Gość: ajaja IP: *.chello.pl 21.07.05, 15:31 Tak wlaśnie inwestorzy wyprowadzają kapitał z Polski Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: X PIEPRZONE LEWACKIE FRANCUZIKI IP: *.crowley.pl 21.07.05, 15:34 Wiecie ze za zmiane nazwy z Idea na Orange France Telecom do ktorego TPSA, Idea i Orange bedzie pobieral 1.6% przychodow Idei rocznie!!!!!!!!!!!!!! Potem sie nie dziwcie ze w Polsce nie ma stadionow, osrodkow sportowych itp. PIEPRZONE FRANCUZIKI ROBIA NAS JAK CHCA!!! KIEDY TEN NAROD PRZESTANIE SIE TAK DAWAC!!!!!!!!! (Niemcy gdy przyjmowali siec na Wegrzech i nastepowala zmiana nazwy na T- Mobile brali tytlko 0.2%) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mecenas74 Re: PIEPRZONE LEWACKIE FRANCUZIKI IP: *.w83-197.abo.wanadoo.fr 21.07.05, 15:38 Co my na to bojkotujmy ORANGE dopoki nie wroci do swoje nazwy IDEA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kozactwo! Onion ekstraklasa byłby fajny! Albo Burak-league! IP: *.dip.t-dialin.net 21.07.05, 16:37 Koakenschaft! U nas tam jest Bundesliga i bez żadnych spam-sorów poziom jest niebagatelnie wyższy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komisja nieetyki Re: Onion ekstraklasa byłby fajny! Albo Burak-lea IP: *.wroclaw.mm.pl 21.07.05, 18:24 proponuję Buy Or Die League, ew. Kto Smaruje Ten Jedzie Liga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dw A jak się fajnie oburzają gdy PepsiCo przejmuje IP: 195.205.169.* 21.07.05, 15:40 Danon. A co ich firmy robią w Polsce? Wole amerykana od żabojada! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Stutgart A "FAKT "gazetka zmieni sie na "Bild" i bedzie juz IP: *.ipt.aol.com 21.07.05, 18:47 wspolna europa niemiecko- francuska...po to byla potrzebna demokracja by w sprawny i w miare bezkarnie (korzystajac z kuczkow prawnych)zaczac rzadzic w Europie..juz mamy zaczatki tego sluchajac prezydenta "zabojadow"...zeby Polaczki siedzialy w kacie cicho...pozdrawiam...JACK przykladem traktowania szefow duzych firm jest np PEKAO jeswt podobne ...mniej zarabajaj niz wice szefowie z Wloch bedacy w zarzadzie..paranoja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: <WisłaKraków/> bananowa ekstraklasa IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 21.07.05, 16:08 dokładnie !!!! wały takie robią a listkiewicz i kolator biorą grzecznie kase do kieszeni ! Tacy ludzie rządzą polską piłką ! obalmy PZPN bo to jest zaraza polskiej piłki ! należy powołać nowy niezależny związek bez starych komuchów co to nawet sumienia nie mają ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan i Władca jA PROPONUJE "WAŁKI EKSTRAKLASA" IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 21.07.05, 17:37 ALBO ZŁODZIEJSKA EKSTRAKLASA , LUB ZŁODZIEJ LISTKIEWICZ TRZYMAJĄCY WŁADZE ! LUB SKUBNIJ MNIE EKSTRAKLASA , LIGA FRAJERÓW ITD ! ZANIM NIEWYWALĄ NA ZBITY PYSK TĄ CHOLERNĄ ZARAZE LISTKIEWICZA,KOLATORA (KOLPORTERA?),HANDERKA TO MOJA STOPA NA ŻADNYM STADIONIE NIEPOWSTANIE I WAM DRODZY RODACY TEŻ TEGO ŻYCZE ! BO JEŚLI TA ZARAZA DALEJ POZOSTANIE NA CIEPŁYCH STOŁKACH TO NIGDY W TYM KRAJU NIEBĘDZIE NOWYCH ŁADNYCH STADIONÓW, UCZCIWEJ RYWALIZACJI I KULTURALNYCH KIBICÓW ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wi$l@k Liga będzie nazywać się ORENŻADA IP: *.dip0.t-ipconnect.de 21.07.05, 17:28 Nie mylić z oranżadą. Pamiętacie lansowaną nazwę krawatu z czasów PRL-u: zwis męski? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saimon Re: Liga będzie nazywać się ORENŻADA IP: *.gdynia.mm.pl 21.07.05, 18:43 :D Chyba ORAN-D-Ż-ENADA... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemas Co to za roznica IP: *.telia.com 21.07.05, 20:22 Czy jest jakas roznica jak nazywa sie ta cieniutka liga ktora zwie sie ekstraklasa ? Dla mnie moze byc orange,bananowa lub listkowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic13 Re: PIEPRZONE LEWACKIE FRANCUZIKI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 22:06 Swojego miałem czasu kom. w tej sieci i na koniec umowy powiedziałem ...’ Albercik wychodzimy...” Lipa zero podejścia do klienta, porażka obsługa. MASZ rację w 1000 %. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: don PTK Centertel Idea Orange POP zdrapka Ekstraklasa IP: 80.48.101.* 21.07.05, 15:35 po co sie rozdrabniac ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yum zdrapka nie moze byc IP: 217.153.113.* 21.07.05, 15:50 bo to zastrzezony znak towarowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R I wszyscy beda mowic jak dawniej: O R A N G E IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 15:36 Byłeś na O R A N G E? to tak jak z lemoniada helleny bylo: ludzie mowili o r a n g e zamiast orendż. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Garfield to już lepiej, niż na ultimate mówić "altimejt" IP: *.devs.futuro.pl 21.07.05, 15:39 po prostu zgroza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot Re: Piłkarska ekstraklasa zmieni nazwę IP: *.promax.media.pl 21.07.05, 15:37 A potem się okaże, że jeszcze liga będzie musiała żabojadom płacić procent od przychodów :( Porządna polska marka idzie się pi...dolić, jak to dobrze, że nie mam idei, choc słyszałem, że era też będzie T-mobile wkrótce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czlowiek.morze Re: Piłkarska ekstraklasa zmieni nazwę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 15:40 nie no ja tego nie rozumiem... przecież to nie jest polska nazwa. przecież jakaś ustawa musi taki coś regulować. paranoja!!! bardzo mi się cośtakiego nie podoba. jakbym był piłkarzem to bym zbojkotował. niech GW wywrze jakąś presję, żeby do takich cudów nie dochodziło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibol jak to sie k...wa wymawia?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 15:44 "orange"? "orendż"? "oranż"? nie mógł tego k..wa Donbas przejąć?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Dlatego IDEE czy inne orange mam w dupie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 15:46 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Re: Dlatego IDEE czy inne orange mam w dupie! IP: *.pl / *.smsnet.pl 21.07.05, 15:50 naprawde nie obchodzi mnie jak sie nazywa ta liga byle byla uczciwa i na dobrym poziomie polacy to nie jest glupi narod tylko narod kretaczy i pazer Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czlowiek.morze Re: Dlatego IDEE czy inne orange mam w dupie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 16:00 zgadza się, ale jest pewien poziom jaki powinno się utrzymywać. w tym wypadku od tego jest PZPN. sponsorowanie wywodzi się od mentorstwa, czy troszczeniem się o coś (tak jak kiedyś mentorzy troszczyli się o artystów). a tutaj to jest ewidentny chamski zabieg marketingowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darwin Re: Dlatego IDEE czy inne orange mam w dupie! IP: *.wroclaw.mm.pl 21.07.05, 18:34 > sponsorowanie wywodzi się od mentorstwa, czy troszczeniem się o > coś (tak jak kiedyś mentorzy troszczyli się o artystów) a człowiek wywodzi się od małpy, ale w obydwu przypadkach czasy poszły nieco do przodu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deenim EKSTRAKLASA TO EKSTRAKLASA i KONIEC! IP: *.cable.mindspring.com 21.07.05, 15:51 Jest Bundesliga, Premiership, Serie A i nasza Ekstraklasa. Takich nazw sie nie zmienia na jakies orange albo banana. Ciekawy jakby to brzmialo Orange Premiership, Orange Serie A, paranoja. Denerwuje mnie kiedy sponsorzy za wszelka cene staraja sie zmieniac nazwy tak aby zrobic sobie reklame. Trace dla nich szacunek i nigdy nie kupuje produktow tej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rebel Re: EKSTRAKLASA TO EKSTRAKLASA i KONIEC! IP: *.dkm.cz 21.07.05, 15:57 slusznie! Tak samo zmiany nazw klubow poprzez dodanie nazwy sponsora. Ptak LKS to brzmialo smiesznie, tak samo Legia-Daewoo czy GKS-Dolcan. To sa jaja. Ale niestety mozliwe, bo jestesmy ciency jesli idzie o ilosc kasy i imperialista taki bedzie dyktowal warunki. Natomiast ukarac imperialiste moze konsument i to nalezy robic! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXCS Re: EKSTRAKLASA TO EKSTRAKLASA i KONIEC! IP: 193.24.24.* 21.07.05, 16:34 Nie Premiership tylko Barclays Premiership... tak więc Orange Ekstraklasa jest tylko podobnym rozwiązaniem, a nie novum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariano Re: EKSTRAKLASA TO EKSTRAKLASA i KONIEC! IP: *.blich.krakow.pl 21.07.05, 19:30 Jakbys chciał wiedzieć to wiele zagranicznych lig ma sponsora w nazwie : Max-Bundesliga (Austria) Bank of Scotland Premiership (Szkocja) Jupiler League (Belgia) i kiedyś na pewno, choć teraz nie to już nie wiem Carling Premiership!! Tak tak angielska ekstraklasa miała w nazwie markę piwa! Zresztą druga liga angielska (dawniej Division One) oficjalnie nazywa się teraz Coca-Cola Championship. Tak sie dzieje na całym świecie, nie rozumiem tej całej histerii że nas Francuzi wykupią i inne takie pierdoły...Prawda jest taka, że płacą spore pieniądze za bardzo marny produkt jakim jest nasza liga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek PZPN IP: *.netvisao.pt 21.07.05, 15:55 Co z Piastem i Zaglebiem? PZPN nie potrafi sie rozwiazac, a kozlow ofiarnych tez jeszcze nie ubil. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiesiek Re: Piłkarska ekstraklasa zmieni nazwę IP: *.netvisao.pt 21.07.05, 15:59 Znowu ktos chapnal. Zlodzieje, lapownicy! Ohyda!!! Ekstraklasa, to nazwa wlasciwa. Orange niech placi, ale nie zgadzamy sie na nowa nazwe naszej ligi. Chyba przejde z Idei do plusa albo Ery! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: - Re: Piłkarska ekstraklasa zmieni nazwę IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 21.07.05, 17:31 Franca Ołrendża Gowno_a_nie_klasa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariano Zmiana Wieśka IP: *.blich.krakow.pl 21.07.05, 19:35 A zmieniaj sobie jasne! jakbyś coś przeczytał o tego typu operacjach w innych krajach (np wejście na Węgry Vodafone czy własnie Orange do Rumunii) to byś wiedział że taki rebranding na ogół powoduje spadek cen usług... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kier Re: Zmiana Wieśka IP: *.columbuslibrary.org 21.07.05, 22:49 Pisz po polsku, nie mieszaj wody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wisła Kraków Co to za debilna nazwa ? ten przekupny pzpn IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 21.07.05, 16:03 a ten przekupny pzpn to kupił ! ehhh... szkoda gadać ! może od razu zmieńmy nazwe na bananowa ekstraklasa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiślaczek bananowa ekstraklasa IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 21.07.05, 16:05 ten przekupny pzpn z przekupnym listkiewiczem i kolatorem na czele sprzedadzą nawet własne matki aby zarobić kase ! co to za glupia nazwa ? może od razu zróbmy bananową ekstraklase Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czlowiek.morze je*$% idea IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 16:10 to po to brała sie za ekstraklasę, bo wiedziała że później najlepszym i najtańszym sposobem będzie promowanie orange(czyt. orange, a nie orąż :-)ten PZPN to dup0dajki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyfrench nie bede tych franc francuzikow popieral i nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 16:42 bede zadnych meczy ORANGE ogladal!! NIECH sie bujaja w ...fracjiiiiii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klocek Głupie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 16:46 Głupia nazwa a jeszcze wieksza fgłupota członków RN TPSA że tego rebrandingu nie przystopowali... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orange-league Re: Piłkarska ekstraklasa zmieni nazwę IP: *.gorzow.mm.pl 21.07.05, 16:45 hahaha jaka nazwa!! chyba lepiej brzmi rose ekstraklasa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj Re: Piłkarska ekstraklasa zmieni nazwę IP: *.smstv.pl / *.smstv.pl 21.07.05, 16:52 najlepsza nazwa to korupter liga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgrzyt Re: Piłkarska ekstraklasa zmieni nazwę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 17:02 Orange wyciąga kasę z Idei, czyste dymanie klientów w Polsce, kto da doopy, kto da doopy, czyli kupujcie telefony oranga Odpowiedz Link Zgłoś
jelo Re: Piłkarska ekstraklasa zmieni nazwę 21.07.05, 17:38 Orange Ekstraklasa?! Nie no po prostu gorzej być już z tą naszą ligą być nie może...Premiership, Serie A, Eredivisie itd.itp, a u nas...Orange Ekstraklasa! Popieram projekt Burak-League!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaba FRANCE TELECOM ZABIERA 1.6% PRZYCHODOW!!! IP: *.crowley.pl 21.07.05, 17:51 Wiecie ze za zmiane nazwy z Idea na Orange France Telecom do ktorego TPSA, Idea i Orange bedzie pobieral 1.6% przychodow Idei rocznie!!!!!!!!!!!!!! Potem sie nie dziwcie ze w Polsce nie ma stadionow, osrodkow sportowych itp. PIEPRZONE FRANCUZIKI ROBIA NAS JAK CHCA!!! KIEDY TEN NAROD PRZESTANIE SIE TAK DAWAC!!!!!!!!! (Niemcy gdy przyjmowali siec na Wegrzech i nastepowala zmiana nazwy na T- Mobile brali tytlko 0.2%) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pijar Re: Piłkarska ekstraklasa zmieni nazwę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 17:51 OCHLEJ Ekstraklasa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aigel LISTKIEWICZ WYPAD DLA DOBRA POLSKIEJ PIŁKI!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 18:40 Pie...ne sprzedawczyki. A może by tak jeszcze za jaliś dodatkowy procencik zmienić nazwę Perzesa PZPN. Żeby się np. nazywał MICHEL ORANGE LISTKIEWICZ. Ooo, to by było coś. Popieram projekt "KORUPTER EXTRAKLASA". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z LA idiotyczny komercjalizm.... IP: *.eds.net 21.07.05, 18:37 nie majacy nic wspolnego z marketingiem, tylko wlasna promocja dupkowatych managerow. Ekstraklasa to powinna byc ekstraklasa (ewentualnie pilkarska). Ten caly branding to jest George Orwell i "1984". Nowomowa.... Ludzie broncie sie przed glupota jesli jeszcze mozecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p.g. idealna nazwa IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 21.07.05, 18:40 niewazna nazwa ligi, najwazniejszy jest poziom. jakby to mialo podnies poziom ligi ti mize sie nawet nazywac szmacianka liga jezeli idea zmienia nazwe to jest to zrozumiale zeby kojarzono nazwe ligi ze sponsorem...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: europarobek nowe francowate zwyczaje IP: *.net.autocom.pl 21.07.05, 18:44 niedługo jakiś Franco-waty inwestor wykupi Polskę za 1 mln euro i zmieni nazwę kraju na Polska-Oranż. I tak powoli stajemy się niewolnikami we własnym kraju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uik Smieszna Ekstraklasa........ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 19:07 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzony i juz Re: Piłkarska ekstraklasa zmieni nazwę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 20:08 A ustawa o ochronie języka polskiego to qrwa co? Pies? OranżEktralasa? OreńdźEkstraklasa? OrangeEkstraklasa.. TO już chyba pomarańczowaekstraklasa była by najmniej bolesna W DUPACH WAM SIE POPRZEWRACAŁO.. ale i wasze dupy ktoś kiedyś wy.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skip A idea ekstraklasa ci pasowało ? IP: 195.205.26.* 21.07.05, 20:18 Komuś w dupach, innym w głowie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: calagan Re: Piłkarska ekstraklasa zmieni nazwę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 21:09 A ustawa o ochronie języka polskiego to qrwa co? Pies? W tym wypadku pies, bo Orange to nazwa firmy, a nie inne okreslenie produktu majacegop Polska nazwe. Tak jak Opel pozostaje Oplem, a Ford Fordem. Odpowiedz Link Zgłoś
zdzicholo Re: Piłkarska ekstraklasa zmieni nazwę 21.07.05, 20:19 A może tak liga poda nazwą OSRAM PIŁKĘ Odpowiedz Link Zgłoś