Gość: rye IP: 5.2.* / *.chello.pl 30.09.04, 01:40 Pewnie chodziło mu o kibiców Cracovii :-D W Krakowie nikt z tego nie robi problemu. No, ale Gazeta musiała upomnieć się o swoich przecież. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: eone Re: Dał Papis popis IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.04, 08:08 żenada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pikuś Re: Dał Papis popis, ale dzennikarzyna A. KLEMPA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 13:40 ... TEN TO DAŁ POPIS. Dzięki takim DZIENNIKARZYNOM idiotom jak on cały świat myśli, że Polacy to antysemici. Idź dziennikarzyno napisz jak przy budce z piwem prostacy opowiadają kawały o żydach i napisz, że tak myślą wszyscy Polacy. SKĄD TYLU DEBILI W REDAKCJI SPORTOWEJ. JAK POMYŚLI ( POCHŁONIE MU TO OKOŁO 2-5 LAT) TO DOPIERO DYRNY ZOBACZY CO ZROBIŁ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: petev Re: Dał Papis popis, ale dzennikarzyna A. KLEMPA IP: 5.2.* / *.chello.pl 30.09.04, 15:54 kolo wez sie nie kompromituj, pomysl czasem dluzej niz 3 sekundy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chrongen wykopmy rasizm ze stadionów IP: *.dip.t-dialin.net 30.09.04, 18:12 od dawien dawna wiadomo, że pewne idee szerzą się szczególnie łatwo w najprymitywniejszych warstwach społecznych. i tak katolicyzm rozpanoszył sie wśród biedoty a zabobony wśród chłopstwa. ta ostatnia grupa traktuje zresztą katolicyzm jak zabobon, i nie ma się czemu dziwić, ponieważ chłopstwo do najbogatszych warstw społecznych przecież nie należy. nie ma się też co dziwić, że rasizm rozpanoszył się wśród kiboli, niegrzeszących wszak inteligencją. niestety nie łatwo będzie go wykopać ze stadionów, bo wcześniej trzeba byłoby podnieść poziom zamożnośći i inteligencji polaków. a tego żaden rząd nie zrobi, bo społeczeństwo samo musi zrozumieć, że jego bronią jest inteligencja. a dopóki to nie nastąpi, będziemy żyć w feudalnej zależności od miłościwie nam panujących i tych co więcej mają. chrongen ps. przepraszam za brak dużych liter. shift mi się zaciął. ps2.i dopóki chociaż jeden żyd będzie w tym kraju poniżany z powodu swojego pochodzenia, będę czuł się żydem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FranekXY Re: wykopmy rasizm ze stadionów IP: *.alp01.telsat.wroc.pl 30.09.04, 21:51 Ale o co chodzi? Co z tego, że nazwał Widzew Żydami?To takie obraźliwe dla Żydów? Gdzie tu Rasizm i poniżenie kolego? Powiedzieć Żyd = obrazić Żyda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chrongen polskie świnie won do chlewa!!! IP: *.dip.t-dialin.net 30.09.04, 22:05 nie, słowo żyd nie jest obraźliwe, samo w sobie, ale tu chodzi o ładunek emocjonalny, jaki ten koleś, pan popis, wkłada w używanie słowa żyd. i o ładunek negatywnych emocji, jakie wkładają w to inni kibice. i nie mów mi, że kibice legii, kiedy krzyczą do łodziaków - żydzi, żydzi, cała polska się was wstydzi - chcą w ten sposób wyrazić swój pozytywny stosunek do kibiców innej drużyny. innymi słowami nie udawaj taty wariata. i nie proś mnie o wyjaśnianie, dlaczego biały jest biały a czarny jest czarny. żyjemy w polsce i w pewnych sytuacjach można tu o kimś powiedzieć żyd nie obrażając go np. o premierze izraela, a w innych sytuacjach, o wiele częstszych, używa się tego słowa, żeby komuś dokopać. i tak zrobił pan popis. może on uważa, że widzewiaków należy eksterminować, stąd to porównanie. nie wiem, to już nie moja sprawa, dlaczego to zrobił. moją sprawą jest jednak na reagowanie na takie chamskie odzywki. wyobraż sobie, że niemieccy kibice herty berlin skandują na stadionie - polskie świnie won do chlewa. no i co w tym miało by być obrażliwego dla przyjezdnych. że polskie? dlaczego? przecież wiadomo że co polskie to piękne, że świnie? przecież to inteligentne zwierzęta. że do chlewa? no a niby gdzie mieszka świnia? prawda, że to całkiem niewinny okrzyk??? chrongen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: polskie świnie won do chlewa!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 23:24 Tylko że ten facet nie użył słów żydowskie świnie won do chlewa. Po prostu nazywa kibiców Widzewa żydami. Na warszawiaków mówi się krawaiciarze, na krakowiaków lajkoniki, na ślązaków hanysy a na łodzian żydy. Widocznie tak już do tego przywykli, że nazywają się żydami nawzajem. A co ma to wspólnego z antysemityzmem? Dziennikarzyna chciał po prostu zarobić wierszówkę więc wysmażył ten "artykuł". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: wykopmy rasizm ze stadionów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 23:16 Popisałeś się prostactwem i głupotą. Jako przedstawiciel inteligencji czuję się upokorzony, że takie bydlę jak ty ma się za inteligenta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kioto Re: wykopmy rasizm ze stadionów IP: *.infocoig.pl / *.crowley.pl 30.09.04, 23:30 A niby z jakiej racji masz się za inteligenta? Bo co, bo niby studia skończyłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chrongen Re: wykopmy rasizm ze stadionów/do jacka IP: *.dip.t-dialin.net 30.09.04, 23:54 inteligencja wcale nie musi iść w parze z politowaniem i zrozumieniem głupoty. i ja właśnie taki jestem. niecierpię kołtuństwa. i tu się zgadzam z a. michnikiem. nic tak nas polaków nie ośmiesza i nie ciągnie w otchłań topieli, jak nasze swojskie kołtuństwo. i nie śpiesze sie z oceną twojego poziomu jacku, bo po prostu mam za mało danych, żeby ciebie ocenić. a ty mnie już oceniłeś, dość srogo, ale za co? za to, że nie lubię obłudy polskich katolików i ciemnoty mieszkańców polskiej wsi? ok. nie wszyscy katolicy i chłopi są tacy straszni. ale większość tych których ja znam, taka właśnie jest. i na koniec ja, jako polak czuję się zawstydzony tym, że inny polak, pan papis powiedział to co powiedział. a ty się za to nie wstydzisz? moje poglądy cię rażą, a jego już nie? mam nadzieję, że nie wyssałeś antysemityzmu z mlekiem matki. chociaż napisałeś: Na warszawiaków mówi się krawaiciarze, na krakowiaków lajkoniki, na ślązaków hanysy a na łodzian żydy. Widocznie tak już do tego przywykli, że nazywają się żydami nawzajem. A co ma to wspólnego z antysemityzmem? Otóż ma, więcej niż myślisz, o ile w ogóle myślisz o takich sprawach, polski inteligencie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monio Panie Boze, dlaczego jestem Polakiem? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 01.10.04, 02:33 Dlaczego mnie pokaralo i jestem Polakiem? I musze sie za to wstydzic! Od dzis wolalbym byc juz Murzynem, bo tej polskiej glupoty i chamstwa juz nie zniose. Te nieliczne wypowiedzi, probujace ratowac polska "twarz", jak chrongena, juz chyba nie sa w stanie zmienic tej totalnej polskiej prymitywnosci. Nie chce nalezec do tego stada polskich baranow, zlodzieji, prymitywow rozmodlonych w Rydzyku i Jankowskim. Bylem prawie szowinista i nacjonalista, ale od dzis bede chyba tepil wszystko co polskie, bo ta zaraza grozi rozprzestrzenianiem sie. Wyjatki, w stylu chrongen'a, potwierdzaja regule. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Win Re: Panie Boze, dlaczego jestem Polakiem? IP: *.proxy.aol.com 01.10.04, 08:37 Monio,to nie Pan Bog ciebie pokaral a raczej Polske pokaral ze zeslal jej takieko minusa. Ty poprostu nie myslisz. Ty tylko reagujesz jak automat. Nacisnij guzik i zaprogramowana syrena ryczy na taka czy inna nute. Jestem pewny ze gdyby pewne grupy zydowskie nie uprawialy, na skale swiatowa, anty-plskiej propagandy i gdyby przstali winic Polakow za nie popelnione winy, stosunek Polakow do Zydow ulegl by radykalnej zmianie na lepsze. Ja nie pochwalam ordynarnych anty-semickich wystapien, ale niestety, tak reaguja przecietni ludzie na calym swiecie, kiedy wydaje sie im,(slusznie czy nieslusznie), ze ktos wyrzadzil im krzywde. Kazda akcja powoduje reakcje. Stare przyslowie mowi ze potrzeba "dwojga do tanga". Monio, gdybys znal historie innych narodow to bys napewno sie cieszyl ze jestes Polakiem. Wprawdzie Polacy nie sa wybranym narodem, nie mniej Polacy maja pewne zalety ktorych im mozna pozazdroscic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Panie Boze, dlaczego jestem Polakiem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 09:17 Ciekawe jak ty dobrze znasz historię??????? Bo te głupoty , które wypisujesz to naprawdę wołają o litość dla Ciebie. A pan P. to idiota. Takie teksty to on może sobie rzucać na imieninach u cioci w budce z piwem na Krzemienieckiej. To prawda, że Widzewem rządzą przewalacze, ale ŁKS to dno i prostactwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Re: Panie Boze, dlaczego jestem Polakiem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 22:51 Coś strasznego . Czy ty człowieku naprawde wzywasz Pana Boga z odpowiedniego powodu.Dajesz się wciągać w akcje przciw człowiekowi. Przcierz to jest nakręcanie jakiejś bzdury przeciwko Papisowi. Czy nie możecie ludzie na to spojżeć z perspektywy. Dziennikaż to świnia. To on dał popis. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Kto przekrosi Papisa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 22:44 Zastanawiam się czy Papis oleje tego dziennikarzyne czy pozwie go do sądu czy da mu poprostu w morde.Myśle że w morde mu sie należy. Jestem pewny ,że nie wolno go wpuszczać na salony ani na stadiony. Chciał znaleść afere to znalazł. Przyczaił się wśród łksiaków i nagle sukces .Usłyszał! Myśle,że z powodu jego osobowości nie jest już dawno na salonach bo gdyby napisał wszystko co tam się mówi to by się zapisał na śmierć. Problem jest i to poważny Papis jest biznesmenem i handluje z nie jednym żydem. Maóło tego wyzywają się z paroma kolegami od żydów i nie tylko i jakoś się nikt na niego nie obraził. A może o to chodziło. Bo przecież w stosunkach między kibicami Łks i Widzewa to nic nie zmieniło. Straszny to zawód -dziennikrz- żeby żyć trzeba być taką świnią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek z Łodzi Re: Kto przeprosi Papisa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 22:58 Myśle że ći co znają Jarka Papisa wiedzą uznają to co napisałten skrobidecha za nieporozumienie. Może Jarek za bardzo luzuje ale skrobidecha przegioł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teo! Re: Kto przekrosi Papisa IP: *.mpm.net.pl / *.mpm.net.pl 02.10.04, 00:01 Myślenie Cię boli prawda?? to już się nie wysilaj! weż słowniczek i książeczkę do polskiego klasa 2 i uczymu się ortografii a nie korzystamy z chwili kiedy 14 letni / starszy brat / odszedł od kompa! ucz się a nie wypisujesz bzdury, których sam nie rozumiesz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Witus Re: wykopmy rasizm ze stadionów IP: *.its.uu.se / *.its.UU.SE 01.10.04, 00:04 Oj Jacus, jak ty jestes inteligent to ja jestem 'latajaca krowa'. Chamowi podlaczyli internet i juz mysli ze awansowal i osadzac moze. Odpowiedz Link Zgłoś
eglaser2002 Lodzianinie pasa swinie, glupie to to klepie bloto 09.10.04, 14:54 Wykopmy rasizm z korzeniami! Te Papisy i inne sa odpowiedzialni za to! Skad tyle prymitywow sie bierze, a szczegolnie na stadionach? Dlaczego ci tzw kibice nie umieja myslec samodzielnie? Pewnie oni maja znizke na bilety, jako uposledzeni. Powiedzmy, ze zamienimy Zyda na lodzianina w tych stadionowych, prymitywnych haslach, to slyszelibysmy wtedy np: Lodzianinie pasa swinie, glupie to to klepie bloto, albo Ten co z Lodzi jest uparty, glupi jest i nic nie warty. Ciekawe czy mieszkancy Lodzi akceptowaliby tego rodzaju obelgi. Wiadomo, ze wszyscy lodzianinie nie sa glupi, jest to prymitywne uogolnianie. Gdyby jednak takie obelgi ukazaly wsrod sportowcow lub na stadionach, byloby bardzo wskazane, zeby jakas gazeta o tym napisala, szkoly i wladze reagowaly, zeby powstrzymac to zatepienie ludzkie, jesli ci sportowo odpowiedzialni nie widza w tym nic zlego. Tacy jak Papis i inni, maja wieksza odpowiedzialnosc za to co mowja oficjalnie. Przynajmniej oni powinni zastanowic sie wiecej niz 3 sekundy, ale najwyrazniej nie mozna od nich tak duzo wymagac. I na dodatek jest Polska czlonkiem Unii Europejskiej, moze troche za wczesnie. E-mil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldi Re: Dał Papis popis, ale dzennikarzyna A. KLEMPA IP: *.toya.net.pl 30.09.04, 16:05 Nie wiem o co Ci chodzi ale nie uwazam że powinien przemilczeć rozmowę Papisa. Jaka Papis dał popis to czemu o tym nie napisać. Niech na drugi raz przemyśli co bredzi bądź co bądź w miejscu publicznym. Abyś jednak był usatysfakcjonowany proponuję aby na derbach Papis poprowadził doping Łks...(oczywiście kulturalny bez żadnych "wrzutek") Taka tam pokuta :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek J. Re: Dał Papis popis, ale dzennikarzyna A. KLEMPA IP: *.mad.east.verizon.net 01.10.04, 02:00 To ze wiekszosc Polakow to antysemici wychodzi w prawie kazdej rozmowie z naszymi rodakami. Rowniez z ust tych co biegaja w Niedziele do kosciola katolickiego i modla sie do Maryi, myslac, ze urodzila sie pod Czestochowa a nie w poblizu Jerozolimy.Polski antysemityzm to jeden z podarunkow Hitlera, przedwojennej endecji, carskiej policji i kosciola katolickiego. Jezus zginal na krzyzu za moje i twoje grzechu, czlowieku. To byl Bozy Plan zbawienia dla kazdego z nas a nie spisek zydowski wobec jednego z nich samych, za ktory nalezy sie teraz mscic. Biblia wyraznie mowi, ze blogoslawieni beda Ci ktorzy sprzyjaja Izraelowi, a nawet gdybys ich uwazal za wrogow, to Jezus mowi by wrogow napoic i nakarmic a Bogu pozwolic zgarniac na ich glowy rozpalone wegle.Bog dal nam plan i szanse na zycie wieczne ale od ciebie zalezy jego wykorzystanie. Zapros Jezusa do serca w modlitwie wyznajac swoje grzechy i popros by je zmienil. Religijnosc ani dobre uczynki nie kupia ci wstepu do nieba, zawroc z drogi niewawisci i pojdz wezsza droga, kochaj blizniego swego jak siebie samego. Rowniez wtedy gdy ten blizni to Zyd- krewny Jezusa. Nawiasem mowiac, apostol Pawel mowi, ze wszyscy naprawde nawroceni jestesmy obrzezani na sercu- jestesmy duchowymi Zydami. Gdybys chcial porozmawiac o tym jak i ty mozesz nawiazac osobista relacje z Jezusem, napisz do Jacek@PoloniazJezusem.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: schlesier Re: Dał Papis popis, ale dzennikarzyna A. KLEMPA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.04, 07:00 typisch polnisch Odpowiedz Link Zgłoś
eglaser2002 Ten co z Lodzi jest uparty, glupi jest i nic nie w 09.10.04, 15:04 Wykopmy rasizm z korzeniami! Te Papisy i inne sa odpowiedzialni za to! Skad tyle prymitywow sie bierze, a szczegolnie na stadionach? Dlaczego ci tzw kibice nie umieja myslec samodzielnie? Pewnie oni maja znizke na bilety, jako uposledzeni. Powiedzmy, ze zamienimy Zyda na lodzianina w tych stadionowych, prymitywnych haslach, to slyszelibysmy wtedy np: Lodzianinie pasa swinie, glupie to to klepie bloto, albo Ten co z Lodzi jest uparty, glupi jest i nic nie warty. Ciekawe czy mieszkancy Lodzi akceptowaliby tego rodzaju obelgi. Wiadomo, ze wszyscy lodzianinie nie sa glupi, jest to prymitywne uogolnianie. Gdyby jednak takie obelgi ukazaly wsrod sportowcow lub na stadionach, byloby bardzo wskazane, zeby jakas gazeta o tym napisala, szkoly i wladze reagowaly, zeby powstrzymac to zatepienie ludzkie, jesli ci sportowo odpowiedzialni nie widza w tym nic zlego. Tacy jak Papis i inni, maja wieksza odpowiedzialnosc za to co mowja oficjalnie. Przynajmniej oni powinni zastanowic sie wiecej niz 3 sekundy, ale najwyrazniej nie mozna od nich tak duzo wymagac. I na dodatek jest Polska czlonkiem Unii Europejskiej, moze troche za wczesnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wks Re: Dał Papis popis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 16:25 wroclawianie tez przez wloclawianow sa nazywani zydami tylko mnie to tak srednio rusza ( my ich nazywamy rumunami bo nimi sa:)) bo to nie jest obraza przynajmniej dla mnie. slask wiselka lechia gdans. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZVI ROZENBLUM Re: Dał Papis popis IP: *.hrz.netvision.net.il 01.10.04, 00:16 L K S JEST KLUB SPORTOWY SZKODA ZE JESZCZE TACY LUDZI SA WTOP TEGO KLUBU 22222222222 SKANCZYLI CZASY ZE UGOLONE SA PRZESTAWICZELI KLUBU LKZ WSTYD DLACEJ POLSKI BYLY KIBICEM 50 LAT TEMU KIEDY MIESZKALEM W POSCE OBYWATEL POLSKI ZVIROZ@ YAHOO.CO. IZRAEL/L Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Laughu Powinniśmy walczyć o usuwanie takich idiotów piłki IP: *.p.lodz.pl 30.09.04, 09:10 Pozdrowienia dla prawdziwych kibiców.Panie Papis, wyjmij pan słomę z butów!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: al-bert Re: Powinniśmy walczyć o usuwanie takich idiotów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 09:24 tak to jest jak ktoś się nagle dorobi lub dostanie kasę (może w spadku).Żal mi prawdziwych kibiców i działaczy Łks-u.Przez kogoś takiego tracić dobre imię klubu na które póżniej bardzo długo trzeba będzie pracować. Proszę mi tylko pwiedzieć dlaczego nikt w Łks-ie nie zareagował? cz y pan Papis ma aż tyle kasy czy tez wielu mysli podobnie ? Dobrze że przynajmniej na Widzewie są teraz rozsądni ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amikom Re: Powinniśmy walczyć o usuwanie takich idiotów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.04, 11:33 Nie przez Jarosława Papisa, tylko przez dziennikarzynę, który chce wywołać nikomu niepotrzebną awanturę i rozdmuchuje całą sprawę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Y. Re: Powinniśmy walczyć o usuwanie takich idiotów IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.09.04, 11:45 Nie bredź. Najpierw wracaj do szkoły i naucz si.ę co to znaczy wolne media i po co one są, a później pisz cokolwiek, bo te brednie są żałosne. Skoro prostacki debil jakim jest ten człowiek mówi takie rzeczy to to jest tylko jego wina, bo za słowa ponosi się odpowiedzialność. Dziennikarz nie miałby o czym pisać gdyby ten człowiek nie był jeb....m rasistą i idiotą, bo dziennikarz jest obserwatorem, nie poszedł tam i nie kazał nikomu tak mówić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amikom Re: Powinniśmy walczyć o usuwanie takich idiotów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.04, 11:50 Po pierwsze primo to nie ucz mnie zasad demokracji i wolnych mediów. Dziennikarz musi mieć dowód na to co pisze, a jak nie ma to czeka go PROCES. A po primo ultimo :) to ten artykuł NICZEMU dobremu nie służy. Dziennikarzyna sieje ferment i podsyca nienawiść pomiędzy dwiema antagonistycznymi grupami. To tyle w tym temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y. Re: Powinniśmy walczyć o usuwanie takich idiotów IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.09.04, 11:57 Primo respondare: skoro piszesz takie rzeczy to widocznie nie wiesz co to znaczy wolne media. Poza tym, dziennikarz cytuj pewne zdarzenia, ma na to świadków i dowody. Jeżeli twierdzisz, że nie ma, to Ty musiałbyś tę tezę udowodnić. Póki co nie widzę podstaw do gadania o procesach, kolejne brednie. Secudno respondare: owszm, ma olbrzymi powód, którego najwyraźniej nie zauważasz. Takie zachowania, takich ludzi, takie postawy, związane z sianiem nienawi ści, z rasizmem, trzeba piętnowa.ć. Trzeba publicznie je pokazywać i jak najgłośniej o tym mówić, bo jeżeli się o tym nie mówi, to znaczy że przyzwala się na takie coś. Na skurw....ństwo w czystej postaci jakim jest antysemityzm. Od tego są media aby właśnie ukazywać takie sytuacje i takich ludzi, aby inni wiedzieli z kim mają do czynienia. Aby kluby nie zatrudniały takich ludzi. Aby tacy łachmyci się wstydzili swojego prostactwa. Od tego są media. Aby informować, a przez informację uświadamiać. Jasniej nie umiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amikom Re: Powinniśmy walczyć o usuwanie takich idiotów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.04, 12:02 Ojojojoj, sekundeczka, chyba się ciut zagalopowaliśmy, osądzasz człowieka na podstawie jednej wyrwanej z kontekstu wypowiedzi. Wypowiedzi złej, nagannej i niepotrzebnej, ale na Boga! nazywając kogoś prostackim łachmytą świadczysz tylko i wyłącznie o swoim pozomie! Mojej opinii o niepotrzebnej burzy w szklance wody nie zmienię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Y. Re: Powinniśmy walczyć o usuwanie takich idiotów IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.09.04, 12:12 Mój poziom jest taki, że nigdy nie pozwoliłbym sobie na takie zachowanie jak ów Popis. Osądzam człowieka po relacji dziennikarskiej z pierwszego źródła, bo uważam, że skoro ten człowiek tak zachowywał się w tamtym momencie, zachowuje się tak również i w innych. Tym razem wpadł, nie będąc świadomym że słucha jego słów dziennikarz i je notuje. Tym bardziej ta relacja jest wiarygodna, ponieważ gdyby o tym wiedział, krygowałby się rzecz jasna. Ludzie nie mają przebłysków rasizmu, to postawa. A za słowa trzeba brać odpowiedzialność. Ten facet nie przejęzyczył się, lecz wielokrotnie dawał upust swoim poglądom, mówiąc, że żydzi to, żydzi tamto, wyraźnie mając na myśli pejoratywne znaczenie, obraźliwe dla kibiców z widzewa i pejoratywne w sensie pogrady dla samych Żydów. Wypowiedź nie była wyrwana z kontekstu lecz przytoczona w całości jak napisano wyraźnie. Na dodatek później człowiek ukrywa się przed innymi i nie chce nic komentować. Czemu? To już tylko ku rozwadze. Mój poziom? Cóż, dla mnie taki człowiek to łachmyta, prostak i cham, który kompromituje normalnych kibiców i ludzi związanych z tym klubem, jakich jestem pewien że tam nie brakuje. Antysemityzm i to w tak prymitywnym wydanu zasługuje u mnie na taką ocenę, więc tak to widzę. Dziennikarz coś zawinił? W porządku, jak widzę walęgrochem o ścianę. Lepiej żeby siedział cicho i niech tacy ludzie dalej wygłaszają te hańbiące poglądy, niech dalej się tak zachowują. Bo jeżęli nikt o tym nie będzie pisać, to wtedy tylko lepiej dla nich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldi Re: Powinniśmy walczyć o usuwanie takich idiotów IP: *.toya.net.pl 30.09.04, 12:34 Nie biorąc w obronę Papisa(jestem kibicem Widzewa i raczej nie przepadam za "sąsiadami") muszę zwrócić uwagę na to jak rozumiane jest słowo żydzi a właściwie jak jest nie rozumiane. Nie do końca się zgadzam, że jest przejawem antysemityzmu. Mówiąc słowo "żyd" nie mysli się o tym, że to człowiek z brodą i dlatego to ktos gorszy(właściwie może nawet nie ma nic do żydów). Geneza tego okreslenia - jak sądzę - wywodzi się ze szczeniackich wygłupów i Papis zachowauje się jak szczeniak. Taki nowobogacki szczeniak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amikom Re: Powinniśmy walczyć o usuwanie takich idiotów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.04, 12:34 Widzisz Y, to bardzo piękne co piszesz, ale... Popatrz co tu się dzieje, awantura jakby Jarosław Papis co najmniej zabił jakiegoś żyda, albo podjudzał do palenia synagog. Fala krytyki jest ogromna i w tej chwili nie liczy się to co ten, skądinąd bardzo miły i kulturalny człowiek, robi dla sportu w ŁKS. Jedna rozmowa z kibicami, którzy posługują się takim językiem i słowo "żyd" to u nich (zaręczam Ci) raczej synonim widzewiaka a nie narodowość czy wyznanie, zniszczyła mu dobre imie w środowisku. Zasłużył na krytykę, ale po co go jeszcze dobijać? Wystarczy mu. A na koniec taka refleksja. Demokracja, jak już kiedyś osoba której poglądy i postawę bardzo cenię zauważyła :), to nie jest najlepszy na świecie system ale do tej pory nic lepszego nie wynaleziono (czy napewno?). Wolne media to siła potrafiąca zniszczyć kogoś niewinnego i wznieść na wyżyny kompletne zero. Trzeba mieć własne poglądy na rzeczywistość którą kreują media. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Powinniśmy walczyć o usuwanie takich idiotów IP: 217.197.67.* 30.09.04, 15:24 Słowo "Żyd" to nie określenie człowieka tylko CHARAKTERU to tak jak ze słowem "KURWA" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Y. Re: Powinniśmy walczyć o usuwanie takich idiotów IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.10.04, 01:40 (...) Podczas meczów rzuca się w oczy tym, że nosi na szyli szalik w klubowych barwach z krzyżem celtyckim i napisem "White Power". To znak i hasło skinheadów. Po sobotnim spotkaniu ŁKS z Koroną Kielce w budynku klubowym Papis rozmawiał z kibicami. Ani razu nie powiedział o widzewiakach inaczej jak "Żydzi". Słyszał to m.in. dziennikarz "Gazety". (...) Sorry Amikom, ale jakoś mało wiarygodne jest dla mnie Twoje stwierdzenie, że to miły i kulturalny człowiek. Bronisz człowieka, który ewidentnie sympatyzuje - o ile sam nie jest jednym z, co prawdopodobne, zwłaszcza że się z tym obnosi - ze skinami i prezentuje skrajnie prostackie zachowania. Nie, nie ma już znaczenia co ów pan robi dla sportu. Ktoś taki nie powinien w ogóle już nic robić dla tego klubu, bo skompromitował go na całej linii. Po prostu wyszło na jaw, co w Łodzi jest tajemnicą poliszynela od dawna. Panuje tam wyjątkowe nasilenie antysemityzmu, co jest ewidentnie widoczne wśród kiboli, czytaj bandytów chodzących na mecze, bo to pretekst do napierdzielanek. I nie żebym miał coś do Łodzi, że nie lubię czy coś. Miasto jak każde inne w Polsce, bywam tam i w ogóle fajnie. Ale fakt jest faktem. Co ulica to "Jude raus" na murach, a w obu klubach nie tylko bandy kibolskich rasistów i bandytów, ale jeszcze władze klubu takie same. O tym czy to była jedno rozmowa to nie mam złudzeń że każda rozmowa wśró tego pana kolegów i jego samego tak wygląda, szkoda wysiłku na mydlenie oczu jednorazowym wybrykiem, bo to brednia. Wiesz o tym dobrze i Ty i Ja. A krytyka. Heh. Wątpię aby ten facet robił sobie strasznie wiele z tego co tu się pisze, bo GW pewnie nie czyta (bo w niej sami żydzi przecież) a poza tym ludzie tego pokroju uważają się za najmądrezjszych i rzadko kiedy w ogóle przyjmują do siebie krytykę. I na koniec. Generalizowanie o mediach nie ma tu nic do rzeczy. W tym artykule nie ma żadnej manipulacji, są suche fakty. Możesz próbować zrzucać winę na media, ale nie dasz rady, nie masz po prostu racji, bo dziennikarz niczemu tu nie jest winny. Popis dał popis sam z siebie, ów marny dziennikarzyna, jak go nazwałeś, nie przyszedł doń i nie kazał mu powiedzieć tego co powiedział. Byli świadkowie, był cytat, był kolejny cytat, w końcu zapisano całą rozmowę. Nie opowiadaj mi bajek o kreowaniu rzeczywistości, bo to marna generalizacja. Wniosek jest ewidentny. Facet to rasista i prostak. Sam sobie nagrabił. A o kreowaniu rzeczywistości to tyle Ci powiem: 60 lat temu był taki facet, co to kreował rzeczywistość. I też mówił o "tych żydach" różne rzeczy. Ale wtedy media nie miały takiej siły oddziaływania i nie były tak sprawne jak dzisiaj. I facet zagazował kilka milionów żydów. Więc lepiej się ciesz chłopie że masz te wolne media i że te marne dziennikarzyny piszą takie straszne rzeczy. Bo dzięki temu od razu cała Polska wie o takiej kanalii jak ten gość. A takich kanalii jest o wiele więcej w tym kraju niestety. I bajki o ich jednorazowych wybrykach może przekonują Ciebie, ale mnie niestety nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiu22 Re: Powinniśmy walczyć o usuwanie takich idiotów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 18:58 O co ten rwetes ,i gdzie jest ten antysemityzm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek bredzisz, tan poprzedni gość ma rację: każdy ma za IP: *.supra.com.pl / *.supra.com.pl 30.09.04, 12:42 swoje słowa ODPOWIADAć! Każdy ma rozum MIEć! A ten papis - to dupek. za to podoba mi sie wypowiedź tego Kellera, bodajże, przew. gminy żydowskiej w łodzi - wreszcie rozsądny facet! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pikuś Re: Powinniśmy walczyć o usuwanie takich idiotów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 09:48 Właśnie o szerzenie tego fermentu przynajmniej mnie chodziło. Dla mnie zarówno Papis jak i Klemb są jednakowi. Stawiam pomiędzy nimi znak równości. Napisać tak naprawdę można o wszyskim, ale napisać o czymś w sposob dobry z pewnymi przemyśleniami to już sztuka. Dzinnikarstwo polskie moim zdaniem SCHODZI coraz bardziej NA PSY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pudel Re: Powinniśmy walczyć o usuwanie takich idiotów IP: *.mofnet.gov.pl 30.09.04, 12:31 chłopie to nie jest jak najbardziej wyolbrzymianie problemu. To jest raczej napiętnowanie ze strony części myślącej. Ja osobiście żydów nie lubię (z takich czy innych powodów), ale tu człowiek na stanowisku prezesa klubu piłkarskiego zachowuje się jak jeden z tych gówniarzy. Którzy jadą na mecz nie po to by ogladać walkę na boisku ich drużyn, tylko po to aby kogoś uderzyć pałą, lub rzucić w policję kamień. MEER66@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tatry Re: Powinniśmy walczyć o usuwanie takich idiotów IP: *.bredband.comhem.se 30.09.04, 16:26 Nie tylko z butow, z durnej glowy, jezeli Papis taka taka posiada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AB Klemba- cudotwórca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 09:27 PAn Klemba ma dar bilokacji. Napisał relacje z meczu w Radomsku i sytuacji na ŁKS, mimo, że te mecze były niemal w tym samym czsie, a przynamniej ni ebyło fizycznej możliwosci bycia na obu- chyba, ze pan redaktor ma halikopter. Wiec cos jest wysane z palca- albo relacja z Radomska, albo zamieszczony tu opis rzekomej wypowiedzi Papisa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: forumowicz Re: Klemba- cudotwórca IP: *.astral.lodz.pl 30.09.04, 09:48 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=16148757&v=2&s=0 Re: Wstydzę się za Papisa Przeczytaj komentowany artykuł » redakcja.lodz 28.09.2004 13:53 odpowiedz na list Proszę bardzo. Istotnie byłem na meczu w Radomsku (plus za spostrzegawczość). Tam jednak mecz rozpoczął się o godz. 15.30, skończył o 17.20. Prosto ruszyłem z dziennikarzem Dziennika na ŁKS (skoro jesteś tak spostrzegawczy to będziesz wiedział z kim i możesz spytać go o to). Na ŁKS bylismy w momencie zdobycia wyrównującej bramki przez Koroną na 1:1. Zapewniam że w godzinę można w sobotę dojechać z Radomska do Łodzi (to 90 km). Zresztą widzieli mnie inni dziennikarze łódzkich gazet, rozgłośni i telewizji. Także piłkarze ŁKS z którymi rozmawiałem. A jeśli chodzi o samo zdarzenie to czekałem na korytarzu na spikera, z którym jechałem do domu , a w tym miejscu Papis odbył rozmowę z kibicami. Andrzej Klemba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogdan Pikuta Re: Klemba- cudotwórca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.04, 11:58 No, to już niedługo panie Klemba będą akredytacje takie jak na Widzewie, osobne strefy bezpieczeństwa dla VIPów, dziennikarzy, sędziów i drużyn na ŁKSie... Sam Pan tego chciał. Ale dziękujemy za wskazanie drogi, którą będziemy podążać w celu poprawy organizacji imprez. Jesteśmy szczerze wdzięczni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldi Re: Klemba- cudotwórca IP: *.toya.net.pl 30.09.04, 16:03 Nie wiem o co Ci chodzi ale nie uwazam że powinien przemilczeć rozmowę Papisa. Jaka Papis dał popis to czemu o tym nie napisać. Niech na drugi raz przemyśli co bredzi bądź co bądź w miejscu publicznym. Abyś jednak był usatysfakcjonowany proponuję aby na derbach Papis poprowadził doping Łks...(oczywiście kulturalny bez żadnych "wrzutek") Taka tam pokuta :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szawe Re: Dał Papis popis IP: *.aster.pl 30.09.04, 09:52 Cow tym złego,w polskim języku nie ma chyba odpowiednika Izrael, jako obywatel Izraela powinniśmy mówić Izraelczyk, czyli działacz łks-u powinnie powiedzieć Policja i Izraelczycy badz izraelici polskiego pochodzenia(Czemu część narodu polskiego z tak wielkim uporem ukrywa swoje pochodzenie , czy to coś zmieni?), nie rozumiem czemu cześć ludu się burzy jak się ich nazywa żydami przecież tak ten naród nazywa się od pokoleń(także jako część etniczna wyznaniowa i społeczna) , polaków nazywa się zdrobniale polaczkami cwaniaczkami i nikt się nie burzy,, nie kapuje kto tu w końcu jest antysemitą?? I dlaczego ktoś kto zajmuje się sportem jest rozliczany z wypowiedzi z języka polskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Y. Re: Dał Papis popis IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.09.04, 11:52 Nie pieprz człowieku. Mówienie o kimś per "żydy" jest pejoratywne i zabarwione rasizmem. Nie jest tajemnicą, że polacy są narodem mocno antysemickim i powiedzenie o kimś że to żyd ma na celu obrażenie jego, a jednocześnie wyrażenie pogardy dla narodu Izraela. To ewidentne prostactwo i chamstwo, nic więcej. A polaczki cwaniaczki same sobie zapracowały na taką opinię w odróżnieniu od żydów, którzy przeszli pogromy o których niektórym narodom się nawet nie śniło, a od średniowiecza już zabijano ich z jednego głównego powodu. Z zazdrości i zawiści. Bo mają we krwi talent do mnożenia bogactw. Żal dupę ściska jak się słucha ograniczonych palantów typu ten prostak z ŁKSu. Pomyśl o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grace Jak nazywać Żydów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 15:09 Skoro nazwa "Żydzi" jest pejoratywna to jak w takim razie nazywać przedstawicieli narodu wybranego? Cyganie uznali że "Cygan" jest pejoratywne i spopularyzowali nazwę "Romowie". Niech Żydzi też cos wymyślą, skoro "Żyd" ich tak boli. Np. "antypalestyńczycy" albo "kabaliści" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paulo Do Y IP: *.classcom.pl / *.77.classcom.pl 30.09.04, 23:44 Jestem z toba ale to walka z wiatrakami.Naprawde zalosne jest,ze takie zachowania jak Papisa nie sa solidarnie przez wszystkich napietnowane. Odpowiedz Link Zgłoś
joly.roger Re: Dał Papis popis 30.09.04, 16:53 Gość portalu: Szawe napisał(a): > Cow tym złego,w polskim języku nie ma chyba odpowiednika Izrael, jako obywatel > Izraela powinniśmy mówić Izraelczyk, czyli działacz łks-u powinnie powiedzieć > Policja i Izraelczycy badz izraelici polskiego pochodzenia Nie truj pliz i nie udawaj ze nie rozumiesz o co chodzi. Oczywiscie ze nie ma nic obrazliwego w okresleniu 'Zyd' - to jest okreslenie neutralne, okreslajace czlonka pewnej grupy etnicznej czy religijnej. Tyle tylko ze tu nie odnosilo sie do osob bedacych Zydami. Nawet jesli tak Cie podnieca sprawdzanie co kto ma w rozporku, to chyba nie twierdzisz ze WSZYSCY kibice Widzewa to Zydzi? Ten glupek uzyl tego okreslenia jako obelgi, co na kilometr zajezdza antysemityzmem. Kontekst sie liczy. BTW - Izraelczyk to co innego = obywatel Izraela. Mozna byc Izraelczykiem a nie byc Zydem. >(Czemu część narodu > polskiego z tak wielkim uporem ukrywa swoje pochodzenie , czy to coś zmieni?), W swojej fobii juz sie sam zagubiles - jesli sie jest 'czescia narodu polskiego' to nie mozna byc Zydem. :P > nie rozumiem czemu cześć ludu się burzy jak się ich nazywa żydami przecież tak > ten naród nazywa się od pokoleń Zaden Zyd sie nie burzy jak go tak nazwiesz. Natomiast bedzie sie burzyl jesli bedziesz uzywal slowa 'Zyd' jako obelgi. > polaków nazywa się zdrobniale polaczkami cwaniaczkami i nikt się > nie burzy, Jak nie? Kogos kto mowi 'Polaczki' uwazam za takiego samego idiote-rasiste jak antysemite. > I dlaczego ktoś kto > zajmuje się sportem jest rozliczany z wypowiedzi z języka polskiego? Hm... a jak zacznie krzyczesc 'Heil Hitler', to tez nalezy go zostawic w spokoju bo on sie sportem zajmuje, nie polityka? Osoba publiczna, a on tak jest jest oceniana nie tylko za wypowiedzi na temat ktorym sie zajmuje, ale za 'caloksztalt dzialanosci', zwlaszcza kiedy wypowiada sie tak jak tu - publicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldi Re: Dał Papis popis IP: *.toya.net.pl 01.10.04, 08:03 Ale z Szawe jest zryty beret Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pietrov Re: Dał Papis popis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 09:55 To strasznie smutne i zarazam oburzające, że w naszym społeczeństwie mamy tak podłych ludzi. Wypowiadanie się ( zwłaszcza publicznie ) z pogardą o jakimś narodzie czy rasie świadczy o tym, że komuś daleko do człowieczeństwa. Przeraża mnie, że w Polsce, która tak wiele wycierpiała właśnie dlatego, że inni uważali nas za podludzi, jest teraz tyle wrogości dla np. Żydów. Widać ten człowiek gdyby mu stworzyć warunki z lat 1939-1945 byłby jakimś faszystowskim konfidentem. Pewnie mógłby się zralizować... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szczepan BURACTWO IP: *.crowley.pl 30.09.04, 09:55 Niezłych buraków mają tam za działaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r. Re: Dał Papis popis IP: *.motorola.com 30.09.04, 10:03 Nie rozumiem nie rozumiejacych... Po prostu w polsce przewazajaca wiekszosc ludzi traktuje slowo "Zyd" jako wyzwisko, podobnie jak "Rumun". I TO jest wlasnie zywy dowod antysemityzmu polakow - sprobujcie powiedziec do pierwszego lepszego doroslego i spokojnego czlowieka "Zydzie" - nie zdziwi sie tylko potraktuje to jako obelge. I juz. Sam jestem kibicem Wisly ale wkurwia mnie to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łks Re: Dał Papis popis IP: *.tpnets.com 30.09.04, 10:22 Po pierwsze nie jest to oficjalna wypowiedz, tylko podsłuchana rozmowa miedzy Papisem a kibicami.Narazie nie ma zadnych dowodow na prawdziwosc takich słow, jakie rzekomo miał wyrazic działacz ŁKS.Rozdmuchiwanie tego na cała Polske ma tylko jeden cel jaki to kazdy myslacy sie domysli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciu Re: Dał Papis popis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 10:38 > Rozdmuchiwanie tego na cała Polske ma > tylko jeden cel jaki to kazdy myslacy sie domysli. Czyżby piętnowanie debilizmu, ciemnoty i rasizmu? Kurde, chyba zgadłem :-))? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ftblst Re: Dał Papis popis IP: *.local.pl / 217.11.143.* 30.09.04, 11:34 Wobec tego możemy mówić zarówno o antysemityzmie jak i o antyromanizmie!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jon HAHAHA, LEZE, ALE TO SA DEBILE !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.04, 10:11 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr DO autora IP: 217.153.47.* 30.09.04, 10:22 ... tak na marginesie to "PRZED DERBY ŁODZI a nie " przed derbami...". Pozdrawiam pana redaktora pan191@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piolo Re: DO autora IP: *.cn.wroclaw.net.pl / 62.244.144.* 30.09.04, 13:59 bzdura DERBY się nie odmienia, to obce słowo. Chyba ze wytłumaczysz, co to jest jeden DERB :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xsd Re: DO autora IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.04, 14:07 no przeciez tak napisał, poprawiając redaktora i "dziennikarza" Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.l Re: Dał Papis popis 30.09.04, 10:38 Prostactwo wyłazi. I ciagnie taki matol zasłuzony klub o otmety prostactwa, przy okazji zarazając nim wszystkich dookola. Wstyd dla calej Łodzi, dla ŁKS-u ze tacy ludzie kieruja tym klubem. Z jakim efektem to wszyscy widzimy. Mozna tylko wspólczuć prawdziwym kibicom ŁKS-u a żulami nie ma się co przejmowac. Jaki Pan, taki kram. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tak poznasz chama Biale skarpetki, dres i antysemityzm IP: *.azvu.nl 30.09.04, 10:51 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) fajną ma facjatę ten Papis IP: *.info-test.pl 30.09.04, 10:53 Widać na niej ciągłą tęsknotę za brakującą częścią szarych komórek. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pietro3 Re: Dał Papis popis IP: *.4web.pl 30.09.04, 11:03 z jakiej racji na mecz mają przyjść sami żydzi? a co z widzewiakami? przecież wspólnie możemy kibicować. pan papis chciał pokazać kibolom łks jakim to jest równiachą ale trochę mu nie wyszło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jouite bzdury IP: 62.233.188.* 30.09.04, 11:06 hasło "żydzi" oznacza jak rozumiem w slangu kibolskim "frajerów, mięczaków" podbudowa historyczna jest prosta, mianowicie że żydzi stali w kolejce do komór gazowych jak owce i dlatego stali się synonimem "cieniasa" uważam że takie używanie wyrazu "żydzi" nie jest antysemityzmem ani rasizmem tak samo jak określenie "rumun" które można zastosować w różnych sytuacjach do wyrazania obrzydzenia danym człowiekiem (najczęściej żebraka) nie jest wyrazem anty-romanianizmu mam wrażenie że bez podgrzewania sztucznie atmosfery niechęci dla ledwo 1- tysięcznej mniejszości żydowskiej w Polsce wiele organizacji utrzymujących się ze zwalczania antysemityzmu musiałoby poszukac sobie wreszcie nowej normalnej pracy... dziękuję za uwagę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żyd Re: Dał Papis popis IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.04, 11:09 Słowo Żyd nie jest wyzwiskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ŻYD ZAŁOŻE SIE ŻE PAN P. SAM BARDZO CHCIALBY BYC ŻYDEM IP: *.outsourcing.atman.pl 30.09.04, 11:18 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nikt CZY JEST JAKIES CYWILIZOWANE PRAWO W POLSCE?? IP: 212.199.251.* 30.09.04, 11:19 Wyglada, ze Polska jest ciagle w middle ages i arabskiej strefie wplywow. Na rozwoj cywilizacji, niestety trzeba poczekac. Czolem (w mur) Polacy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nikt Re: Dał Papis popis IP: 212.199.251.* 30.09.04, 11:22 Masz moje pelne poparcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAM Re: Dał Papis popis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 11:25 DZiękuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bowak Re: Dał Papis popis IP: 62.233.229.* 30.09.04, 11:26 To jest syndrom pochodzenia, jak ktoś nie chce przyznać się do swojego pochodzenia, wstydzi się go, wtedy reaguje agresją. Hitler też nie wspominał o swojej babce żydówce. A swoją drogą to całkiem sympatyczny naród. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robo Re: Dał Papis popis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 11:27 TEGO PANA NALEŻY PRZYMUSOWO LECZYĆ PSYCHIATRYCZNIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alko4 Re: Dał Papis popis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.04, 11:28 Zamiast się niezdrowo podgrzewać przeczytajcie sobie to... miasta.gazeta.pl/lodz/1,35137,2313807.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ULK 97 KLEMBA CHCE WYWOŁAĆ BURZĘ PRZED DERBAMI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.04, 11:31 miasta.gazeta.pl/lodz/1,35137,2313807.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Re: Dał Papis popis IP: *.tpnets.com 30.09.04, 11:38 Moze Papis mowiac to miał na mysli pozytywne skojarzenia i zazdrosci Widzewowi ze tak w krotkim czasie pozbyli sie wielomilionowych długow.Stad takie okreslenie , ktore tylko pokazuje spryt w działanosci tego klubu.Łks musi placic rachunki za wode i prad za ostanie lata a oni nie.Stad nazwa Zydzi, ktora jest synonimem takiego działania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kowalski Czy Papis to polskie nazwisko? IP: *.mexico.one.pl 30.09.04, 11:30 kto wprowadził pospólstwo na salony? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zagłoba Re: Czy Papis to polskie nazwisko? IP: *.sasiedzi.pl 30.09.04, 11:54 KOWALSKI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Dał Papis popis IP: *.enformatic.pl 30.09.04, 11:40 Skinchedzi zawsze w tej łysej główce zawiele nie milei :) Dlatego nie ma co sie dziwić temu panu, który pewnie dopiero co zszedł z drzewa :D buahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczeń Re: TO IDIOTA IP: *.sasiedzi.pl 30.09.04, 11:40 Masz się za inteligentnego człowieka? Odpowiedz Link Zgłoś