Gość: gosc IP: *.247.81.adsl.skynet.be 18.05.05, 21:05 czy ktos wogle oglada ten mecz??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: m Re: Sporting gra z CSKA o Puchar UEFA IP: 195.47.201.* 18.05.05, 21:34 ja nie bo pracuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiszpan Re: Sporting gra z CSKA o Puchar UEFA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 21:35 portugalczycy i ruscy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Polacy w Kanadzie tez ogladaja IP: 206.47.220.* 19.05.05, 14:48 Cos trzeba jak nie ma hokeja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pio. Re: Sporting gra z CSKA o Puchar UEFA IP: *.acn.waw.pl 18.05.05, 21:34 no pewnie, kilkadziesiat tysiecy luda na stadionie w lizbonie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIchal Re: Sporting gra z CSKA o Puchar UEFA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 21:36 Brawo Sporting, ale i tak Arsenal rządzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wododo Re: Sporting gra z CSKA o Puchar UEFA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.05, 08:47 "uwielbiam" takie teksty w stylu: "Legia mistrzem!" gdy ledwo remisują ze słabeuszami i wąchają smród Wisły. Arsenal rządził zanim Abramowicz przyszedł do Chelsea, ale dominacji w lidze angielskiej nie przeniósł na grunt "ogólnoeuropejski" - mając tak fantastycznie i z polotem grający zespół nie odniósł sukcesu w LM (ćwierćfinały, bo tyle chyba najwięcej ugrali, to daleko od ich oczekiwań) Arsenal MISZCZEM! Ps. Lubię ich grę a Dennis Bergkamp był moim ulubionym napastnikem, ale oglądanie ich w LM to męczarnia - zupełnie jak Wisła dominująca w POlsce i żenująca w Europie tyle że w mega skali :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: Sporting gra z CSKA o Puchar UEFA IP: *.aster.pl 18.05.05, 21:49 Mimo tego, że jestem w pracy, też oglądam. Mam taką możliwość Odpowiedz Link Zgłoś
keepersmaid Re: Sporting gra z CSKA o Puchar UEFA 18.05.05, 22:07 Masz ci los, wyrownali. Oczywiscie, ze ogladam - w TV bo bilet na stadion przehandlowalam za bilet na koncert U2 :)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
morsa Re: Sporting gra z CSKA o Puchar UEFA 18.05.05, 22:12 Ogladam. W obu bramkach zawinila obrona. Odpowiedz Link Zgłoś
morsa Re: Sporting gra z CSKA o Puchar UEFA 18.05.05, 22:19 Przegapilam druga bramke CSKA. Moskva prowadzi juz 3-1. Co robi obrona Lizbony? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kib Re: Sporting gra z CSKA o Puchar UEFA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.05, 22:18 piprzyc radzieckie druzyny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goran Re: Sporting gra z CSKA o Puchar UEFA IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.05, 22:24 A ja tam za CSKA,choć ruskich też nie za bardzo lubie. Ale Darek SZ. załamany, za dużo szowinizmu i pychy w Portugalczykach. Lubię takie skarcenie. Go go Red Army Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matizz Re: Sporting gra z CSKA o Puchar UEFA IP: *.devs.futuro.pl 18.05.05, 22:29 Chelsea i Cska najlepsze!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
szatek100 Re: Sporting gra z CSKA o Puchar UEFA 18.05.05, 22:54 Gratulujemy popierania rosyjskiego nacjonalizmu... pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misza Nie gadaj bzdury, dobrze? IP: 82.179.81.* 18.05.05, 23:50 > Gratulujemy popierania rosyjskiego nacjonalizmu... Co ma futbol do nacjonalizmu? Widze ze POlakom w glowach wszystko przekrecilo -juz wszedzie hdzie sa "ruski" widza nacjonalizm i imperializm.. Co do CSKA - to tam sa ludzie wszystkich narodowosci - od Lotyszy do Brazyliczyjiw, trener Gazajew jest Osetynczykiem :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: Sporting gra z CSKA o Puchar UEFA IP: *.aster.pl 18.05.05, 22:32 Przede wszystkim to bramkarz Ricardo zawinił przy trzeciej bramce. Była to piłka do przechwycenia. A propos Darka Sz. to nie tyle on jest załamany, ile komentujący z Darkiem Grzesio M. - on był za Portugalczykami i tak się srodze zawiódł. Przynajmiej Abramowicz trochę się "odkuł" za niepowodzenie Chelsea Londyn w Lidze Mistrzów. A ciekawe kto będzie finał LM komentował, skoro dzisiaj słyszymy Darka Szpakowskiego. Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kow3l Re: Sporting gra z CSKA o Puchar UEFA IP: *.adsl.inetia.pl 18.05.05, 23:08 Ja bym powiedzial,ze przy trzeciej bramce wiekszy blad niz bramkarz popelnil obronca portugalski,ktory ciut wczesniej idealnie "obsluzyl" pomocnika CSKA. Dosrodkowanie bylo przednie i w tempo. Bramkarz probowal wyjsc bo co mu zostalo? Stac w bramce? Wtedy tez bylaby bramka. Minal sie bo to nie bylo dosrodkowanie na 5 metr tylko ciut dalej i bledem nie bylo wyjscie tylko raczej "zbyt pozne" wyjscie z bramki i przez to nie mial juz szans wylapac tej pilki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: Sporting gra z CSKA o Puchar UEFA IP: *.dip0.t-ipconnect.de 18.05.05, 22:32 No , ale wam Ruski pokazali co to jest pilka nozna.Tam wysylajcie waszych graczy na NAUKE. Nie trzeba sie wstydzic uczyc od LEPSZEGO. No , pilkarskie polactwo , obudz sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: Sporting gra z CSKA o Puchar UEFA IP: *.aster.pl 18.05.05, 22:34 A nie wiesz, że CSKA to klub Abramowicza. I to jeszcze na ... stadionie Sportingu Lisbona. Nieźle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek BRAVOOOO IP: *.du.xdsl.is 18.05.05, 23:13 W końcu powiało nowością należało sie im bo byli lepsi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hikikomori Re: Sporting gra z CSKA o Puchar UEFA IP: *.globit / 195.117.63.* 18.05.05, 22:41 CSKA-Armia Radziecka z tobą od dziecka! Odpowiedz Link Zgłoś
szatek100 Cholerni Ruscy! 18.05.05, 22:52 Beznadziejnie grali a jednak maja puchar.Piekno futbolu umiera.Zaczyna sie era murowania bramki. A co do Ruskich...To zwyciestwo zostanie wykorzystane w kremolowskiej nacjonalistyczsnej propagandzie.Taraz to juz chyba utona w morzu samozachwytu.Szkoda... pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: Cholerni Ruscy! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 18.05.05, 22:58 Szatek- typowy przedstawiciel polactwa.Zazdrosny, zawistny, kundlowaty.Sam nic nie osiagnal a na innych pluje. Niechby tak ktorakolwiek z waszych druzyn osiagnela POLOWE tego , to byscie w gacie WSZYSCY narobili z radosci.Ale to typowe dla polactwa, szczegolnie w odniesieniu do Ruskich. Asa od was lepsi , sa .I to o DUZO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: Cholerni Ruscy! IP: *.aster.pl 18.05.05, 23:04 Ja akurat to patrzyłem na dzisiejszy mecz neutralnie. Nie byłem ani za jednymi, ani za drugimi. Ale bądźmy szczerzy, bramka dla Sportingu ładna, a bramki dla CSKA po błedach bramkarzy. Chyba za bardzo poczuli się pewnie i obniżyli loty. A prawda jest taka, że obrońcy są od niedopuszczania do sytuacji strzeleckich, bramkarz od nie puszczania takich szmat jak Ricardo przy trzeciej bramce a napastnicy od strzelania ( sytuacje Sportingu ). Oni sa od tego wszystkiego jak "dupa od srania". Ale gracze Sportingu najwyraźniej o tym zapomnieli i ... CSKA bezlitośnie to wykorzystała. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kow3l Re: Cholerni Ruscy! IP: *.adsl.inetia.pl 18.05.05, 23:10 Naslabsza formacja Sportingu byla obrona-zawalili przy wszystkich trzech bramkach Odpowiedz Link Zgłoś
szatek100 Re: Cholerni Ruscy! 18.05.05, 23:44 Oddajmy Orlem Millerowi na własność , to może zasponsoruje swój ukochany Widzew.KGHM - Łapinskiemu - i juz bedzi konkurencja dla Leszka!Rafinerię Gdanska mozna jeszcze wcisnac Oleksemu i tak powstanie juz wielka trójca polskiej ligi.Bedzie wtedy dokladnie tak , jak naa wschodzie... Chyba nie musze przypominac , ze gdyby nie nasi "bracia" Ruscy , którzy dziś morduja Czeczenów w imie nacjonalistycznych bredni, Polska miałaby dzisiaj ligę przynajmniej na poziomie portugalskim (ba! cała wygladałaby przynajmniej jak Portugalia).No chyba , że jestes z tych , którzy w czasie ostatniego "sztandar wyprowadzic" płakali jak bobry.... pozdrawiam PS:To nie był sukces Rosji , ale politycznej ruskiej mafii powiazanej mniej lub bardziej z Kremlem.Na boisku brylowali nie Rosjanie , a Latynosi... PS2:Ze swoich dotychczasowych osiagnięc jestem całkiem zadowolony.Ale to chyba bez znaczenia dla tematu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Cholerni Ruscy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 23:56 To jest sukces Rosjan, choćby ze względu, że CSKA pochodzi z Rosji. Ty oczywiście w wygranej szukasz podtekstów politycznych tymczasem sport ma to do siebie, że nie jest całkowicie zależny do polityki. Źle też oceniasz naród rosyjski, bo zrównujesz go do poziomu Putina, który jest zdecydowanie poniżej śreniej. Większość Rosjan to ludzie lepsi niż ty, bo nie są tak zawistni. Nie rozróżniasz też pojęć Rosjanin a sowieta, a to nie jest to samo. (Tak samo jak Niemiec to nie faszysta) Jedziesz chłopie po stereotypie, a wiesz może jaki jest stereotyp Polaka na zachodzie? Wszędzie szukasz politasów i mafii, a zapominasz o tym, że to jest sukces sportowy drużyny, która na ten sukces zasłużyła. Zresztą co ja ci będę mówił. Mam wrażenie, że jesteś "Wielki Polaczek" tak jak Puitn "Wielki Rusek". Kurde nie potrzebnie się rozpisałem tyle. To nie jest temat polityczny (ale wkurzają mnie moi zawistni rodacy). Gratulacje dla CSKA. Teraz czekam na triumf Liverpoolu. Odpowiedz Link Zgłoś
szatek100 Re: Cholerni Ruscy! 19.05.05, 00:31 > oczywiście w wygranej szukasz podtekstów politycznych tymczasem sport ma to do > siebie, że nie jest całkowicie zależny do polityki Alez kolego , badźmy powazni.Sport jest tak pociagajacy , gdyz jest bardzo upolityczniony.Słyszałeś zapewne o Athletic Bilbao , który demonstruje swoja "baskijskosć" zatrudniajac wyłącznie baskijskich piłkarzy.Inny przykład: nie cieszyłes sie , ze dokopalismy tym cholernym Szwabom , kiedy Wisła pokonał Schalke 04 ?Takie przypadki można mnozyc niemal nieskonczonosc... Źle też oceniasz naród > rosyjski, bo zrównujesz go do poziomu Putina, który jest zdecydowanie poniżej > śreniej. Tak.Słyszałem , że Rosjanie sa mili i sympatyczni.Ale co z tego.To bierna masa zawsze dopuszczajaca do władzy szaleńców i imperialistów i wiernie realizujaca ich szaleńcze plany.putin nie zaniza standardów.On , podobnie jak jego poprzednicy , je wyznacza... Większość Rosjan to ludzie lepsi niż ty, bo nie są tak zawistni Byc moze.Nie mnie oceniac , jaki jestem.Mysle jednak , ze zbyt szybko dorabiasz mi mordę.Przeciez nawet mnie nie znasz... Nie > rozróżniasz też pojęć Rosjanin a sowieta, a to nie jest to samo Oczywiście , że nie to samo.mógłbym na ten temat wygłosić dłuzszy wykład , ale to chyba nie jest temat na forum sportowe :) (Tak samo jak > Niemiec to nie faszysta) Hitler dostał w demokratycznych wyborach 40% głosów , a dopóki wygrywał miał poparcie w narodzie.Faszyzm , sowietyzm etc. to sa tylko emanacje kultury.niemcy byli podatni na Faszyzm , bo od dawna wierzyli , ze sa najlepsi i maja prawo wywyższac się nad innymi.Odsylam do historii... a wiesz może jaki > jest stereotyp Polaka na zachodzie? To zalezy , w Jakim Kraju np. w niemczech pijaka i złodzieja samochodów a we francji wiernego żołnierza Napoleona i bohaterskiego Solidarnościowca.Rz jest lepiej a raz gorzej... Zresztą co ja ci będę mówił. Mam wrażenie, że jesteś "Wielki > Polaczek" tak jak Puitn "Wielki Rusek". mylisz sie.jestem wielce krytyczny wobec mojego narodu i samego siebie.A Putin konsekwentnie podtrzymuje trwającą od wieków Wielkorosyjska ideologie. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Cholerni Ruscy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 15:09 Widzę że potrafisz jednak coś mądrego powiedzieć... Przynajmniej nie tak głupiego jak wcześniej. Nie chcę wywyższać ani poniżać mojego narodu. Chcę go stawiać na równi z innymi. Odpowiedz Link Zgłoś
szatek100 Re: Cholerni Ruscy! 19.05.05, 21:37 Dziekuje za uznanie.Nie uwazam Rosjan za naród lepszy , czy gorszy od nas , ale za przedstawicieli kultury , ktora uznaje wartosci całkowicie sprzeczne z naszymi.Rzady Gorbaczowa i Jelcyna dawały nadzieję , ze nasz były "Wielki Brat" dołączy do zachodu tzn. bedzie krajem wolnorynkowym , demokratycznym , szanujacym prawa człowieka i prawa narodów dop samostanowienia.Prezydentura Putina rozwiała je wszystkie.Dzis mozemy jeszcze machnać reka na Rosje , ale jezeli ten kraj bedzie trwał na kursie , który obrał pare lat temu , to za 30- 40 lat znów mozemy być w niebezpieczenstwie.Stad moja dośc alergiczna reakcja.Przepraszam obecnych tu Rosjan , jezeli urazilem... No dość juz tej polityki :) Pozdrwiam wszystkich fanów piłki noznej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Cholerni Ruscy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 12:52 szatek100 napisał: > Dziekuje za uznanie.Nie uwazam Rosjan za naród lepszy , czy gorszy od nas , ale > > za przedstawicieli kultury , ktora uznaje wartosci całkowicie sprzeczne z > naszymi.Rzady Gorbaczowa i Jelcyna dawały nadzieję , ze nasz były "Wielki Brat" > > dołączy do zachodu tzn. bedzie krajem wolnorynkowym , demokratycznym , > szanujacym prawa człowieka i prawa narodów dop samostanowienia.Prezydentura > Putina rozwiała je wszystkie.Dzis mozemy jeszcze machnać reka na Rosje , ale > jezeli ten kraj bedzie trwał na kursie , który obrał pare lat temu , to za 30- > 40 lat znów mozemy być w niebezpieczenstwie.Stad moja dośc alergiczna > reakcja.Przepraszam obecnych tu Rosjan , jezeli urazilem... Ciężko się z tobą nie zgodzić w tym wypadku. Widać, że Putin ma zapędy dyktatorskie, myślę jednak, że zagrożenia wojennego nie ma, my mamy w tej chwili dużo silniejszych i lojalniejszych sojuszników niż w 39 roku. Chyba, że w Niemczech wygrają neonaziści :/ odpluć, odpukać Odpowiedz Link Zgłoś
grzes07 Re: Cholerni Ruscy!Szatek 100 ty to idiota 19.05.05, 08:16 pelna geba idiota bo inaczej takiego debila nie mozna nazwac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Cholerni Ruscy! IP: *.mikrus.pw.edu.pl 18.05.05, 23:03 > Beznadziejnie grali a jednak maja puchar.Piekno futbolu umiera. To nie ogladaj:) >Zaczyna sie era murowania bramki. heh:)Nawet sie szkoda wypowiadac:)tak na marginesie, ile meczy obejrzales w ostatnim miesiacu? > A co do Ruskich... Logiko!Ukaż mu sie!:) Przedtem to o kim pisales? >To zwyciestwo zostanie wykorzystane w kremolowskiej > nacjonalistyczsnej propagandzie. powiedzial antynacjonalista...przeczytaj przynajmniej co sam napisales,idioto. >Taraz to juz chyba utona w morzu > samozachwytu. A dlaczego nie?Maja swietny powod. >Szkoda... Ciebie owszem... Tak a propos to lepiej ubolewaj nad polska pilka i jej "wielkimi tradycjami":) To jest dopiero smiechu warte:) Odpowiedz Link Zgłoś
szatek100 Re: Cholerni Ruscy! 18.05.05, 23:52 Zledwie kilka:Derby Krakowa , 2 x puchar Polski i coś tam jeszcze... Gdybys spojrzal na piłkarski Everest (LM) , to zobaczyłbys , że mam racje.... > > A co do Ruskich... > Logiko!Ukaż mu sie!:) > Przedtem to o kim pisales? pisałem o piłce ogólnie... > powiedzial antynacjonalista...przeczytaj przynajmniej co sam napisales,idioto. Nie jestem nacjonalista.Zapoznaj się , proszę z tym , co się od kilku lat dzieje na wschodzi , a dopiero potem oceniaj moje słowa.I nie obrazaj mnie , bo z chamami z zasady nie rozmawiam... > >Taraz to juz chyba utona w morzu > > samozachwytu. > > A dlaczego nie?Maja swietny powod. Mają powód do dumy...ale nie do szowinizmu słowiańsko-prawosławnego. > Ciebie owszem... > Tak a propos to lepiej ubolewaj nad polska pilka i jej "wielkimi tradycjami":) > To jest dopiero smiechu warte:) Nie wiem , gdzie coś takiego napisałem... pzdr pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cholerny RUSAK CHOLERNI POLACY IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 19.05.05, 02:21 Co wy, ludzie kurna piszecie ??? Co oni wam zrobili ??? Jakie piękno futbolu umiera ??? Gdzie są Legia, Wisła, Cracowia, Amica ??? Nie ma co się wkurzać, gdy sami nic nie umiecie ... Odpowiedz Link Zgłoś
szatek100 Re: CHOLERNI POLACY 19.05.05, 21:49 > Co wy, ludzie kurna piszecie ??? Co oni wam zrobili ??? Ano okupowali nas przez wieksza częśc ostatnich dwóch stuleci... Jakie piękno futbolu > umiera ??? To dygresja nie majaca politycznego zabarwienia :) po prostu zauważyłem , ze ostatnio słabo sie wiedzie zespołom grajacym piekna piłke , a zwyciestwa zbieraja murarze bramki - Porto , Juve , Milan , Liverpool (brrr... on gra najbrzydszą piłke w LM - po prostu antyfutbol), czy teraz CSKA) Gdzie są Legia, Wisła, Cracowia, Amica ??? Tam gdzie były zawsze :) > Nie ma co się wkurzać, gdy sami nic nie umiecie ... Ależ gyby Rosjanie nie krecili z nami wałów (vide np. Katyń czy ocena paktu Ribbentrop - Mołotow), to wcale bym o nich źle nie pisał.Zrozumcie , że nie jestem ksenofobem i nacjonalista :) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIKE HA,HA, FRAJERZY - THIS IS RUSSIAN POWER !!! IP: *.k1.pl 18.05.05, 23:00 HA,HA, FRAJERZY - THIS IS RUSSIAN POWER !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kow3l W pelni zasluzone zwyciestwo CSKA :) IP: *.adsl.inetia.pl 18.05.05, 23:02 Jak zwykle komentatorzy na sile chcieli jedna z druzyn, tym razem Sporting, uznac zwyciezca. CSKA w pierwszej polowie byla zespolem slabszym, to fakt,ale tak na dobra sprawe powinno remisowac 1:1. Wagner Love spudlowal praktycznie gdy nie mial prawa tego zrobic. Druga polowa to dominacja CSKA i w pelni zasluzone zwyciestwo (procz bramek mieli jeszcze szanse strzelil co nie co). Ale komentatorzy wiedzieli swoje. Rosjanie mieli fart przy -ja bym to nazwal- "nabiciu" przez portugalczyka swojego zawodnika i w konsekwencji slupek,ale jak mowi przyslowie-jedna jaskolka wiosny nie czyni.Grali na sile,chcieli wejsc z pilka do bramki. CSKA gralo madrzej, bylo lepsze i dlatego gratuluje zwyciestwa :))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Polacy - nacjonaliści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 23:10 Kibicowałem dziś CSKA i cieszę się że to oni wygrali. Przeczytałem wasze posty i stwierdziłem, że wielu z was to szowiniści. Nie ruscy a Rosjanie. Trochę szacunku. (potem się dziwimy, że nas nie szanują) Trzeba umieć oddzielać pewne wartości. Też uważam rosyjską politykę za brudną, spapraną i niesprawiedliwą, też uważam Putina za wroga Polaków, ale nie oceniam tym kryterium wszystkich Rosjan. To są tacy sami ludzie jak my! Fakt, uczą ich trochę innej historii ale to też wina brudnych władz. Tam powinno się odbyć to samo co na Ukrainie, a my nie powinniśmysię kierować stereotypami tylko współczuć temu narodowi, że żyje w takim państwie. Dobrze, że CKSA wygrało, przyda się tam taki sukces. A Portugalczycy powinni nabrać trochę pokory, to już drugi raz ich pewniak przegrał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misza Ciekawie :)) IP: 82.179.81.* 19.05.05, 00:34 Gość portalu: x napisał(a): Trzeba umieć oddzielać pewne > wartości. Też uważam rosyjską politykę za brudną, spapraną i niesprawiedliwą, > też uważam Putina za wroga Polaków, ale nie oceniam tym kryterium wszystkich > Rosjan. To są tacy sami ludzie jak my! Fakt, uczą ich trochę innej historii ale > to też wina brudnych władz. Tam powinno się odbyć to samo co na Ukrainie, a my > nie powinniśmysię kierować stereotypami tylko współczuć temu narodowi, że żyje > w takim państwie. Jako Rosjanin mieszkajacy w Rosji odpowiem na postawioone zarzuty 1) Rosyjka polityka nie jest ani lepsza ani gorsza od polityki innych liczacych sie poanstw swiata - USA, Anglii, Chin, Francji itd. POlityka nieznaczacych panstw jest mniej brudna , bo oni zwykle nie maja gdize sie popisac :)) 2) Putin nie jest wrogiem POlski czy jakiegos innego panstwa. On jest liderem Rosji - panstwa ktore w POlsce szczerze nienawidzi polowa (a moze nawet wiecej) ludzi. Putin prowadzi polityke Rosji w interesach obywateli Rosji a nie POlakow czy np. POrtugalczykow. Naturalnie w POlsce to spotyka ogromne oburzenie i histerie. Slusznie bylo by powiedziec ze POlacy sa wrogami Putina :))) A to znaczy ze Putinjest dobrym Rosjaninem i dobrym glowa panstwa, bo gdyby jego w POlsce lubili (jak lubili Gorbaczewa i troche Jelcyna, ktopry umieli tylko rozwalac i okradac Rosje) to to by oznaczalo ze jest wrogiem Rosji. 3) To co teraz jest w Ukrainie, Gruzji, Kirgizji i Uzbekistanmie mielismy w 91 i i juz wiemy kto dochodzi do wladzy po rewolucjach i mamy znieczulenie od roznej masci rewolucji na kolejne 50 lat :)) 4) Wspolczuc nam nie trzeba - wspolczujcie narodu Irakum Afganistanu i innych "wyzwolonych" przez zolnierzy "nieomylnej" POlski. A o nas sie nie bojcie - idziemy do przodu, odchodzimy od stresu po rewolucji 91 roku i kryzysu 98, splacamy dlugi narzucone nam MFW i "przyjacielami" Jelcyna z zachodu i stajemy na nogi. 5) My zyjemy w Rosji - panstwie, ktore kochamy i wspolczuc nam za to nie powinniscie - tak samo jak my nie powinnismy wspolczuc POlakom ze zyja w POlsce. > Dobrze, że CKSA wygrało, przyda się tam taki sukces. ghmmm. Smiale stwqierdzenie z ust obywatela panstwa, ktore od wieeeelu lat niczego niew wygralo w zadnym sporcie zespolowym... Co do Rosji to my wygrywamy dostatecznie duzo nagrod we wszystkich dziedzinach i puchar UEFa jest jednym z wielu trofeum... Szkoda ze hokeisci nie wygrali Puchar... Ale bronz tez niezle... > Portugalczycy powinni nabrać trochę pokory, to już drugi raz ich pewniak > przegrał. To byla pomsta za 7:1 w meczu repry :)) Odpowiedz Link Zgłoś
szatek100 Brawo Misza :) 19.05.05, 00:58 > > Dobrze, że CKSA wygrało, przyda się tam taki sukces. > > ghmmm. Smiale stwqierdzenie z ust obywatela panstwa, ktore od wieeeelu lat nicz > ego niew wygralo w zadnym sporcie zespolowym... On Cię bierze w obronę , a Ty go jeszcze gnoisz :) Co na to Pan X-siński ? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Brawo Misza :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 15:03 Wg to jest prowokacja, nie zamierzam na nią odpowiadać. Odpowiedz Link Zgłoś
szatek100 Mylisz się... :) 19.05.05, 21:41 Kolega Misza od ładnych paru lat udziela się na forum "militaria" , gdzie słynie z prezentowania kontrowersyjnych pogladów na historie(zajrzyj tam i popytaj o niego , a na pewno ci odpowiedza).O ile dobrze wiem jest mieszkancem Rostowa nad Donem (portowe miasto na wschód od Krymu) oto link forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=539 pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misza Sprostowanie :) IP: 82.179.80.* 20.05.05, 01:12 szatek100 napisał: > Kolega Misza od ładnych paru lat udziela się na forum "militaria" , gdzie > słynie z prezentowania kontrowersyjnych pogladów na historie(zajrzyj tam i > popytaj o niego , a na pewno ci odpowiedza).O ile dobrze wiem jest mieszkancem > Rostowa nad Donem (portowe miasto na wschód od Krymu) 1) Reprezentuje przede wszystkim zdanie o technice wojskowej, a dopiero potem o historii i polityce. Najczesciej jest _wg. POlakow_ kontrowersyjna, ale inaczej i byc nie moze gdyz kazdy ma swoja prawde i wizje historii. 2) Rostow nie ma portu, choc znajduje sie nad rzeka Don 3) Od kiedy to Krym jest puinktem odniesienia dla Rosji (znajduje sie w Ukrainie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misza Prowokacja to byli twoje zanudstwa losie Rosji :) IP: 82.179.80.* 20.05.05, 01:08 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misza Dzieki :) IP: 82.179.80.* 20.05.05, 01:07 szatek100 napisał: > > > Dobrze, że CKSA wygrało, przyda się tam taki sukces. > > > > ghmmm. Smiale stwqierdzenie z ust obywatela panstwa, ktore od wieeeelu la > t > nicz > > ego niew wygralo w zadnym sporcie zespolowym... > > > On Cię bierze w obronę , a Ty go jeszcze gnoisz :) 1) On _mnie_ nie broni. On broni swoje zdanie o Rosjanach jako biednych niesczestnych ludziach ktorzy maja nieszczescie mieszkac w Rosji z bruidna polityka i wrogim POlsce Putinym :)))))))) 2) Ja nie gnoilem X-a, a tylko przestawilem zdanie Rosjanina na polityke Rosji i Wowe Putina. X jest idealista, ktorzy wierzy w rusofobska propagande, a ty jestes zwyklym zakompleksionym rusofofbem i idiota (na co ci juz kilka razy wskazali twoi rodacy :))) Nie pozdrawiam Misza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Dzieki :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 12:47 Ja cię nie bronię to prawda, ale zauważam siłę propagandy rosyjskiej, bo nie wiem jak można zgadzać się z fałszywą polityką Putina. Ten człowiek spycha Rosję na margines, izoluje ją od Europy. Szczytem była rewolucja w Ukrainie, gfzie poprał złodzieja i oszusta - Janukowycza i robił wszystko, aby nie udało się tam zaprowadzić rządów demokratycznych. Dzisiaj wspiera dyktatorskie rządy Łukaszenki na Białorusi. Nie przeprosi państw bałtyckich za okupację radziecką, bo w 1940 roku państwa te same wyraziły chęć wstąpienia do ZSRR w demokratycznych wyborach. Ktoś wierzy w te demokratyczne wybory?? U nas za komuny też takie były. Co tam jeszcze mogę wypomnieć? "Rozpad ZSRR był największą tragedią geopolityczną XX wieku". Cóż mi się zdaje, że było dokładnie na odwrót. Kilka lat temu mówił coś o korytarzu eksterytorialnym z Obwodu Kaliningradzkiego przez Polskę i Białoruś do Rosji. Wiecie może jakie rządania wysnuł Hitler w 1939 roku wobec Polski?? Myślę że tak. Tak więc drogi Miszo, ja wiem co potrafi zrobić propaganda prowadzona gebelsowskimi metodami, nie mam do ciebie pretensji, o to że bronisz człowieka, który spycha twój naród w dołek (u nas w Polsce jest wielu ludzi, którzy uważają, że za komuny było wspaniale). Mimo wszystko pozdrawiam X Odpowiedz Link Zgłoś
szatek100 Re: Dzieki :) 22.05.05, 23:34 > Ja cię nie bronię to prawda, ale zauważam siłę propagandy rosyjskiej, bo nie > wiem jak można zgadzać się z fałszywą polityką Putina W Rosji sie gadzaja i tyle... Ten człowiek spycha > Rosję na margines, izoluje ją od Europy. Rosja nie jest panstwem kultury Europejskiej.Była nim ostatnio za kadencji Piotra I.Później nastapiło odseparowanie od zachodu.Tym sposobem naszych wschodnich sasiadów omineło kilka waznych wydarzeń np. oswiecienie.Dlatego nie znaja w swojej kulturze takich wartosci jak indywidualizm , wolność jednostki , demokracja , czy prawo narodów do samostanowienia...Rosja to osrodek cywilizacji prawosławnej , która zawsze bedzie kolidowac z ideałami zachodu...Sprawe Ukrainy traktuja w kategoriach gry sił.Wg Rosjan za Juszczenka stali Amerykanie podtepnie odbierajacy rosji nalezna im ziemię ukrainską.Takie pojęcie , jak wola narodu była dla nich zypełnie bez znaczenia.Rosjanie nadal działaja w imie idei panslawizmu - podporzadkowania wszystkich słowian Moskwie.Robia to od wieków , bez względu na to , czy na Kremlu panuja Biali , czy Czerwoni. Putin nie jest w zadnym razie uwazany w Rosji za tyrana tudziez bandytę.To ukochany przywódca , którego popularnośc opadła nieco dopiero po wprowadzeniu cięc socjalnych mimo wzrostu gospodarczehgo (którego efekty albo szły na armie , albo gineły w kieszeniach oligarchów).Wtedy na ulice wyszła opozycja...Czy głosiła hasła wolnosci i demokracji , jak np. na Ukrainie ?W żadnym razie!To komunisci Giennadija Ziuganowa demonstrowali pod czerwonym sztandarem - ich poglady - zwłaszcza na demokrację i sprawy zagraniczne - niewiele się różnią od putinowskiej "Naszej Rosji". Panstwa postkomunistyczne po transformacji natrafiły na problem kryzysu tozsamości.Polska , kraje Wyszehradu i republiki bałtyckie rozwiązały go wstępujac do NATO i UE i stajac się tym samym cześcia zachodu .Rosja takiej mozliwosci nie miała.Odgrzewa wiec swoja wielkosłowiańskośc połączona z wychodowana na własnym łonie legenda komunizmu i jego potęgi.Gorbaczow i Jelcyn z bohaterów przekształcili się w zdrajców a Stalin wraca na piedestał... Rosja w dajacej się przewidziec przyszłosci nie stanie się częscia zachodu i jako konkurencyjne ognisko kulturowe bedzie się starała wywierac wpływ na jego słowiańską część.W zadnym kraju Europy nie ma równie silnych ruchów nacjonalistycznych i neonazistowskich (co ciekawe jednym z osrodków tego typu grup jest Rostów nad Donem - wiesz cos o tym , Misza?) Jestem lewicowcem i nigdy nie zagłosuję na żadna prawice (zaznaczam - w normalnej demokracji podział na lewicę i prawicę przebiega po linii pogladów a nie życiorysów - nie jestem zwolennikiem postkomuny) , tak wiec wszelki nacjonalizm jest mi obcy.Po prostu nie mam złudzen , co do Rosji.Zresztą sami zobaczcie , co mówi typowy Rosjanin - Misza.Jest tak samo poirytowany standardami zachodu , jak my normami rzadzacymi Rosja.Taka miedzykulturowa interakcja ma kapitalne znaczenie dla zrozumienia rózniec między nami , a byłym (na szczęście) Wielkim Bratem.nie musimy nienawidzić Rosji - po prostu trzymajmy sie od niej z dala.Dla własnego dobra... pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leni Re: W pelni zasluzone zwyciestwo CSKA :) IP: *.lubin.dialog.net.pl 18.05.05, 23:12 To nie zasługa Abramowicza i innych tam oligarchów. To długie ręce AZ Alkmaar :))). Należał się Portugalczykom prztyczek w nos za tamtego fuksa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: W pelni zasluzone zwyciestwo CSKA :) IP: *.aster.pl 18.05.05, 23:15 Moim zdaniem to już nie pierwszy raz przejechali się Portugalczycy. Najwpierw na EURO w Porugalii z Grecją ( bląd obrony ), a teraz aż kilka błędów, w tym trzy poważne kosztujące Sporting utratę trzech bramek. I miał rację momentami Dariusz Szpakowski, że niewykorzystane sytuacje się mszczą ( co jest jasne jak anielski tyłek ). A CSKA bezlitośnie skarciła Sporting. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leni Re: W pelni zasluzone zwyciestwo CSKA :) IP: *.lubin.dialog.net.pl 18.05.05, 23:26 Tam też się przejechali za fuksa w meczu z Anglią (nieuznana bramka Campbella). Darek Szpaq cały czas mówił, że niewykorzystane okazje się mszczą. Jakoś akcja Vagnera Love się nie zemściła na CSKA. Mam na to swoją teorię, fuksy i błędy sędziowskie na korzyść mszczą się w finale. Naciągane to, ale może Darek przeczyta i zacytuje ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leni Re: W pelni zasluzone zwyciestwo CSKA :) IP: *.lubin.dialog.net.pl 18.05.05, 23:31 A w studio pomeczowym najbardziej podobało mi się bijące po oczach obuwie Radosława Majdana. Z wężowej skóry chyba i na obstalunek.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: W pelni zasluzone zwyciestwo CSKA :) IP: *.aster.pl 18.05.05, 23:36 Vagner Love zachował pełny profesjonalizm zdobywając bramkę dla CSKA. Bezlitośnie wykorzystał błąd obrony Sportingu. Zresztą CSKA obnażyła dzisiaj błedy zawodników portugalskich. A co do Darka, to mi się wydaje, że Szpakowski żyje chyba meczami z lat 80-ych i 90-ych i nie do końca wie, co znaczy nowoczesny futbol. A od czasów ww wiele się zmieniło. Choć nie ukrywam, że ja oglądając mecze się wychowałem na głosach Szpakowskiego i Zydorowicza, a trochę otarłem się o głos Jana Ciszewskiego ( słuchałem go oglądając Mundial w Hiszpanii w 1982 roku, a miałem wtedy 8 lat ). I gdy Szpakowski był na banicji czegoś mi brakowało, tak jak Zydorowicza ( obecnie komentującego futsal na Polsacie Sport, głównie mecze Clearexu Chorzów ). Ale w niczym nie zmienia fakty, że komentatorzy tacy jak Borek, Pełka, Iwanow ( Polsat Sport ), czy też Smokowski, Twarowski ( Canal + ) zaczynają być dużo lepsi niż nasze ww dwie tuzy polskiego dziennikarstwa. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
szatek100 Jeszcze jeden Fuks :) 22.05.05, 23:49 Nieuznana zdobyta prawidłowo bramka Paula Scholesa w ćwiercfinale przeciwko Porto :) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: W pelni zasluzone zwyciestwo CSKA :) IP: *.dip0.t-ipconnect.de 18.05.05, 23:13 Az sie wierzyc nie chce , kow, ze ty z Polski klikasz.Brawo za fachowosc, rzeczowosc i OBIEKTYWNOSC Twojej oceny meczu. To jeszcze nie wszystko jest tam w Polsce na poziomie rynsztoka.Respekt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: W pelni zasluzone zwyciestwo CSKA :) IP: *.aster.pl 18.05.05, 23:17 Ja o kimś pisząc tu, czy wypowiadając się nie używałem zwrotów ruscy, angole, szkopy itp. A każdy z nas powinien nauczyć się szacunku dla innych. Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: W pelni zasluzone zwyciestwo CSKA :) IP: *.dip0.t-ipconnect.de 18.05.05, 23:34 Witam Miki. Czuje sie twoim postem wskazany, slusznie zreszta.Uzylem tez okreslenia Ruscy, ale bez jakiejkolwiek pejoratywnej mysli odnosnie tego narodu.Obiecuje uwazac na przyszlosc. Twoje analizy meczu na tej stronie netowej , znajduje jako obiektywne.Trzymaj tak dalej . I zeby bylo jasne. Z mojej na tym forum dyskusji i OCEN wylaczam wyraznie Twoja osobe. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: W pelni zasluzone zwyciestwo CSKA :) IP: *.aster.pl 18.05.05, 23:41 Witaj Schuja. Może Twoje posty są czasami mało konwencjonalne, ale jasne jest to dla mnie jak "dupa anioła" ( jak to już coś kiedyś określiłem ), że wzajemny szacunek się nam wszystkim należy. Jedno nie zmienia faktu - byłem raczej za Sportingiem, ale nie czarujmy się, CSKA było dużo lepsze. I dlatego wygrało. Bo teraz wygrywa nie piękno gry w futbol, tylko po prostu konsekwencja i skuteczność. I tu mieliśmy kontrast jednego z drugim ( piękno - Sporting, skuteczność - CSKA ). Jaki był wynik - widzieliśmy Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: W pelni zasluzone zwyciestwo CSKA :) IP: *.dip0.t-ipconnect.de 18.05.05, 23:50 Hallo Miki. Nic dodac nic ujac . Lacznie z tym miejscem u tego aniola gdzie ta czesc jego ciala , z ktorej wyrastaja mu skrzydla , traci swoja szlachetna nazwe . Zegnam na dzisiaj.Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muka! Re: W pelni zasluzone zwyciestwo CSKA :) IP: *.aster.pl 19.05.05, 07:29 "Jasne jest to dla mnie jak "dupa anioła" ( jak to już coś kiedyś określiłem ), że wzajemny szacunek się nam wszystkim należy" To po co rozmawiasz z prowokatorem o ksywie Schuja, skoro on szanuje wszystkich (zwłaszcza swoich ukochanych Niemców) tylko nie Polaków? Poczytaj sobie posty tego debila a potem dopiero wdawaj się z nim w dyskusje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: W pelni zasluzone zwyciestwo CSKA :) IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.05.05, 09:28 O muka.Garbus (moralny ) sie odezwal. Bucu wszechpolski.Jakbys uwaznie czytal i rozumial tresc moich postow , wtedy nawet tak ograniczona persona jak ty , musialaby to uwidziec , ze ja nic nie mam przeciw Polakom . Natomiast mam cos , i nadal to bede tutaj pokazywal przeciw polactwu , szczegolnie w jego wydaniu wulgaris. Do tego zaliczam tez ciebie, garbaty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TK Re: Sporting gra z CSKA o Puchar UEFA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 23:34 Szanowni ???? redaktorzy nauczcie się pisać poprawnie. Nie CSKA zdobyło a CSKA zdobył Puchar UEFA. Pozdrawiam TK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xtra Puchar UEFA to lipa.. IP: *.aster.pl 18.05.05, 23:34 .. Niby co on reprezentuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: Puchar UEFA to lipa.. IP: *.aster.pl 18.05.05, 23:48 Gdy obowiązywał podział w pucharach: 1. Mistrzowie - Liga Mistrzów 2. Zdobywcy Pucharów Krajowych - Puchar Zdobywców Pucharów 3. Vicemistrzowie czy brązowi medaliści - Puchar UEFA ( ilośc druzyn w zależności od miejsca w rankingu UEFA ) to każdy z pucharów miał jakąś rangę. A tak, to jest po prostu takie masło maślane, chaos i bałagan. Że nie wiadomo, co z czym się że tak powiem gryzie. Bo w tej formule LM mamy już od kilku lat, a ja do tej pory nie do końca rozumiem zasady, dlaczego polskie kluby są nierozstawione, dlaczego niektóre kraje mogą wystawić dużo zespołów, a niektórzy nawet nie mają ani jednego reprezentanta, dlaczego broniący ( ewentualnie, jak zdobędzie ) Liverpool nie będzie mógł grać w LM. Przecież były już przypadki, że zespół zdobywał Puchar, a w lidze zajmował np. 7 miejsce nie premiujące do gry w żadnym z pucharów, a grał w Pucharze jako obrońca trofeum. Tych pytań sie więcej nasuwa i dopóki będzie taki stan rzeczy, jaki jest, to pozostaną one bez odpowiedzi. Poprostu LM dla wybrańców, a reszta niech się nacieszy Pucharem UEFA. Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leni Re: Puchar UEFA to lipa.. IP: *.lubin.dialog.net.pl 18.05.05, 23:51 Wielu ludzi tak uważa, taki trener Parmy np. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śmiech Jasne, dlatego też chłopaki Kasperczaka i reszta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.05, 07:40 tak strasznie dali doopy w tym pucharze "bez znaczenia" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pandada Prymat woli IP: *.ceron.pl 18.05.05, 23:47 W piłce nożnej na dzisiejszym poziomie często decyduje nie to, kto jakie sztuczki potrafi z piłką wyczarować, a to, kto bardziej chce wygrać. W tym właśnie elemencie CSKA w drugiej połowie miało przewagę. To im się chciało prowadzić z pozoru beznadziejne rajdy, biec do złego podania, przepychać się po dośrodkowaniach. A piłkarzom Sportingu zabrakło zdecydowania, determinacji, poświęcenia (dwie sytuacje Rogerio, brak walki w powietrzu, dopuszczenie do dośrodkowania itp). Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Prymat woli 18.05.05, 23:52 woli to może im nie brakowało ale nie pierwszy raz bajeczna technika i przewaznie co za tym u portugalskich druzyn system "tysiąca podań" i słaba obrona (brak asekuracji) przegrał z taktyką i grą z kontry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pandada Liga rosyjska IP: *.ceron.pl 18.05.05, 23:57 Bogate CSKA, sięgające po gwiazdy Porto Dynamo, nieźle spisujący się w UEFA Zienit. No i szczodrzy miliarderzy eksplorujący gaz i ropę. Poza klimatem, który w dużej części kraju nie sprzyja długiemu sezonowi, wszystko sprzyja rośnięciu ligi rosyjskiej w siłę. Szkoda tylko, że miejsce technicznej i ofensywnej piłki dawnego Spartaka zajęła szkoła defensywno-atletyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Liga rosyjska 19.05.05, 00:28 to prawda z tą ligą rosyjską ,gdyby taki szmal był ładowany w lige u nas pewno byłoby tak samo ale to jest specyfika krajów o wypaczonych i zdegradowanych regułach ekonomiczno-politycznych-mafijnych i z tego punktu widzenia dobrze że jednak u nas tak nie jest, bo co to jest -facet czy jakśpewna grupa z dnia na dzień nie mając pieniedzy staje sie włascielami pól naftowych ,kopalni diamentów itd. i potem kupuje kogo chce i jak chce łacznie z całymi klubami! to może i dobre dla piłki ale chore z założenia dla kraju chcącego uchodzić za demokratyczny i zdrowy gospodarczo. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Liga rosyjska 19.05.05, 00:39 skutków ale nie metod co dokładnie napisałem ,inaczej- jako kibic zazdroszczę jako obywatel kraju nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacap Re: Liga rosyjska IP: *.p15.col.ru 19.05.05, 00:54 A w Moskwie w tej chwili fani CSKA lataja na samochodach (mamy 2.50 w nocy) W centrum kilka tysiency tanczy. A Spartak, Lokomotiv, Torpedo i Dinamo zazdroszcza. Ale jeszcze wygraja. A w Spartakie na bramce stoi polak. A sa w tej chwili na czele tabeli. Co do kraju i jego ustojow, radzilbym albo go zwiedzic, albo filtrowac GW. Zycze i polskim klubam zwyczestwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tigr CSKA Moskwa _zdobył_ Puchar UEFA IP: *.acn.waw.pl 19.05.05, 00:39 CSKA to skrót, rzeczownikiem jest tam słowo Klub, więc do całości należy użyć rodzaju męskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Sporting gra z CSKA o Puchar UEFA 19.05.05, 07:07 tak, co prawda poniewczasie ale sie przyznam: oglądałem. Nawet niezłe widowisko. Gratulacje dla CSKA. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śmiech na sali śmieszna zawiść IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.05, 07:52 Jak tak czytam komentarze mieszkańców azjatyckiej cześci RP (w której język rosyjski jeszcze niedawno był urzędowym), to smiac mi się chce z tego paranoicznego zakompleksienia na tle Rosjan, ze wskazaniem na Abramowicza (o Putinie nie wspomnę). Zero analizy merytorycznej tylko chore ujadanie bezsilnej wsciekłości bo "ruscy mieli szczęscie". No przecież nasi mocarze rozwalili by takie CSKA lub innych "ruskich" w fazie wstępnej tyle tylko, że polegli z takimi potentatami jak Dynamo, Austria (na "wyczyny Amiki spóśćmy litościwie zasłonę milczenia). Komuny nie ma u Rosjan, Kubańczyków ani u żadnej innej nacji, komuna jest w człowieku. Tak jak w tych wszystkich, którzy na słowo Abramowicz, Kulczyk czy Cupiał aż kipią z zawiści bo facet ma kasę (znaczy się kułak, wyzyskiwacz klasy robotniczej, złodziej i burżuazyjne ścierwo). Śmieszne jest, że 8-milionowe Czechy, mają silną reprezentację w kopanej, mistrza świata w hokeja, a nasz prawie 40 milionowy naród piekłowszczyków niedawno odnotował największy tegoroczny sukces w piłce nożnej - już w półfinale :-))))) odpadła ta wstrętna Chelsea Abramowicza z tym jego bolszewickim Mourincho :-) Cholerna priwislańska mentalność Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: śmieszna zawiść IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.05.05, 09:33 Nie dziw sie i nie smiej z nich.Sa glupi i nie wiedza co czynia.Tutaj w WIEKSZOSCI odzywa sie POLACTWO POSPOLITE. Rozsadnie myslacy milcza, i to jest ich problem. Odpowiedz Link Zgłoś
dimaz Re: śmieszna zawiść 19.05.05, 10:40 Dzieki za komentarz, ja mysle dokladnie tak samo, tylko nie wiedzialem jak to wyrazic;)))) Naprawde uswiadomiles wielu o co tak naprawde chodzi w ich narzekaniu! Bravo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Кароти Re: Sporting gra z CSKA o Puchar UEFA IP: 81.211.29.* 19.05.05, 07:55 spac nie dane mi bylo, po zwyciestwie CSKA w Moskwie! Kibice Armejcow tak szaleli na centralnych ulicach stolicy do rana, jakby co najmniej Rosjanie wygrali Mistrzostwa Swiata w hokeju ;)...klaksony, krzyki i spiewy...ale co to jest tak naprawde Puchar UEFA...eh... GoGo Liverpool! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wododo Re: Sporting gra z CSKA o Puchar UEFA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.05, 08:34 oglądałem ten mecz bo finały pucharu UEFA są naprawdę emocjonujące i pada w nich dużo bramek - porównajmy Liverpool-Alaves 5:4 z finałem LM Milan-Juve 3:2 (tyle że w karnych... swoją drogą Włochom powinni zabronic gry w piłkę nożną a stosowanie terminu futbol do określenia tego co grają powinno byc wykroczeniem). kiedy w LM padnie bramka zaczyna się nuda i szarpanina. wczoraj losy meczu zmieniły się diametralnie po przerwie, była okazja do wyrównania dla Sportingu, a potem "fatality" w wykonaniu CSKA - do orgazmu zabrakło tylko aby miało to miejsce np. w 90-ej minucie ;) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vov Brawo bratcy... horoshaya sborna..!!! IP: *.u.mcnet.pl 19.05.05, 08:38 Tak trzymać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wododo Tello podawał, Rogerio trafił w słupek... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.05, 08:55 wyjątkowo głupio zmarnowana okazja, i jeszcze ta kontra, która ich dobiła. zamiast 2:2 zrobiło się 1:3... w tym momencie piłkarze Sportingu powinni byli popełnić seppuku :) a wracając do sytuacji - Tello podawał, chyba że mocno na wzrok słabuję albo Tello nieziemsko podkręca, bardziej niż przy słynnym, "zaprzeczającym prawom fizyki" golu Roberto Carlosa z wolnego (Z Anglią czy Francją? nie pamiętam) Pozdro! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikola Re: Sporting gra z CSKA o Puchar UEFA IP: *.127.adsl.wplus.ru 19.05.05, 09:58 BRAWO CSKA! BRAWO ROSJA! Final pucharu misrzow (2006) - ZENIT - WISLA... ZENIT - CZAMPION!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: $ Re: Sporting gra z CSKA o Puchar UEFA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 10:28 Dziękuję za zwycięstwo i $$$ CSKA. Za 10 $ dostałem 45 :) Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fan Liedsów Pytanie. IP: *.woi.waw.pl / *.crowley.pl 19.05.05, 11:15 Tego Ryszardo to Abramowicz kupił z Liedsów Junajted?? Niezły tylko trochę za gruby. Odpowiedz Link Zgłoś