Dodaj do ulubionych

Sporting gra z CSKA o Puchar UEFA

IP: *.247.81.adsl.skynet.be 18.05.05, 21:05
czy ktos wogle oglada ten mecz???
Obserwuj wątek
    • Gość: m Re: Sporting gra z CSKA o Puchar UEFA IP: 195.47.201.* 18.05.05, 21:34
      ja nie bo pracuje
      • Gość: hiszpan Re: Sporting gra z CSKA o Puchar UEFA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 21:35
        portugalczycy i ruscy
        • Gość: lolo Polacy w Kanadzie tez ogladaja IP: 206.47.220.* 19.05.05, 14:48
          Cos trzeba jak nie ma hokeja.
    • Gość: pio. Re: Sporting gra z CSKA o Puchar UEFA IP: *.acn.waw.pl 18.05.05, 21:34
      no pewnie, kilkadziesiat tysiecy luda na stadionie w lizbonie :)
    • Gość: MIchal Re: Sporting gra z CSKA o Puchar UEFA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 21:36
      Brawo Sporting, ale i tak Arsenal rządzi
      • Gość: wododo Re: Sporting gra z CSKA o Puchar UEFA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.05, 08:47
        "uwielbiam" takie teksty w stylu: "Legia mistrzem!" gdy ledwo remisują ze
        słabeuszami i wąchają smród Wisły. Arsenal rządził zanim Abramowicz przyszedł
        do Chelsea, ale dominacji w lidze angielskiej nie przeniósł na
        grunt "ogólnoeuropejski" - mając tak fantastycznie i z polotem grający zespół
        nie odniósł sukcesu w LM (ćwierćfinały, bo tyle chyba najwięcej ugrali, to
        daleko od ich oczekiwań)
        Arsenal MISZCZEM!
        Ps. Lubię ich grę a Dennis Bergkamp był moim ulubionym napastnikem, ale
        oglądanie ich w LM to męczarnia - zupełnie jak Wisła dominująca w POlsce i
        żenująca w Europie tyle że w mega skali :)
    • Gość: Miki Re: Sporting gra z CSKA o Puchar UEFA IP: *.aster.pl 18.05.05, 21:49
      Mimo tego, że jestem w pracy, też oglądam. Mam taką możliwość
    • keepersmaid Re: Sporting gra z CSKA o Puchar UEFA 18.05.05, 22:07
      Masz ci los, wyrownali.
      Oczywiscie, ze ogladam - w TV bo bilet na stadion przehandlowalam za bilet na
      koncert U2 :))))))))
      • morsa Re: Sporting gra z CSKA o Puchar UEFA 18.05.05, 22:12
        Ogladam.
        W obu bramkach zawinila obrona.
        • morsa Re: Sporting gra z CSKA o Puchar UEFA 18.05.05, 22:19
          Przegapilam druga bramke CSKA.
          Moskva prowadzi juz 3-1.
          Co robi obrona Lizbony?
    • Gość: kib Re: Sporting gra z CSKA o Puchar UEFA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.05, 22:18
      piprzyc radzieckie druzyny!
      • Gość: Goran Re: Sporting gra z CSKA o Puchar UEFA IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.05, 22:24
        A ja tam za CSKA,choć ruskich też nie za bardzo lubie. Ale Darek SZ. załamany,
        za dużo szowinizmu i pychy w Portugalczykach. Lubię takie skarcenie. Go go Red
        Army
        • Gość: matizz Re: Sporting gra z CSKA o Puchar UEFA IP: *.devs.futuro.pl 18.05.05, 22:29
          Chelsea i Cska najlepsze!!!!!!!!!!!!!
          • szatek100 Re: Sporting gra z CSKA o Puchar UEFA 18.05.05, 22:54
            Gratulujemy popierania rosyjskiego nacjonalizmu...

pzdr
            • Gość: Misza Nie gadaj bzdury, dobrze? IP: 82.179.81.* 18.05.05, 23:50
              > Gratulujemy popierania rosyjskiego nacjonalizmu...

Co ma futbol do nacjonalizmu? Widze ze POlakom w glowach wszystko przekrecilo -juz wszedzie hdzie sa "ruski" widza nacjonalizm i imperializm..

Co do CSKA - to tam sa ludzie wszystkich narodowosci - od Lotyszy do Brazyliczyjiw, trener Gazajew jest Osetynczykiem :))
        • Gość: Miki Re: Sporting gra z CSKA o Puchar UEFA IP: *.aster.pl 18.05.05, 22:32
          Przede wszystkim to bramkarz Ricardo zawinił przy trzeciej bramce. Była to
          piłka do przechwycenia.
          A propos Darka Sz. to nie tyle on jest załamany, ile komentujący z Darkiem
          Grzesio M. - on był za Portugalczykami i tak się srodze zawiódł.
          Przynajmiej Abramowicz trochę się "odkuł" za niepowodzenie Chelsea Londyn w
          Lidze Mistrzów.
          A ciekawe kto będzie finał LM komentował, skoro dzisiaj słyszymy Darka
          Szpakowskiego.

Pozdrowionka
          • Gość: kow3l Re: Sporting gra z CSKA o Puchar UEFA IP: *.adsl.inetia.pl 18.05.05, 23:08
            Ja bym powiedzial,ze przy trzeciej bramce wiekszy blad niz bramkarz popelnil
            obronca portugalski,ktory ciut wczesniej idealnie "obsluzyl" pomocnika CSKA.
            Dosrodkowanie bylo przednie i w tempo. Bramkarz probowal wyjsc bo co mu
            zostalo? Stac w bramce? Wtedy tez bylaby bramka. Minal sie bo to nie bylo
            dosrodkowanie na 5 metr tylko ciut dalej i bledem nie bylo wyjscie tylko
            raczej "zbyt pozne" wyjscie z bramki i przez to nie mial juz szans wylapac tej
            pilki.
      • Gość: Schuja Re: Sporting gra z CSKA o Puchar UEFA IP: *.dip0.t-ipconnect.de 18.05.05, 22:32
        No , ale wam Ruski pokazali co to jest pilka nozna.Tam wysylajcie waszych
        graczy na NAUKE. Nie trzeba sie wstydzic uczyc od LEPSZEGO. No , pilkarskie
        polactwo , obudz sie.
        • Gość: Miki Re: Sporting gra z CSKA o Puchar UEFA IP: *.aster.pl 18.05.05, 22:34
          A nie wiesz, że CSKA to klub Abramowicza. I to jeszcze na ... stadionie
          Sportingu Lisbona. Nieźle.
        • Gość: Maciek BRAVOOOO IP: *.du.xdsl.is 18.05.05, 23:13
          W końcu powiało nowością należało sie im bo byli lepsi
    • Gość: hikikomori Re: Sporting gra z CSKA o Puchar UEFA IP: *.globit / 195.117.63.* 18.05.05, 22:41
      CSKA-Armia Radziecka z tobą od dziecka!
    • szatek100 Cholerni Ruscy! 18.05.05, 22:52
      Beznadziejnie grali a jednak maja puchar.Piekno futbolu umiera.Zaczyna sie era
      murowania bramki.
      A co do Ruskich...To zwyciestwo zostanie wykorzystane w kremolowskiej
      nacjonalistyczsnej propagandzie.Taraz to juz chyba utona w morzu
      samozachwytu.Szkoda...

