnymi mogą być: Rummenigge, Beckenbauer, może Fritz Walter czy Gunter Netzer, Maggath, a z czasów kariery Brehme'go może początkowo Littbarski, na pewno Matthaeus, Klinsmann i Voeller, a nawet nie Riedle (grał ogony, mimo króla strzelców bundesligii, w obronie plastrami byli Kohler i Buchwald, Reuter, a Brehme zastąpił innego na skrzydle, a zaraz będą pisali w gazecie ze nawet Berthold był legendą, opanujcie się, stazu i tak wam nie przedłużą z czystej ekonomii, ale nie mścijcie się na czytelnikach!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Chociaż nie, sorry za oskarżenia. IP: *.ip.netia.com.pl 14.10.11, 14:26 „Mózg jest moim drugim ulubionym organem” to użyj go do opanowania zasad ortografii, panie "Nadłużyty" Odpowiedz Link Zgłoś
maklakiewicz Re: Chociaż nie, sorry za oskarżenia. 14.10.11, 14:53 hehe, nie wiem czy wiesz kto to był Boy-Żeleński, ale ortografia nie ma nic związanego z mózgiem, chłopcze na stażu, to już wiesz dlaczego jesteś na stażu? Ortografia w myśleniu nie pomoże... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inflatordziennikar Re: Chociaż nie, sorry za oskarżenia. IP: *.adsl.alicedsl.de 15.10.11, 00:20 Dobrze zrozumiales, co napisalem. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibic BVB Re: Nie czaisz analogii? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 14.10.11, 18:18 panie filozofie jezeli ktos strzela jedyna bramke w finale mistrzostw swiata to jest legenda .a po drugie zyje juz ponad 20 lat w tym kraju i chyba lepiej wiem jaki jest stosunek spoleczenswa niemieckiego do pilkarza Andreas Brehme Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2012 Re: Nie czaisz analogii? IP: *.ists.pl 14.10.11, 20:27 Już przeprosiłem za oskarżenia o czytanie bez zrozumienia. Inflator napisał dość mętnie. Uzasadnienie przyjmuję. Skoro tak uważają Niemcy i na miejscu jesteś w stanie to wywnioskować, to nie będę się upierał, bo ja nad Wisłą pobywam raczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inflatordziennikar Re: Nie czaisz analogii? IP: *.adsl.alicedsl.de 15.10.11, 00:26 Dobrze mnie zrozumiales. Nie mam czasu, aby pisac pracy magisterskiej. Chodzilo mi tylko o robienie przez dziennikarza (i dziennikarzy) gazety od razu z gwiazdeczki wiekiej gwiazdy, z dobrego pilkarza legende, a z jakiegos przypadku sensacji. I to tylko po to aby ludzi klikali, a oni zarabiali na reklamie za kazde to klikniecie kase. I to mnie wkurza. Natomiast wracajac do mojego wpisu to dobrze je skomentowal: maklakiewicz 14.10.11, 13:31 Wiec chwala mu za to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2012 Legenda też była Armii np. IP: *.ists.pl 14.10.11, 13:05 Inflatorze, zwróć uwagę, że w tytule jest niemiecka legenda, a w lidzie legenda niemieckiego futbolu. Które określenie krytykujesz, bo wychodzi na to, że sam autor tekstu wprowadza ferment? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leafy Re: Brehme - co to za leganda? IP: *.klk.com.pl 14.10.11, 14:30 Akurat Kupcewicz strzelił ładną bramkę na 3:1 z Francją w 82 w meczu o 3cie miejsce. Są tacy, którzy to widzieli i pamiętają. Wtedy go wielbiono ... dzisiaj ... hmmm Czyli jakimś elementem legendy polskiej piłki jest. E' viva espana ole ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leafy Re: Brehme - co to za leganda? IP: *.klk.com.pl 14.10.11, 14:37 Ba, po dłuższym namyśle to Kupcewicz jest ostatnim piłkarzem, który strzelił bramkę na ME/MŚ która dała nam medal .... ;) to już jest legenda .... smutna bo smutna ale jednak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2012 Gmoch: he he he IP: *.ists.pl 14.10.11, 17:04 Hm, to ja po namyślę, stwierdzam, że Waldemar Prusik też miał coś z legendy. Miał piękne rajdy prawą stroną, a jego nieszczęście polegało jedynie na tym, że kamanda wchodziła w okres ery degrengolady i nic na to nie mógł Waldemar poradzić. Zresztą, jeśli się uprzeć to nawet Jacek Bayer taką legendą był. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2012 Re: Gmoch: he he he IP: *.ists.pl 14.10.11, 17:06 Tfu, w 'okres degrngolady' miało być. Erę skreślić, bo błąd wyrażeniowy, a poza tym to w sumie nikt chyba sobie nie życzy, by tak było przez kolejne długie lata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inflatordziennikar Re: Gmoch: he he he IP: *.adsl.alicedsl.de 15.10.11, 00:37 "degrngolady" - sorry ale jak ja robilem mature to tego slowa jeszcze chyba nie bylo. Mozesz mnie wyjasnic co to znaczy? Moze to jakie hiphopowcowe slowo, co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rico Re: Brehme - co to za leganda? IP: *.dip.t-dialin.net 14.10.11, 20:18 Brehme mial odwage i wykonal"11" w finale MS i zdobyli Majstra...a propo bramek(Kupcewicz) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kx Re: Brehme - co to za leganda? IP: *.warszawa.vectranet.pl 14.10.11, 18:38 niemieckie legendy to Fritz Walter, Uwe Seeler, ... polskie WIlimowski, Deyna,... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kij Niemiecka legenda: Błaszczykowski musi walczyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.11, 23:10 za duzo pyszczkowal..to siedzi na lawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bum Biedny Kuba IP: *.adsl.alicedsl.de 15.10.11, 00:20 Sam sobie winien. Jak szczeka w polskich mediach, bez powodu, bo jego wystepy w Dortmundzie sa ponizej oczekiwan, to sie Kloppowi nie dziwie ze mu pokazuje kto jest szefem. Klopp zbudowal swietna Druzyne i wierzyl naprawde w trzech Polakow. Bronil ich mimo ostrej krytyki z zewnatrz. Wyglada na to ze Kuba ma dolka bo Goetze jest mlodszy i lepszy od niego. Kuba jest fantastyczny w grze z kontry. Stad sluszny plan Kloppa, wprowadzac go co kolejke na ostatnie 30 min. Dlatego Borussia jest taka silna. Glupi Blaszczykowski tego nie rozumie... Teraz boje sie ze Klopp postawi na innych, a Kuba z wlasnej glupoty zprzecietnieje. Zaloze sie ze Klopp bardzo liczyl na szarze Kuby w Champions League, jako tajna bron... szkoda, choc moze Kloppowi sie jeszcze uda Kube przekonac do jego wartosci i wybic z glowy Kubie to smieszne Gwiazdorowanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Niemiecka legenda: Błaszczykowski musi walczyć IP: *.devs.futuro.pl 14.10.11, 23:22 Drogi redaktorku, jak coś piszesz to upewnij się czy masz rację.Otóż mecz Werder-Borussia ODBYŁ SIĘ w Bremie , a nie w Dortmundzie.Jesteście niewiarygodni. Odpowiedz Link Zgłoś