Gość: tomeq IP: *.acn.waw.pl 09.08.05, 22:26 cytuje: na stadionie fala -zadowolenia,przyjazni,radosci nie stracil formy po wakacjach :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
panatha Re: szpakowski :) 09.08.05, 22:43 szpaku dzis był w słabej formie, jakos bez werwy i polotu, nawet w swoich błazenskich porównaniach sie niczym nie wyróżnił Odpowiedz Link Zgłoś
stallorder Re: szpakowski :) 09.08.05, 22:46 czy mi się wydawało czy on powiedział "Radek Michalski" przy jednej z ostatnich interwencji Majdana? Odpowiedz Link Zgłoś
panatha Re: szpakowski :) 09.08.05, 22:54 stallorder napisał: > czy mi się wydawało czy on powiedział "Radek Michalski" przy jednej z ostatnich > > interwencji Majdana? tak tak nie przesłyszałes sie , Szpaku widział Radka Michalskiego:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teść Re: szpakowski :) IP: 217.153.80.* 09.08.05, 23:20 On wprowadza telewidzów w stan alfa. Odpowiedz Link Zgłoś
badlydrawnboy Re: szpakowski :) 10.08.05, 13:11 "Widać zmęczenie Panathinaikosu, a raczej jego piłkarzy" Bez komentarza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wm Re: szpakowski :) IP: *.infocoig.pl / *.crowley.pl 10.08.05, 16:14 "Uderzenie bylo tak mocne, że ma aż zawrót głowy" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Szpakowski to, Szpakowski tamto IP: *.aster.pl 10.08.05, 23:17 Gdyby zrobić ranking komentatorów polskich to można by było podzielić ich wg następujących kryteriów: I liga: komentatorzy Canal+ i Polsat Sport II liga: Szpakowski ( TVP ), Zydorowicz ( Polsat Sport, ale tylko jako specjalista od futsalu ) III liga: pozostali komentatorzy z TVP, TVN. A ponieważ tylko TVP zdycedowała się przeprowadzić relację z meczu Wisły, to wybrali najlepszego komentatora, ale tylko w realiach telewizji publicznej. Ci młodzi jeszcze muszą się dużo nauczyć. Ja oglądam piłkę od ok. 20 lat i na głosach Szpakowskiego, Zydorowicza, Szeląga się wychowałem ( załapałem się jeszcze na Ciszewskiego, gdy oglądałem relacje z mundialu w Hiszpanii w 1982 roku - na jesień 1982 Ciszewski zmarł ). Z meczami Wisły zawsze mi się kojarzyli Szeląg i Basałaj, ale jeden na emeryturze, a drugi ( na szczęście ) już nie pracuje jako komentator. Fakt faktem Szpakowski popełnił wczoraj kilka lapsusów ( zwłaszcza z tym Michalskim - myślałem, że tylko ja się przesłyszałem, ale okazuje się, że nie ), ale czy dobrym kometatorem jest np. Grzegorz Kalinowski z TVN ( pamiętam jak zaczynał jako komentator prywatnej stacji Nowa Telewizja Warszawa, która relacjonowała mecze Legii w latach 90-ych ). Moim zdaniem nie. Wy zarzuciliście Szpakowskiemu, że w efekcie emocji pomylił się i zamiast powiedzieć Majdan, to powiedział Michalski, a pamiętam z zeszłego sezonu mecz Wisła - Real. Zdaniem Kalinowskiego w Realu grał Rivaldo, a nie Ronaldo i ten z kolei nie pomylił się, tylko notorycznie tak wymawiał to nazwisko. A każdy szanujący się kibic wie, że Ronaldo i Rivaldo to dwaj różni piłkarze. Rivaldo grał w Krakowie z Wisłą, ale w barwach Barcelony w 2001 roku, ale nie w Realu w zeszłym. A poza tym co czytam opinie na forum, to tu nikt nikomu nie dogodzi. Czytam - Szpakowski to, Szpakowski tamto, ale też są tacy co czepiają się Borka, Smokowskiego. Jeden smęci, drugi jest nażelowany. Nie rozumiem tego. Wiadomo, nie każdy każdemu musi odpowiadać. Kibic Legii pozdrawia kibiców wszystkich polskich drużyn i życzę Legii awansu oraz wszystkim polskim drużynom, aby jak najdalej zaszły w pucharach i Wiśle awansu do Ligi Mistrzów ( a jest to realne, ale trzeba się skupić podczas rewanżu w Atenach ). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abelardo Re: Szpakowski to, Szpakowski tamto IP: *.chello.pl 10.08.05, 23:33 co racja to racja. 1 liga nie dla slabiakow z tvp i tvn. zastanawiam sie dlaczego ciagle mowi sie o jakis mlodych komentatorach w tvp, przeciez najmlodszy tam jest babaiarz albo debowski i chlopcy 40 maja na karku. iwanski zostal elegancko zamieciony pod dywan ( nie zaluje) wolski poszedl do c+ (zaluje bo czasami sluchac musze) jasina- szkoda slow, jonca....... az boje sie napisac :) no i co sie stalo z niesmiertelnym jackiem banasikowskim!!!! :) wyglada mi na to ze korzen zostal pieknie zbajerowany przez tuzy polskiego dziennikarstwa w postaci szaranowicza,szpakowskiego i jozwika. i tak na razie zostanie. szpak to fajny ptak, ale tyle bzdur co on wygaduje ostatnimi czasy to straszne. lubilem go sluchac ze wzgledu na wokal. ale teraz to juz nawet glos mu nie jest w stanie pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: Szpakowski to, Szpakowski tamto IP: *.aster.pl 10.08.05, 23:56 Wolski to akurat jeszcze najmniejsze zło z ich wszystkich i trochę szkoda, że TVP oddała go do Canal+. Ale dziwisz się. Zobacz - większość komentatorów ucieka w TVP gdzie "pieprz rośnie" - do komercyjnych stacji. Pierwszy dali nogę Jacek Laskowski i Janusz Basałaj ( później wrócił do TVP ) do Canal+. Później Edward Durda do Wizji Sport ( nieistniejącej już ). Natępnie Bożydar Iwanow do Polsat Sport. Potem Marcin Feddek też do Polsatu. Teraz Rafał Wolski do Canal+. A w Polsacie Sport pracuje nawet .... Andrzej Zydorowicz ( emerytowany dziennikarz TVP - komentował na Polsacie mecze futsalu Clearex Chorzów - Baustall Kraków oraz Clearex Chorzów - Holiday Chojnice, a także był reporterem podczas meczu w Knurowie, gdy była relacja z meczu gwiazd i przyjaciów Jerzego Dudka ). I tylko czekam, aż kolejni komentatorzy zwieją do stacji komercyjnych. Tam przynajmiej będą mieli co robić ( ligi zagraniczne, liga mistrzów, Puchar UEFA, eliminacje nie tylko z grup europejskich ), skoro TVP traktuje wydarzenia piłkarskie po macoszemu, bo dla Korzeniowskiego najważniejsza jest lekka atletyka. Serdecznie pozdrawiam kibiców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iver Re: szpakowski :) IP: *.crowley.pl 11.08.05, 08:48 A gdzie jest Bożydar Iwanow? Kiedyś tez nieźle komentował Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: szpakowski :) IP: *.aster.pl 12.08.05, 12:59 Obecnie jest komentatorem Polsatu Sport. On najczęściej komentuje mecze ligi mistrzów na zmianę z Mateuszem Borkiem. A do Iwanowa, który jako pierwszy przetarł szlag komentatorów z TVP w Polsacie Sport dołączyli Marcin Feddek i Andrzej Zydorowicz ( jako specjalista od futsalu ). Pozdrawiam kibiców Odpowiedz Link Zgłoś