Dodaj do ulubionych

Po klęsce Wisły Kraków - analiza

• Gość: Rynio Stec bzdur.Wypociny nudnego gryzipiorka. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.05, 07:21
      • Gość: le comte Re: Arsenal = pomnik! ha ha ha ha IP: *.hcm.com.pl / *.hcm.com.pl 25.08.05, 07:25
        Czym to sobie Arsenal zasluzyl na pomnik? Moze mi genialny redaktor odpowie...
    • Gość: zenek Ten slaby, jak Pan pisze, zespol IP: *.ivf.se 25.08.05, 07:55
      zupelnie wystarczy na slabiutki zespol, jakim jest Wisla. Pisanie, ze ma sie
      przewage w przypadku futbolu jest nonsensem. Przewage to mozna miec w biegu na
      100000 m, w pilce noznej licza sie strzelone bramki a nie dlugosc wlosa i ilosc
      bizuterii u bramkarza. Po prostu takich mamy pilkarzy i takie mamy druzyny. Nie
      zmienia to faktu, ze widowisko z udzialem nawet tak slabych druzyn moze byc
      emocjonujace. W koncu dla kibicow trzecioligowych druzyn mecze ich pupili tez
      sa ciekawe.
      • asekurantka Boziu... 25.08.05, 08:12
        pokóż jak najszybciej do zdrowia wrócić Dudkowi:)
    • Gość: greg Re: Po klęsce Wisły Kraków - analiza IP: 157.25.9.* 25.08.05, 08:17
      zgadzam się z tą analizą ale mimo ewidentnych błędów nie winiłbym bramkarza
      Wisły. Przypomnijcie sobie kiedy ostatni raz Majdan musiał tyle razy w meczu
      interweniować? Na pewno nie w Polskiej lidze, a w meczu z Realem rok temu
      królewscy grali techniczną piłkę dołem więc nie ćwiczył dośrodkowań. Oczywiście
      powinien je łapać .. lecz nie potrafi. Na marginesie, czy Wisła w ostatnich 20
      latach miała lepszego bramkarza? Nie wygłupiajmy się... Sarnat? Szymaszek?
      Trabalik? he he. No dobrze, był maciek Szczęsny ale ile meczów zagrał? 5?
    • pionaz Re: Po klęsce Wisły Kraków - analiza 25.08.05, 08:31
      Wisła nie weszła do LM bo zabrakło doświadczenia.
      Wisła nie ma doświadczenia bo nie gra w LM.
      Kólko się zamknęło.
    • Gość: sdf Re: Po klęsce Wisły Kraków - analiza IP: 193.109.212.* 25.08.05, 08:45
      oo w gazecie jakiś sensowny artykuł - no ja nie moge
    • Gość: pele ludzie-wyleczcie sie ze zgryzliwosci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.05, 08:52
      Dziennikarze- ludzie niezrownowazeni.
      Jak slusznie zauwazyl jeden z dyskutantow, przed meczem przescigaja sie oni w
      hurraoptymizmie, a po przegranym meczu przescigaja sie w zgryzliwosciach pod adresem tych,
      ktorym zdarzylo sie przegrac.
      Dziennikarze nie ucza czytelnikow obiektywnego patrzenia na sport i umiejetnosci spokojnego
      przyjmowania zarowno zwyciestw jak i przegranych.
      Dziennikarze maja dusze fanatykow i szczepia swoj fanatyzm wsrod czytelnikow.

Kibice - ulegaja histerii, wielu z nich nie ma pojecia o sporcie. Przyklad?
      Czepianie sie Zienczuka.
      Owszem, nie strzelil bramki ale aktywnie wspoltworzyl te cztery grozne sytuacje bramkowe.
      Nikt natomiast nie czepia sie Kalu Uche, ktory nie pudlowal ani raz bo ani raz nie uczestniczyl w
      sytuacji bramkowej.
      Nie oceniam jego gry, ale w zestawieniu z Zienczukiem byl znacznie mniej aktywny.

Nie mam watpliwosci, ze gdyby Wisla wywiozla remis 2;2 (czy ktos wie, dlaczego sedzia nie
      uznal tej bramki?), wowczas TA SAMA jej gra oceniana bylaby przez dziennikarzy i
      pseudokibicow z fanatycznym, nieobiektywnym zachwytem.
      • Gość: Boguś Re: ludzie-wyleczcie sie ze zgryzliwosci IP: *.kki.krakow.pl 25.08.05, 09:30
        Brawo za tą wypowiedź. W pełni sie zgadzam.Jestem kibicem Wisły i mnie samego
        szlag trafiał jak rozdmuchiwany był balon; konkursy sms-we związane z meczem,
        szumne zapowiedzi, wywiady.Media chcą robić wielki show z czegoś do czego
        trzeba podchodzić "zdroworozsądkowo". I dokładnie jest tak jak napisałeś=gdyby
        było 2:2 ta sama druzyna, przy tej samej grze była by wychwalana pod niebiosa.
        Wracając do meczu i sytuacji Wisły: Wisła ma po prostu pecha do LM.Trace powoli
        wiare w awans mojej ukochanej drużyny...jak nie nóż w Dino, to znowu fatalne
        losowanie.Gdy już sie wszystko układa - w ostatnich minutach dzieją sie rzeczy
        nieracjonalne.Nie chce być posądzony o nieobiektywizm jako kibic drużyny o
        której sie wypowiadam, ale gdyby bramka na 2:2 była uznana - a powinna...Wiem
        że wrogowie Wisły zarzucą teraz że Wisła szuka usprawiedliwienia.Ale zapewne
        było by to samo z sędziowanim gdyby na miejscu Wisły bój o LM toczyła Legia,
        Groclin czy np. Lech. W sytuacjach gdzie są mniej lub bardziej kontrowersyjne
        zawsze będzie na korzyśc tych co mają układy. Choc wiem że takie gdybanie nie
        ma sensu co by było gdyby.Ale faktem jest że pecha mamy strasznego:( i boje się
        że jak teraz ujdzie z nas powietrze to wtopimy znów z jakimiś pastuchami. W
        Engelu nadzieja żeby wyzwolił piłkarską złość...
    • Gość: dd Za dużo myślał o Dodzie i stąd te bramki :)))) IP: 217.153.132.* 25.08.05, 08:56
      Żaden mit nie runął. Gdyby Engel miał 2 bramkarzy dobrej klasy to zmieniłby
      Majdana i pewnie wpadły by 2 bramki mniej. A nie ma bo kasa jest za słaba na
      lige mistrzów. Tu trzeba mieć nie 11 a 22 super zawodników. A ilu ma Wisła ?
      To, ze komus się udało awansować i co z tego ? Które miejsce zajmą ? Ostatnie
      czy przedostatnie ? Kto z takich klubów jakie są wymieniane w tym artykule
      wygrał albo chociaż zajął dobre miejsce w Lidze Mistrzów ? No właśnie nikt.
      Wygrywa tylko Real, Barcelona, MU, Liverpool i inne kluby, które śmierdzą
      groszem już z daleka. A jeśli nawet Wisła weszłaby i kilku piłkarzy by
      zabłysnęło to daję głowę, że szybko czeka ich los Żurawskiego. Więc niestety
      wracamy do początku. Jesteśmy za biedni na walkę z bogatymi. Możemy wygrać
      bitwę ale nie wojnę.
      • Gość: Schuja Re:Polski debilizm pilkarski-ANALIZA IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.08.05, 09:14
        Zaraz z rana musze sie smiac.To co tutaj ta wiekszosc tzw polskich ekspertow
        wypocila , te elaboraty niektorych, te grafomanstwo pierwszej wody.Co bylo z
        Wisla?.Co bedzie z reprezentacja? A duze g.ovno bylo i jeszcze wieksze
        bedzie.Zaklepcie sobie to wreszcie do waszych makowek , ze cos takiego jak
        polski football na srednim , nie mowiac juz wysokim SWIATOWYM poziomie nie
        istnieje i daleko mu do takiego stanu. Po prostu jestescie srednie miernoty
        europejskie z tendencja na dol. Niektorym , co tu te ksiazki powypisywali lal
        bym mlotkiem drewnianym po paluchach.Na miesiac bylby spokoj.Te gdybania
        nazwiskami,te szukanie winnych u sedziow a wreszcie te zwalanie na to , ze inni
        sa bogaci.A do cholery, sami sobie jestescie winni , ze tak malo macie ,ze nie
        umiecie szkolic, ze brak wam zmyslu organizacji.Po prostu jestescie Polakami.A
        wg. waszej durnej definicji - Polak potrafi. Ale co ? No chyba jednak q.ovno.
        • Gość: P Re:Polski debilizm pilkarski-ANALIZA IP: 80.48.189.* 25.08.05, 09:45
          ślunozoku a co ty na ten temat mozesz wiedziec.Spie..les z kraju to interesuj
          sie rozgrywkami u paniska ktorego teraz przebywasz i szuraj do garów bo cie
          niemiecki pan zwolni.
          • Gość: Schuja [...] IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.08.05, 09:54
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • Gość: toso Re:Polski debilizm pilkarski-ANALIZA IP: *.inway.net 25.08.05, 13:04
              zamknij sie i nie marudz!!! twoj patriotizm i debilizm nas nie interesuja,
              ogladaj sobie luxemburska pilke nozna! austria to nic dla nas.........
              • Gość: Schuja Re:Polski debilizm pilkarski-ANALIZA IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.08.05, 13:39
                Toso,ty wole polski, wykastrowany. Ja jestem patriota swojej wlasnej
                osoby,glupku.A Austria , po tym co wasz CZOLOWY klub pokazal u Grekow, rozwali
                was na drobne.Znowu bedziecie plakac i po calym swiecie szukac
                winnych.Zamelduje sie tu po tym laniu w pp.olskie d.upsko.Poczytam se te posty
                i posciki.
    • m.skawski słabsi 25.08.05, 09:05
      Wg mnie bylismy po prostu słabsi. W grze Panathinaikosu widać było
      konsekwencję. Przez 60 minut nie mogli nic nam zrobić ale cały czas
      grali "swoje" czekając na nasze błędy. I doczekali sie. Potem to juz każda ich
      akcja pachniała bramka. Do klasowych drużyn brakuje nam bardzo dużo. Tacy Włosi
      utrzymali by korzystny wynik nie przez 6 a przez 90 minut (gdyby trzeba było to
      pewnie nawet przez 180). Nie lubię ich stylu gry ale po tym można poznać
      klasowa drużynę. Szkoda straconej szansy i tych kilku lat które straciłem
      bezpowrotnie oglądając środowy mecz:)
    • Gość: sanus Re: Po klęsce Wisły Kraków - analiza IP: 81.210.16.* 25.08.05, 09:14
      A Pan Engel już znalazł winnego ..oczywiście sędzia. A moze to zła polityka
      kadrowa, moze nie trzeba było wyprzedawać wszystkich dobrych zawodników? Może
      trzeba było kupić prawdziwego bramkarza a nie trzymać pajaca Majdana? Panie
      Engel nie ośmieszaj sie Pan krytyką pracy sędziego lepiej niech Pan powie
      prawde o kadrowej polityce właścicieli klubu
    • Gość: Tylko podatnik Ale co tu ANALYZOWAC - analyzy wyszly juz z mody IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.05, 09:15
      skasowac ten sport w tym kraju
    • Gość: MFan Majdana do kadry Lozano!!! IP: 212.160.172.* 25.08.05, 09:22
      jak można popełniać takie błędy w takim momencie - chodzi mi o wpuszczoną 3
      bramkę na 3 minuty przed końcem, ten gość(Rajdek Majdan - jak powiedział
      Szpaku :) zamiast piąstkować postanowił zagrać w siatkówkę i podbić piłeczkę do
      góry, po czym się wyłożyć się w najlepsze na trawce... jego fach bramnkarski
      woła o postę do nieba... ehhh, aż szkoda bo miał pare świetnych interwencji,
      ale przecież prawdziwego faceta poznaje się nie po tym jak zaczyna ale po tym
      jak kończy hehe
    • Gość: kibic analiza glupawa - juz pierwsze zdanie nie ma IP: *.eds.net 25.08.05, 09:23
      sensu, bo jesli Wisla zagra dobrze w UEFIE, zobedzie
      troche punktow i bedzie rozstawiona w nastepnych latach
      w 3-rundzie to przeciwnikow bedzie miala znacznie slabszych.
      A moze to nieprawda?
      • Gość: proFan Re: analiza glupawa - juz pierwsze zdanie nie ma IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.05, 12:06
        Też się z tym zgadzam, ale trochę inaczej.
        Podstawowy błąd to był rok temu w Tibilisi. Jeśli od paru lat Wisła jest za
        słaba (a brakuje jej szczęścia) na LM, a za mocna na polską ligę to musi robić
        wszystko, żeby regularnie grać w PUEFA. Tylko tam może się ograć z drużynami
        lepszymi niż polskie, a także zapewnić sobie rozstawienie w III rundzie kw. LM.
        Dlatego uważam, że mecz z Tibilisi był, a najbliższy dwumecz w I rundzie PUEFA
        będzie, ważniejszy niż kwalifikacja teraz do LM. Finansowo na pewno nie, ale
        piłkarsko awans do fazy grupowej PUEFA może okazać się ważniejszy dla Wisły i
        polskiej piłki. Mam nadzieję, że Wisła i Groclin w tym roku nawiążą do swoich
        osiągnięć sprzed dwóch i trzech lat. Szkoda, że Legia obecnie jest rozłożona.
    • Gość: bla Narzekanie i narzekanie IP: *.rozgadana.pl 25.08.05, 09:28
      Ze trzy lata temu ci sami dziennikarze pisali, że nie mamy ani jednego klasowego
      napastnika i mieć nie będziemy. Dziś mamy Żurawia, Franka Oli, i kilku dobrych
      pretendujących strzelców. Talenty w 40 milionowym kraju BĘDĄ się pojawiać, to
      tylko kwestia wzmocnienia i poprawy organizacji ligi. A do tego trzeba
      profesjonalizacji. Panowie dziennikarze apeluję: POMÓŻCIE OBALIĆ PZPN!
      Bo coś się Wam ostatnio przestało chcieć o tym pisać.
      Czyżbyście też ugrzęźli w tym bagnie??!!
    • Gość: despot Re: Po klęsce Wisły Kraków - analiza IP: *.europe.hp.net 25.08.05, 09:33
      Autor przypisuje cala zasluge tego horrorowatego spotkania Majdanowi. Wydaje mi
      sie ze tego "zdania" nie ugruntowaly zadne statystki. Koniczynki strzelaly o
      wiele czesciej i celniej. Bramki ktore Wisla tracila byly głownie z winy błędów
      pomocników i obrońców. Strzał ktory Majdan wypluł do przodu wciaż mogli (I
      powinni!) zabezpieczyć obrońcy (a oni - jak wiatraki pokazywali spalonego!!).
      Majdan bronił według mnie b. dobrze chociaz nieustrzegł sie bledów. Gdyby
      jednak Wisla wykorzystala chociaz jedna z wypracowanych w pierwszej polowie
      sytulacji bramkowych - to podobnie jak polskiej lidze - nie musiala by sie
      ogladac na tyly.. Dodajmy do tego bramke ktora Wisla STRZELILA (wg. mnie
      prawidlowo) w koncówce - i nie bagatelne budzety ktore dziela oba kluby -
      stawka o która grano byla tak wielka ze... nadspodziewanie slaby wystep Kalu
      Uche (podaje kilkakrotnie zle pilke do tylu uruchamiajac napastnikow
      Panahinaikosu) bardzo mnie zastanawia.
      To bylo naprawde wielkie widowisko a Koniczynki we wtorek byly naprawde zespole
      o wiele dojrzalszym.
      • Gość: bubglowa MAJDAN????? IP: *.legnet.optimedia.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.05, 11:38
        Majdan, kto to jest?Bramkarz?Chyba nie bramkarz,umiejętności bramkarskich nie
        ma żadnych,popełnia błędy nie jak junior tylko jak początkujący
        trampkarz.Zresztą zauważyli to nawet Grecy i od 30 min. walili na naszą bramkę
        z każdej pozycji (dlatego te 30 strzałów na bramkę naszego "bramkarza").
        • Gość: m Re: MAJDAN????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.05, 12:36
          winny był przede wszystkim Engel - po jaką cholerę przy korzystnym wyniku - 2-
          1, na 6 minut przed końcem Wisła ruszyła ławą do przodu odsłaniając całe tyły?
    • Gość: J.J. Wisła to nasza polska duma IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.05, 09:43
      Pan redaktor raczej kompletnie nie zna się na piłce i jest zwyczajnym
      malkontentem, który pisze byle napisać ku zgodzie innych sobie podobnych. Zadać
      należy sobie pytanie, czy kiedykolwiek mieliśmy takie rezerwy i talenty abyśmy
      mogli wśród nich przebierać? Legia awansując do Ligii Mistrzów pokonała
      słabiutki IFK Goteborg a Widzew jeszcze słabsze duńskie Brondby. Poprostu brak
      zaplecza piłkarskiego, szkolenia chłopców od lat kilku, strategii i planu na
      najbliższe lata, brak inwestycji, brak kapitału na średnią klasę europejską; to
      są główne powody marazmupolskiej piłki klubowej. A Wisła... na nasze możliwości
      powinna być naszą dumą a nie powodem do wypisywania takich głupot. Panie Stec
      czy Pan kiedykolwiek grał w piłkę, czy też z WF-u miał Pan ledwie dostateczny?
      A propo Radka Majdana, owszem szczególnie przy czwartej bramce można się
      przyczepić, ale policzmy ile piłek wyciagnął Radek w sytuacjach 200%?!!!
    • Gość: luki Po klęsce Wisły Kraków - analiza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 09:47
      Panie Stec, chociaz uwazam pana za jednego z najlepszych dzienikarzy piszących
      o piłce, czy to polskiej czy zagranicznej, to troche chyba przesadą jest tak
      niskie ocenianie Radka Majdana. Popełnił w dogrywce błąd to fakt, ale gdyby nie
      on to Wisła po 90 min. już mogłaby pakować się do domu. A z oceną Boruca
      poczekajmy, zobaczymy co pokaże.
    • teddybearson Re: Po klęsce Wisły Kraków - analiza 25.08.05, 09:52
      Panie Rafale w pełni się z Panem zgadzam co do analizy gry Wisły.
      Dodałbym tylko, że beznadziejna skuteczność emeryta Zieńczuka oraz
      niewybaczalne zdjęcie przez Engela z boiska Pawła Brożka to także przyczyny
      porażki Wisły.
    • Gość: Bartii Re: Po klęsce Wisły Kraków - analiza IP: *.chello.pl 25.08.05, 09:54
      www.wislakrakow.com/?akcja=news&id=9534
      To jest przyklad prawdziwej analizy...
    • Gość: Tomek Re: Po klęsce Wisły Kraków - analiza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 09:56
      Bardzo podoba mi się forma naszych dziennikarzy sportowych,
      którzy po wygranym meczu piszą o geniuszu naszych piłkarzy;
      czytam składy przed meczem i widzę Żurawskiego (tego z Celtiku)
      Po meczu przegranym wieszają zaś takie psy, ze zastanawiam się
      jak Wiślacy wygrali ten pierwszy mecz. Po meczu rewanżowym byłem
      oczywiście rozżalony ale i dumny, że Wisła odpadła po tak pięknej walce.
      Majdan obronił wiele trudnych piłek, zawalił może i ostatnią bramkę,
      tylko, że on na podjęcie decyzji ma ułamki sekund, dziennikarz na
      przygotowanie artykułu trochę więcej czasu i myślę, że ten drugi nie ma
      prawa się pomylić.
    • ahmedew Re: Po klęsce Wisły Kraków - analiza 25.08.05, 10:00
      Problem głownie jest w szkoleniu zawodników w wieku 16-23 rz, kazdy czuje, ze
      jest gwiazdę jak zagra jeden mecz w ekstaklasie i powie dlatczego mam pracowac
      na treningi, mam na chleb, na żel do włosy i na kobiete i wieku 20 lat mam żonę
      i zero motywacjii do ciężki pracy. Drugi problem jest wg. polskich trenerów
      18letni za młody na reprezentacje i wielka kariere. Kazdy piłkarz ktory
      pojedzie na zachod mowie jak ciężko trenują i to oznacza że w Polsce zawodnice
      nie wytrzymują fizyczne i to było widoczne w meczu wisły. Bardzo wazne trzeba
      obniżyc zarobki piłkarzy jak w Czechach. Trzecia czecz jest, że piłkarzy nie
      używają głowy i popełniają te same błędy jak Majdan i lewy pomocnik wisły który
      przez 15 min zmarnował chyba z 5 okazji wstarczy było uderzyć prawę nogę. Nie
      zapomniemy o UKŁADY w Polski piłki.
      • Gość: z Re: Po klęsce Wisły Kraków - analiza IP: 80.51.255.* 25.08.05, 10:20
        Majdana nie bronie, ale rację ma"Luki" i"Tomek"Nie jest sztuka siedzieć z
        piwkiem i psioczyć na to, czy na tamto.KAŻDY(!)gol jest wynikiem błędu
        popełnionego przez obrońców, bramkarza itd.Jakoś nikt nie napisze o trzeciej
        bramce.Też Majdan?Dajcie mu spokój!!!
        Dlaczego nikt nie ma pretensji do "Gwiazdy", Engela.On ten mecz"widział"jeszcze
        przed.Po co trzymał tak dlugi czas Brożka?Zieńczuk nie powinien wyjść w
        pierwszy składzie, wcale.
        Sadzę, ze najlepiej zwalić winę na Szpakowskiego(faktyczne głupek).Natomiast
        Gmoch nie jest komentatorem.Stec niech nie pisze, że Panatinaikos to słabiutki
        zespół.Rozwago Stec, rozwagi.
    • Gość: bzzzzz Re: Po klęsce Wisły Kraków - analiza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.05, 10:16
      Tak to już jest wśród polskich komentatorów, jak wygrany mecz to dmią w surmy
      bojowe i sztandary łopoczą na wietrze, jak przegrany mecz to żałoba, marsz
      pogrzebowy itd. Naprawdę, prosze o więcej umiaru w szafowaniu słowem <klęska>.

Niech wiślacy udowodnią w pucharze UEFA, że stać ją na dobry wynik, na dobrą
      grę nie tylko w jednym meczu, od święta. Niech nie załamują rąk, niech dalej
      tak pracują jak dotychczas i nie czytają głupot wypisywanych przez pismaków.
    • Gość: TReda Re: Po klęsce Wisły Kraków - analiza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 10:17
      hmmm, wszyscy wogole zalamani, cupial chce kogos karac i wogole, frankowski
      chce odejsc, a przeciez jeszcze zostal puchar UEFA w ktorym mozna wiele zdzialac
      co z reszta wisla juz kiedys udowodnila!
    • Gość: caspper Re: Po klęsce Wisły Kraków - analiza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.05, 10:19
      Pomijając już to że w tym artykule są same niestety fakty, chciałem powiedzieć
      że ten tekst jest naprawde świetnym artykułem. Brawo dla p.Rafała Steca!
      Chciałbym kiedyś tak pisać!
    • Gość: obserwator Niezla analiza, ale ZBYT PLYTKA... CO MNIE WKURZA IP: *.europe.hp.net 25.08.05, 10:26
      jest jedna BARDZO ISTOTNA rzecz jesli chodzi o polskich pilkarzy, sportowcow
      wogole. jest to MOTORYKA I PSYCHIKA. naszym brakuje charekteru zwyciezcy,
      brakuje im przekonania ze sa lespi (wg mnie pilkarsko Wisla nie byla gorsza od
      Pana), brakuje pewnosci siebie, swoich umiejetnosci. nasi pilkarze bardzo
      szybko potrafia sie zalamac, dac sie stlamsic psychicznie (patrz dwie szybkie
      bramki w drugiej polowie).
      bylem niedawno na meczu Grasshoppers-Wisla Plock, w Zurichu. Wisla P. byla
      lepsza pilkarsko, miala lepszych pilkarzy i lepszy zespol. jednak grala tak
      niesmialo jakgdyby bala sie skrzywdzic gospodarzy, jakby z zalozenia ktos w
      szatni powiedzial im ze remis lub minimalna porazka to wielki sukces. i
      podobnie jak Wisla Krakow w Atenach, WislaPlock stworzyla DUZO okazji do
      zdobycia gola (wliczajac karnego) ale pod bramka, przy decydujacym strzale
      dosiegala ich niesmialosc, niemoc...
      zawsze denerwuje sie jak Polacy, nawet jesli maja przwaga w jakims okresie gry
      (wszystko im wychodzi, psychicznie sa jeszcze mocni, z reguly w pierwszych
      polowach meczy), ze wtedy nie usiluja rzucic sie na przeciwnika, dobic go, jak
      dzikie zwierze swoja ofiare. graja caly czas tak samo. jak maja ta przewage
      psychiczna to zadowalaja sie jakby tym ze nikt ich nie cisnie, a jak juz tej
      przewagi nie maja, to wybijaja na oslep, gubia sie, przegrywaja z kretesem.
      to jest dokladnie to samo co pokazali nasi siatkarze calkiem niedawno. po
      prostu Polscy sportowcy przypominaja mi czesto organizacje charytatywne,
      wystepuja zeby dac wygrywac innym a sami zadowalaja sie pieknymi porazkami...
      to dlatego NIE MAMY ZADNYCH SZANS Z ANGLIA W MANCHESTERZE. bo nawet jesli
      Anglicy przez pierwsze pol godziny nie beda potrafili sie poukladac, Beckham
      bedzie rozdawal autografy i poprawial fryzuje, David James bedzie sie
      przechadzal na 30m pola karnego, a Owen bedzie rozmyslal czemu nie wyszlo mu w
      Realu, to NASI przez te pierwsze 30 minut zamiast to wykorzystac i strzelic im
      3 bramki, pokusza sie moze o jedna kontre po ktorej spudluje minimalnie
      Frankowski/Zurawski/Krzynowek/ktokolwiek...
      a potem Anglicy sie wezma, walna nam 3 gole i bedzie mowa, ze 'do 30 minuty
      gralismy ladnie i bylismy lepsi'.

wkurza mnie to jako Polaka. bo mam juz dosyc emocjonowania sie ciagle tym
      samym. i dlatego do czasu kiedy Polska nie zakwalifikuje sie na wielka impreze,
      przestaje interesowac sie co dzieje sie w kadrze, polskiej beznadziejnej lidze
      etc...

nie ma to juz sensu.
      pozdr.

P.S. i przeczytalem gdzies wypowiedz Franka ze musi wyjechac. zgadzam sie z nim
      w 100%, bo jak moze dalej szukac inspiracji i rozwijac sie w Polskiej
      EXTRAKLASIE!!!!????
    • Gość: lolobrygida Re: Po klęsce Wisły Kraków - analiza IP: *.egb.pl 25.08.05, 10:29
      No sorry ale jeżeli na gruzach starego systemu tworzy sie niemal podobny to
      czego sie dziwić. Wrzód pod nazwą III RP należy już przebić bo w innym wypadku
      groazi zgon.Bez całkowitej zmiany a chodzi tutaj głównie o ludzi i o system w
      jakim są wybierani mozemy tylko iść na dno i w naszym starym zwyczju narzekac od
      rana do wieczora .Albo wszyscy zrobimy porzadek powtarzam wszyscy albo dajmy
      sobie spokój z całym sportem i nie tylko z piłka nozną .Dlaczego wszyscy?Bo
      odpowiedzialność musi wziąść cały naród a nie kilka osób żeby reszta mogła nic
      nie robić i tylko krytykować siedząc m.in. na tym forum.
      • Gość: Schuja Re: Po klęsce Wisły Kraków - analiza IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.08.05, 10:54
        Tu nie ma co zwalac na stary czy nowy system.Polacy po prostu sa narodem owiec,
        tu nie znajdziesz pierwiastka agresywnosci. Zawsze daja sie prowadziec do
        rzezni i zachowuja sie jak stado baranow.Inne narody jak Anglicy , Dojcze maja
        to w naturze , ten pierwiastek agresywnosci.Ozen sie z Niemka czy Angielka ,
        zakladam ze one was wogole zechca ( w co watpie ); SPLODZ PPOTOMKOW TO MOZE W
        NASTEPNYCH POKOLENIACH COS SIE U WAS ZMIENI:Slowianszczyzna to zawsze byl
        synonim "zbitej dupy".
        • Gość: SiTY Re: Po klęsce Wisły Kraków - analiza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.05, 12:07
          A Ty to kto? Sądząc po treści postów - BARAN.
          • Gość: Schuja Re: Po klęsce Wisły Kraków - analiza IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.08.05, 13:05
            Ja jestem Schuja. Inie moge byc owca czy baranem z tej prostej przyczyny , bo
            nie jestem Polakiem. Wiem SiTY , ZE SZUKASZ SWOICH , ale tym razem
            bladzisz .Znam tylko wasza mowe , owco polska ,welniasta.
            • Gość: Armeles Re: Po klęsce Wisły Kraków - analiza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 14:17
              Tobie się tylko wydaje,że znasz nasz język.Masz jakiś uraz/to idź do psychiatry
              i z nim się podziel swoimi poglądami.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka