Dodaj do ulubionych

Nie mogę grać w Widzewie - mówi Radosław Michalski

IP: *.crowley.pl 28.05.04, 09:42
Czy to prawda ze Boniek chce sponsorowac Widzew???
Obserwuj wątek
    • Gość: an Zbigniew Boniek chce ratować Widzew! Ale udziałowc IP: *.toya.net.pl 28.05.04, 11:07
      PIŁKA NOŻNA Zbigniew Boniek chce ratować Widzew! Ale udziałowcy muszą oddać
      spółkę!

Piątek, 28 maja 2004r.

Jest jeszcze szansa, aby uratować piłkę w Widzewie. Chce się tego podjąć były
      piłkarz łódzkiego klubu Zbigniew Boniek. Stawia jednak jeden warunek. Musi
      otrzymać całą władzę. W tym wypadku nie chodzi jedynie o wybranie go na prezesa
      spółki.

- Otrzymałem wszystkie dokumenty finansowe spółki - powiedział nam wczoraj
      Zbigniew Boniek. - Rozmawiałem już w tej sprawie z różnymi biznesmenami. Widzew
      jest do uratowania, ale pod kilkoma warunkami. Nie mam nic przeciwko Andrzejowi
      Pawelcowi i Andrzejowi Grajewskiemu, ale dziwne jest jednak dla mnie to, że
      największe zobowiązania spółki są wobec właścicieli.

- Pierwszym ruchem akcjonariuszy Pawelca i Grajewskiego jest przekazanie akcji
      za symboliczną złotówkę. Ponadto generalny menedżer musiałby się zrzec prawa do
      pieniędzy z Canal Plus, a także dochodów z reklam, transferów i pieniędzy od
      sponsorów, którymi dysponuje bodaj do 2006 roku. Wszystko powinno być spisane u
      notariusza. Tylko w takim wypadku ktoś zechce rozpocząć działania ratujące
      klub. Specjaliści byliby w stanie znacznie zredukować zobowiązania Widzewa i
      zacząć wyprowadzać klub z problemów - powiedział Boniek.

Zdaniem ludzi, którym leży na sercu dobro piłki w klubie przy al. Piłsudskiego,
      jest to jedyne rozwiązanie mogące uratować futbol w tym klubie. Wiele wskazuje
      na to, że udziałowcy nie mają już pomysłu, a przede wszystkim pieniędzy na to,
      by móc skutecznie przeprowadzić reorganizację klubu, a także uzyskać licencję
      na grę w I bądź też drugiej lidze.

Działacz, proszący o zachowanie anonimowości, poinformował nas, że już trzy
      tygodnie temu przesłał do Bońka wszystkie dokumenty mówiące o stanie finansowym
      piłkarskiej spółki. - Zbyszek powiedział, że może rozpocząć działania w
      momencie, gdy wszystkie odpowiednie dokumenty będzie miał na swoim biurku i
      tylko on będzie decydować o klubie. Nie może być mowy o żadnych roszczeniowych
      działaniach udziałowców - powiedział działacz z al. Piłsudskiego.

Zapewne przejęcie przez Bońka widzewskich spraw wyjdzie klubowi na korzyść.
      Popularny "Zibi" ze swoimi koneksjami w Europie Zachodniej mógłby w szybkim
      czasie przywrócić Widzewowi dawną świetność.

Z naszych informacji wynika, że na temat ratowania Widzewa rozmawiano również
      ze Stanisławem Ziętkiem, byłym udziałowcem Telefoniki i krakowskiej Wisły.
      Zapewne po rozstaniu z Bogusławem Cupiałem ma ambicje, aby zaistnieć w polskim
      futbolu.

Jak widać marka Widzewa nadal jeszcze działa i nie wolno tego roztrwonić.

(hof) - Express Ilustrowany
      • Gość: sly Re: Zbigniew Boniek chce ratować Widzew! Ale udzi IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 28.05.04, 12:54
        zibi ratuj kibice zrobia zrzute...zbierzemy 2pln splacimy grajewskiego i
        pawelca...i ewentualnie na bilety w jedna strone na ksiezyc zeby wiecej do
        zadnego lodzkiego klubu sie nie dotykali..amen
      • Gość: szczegół Re: Zbigniew Boniek chce ratować Widzew! Ale udzi IP: 217.8.186.* 28.05.04, 13:03
        Chodziłem na mecze Widzewa już po transferze Bońka, ale ten człowiek zawsze
        będzie dla mnie WIELKI. A jeśli udałoby mu się zrealizować to, co zamierza, to
        będzie jeszcze WIĘKSZY!
        Pozdrawiam.
    • Gość: wuja Re: Nie mogę grać w Widzewie - mówi Radosław Mich IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 28.05.04, 14:48
      Należy zrobić wszystko by Widzew Poszedł w ręce profesjonalistów a nie
      niedouczonych handlarzy hamburgerów
    • sebolrulez Re: Nie mogę grać w Widzewie - mówi Radosław Mich 28.05.04, 19:10
      Zbigniew Boniek-NEO.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka