Gość: adi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 01:18 Jaki klub, taki sponsor! ROTFL Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zig zag Re: morda cioto! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 03:04 czemu?! przecież ma racje ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L'V Re: morda cioto! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.01.05, 05:50 Ależ nie ma. Polonia nie ma długów a tamci maja. :> Ale niedlugo rzeczywiscie racje miec moze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emeryt Re: morda cioto! IP: *.kir.pl 27.01.05, 08:39 A długów nie ma bo oszukała dłużników i zmieniła osobowość prawną. Polonia to hucpiarze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peiper Gdzie Polonia?Nie ma nie ma jej, nie ma nie ma jej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 09:24 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emes spokojnie...bez nerwow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 03:06 Z pomoca pospiesza na pewno Romanowscy,Bekdase czy inne Ptaki :o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: spokojnie...bez nerwow IP: *.waw.cdp.pl 27.01.05, 03:24 Odradzam Polonii wchodzenie w interesy z tą firmą. Nie ma się co łudzić że w przypadku Polonii będą fajni i uczciwi. Trzeba było łapać tych z GSA. Życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasio RATUJCIE POLONIĘ !!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.05, 09:11 ten klub już pada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy Apeluję ponownie! IP: *.chello.pl 27.01.05, 07:55 O dobicie tego żałosnego tworu, którego z Warszawą łączy jedynie siedziba. Mam nadzieję, że już wkrótce i tego nie będzie. Koniec już bliski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Re: Apeluję ponownie! IP: *.sejm.gov.pl / *.sejm.gov.pl 27.01.05, 08:31 Nieno ja tez nielubie Poloni ale derby musza byc . Lepsza polonia i derby niz jakas leczna czy inne cos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: Apeluję ponownie! IP: *.crowley.pl 27.01.05, 09:45 A co łączy z Warszawą to gó.. napływowe z Podola, co na Łazienkowskiej smród rozsiewa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysl12 Re: Apeluję ponownie! IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 27.01.05, 14:00 Gość portalu: koko napisał(a): > A co łączy z Warszawą to gó.. napływowe z Podola, co na Łazienkowskiej smród > rozsiewa? Widze, ze niektorzy naplywowi lecza tu swoje kompleksy stolicy i Legii... Zalosne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lonsdale Re: Mówisz o Legii? IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 27.01.05, 10:31 Gość portalu: Jerzy napisał(a): > O dobicie tego żałosnego tworu, którego z Warszawą łączy jedynie siedziba. Mam > nadzieję, że już wkrótce i tego nie będzie. Koniec już bliski. Ile można tej Legii wypominać że jest kurvvą i za komunistów wybierała piłkarzy z klubów w całej Polsce pod pozorem służby wojskowej? Ile można tej Legii wypominać , że jej kibice to dzieci emigrantów ze wsi i małych miasteczek, a prawdziwy Warszawiak sie tam nie pokazuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysl13 Re: Mówisz o Legii? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 27.01.05, 14:03 Gość portalu: Lonsdale napisał(a): > Ile można tej Legii wypominać że jest kurvvą i za komunistów wybierała piłkarzy > z klubów w całej Polsce pod pozorem służby wojskowej? Ile można tej Legii wypo > minać , że jej kibice to dzieci emigrantów ze wsi i małych miasteczek, a prawdz > iwy Warszawiak sie tam nie pokazuje? Czynia to zakompleksieni przyjezdni ktorzy od dziecka slyszeli, ze Warszawy i Legii trzeba nie lubic. Teraz znalezli sie w stolicy i na Wawe glupio cos mowic ale Legii dalej nienawidza. Taka juz ich mentalnosc. Osobiscie mi ich szkoda ale rozumiem jak to moze Ciebie denerwowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joe Re: Apeluję ponownie! IP: *.ib.amwaw.edu.pl 27.01.05, 14:59 dobij sie sam zlosliwcze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol Re: Kandydat na właściciela Polonii bez pieniędzy IP: *.chello.pl 27.01.05, 08:10 Audyt to powinni przeprowadzić nie w Polonii ale w tej fimie, hehe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk z tego co wiem to Polonia ma dluzsza historie niz IP: *.rutex.slask.pl 27.01.05, 08:36 legia i bardziej zwiazana z miastem wiec pomyslec a potem pisac!! Odpowiedz Link Zgłoś
lolektyrmand Re: z tego co wiem to Polonia ma dluzsza historie 27.01.05, 10:14 Czy długość historii i związek z miastem nie pozwala twierdzić, że Polonia jest klubem z kłopotami? Używając skrótu myślowego, co jest dopuszczalne w felietonistycznej formie wypowiedzi na forum, można z pewnością powiedzieć, że w tym przypadku klub i sponsor są siebie warci. Moim zdaniem można dyskutować o tym, który klub, Legia czy Polonia, ma większe związki z Warszawą. Polonia powstała w Warszawie, Legia nie, lecz dość szybko się do niej przeniosła i dla niej zdobywała i zdobywa laury. Gdy spytać kogoś w Polsce oraz poza jej granicami o Warszawę, na pewno szybciej padnie odpowiedź "Legia", niż "Polonia". P. S. Warszawiaka cechuje dobre wychowanie. Jak mniemam, uważasz się za warszawiaka, ponieważ kibicujesz Polonii. Kultura to między innymi szacunek dla oponenta. Pisanie nazwy wrażego klubu mała literą na pewno nie świadczy o dobrym wychowaniu, zatem mocno nadwyręża opinię o Tobie jako o obywatelu Syreniego Grodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L'V Re: z tego co wiem to Polonia ma dluzsza historie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.01.05, 12:59 Mimo wszystko bardziej warszawski wydaje mi sie Zamek Krolewski (nawet jesli jest w duzej czesci makieta) niz Palac Kultury. Odpowiedz Link Zgłoś
lolektyrmand Re: z tego co wiem to Polonia ma dluzsza historie 27.01.05, 14:04 A czy Stasiek Grzesiuk to warszawiak? Dodam, że nie urodził się w Warszawie, przyjechał do niej dopiero, gdy miał kilka lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysl16 Re: z tego co wiem to Polonia ma dluzsza historie IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 27.01.05, 14:16 Gość portalu: L'V napisał(a): > Mimo wszystko bardziej warszawski wydaje mi sie Zamek Krolewski (nawet jesli > jest w duzej czesci makieta) niz Palac Kultury. Zgadzam sie, ale co to wnosi do dyskusji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J. Re: z tego co wiem to Polonia ma dluzsza historie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 21:10 Skup się. Myślenie nie boli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysl15 Re: z tego co wiem to Polonia ma dluzsza historie IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 27.01.05, 14:14 lolektyrmand napisał: > Kultura to między innymi szacunek dla oponenta. > Pisanie nazwy wrażego klubu mała literą na pewno nie świadczy o dobrym > wychowaniu, zatem mocno nadwyręża opinię o Tobie jako o obywatelu Syreniego > Grodu. Wydaje mi sie, ze kibice Polonii czesto pisza nazwe Legii z malej litery nie przez brak szacunku ale w wyniku braku znajomosci zasad pisowni. Nie wymagaj zbyt duzo od tych ktorzy nie grzesza zbytnio wyksztalceniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysl14 Re: z tego co wiem to Polonia ma dluzsza historie IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 27.01.05, 14:11 Gość portalu: mk napisał(a): > legia i bardziej zwiazana z miastem wiec pomyslec a potem pisac!! Ale sie usmialem to czytajac... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek Z czym do ludzi, jak oni nie mają 80 000 złotych n IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.05, 08:24 Śmieszna sprawa. Firma, która zalega pracownikom 80 000 złoty, nie może spłacić tak śmiesznych pieniędzy, chce kupić ten klub. Coś mi się zdaje, ze Konrad Gołoś szybko odejdzie do Legii Warszawa, bo Polonii pieniążki będą potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Działacze precz Raniecki leśny dziadek nie chce normalności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 09:25 Pogońcie tego frajera z Konwiktorskiej, bo nie będzie co po was zbierać. To jest jakiś wałek oparty na powiązaniach towarzyskich. Trzeba być ostatnim debilem, żeby nie sprzedać klubu firmie, za którą stoi Pini Zahavi i która ma gwarancje bankowe jednego z największych banków na świecie (GSA). Ale takie dziady jak Raniecki tak mają - oni boją się normalności i utraty wyimaginowanej pozycji. A te bajki o obawie, że GSA rozsprzeda zawodników to śmiać mi się chce, bo przyjrzyjcie się dobrze - Raniecki przymierza się poważnie do tego od jakiegoś czasu, żeby wyciągnąć gotówę (gdyby dopuścił Angoli nic by nie przytulił, ani oficjalnie, ani pod stołem), a tu niby taki zatroskany. Kolejny prezes-wsiok. Mam nadzieję, że Zahavi zmiecie go jak g..., bo mu Raniecki może co najwyżej papucie poczyścić, takim jest przy nim leszczem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Syfon Re: Raniecki leśny dziadek nie chce normalności IP: *.devs.futuro.pl 27.01.05, 09:48 Coś mi się zdaje żeś utrafił w sedno. Przy rozmowach z fincastem pieprzenie o małej wiarygodności GSA to jakiś surrealistyczny dowcip. Smutno będzie bo Raniecki udupił Polonię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: al Re: Raniecki leśny dziadek nie chce normalności IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.05, 09:52 Ja bym nie był taki krytyczny, w końcu człowiek uratował Polonię po epoce Romanowskiego i w dalszym ciągu płaci zawodnikom z podstawowego składu miesięcznie tyle ile roczne zarabia większość ludzi w tym kraju. Szopki ze zmianą właściciela i pojawiający się w związku z tym na horyzoncie rozmaite cwaniki i oszołomy to niestety standart w naszej skopanej lidze. Kibicom Legii, którzy tradycyjne mają dużo do "powiedzenia" w kwestii Polonii trzeba przypominać jaki kabaret odbywał się w ich klubie zanim spłynęła do nich manna z nieba w postaci ITI? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawelek.s Re: Raniecki leśny dziadek nie chce normalności IP: 193.109.123.* 27.01.05, 10:41 Jest takei powiedzonko: "Zapomniał wół jak cielęciem był" POLONIA BĘDZIE WIELKA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Działacze precz Re: Raniecki leśny dziadek nie chce normalności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 12:41 Nie jestem z Warszawy, ale z Olsztyna i już wiem, co to znaczy stracić klub. A że trochę się interesuję stroną organizacyjną piłki nożnej, więc widzę i wyciągam wnioski. Wierzcie mi, że nie macie za co Ranieckiemu dziękować, bo to taki sam "dobrodziej" jak Ptak, Bekdas czy Gondor. Nie życzę Wam źle, ale nie twórzcie głupich wymówek na potrzeby chwili. Co on takiego zrobił dla Polonii. Wierzcie mi, że niedługo możecie dojść do wniosku, że lepiej, żeby wtedy Polonia padła, bo teraz bylibyście już może z powrotem w 2 lidze bez długów, z nowymi ludźmi i dobrą organizacją. U was udupia się ludzi, którzy niosą ze sobą normalność i nowoczesność. Tacy jak Raniecki albo Piekarzewski powinni odejść, bo sentymentami klubu nie uratujecie (darujcie sobie gadki co też pan P zrobił dla Polonii - jak Widzew padał, to pan Ludwik też nic nie zrobił, bo mu nie po drodze było, w Olsztynie pan Jarguz wolał zrobić swój klub niż ratować Stomil, gdy był jeszcze czas - tak włąśnie myślą te stare trepy) i nie gnębić klubów. Oni boją się jak ognia takich ludzi jak Pini Zahavi (bo za duży rozmiar cwaniaka, ale w takim lepszym znaczeniu), wolą robić biznesy z podobnymi nieudacznikami i wałkami jak oni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lech FAN Re: Kandydat na właściciela Polonii bez pieniędzy IP: *.tosa.pl 27.01.05, 11:12 Jaja sobie robią w tej Polonii. jestem od zawsze kibicem Lecha ale szkoda mi drużyn, które mają jakieś tradycje w lidze a zarządzane są przez takich wałkarzy. Engel, który może być lubiany albo nie z pewnośćią by to poukładał bo jest fachowcem, choć też ma swoje za uszami. Ten Raniecki to typowy działacz z czasów komuny, jakich mamy na tony w PZPN, gdzie stołek i funkcja jest najistotniejsza a los klubu jest na drugim miejscu. Ja nie wiem czy ten angielski inwestor jest najlepszym wyjściem jednak z pewnościa lepszym od tego Media 5. Wystarczy obejrzeć 10 programu Tele 5 albo Polonia 1 żeby mieć wyrobione zdanie na temat tej firmy. Poziom programów i filmów to tragedia. Panie Raniecki odpuść PAn sobie bo Pana kibole na laczkach wyniosą !!! Pini Zahavi jest gwarancją Angoli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: al Re: Kandydat na właściciela Polonii bez pieniędzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.05, 15:17 Ja też mam sporo wątpliwości co do intencji Ranieckiego, ale porównywanie człowieka, który jest kibicem Polonii do Ptaka czy Bekdasa, którym wszystko jedno w jaki klub wchodzą, z myślą o zrobieniu na tym dobrego interesu to nieporozumienie. Sytuacja z Media 5 rzeczywiście trąci kabaretem. Ale wracając do poprzedniego potencjalnego właściciela GSA, który miał z Polonii zrobić silny klub, w świetle tego co o nich napisano to ich można uznać za cwaniaków w sensie negatywnym. Najpierw pożyczka 200 tyś. euro za karty kilku podstawowych graczy, potem 1,2 mln na półtora roku za wszystkich. Jeżeli byli zainteresowani terenami w centrum miasta i drużyną, a nie tylko terenami to dlaczego nie zająkneli się słowem co będzie z klubem po 2006r., dlaczego nie uwiarygodnili się w jednoznaczny sposób i zrezygnowali nagle przeprowadzenia drogiego audytu? Wolałbym się mylić ale mogło by się okazać, że Polonia w IV lidze a działka wokół stadionu-kurnika zabudowana biurowcami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukka Re: Kandydat na właściciela Polonii bez pieniędzy IP: 195.94.220.* 27.01.05, 11:25 Rotfl! Trzeba będzie trybunkę rozebrać, żeby odzyskać miejsce na hodowlę pieczarek :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysl17 Re: Kandydat na właściciela Polonii bez pieniędzy IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 27.01.05, 14:22 Pamietam jak polonijni kibice nasmiewali sie z Legii kiedy to ona nie mogla znalezc sponsora. Teraz ta zla karma do nich powraca. Niech teraz zobacza jak to jest byc niepewnym przyszlosci swojego klubu. Mimo wszystko zycze Polonii powodzenia bo Warszawa zasluguje na dwa kluby w ekstraklasie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tolek Gołodupiec przejął gołodupca :-))))))))) IP: *.ame.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.05, 20:24 Do zobaczenia w Lidze Mistrzów !!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś