Dodaj do ulubionych

Kuszenie Lukasa Podolskiego

IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.06.05, 21:51
Takie glupoty tu pisac , ze Janas mial szanse Luke do polskiej
reprezentacji.Ludkowie ,zejdzcie na ziemie.Luka Podolski jest Niemiec z
pochodzenia , czy sie to komu podoba czy tez nie. Ijak juz to bedzie gral
tylko w naszej , niemieckiej reprezentacji narodowej.Bo przynaleznosc
narodowa jest jedna.
Obserwuj wątek
    • Gość: bigos uwazam ze selekcjoner niemiec ma rację. IP: *.elblag.dialog.net.pl 27.06.05, 21:54
    • Gość: swoj Taki z niego Niemiec jak z Olisadebe Polak... IP: *.e7even.com 27.06.05, 21:59
    • Gość: krzychu CHWDVolksdeutschowi IP: *.itelekom.pl / *.itelekom.pl 27.06.05, 22:04
      • Gość: Ucho Re: CHWDVolksdeutschowi IP: *.tnt10.fft4.deu.da.uu.net 27.06.05, 22:15
        Takich s......ow jak ty powinno sie kastrowac bez znieczulenia.
      • Gość: Kuba Re: CHWDVolksdeutschowi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.05, 22:19
        Menschu ! mozna miec 2 Staatsbuergerschaften, tj. 2 obywatelstwa ?
        • Gość: Folksdojcz Re: CHWDVolksdeutschowi IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.06.05, 23:20
          Ty gupi ciuliku! Oywatelstw mozna miec 100 ale narodowosc tylko jedna.Aluka
          Podolski okreslil sie jako czlowiek narodowosci niemieckiej a nie polskiej.
      • Gość: Folksdojcz Re: CHWDVolksdeutschowi IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.06.05, 23:35
        Jak juz w ten sposob lubisz ,polaczku to niech ci bedzie.le uzyj prosze
        wazeliny , bo jestem empfindlich.
    • Gość: sol Re: Kuszenie Lukasa Podolskiego IP: *.acn.waw.pl 27.06.05, 22:17
      Lucky Luke Podolsky nie mowil jednak NIE kiedy jeszcze nie gral w rep. GER gdy
      go POL zapraszala. Mogl powiedziec kategorycznie NIE polakom i bylby spokoj.
      Zreszta i tak by nie zrobil takiej kariery w polskiej jak robi w niemieckiej.
      Ale drugi totti to z niego nie bedzie. Raczej drugi Jancker.
    • Gość: football_fan Re: Kuszenie Lukasa Podolskiego IP: *.stansat.pl / 195.94.216.* 27.06.05, 22:18
      Nic dziwnego że ni gra w polskiej reprezentacji... Od urodzenia w NIemczech, Niemcy go wychowały, NIemcy nauczyli go grać w piłkę, a PZPN przypomniał sobie o nim jak został gwiazdą w Koln, i nie reagowali wcześniej gdy mieliby większe szanse go namówić do gry w barwach Polski. Gdzieś ktoś kiedyś też napisał że jego matka wiele razy pisała listy do PZPNu zeby ci zwrócili uwage na jej syna ale nie kiwnęli nawet palcem i dobrze ze wybrał reprezentację Niemiec - w takim przypadku sam bym tak zrobił. pzdr
      • Gość: muka! Re: Kuszenie Lukasa Podolskiego IP: *.aster.pl 27.06.05, 22:43
        Wreszcie jeden sensowny post... O ile mnie pamięć nie myli było dokładnie tak
        jak piszesz. Też gdzieś czytałem o tym jak matka chciała zainteresować
        chłopakiem polskie władze futbolowe.
        • Gość: ! Re: Kuszenie Lukasa Podolskiego IP: *.ny325.east.verizon.net 27.06.05, 23:12
          to mial w wieku 15 lat grac w pierwszej reprezentacji???nawet gdyby gral w
          reprezentacjach mlodziezowych poslki to i tak pozniej moglby zagrac dla niemiec
          w reprezentacji seniorskiej.niech gra dla niemiec i odnosi sukcesy. ja nie
          robilbym z niego na sile polaka skoro uwaza sie za niemca.lukas rosnij duzy.
      • Gość: borsuk Re: Kuszenie Lukasa Podolskiego IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.06.05, 22:44
        Najgozej jest, jak Polakowi zal dupe sciska.
    • Gość: tea Re: Kuszenie Lukasa Podolskiego IP: *.ny325.east.verizon.net 27.06.05, 23:08
      jak juz sie upierasz przy swoim to nalezalo by napisac ze jest niemcem a
      polakiem z pochodzenia.ja sie wstydzisz poslki i wszystkiego co poslkie to
      naszego jezyka tez nie uzywaj nadziejo na przyszlosc narodu niemieckiego.
    • Gość: jazz Niemiec! IP: *.pptp.stw-bonn.de 27.06.05, 23:18
      taki Niemiec. Taaaaki. Z Polska to ma tylko wspolnego nazwisko, rodzine, ojca i
      dziewczyne. Ale poza tym to jest Niemcem. No i ze sie urodzil w Polsce. Ale to
      nie ma znaczenia.