pzdr
      • Gość: Schuja Re: Cholerni Ruscy! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 18.05.05, 22:58
        Szatek- typowy przedstawiciel polactwa.Zazdrosny, zawistny, kundlowaty.Sam nic
        nie osiagnal a na innych pluje. Niechby tak ktorakolwiek z waszych druzyn
        osiagnela POLOWE tego , to byscie w gacie WSZYSCY narobili z radosci.Ale to
        typowe dla polactwa, szczegolnie w odniesieniu do Ruskich. Asa od was lepsi ,
        sa .I to o DUZO.
        • Gość: Miki Re: Cholerni Ruscy! IP: *.aster.pl 18.05.05, 23:04
          Ja akurat to patrzyłem na dzisiejszy mecz neutralnie. Nie byłem ani za jednymi,
          ani za drugimi. Ale bądźmy szczerzy, bramka dla Sportingu ładna, a bramki dla
          CSKA po błedach bramkarzy. Chyba za bardzo poczuli się pewnie i obniżyli loty.
          A prawda jest taka, że obrońcy są od niedopuszczania do sytuacji strzeleckich,
          bramkarz od nie puszczania takich szmat jak Ricardo przy trzeciej bramce a
          napastnicy od strzelania ( sytuacje Sportingu ). Oni sa od tego wszystkiego
          jak "dupa od srania". Ale gracze Sportingu najwyraźniej o tym zapomnieli i ...
          CSKA bezlitośnie to wykorzystała.

Pozdrawiam
          • Gość: kow3l Re: Cholerni Ruscy! IP: *.adsl.inetia.pl 18.05.05, 23:10
            Naslabsza formacja Sportingu byla obrona-zawalili przy wszystkich trzech
            bramkach
        • szatek100 Re: Cholerni Ruscy! 18.05.05, 23:44
          Oddajmy Orlem Millerowi na własność , to może zasponsoruje swój ukochany
          Widzew.KGHM - Łapinskiemu - i juz bedzi konkurencja dla Leszka!Rafinerię
          Gdanska mozna jeszcze wcisnac Oleksemu i tak powstanie juz wielka trójca
          polskiej ligi.Bedzie wtedy dokladnie tak , jak naa wschodzie...
          Chyba nie musze przypominac , ze gdyby nie nasi "bracia" Ruscy , którzy dziś
          morduja Czeczenów w imie nacjonalistycznych bredni, Polska miałaby dzisiaj ligę
          przynajmniej na poziomie portugalskim (ba! cała wygladałaby przynajmniej jak
          Portugalia).No chyba , że jestes z tych , którzy w czasie ostatniego "sztandar
          wyprowadzic" płakali jak bobry....

pozdrawiam

PS:To nie był sukces Rosji , ale politycznej ruskiej mafii powiazanej mniej lub
          bardziej z Kremlem.Na boisku brylowali nie Rosjanie , a Latynosi...
          PS2:Ze swoich dotychczasowych osiagnięc jestem całkiem zadowolony.Ale to chyba
          bez znaczenia dla tematu...
          • Gość: X Re: Cholerni Ruscy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 23:56
            To jest sukces Rosjan, choćby ze względu, że CSKA pochodzi z Rosji. Ty
            oczywiście w wygranej szukasz podtekstów politycznych tymczasem sport ma to do
            siebie, że nie jest całkowicie zależny do polityki. Źle też oceniasz naród
            rosyjski, bo zrównujesz go do poziomu Putina, który jest zdecydowanie poniżej
            śreniej. Większość Rosjan to ludzie lepsi niż ty, bo nie są tak zawistni. Nie
            rozróżniasz też pojęć Rosjanin a sowieta, a to nie jest to samo. (Tak samo jak
            Niemiec to nie faszysta) Jedziesz chłopie po stereotypie, a wiesz może jaki
            jest stereotyp Polaka na zachodzie? Wszędzie szukasz politasów i mafii, a
            zapominasz o tym, że to jest sukces sportowy drużyny, która na ten sukces
            zasłużyła. Zresztą co ja ci będę mówił. Mam wrażenie, że jesteś "Wielki
            Polaczek" tak jak Puitn "Wielki Rusek". Kurde nie potrzebnie się rozpisałem
            tyle. To nie jest temat polityczny (ale wkurzają mnie moi zawistni rodacy).
            Gratulacje dla CSKA. Teraz czekam na triumf Liverpoolu.
            • szatek100 Re: Cholerni Ruscy! 19.05.05, 00:31
              > oczywiście w wygranej szukasz podtekstów politycznych tymczasem sport ma to
              do
              > siebie, że nie jest całkowicie zależny do polityki

Alez kolego , badźmy powazni.Sport jest tak pociagajacy , gdyz jest bardzo
              upolityczniony.Słyszałeś zapewne o Athletic Bilbao , który demonstruje
              swoja "baskijskosć" zatrudniajac wyłącznie baskijskich piłkarzy.Inny przykład:
              nie cieszyłes sie , ze dokopalismy tym cholernym Szwabom , kiedy Wisła pokonał
              Schalke 04 ?Takie przypadki można mnozyc niemal nieskonczonosc...

Źle też oceniasz naród
              > rosyjski, bo zrównujesz go do poziomu Putina, który jest zdecydowanie poniżej
              > śreniej.

Tak.Słyszałem , że Rosjanie sa mili i sympatyczni.Ale co z tego.To bierna masa
              zawsze dopuszczajaca do władzy szaleńców i imperialistów i wiernie realizujaca
              ich szaleńcze plany.putin nie zaniza standardów.On , podobnie jak jego
              poprzednicy , je wyznacza...

Większość Rosjan to ludzie lepsi niż ty, bo nie są tak zawistni

Byc moze.Nie mnie oceniac , jaki jestem.Mysle jednak , ze zbyt szybko dorabiasz
              mi mordę.Przeciez nawet mnie nie znasz...

Nie
              > rozróżniasz też pojęć Rosjanin a sowieta, a to nie jest to samo

Oczywiście , że nie to samo.mógłbym na ten temat wygłosić dłuzszy wykład , ale
              to chyba nie jest temat na forum sportowe :)

(Tak samo jak
              > Niemiec to nie faszysta)

Hitler dostał w demokratycznych wyborach 40% głosów , a dopóki wygrywał miał
              poparcie w narodzie.Faszyzm , sowietyzm etc. to sa tylko emanacje
              kultury.niemcy byli podatni na Faszyzm , bo od dawna wierzyli , ze sa najlepsi
              i maja prawo wywyższac się nad innymi.Odsylam do historii...

a wiesz może jaki
              > jest stereotyp Polaka na zachodzie?

To zalezy , w Jakim Kraju np. w niemczech pijaka i złodzieja samochodów a we
              francji wiernego żołnierza Napoleona i bohaterskiego Solidarnościowca.Rz jest
              lepiej a raz gorzej...

Zresztą co ja ci będę mówił. Mam wrażenie, że jesteś "Wielki
              > Polaczek" tak jak Puitn "Wielki Rusek".

mylisz sie.jestem wielce krytyczny wobec mojego narodu i samego siebie.A Putin
              konsekwentnie podtrzymuje trwającą od wieków Wielkorosyjska ideologie.

pzdr

• Gość: X Re: Cholerni Ruscy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 15:09
                Widzę że potrafisz jednak coś mądrego powiedzieć... Przynajmniej nie tak
                głupiego jak wcześniej. Nie chcę wywyższać ani poniżać mojego narodu. Chcę go
                stawiać na równi z innymi.
                • szatek100 Re: Cholerni Ruscy! 19.05.05, 21:37
                  Dziekuje za uznanie.Nie uwazam Rosjan za naród lepszy , czy gorszy od nas , ale
                  za przedstawicieli kultury , ktora uznaje wartosci całkowicie sprzeczne z
                  naszymi.Rzady Gorbaczowa i Jelcyna dawały nadzieję , ze nasz były "Wielki Brat"
                  dołączy do zachodu tzn. bedzie krajem wolnorynkowym , demokratycznym ,
                  szanujacym prawa człowieka i prawa narodów dop samostanowienia.Prezydentura
                  Putina rozwiała je wszystkie.Dzis mozemy jeszcze machnać reka na Rosje , ale
                  jezeli ten kraj bedzie trwał na kursie , który obrał pare lat temu , to za 30-
                  40 lat znów mozemy być w niebezpieczenstwie.Stad moja dośc alergiczna
                  reakcja.Przepraszam obecnych tu Rosjan , jezeli urazilem...

No dość juz tej polityki :)

Pozdrwiam wszystkich fanów piłki noznej!
                  • Gość: X Re: Cholerni Ruscy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 12:52
                    szatek100 napisał:

> Dziekuje za uznanie.Nie uwazam Rosjan za naród lepszy , czy gorszy od nas ,
                    ale
                    >
                    > za przedstawicieli kultury , ktora uznaje wartosci całkowicie sprzeczne z
                    > naszymi.Rzady Gorbaczowa i Jelcyna dawały nadzieję , ze nasz były "Wielki
                    Brat"
                    >
                    > dołączy do zachodu tzn. bedzie krajem wolnorynkowym , demokratycznym ,
                    > szanujacym prawa człowieka i prawa narodów dop samostanowienia.Prezydentura
                    > Putina rozwiała je wszystkie.Dzis mozemy jeszcze machnać reka na Rosje , ale
                    > jezeli ten kraj bedzie trwał na kursie , który obrał pare lat temu , to za 30-
                    > 40 lat znów mozemy być w niebezpieczenstwie.Stad moja dośc alergiczna
                    > reakcja.Przepraszam obecnych tu Rosjan , jezeli urazilem...

Ciężko się z tobą nie zgodzić w tym wypadku. Widać, że Putin ma zapędy
                    dyktatorskie, myślę jednak, że zagrożenia wojennego nie ma, my mamy w tej
                    chwili dużo silniejszych i lojalniejszych sojuszników niż w 39 roku. Chyba, że
                    w Niemczech wygrają neonaziści :/ odpluć, odpukać
          • Gość: rr Re: Cholerni Ruscy! IP: *.amg.gda.pl 19.05.05, 07:43
            idiota
          • grzes07 Re: Cholerni Ruscy!Szatek 100 ty to idiota 19.05.05, 08:16
            pelna geba idiota bo inaczej takiego debila nie mozna nazwac
      • Gość: Janek Re: Cholerni Ruscy! IP: *.mikrus.pw.edu.pl 18.05.05, 23:03
        > Beznadziejnie grali a jednak maja puchar.Piekno futbolu umiera.
        To nie ogladaj:)

>Zaczyna sie era murowania bramki.
        heh:)Nawet sie szkoda wypowiadac:)tak na marginesie, ile meczy obejrzales w
        ostatnim miesiacu?

> A co do Ruskich...
        Logiko!Ukaż mu sie!:)
        Przedtem to o kim pisales?

>To zwyciestwo zostanie wykorzystane w kremolowskiej
        > nacjonalistyczsnej propagandzie.

powiedzial antynacjonalista...przeczytaj przynajmniej co sam napisales,idioto.

>Taraz to juz chyba utona w morzu
        > samozachwytu.

A dlaczego nie?Maja swietny powod.

>Szkoda...
        Ciebie owszem...
        Tak a propos to lepiej ubolewaj nad polska pilka i jej "wielkimi tradycjami":)
        To jest dopiero smiechu warte:)
        • szatek100 Re: Cholerni Ruscy! 18.05.05, 23:52
          Zledwie kilka:Derby Krakowa , 2 x puchar Polski i coś tam jeszcze...

Gdybys spojrzal na piłkarski Everest (LM) , to zobaczyłbys , że mam racje....

> > A co do Ruskich...
          > Logiko!Ukaż mu sie!:)
          > Przedtem to o kim pisales?

pisałem o piłce ogólnie...

> powiedzial antynacjonalista...przeczytaj przynajmniej co sam napisales,idioto.

Nie jestem nacjonalista.Zapoznaj się , proszę z tym , co się od kilku lat
          dzieje na wschodzi , a dopiero potem oceniaj moje słowa.I nie obrazaj mnie , bo
          z chamami z zasady nie rozmawiam...

> >Taraz to juz chyba utona w morzu
          > > samozachwytu.
          >
          > A dlaczego nie?Maja swietny powod.

Mają powód do dumy...ale nie do szowinizmu słowiańsko-prawosławnego.

> Ciebie owszem...
          > Tak a propos to lepiej ubolewaj nad polska pilka i jej "wielkimi tradycjami":)
          > To jest dopiero smiechu warte:)

Nie wiem , gdzie coś takiego napisałem...

pzdr

pzdr
      • Gość: Cholerny RUSAK CHOLERNI POLACY IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 19.05.05, 02:21
        Co wy, ludzie kurna piszecie ??? Co oni wam zrobili ??? Jakie piękno futbolu
        umiera ??? Gdzie są Legia, Wisła, Cracowia, Amica ???

Nie ma co się wkurzać, gdy sami nic nie umiecie ...
        • szatek100 Re: CHOLERNI POLACY 19.05.05, 21:49
          > Co wy, ludzie kurna piszecie ??? Co oni wam zrobili ???

Ano okupowali nas przez wieksza częśc ostatnich dwóch stuleci...

Jakie piękno futbolu
          > umiera ???

To dygresja nie majaca politycznego zabarwienia :)

po prostu zauważyłem , ze ostatnio słabo sie wiedzie zespołom grajacym piekna
          piłke , a zwyciestwa zbieraja murarze bramki - Porto , Juve , Milan , Liverpool
          (brrr... on gra najbrzydszą piłke w LM - po prostu antyfutbol), czy teraz CSKA)

Gdzie są Legia, Wisła, Cracowia, Amica ???

Tam gdzie były zawsze :)

> Nie ma co się wkurzać, gdy sami nic nie umiecie ...

Ależ gyby Rosjanie nie krecili z nami wałów (vide np. Katyń czy ocena paktu
          Ribbentrop - Mołotow), to wcale bym o nich źle nie pisał.Zrozumcie , że nie
          jestem ksenofobem i nacjonalista :)

pzdr

• Gość: MIKE HA,HA, FRAJERZY - THIS IS RUSSIAN POWER !!! IP: *.k1.pl 18.05.05, 23:00
      HA,HA, FRAJERZY - THIS IS RUSSIAN POWER !!!
    • Gość: kow3l W pelni zasluzone zwyciestwo CSKA :) IP: *.adsl.inetia.pl 18.05.05, 23:02
      Jak zwykle komentatorzy na sile chcieli jedna z druzyn, tym razem Sporting,
      uznac zwyciezca. CSKA w pierwszej polowie byla zespolem slabszym, to fakt,ale
      tak na dobra sprawe powinno remisowac 1:1. Wagner Love spudlowal praktycznie
      gdy nie mial prawa tego zrobic. Druga polowa to dominacja CSKA i w pelni
      zasluzone zwyciestwo (procz bramek mieli jeszcze szanse strzelil co nie co).
      Ale komentatorzy wiedzieli swoje. Rosjanie mieli fart przy -ja bym to nazwal-
      "nabiciu" przez portugalczyka swojego zawodnika i w konsekwencji slupek,ale
      jak mowi przyslowie-jedna jaskolka wiosny nie czyni.Grali na sile,chcieli wejsc
      z pilka do bramki. CSKA gralo madrzej, bylo lepsze i dlatego gratuluje
      zwyciestwa :)))))))))
      • Gość: x Polacy - nacjonaliści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 23:10
        Kibicowałem dziś CSKA i cieszę się że to oni wygrali. Przeczytałem wasze posty
        i stwierdziłem, że wielu z was to szowiniści. Nie ruscy a Rosjanie. Trochę
        szacunku. (potem się dziwimy, że nas nie szanują) Trzeba umieć oddzielać pewne
        wartości. Też uważam rosyjską politykę za brudną, spapraną i niesprawiedliwą,
        też uważam Putina za wroga Polaków, ale nie oceniam tym kryterium wszystkich
        Rosjan. To są tacy sami ludzie jak my! Fakt, uczą ich trochę innej historii ale
        to też wina brudnych władz. Tam powinno się odbyć to samo co na Ukrainie, a my
        nie powinniśmysię kierować stereotypami tylko współczuć temu narodowi, że żyje
        w takim państwie. Dobrze, że CKSA wygrało, przyda się tam taki sukces. A
        Portugalczycy powinni nabrać trochę pokory, to już drugi raz ich pewniak
        przegrał.
        • Gość: Misza Ciekawie :)) IP: 82.179.81.* 19.05.05, 00:34
          Gość portalu: x napisał(a):

Trzeba umieć oddzielać pewne
          > wartości. Też uważam rosyjską politykę za brudną, spapraną i niesprawiedliwą,
          > też uważam Putina za wroga Polaków, ale nie oceniam tym kryterium wszystkich
          > Rosjan. To są tacy sami ludzie jak my! Fakt, uczą ich trochę innej historii ale
          > to też wina brudnych władz. Tam powinno się odbyć to samo co na Ukrainie, a my
          > nie powinniśmysię kierować stereotypami tylko współczuć temu narodowi, że żyje
          > w takim państwie.

Jako Rosjanin mieszkajacy w Rosji odpowiem na postawioone zarzuty
          1) Rosyjka polityka nie jest ani lepsza ani gorsza od polityki innych liczacych sie poanstw swiata - USA, Anglii, Chin, Francji itd. POlityka nieznaczacych panstw jest mniej brudna , bo oni zwykle nie maja gdize sie popisac :))
          2) Putin nie jest wrogiem POlski czy jakiegos innego panstwa. On jest liderem Rosji - panstwa ktore w POlsce szczerze nienawidzi polowa (a moze nawet wiecej) ludzi. Putin prowadzi polityke Rosji w interesach obywateli Rosji a nie POlakow czy np. POrtugalczykow. Naturalnie w POlsce to spotyka ogromne oburzenie i histerie. Slusznie bylo by powiedziec ze POlacy sa wrogami Putina :))) A to znaczy ze Putinjest dobrym Rosjaninem i dobrym glowa panstwa, bo gdyby jego w POlsce lubili (jak lubili Gorbaczewa i troche Jelcyna, ktopry umieli tylko rozwalac i okradac Rosje) to to by oznaczalo ze jest wrogiem Rosji.
          3) To co teraz jest w Ukrainie, Gruzji, Kirgizji i Uzbekistanmie mielismy w 91 i i juz wiemy kto dochodzi do wladzy po rewolucjach i mamy znieczulenie od roznej masci rewolucji na kolejne 50 lat :))
          4) Wspolczuc nam nie trzeba - wspolczujcie narodu Irakum Afganistanu i innych "wyzwolonych" przez zolnierzy "nieomylnej" POlski. A o nas sie nie bojcie - idziemy do przodu, odchodzimy od stresu po rewolucji 91 roku i kryzysu 98, splacamy dlugi narzucone nam MFW i "przyjacielami" Jelcyna z zachodu i stajemy na nogi.
          5) My zyjemy w Rosji - panstwie, ktore kochamy i wspolczuc nam za to nie powinniscie - tak samo jak my nie powinnismy wspolczuc POlakom ze zyja w POlsce.

> Dobrze, że CKSA wygrało, przyda się tam taki sukces.

ghmmm. Smiale stwqierdzenie z ust obywatela panstwa, ktore od wieeeelu lat niczego niew wygralo w zadnym sporcie zespolowym...
          Co do Rosji to my wygrywamy dostatecznie duzo nagrod we wszystkich dziedzinach i puchar UEFa jest jednym z wielu trofeum... Szkoda ze hokeisci nie wygrali Puchar... Ale bronz tez niezle...

> Portugalczycy powinni nabrać trochę pokory, to już drugi raz ich pewniak
          > przegrał.

To byla pomsta za 7:1 w meczu repry :))
          • szatek100 Brawo Misza :) 19.05.05, 00:58
            > > Dobrze, że CKSA wygrało, przyda się tam taki sukces.
            >
            > ghmmm. Smiale stwqierdzenie z ust obywatela panstwa, ktore od wieeeelu lat
            nicz
            > ego niew wygralo w zadnym sporcie zespolowym...

On Cię bierze w obronę , a Ty go jeszcze gnoisz :)

Co na to Pan X-siński ?

pzdr
            • Gość: X Re: Brawo Misza :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 15:03
              Wg to jest prowokacja, nie zamierzam na nią odpowiadać.
              • szatek100 Mylisz się... :) 19.05.05, 21:41
                Kolega Misza od ładnych paru lat udziela się na forum "militaria" , gdzie
                słynie z prezentowania kontrowersyjnych pogladów na historie(zajrzyj tam i
                popytaj o niego , a na pewno ci odpowiedza).O ile dobrze wiem jest mieszkancem
                Rostowa nad Donem (portowe miasto na wschód od Krymu)

oto link

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=539

pzdr
                • Gość: Misza Sprostowanie :) IP: 82.179.80.* 20.05.05, 01:12
                  szatek100 napisał:

> Kolega Misza od ładnych paru lat udziela się na forum "militaria" , gdzie
                  > słynie z prezentowania kontrowersyjnych pogladów na historie(zajrzyj tam i
                  > popytaj o niego , a na pewno ci odpowiedza).O ile dobrze wiem jest mieszkancem
                  > Rostowa nad Donem (portowe miasto na wschód od Krymu)

1) Reprezentuje przede wszystkim zdanie o technice wojskowej, a dopiero potem o historii i polityce. Najczesciej jest _wg. POlakow_ kontrowersyjna, ale inaczej i byc nie moze gdyz kazdy ma swoja prawde i wizje historii.
                  2) Rostow nie ma portu, choc znajduje sie nad rzeka Don
                  3) Od kiedy to Krym jest puinktem odniesienia dla Rosji (znajduje sie w Ukrainie :)))
              • Gość: Misza Prowokacja to byli twoje zanudstwa losie Rosji :) IP: 82.179.80.* 20.05.05, 01:08
            • Gość: Misza Dzieki :) IP: 82.179.80.* 20.05.05, 01:07
              szatek100 napisał:

> > > Dobrze, że CKSA wygrało, przyda się tam taki sukces.
              > >
              > > ghmmm. Smiale stwqierdzenie z ust obywatela panstwa, ktore od wieeeelu la
              > t
              > nicz
              > > ego niew wygralo w zadnym sporcie zespolowym...
              >
              >
              > On Cię bierze w obronę , a Ty go jeszcze gnoisz :)

1) On _mnie_ nie broni. On broni swoje zdanie o Rosjanach jako biednych niesczestnych ludziach ktorzy maja nieszczescie mieszkac w Rosji z bruidna polityka i wrogim POlsce Putinym :))))))))
              2) Ja nie gnoilem X-a, a tylko przestawilem zdanie Rosjanina na polityke Rosji i Wowe Putina. X jest idealista, ktorzy wierzy w rusofobska propagande, a ty jestes zwyklym zakompleksionym rusofofbem i idiota (na co ci juz kilka razy wskazali twoi rodacy :)))

Nie pozdrawiam
              Misza

• Gość: X Re: Dzieki :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 12:47
                Ja cię nie bronię to prawda, ale zauważam siłę propagandy rosyjskiej, bo nie
                wiem jak można zgadzać się z fałszywą polityką Putina. Ten człowiek spycha
                Rosję na margines, izoluje ją od Europy. Szczytem była rewolucja w Ukrainie,
                gfzie poprał złodzieja i oszusta - Janukowycza i robił wszystko, aby nie udało
                się tam zaprowadzić rządów demokratycznych. Dzisiaj wspiera dyktatorskie rządy
                Łukaszenki na Białorusi. Nie przeprosi państw bałtyckich za okupację radziecką,
                bo w 1940 roku państwa te same wyraziły chęć wstąpienia do ZSRR w
                demokratycznych wyborach. Ktoś wierzy w te demokratyczne wybory?? U nas za
                komuny też takie były. Co tam jeszcze mogę wypomnieć? "Rozpad ZSRR był
                największą tragedią geopolityczną XX wieku". Cóż mi się zdaje, że było
                dokładnie na odwrót. Kilka lat temu mówił coś o korytarzu eksterytorialnym z
                Obwodu Kaliningradzkiego przez Polskę i Białoruś do Rosji. Wiecie może jakie
                rządania wysnuł Hitler w 1939 roku wobec Polski?? Myślę że tak.
                Tak więc drogi Miszo, ja wiem co potrafi zrobić propaganda prowadzona
                gebelsowskimi metodami, nie mam do ciebie pretensji, o to że bronisz człowieka,
                który spycha twój naród w dołek (u nas w Polsce jest wielu ludzi, którzy
                uważają, że za komuny było wspaniale).

Mimo wszystko pozdrawiam
                X
                • szatek100 Re: Dzieki :) 22.05.05, 23:34
                  > Ja cię nie bronię to prawda, ale zauważam siłę propagandy rosyjskiej, bo nie
                  > wiem jak można zgadzać się z fałszywą polityką Putina

W Rosji sie gadzaja i tyle...

Ten człowiek spycha
                  > Rosję na margines, izoluje ją od Europy.

Rosja nie jest panstwem kultury Europejskiej.Była nim ostatnio za kadencji
                  Piotra I.Później nastapiło odseparowanie od zachodu.Tym sposobem naszych
                  wschodnich sasiadów omineło kilka waznych wydarzeń np. oswiecienie.Dlatego nie
                  znaja w swojej kulturze takich wartosci jak indywidualizm , wolność jednostki ,
                  demokracja , czy prawo narodów do samostanowienia...Rosja to osrodek
                  cywilizacji prawosławnej , która zawsze bedzie kolidowac z ideałami
                  zachodu...Sprawe Ukrainy traktuja w kategoriach gry sił.Wg Rosjan za Juszczenka
                  stali Amerykanie podtepnie odbierajacy rosji nalezna im ziemię ukrainską.Takie
                  pojęcie , jak wola narodu była dla nich zypełnie bez znaczenia.Rosjanie nadal
                  działaja w imie idei panslawizmu - podporzadkowania wszystkich słowian
                  Moskwie.Robia to od wieków , bez względu na to , czy na Kremlu panuja Biali ,
                  czy Czerwoni.
                  Putin nie jest w zadnym razie uwazany w Rosji za tyrana tudziez bandytę.To
                  ukochany przywódca , którego popularnośc opadła nieco dopiero po wprowadzeniu
                  cięc socjalnych mimo wzrostu gospodarczehgo (którego efekty albo szły na
                  armie , albo gineły w kieszeniach oligarchów).Wtedy na ulice wyszła
                  opozycja...Czy głosiła hasła wolnosci i demokracji , jak np. na Ukrainie ?W
                  żadnym razie!To komunisci Giennadija Ziuganowa demonstrowali pod czerwonym
                  sztandarem - ich poglady - zwłaszcza na demokrację i sprawy zagraniczne -
                  niewiele się różnią od putinowskiej "Naszej Rosji".
                  Panstwa postkomunistyczne po transformacji natrafiły na problem kryzysu
                  tozsamości.Polska , kraje Wyszehradu i republiki bałtyckie rozwiązały go
                  wstępujac do NATO i UE i stajac się tym samym cześcia zachodu .Rosja takiej
                  mozliwosci nie miała.Odgrzewa wiec swoja wielkosłowiańskośc połączona z
                  wychodowana na własnym łonie legenda komunizmu i jego potęgi.Gorbaczow i Jelcyn
                  z bohaterów przekształcili się w zdrajców a Stalin wraca na piedestał...
                  Rosja w dajacej się przewidziec przyszłosci nie stanie się częscia zachodu i
                  jako konkurencyjne ognisko kulturowe bedzie się starała wywierac wpływ na jego
                  słowiańską część.W zadnym kraju Europy nie ma równie silnych ruchów
                  nacjonalistycznych i neonazistowskich (co ciekawe jednym z osrodków tego typu
                  grup jest Rostów nad Donem - wiesz cos o tym , Misza?)
                  Jestem lewicowcem i nigdy nie zagłosuję na żadna prawice (zaznaczam - w
                  normalnej demokracji podział na lewicę i prawicę przebiega po linii pogladów a
                  nie życiorysów - nie jestem zwolennikiem postkomuny) , tak wiec wszelki
                  nacjonalizm jest mi obcy.Po prostu nie mam złudzen , co do Rosji.Zresztą sami
                  zobaczcie , co mówi typowy Rosjanin - Misza.Jest tak samo poirytowany
                  standardami zachodu , jak my normami rzadzacymi Rosja.Taka miedzykulturowa
                  interakcja ma kapitalne znaczenie dla zrozumienia rózniec między nami , a byłym
                  (na szczęście) Wielkim Bratem.nie musimy nienawidzić Rosji - po prostu
                  trzymajmy sie od niej z dala.Dla własnego dobra...

pzdr
      • Gość: Leni Re: W pelni zasluzone zwyciestwo CSKA :) IP: *.lubin.dialog.net.pl 18.05.05, 23:12
        To nie zasługa Abramowicza i innych tam oligarchów. To długie ręce AZ
        Alkmaar :))). Należał się Portugalczykom prztyczek w nos za tamtego fuksa.
        • Gość: Miki Re: W pelni zasluzone zwyciestwo CSKA :) IP: *.aster.pl 18.05.05, 23:15
          Moim zdaniem to już nie pierwszy raz przejechali się Portugalczycy. Najwpierw
          na EURO w Porugalii z Grecją ( bląd obrony ), a teraz aż kilka błędów, w tym
          trzy poważne kosztujące Sporting utratę trzech bramek. I miał rację momentami
          Dariusz Szpakowski, że niewykorzystane sytuacje się mszczą ( co jest jasne jak
          anielski tyłek ). A CSKA bezlitośnie skarciła Sporting.
          • Gość: Leni Re: W pelni zasluzone zwyciestwo CSKA :) IP: *.lubin.dialog.net.pl 18.05.05, 23:26
            Tam też się przejechali za fuksa w meczu z Anglią (nieuznana bramka Campbella).
            Darek Szpaq cały czas mówił, że niewykorzystane okazje się mszczą. Jakoś akcja
            Vagnera Love się nie zemściła na CSKA.

Mam na to swoją teorię, fuksy i błędy sędziowskie na korzyść mszczą się w
            finale. Naciągane to, ale może Darek przeczyta i zacytuje ;))))
            • Gość: Leni Re: W pelni zasluzone zwyciestwo CSKA :) IP: *.lubin.dialog.net.pl 18.05.05, 23:31
              A w studio pomeczowym najbardziej podobało mi się bijące po oczach obuwie
              Radosława Majdana. Z wężowej skóry chyba i na obstalunek....
            • Gość: Miki Re: W pelni zasluzone zwyciestwo CSKA :) IP: *.aster.pl 18.05.05, 23:36
              Vagner Love zachował pełny profesjonalizm zdobywając bramkę dla CSKA.
              Bezlitośnie wykorzystał błąd obrony Sportingu. Zresztą CSKA obnażyła dzisiaj
              błedy zawodników portugalskich.
              A co do Darka, to mi się wydaje, że Szpakowski żyje chyba meczami z lat 80-ych
              i 90-ych i nie do końca wie, co znaczy nowoczesny futbol. A od czasów ww wiele
              się zmieniło. Choć nie ukrywam, że ja oglądając mecze się wychowałem na głosach
              Szpakowskiego i Zydorowicza, a trochę otarłem się o głos Jana Ciszewskiego (
              słuchałem go oglądając Mundial w Hiszpanii w 1982 roku, a miałem wtedy 8 lat ).
              I gdy Szpakowski był na banicji czegoś mi brakowało, tak jak Zydorowicza (
              obecnie komentującego futsal na Polsacie Sport, głównie mecze Clearexu
              Chorzów ). Ale w niczym nie zmienia fakty, że komentatorzy tacy jak Borek,
              Pełka, Iwanow ( Polsat Sport ), czy też Smokowski, Twarowski ( Canal + )
              zaczynają być dużo lepsi niż nasze ww dwie tuzy polskiego dziennikarstwa.

Pozdrawiam
            • szatek100 Jeszcze jeden Fuks :) 22.05.05, 23:49
              Nieuznana zdobyta prawidłowo bramka Paula Scholesa w ćwiercfinale przeciwko
              Porto :)

pzdr
      • Gość: Schuja Re: W pelni zasluzone zwyciestwo CSKA :) IP: *.dip0.t-ipconnect.de 18.05.05, 23:13
        Az sie wierzyc nie chce , kow, ze ty z Polski klikasz.Brawo za fachowosc,
        rzeczowosc i OBIEKTYWNOSC Twojej oceny meczu. To jeszcze nie wszystko jest tam
        w Polsce na poziomie rynsztoka.Respekt.
        • Gość: Miki Re: W pelni zasluzone zwyciestwo CSKA :) IP: *.aster.pl 18.05.05, 23:17
          Ja o kimś pisząc tu, czy wypowiadając się nie używałem zwrotów ruscy, angole,
          szkopy itp. A każdy z nas powinien nauczyć się szacunku dla innych.

Pozdrowionka
          • Gość: Schuja Re: W pelni zasluzone zwyciestwo CSKA :) IP: *.dip0.t-ipconnect.de 18.05.05, 23:34
            Witam Miki. Czuje sie twoim postem wskazany, slusznie zreszta.Uzylem tez
            okreslenia Ruscy, ale bez jakiejkolwiek pejoratywnej mysli odnosnie tego
            narodu.Obiecuje uwazac na przyszlosc. Twoje analizy meczu na tej stronie
            netowej , znajduje jako obiektywne.Trzymaj tak dalej . I zeby bylo jasne. Z
            mojej na tym forum dyskusji i OCEN wylaczam wyraznie Twoja osobe. Pozdrawiam.
            • Gość: Miki Re: W pelni zasluzone zwyciestwo CSKA :) IP: *.aster.pl 18.05.05, 23:41
              Witaj Schuja. Może Twoje posty są czasami mało konwencjonalne, ale jasne jest
              to dla mnie jak "dupa anioła" ( jak to już coś kiedyś określiłem ), że wzajemny
              szacunek się nam wszystkim należy. Jedno nie zmienia faktu - byłem raczej za
              Sportingiem, ale nie czarujmy się, CSKA było dużo lepsze. I dlatego wygrało. Bo
              teraz wygrywa nie piękno gry w futbol, tylko po prostu konsekwencja i
              skuteczność. I tu mieliśmy kontrast jednego z drugim ( piękno - Sporting,
              skuteczność - CSKA ). Jaki był wynik - widzieliśmy

Pozdrawiam
              • Gość: Schuja Re: W pelni zasluzone zwyciestwo CSKA :) IP: *.dip0.t-ipconnect.de 18.05.05, 23:50
                Hallo Miki. Nic dodac nic ujac . Lacznie z tym miejscem u tego aniola gdzie ta
                czesc jego ciala , z ktorej wyrastaja mu skrzydla , traci swoja szlachetna
                nazwe . Zegnam na dzisiaj.Dobranoc.
              • Gość: muka! Re: W pelni zasluzone zwyciestwo CSKA :) IP: *.aster.pl 19.05.05, 07:29
                "Jasne jest to dla mnie jak "dupa anioła" ( jak to już coś kiedyś określiłem ),
                że wzajemny szacunek się nam wszystkim należy"

To po co rozmawiasz z prowokatorem o ksywie Schuja, skoro on szanuje wszystkich
                (zwłaszcza swoich ukochanych Niemców) tylko nie Polaków? Poczytaj sobie posty
                tego debila a potem dopiero wdawaj się z nim w dyskusje.
                • Gość: Schuja Re: W pelni zasluzone zwyciestwo CSKA :) IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.05.05, 09:28
                  O muka.Garbus (moralny ) sie odezwal. Bucu wszechpolski.Jakbys uwaznie czytal i
                  rozumial tresc moich postow , wtedy nawet tak ograniczona persona jak ty ,
                  musialaby to uwidziec , ze ja nic nie mam przeciw Polakom . Natomiast mam cos ,
                  i nadal to bede tutaj pokazywal przeciw polactwu , szczegolnie w jego wydaniu
                  wulgaris. Do tego zaliczam tez ciebie, garbaty.
    • Gość: TK Re: Sporting gra z CSKA o Puchar UEFA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 23:34
      Szanowni ???? redaktorzy nauczcie się pisać poprawnie.
      Nie CSKA zdobyło a CSKA zdobył Puchar UEFA.
      Pozdrawiam
      TK
    • Gość: xtra Puchar UEFA to lipa.. IP: *.aster.pl 18.05.05, 23:34
      ..
      Niby co on reprezentuje?
      • Gość: Miki Re: Puchar UEFA to lipa.. IP: *.aster.pl 18.05.05, 23:48
        Gdy obowiązywał podział w pucharach:
        1. Mistrzowie - Liga Mistrzów
        2. Zdobywcy Pucharów Krajowych - Puchar Zdobywców Pucharów
        3. Vicemistrzowie czy brązowi medaliści - Puchar UEFA ( ilośc druzyn w
        zależności od miejsca w rankingu UEFA )

to każdy z pucharów miał jakąś rangę. A tak, to jest po prostu takie masło
        maślane, chaos i bałagan. Że nie wiadomo, co z czym się że tak powiem gryzie.
        Bo w tej formule LM mamy już od kilku lat, a ja do tej pory nie do końca
        rozumiem zasady, dlaczego polskie kluby są nierozstawione, dlaczego niektóre
        kraje mogą wystawić dużo zespołów, a niektórzy nawet nie mają ani jednego
        reprezentanta, dlaczego broniący ( ewentualnie, jak zdobędzie ) Liverpool nie
        będzie mógł grać w LM. Przecież były już przypadki, że zespół zdobywał Puchar,
        a w lidze zajmował np. 7 miejsce nie premiujące do gry w żadnym z pucharów, a
        grał w Pucharze jako obrońca trofeum. Tych pytań sie więcej nasuwa i dopóki
        będzie taki stan rzeczy, jaki jest, to pozostaną one bez odpowiedzi. Poprostu
        LM dla wybrańców, a reszta niech się nacieszy Pucharem UEFA.

Pozdrowionka
      • Gość: Leni Re: Puchar UEFA to lipa.. IP: *.lubin.dialog.net.pl 18.05.05, 23:51
        Wielu ludzi tak uważa, taki trener Parmy np.
      • Gość: śmiech Jasne, dlatego też chłopaki Kasperczaka i reszta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.05, 07:40
        tak strasznie dali doopy w tym pucharze "bez znaczenia"
    • Gość: pandada Prymat woli IP: *.ceron.pl 18.05.05, 23:47
      W piłce nożnej na dzisiejszym poziomie często decyduje nie to, kto jakie sztuczki potrafi z piłką wyczarować, a to, kto bardziej chce wygrać.

W tym właśnie elemencie CSKA w drugiej połowie miało przewagę. To im się chciało prowadzić z pozoru beznadziejne rajdy, biec do złego podania, przepychać się po dośrodkowaniach. A piłkarzom Sportingu zabrakło zdecydowania, determinacji, poświęcenia (dwie sytuacje Rogerio, brak walki w powietrzu, dopuszczenie do dośrodkowania itp).
      • piotr33k2 Re: Prymat woli 18.05.05, 23:52
        woli to może im nie brakowało ale nie pierwszy raz bajeczna technika i
        przewaznie co za tym u portugalskich druzyn system "tysiąca podań" i słaba
        obrona (brak asekuracji) przegrał z taktyką i grą z kontry.
    • Gość: pandada Liga rosyjska IP: *.ceron.pl 18.05.05, 23:57
      Bogate CSKA, sięgające po gwiazdy Porto Dynamo, nieźle spisujący się w UEFA Zienit. No i szczodrzy miliarderzy eksplorujący gaz i ropę. Poza klimatem, który w dużej części kraju nie sprzyja długiemu sezonowi, wszystko sprzyja rośnięciu ligi rosyjskiej w siłę.
      Szkoda tylko, że miejsce technicznej i ofensywnej piłki dawnego Spartaka zajęła szkoła defensywno-atletyczna.
      • piotr33k2 Re: Liga rosyjska 19.05.05, 00:28
        to prawda z tą ligą rosyjską ,gdyby taki szmal był ładowany w lige u nas pewno
        byłoby tak samo ale to jest specyfika krajów o wypaczonych i zdegradowanych
        regułach ekonomiczno-politycznych-mafijnych i z tego punktu widzenia dobrze że
        jednak u nas tak nie jest, bo co to jest -facet czy jakśpewna grupa z dnia na
        dzień nie mając pieniedzy staje sie włascielami pól naftowych ,kopalni
        diamentów itd. i potem kupuje kogo chce i jak chce łacznie z całymi klubami! to
        może i dobre dla piłki ale chore z założenia dla kraju chcącego uchodzić za
        demokratyczny i zdrowy gospodarczo.
        • Gość: Kacap Re: Liga rosyjska IP: *.p15.col.ru 19.05.05, 00:33
          Zazdroszczisz?
          • piotr33k2 Re: Liga rosyjska 19.05.05, 00:39
            skutków ale nie metod co dokładnie napisałem ,inaczej- jako kibic zazdroszczę
            jako obywatel kraju nie.
            • Gość: Kacap Re: Liga rosyjska IP: *.p15.col.ru 19.05.05, 00:54
              A w Moskwie w tej chwili fani CSKA lataja na samochodach (mamy 2.50 w nocy) W
              centrum kilka tysiency tanczy. A Spartak, Lokomotiv, Torpedo i Dinamo
              zazdroszcza. Ale jeszcze wygraja.

A w Spartakie na bramce stoi polak. A sa w tej chwili na czele tabeli.

Co do kraju i jego ustojow, radzilbym albo go zwiedzic, albo filtrowac GW.

Zycze i polskim klubam zwyczestwa.
    • Gość: Tigr CSKA Moskwa _zdobył_ Puchar UEFA IP: *.acn.waw.pl 19.05.05, 00:39
      CSKA to skrót, rzeczownikiem jest tam słowo Klub, więc do całości należy użyć
      rodzaju męskiego.
    • losiu4 Re: Sporting gra z CSKA o Puchar UEFA 19.05.05, 07:07
      tak, co prawda poniewczasie ale sie przyznam: oglądałem. Nawet niezłe
      widowisko. Gratulacje dla CSKA.

Pozdrawiam

Losiu
    • Gość: śmiech na sali śmieszna zawiść IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.05, 07:52
      Jak tak czytam komentarze mieszkańców azjatyckiej cześci RP (w której język
      rosyjski jeszcze niedawno był urzędowym), to smiac mi się chce z tego
      paranoicznego zakompleksienia na tle Rosjan, ze wskazaniem na Abramowicza (o
      Putinie nie wspomnę). Zero analizy merytorycznej tylko chore ujadanie bezsilnej
      wsciekłości bo "ruscy mieli szczęscie". No przecież nasi mocarze rozwalili by
      takie CSKA lub innych "ruskich" w fazie wstępnej tyle tylko, że polegli z
      takimi potentatami jak Dynamo, Austria (na "wyczyny Amiki spóśćmy litościwie
      zasłonę milczenia).
      Komuny nie ma u Rosjan, Kubańczyków ani u żadnej innej nacji, komuna jest w
      człowieku. Tak jak w tych wszystkich, którzy na słowo Abramowicz, Kulczyk czy
      Cupiał aż kipią z zawiści bo facet ma kasę (znaczy się kułak, wyzyskiwacz klasy
      robotniczej, złodziej i burżuazyjne ścierwo).
      Śmieszne jest, że 8-milionowe Czechy, mają silną reprezentację w kopanej,
      mistrza świata w hokeja, a nasz prawie 40 milionowy naród piekłowszczyków
      niedawno odnotował największy tegoroczny sukces w piłce nożnej - już w
      półfinale :-))))) odpadła ta wstrętna Chelsea Abramowicza z tym jego
      bolszewickim Mourincho :-)

Cholerna priwislańska mentalność
      • Gość: Schuja Re: śmieszna zawiść IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.05.05, 09:33
        Nie dziw sie i nie smiej z nich.Sa glupi i nie wiedza co czynia.Tutaj w
        WIEKSZOSCI odzywa sie POLACTWO POSPOLITE. Rozsadnie myslacy milcza, i to jest
        ich problem.
      • dimaz Re: śmieszna zawiść 19.05.05, 10:40
        Dzieki za komentarz, ja mysle dokladnie tak samo, tylko nie wiedzialem jak to
        wyrazic;)))) Naprawde uswiadomiles wielu o co tak naprawde chodzi w ich
        narzekaniu! Bravo!!!
    • Gość: Кароти Re: Sporting gra z CSKA o Puchar UEFA IP: 81.211.29.* 19.05.05, 07:55
      spac nie dane mi bylo, po zwyciestwie CSKA w Moskwie! Kibice Armejcow tak
      szaleli na centralnych ulicach stolicy do rana, jakby co najmniej Rosjanie
      wygrali Mistrzostwa Swiata w hokeju ;)...klaksony, krzyki i spiewy...ale co to
      jest tak naprawde Puchar UEFA...eh...
      GoGo Liverpool! ;)
    • Gość: wododo Re: Sporting gra z CSKA o Puchar UEFA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.05, 08:34
      oglądałem ten mecz bo finały pucharu UEFA są naprawdę emocjonujące i pada w
      nich dużo bramek - porównajmy Liverpool-Alaves 5:4 z finałem LM Milan-Juve 3:2
      (tyle że w karnych... swoją drogą Włochom powinni zabronic gry w piłkę nożną a
      stosowanie terminu futbol do określenia tego co grają powinno byc wykroczeniem).
      kiedy w LM padnie bramka zaczyna się nuda i szarpanina. wczoraj losy meczu
      zmieniły się diametralnie po przerwie, była okazja do wyrównania dla Sportingu,
      a potem "fatality" w wykonaniu CSKA - do orgazmu zabrakło tylko aby miało to
      miejsce np. w 90-ej minucie ;) Pozdrawiam!
    • Gość: vov Brawo bratcy... horoshaya sborna..!!! IP: *.u.mcnet.pl 19.05.05, 08:38
      Tak trzymać
    • Gość: wododo Tello podawał, Rogerio trafił w słupek... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.05, 08:55
      wyjątkowo głupio zmarnowana okazja, i jeszcze ta kontra, która ich dobiła.
      zamiast 2:2 zrobiło się 1:3... w tym momencie piłkarze Sportingu powinni byli
      popełnić seppuku :)
      a wracając do sytuacji - Tello podawał, chyba że mocno na wzrok słabuję albo
      Tello nieziemsko podkręca, bardziej niż przy słynnym, "zaprzeczającym prawom
      fizyki" golu Roberto Carlosa z wolnego (Z Anglią czy Francją? nie pamiętam)

Pozdro!
    • Gość: skaj138 pozdrowienia dla CSKA IP: *.crowley.pl 19.05.05, 09:56
    • Gość: nikola Re: Sporting gra z CSKA o Puchar UEFA IP: *.127.adsl.wplus.ru 19.05.05, 09:58
      BRAWO CSKA! BRAWO ROSJA!

Final pucharu misrzow (2006) - ZENIT - WISLA...

ZENIT - CZAMPION!!!
      • Gość: $ Re: Sporting gra z CSKA o Puchar UEFA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 10:28
        Dziękuję za zwycięstwo i $$$ CSKA.
        Za 10 $ dostałem 45 :)
        Pozdro
    • Gość: Fan Liedsów Pytanie. IP: *.woi.waw.pl / *.crowley.pl 19.05.05, 11:15
      Tego Ryszardo to Abramowicz kupił z Liedsów Junajted?? Niezły tylko trochę za
      gruby.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka