Dodaj do ulubionych

dlaczego w POLSCE nie lubi sie ANGOLI?????

IP: 5.2.1R1D* / *.dunadan.dialup.pol.co.uk 15.06.02, 13:14
bardzo chcialbym uslyszec glosy polskich kibicow, ale prosze o argumenty, nie
wyzwiska.
dziekuje:-))
UK
Obserwuj wątek
    • Gość: kok Re: dlaczego w POLSCE nie lubi sie ANGOLI????? IP: *.ipt.aol.com 15.06.02, 16:00
      to proste, sa lepsi od nas i zawsze leja nam dupe w elminacjach
      • Gość: rut Re: dlaczego w POLSCE nie lubi sie ANGOLI????? IP: 195.116.208.* 15.06.02, 16:04
        Bo są lepsi od nas. A nasz pojebany naród zazdrości Anglikom takiej
        reprezentacji. Dlatego jej nie lubi.
    • Gość: Kenny Re: dlaczego w POLSCE nie lubi sie ANGOLI????? IP: *.koscian.sdi.tpnet.pl 15.06.02, 16:19
      Ja lubie
      • Gość: Igor Re: dlaczego w POLSCE nie lubi sie ANGOLI????? IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 15.06.02, 16:23
        Ja lubię Anglików i życzę wszystkiego najlepszego - nie lubię tylko Beckhama :-)
        • Gość: Menotti Re: dlaczego w POLSCE nie lubi sie ANGOLI????? IP: *.lebork.sdi.tpnet.pl 15.06.02, 18:54
          Bo sa pewni siebie
      • Gość: TSD Re: dlaczego w POLSCE nie lubi sie ANGOLI????? IP: *.pmmc.com 15.06.02, 16:26
        Przyczyn togo zjawiska nalezy dopatrywac sie w roku 1939 kiedy to Polska
        zostala zdradzona przez narod angielski.
        • Gość: pablos Re: dlaczego w POLSCE nie lubi sie ANGOLI????? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 15.06.02, 16:40
          Poczytaj sobie historię. Zawsze udają przyjaciół a robią koło dupy. Od traktatu
          wersalskiego udawając przyjaciół frajer premier angolski walczył o
          nieprzyznanie Polsce Gdańska.
          A pozatym za śmierć polskiego premiera Generała Sikorskiego. Wszyscy wiedzą że
          to Angielski wywiad go zgładził.
          Frajerzy niech się pałują !!!!!!!!!!!!
          • Gość: rybb Re: dlaczego w POLSCE nie lubi sie ANGOLI????? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.02, 16:44
            oby Anglikom pposzlo jak najlepiej w tych mistrzostwach... choc preferuje
            Hiszpanow, Szwedow i Senegal:)))
        • Gość: Geenie Re: do TSD IP: *.dip.t-dialin.net 15.06.02, 17:51
          Jak ten temat dobrze wytlumaczysz Twoim wnukom,
          To w przyszlosci beda pluc na Angoli,niszc zyc auta Niemcom
          a najbardziej bedzie im sie podobal styl gry w pilke nozna
          jaka reprezentuje Polska.
          • Gość: TSD Re: do Geenie IP: *.pmmc.com 15.06.02, 18:13
            Honor i lojalnosc to walory ktore sie posiada lub nie. Anglicy nie dokonali
            (wiele) nic godnego na przestrzeni ostatniego stulecia dla naszego kraju.
            Polacy walczyli o wolnosc Angli nie tylko w Angli.

Na marginesie to nie atakuj personalnie mojej osoby oraz mojej rodziny uzywajac
            tak plykich argumentow - nie wypada.

TSD
    • Gość: kippax Nie lubi się? C'mon England!! MCFC Rule IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 15.06.02, 16:45
      Nie lubi się? I keep my fingers crossed for England. Futbol angielski to
      najlepsza rzecz na świecie. Żle się stało że Anglia wyszła z 2 miejsca bo trafi
      na Brazylie ale i tak jest dobrze. PZDR
    • Gość: W W Polsce nie lubi sie Niemcow, a nie Angoli! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.02, 16:58
      • Gość: rybb Re: W Polsce nie lubi sie Niemcow, a nie Angoli! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.02, 17:10
        no wlasnie
    • Gość: zbyszko Re: dlaczego w POLSCE nie lubi sie ANGOLI????? IP: *.dostep.pl 15.06.02, 17:15
      ja kocham angoli i wszystko co angolskie (nawet to co okropne np żarcie albo
      pojebane krany z ciepłą/zimna wodą albo lewostronność:)

...argumenty?
      brak
      po prostu w przypadku miłości nie ma racjonalnego wyjaśnienia
      • Gość: ugugunan BEER, DARTS & FOOTBALL IP: 2.4.STABLE* / 10.10.0.* 15.06.02, 17:21

Angole są OK - żłopią BEER, grają w DARTS i kochają FOOTBALL...
        To tak jak ja!!!
    • Gość: kocur Re: dlaczego w POLSCE nie lubi sie ANGOLI????? IP: 62.233.183.* 15.06.02, 17:17
      ja ich nie cierpie !!!!!! cholerni gwiazdorzy mysla ze jak sie ma 50 tys funtow
      na tydzien to kazdy bedzie im dywan rozwijal, zreszta historia (nie pilki)
      pokazuje ze zawsze dbaja o wlasna dupe a nie o innych
    • Gość: mk Re: dlaczego w POLSCE nie lubi sie ANGOLI????? IP: *.sympatico.ca 15.06.02, 17:34
      w Polsce nie lubi sie nikogo, nawet Polakow!!!
      • Gość: sssssss Lubi sie, i tu i tam w te i we wte IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 15.06.02, 20:58
        Mieszkam w Anglii ale tak mysle, ze w Polsce raczej lubi sie Angoli - za jezyk,
        piwo, Londyn, pogode, muzyke, lekkie ale stylowe wariactwo, jezeli juz to
        jakies lekkie kompleksy moze? NIe rozumiemy o czym mowia, nie znamy jezyka,wiec
        z obawy i niewiedzy nielubienie? Oprocz tego tradycyjnie problemy wizowo
        graniczne,ale mysle ze te wszystkie wywody sa bez sensu bo chyba pytanie
        dotyczylo FUTBOLU?
        Jezeli tak to dokladnie podsumowaly to poprzednie wypowiedzi,
        a Anglicy lubia Polakow, za piwo, Krakow, gory i goralska muzyke, pogode
        (snieg), i nasz nieuchwytny urok slowianski. I inne. I Jerzego Dudka.
    • Gość: POLanglo Re: dlaczego w POLSCE nie lubi sie ANGOLI????? IP: 5.3D* / *.doriath.dialup.pol.co.uk 15.06.02, 18:13
      zyjac w Anglii mam wrazenie (prosze o poprawke innych mieszkajacych w UK) ze
      ANGLICY SA NADER PODOBNI DO NAS POLAKOW! (styl zycia, ciezke zarcie bez smaku,
      milosc do pilki, emocje co zaslaniaja realistyczna samoocene). Roznice?
      Doprawdy polskie kobiety sa nieporownywalnie piekniejsze i stylowe..
      :-))
      • Gość: fizklin Lubie Angoli nie Angielki IP: *.mh 16.06.02, 17:40
        Ja lubie Angoli pod kazdym wzgledem z wyjatkiem pilki noznej i kobiet.
        Kobiety sa po prostu brzydkie ( wyjatek - dzielnica Richmond w Londynie)
        A jak mowia o pilce to im sie mozg wylacza. Poza tym sa cool.
        I rzeczywiscie troche podobni do Polakow, choc moze bardziej podobni sa
        Irlandczycy
        PS Chcialbym tylko zeby nasi kiedys na meczu dawali z siebie tyle co
        Paddies
    • Gość: jorge nie tylko w polsce IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 15.06.02, 18:22
      jestes w anglii to powinienes zauwazyc jesli jestes dosc bystry.przeciez oni
      mysla ze nadal caly swiat kreci sie wokol ich "wielkiego" imperium i mysla ze
      kazdy tylko marzy zeby byc anglikiem.a co do pilki to posluchaj angielskich
      kibicow z jakim "szacunkiem" wypowiadaja sie o innych druzynach.zapewniam cie
      ze w ponizaniu innych druzyn/kibicow zajmuja pierwsze miejsce na
      swiecie.wystarczy ze sie przejdziesz na jakis mecz z obca druzyna bo zapewne
      nie byles na wembley jak z nimi gralismy.ze szczerej, bezinteresownej, polskiej
      zawisci zycze im zeby dostali w dupe z brazylia i to wysoko.
      • Gość: EJot Re: nie tylko w polsce IP: *.dip.t-dialin.net 15.06.02, 19:09
        Gość portalu: jorge napisał(a):

> jestes w anglii to powinienes zauwazyc jesli jestes dosc bystry.przeciez oni
        > mysla ze nadal caly swiat kreci sie wokol ich "wielkiego" imperium i mysla ze
        > kazdy tylko marzy zeby byc anglikiem.
        Bzdura, mam wielu angielskich znajomych i zaden z nich nie prezentuje takich
        idiotycznych pogladow.

> a co do pilki to posluchaj angielskich kibicow z jakim "szacunkiem" wypowiadaja
        > sie o innych druzynach.
        Opinie tzw. 'szmatlawcow' sa dalekie od tego co normalni ludzie mysla.

Reszte Twoich wypowiedzi pozostawiam bez komentarza..
        • Gość: jorge Re: nie tylko w polsce IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 15.06.02, 19:49
          Gość portalu: EJot napisał(a):
          > Bzdura, mam wielu angielskich znajomych i zaden z nich nie prezentuje takich
          > idiotycznych pogladow.

nie mowie tu o twoich znajomych,zreszta moi angielscy znajomi rowniez nie
          prezentuja takich pogladow, mowie o ogolnym nastawieniu narodu, ktory odczulem. a
          kibicowac tej samej druzynie ktorej kibice pluli na naszych I wyzywali ich dosc
          ponizajaco jakos nie potrafie.

> Reszte Twoich wypowiedzi pozostawiam bez komentarza..

no i dobrze:)
      • Gość: POLanglo Re: nie tylko w polsce IP: 5.2.1R1D* / *.borlach.dialup.pol.co.uk 15.06.02, 19:12
        Hej, troche wyjaskrawiles, a troche masz racje.. Po pierwsze i najwazniejsze
        jak kazdy sa przekonani ze ICH PILKARZE SA NAJLEPSI NA SWIECIE... ostatnie
        mistrzostwa ogladalem z Francuzami, wiec Anglicy niczym sie nie wyrozniaja.. co
        do tego iz marzeniem ludzkosci jest bycie Anglikiem... iluz Anglikow zegna sie
        z Wyspa i emigruje do USA, Kanady czy Singapuru (kolosalne zarobki). Po
        Imperium nie ma sladu, zas Krolowa i Karol... na pewno nie ciesza sie
        popularnoscia pop-idoli:-))) Ale i masz racje ze istnieje angielska arogancja..
        Ja rowniesz czekam na mecz Polska - Anglia i ZWYCIESTWO POLSKI!!!!!!
    • rafal202 Re: dlaczego w POLSCE nie lubi sie ANGOLI????? 15.06.02, 18:49
      Ja lubię i Anglików, i ich reprezentację, i Premiership, i w ogóle Anglię!!!
      Fantastyczny kraj z piękną historią i kulturą. A tradycyjna niechęć polskich
      kibiców do 'Angoli' wynika tylko i wyłącznie z ostatnich kilkunastu porażek na
      Wembley w eliminacjach do kolejnych Mistrzostw Świata i Europy. Ale w końcu
      przecież pokonamy Anglię i nastroje się zmienią :) Co zaś się tyczy
      samych 'synów Albionu' - w tym roku naprawdę są szanse na mistrzostwo i mam
      nadzieję, że Anglicy zdobędą Puchar Świata. Jak Polska odpadła, trzeba komuś
      kibicować :))

Come on England!!!
    • Gość: noiki Re: dlaczego w POLSCE nie lubi sie ANGOLI????? IP: *.proxy.aol.com 15.06.02, 20:00
      Gość portalu: UK napisał(a):

> bardzo chcialbym uslyszec glosy polskich kibicow, ale prosze o argumenty, nie
      > wyzwiska.
      > dziekuje:-))
      > UK
      Polacy nie rozumieja ich charakteru....; mysla ze sa arogantcy(no troche
      sa :),ale ogolnie sa raczej ekscentryczni(dobrze napisalem???)-OGOLNIE sa
      luzakami,jak sie wypije z nimi pare piw!!!!! No ale kto nie jest 'luz' po piwie:)

• Gość: UK Re: dlaczego w POLSCE nie lubi sie ANGOLI????? IP: 5.2.1R1D* / *.anarion.dialup.pol.co.uk 15.06.02, 20:16
        Kolego/Kolezanko
        dobrze to ujales/ujelas:-)))))))))))
    • Gość: ssssssss LUB LUBI IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 15.06.02, 21:00
      Mieszkam w Anglii ale tak mysle, ze w Polsce raczej lubi sie Angoli - za jezyk,
      piwo, Londyn, pogode, muzyke, lekkie ale stylowe wariactwo, jezeli juz to
      jakies lekkie kompleksy moze? NIe rozumiemy o czym mowia, nie znamy jezyka,wiec
      z obawy i niewiedzy nielubienie? Oprocz tego tradycyjnie problemy wizowo
      graniczne,ale mysle ze te wszystkie wywody sa bez sensu bo chyba pytanie
      dotyczylo FUTBOLU?
      Jezeli tak to dokladnie podsumowaly to poprzednie wypowiedzi,
      a Anglicy lubia Polakow, za piwo, Krakow, gory i goralska muzyke, pogode
      (snieg), i nasz nieuchwytny urok slowianski. I inne. I Jerzego Dudka.
    • Gość: krupp Re: dlaczego w POLSCE nie lubi sie ANGOLI????? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.02, 21:12
      nie wiem. nigdy w Angoli nie bylem. moze to ma jakis zwiazek z wojna domowa.
      • Gość: jorge Re: dlaczego w POLSCE nie lubi sie ANGOLI????? IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 16.06.02, 12:59
        Gość portalu: krupp napisał(a):

> nie wiem. nigdy w Angoli nie bylem. moze to ma jakis zwiazek z wojna domowa.

podejrzewam, że to jest właśnie powodem. wyjdziesz se z psem na spacer a tu JEB!
        po psie, bo wlazł na jakąś minę. w życiu bym tam nie pojechał.
    • Gość: Jelon Re: dlaczego w POLSCE nie lubi sie ANGOLI????? IP: *.proxy.aol.com 15.06.02, 22:06
      Bo na obchody rocznicy Bitwy o Anglie zapraszaja hitlerowcow a Polakow NIE !
      • Gość: Petros Re: dlaczego w POLSCE nie lubi sie ANGOLI????? IP: *.wlan.pl 15.06.02, 22:24
        Bo są pewni siebie, ppyszni
    • Gość: papa Re: dlaczego w POLSCE nie lubi sie ANGOLI????? IP: *.ipartner.com.pl 15.06.02, 22:39
      Tez nie przepadam za koltunami angolami ale z dwojga zlego to wole jakby
      Poddani Ich Krolewskich Mosci sciskali Puchar Swiata niz niemcy (ma nadzieje ze
      umocza z Meksykiem).
    • Gość: jr kto na swiecie lubi ANGOLI????? IP: *.sia.net.au 16.06.02, 07:43
      wyrzneli kupe bezbronnych tubylcow wokol calego swiata, wykradli zloto, dimenty
      i inne bogactwa naturalne. np w latach 60 testowali bomby atomowe na
      australijczykach - czy tak sie postepuje z przyjaciolmi??? polacy znaja tych
      zdrajcow doskonale! duza czesc postepu gospodarczo/naukowego zawdzieczaja
      glownie szkotom (ich pomyslom i wynalazkom). kiedy ich zadufana spice boys team
      przegrywa fani znaja tylko jedna droge aby sie odprezyc - zamieszki,
      zniszczenie mienia innych...
      ale rzecz ktora najbardziej mnie wkurza jest ich pedalski akcent!!!

jak to jest ze pare lat temu anglicy byli zdewastowani "smiercia" dajany,
      podejrzewajac rodzine krolewska o powiazania, nienawidzac jak ja traktowali, a
      dzis sa wielkimi zwolennikami rodziny krolewskiej?

ps. jak to jest ze kiedy graja w pilke to sie nazywaja england, na olimpiadzie
      wielka brytania. czy oni wiedz jak wyglada ich flaga narodowa??? ile panstw na
      swiecie ma 2 flagi narodowe?
      • Gość: BYH Re: kto na swiecie lubi ANGOLI????? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.06.02, 17:31
        Ja nie za bardzo przepadam za drużyną Anglii ale Anglików lubie ( piękny kraj i
        śmieszni kibice (zawsze po piwku ;) Tez wole aby oni zbobyli tytul nigdy bym
        nie przeżył gdyby to były Szkopy
        • djgregory Anglików nie lubią w Polsce bo........ 16.06.02, 17:40
          od eliminacji do mś 1990 zawsze (oprócz elim. euro 96) reprezentacja Polski
          trafiała na Anglików i zawsze odpadaliśmy, a Ci kibice którzy to wszystko
          pamiętają poprostu nie lubią Anglików. :)
          • Gość: :) Re: Anglików nie lubią w Polsce bo........ IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 16.06.02, 17:43
            djgregory napisał(a):

> od eliminacji do mś 1990 zawsze (oprócz elim. euro 96) reprezentacja Polski
            > trafiała na Anglików i zawsze odpadaliśmy, a Ci kibice którzy to wszystko
            > pamiętają poprostu nie lubią Anglików. :)

a ja wrecz przeciwnie polubiłem Anglikow w 1973 roku i od tamtej pory kibicuje
            tej drużynie...porażki przeżywam spokojnie a ze zwycięstw bardzo cieszę się....
            • djgregory Re: Anglików nie lubią w Polsce bo........ 16.06.02, 17:50
              Gość portalu: :) napisał(a):

> a ja wrecz przeciwnie polubiłem Anglikow w 1973 roku i od tamtej pory kibicuje
              > tej drużynie...porażki przeżywam spokojnie a ze zwycięstw bardzo cieszę się....

można i tak ale ja dopiero pamiętam od eliminacji Italia'90 :)
              ale chyba też ci było troche przykro jak przegrywaliśmy kolejne eliminacje z
              Anglią :(
              • Gość: :) Re: Anglików nie lubią w Polsce bo........ IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 16.06.02, 17:59
                djgregory napisał(a):

> Gość portalu: :) napisał(a):
                >
                >
                > > a ja wrecz przeciwnie polubiłem Anglikow w 1973 roku i od tamtej pory kibi
                > cuje
                > > tej drużynie...porażki przeżywam spokojnie a ze zwycięstw bardzo cieszę si
                > ę....
                >
                > można i tak ale ja dopiero pamiętam od eliminacji Italia'90 :)
                > ale chyba też ci było troche przykro jak przegrywaliśmy kolejne eliminacje z
                > Anglią :(

widzisz przykro to mi było jak Liverpool przegrywał z Juventusem w finale
                Pucharu Europy....przykro mi było jak Anglików wyeliminwała ręka kłamcy, ale nie
                było mi przykro...jednak szanowałem zwyciężonych i cieszyłem się ze
                zwycięstwami:):)
    • Gość: jw Re: dlaczego w POLSCE nie lubi sie ANGOLI????? IP: *.acn.waw.pl 16.06.02, 18:20
      Dlatego że są nadęci i zarozumiali. Nie znam drugiego takiego narodu który
      byłby tak zadufany w sobie bez żadnego powodu szczególnie piłkarskiego. Wszyscy
      ich ogrywają ( przynajmniej tak było do MŚ-oczywiście poza zakompleksioną
      Polską) ,a oni dalej bez żadnej podstawy uważają się za najlepszych. Teraz
      dopiero uczą się prawdziwego futbolu od Francuzów i Szwedów. Angielskie gazety
      to największe szmatławce w Europie a może nawet na świecie. Obrażają przed
      meczem każdy naród.
      • Gość: ALE UK Re: dlaczego w POLSCE nie lubi sie ANGOLI????? IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 16.06.02, 18:57
        Nie rozumiem, o czym piszesz. Taki Guardian to jedna z najlepszych moim zdaniem
        gazet, natomiast jesli piszesz o Sun to jest to tak zwany tabloid. Czyli gazeta
        dla polglowkow.
        Co do obrazania innych narodow - Co? Ze Co?
        NIE ZGADZAM SIE SORRY
        • Gość: ot co Re: dlaczego w POLSCE nie lubi sie ANGOLI????? IP: *.proxy.aol.com 16.06.02, 20:11
          Gość portalu: ALE UK napisał(a):

> Nie rozumiem, o czym piszesz.
          jesli piszesz o Sun to jest to tak zwany tabloid. Czyli gazeta
          >
          > dla polglowkow.
          A czy znasz bardziej popularna gazete wsrod angoli ?
          Ma bez porownania najwiekszy naklad.
          Sugerujesz, ze miliony Angoli to polglowki?
          Pewnie masz racje. Ot co.
    • Gość: MICK POLACY NIKOGO NIE LUBIA - SO DON'T WORRY IP: 2.2.STABLE* / *.telia.com 16.06.02, 19:03
      • Gość: :) Re: POLACY NIKOGO NIE LUBIA - SO DON'T WORRY IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 16.06.02, 19:27
        ja lubie panią Zosię...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka