Gość: UK IP: 5.2.1R1D* / *.dunadan.dialup.pol.co.uk 15.06.02, 13:14 bardzo chcialbym uslyszec glosy polskich kibicow, ale prosze o argumenty, nie wyzwiska. dziekuje:-)) UK Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kok Re: dlaczego w POLSCE nie lubi sie ANGOLI????? IP: *.ipt.aol.com 15.06.02, 16:00 to proste, sa lepsi od nas i zawsze leja nam dupe w elminacjach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rut Re: dlaczego w POLSCE nie lubi sie ANGOLI????? IP: 195.116.208.* 15.06.02, 16:04 Bo są lepsi od nas. A nasz pojebany naród zazdrości Anglikom takiej reprezentacji. Dlatego jej nie lubi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kenny Re: dlaczego w POLSCE nie lubi sie ANGOLI????? IP: *.koscian.sdi.tpnet.pl 15.06.02, 16:19 Ja lubie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Igor Re: dlaczego w POLSCE nie lubi sie ANGOLI????? IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 15.06.02, 16:23 Ja lubię Anglików i życzę wszystkiego najlepszego - nie lubię tylko Beckhama :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Menotti Re: dlaczego w POLSCE nie lubi sie ANGOLI????? IP: *.lebork.sdi.tpnet.pl 15.06.02, 18:54 Bo sa pewni siebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TSD Re: dlaczego w POLSCE nie lubi sie ANGOLI????? IP: *.pmmc.com 15.06.02, 16:26 Przyczyn togo zjawiska nalezy dopatrywac sie w roku 1939 kiedy to Polska zostala zdradzona przez narod angielski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablos Re: dlaczego w POLSCE nie lubi sie ANGOLI????? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 15.06.02, 16:40 Poczytaj sobie historię. Zawsze udają przyjaciół a robią koło dupy. Od traktatu wersalskiego udawając przyjaciół frajer premier angolski walczył o nieprzyznanie Polsce Gdańska. A pozatym za śmierć polskiego premiera Generała Sikorskiego. Wszyscy wiedzą że to Angielski wywiad go zgładził. Frajerzy niech się pałują !!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybb Re: dlaczego w POLSCE nie lubi sie ANGOLI????? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.02, 16:44 oby Anglikom pposzlo jak najlepiej w tych mistrzostwach... choc preferuje Hiszpanow, Szwedow i Senegal:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Geenie Re: do TSD IP: *.dip.t-dialin.net 15.06.02, 17:51 Jak ten temat dobrze wytlumaczysz Twoim wnukom, To w przyszlosci beda pluc na Angoli,niszc zyc auta Niemcom a najbardziej bedzie im sie podobal styl gry w pilke nozna jaka reprezentuje Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TSD Re: do Geenie IP: *.pmmc.com 15.06.02, 18:13 Honor i lojalnosc to walory ktore sie posiada lub nie. Anglicy nie dokonali (wiele) nic godnego na przestrzeni ostatniego stulecia dla naszego kraju. Polacy walczyli o wolnosc Angli nie tylko w Angli. Na marginesie to nie atakuj personalnie mojej osoby oraz mojej rodziny uzywajac tak plykich argumentow - nie wypada. TSD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kippax Nie lubi się? C'mon England!! MCFC Rule IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 15.06.02, 16:45 Nie lubi się? I keep my fingers crossed for England. Futbol angielski to najlepsza rzecz na świecie. Żle się stało że Anglia wyszła z 2 miejsca bo trafi na Brazylie ale i tak jest dobrze. PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W W Polsce nie lubi sie Niemcow, a nie Angoli! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.02, 16:58 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybb Re: W Polsce nie lubi sie Niemcow, a nie Angoli! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.02, 17:10 no wlasnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbyszko Re: dlaczego w POLSCE nie lubi sie ANGOLI????? IP: *.dostep.pl 15.06.02, 17:15 ja kocham angoli i wszystko co angolskie (nawet to co okropne np żarcie albo pojebane krany z ciepłą/zimna wodą albo lewostronność:) ...argumenty? brak po prostu w przypadku miłości nie ma racjonalnego wyjaśnienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ugugunan BEER, DARTS & FOOTBALL IP: 2.4.STABLE* / 10.10.0.* 15.06.02, 17:21 Angole są OK - żłopią BEER, grają w DARTS i kochają FOOTBALL... To tak jak ja!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kocur Re: dlaczego w POLSCE nie lubi sie ANGOLI????? IP: 62.233.183.* 15.06.02, 17:17 ja ich nie cierpie !!!!!! cholerni gwiazdorzy mysla ze jak sie ma 50 tys funtow na tydzien to kazdy bedzie im dywan rozwijal, zreszta historia (nie pilki) pokazuje ze zawsze dbaja o wlasna dupe a nie o innych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: dlaczego w POLSCE nie lubi sie ANGOLI????? IP: *.sympatico.ca 15.06.02, 17:34 w Polsce nie lubi sie nikogo, nawet Polakow!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sssssss Lubi sie, i tu i tam w te i we wte IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 15.06.02, 20:58 Mieszkam w Anglii ale tak mysle, ze w Polsce raczej lubi sie Angoli - za jezyk, piwo, Londyn, pogode, muzyke, lekkie ale stylowe wariactwo, jezeli juz to jakies lekkie kompleksy moze? NIe rozumiemy o czym mowia, nie znamy jezyka,wiec z obawy i niewiedzy nielubienie? Oprocz tego tradycyjnie problemy wizowo graniczne,ale mysle ze te wszystkie wywody sa bez sensu bo chyba pytanie dotyczylo FUTBOLU? Jezeli tak to dokladnie podsumowaly to poprzednie wypowiedzi, a Anglicy lubia Polakow, za piwo, Krakow, gory i goralska muzyke, pogode (snieg), i nasz nieuchwytny urok slowianski. I inne. I Jerzego Dudka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POLanglo Re: dlaczego w POLSCE nie lubi sie ANGOLI????? IP: 5.3D* / *.doriath.dialup.pol.co.uk 15.06.02, 18:13 zyjac w Anglii mam wrazenie (prosze o poprawke innych mieszkajacych w UK) ze ANGLICY SA NADER PODOBNI DO NAS POLAKOW! (styl zycia, ciezke zarcie bez smaku, milosc do pilki, emocje co zaslaniaja realistyczna samoocene). Roznice? Doprawdy polskie kobiety sa nieporownywalnie piekniejsze i stylowe.. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fizklin Lubie Angoli nie Angielki IP: *.mh 16.06.02, 17:40 Ja lubie Angoli pod kazdym wzgledem z wyjatkiem pilki noznej i kobiet. Kobiety sa po prostu brzydkie ( wyjatek - dzielnica Richmond w Londynie) A jak mowia o pilce to im sie mozg wylacza. Poza tym sa cool. I rzeczywiscie troche podobni do Polakow, choc moze bardziej podobni sa Irlandczycy PS Chcialbym tylko zeby nasi kiedys na meczu dawali z siebie tyle co Paddies Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jorge nie tylko w polsce IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 15.06.02, 18:22 jestes w anglii to powinienes zauwazyc jesli jestes dosc bystry.przeciez oni mysla ze nadal caly swiat kreci sie wokol ich "wielkiego" imperium i mysla ze kazdy tylko marzy zeby byc anglikiem.a co do pilki to posluchaj angielskich kibicow z jakim "szacunkiem" wypowiadaja sie o innych druzynach.zapewniam cie ze w ponizaniu innych druzyn/kibicow zajmuja pierwsze miejsce na swiecie.wystarczy ze sie przejdziesz na jakis mecz z obca druzyna bo zapewne nie byles na wembley jak z nimi gralismy.ze szczerej, bezinteresownej, polskiej zawisci zycze im zeby dostali w dupe z brazylia i to wysoko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EJot Re: nie tylko w polsce IP: *.dip.t-dialin.net 15.06.02, 19:09 Gość portalu: jorge napisał(a): > jestes w anglii to powinienes zauwazyc jesli jestes dosc bystry.przeciez oni > mysla ze nadal caly swiat kreci sie wokol ich "wielkiego" imperium i mysla ze > kazdy tylko marzy zeby byc anglikiem. Bzdura, mam wielu angielskich znajomych i zaden z nich nie prezentuje takich idiotycznych pogladow. > a co do pilki to posluchaj angielskich kibicow z jakim "szacunkiem" wypowiadaja > sie o innych druzynach. Opinie tzw. 'szmatlawcow' sa dalekie od tego co normalni ludzie mysla. Reszte Twoich wypowiedzi pozostawiam bez komentarza.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jorge Re: nie tylko w polsce IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 15.06.02, 19:49 Gość portalu: EJot napisał(a): > Bzdura, mam wielu angielskich znajomych i zaden z nich nie prezentuje takich > idiotycznych pogladow. nie mowie tu o twoich znajomych,zreszta moi angielscy znajomi rowniez nie prezentuja takich pogladow, mowie o ogolnym nastawieniu narodu, ktory odczulem. a kibicowac tej samej druzynie ktorej kibice pluli na naszych I wyzywali ich dosc ponizajaco jakos nie potrafie. > Reszte Twoich wypowiedzi pozostawiam bez komentarza.. no i dobrze:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POLanglo Re: nie tylko w polsce IP: 5.2.1R1D* / *.borlach.dialup.pol.co.uk 15.06.02, 19:12 Hej, troche wyjaskrawiles, a troche masz racje.. Po pierwsze i najwazniejsze jak kazdy sa przekonani ze ICH PILKARZE SA NAJLEPSI NA SWIECIE... ostatnie mistrzostwa ogladalem z Francuzami, wiec Anglicy niczym sie nie wyrozniaja.. co do tego iz marzeniem ludzkosci jest bycie Anglikiem... iluz Anglikow zegna sie z Wyspa i emigruje do USA, Kanady czy Singapuru (kolosalne zarobki). Po Imperium nie ma sladu, zas Krolowa i Karol... na pewno nie ciesza sie popularnoscia pop-idoli:-))) Ale i masz racje ze istnieje angielska arogancja.. Ja rowniesz czekam na mecz Polska - Anglia i ZWYCIESTWO POLSKI!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rafal202 Re: dlaczego w POLSCE nie lubi sie ANGOLI????? 15.06.02, 18:49 Ja lubię i Anglików, i ich reprezentację, i Premiership, i w ogóle Anglię!!! Fantastyczny kraj z piękną historią i kulturą. A tradycyjna niechęć polskich kibiców do 'Angoli' wynika tylko i wyłącznie z ostatnich kilkunastu porażek na Wembley w eliminacjach do kolejnych Mistrzostw Świata i Europy. Ale w końcu przecież pokonamy Anglię i nastroje się zmienią :) Co zaś się tyczy samych 'synów Albionu' - w tym roku naprawdę są szanse na mistrzostwo i mam nadzieję, że Anglicy zdobędą Puchar Świata. Jak Polska odpadła, trzeba komuś kibicować :)) Come on England!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noiki Re: dlaczego w POLSCE nie lubi sie ANGOLI????? IP: *.proxy.aol.com 15.06.02, 20:00 Gość portalu: UK napisał(a): > bardzo chcialbym uslyszec glosy polskich kibicow, ale prosze o argumenty, nie > wyzwiska. > dziekuje:-)) > UK Polacy nie rozumieja ich charakteru....; mysla ze sa arogantcy(no troche sa :),ale ogolnie sa raczej ekscentryczni(dobrze napisalem???)-OGOLNIE sa luzakami,jak sie wypije z nimi pare piw!!!!! No ale kto nie jest 'luz' po piwie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UK Re: dlaczego w POLSCE nie lubi sie ANGOLI????? IP: 5.2.1R1D* / *.anarion.dialup.pol.co.uk 15.06.02, 20:16 Kolego/Kolezanko dobrze to ujales/ujelas:-))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ssssssss LUB LUBI IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 15.06.02, 21:00 Mieszkam w Anglii ale tak mysle, ze w Polsce raczej lubi sie Angoli - za jezyk, piwo, Londyn, pogode, muzyke, lekkie ale stylowe wariactwo, jezeli juz to jakies lekkie kompleksy moze? NIe rozumiemy o czym mowia, nie znamy jezyka,wiec z obawy i niewiedzy nielubienie? Oprocz tego tradycyjnie problemy wizowo graniczne,ale mysle ze te wszystkie wywody sa bez sensu bo chyba pytanie dotyczylo FUTBOLU? Jezeli tak to dokladnie podsumowaly to poprzednie wypowiedzi, a Anglicy lubia Polakow, za piwo, Krakow, gory i goralska muzyke, pogode (snieg), i nasz nieuchwytny urok slowianski. I inne. I Jerzego Dudka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krupp Re: dlaczego w POLSCE nie lubi sie ANGOLI????? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.02, 21:12 nie wiem. nigdy w Angoli nie bylem. moze to ma jakis zwiazek z wojna domowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jorge Re: dlaczego w POLSCE nie lubi sie ANGOLI????? IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 16.06.02, 12:59 Gość portalu: krupp napisał(a): > nie wiem. nigdy w Angoli nie bylem. moze to ma jakis zwiazek z wojna domowa. podejrzewam, że to jest właśnie powodem. wyjdziesz se z psem na spacer a tu JEB! po psie, bo wlazł na jakąś minę. w życiu bym tam nie pojechał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jelon Re: dlaczego w POLSCE nie lubi sie ANGOLI????? IP: *.proxy.aol.com 15.06.02, 22:06 Bo na obchody rocznicy Bitwy o Anglie zapraszaja hitlerowcow a Polakow NIE ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Petros Re: dlaczego w POLSCE nie lubi sie ANGOLI????? IP: *.wlan.pl 15.06.02, 22:24 Bo są pewni siebie, ppyszni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papa Re: dlaczego w POLSCE nie lubi sie ANGOLI????? IP: *.ipartner.com.pl 15.06.02, 22:39 Tez nie przepadam za koltunami angolami ale z dwojga zlego to wole jakby Poddani Ich Krolewskich Mosci sciskali Puchar Swiata niz niemcy (ma nadzieje ze umocza z Meksykiem). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jr kto na swiecie lubi ANGOLI????? IP: *.sia.net.au 16.06.02, 07:43 wyrzneli kupe bezbronnych tubylcow wokol calego swiata, wykradli zloto, dimenty i inne bogactwa naturalne. np w latach 60 testowali bomby atomowe na australijczykach - czy tak sie postepuje z przyjaciolmi??? polacy znaja tych zdrajcow doskonale! duza czesc postepu gospodarczo/naukowego zawdzieczaja glownie szkotom (ich pomyslom i wynalazkom). kiedy ich zadufana spice boys team przegrywa fani znaja tylko jedna droge aby sie odprezyc - zamieszki, zniszczenie mienia innych... ale rzecz ktora najbardziej mnie wkurza jest ich pedalski akcent!!! jak to jest ze pare lat temu anglicy byli zdewastowani "smiercia" dajany, podejrzewajac rodzine krolewska o powiazania, nienawidzac jak ja traktowali, a dzis sa wielkimi zwolennikami rodziny krolewskiej? ps. jak to jest ze kiedy graja w pilke to sie nazywaja england, na olimpiadzie wielka brytania. czy oni wiedz jak wyglada ich flaga narodowa??? ile panstw na swiecie ma 2 flagi narodowe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BYH Re: kto na swiecie lubi ANGOLI????? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.06.02, 17:31 Ja nie za bardzo przepadam za drużyną Anglii ale Anglików lubie ( piękny kraj i śmieszni kibice (zawsze po piwku ;) Tez wole aby oni zbobyli tytul nigdy bym nie przeżył gdyby to były Szkopy Odpowiedz Link Zgłoś
djgregory Anglików nie lubią w Polsce bo........ 16.06.02, 17:40 od eliminacji do mś 1990 zawsze (oprócz elim. euro 96) reprezentacja Polski trafiała na Anglików i zawsze odpadaliśmy, a Ci kibice którzy to wszystko pamiętają poprostu nie lubią Anglików. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Anglików nie lubią w Polsce bo........ IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 16.06.02, 17:43 djgregory napisał(a): > od eliminacji do mś 1990 zawsze (oprócz elim. euro 96) reprezentacja Polski > trafiała na Anglików i zawsze odpadaliśmy, a Ci kibice którzy to wszystko > pamiętają poprostu nie lubią Anglików. :) a ja wrecz przeciwnie polubiłem Anglikow w 1973 roku i od tamtej pory kibicuje tej drużynie...porażki przeżywam spokojnie a ze zwycięstw bardzo cieszę się.... Odpowiedz Link Zgłoś
djgregory Re: Anglików nie lubią w Polsce bo........ 16.06.02, 17:50 Gość portalu: :) napisał(a): > a ja wrecz przeciwnie polubiłem Anglikow w 1973 roku i od tamtej pory kibicuje > tej drużynie...porażki przeżywam spokojnie a ze zwycięstw bardzo cieszę się.... można i tak ale ja dopiero pamiętam od eliminacji Italia'90 :) ale chyba też ci było troche przykro jak przegrywaliśmy kolejne eliminacje z Anglią :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Anglików nie lubią w Polsce bo........ IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 16.06.02, 17:59 djgregory napisał(a): > Gość portalu: :) napisał(a): > > > > a ja wrecz przeciwnie polubiłem Anglikow w 1973 roku i od tamtej pory kibi > cuje > > tej drużynie...porażki przeżywam spokojnie a ze zwycięstw bardzo cieszę si > ę.... > > można i tak ale ja dopiero pamiętam od eliminacji Italia'90 :) > ale chyba też ci było troche przykro jak przegrywaliśmy kolejne eliminacje z > Anglią :( widzisz przykro to mi było jak Liverpool przegrywał z Juventusem w finale Pucharu Europy....przykro mi było jak Anglików wyeliminwała ręka kłamcy, ale nie było mi przykro...jednak szanowałem zwyciężonych i cieszyłem się ze zwycięstwami:):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jw Re: dlaczego w POLSCE nie lubi sie ANGOLI????? IP: *.acn.waw.pl 16.06.02, 18:20 Dlatego że są nadęci i zarozumiali. Nie znam drugiego takiego narodu który byłby tak zadufany w sobie bez żadnego powodu szczególnie piłkarskiego. Wszyscy ich ogrywają ( przynajmniej tak było do MŚ-oczywiście poza zakompleksioną Polską) ,a oni dalej bez żadnej podstawy uważają się za najlepszych. Teraz dopiero uczą się prawdziwego futbolu od Francuzów i Szwedów. Angielskie gazety to największe szmatławce w Europie a może nawet na świecie. Obrażają przed meczem każdy naród. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ALE UK Re: dlaczego w POLSCE nie lubi sie ANGOLI????? IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 16.06.02, 18:57 Nie rozumiem, o czym piszesz. Taki Guardian to jedna z najlepszych moim zdaniem gazet, natomiast jesli piszesz o Sun to jest to tak zwany tabloid. Czyli gazeta dla polglowkow. Co do obrazania innych narodow - Co? Ze Co? NIE ZGADZAM SIE SORRY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ot co Re: dlaczego w POLSCE nie lubi sie ANGOLI????? IP: *.proxy.aol.com 16.06.02, 20:11 Gość portalu: ALE UK napisał(a): > Nie rozumiem, o czym piszesz. jesli piszesz o Sun to jest to tak zwany tabloid. Czyli gazeta > > dla polglowkow. A czy znasz bardziej popularna gazete wsrod angoli ? Ma bez porownania najwiekszy naklad. Sugerujesz, ze miliony Angoli to polglowki? Pewnie masz racje. Ot co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MICK POLACY NIKOGO NIE LUBIA - SO DON'T WORRY IP: 2.2.STABLE* / *.telia.com 16.06.02, 19:03 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: POLACY NIKOGO NIE LUBIA - SO DON'T WORRY IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 16.06.02, 19:27 ja lubie panią Zosię... Odpowiedz Link Zgłoś