Dodaj do ulubionych

ENGEL POWINIEN ODEJSC

IP: 195.94.222.* 14.06.02, 17:33
Wg mnie Engel powinien pozegnac sie z Reprezentacja. Dlaczego ? Szczegolnie po
meczu z USA. Po prostu bal sie odsunac "gorace kubki" - postawil na pseudo
gwiazdy a nie dal szansy innym zawodnikom. Po meczu z Korea powinien dokonac
takich zmian jak na USA i byc moze byloby inaczej. Dzis byla to prawdziwa
Reprezentacja i nie dla tego ze wygrala ale ze walczyla o kazda pilke ze byla
asekuracja. Milo bylo popatrzec. Nawet Kozminski biegal jak junior !

Dodatkowo Engel rozbawil mnie wypowiedzia - "selekcja wypalila" - szkoda ze
dopiero w trzecim meczu. Szkoda conajmniej kilku zawodnikow nie bylo zupelnie
przygotowanych do gry i grala 14-15 (forma Hajto, A Baka, Swierczewskiego byla
wrecz wybitna)
Obserwuj wątek
    • Gość: khaktoof Re: ENGEL POWINIEN ODEJSC IP: *.mini.pw.edu.pl 14.06.02, 17:38
      Hmm... A pamietacie rozmowe Engela z Zydorowiczem po meczu... Wedlug mnie gadal
      potworne glupoty, dajac tym samym swiadectwo tego, ze i on jest pod naciskiem,
      ze i on jest pionkiem w czyjejs grze, w grze o kase i wplywy z kontraktow
      reklamowych... Odchodzic moim zdaniem nie powinien (jest ktos lepszy?)... Mam
      tylko pytanie: Co na to (i na slowa Tomaszewskiego) Boniek? Co na to PZPN? Moze
      pora "gorace kubki postawic na lawke"?
    • Gość: x ENGEL NIE POWINIEN ODEJSC IP: *.jgora.dialog.net.pl 14.06.02, 19:37
      Ale to on doprowadził ta druzynę do MŚ i nie powinnien odchodzic. Jest
      wspaniały!!! Engel wielkie ukłony w Twą stronę!!!
      • Gość: PL Re: ENGEL NIE POWINIEN ODEJSC IP: *.acn.pl / 10.134.131.* 15.06.02, 00:07
        Nikt nie neguje tego ze Engel wprowadzil druzyne do MS, zbudowal.
        Nie wykorzystal szansy jaka mial.
        Swietnie zagrali chlopaki z lapanki : Kucharski, Murawski itd. Wiec po co byla
        ta slynna "selekcja".
        Pozwolil na stworzenie "ekipy Engela" ktora na mistrzostwa jechala na pewno -
        Hajto i spolka. Co z tego ze Hajto i Waldoch graja w liczacej sie niemieckeij
        druzynie skoro w chwili obecnej sa bez formy !!! Zielinski ktory nie gral dlugo
        i jak mowili "nie czul pilki" zagral jak ekspert. Nie mowie juz o Glowackim
        ktory pojechal sie uczyc.

Kto po Engelu ? Ktos z zagranicy -zdecydowanie. Wtedy bedzoiemy mieli gwarancje
        ze beda grali najlepsi po trener nie bedzie zaangazowany w uklady personalne.

Dla mnie powinnismy podziekowac i pozegnac Engela. Jego selekcja sie nie
        sprawdzila.
        • Gość: fizklin Re: ENGEL NIE POWINIEN ODEJSC IP: *.mh 15.06.02, 12:20
          No dobra. Zwyciestwo na otarcie lez.
          Poza Engelem z Polski jest mozliwy kasperczak, bo to prawie
          obcokrajowiec ( od 30 lat mieszka we Francji) a mowi po Polsku.
          Z obcokrajowcow najlepszy bylby chyba Cezare Maldini (w Paragwaju
          zarabial 1600000 dolcow rocznie).
          Nie wiem czy jest sens wrzucac w reprezentacje taka kase, bo nie wydaje
          mi sie zeby to az tyl zmienilo, pilkarze sa sredni i tacy pozostana.
          Lepiej juz chyba zainwestowac w szkolenie mlodziezy.
        • Gość: Glazer Re: ENGEL NIE POWINIEN ODEJSC IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 17.06.02, 01:17
          Gość portalu: PL napisał(a):

> Kto po Engelu ? Ktos z zagranicy -zdecydowanie. Wtedy bedzoiemy mieli gwarancje
          > ze beda grali najlepsi po trener nie bedzie zaangazowany w uklady personalne.
          > Dla mnie powinnismy podziekowac i pozegnac Engela. Jego selekcja sie nie
          > sprawdzila.

Pyatnie zle zadane. Nie kto po Engelu, tylko kto po Swierczewskim, Hajcie i
          Waldochu. Pokaz trenera zza granicy (powaznego, bo chyba o takich mysla Ci,
          ktorzy to proponuja), ktory mialby rozeznanie w sprawie polskich pilkarzy.
          Proponuje zebys w odpowiedzi uwzglednil, ze pierwszy mecz el. ME gramy za 2,5
          miesiaca.
          • Gość: www Re: ENGEL NIE POWINIEN ODEJSC IP: *.kalisz.dialup.inetia.pl 17.06.02, 07:34
            No i po co tak trabisz o tych ME?!? Masz nadzieje? I co jak sie dostaniemy?
            Znowu bedzie wielki sukces? No i pozniej dalej obluda, ze jest dobrze? Znowu
            powrot przegranych? Znowu tlumy na Okeciu? Az szkoda psuc sobie oczu czytajac!
            • Gość: Glazer Re: ENGEL NIE POWINIEN ODEJSC IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 17.06.02, 10:27
              Gość portalu: www napisał(a):

> No i po co tak trabisz o tych ME?!?

MS dla nas sie skonczyly, teraz trzeba sie skoncentrowac na el.ME, nawet guru
              krzykaczy Janek T. potrafi to zauwazyc.

> Masz nadzieje?

Nadzieje mam zawsze, po co kibicowac, jesli sie jej nie ma.

> I co jak sie dostaniemy?

Tego nie wie nikt.

> Znowu bedzie wielki sukces? No i pozniej dalej obluda, ze jest dobrze? Znowu
              > powrot przegranych?

Nic dwa razy sie nie zdarza. Moze sie tak stac, jesli Engela ktos zastapi. Engel
              juz dostal w d...e i drugi raz takich bledow nie popelni.

> Znowu tlumy na Okeciu?

Tego nie ma co komentowac. Nie bylo mnie tam, nie wiem kto tam byl.

> Az szkoda psuc sobie oczu czytajac!

Szkoda oczu dla bezsensownej krytyki nie popartej zadnymi propozycjami.
              • Gość: www Re: ENGEL NIE POWINIEN ODEJSC IP: *.kalisz.dialup.inetia.pl 18.06.02, 09:19
                Gość portalu: Glazer napisał(a):

> Nic dwa razy sie nie zdarza. Moze sie tak stac, jesli Engela ktos zastapi. Enge
                > l
                > juz dostal w d...e i drugi raz takich bledow nie popelni.

Nie wiem czy nie zauwazyles, Engel juz powtarza swoje bledy, wiec na co liczysz?
                Tego nie wiem.

> Szkoda oczu dla bezsensownej krytyki nie popartej zadnymi propozycjami.

Jak na razie to nie widzialem zebys sam cos madrego napisal, a tylko
                odszczekujesz sie innym. I to ma byc ten twoj poziom?

• Gość: PL Re: ENGEL NIE POWINIEN ODEJSC IP: *.acn.pl / 10.134.131.* 18.06.02, 21:37

> Nic dwa razy sie nie zdarza. Moze sie tak stac, jesli Engela ktos zastapi. Enge
                > l
                > juz dostal w d...e i drugi raz takich bledow nie popelni.

Wlasnie obawiam sie ze jednak popelni - tak wynika z jego wypowiedzi. Uwaza ze
                druzyna ktora grala z USA nie zagra juz takiego dobrego meczu.
                Z wypowiedzi Engela nawet po meczu z USA wynikalo ze gdyby mogl wystawilby ta
                sama druzyna co z Korea i Portugalia.

Tak wiec nie wiem czy nie popelni juz tego samego bledu ...

• Gość: PL Re: ENGEL NIE POWINIEN ODEJSC IP: *.acn.pl / 10.134.131.* 17.06.02, 21:14
            .

Pyatnie zle zadane. Nie kto po Engelu, tylko kto po
            Swierczewskim, Hajcie i
            Waldochu. Pokaz trenera zza granicy (powaznego, bo chyba o
            takich mysla Ci,
            ktorzy to proponuja), ktory mialby rozeznanie w sprawie
            polskich pilkarzy.
            Proponuje zebys w odpowiedzi uwzglednil, ze pierwszy mecz
            el. ME gramy za 2,5
            miesiaca.

Masz rację, kto po Hajcie, Waldochu, Swierczewskim. Przede wszystkim
            Reprezentacje nalezy "odswiezyc". Podziekowac zawodnikom z Olimpiady w
            Barcelonie i wprowadzac mlodszych. Czas na zmiany. Engel trzyma sie
            kurczowo "wybrancow" nawet jesli sa bez formy. Hajto i Waldoch swietnie
            spisywali sie w eliminacjach ale na MS grali kompromitujaco!

To prawda - eliminacje do ME za 2,5 miesiaca ale nie wieze abysmy taka druzyna
            jaka wybral Engel mieli szanse. Choc to bedzie poczatek sezonow ligowych i
            pilkarze bede lepiej przygotowani fizycznie, szybkosciowo.

2,5 mca to strasznie malo czau nawet dla polskiego trenera aby cokolwiek
            zmienic w stylu gry, podejsciu pilkarzy.

Bedac konsekwentnym, poswiecilbym eliminacje na budowe nowej reprezentacji.
            Kiedys trzeba zrobic ten krok! Po eliminacjach do ME beda eliminacje do MS i
            znowu nie bedzie czasu.

Wieze ze powazny trener z zagranicy moze zmienic reprezentacje, wybrac ludzi
            najlepiej dysponowanych w danym momencie. Moze to zludne ale patrzac na Koree,
            USA, Senegal chcialbym w to wiezyc. Z drugiej strony wiekszosc (jesli nie
            wszyscy zawodnicy Senegalu graja w silnej lidze francuskiej w calkiem dobrych
            klubach a przede wszystkim graja a nie siedza na lawie. Tu jest roznica.

Bede trzymal kciuki za Reprezentacje ktokolwiek bedzie ja prowadzil ale mysle
            ze czas na wieksze "sprzatanie" nawet kosztem eliminacji do ME.
    • Gość: ursus Re: ENGEL POWINIEN ODEJSC IP: *.stacje.agora.pl 14.06.02, 23:06
      Zgadzam się w stu procentach. Tym bardziej, że teraz - moim zdaniem - stracił
      szacunek piłkarzy. No bo jak odbuduje autorytet, skoro tych ambitnych,
      walecznych i bedących w niezłej formie piłkarzy trzymał na ławie? Kto uwierzy,
      gdy powie, że "u niego grają tylko najlepsi?" Szkoda straconej szansy.I szkoda,
      że nie pojechali Kosowski czy Wichniarek. Mimo wszystko mogli cos pokazać. Tak
      jak "ci drudzy" w spotkaniuz USA. Amerykanie napisali (juz nie pamietam gdzie),
      że Engel wystawił rookies, którzy wygrali mu mecz. Skoro to maja byc rookies...
      Do widzenia, panie trenerze. Awansował Pan do mistzrostw w dobrym stylu, ale
      potem bardzo się pan zagubił. Szkoda.
    • Gość: husar Re: ENGEL POWINIEN ODEJSC IP: *.168. / 192.168.1.* 15.06.02, 00:35
      Oto cała prawda do której niektórzy piłkarze się nie przyznają. Hajto, Wałdoch,
      Bąk i jeszcze paru "kubkowych gwiazdorów" mieli wielki żal do Engela za to ,że
      nie wziął na mistrzostwa Iwana. Utworzyli pewną spółkę której celem była celowa
      słaba w reprezentacji na mistrzostwach. Skutkiem słabej gry reprezentacji,jak
      nie trudno się domyśleć miało być wyrzucenie Engela (czyli kara za Iwana),
      spółka grałaby dalej ,bo nikt by się na zorientował ,że to nie wina Engela.
      Tymczasem dziennikarze wywęszyli coś na początku mistrzostw, ale sami nie
      wiedzieli "jak ta kupa bardzo śmierdzi", Hajto się zorientował i prasa zmieniła
      kierunek patrzenia i zajęła się zachowaniem piłkarzy. Nieoficjalnie szanowny
      Pan Boniek (szef ds marketingu naszej reprezentacji) robi na drużynie kokosy a
      wtóruje mu , niby nieświadomie Pan Listkiewicz. Należy im się dobrze przyjrzeć
      dlaczego mają z tego takie profity. Nie lubie jak ktoś jest uczciwy i
      łatwowierny jak Jurek Engel a inni to wykorzystują, robia na tym kasę, jak jest
      gorąco to go krytykują i chcą wyrzucić, Panie Jurku jestem z Panem i wierzę w
      pana umiejętności. Prawdy o Bońku nie bał się mówić tylko Pan Jan Tomaszewski w
      studio,ale jak dało się zauważyć wszystcy obecni udali że nie słyszą,
      p.Werner,p.Strejlał a p.Szaranowicz zaraz zmienił temat. Smutna to prawda!!!
      • Gość: markus Re: ENGEL POWINIEN ODEJSC IP: *.t4.ds.pwr.wroc.pl 15.06.02, 11:26
        Bieedny Mac ENGELO.To Boniek go zmusza do tych promocjiEry,przesiadywania w
        hipermarketach.Ten Boniek to kat.Engel taki naiwny każdy mu się wtrąca do
        składu.Same mu robią problemy.!!!!!!!!!!Nie myl chłopie naiwności z narcyzmem
        trenerskim.Engel to dupa wołowa która najlepiej wyszła na tych mistrzostwach
        ale tylko jeżeli chodzi o kase.Kompromitacja trenera.
        • Gość: Rafał K Re: ENGEL POWINIEN ODEJSC IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 16.06.02, 12:43
          Gość portalu: markus napisał(a):

> Bieedny Mac ENGELO.To Boniek go zmusza do tych promocjiEry,przesiadywania w
          > hipermarketach.Ten Boniek to kat.Engel taki naiwny każdy mu się wtrąca do
          > składu.Same mu robią problemy.!!!!!!!!!!Nie myl chłopie naiwności z narcyzmem
          > trenerskim.Engel to dupa wołowa która najlepiej wyszła na tych mistrzostwach
          > ale tylko jeżeli chodzi o kase.Kompromitacja trenera.

z
        • Gość: Glazer Re: ENGEL POWINIEN ODEJSC IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 17.06.02, 10:31
          Nie rozumiem, dlaczego Was ta kasa tak boli? Jesli masz dostep do telewizji
          panstw, ktore wystepuja w MS, to policz sobie ilosc reklam z udzialem
          zawodnikow i trenerow.
    • Gość: www Re: ENGEL POWINIEN ODEJSC i to jak najszybciej IP: *.kalisz.dialup.inetia.pl 15.06.02, 01:01
      Niestety jesli Engel ulega wplywom to tym bardziej powinien poleciec. Dzis z
      przyjemnoscia patrzylem na gre. I jesli by nawet przegrali to i tak bym
      podziekowal! Oni po prostu walczyli! A Engel dal dupy wystawiajac gwiazdy w
      dwoch pierwszych meczach, ktore graly jakby ktos im buty powiazal na krzyz.
      Blad jego byl ogromny, a za bledy trzeba placic. Nawet glowa! A przy okazji to
      glowy powinny spasc takze w PZPNie! No i brawa dla Tomaszewskiego. Chociaz z
      drugiej strony to czemu on tak glosno krzyczy, moze dojrzal szanse dla siebie?
    • Gość: SZWED Re: ENGEL POWINIEN ODEJSC IP: *.013-1-67626715.cust.bredbandsbolaget.se 15.06.02, 10:06
      racja
    • Gość: raul Re: ENGEL NIE POWINIEN ODEJSC IP: *.zgora.dialog.net.pl 15.06.02, 10:48
      Ludzie, miesiąc temu go błogosławiliście, teraz nienawidzicie. Szczególnie tak
      robi Gazeta. Już szuka zagranicznego trenera. Spokojnie, popełnił błędy, ale
      przecież jak przyjdzie nowy selekcjoner, zupełnie zmieni reprezentację, trzeba
      będzie się na nowo zgrywać, poznawać nowe taktyki. Jest dobrze, po co to
      zmieniać?
      --------------
      www.sportnews.of.pl/Mundial - MŚ na żywo
      • Gość: bryndza Re: ENGEL NIE POWINIEN ODEJSC IP: *.zgora.dialog.net.pl 15.06.02, 11:14
        Gość portalu: raul napisał(a):

> Ludzie, miesiąc temu go błogosławiliście, teraz nienawidzicie. Szczególnie tak
        > robi Gazeta. Już szuka zagranicznego trenera. Spokojnie, popełnił błędy, ale

Nie, to nie tak. Krytyka przed mistrzostwami byla wyciszana, bo niby
        druzyna Gorskiego z '74 tez nie grala dobrze przed samymi mistrozstwami.
        Powolywanie sie na jakiej prehistoryczne wydarzenia to polska
        specjalnosc. Najsmieniejsze jest to, ze wielu pilkarzy z druzyny
        nie bylo wtedy jeszcze na swiecie. A tu porownania z tamta druzyna.
        To sie nadaje do smiechu warte.

Kazdy widzial w meczach z Rumunia i Japonia, ze jest zle.
        Co mowil trener i zawodnicy? Kiedy dziennikarze ich o to pytali,
        oni mowili, ze spoko, do mistrzostw swiata sie przygotuje,
        bedzie zgrupowanie a tu tylko towarzyskie mecze o pietruszke.

Dziennikarze nie robili nagonki, bo druzynie potrzebny byl
        spokoj w czasie przygotowan. No i mieli spokoj. I co wyszlo?
        Wielka kupa.
    • Gość: kibic Re: ENGEL POWINIEN ODEJSC IP: *.in-addr.btopenworld.com 15.06.02, 11:06
      Absolutnie zgadzam sie z wypowiedzia na temat trenera polskiej reprezentacji.
      Po takiej pomylce w ustawianiu druzyny, ktora kosztowala nas mistrzowstwa,
      trener musi odejsc. Tak jest praktykowane w innych krajach i to jest sluszne!!!
      Kibic
    • Gość: smyrgu Re: ENGEL POWINIEN ODEJSC IP: *.private.ramtel.pl 15.06.02, 11:40
      Mecz z USA był przysłowiowym gwożdziem do trumny Engela.Spotkanie pokazało iż
      selekcjoner popełnił niewybaczalne błędy, a zarzekał sie ze robi wszystko
      genialnie i ich nie popełnia.Mimo wszystko ja nie winię zawodników lecz tylko i
      wyłącznie trenera.Bo kto by odmowił gry jezeli się na niego stawia, kazdy jest
      chętny. To terner powinien widziec kto sie nie nadaje a kto załuguję na grę w
      narodowej reprezentcaji.Engel udowodnił ze jest zakładnikiem samego siebie.Musi
      odejść , jeśli ma honor.
    • Gość: noname Re: ENGEL POWINIEN ODEJSC IP: *.pl 15.06.02, 11:51
      No, nie popisał się kurde Jureczek. Dał dupci aż miło. Najbardziej boli, że gdyby nie kartki i kontuzje, to zagrałby ten sam skład co w poprzednich dwóch "meczach". Niech spada.
      p.s.
      Tomaszewski jest kontrowersyjny, ale ma jaja !
      • Gość: Flint Re: ENGEL POWINIEN ODEJSC IP: *.chello.pl 15.06.02, 12:23
        "Kazimierz Kmiecik, srebrny medalista z MŚ 1974 r., trener:

- Zaplecze reprezentacji pokazało, że potrafi grać. Poza tym wreszcie nasza
        reprezentacja wyszła ustawiona taktycznie należycie. Tak trzeba było grać od
        początku mundialu. Z Koźmińskim na lewej obronie, z Głowackim i bardzo dobrze
        ubezpieczającym tyły Zielińskim na środku defensywy. W pomocy Maciej Murawski
        może nie był widoczny, ale wykonywał czarną robotę. Ustawieni na flankach
        Krzynówek z Żurawskim szarpali do przodu i stwarzali sytuacje. Kucharski bardzo
        dobrze rozgrywał, walczył. Bez porównania lepiej niż Świerczewski. Urzekała
        szybkość i pomysłowe akcje. Broniliśmy się spokojnie, aż przecierałem oczy ze
        zdumienia, bo wydawało mi się, że tak spokojnie w tyłach to grają Niemcy.
        Dyscyplina taktyczna, po stracie piłki szybki powrót pod własną bramkę.
        Szkoda tylko, że trener Engel w pierwszych dwóch meczach postawili na tych,
        którzy wywalczyli eliminacje, zamiast pozwolić grać tym, którzy są w lepszej
        formie. A to przecież najważniejsza zasada przy selekcji, żeby kierować się
        aktualną dyspozycją, a nie zasługami. Kto wie, co byłoby gdybyśmy w takim
        składzie zagrali od początku. Uważam, że przy ustawieniu na środku obrony
        Głowackiego z Zielińskim, z Koreą przynajmniej zremisowalibyśmy.
        Ten sam błąd popełnili Portugalczycy, którzy nie wymienili składu, tylko
        eksploatowali wymęczonych grą lidze zawodników. Niestety, nasi dublerzy nie
        mieli takiej promocji, jak gwiazdorzy reprezentacji grający w Schalke, czy w
        Olympique Marsylia." Przytoczyłem ten cytat, ponieważ wydawał mi się dość
        trafny. :)

Czy nie uważacie, że Engel spartolił robotę nie robiąc zmian już po pierwszym
        meczu z Koreą. Przecież po błędach Hajty i Wałdocha oraz tragicznej postawie
        Świerczewskiego należało ich zmienić. Nie było nic do stracenia.
        Ciekawą sprawą jest także taktyka na Portugalię. Engel zastosował ofensywne
        ustawienie, którego Polacy nigdy tak naprawdę nie trenowali i to w meczu, który
        można było zremisować, a i tak nie stracić szans na awans (wiedział przecież,
        że Korea zremisowała z USA 1:1). Polacy w tym meczu mogli spokojnie grać to co
        lubią najbardziej, czyli kontrę. Tymczasem w meczu z Portugalią Engel znowu
        wystawił ludzi, którzy zawiedli (przede wszystkim mam na myśli parę stoperów),
        a przecież to defensywa była w tym meczu kluczem do korzystnego rezultatu. Co
        więcej, żeby próbować zmienić niekorzystną sytuację w trakcie meczu Engel
        wpuścił na boisku ARKA BĄKA!!! (gość bał się dojść do piłki i nigdy nie uwierzę
        Engelowi, że Bąk mógł być lepszy na treningach od np. Kucharskiego).
        Tak na marginesie. Oczekiwałem także, że lepiej zagra Dudek. Reklamowano go
        jako "perełkę" w teamie Engela, jednego z najlepszych bramkarzy świata. I co?
        Okazało się, że daleko mu do klasy najlepszych. Wpuścił wszystko co było do
        wpuszczenia. Nie błysnął instynktem Kahna czy Bartheza. A jeden gol z Koreą i
        dwa z Portugalią były do uratowania. Fakt, że trzeba było do tego bramkarskiego
        geniusza (np. Kahna), ale tak przedstawiał Dudka Engel.
        Oczywiście nie winię tu Dudka za porażki Polaków, dalej ma moją sympatię, ale
        niedosyt pozostał.
        Zgadzam się natomiast z tytułem postu "głupi Engel po szkodzie". Facet zamiast
        posypać głowę popiołem i przyznać, że się pomylił stawiając dwa razy z rzędu na
        piłkarzy bez formy (Wałdoch, Hajto, Świerczewski, Kałużny) dalej twierdzi, że
        grali dobrze i gdyby nie kartki i kontuzje to wystawiłby ich w meczu z USA.
        Uważam, że każdy ma prawo do błędu, ale uporczywe trwanie w błędzie to głupota,
        która powinna zostać ukarana. Oby tylko Polacy potrafili wyciągać konstruktywne
        wnioski z porażek i błędów bez popadania w demagogię i żądzę krwi.
        Mam nadzieję, że z takiej kary nie wyniknie rewolucja w PZPN, bo Jan
        Tomaszewski na czele polskiej piłki to pewna tragifarsa. Wolałbym, żeby
        pomyślano o szkoleniu piłkarskiej młodzieży, o ładnych stadionach, o
        przyciągnięciu widzów na mecze polskiej ligi i o wielu innych ważnych rzeczach
        mogących stać się podstawą siły polskiej piłki nożnej i ewentualnych sukcesów w
        kolejnych Mistrzostwach Świata, a nie o tym jak wykorzystać porażkę
        reprezentacji do przejęcia władzy i lukratywnych posad w PZPN.
    • Gość: mgrusia Re: Engel odejdzie piłki nie bedzie! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.02, 12:39
      Jestem zazenowany poziomem krytyki skierowanej w nasza reprezentacje, a juz nie
      rozumiem tej skierowanej przeciwko p.Engelowi. Czy wy wszyscy macie zmysły jak
      Winnetou, jestescie wrozkami,a moze pozjadaliscie po fakcie wszystkie rozumy?
      Czy ktos z was pseudotrenerow byl lepszy od Jurka Engela i przewidzial ze nasza
      obrona zrobi tyle bledow, czy ktos z was byl w szatni i wie ze to co grali
      Polacy to byla taktyka Jurka? Ja nie widzialem braku woli walki tylko brak
      zgrania, nie widzialem braku sil tylko presjwe, ktora zwiazała nogi, TO
      POPROSTU JEST BRAK OGRANIA NA TAKICH TURNIEJACH!!! JEZELI ZWOLNICIE JURKA TO
      NIE BEDZIE NAS NA TAKIEJ IMPREZIE PRZEZ NASTEPNE 16 LAT. No chyba ze macie
      jakis zastepcow bo ja tylko Andrzeja Olejniczaka, który na pierwszej stronie po
      meczu wykazal sie pomyslem,intuicja i odwaga. Szkoda ze jest tylko
      dziennikarzem... Nasza prasa niestety tez nie zdala proby mundialowej!
      • Gość: Flint Re: Engel odejdzie piłki nie bedzie! IP: *.chello.pl 15.06.02, 12:47
        Rzeczywiście poziom krytyki i żądza krwi u niektórych jest zbyt duża.
        Osobiście nie jestem przekonany, że Engel powinien odejść. Trzeba docenić to,
        że stworzył drużynę, która awansowała do MŚ. Uważam jednak także, że po
        wywalczeniu awansu, w trakcie bezpośrednich przygotowań do MŚ oraz przy
        selekcji już na MŚ (pisałem o tym wcześniej) popełnił wiele błędów.
        Sądzę, że powinien przyjąć krytykę, przeprosić za błędy, a następnie je
        wyeliminować. DOPIERO JEŚLI TEGO NIE ZROBI POWINIEN ODEJŚĆ.
        • Gość: www Re: Engel odejdzie piłki nie bedzie! IP: *.kalisz.dialup.inetia.pl 17.06.02, 07:36
          On juz teraz tego nie robi! Uwaza, ze wszystko jest ok i selkcja wypalila na
          100%! O czym wiec debatujemy?
        • Gość: Glazer Re: Engel odejdzie piłki nie bedzie! IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 17.06.02, 10:37
          Dobrze, ze sa jeszcze ludzie trzezwo myslacy. Pozdrawiam
      • Gość: AMD Re: Engel odejdzie piłki nie bedzie! IP: *.kostrzyn.sdi.tpnet.pl 15.06.02, 13:44
        nie nie jestem fachowcem , tylko widzem i żądam poziomu profesjonalisty. Jest
        trenerem czyli ma robić to co do niego należy , szukać najlepszych
        dyzpozycyjnych i układać pod nich grę , a nie wstawiać primadonny , które nie
        mogą grać a zamiast biegać , spacerują po boisku to jest piłk nożna a nie
        zajęcia w parku. A na koniec jak ja coś spierdole w pracy to ponosze
        konsekwencje łącznie ze koniecznośćia zrezygnowania z pracy. Życie jest
        twarde, wygrywają najlepsi.
      • Gość: PL Re: Engel odejdzie piłki nie bedzie! IP: *.acn.pl / 10.134.131.* 15.06.02, 18:47
        Poziom krytyki wcale nie jest wysoki. Nie przesadzajmy. To jest tylko analiza
        tego co sie stalo !

Jak dzis pamietam wypowiedz Engela "forma przyjdzie na Mistrzostwa". Tak sie
        wypowiadal po porazkach z Rumunia i Japonia ! Przeciez golym okiem widac bylo
        ze nasza obrona jest dziurawa jak ser szwajcarski ! Szanuje Engela i wiezylem
        ze wie co robi. Wiec bylem mimo wszystko optymista ! Ale czar prysl.

Piszesz ze to nie wina trenera. Ze kadra nie jest zgrana ! A czyja to wina ?
        Przecieciez inne reprezentacje przygotowywaly sie do mistrzostw a ja nasza
        reprezentacje czesciej widzalem na imprezach lub w telewizji niz trenujaca na
        boisku ! Czesciej widzialem Engela promujacego swoja ksiazke niz obserwujacego
        innych zwodnikow ktorzy mogliby grac w kadrze. Ile razy widzial Wichniarka ? O
        ile dobrze pamietam na zywo ani razu - podobno mial kasety :) Goeran Ericsson
        po objeciu reprezentacji Anglii obejrzal ponad 100 meczy ! Poprosil Zwiazek o
        zatrudnienie kierowcy. A Engel - czesciej podrozowal marketingowo niz
        sluzbowo !

Szanuja Engela za to ze wprowadzil nasza reprezentacje do mistrzostw ! Chwala
        mu za to ! Docenmy to. Ale nie moze byc tak ze dlatego ze udalo mu sie ta
        sztuka powinien byc trenerem kadry dozywotnio! Spojrzyjmy chlodno na to co sie
        stalo - bez emocji !

Dla mnie Engel popelnil dwa zasadnicze bledy. Pierwszy wybral klub "goracego
        kubka" do gry. Ok, mial do nich zaufanie, mial prawo. Ale klub zawiodl w
        pierwszym meczu ! Grzech drugi. Engel bal sie dokonania zmian ! Byc moze w
        zmienionym skladzie przegralibysmy z Portugalia ale niesmak pozpostal.

Nie bede komentowal wypowiedzi Bonka i Listkiewicza po dwoch pierwszych meczach
        bo uwazam ze z nimi tez powinnismy sie pozegnac ! Powinna nastapic czystka w
        strukturach PZPN bo to wstyd co sie tam dzieje.

To wstyd ze 40 mln kraj nie ma stadionu narodowego na 40 tys miejsc. Ale to
        temat na inna dyskusje
    • Gość: Vidigal Re: ENGEL POWINIEN ODEJSC IP: *.boxplan.chelm.pl 15.06.02, 13:12
      Gość portalu: PL napisał(a):

> Wg mnie Engel powinien pozegnac sie z Reprezentacja. Dlaczego ? Szczegolnie po
      > meczu z USA. Po prostu bal sie odsunac "gorace kubki" - postawil na pseudo
      > gwiazdy a nie dal szansy innym zawodnikom. Po meczu z Korea powinien dokonac
      > takich zmian jak na USA i byc moze byloby inaczej. Dzis byla to prawdziwa
      > Reprezentacja i nie dla tego ze wygrala ale ze walczyla o kazda pilke ze byla
      > asekuracja. Milo bylo popatrzec. Nawet Kozminski biegal jak junior !
      >
      Tylko, gdyby wystawił taki sam skład jak z USA i nasi przegraliby z Portugalia to
      tez nie pozostawilibyscie na nim suchej nitki. No bo jak? Taki Hajto czy
      Swierczewski nie gral, a Murawski czy Kucharski zagrał. A po drugie nie ma wcale
      pewnosci, że ci zmiennicy zagraliby lepiej. Nie ma co teraz gdybyc, trzeba lepiej
      myslec juz ME 2004.
      • Gość: Piter Re: ENGEL POWINIEN ODEJSC IP: 212.69.76.* 15.06.02, 13:52
        Engel zostań,dziennikarze -wy często zaprzeczają samym sobie i manipulują opinią
        publiczną.
      • Gość: $imon Re: ENGEL POWINIEN ODEJSC IP: *.saturn.pl 15.06.02, 13:54
        Dzięki Engelowi awansowaliśmy, ale to było tylko jego największym sukcesem.
        Skoro to że wygraliśmy z usa jest dowodem że stać nas na więcej, gdyby
        Portugalia chociaż zremisowała to usa jechałoby do domu. Czas iść do przodu a
        Enegel jest teraz kłodą u nogi. On nie ma żadnych "papierków" związanych z
        trenerstwem. Przydałby nam się trener zagraniczny, z wielu powodów, ale główny
        jest tym żeby wprowadzić więcej taktyki, zamiast stosować teorię chaosu.
    • djgregory Re: ENGEL POWINIEN ODEJSC 15.06.02, 14:39
      Facet pogieło czy co?? I na pewne tak samo chciałej jego odejścia po
      wywalczeniu awansu ???? Pokaż lepszego selekcjonera który mógłby poprowadzić
      reprezentacje biało-czerwonych. A ty sie wogole znasz na piłce???? Zostaw go w
      spokoju!!! Nikt z jego poprzedników ani następców nie byłby w stani nic więcej
      zrobić z tymi ludzmi jacy w Polsce grają w piłke. Będą lepsi piłkarze w Polsce
      będą lepsze wyniki!!!!!! A nie zmieniać trenera to nigdy nic niedawało!!!!
      • Gość: tango Re: ENGEL POWINIEN ODEJSC IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 15.06.02, 15:13
        Myślę że Engel dobrze wiedział,że prowadzenie reprezentacji, z która mógłby coś
        osiągnąć na mistrzostwach świata, przerasta jego możliwości.Skoncentrował się
        na tym aby wyrwać jak najwięcej "kasy" wykorzystując szczeście które pozwoliło
        mu dostać do finałow mistrzostw świata.Dalsza selekcja to jedynie pozoracja
        gdyż trzymał się uporczywie swoich pupilów,a głowne jego działania to
        wykorzystywanie profitów z reklam ,podpisanie kontraktu na prowadzenie drużyny
        do mistrzostw Europy itp działań dobrych dla kieszeni pana Engela i
        spółki.Dlatego, podobnie jak rząd Buzka,będzie kurczowo trzymał się stołka nie
        bacząc na to że nie podajac się do dymisji szkodził będzie polskiej piłce.A
        pomogą mu w tym prezesi
        PZPN którzy kierują się takim samymi motywami jak pan Engel.

• sb1 Re: ENGEL POWINIEN ODEJSC 15.06.02, 16:50
          Po zdobyciu przez naszych 2-ej bramki,gdy na szyję rzucił mu się któryś ze
          współpracowników,to Engel nie miał zbyt szczęśliwej miny.Chyba w tym momencie
          zdał sobie sprawę że jego kariera Nikodema Dyzmy dobiega końca.Opuściło go
          szcsęście chociaż powinien się cieszyć, bo Polacy wygrywali.Gol ten pokazał
          mu,że eliminacje mogłyby przebiec zupełnie innaczej gdyby pieniądze nie
          zasłoniły mu spojrzenia na grę reprezentacji.Nie widział tego co widział
          przeciętny kibic,albo nie chciał widzieć że promowanie stajni pana Lubańskiego
          i znajomków skończy się porażką.Prawdopodobnie nie wierzył w drużynę którą
          prowadził, choć usta miał pełne frazesów i buńczucznych zapowiedzi.
          • Gość: Kibic 8 Re: ENGEL POWINIEN ODEJSC a wraz z nim IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 15.06.02, 21:50
            towarzystwo wzajemnej adoracji z PZPN.
            • Gość: tango Re: ENGEL POWINIEN ODEJSC a wraz z nim IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 16.06.02, 11:48
              Na tym tle dość ciekawie wygląda wpis Mariusza, z innego wątku, którego
              zakończenie cytuję -"I tak się pasą ci nasi prezesi pod wodza wielce
              szlachetnego Bońka, pseudospołecznika.
              Listek czysty nie jest, moze tez byc na prowizji np. u Lubanskiego bo to ze
              jest u Bonka to 10000%

P.S. O przewalkach Pana Bonka moge wiecej i dokladniej o ile bedzie
              zainteresowanie, nikt nigdy tego niewydrukuje w Polskiej prasie bo nasi pismacy
              czychaja na posade w cieplutkim canal+ gdzie rzadzi Basalaj. Szef sportu w
              Canale+ do tego zaprasza pilkarskich ekspertow z PS i innych gazet do
              programow za co placi im kase , a wiec oni licza na wystepy po co beda pisac
              prawde O Zbigniewie B. czy o Januszu B., a poza tym uwazaja oni szkoda psuc
              klimat w Polskiej pilce.

To tyle narazie, nieco to przydlugie ale i dlugo Zbigniew B zajmuje sie Polska
              pilka, dlugo za dlugo"

Mariusz
              • djgregory Re: ENGEL POWINIEN ODEJSC a wraz z nim 16.06.02, 13:45
                Pogieło was ludzie. Co wy zapomineliście już co było kilka lat temu?????? Kto
                ma rządzić tym pzpn-em znowu Dziurowicz i jego banda ?????? Kto powinien odejsć
                NIKT !!!!!! I co najwyżej pan Tomaszewski powinien przestać strugać takiego
                cwanika!!!!!!! A pzpn-em wreszcie rządzą ludzie kompetentni i nadający sie do
                ego. Wy sie lepiej przeczepcie do TVP!! Za te cudowne relacje z Mistrzostw
                Świata!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: www Re: ENGEL POWINIEN ODEJSC IP: *.kalisz.dialup.inetia.pl 17.06.02, 00:27
          slusznie prawisz bracie
    • Gość: Kibic 8 Re: ENGEL POWINIEN ODEJSC IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 16.06.02, 21:50
      Odpowiedż na pytanie dlaczego daje choćby dzisiejszy wywiad w TV.
      • Gość: ja Re: ENGEL POWINIEN ODEJSC IP: *.acn.pl / 10.128.128.* 16.06.02, 21:55
        kibic z dala niech sie nie wpierdala
      • elibre Re: ENGEL POWINIEN ODEJSC 17.06.02, 00:32
        Gość portalu: Kibic 8 napisał(a):

> Odpowiedż na pytanie dlaczego daje choćby dzisiejszy wywiad w TV.

o taaaaaaaak! to bylo chyba bardziej zenujace od meczu z portugalia :(
        tu sie rozpisalem:
        www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?
        dzial=0511&forum=272&wid=2189829&aut=elibre&aid=2189829

pozdrowionka
    • Gość: Leon Re: ENGEL POWINIEN ODEJSC IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.06.02, 00:48
      engel jest typem lokalnego wirażki, który błyszczy na osiedlu. Ale mundial to
      nie jest osiedlowa impreza. Sytuacja go przerosła, spalił się psychicznie i
      zagubił.
      • Gość: Engel:) Nigdzie nie odejde IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 17.06.02, 00:49
        Jezeli juz gdzies odejde to na bok
    • Gość: bryndza "Slimak" ulubiona lektura Engela IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.06.02, 01:30
    • Gość: Bzyk Re: ENGEL POWINIEN ODEJSC IP: 213.69.103.* 17.06.02, 10:36
      Wszyscy po fakcie sa madrzy. Pokaz mi lepszego kandydata na selekcjonera. Tez
      na pewno jako trener postawilbys w tak waznej imprezie na sprawdzonych i
      doswiadczonych graczy. Najlepiej po porazce wszystkich wywalic tylko co to da.
      Moze kolejne 16 lat czekania na awans. Nie dajmy sie poniesc zbiorowej
      histerii. A moze znowu dokanamy wyboru poprzez referendum. Zgadzam sie z
      Piechniczkiem wszystko to jest szczeniackie gadanie.
      • Gość: bryndza Re: ENGEL POWINIEN ODEJSC IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.06.02, 10:56
        Gość portalu: Bzyk napisał(a):

> Wszyscy po fakcie sa madrzy. Pokaz mi lepszego kandydata na selekcjonera. Tez

Engel dobrym selekcjonerem? Ludzie trzymajcie mnie...
        McEngels moze selekcjonowac hamburgery w McDonalds.
        Mial 9 miesiecy czasu, zeby sie przygotowac do imprezy.
        Nikt mu nie przeszkadzal. O tych, co osmielili sie krytykowac,
        mowiono "szakale".

Po prostu calkowicie zmarnowal caly ostatni sezon
        pilkarski i po prostu trzeba go przegonic. Dal pilkarzom
        przyklad, co maja robic - tluc kase, majac w d... gre
        na boisku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka