Gość: Rynio Stec bzdur.Wypociny nudnego gryzipiorka. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.05, 07:21 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: le comte Re: Arsenal = pomnik! ha ha ha ha IP: *.hcm.com.pl / *.hcm.com.pl 25.08.05, 07:25 Czym to sobie Arsenal zasluzyl na pomnik? Moze mi genialny redaktor odpowie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Ten slaby, jak Pan pisze, zespol IP: *.ivf.se 25.08.05, 07:55 zupelnie wystarczy na slabiutki zespol, jakim jest Wisla. Pisanie, ze ma sie przewage w przypadku futbolu jest nonsensem. Przewage to mozna miec w biegu na 100000 m, w pilce noznej licza sie strzelone bramki a nie dlugosc wlosa i ilosc bizuterii u bramkarza. Po prostu takich mamy pilkarzy i takie mamy druzyny. Nie zmienia to faktu, ze widowisko z udzialem nawet tak slabych druzyn moze byc emocjonujace. W koncu dla kibicow trzecioligowych druzyn mecze ich pupili tez sa ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
asekurantka Boziu... 25.08.05, 08:12 pokóż jak najszybciej do zdrowia wrócić Dudkowi:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: Po klęsce Wisły Kraków - analiza IP: 157.25.9.* 25.08.05, 08:17 zgadzam się z tą analizą ale mimo ewidentnych błędów nie winiłbym bramkarza Wisły. Przypomnijcie sobie kiedy ostatni raz Majdan musiał tyle razy w meczu interweniować? Na pewno nie w Polskiej lidze, a w meczu z Realem rok temu królewscy grali techniczną piłkę dołem więc nie ćwiczył dośrodkowań. Oczywiście powinien je łapać .. lecz nie potrafi. Na marginesie, czy Wisła w ostatnich 20 latach miała lepszego bramkarza? Nie wygłupiajmy się... Sarnat? Szymaszek? Trabalik? he he. No dobrze, był maciek Szczęsny ale ile meczów zagrał? 5? Odpowiedz Link Zgłoś
pionaz Re: Po klęsce Wisły Kraków - analiza 25.08.05, 08:31 Wisła nie weszła do LM bo zabrakło doświadczenia. Wisła nie ma doświadczenia bo nie gra w LM. Kólko się zamknęło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdf Re: Po klęsce Wisły Kraków - analiza IP: 193.109.212.* 25.08.05, 08:45 oo w gazecie jakiś sensowny artykuł - no ja nie moge Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pele ludzie-wyleczcie sie ze zgryzliwosci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.05, 08:52 Dziennikarze- ludzie niezrownowazeni. Jak slusznie zauwazyl jeden z dyskutantow, przed meczem przescigaja sie oni w hurraoptymizmie, a po przegranym meczu przescigaja sie w zgryzliwosciach pod adresem tych, ktorym zdarzylo sie przegrac. Dziennikarze nie ucza czytelnikow obiektywnego patrzenia na sport i umiejetnosci spokojnego przyjmowania zarowno zwyciestw jak i przegranych. Dziennikarze maja dusze fanatykow i szczepia swoj fanatyzm wsrod czytelnikow. Kibice - ulegaja histerii, wielu z nich nie ma pojecia o sporcie. Przyklad? Czepianie sie Zienczuka. Owszem, nie strzelil bramki ale aktywnie wspoltworzyl te cztery grozne sytuacje bramkowe. Nikt natomiast nie czepia sie Kalu Uche, ktory nie pudlowal ani raz bo ani raz nie uczestniczyl w sytuacji bramkowej. Nie oceniam jego gry, ale w zestawieniu z Zienczukiem byl znacznie mniej aktywny. Nie mam watpliwosci, ze gdyby Wisla wywiozla remis 2;2 (czy ktos wie, dlaczego sedzia nie uznal tej bramki?), wowczas TA SAMA jej gra oceniana bylaby przez dziennikarzy i pseudokibicow z fanatycznym, nieobiektywnym zachwytem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boguś Re: ludzie-wyleczcie sie ze zgryzliwosci IP: *.kki.krakow.pl 25.08.05, 09:30 Brawo za tą wypowiedź. W pełni sie zgadzam.Jestem kibicem Wisły i mnie samego szlag trafiał jak rozdmuchiwany był balon; konkursy sms-we związane z meczem, szumne zapowiedzi, wywiady.Media chcą robić wielki show z czegoś do czego trzeba podchodzić "zdroworozsądkowo". I dokładnie jest tak jak napisałeś=gdyby było 2:2 ta sama druzyna, przy tej samej grze była by wychwalana pod niebiosa. Wracając do meczu i sytuacji Wisły: Wisła ma po prostu pecha do LM.Trace powoli wiare w awans mojej ukochanej drużyny...jak nie nóż w Dino, to znowu fatalne losowanie.Gdy już sie wszystko układa - w ostatnich minutach dzieją sie rzeczy nieracjonalne.Nie chce być posądzony o nieobiektywizm jako kibic drużyny o której sie wypowiadam, ale gdyby bramka na 2:2 była uznana - a powinna...Wiem że wrogowie Wisły zarzucą teraz że Wisła szuka usprawiedliwienia.Ale zapewne było by to samo z sędziowanim gdyby na miejscu Wisły bój o LM toczyła Legia, Groclin czy np. Lech. W sytuacjach gdzie są mniej lub bardziej kontrowersyjne zawsze będzie na korzyśc tych co mają układy. Choc wiem że takie gdybanie nie ma sensu co by było gdyby.Ale faktem jest że pecha mamy strasznego:( i boje się że jak teraz ujdzie z nas powietrze to wtopimy znów z jakimiś pastuchami. W Engelu nadzieja żeby wyzwolił piłkarską złość... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Za dużo myślał o Dodzie i stąd te bramki :)))) IP: 217.153.132.* 25.08.05, 08:56 Żaden mit nie runął. Gdyby Engel miał 2 bramkarzy dobrej klasy to zmieniłby Majdana i pewnie wpadły by 2 bramki mniej. A nie ma bo kasa jest za słaba na lige mistrzów. Tu trzeba mieć nie 11 a 22 super zawodników. A ilu ma Wisła ? To, ze komus się udało awansować i co z tego ? Które miejsce zajmą ? Ostatnie czy przedostatnie ? Kto z takich klubów jakie są wymieniane w tym artykule wygrał albo chociaż zajął dobre miejsce w Lidze Mistrzów ? No właśnie nikt. Wygrywa tylko Real, Barcelona, MU, Liverpool i inne kluby, które śmierdzą groszem już z daleka. A jeśli nawet Wisła weszłaby i kilku piłkarzy by zabłysnęło to daję głowę, że szybko czeka ich los Żurawskiego. Więc niestety wracamy do początku. Jesteśmy za biedni na walkę z bogatymi. Możemy wygrać bitwę ale nie wojnę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re:Polski debilizm pilkarski-ANALIZA IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.08.05, 09:14 Zaraz z rana musze sie smiac.To co tutaj ta wiekszosc tzw polskich ekspertow wypocila , te elaboraty niektorych, te grafomanstwo pierwszej wody.Co bylo z Wisla?.Co bedzie z reprezentacja? A duze g.ovno bylo i jeszcze wieksze bedzie.Zaklepcie sobie to wreszcie do waszych makowek , ze cos takiego jak polski football na srednim , nie mowiac juz wysokim SWIATOWYM poziomie nie istnieje i daleko mu do takiego stanu. Po prostu jestescie srednie miernoty europejskie z tendencja na dol. Niektorym , co tu te ksiazki powypisywali lal bym mlotkiem drewnianym po paluchach.Na miesiac bylby spokoj.Te gdybania nazwiskami,te szukanie winnych u sedziow a wreszcie te zwalanie na to , ze inni sa bogaci.A do cholery, sami sobie jestescie winni , ze tak malo macie ,ze nie umiecie szkolic, ze brak wam zmyslu organizacji.Po prostu jestescie Polakami.A wg. waszej durnej definicji - Polak potrafi. Ale co ? No chyba jednak q.ovno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P Re:Polski debilizm pilkarski-ANALIZA IP: 80.48.189.* 25.08.05, 09:45 ślunozoku a co ty na ten temat mozesz wiedziec.Spie..les z kraju to interesuj sie rozgrywkami u paniska ktorego teraz przebywasz i szuraj do garów bo cie niemiecki pan zwolni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja [...] IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.08.05, 09:54 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toso Re:Polski debilizm pilkarski-ANALIZA IP: *.inway.net 25.08.05, 13:04 zamknij sie i nie marudz!!! twoj patriotizm i debilizm nas nie interesuja, ogladaj sobie luxemburska pilke nozna! austria to nic dla nas......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re:Polski debilizm pilkarski-ANALIZA IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.08.05, 13:39 Toso,ty wole polski, wykastrowany. Ja jestem patriota swojej wlasnej osoby,glupku.A Austria , po tym co wasz CZOLOWY klub pokazal u Grekow, rozwali was na drobne.Znowu bedziecie plakac i po calym swiecie szukac winnych.Zamelduje sie tu po tym laniu w pp.olskie d.upsko.Poczytam se te posty i posciki. Odpowiedz Link Zgłoś
m.skawski słabsi 25.08.05, 09:05 Wg mnie bylismy po prostu słabsi. W grze Panathinaikosu widać było konsekwencję. Przez 60 minut nie mogli nic nam zrobić ale cały czas grali "swoje" czekając na nasze błędy. I doczekali sie. Potem to juz każda ich akcja pachniała bramka. Do klasowych drużyn brakuje nam bardzo dużo. Tacy Włosi utrzymali by korzystny wynik nie przez 6 a przez 90 minut (gdyby trzeba było to pewnie nawet przez 180). Nie lubię ich stylu gry ale po tym można poznać klasowa drużynę. Szkoda straconej szansy i tych kilku lat które straciłem bezpowrotnie oglądając środowy mecz:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sanus Re: Po klęsce Wisły Kraków - analiza IP: 81.210.16.* 25.08.05, 09:14 A Pan Engel już znalazł winnego ..oczywiście sędzia. A moze to zła polityka kadrowa, moze nie trzeba było wyprzedawać wszystkich dobrych zawodników? Może trzeba było kupić prawdziwego bramkarza a nie trzymać pajaca Majdana? Panie Engel nie ośmieszaj sie Pan krytyką pracy sędziego lepiej niech Pan powie prawde o kadrowej polityce właścicieli klubu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tylko podatnik Ale co tu ANALYZOWAC - analyzy wyszly juz z mody IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.05, 09:15 skasowac ten sport w tym kraju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MFan Majdana do kadry Lozano!!! IP: 212.160.172.* 25.08.05, 09:22 jak można popełniać takie błędy w takim momencie - chodzi mi o wpuszczoną 3 bramkę na 3 minuty przed końcem, ten gość(Rajdek Majdan - jak powiedział Szpaku :) zamiast piąstkować postanowił zagrać w siatkówkę i podbić piłeczkę do góry, po czym się wyłożyć się w najlepsze na trawce... jego fach bramnkarski woła o postę do nieba... ehhh, aż szkoda bo miał pare świetnych interwencji, ale przecież prawdziwego faceta poznaje się nie po tym jak zaczyna ale po tym jak kończy hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic analiza glupawa - juz pierwsze zdanie nie ma IP: *.eds.net 25.08.05, 09:23 sensu, bo jesli Wisla zagra dobrze w UEFIE, zobedzie troche punktow i bedzie rozstawiona w nastepnych latach w 3-rundzie to przeciwnikow bedzie miala znacznie slabszych. A moze to nieprawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: proFan Re: analiza glupawa - juz pierwsze zdanie nie ma IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.05, 12:06 Też się z tym zgadzam, ale trochę inaczej. Podstawowy błąd to był rok temu w Tibilisi. Jeśli od paru lat Wisła jest za słaba (a brakuje jej szczęścia) na LM, a za mocna na polską ligę to musi robić wszystko, żeby regularnie grać w PUEFA. Tylko tam może się ograć z drużynami lepszymi niż polskie, a także zapewnić sobie rozstawienie w III rundzie kw. LM. Dlatego uważam, że mecz z Tibilisi był, a najbliższy dwumecz w I rundzie PUEFA będzie, ważniejszy niż kwalifikacja teraz do LM. Finansowo na pewno nie, ale piłkarsko awans do fazy grupowej PUEFA może okazać się ważniejszy dla Wisły i polskiej piłki. Mam nadzieję, że Wisła i Groclin w tym roku nawiążą do swoich osiągnięć sprzed dwóch i trzech lat. Szkoda, że Legia obecnie jest rozłożona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bla Narzekanie i narzekanie IP: *.rozgadana.pl 25.08.05, 09:28 Ze trzy lata temu ci sami dziennikarze pisali, że nie mamy ani jednego klasowego napastnika i mieć nie będziemy. Dziś mamy Żurawia, Franka Oli, i kilku dobrych pretendujących strzelców. Talenty w 40 milionowym kraju BĘDĄ się pojawiać, to tylko kwestia wzmocnienia i poprawy organizacji ligi. A do tego trzeba profesjonalizacji. Panowie dziennikarze apeluję: POMÓŻCIE OBALIĆ PZPN! Bo coś się Wam ostatnio przestało chcieć o tym pisać. Czyżbyście też ugrzęźli w tym bagnie??!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: despot Re: Po klęsce Wisły Kraków - analiza IP: *.europe.hp.net 25.08.05, 09:33 Autor przypisuje cala zasluge tego horrorowatego spotkania Majdanowi. Wydaje mi sie ze tego "zdania" nie ugruntowaly zadne statystki. Koniczynki strzelaly o wiele czesciej i celniej. Bramki ktore Wisla tracila byly głownie z winy błędów pomocników i obrońców. Strzał ktory Majdan wypluł do przodu wciaż mogli (I powinni!) zabezpieczyć obrońcy (a oni - jak wiatraki pokazywali spalonego!!). Majdan bronił według mnie b. dobrze chociaz nieustrzegł sie bledów. Gdyby jednak Wisla wykorzystala chociaz jedna z wypracowanych w pierwszej polowie sytulacji bramkowych - to podobnie jak polskiej lidze - nie musiala by sie ogladac na tyly.. Dodajmy do tego bramke ktora Wisla STRZELILA (wg. mnie prawidlowo) w koncówce - i nie bagatelne budzety ktore dziela oba kluby - stawka o która grano byla tak wielka ze... nadspodziewanie slaby wystep Kalu Uche (podaje kilkakrotnie zle pilke do tylu uruchamiajac napastnikow Panahinaikosu) bardzo mnie zastanawia. To bylo naprawde wielkie widowisko a Koniczynki we wtorek byly naprawde zespole o wiele dojrzalszym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bubglowa MAJDAN????? IP: *.legnet.optimedia.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.05, 11:38 Majdan, kto to jest?Bramkarz?Chyba nie bramkarz,umiejętności bramkarskich nie ma żadnych,popełnia błędy nie jak junior tylko jak początkujący trampkarz.Zresztą zauważyli to nawet Grecy i od 30 min. walili na naszą bramkę z każdej pozycji (dlatego te 30 strzałów na bramkę naszego "bramkarza"). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: MAJDAN????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.05, 12:36 winny był przede wszystkim Engel - po jaką cholerę przy korzystnym wyniku - 2- 1, na 6 minut przed końcem Wisła ruszyła ławą do przodu odsłaniając całe tyły? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.J. Wisła to nasza polska duma IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.05, 09:43 Pan redaktor raczej kompletnie nie zna się na piłce i jest zwyczajnym malkontentem, który pisze byle napisać ku zgodzie innych sobie podobnych. Zadać należy sobie pytanie, czy kiedykolwiek mieliśmy takie rezerwy i talenty abyśmy mogli wśród nich przebierać? Legia awansując do Ligii Mistrzów pokonała słabiutki IFK Goteborg a Widzew jeszcze słabsze duńskie Brondby. Poprostu brak zaplecza piłkarskiego, szkolenia chłopców od lat kilku, strategii i planu na najbliższe lata, brak inwestycji, brak kapitału na średnią klasę europejską; to są główne powody marazmupolskiej piłki klubowej. A Wisła... na nasze możliwości powinna być naszą dumą a nie powodem do wypisywania takich głupot. Panie Stec czy Pan kiedykolwiek grał w piłkę, czy też z WF-u miał Pan ledwie dostateczny? A propo Radka Majdana, owszem szczególnie przy czwartej bramce można się przyczepić, ale policzmy ile piłek wyciagnął Radek w sytuacjach 200%?!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luki Po klęsce Wisły Kraków - analiza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 09:47 Panie Stec, chociaz uwazam pana za jednego z najlepszych dzienikarzy piszących o piłce, czy to polskiej czy zagranicznej, to troche chyba przesadą jest tak niskie ocenianie Radka Majdana. Popełnił w dogrywce błąd to fakt, ale gdyby nie on to Wisła po 90 min. już mogłaby pakować się do domu. A z oceną Boruca poczekajmy, zobaczymy co pokaże. Odpowiedz Link Zgłoś
teddybearson Re: Po klęsce Wisły Kraków - analiza 25.08.05, 09:52 Panie Rafale w pełni się z Panem zgadzam co do analizy gry Wisły. Dodałbym tylko, że beznadziejna skuteczność emeryta Zieńczuka oraz niewybaczalne zdjęcie przez Engela z boiska Pawła Brożka to także przyczyny porażki Wisły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartii Re: Po klęsce Wisły Kraków - analiza IP: *.chello.pl 25.08.05, 09:54 www.wislakrakow.com/?akcja=news&id=9534 To jest przyklad prawdziwej analizy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Po klęsce Wisły Kraków - analiza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 09:56 Bardzo podoba mi się forma naszych dziennikarzy sportowych, którzy po wygranym meczu piszą o geniuszu naszych piłkarzy; czytam składy przed meczem i widzę Żurawskiego (tego z Celtiku) Po meczu przegranym wieszają zaś takie psy, ze zastanawiam się jak Wiślacy wygrali ten pierwszy mecz. Po meczu rewanżowym byłem oczywiście rozżalony ale i dumny, że Wisła odpadła po tak pięknej walce. Majdan obronił wiele trudnych piłek, zawalił może i ostatnią bramkę, tylko, że on na podjęcie decyzji ma ułamki sekund, dziennikarz na przygotowanie artykułu trochę więcej czasu i myślę, że ten drugi nie ma prawa się pomylić. Odpowiedz Link Zgłoś
ahmedew Re: Po klęsce Wisły Kraków - analiza 25.08.05, 10:00 Problem głownie jest w szkoleniu zawodników w wieku 16-23 rz, kazdy czuje, ze jest gwiazdę jak zagra jeden mecz w ekstaklasie i powie dlatczego mam pracowac na treningi, mam na chleb, na żel do włosy i na kobiete i wieku 20 lat mam żonę i zero motywacjii do ciężki pracy. Drugi problem jest wg. polskich trenerów 18letni za młody na reprezentacje i wielka kariere. Kazdy piłkarz ktory pojedzie na zachod mowie jak ciężko trenują i to oznacza że w Polsce zawodnice nie wytrzymują fizyczne i to było widoczne w meczu wisły. Bardzo wazne trzeba obniżyc zarobki piłkarzy jak w Czechach. Trzecia czecz jest, że piłkarzy nie używają głowy i popełniają te same błędy jak Majdan i lewy pomocnik wisły który przez 15 min zmarnował chyba z 5 okazji wstarczy było uderzyć prawę nogę. Nie zapomniemy o UKŁADY w Polski piłki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: Po klęsce Wisły Kraków - analiza IP: 80.51.255.* 25.08.05, 10:20 Majdana nie bronie, ale rację ma"Luki" i"Tomek"Nie jest sztuka siedzieć z piwkiem i psioczyć na to, czy na tamto.KAŻDY(!)gol jest wynikiem błędu popełnionego przez obrońców, bramkarza itd.Jakoś nikt nie napisze o trzeciej bramce.Też Majdan?Dajcie mu spokój!!! Dlaczego nikt nie ma pretensji do "Gwiazdy", Engela.On ten mecz"widział"jeszcze przed.Po co trzymał tak dlugi czas Brożka?Zieńczuk nie powinien wyjść w pierwszy składzie, wcale. Sadzę, ze najlepiej zwalić winę na Szpakowskiego(faktyczne głupek).Natomiast Gmoch nie jest komentatorem.Stec niech nie pisze, że Panatinaikos to słabiutki zespół.Rozwago Stec, rozwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzzzzz Re: Po klęsce Wisły Kraków - analiza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.05, 10:16 Tak to już jest wśród polskich komentatorów, jak wygrany mecz to dmią w surmy bojowe i sztandary łopoczą na wietrze, jak przegrany mecz to żałoba, marsz pogrzebowy itd. Naprawdę, prosze o więcej umiaru w szafowaniu słowem <klęska>. Niech wiślacy udowodnią w pucharze UEFA, że stać ją na dobry wynik, na dobrą grę nie tylko w jednym meczu, od święta. Niech nie załamują rąk, niech dalej tak pracują jak dotychczas i nie czytają głupot wypisywanych przez pismaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TReda Re: Po klęsce Wisły Kraków - analiza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 10:17 hmmm, wszyscy wogole zalamani, cupial chce kogos karac i wogole, frankowski chce odejsc, a przeciez jeszcze zostal puchar UEFA w ktorym mozna wiele zdzialac co z reszta wisla juz kiedys udowodnila! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: caspper Re: Po klęsce Wisły Kraków - analiza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.05, 10:19 Pomijając już to że w tym artykule są same niestety fakty, chciałem powiedzieć że ten tekst jest naprawde świetnym artykułem. Brawo dla p.Rafała Steca! Chciałbym kiedyś tak pisać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Niezla analiza, ale ZBYT PLYTKA... CO MNIE WKURZA IP: *.europe.hp.net 25.08.05, 10:26 jest jedna BARDZO ISTOTNA rzecz jesli chodzi o polskich pilkarzy, sportowcow wogole. jest to MOTORYKA I PSYCHIKA. naszym brakuje charekteru zwyciezcy, brakuje im przekonania ze sa lespi (wg mnie pilkarsko Wisla nie byla gorsza od Pana), brakuje pewnosci siebie, swoich umiejetnosci. nasi pilkarze bardzo szybko potrafia sie zalamac, dac sie stlamsic psychicznie (patrz dwie szybkie bramki w drugiej polowie). bylem niedawno na meczu Grasshoppers-Wisla Plock, w Zurichu. Wisla P. byla lepsza pilkarsko, miala lepszych pilkarzy i lepszy zespol. jednak grala tak niesmialo jakgdyby bala sie skrzywdzic gospodarzy, jakby z zalozenia ktos w szatni powiedzial im ze remis lub minimalna porazka to wielki sukces. i podobnie jak Wisla Krakow w Atenach, WislaPlock stworzyla DUZO okazji do zdobycia gola (wliczajac karnego) ale pod bramka, przy decydujacym strzale dosiegala ich niesmialosc, niemoc... zawsze denerwuje sie jak Polacy, nawet jesli maja przwaga w jakims okresie gry (wszystko im wychodzi, psychicznie sa jeszcze mocni, z reguly w pierwszych polowach meczy), ze wtedy nie usiluja rzucic sie na przeciwnika, dobic go, jak dzikie zwierze swoja ofiare. graja caly czas tak samo. jak maja ta przewage psychiczna to zadowalaja sie jakby tym ze nikt ich nie cisnie, a jak juz tej przewagi nie maja, to wybijaja na oslep, gubia sie, przegrywaja z kretesem. to jest dokladnie to samo co pokazali nasi siatkarze calkiem niedawno. po prostu Polscy sportowcy przypominaja mi czesto organizacje charytatywne, wystepuja zeby dac wygrywac innym a sami zadowalaja sie pieknymi porazkami... to dlatego NIE MAMY ZADNYCH SZANS Z ANGLIA W MANCHESTERZE. bo nawet jesli Anglicy przez pierwsze pol godziny nie beda potrafili sie poukladac, Beckham bedzie rozdawal autografy i poprawial fryzuje, David James bedzie sie przechadzal na 30m pola karnego, a Owen bedzie rozmyslal czemu nie wyszlo mu w Realu, to NASI przez te pierwsze 30 minut zamiast to wykorzystac i strzelic im 3 bramki, pokusza sie moze o jedna kontre po ktorej spudluje minimalnie Frankowski/Zurawski/Krzynowek/ktokolwiek... a potem Anglicy sie wezma, walna nam 3 gole i bedzie mowa, ze 'do 30 minuty gralismy ladnie i bylismy lepsi'. wkurza mnie to jako Polaka. bo mam juz dosyc emocjonowania sie ciagle tym samym. i dlatego do czasu kiedy Polska nie zakwalifikuje sie na wielka impreze, przestaje interesowac sie co dzieje sie w kadrze, polskiej beznadziejnej lidze etc... nie ma to juz sensu. pozdr. P.S. i przeczytalem gdzies wypowiedz Franka ze musi wyjechac. zgadzam sie z nim w 100%, bo jak moze dalej szukac inspiracji i rozwijac sie w Polskiej EXTRAKLASIE!!!!???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolobrygida Re: Po klęsce Wisły Kraków - analiza IP: *.egb.pl 25.08.05, 10:29 No sorry ale jeżeli na gruzach starego systemu tworzy sie niemal podobny to czego sie dziwić. Wrzód pod nazwą III RP należy już przebić bo w innym wypadku groazi zgon.Bez całkowitej zmiany a chodzi tutaj głównie o ludzi i o system w jakim są wybierani mozemy tylko iść na dno i w naszym starym zwyczju narzekac od rana do wieczora .Albo wszyscy zrobimy porzadek powtarzam wszyscy albo dajmy sobie spokój z całym sportem i nie tylko z piłka nozną .Dlaczego wszyscy?Bo odpowiedzialność musi wziąść cały naród a nie kilka osób żeby reszta mogła nic nie robić i tylko krytykować siedząc m.in. na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: Po klęsce Wisły Kraków - analiza IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.08.05, 10:54 Tu nie ma co zwalac na stary czy nowy system.Polacy po prostu sa narodem owiec, tu nie znajdziesz pierwiastka agresywnosci. Zawsze daja sie prowadziec do rzezni i zachowuja sie jak stado baranow.Inne narody jak Anglicy , Dojcze maja to w naturze , ten pierwiastek agresywnosci.Ozen sie z Niemka czy Angielka , zakladam ze one was wogole zechca ( w co watpie ); SPLODZ PPOTOMKOW TO MOZE W NASTEPNYCH POKOLENIACH COS SIE U WAS ZMIENI:Slowianszczyzna to zawsze byl synonim "zbitej dupy". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SiTY Re: Po klęsce Wisły Kraków - analiza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.05, 12:07 A Ty to kto? Sądząc po treści postów - BARAN. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: Po klęsce Wisły Kraków - analiza IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.08.05, 13:05 Ja jestem Schuja. Inie moge byc owca czy baranem z tej prostej przyczyny , bo nie jestem Polakiem. Wiem SiTY , ZE SZUKASZ SWOICH , ale tym razem bladzisz .Znam tylko wasza mowe , owco polska ,welniasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Armeles Re: Po klęsce Wisły Kraków - analiza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 14:17 Tobie się tylko wydaje,że znasz nasz język.Masz jakiś uraz/to idź do psychiatry i z nim się podziel swoimi poglądami. Odpowiedz Link Zgłoś