      Niech gra dla Niemiec, ale niech nie pisza o nim jakby byl Polakiem. Zdecydowal
      sie tak jak mu mama mowila i jest ok, bo mieszka tam no i ma obywatelstwo. Ze
      nie posluguje sie zbyt dobrze jezykiem to juz inna spwrawa i tak na marginesie
      to raczej lepiej od typow jak Schweinsteiger albo Kuranyi.
    • Gość: Król Jarzyn ZDRADZIŁ POLSKĘ !!! HUNDE PODOLSKI BEGRABEN IP: 62.233.224.* 27.06.05, 23:19
      nie jestem z mlodzieży wszechpolskiej bo to zbieranina uwstecznonych matołów. ale czuje sie Polakiem, jestem z tego dumy jak cholera bez postaw nacjonalistych, ale w moich ocach podoslki zdradził Polskość, wychował sie w POlsce.czuje sie ogromne zawiedzony i zdrdzony jego postawą.
      jeszcze sie wachał kiep. teraz niech spie.. i nie ma co pisac o nim artykułów bo ma polskie korzenie. miał. dal mnie człowieki temat nei istnieje.
      • Gość: Folksdojcz Re: ZDRADZIŁ POLSKĘ !!! HUNDE PODOLSKI BEGRABEN IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.06.05, 23:26
        Co ty tu pieprzysz , polski matole . Luka Podolski czuje sie Niemcem , tak jak
        i ja zreszta i ten zalosny cyrk waszego p o l s k i e g o Janasa tylko poppudza
        do smiechu.Tylko byscie umieli zebrac , jak co za darmo.Typowo polskie
        zachowanie.
        • Gość: zbynio Dla prawdziwych Niemcow jestes i tak tylko... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 23:31
          ... Polaczkiem :)) HAHAHAHAHAHA
          • Gość: Folksdojcz Re: Dla prawdziwych Niemcow jestes i tak tylko... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.06.05, 23:38
            Chciolbys zbynio , co . Jo sie nie pytom ,gupku , kto jak mie ocenia , wazne
            dla mnie jest kim sie czuje.
            • Gość: Folksdojcz Re: Dla prawdziwych Niemcow jestes i tak tylko... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.06.05, 23:42
              Anajlepsze jest , jak wy poloki probojecie zebrac zeby Luka do wos
              przyszedl.Mocie przeciez tego Golote.Typowy polok , zeby byc z niego
              dumny.Golota-duma Polokow.
              • Gość: Folksdojcz Re: Dla prawdziwych Niemcow jestes i tak tylko... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.06.05, 23:47
                To tak , jak probowali poloki Miro Klose przerobic na poloka. To sie w glowie
                nie miesci jak wredni sa ci ludzie w Polsce.Jak tylko cos jest dobrego , zo od
                razu nasze , nasze.
                • Gość: Jules Re: Dla prawdziwych Niemcow jestes i tak tylko... IP: 217.97.128.* 27.06.05, 23:53
                  jesli czujesz sie niemcem to nie uzywaj polskiego jezyka, jesli czujesz sie
                  niemcem to nie prowokuj na polskim portalu. Co probujesz osiagnac? Podolski jak
                  i Klose maja polskie korzenie, tak cie dziwi, ze nasze wladze pilkarskie
                  probowaly zainteresowac ich gra w reprezentacji? zalosc i falszywa duma przez
                  ciebie przemawia
                  • Gość: Folksdojcz Re: Dla prawdziwych Niemcow jestes i tak tylko... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.06.05, 00:23
                    Chopie, JULEK. co ty tu piszesz?.czymu to nie moga tu pisac w waszym jezyku.Po
                    niemiecku to by mie tu malo kto zrozumiol.Bo nawet jak widza , jak tam przy
                    szparagach abo truskawkach tyn polski chop tu robi robota , ktoryj nawet turki
                    nie chcam, ale godac po naszymu to sie oni nie nauczom.A Klose i Podolski. to
                    som Niemcy urodzyni na terenach znajdujacych sie pod czasowa wasza
                    administracjom.Acoscie z tego zrobili to widza jak jada do Oppeln.Plakac sie
                    ino chce.Polnische Wirtschaft.
                    • Gość: pfk Re: Dla prawdziwych Niemcow jestes i tak tylko... IP: *.centertel.pl 28.06.05, 12:59
                      Gość portalu: Folksdojcz napisał(a):
                      > Chopie, JULEK. co ty tu piszesz?.czymu to nie moga tu pisac w waszym
                      jezyku.Po
                      > niemiecku to by mie tu malo kto zrozumiol.

Szczerze mówiąc "po polsku" też trudno zrozumieć twój załosny bełkot. Domyślam
                      się, że jesteś internetowym prowokatorem, ale nie mogłem się powstrzymać :P
                      • Gość: Folksdojcz Re: Dla prawdziwych Niemcow jestes i tak tylko... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.06.05, 13:55
                        Tak calkym gupi niy jestes PFK, a pomimo to doles sie wpuscic , bos "sie nie
                        mogl powstrzymac" . Jak to juz powiedzial raz SWIETNY AKTOR Stuhr-ojciec (takie
                        niemieckie nazwisko - pewnie z pochodzenia Niemiec i zaasymilowany Polak ); to
                        dziala , to dziala.
                • Gość: Lord_Mike Re: Dla prawdziwych Niemcow jestes i tak tylko... IP: *.finemedia.pl 27.06.05, 23:54
                  Michalczewski tez jset pewnie niemcem .. Co ? :] Tak jak Kopernik kobieta ...
                  Daj sobie juz spokuj bo bzdury pleciesz. Ci wszyscy ludzie o ktorych pisales
                  maja polskie korzenie i tego juz nie zmienisz ... Nawet jakbys BARDZO tego chcial
                • Gość: dip Re: Dla prawdziwych Niemcow jestes i tak tylko... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 00:16
                  chopie, zawrzij już tyn gupi ryj
                  • Gość: Folksdojcz Re: Dla prawdziwych Niemcow jestes i tak tylko... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.06.05, 00:32
                    Ty dip , ty musisz byc jakis polski gorol , kerego prziwiyzli z tych ciemnych
                    polskych stepow.Tyz zes pewnie w ubikacji myl rynce , bo myslol ze to do tego
                    jest.Bylo pelno takich polskich goroli.
            • Gość: Lord_Mike Re: Dla prawdziwych Niemcow jestes i tak tylko... IP: *.finemedia.pl 27.06.05, 23:51
              I kto tu mowi o braniu wszystkiego za darmo... Wiesz kto gra w niemieckiej
              reprezetacji?? Nie liczac polskiego ataku (Podolski, Klose) To na prawym
              skrzydle jeszcze niedawno brylowal nie kto inny jak czarny murzyn z Afryki
              Gerald Asamoah(nie jestem rasista ani nie mam zadnych uprzedzen ale wydaje mi
              sie ze przy kazdym podaniu do Geralda, Adolf H przewraca sie w grobie.
              Nie liczac Michala Delury, ktory niedlugo bedzie rzadzil w niemieckiej lidze a
              moze i reprezentacji...

Niedlugo "prawdziwych" niemcow nie bedzie juz w reprezentacji ..

(Nie wiem jak teraz wyglada reprezentacja niemiec bo nie jestem na biezaco wiec
              napisalem przekrojowo)
              • Gość: szczecin-polska Re: Dla prawdziwych Niemcow jestes i tak tylko... IP: *.3.14.vie.surfer.at 28.06.05, 00:00
                nie jest to wazne .facet chce tam byc ,to i niech zostanie.jest dobrym
                pilkarzem.najlepsze sa komentarze facetow co wyjechali z polski i szmaca sie
                pisaniem o polsce.kim wy jestescie,jestescie zagubieni i slabi.zostancie w
                niemczechto wasza zasrana ojczyzna.i budzac sie mowicie ..jestem niemcem i
                frajerem hej. a odwiedzajac polske jestem klasa wyzsza ? nie........jestes
                zerem cw..u
                • Gość: Folksdojcz Re: Dla prawdziwych Niemcow jestes i tak tylko... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.06.05, 00:14
                  KTO JEST ZAGUBIONY ; GUPKU:Jo nie.Ichetnie jada do wos bo czuja sie tam u wos
                  jak kedys Amerykony w Meksyku.Tego jo niestety nie wymyslil.Ktos to tu juz
                  kedys tak napisol. A z moja emerytura z knappschaftu nie musza sie robic
                  zodnych klopotow.Styknie na wszystko i jeszcze zostanie
                  • Gość: czendler Re: Dla prawdziwych Niemcow jestes i tak tylko... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.06.05, 00:40
                    Czlowieku, tys chyba na niemeickim wikcie do reszty zkretynial ( bo argumenty,
                    ktore przytaczasz kaza sadzic, za od samego poczatku borykasz sie z pokaznym
                    uposledzeniem )Po co przekuwasz typowo sportowy topic w katatonie swych
                    kompleksow i bezladnego poszukiwania tozsamosci narodowej? Wiesz przeciez, ze
                    nie jestes na dobra sprawe ani Polakiem ( po Polsku piszesz tak, jak Murzyni po
                    niemiecku a po niemiecku jak Polaczek, ktory przyswoil ten jezyk )Jesli chcesz
                    polemizowac, napisz do mnie po niemiecku, nie martw sie, zrozumiem, jesli chesz
                    pisac po polsku ze swa starszliwa, slaska maniera, pisz. O jedna Cie tylko
                    blagam - zaprezentuj choc minimum wiedzy i wyczucia stpsunkow polsko -
                    niemickich bo zachowujesz sie tak, jakbys swe mgliste o niech pojecie czerpal z
                    Riefenstallowskich ksiazek do historii. Istnieje jeszcze jedna hipoteza, moze
                    masz dysocjacyjne zaburzenia osobowosci i wytwarzasz sobie jazn wieloraka, bo
                    nie umiesz sobie poradzic ze swa Polskoscia w dumnym Heimatlandzie? I tak
                    prymitywny farbowany Szwabie pewnie nie masz pojecia co to w ogole jest. Sorry
                    za tendencyjnosc i wrogi ton postu ale swa paplanina zbulwersowales mnie
                    niemilosiernie.

Pozdrawiam
                    • Gość: mina Re: Dla prawdziwych Niemcow jestes i tak tylko... IP: *.dip.t-dialin.net 28.06.05, 01:08
                      Gratuluje nie sie tego lepiej opisac, powazanko...Maciek
                    • Gość: Folksdojcz Re: Dla prawdziwych Niemcow jestes i tak tylko... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.06.05, 10:08
                      Ty , czyndler , nie podobo ci sie moja slonsko godka? a czymu to ? Se ino
                      poczytej powyzyj i ponizyj jak te twoje kulturalne poloki reaguja i co by
                      niekere zy mnom chcioly zrobic. Mosz tu prawdziwy lobroz wos ,polokow.Tako
                      dzicz azjatycko.I ty zes prawie tak zareagowol " prymitywny farbowany
                      Szwabie" , co mialo mie lobrazic.A przeca tu zyja Schwaben jako normalno grupa
                      narodowosciowo jak npp. u wos Slonzoki czy tyz Goralenvolk. To tak jakby jo o
                      tobie napisol pprymitywny Slowianin. PS. Jedno niewatpliwie udalo mi sie moimi
                      uwagami , jakkolwiek sie je tutaj ocenia , wzbudzic .Prawdziwe reakcje sporej
                      czesci tu piszacych.Nie sa one za pochlebne dla Polakow.Pisze te uwagi
                      specjalnie na tym ,dotyczacym sportu forum , bo spotyka sie tutaj przewaznie
                      ludzi , ktorych bym zaszeregowal jako "srodkowo - dolna reprezentacje waszego
                      spoleczenstwa". Jakie ono jest sam czytasz.Zapewniam tez , ze sa mi dobrze
                      znane podstawy , lecz takze i niuanse stosunkow niemiecko - polskich ,
                      oczywiscie bez tych nalecialosci jednostronnej propagandy czasow Brunnera i
                      Szarika.
                      Pozdrawiam
                  • Gość: verbrecher Do Folksdojcza IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.06.05, 09:17
                    A ty pier... folksdojczu nie pamietasz jak twoje ziomki szkopy zerbowali np
                    wilimowskiego?wtedy argumentem bynajmniej nie byl wystep w mistrzostwach
                    europy,wy nigdy nikomu niczego ani nikogo nie ukradliscie,nieprawdaz?
                  • Gość: poznaniak Re: Dla prawdziwych Niemcow jestes i tak tylko... IP: *.icpnet.pl 28.06.05, 10:18
                    moi sąsiedzi oboje z wyższym wykształceniem 2 dzieci nie mieli mieszkania w
                    Polsce więc wyjechali do niemiec i teraz od 10 lat myją kible w reichu bo do
                    żadnej innej roboty ich nie chcą przyjąć ale jak przyjeżdżają do polski to
                    udawają wielkich panów co zapomnieli polskiego po tygodniu bycia za granicą i
                    nie poznają dawnych znajomych i krewnych - do takich ludzi to mam zero szacunku
            • Gość: zbynio Re: Dla prawdziwych Niemcow jestes i tak tylko... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 00:05
              > Chciolbys zbynio , co . Jo sie nie pytom ,gupku , kto jak mie ocenia , wazne
              > dla mnie jest kim sie czuje.

Mozesz czuc sie dwumetrowym murzynem z Bronxu, a nie zmieni to faktu, ze jestes
              konusem ze slaska :) ROTFL :))
        • edek47 HITLER TEZ CZUL SIE NIEMCEM I CO Z TEGO ? 28.06.05, 09:46
          Teraz nawet szkopy zakazuja wymawiac jego imie.Podolskiemu tez wypomna jego
          pochodzenie, to tylko kwestia czasu.
    • Gość: Hodowca Nie ma czegoś takiego jak "narodowość" IP: *.lodz.mm.pl 28.06.05, 00:51
      Nie ma czegoś takiego jak "narodowość". To tylko wymysł - czyj? - nie wiem, pewnie jakiś polityczny. Tzw narodowość, przynależność narodowa, jest tak naprawde tylko źródłem konfliktów, przemocy i wojen. Zobaczcie choćby ten wątek: aż kipi od agresji, ludzie chcą sobie robić straszne rzeczy tylko dlatego że ktoś jest "polakiem" a ktoś "niemcem".

Narodowość to tylko usprawiedliwienie dla barbarzyństwa które w nas siedzi i ktore jakos chcemy okazac w "cywilizowany" sposob.
      • Gość: zzzZZZZzz Re: Nie ma czegoś takiego jak "narodowość" IP: *.devs.futuro.pl 28.06.05, 01:09
        Coś w tym jest panie Hodowco:)
        • Gość: Król Jarzyn Folksdojcz jestes taka sama szmata bez honoru IP: 62.233.224.* 28.06.05, 02:20
          bez korzeni. Jeszcze bardziej pogłebiasz moj sacunek do Polskości.
          i PADNIJ NA RYJ bo dyskujsji nei ma z toab zadnej.
    • western_ligab Luuuke I am yoourrr faaaather 28.06.05, 04:15
    • Gość: adam81w Jak ktos napisze ze Podolski to Polak to @#$@@#$!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 05:43
      on nie jest zadnym Polakiem . Polak nie wybralby reprezentowania barw innego
      kraju niz Polska . Podolski jest Niemcem . tylko tak to mozna widziec
      • Gość: elgut PZPN - dno IP: *.zelter.de / 62.157.202.* 28.06.05, 07:33
        hallo,
        nie bede sie rozwodzil na temat czy Lukas jest Polakiem czy nie, byla duza
        szansa zeby gral w reprezentacji Polski, ale znowu zostala przez starych
        aparatczykow i betonowe glowy z okresu stalinowskiego zaprzepaszczona. Polska
        reprezentacja dalej by byla gdyby prowadzila inteligentna polityke kadrowa.
        Niemal w kazdym klubie niemieckim, sa gracze polskiego pochodzenia, trzeba ich
        tylko zauwarzyc i odpowiednia pokierowac i o polska pilke nie trzeba bedzie sie
        martwic. Wiadomo ze niemieckie kluby lepiej od polskich umia pilkarzy wyszkalac.
        Jak to sie mowi od przybytku glowa nie boli. Co do Lukasa, ten chlopak nie
        zapomnial skad pochodzi, lepsze sznse daje mu jednak reprezentacja Niemiec.
        • Gość: Gregor Re: PZPN - dno IP: *.utp.pl / 80.48.235.* 28.06.05, 09:21
          Elgut z całym szacunkiem ale twój post to straszny bełkot, jak można było pisać
          że była szansa żeby grał w naszej reprezentacji ? PZPN miał paść przed nim na
          kolana i zobowiązać się do wypłaty 10tys. dolców za każdą strzeloną bramkę.
          Gra w reprezentacji to wyróżnienie a nie stragan z jabłkmi z którego wybierasz
          sobie które chcesz. Podolski nie jest ani Polakiem ani Niemcem ponieważ gdyby
          Polska zaproponowała mu jakieś tam lepsze warunki z pewnością grałby u nas,
          poczucie jakiejkolwiek dumy narodowej nie istnieje u niego, kieruje się tylko
          kasą co nienajlepiej o nim świadczy.
          Temat zamknięty i tylko nie rozumiem po co te newsy o nim, co nas w Polsce może
          interesować piłkarz jakich na świecie mnóstwo.
    • Gość: ODRA OPOLE ZDRAJCA POLSKI!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 09:34
      Urodziles sie w Polsce, ale juz wielki niemiec jestes? Gratuluje! Jasne,
      wysprzedajmy sie wszyscy! Podolski - jestes dla mnie tylko i wylacznie
      sprzedajna ciota!
      • edek47 : ZDRAJCA POLSKI ?!!! 28.06.05, 10:15
        'folkdojcz' jest kretynem i ty takze.Podolski zadnym zdrajca nie jest, bo
        nikogo nie zdradzil , nacjonalizm polski czy niemiecki jest tym samym
        gownem,tak samo smierdzi.
    • argooo Ale z was matoly!!!!!!!!!!!!!! 28.06.05, 11:45
      Podolski,Klose i Freier to Niemcy ,bo pochodza z niemieckiej czesci Slaska
      (Gliwice,Opole iBytom) i wedlug prawa niemieckiego sa Niemcami.Poza tym cala
      Rodzina Klose mieszkajaca pod Opolem nalezy do mniejszosci
      niemieckiej.Pisanie ,ze Podolski to Polak jest tak samo bez sensu, jak teksty o
      Kazimierzu Gorskim(pochodzi ,za Lwowa) wybitnym ukrainskim trenerze.

Co do Wilimowskiego to byl on Niemcem grajacym w polskiej reprezentacji.Zreszta
      jego prawdziwe nazwisko to Ernest Otton Pradella (nazwisko Wilimowski przyjal w
      wieku kilkunastu lat )
      Z kolei Michlaczewski to rodowity Gdanszczanin ,czyli Danziger , jak wiadomo
      miasto to bylo do 1945 roku zamieszkane w 85% przez Niemcow,tak ze nie ma sie
      co dziwic ,ze Michalczewski ma przodkow polskich i niemieckich.
      • Gość: AREK Re: Ale z was matoly!!!!!!!!!!!!!! IP: *.aster.pl 30.06.05, 16:50
        TAK, TAK, ARGOOO, A KOPERNIK BYŁA KOBIETĄ.
        NIE PIE..GŁUPOT NA PRZYSZŁOŚĆ BO SIĘ OŚMIESZASZ.
        • Gość: Thorn Arek gdybys ty wiecej czytal :-)))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 23:38
          To bys wiedzial takie rzeczy.

O Wilimowskim
          www.ruch.chorzow.pl/pelne.php?id=522

Co do Kopernika to tez byl Niemcem:-)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka