Dodaj do ulubionych

Komentarz po meczu Polska - Austria

• Gość: gonionyprzez4zuraw NIENAWIDZE TEJ WYBIORCZEJ Q.U.R.W.Y!!!!! IP: *.ramtel.com.pl 05.09.05, 12:17
      ...ktora inna gazeta na swiecie tak pluje na swoj kraj??
      Wygralismy? Koniec!
      ...a chamstwo Austriakow przechodzilo wszelkie grance.
      Nawet przed karnym jeden Adolf podszedl i splunal Zurawskiemu na pilke.

Motto wybiorczej od lat to:
      "...mam nadzieje ze sie nie uda..." i na tym wychowuja rzesze pseudointeligentow.
      • Gość: eber [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.05, 13:41
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • rechott Re: Komentarz po meczu Polska - Austria 05.09.05, 12:23
      Ludzie, trzeba się cieszyc. Pięknych porażek mieliśmy już na pęczki. A co komu
      przeszkadza styl w jakim reprezentacja WYGRYWA byle WYGRYWAŁA.
      Jak przegra to trzeba krytykowac a jak wygrywa trzeba się cieszyc
      HEJ POLSKA GOOL!!
    • Gość: bobsley Przecież w barażach to my już jesteśmy.O co chodzi IP: *.icpnet.pl 05.09.05, 12:25
      coś sie wam p.jebało
    • Gość: harris Re: Komentarz po meczu Polska - Austria IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.05, 12:27
      paranoja . wygrywaja żle , przegrywaja tez zle co jest z wami ludzie
      • Gość: KumoterSzyszkownik Co robi Bąk w reprezentacji? IP: 62.69.200.* 05.09.05, 12:44
        Jeżeli staje sie przed wyborem kasa, albo kariera sportowa, i wybiera się kasę
        na peryferiach piłkarstwa -Katarze, to nie powinno być mowy o graniu w kadrze!
        Nie rozumiem Janasa. Bąk już niedomagał w turnieju ukraińskim, natomiast mile
        zaskoczył Jop. Mimo to, trener powołuje tego gorszego. O co tu chodzi?
        • Gość: wododo Akurat Bąk nie był tym najgorszym z Austrią... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.05, 14:52
          gorzej grał Kłos, że o Rząsie i Baszczyńskim nie wspomnę!
      • Gość: gps-sk Re: Komentarz po meczu Polska - Austria IP: 213.199.198.* 05.09.05, 14:42
        Co za brednie. Wyborowej zapewne nie chodzi o krytykę, czy wygrają, czy
        przegrają. Taki mecz jak z Austrią powinien być spokojnie wygrany różnicą
        przynajmniej dwóch bramek. Chodzi o to, że nie powinny się wydarzyć takie błędy
        i beznadziejna gra jak w 2 połówce. Dlatego jest krytyka. I też uważam, że
        Janas w przeciwieństwie do takiego np. Krankla nie potrafi wyciągnąć wniosków z
        tego co, być może "widzi" na boisku. Jest krytyka ciągnięcia "za uszy" kilku
        zawodników, którzy są kompletnie bez formy, itd.
        A niech nikt nie mówi, że my Polacy nie cieszymy się ze zwycięstw, tylko
        krytykujemy. Ja się cieszę i to bardzo. Tylko, że tak jak wyżej pisałem to
        zwycięstwo powinno być pewne od 1 do 90 minuty, a był horror.
        Pozdro dla normalnych kibiców.
    • talisker Re: Komentarz po meczu Polska - Austria 05.09.05, 12:47
      A dlaczego zalkadamy ze Anglia wygra wszystkie mecze do konca ?
      A gdyby tak w trzech ostatnich meczach tylko 2 pkt ?
    • czlonek_sojuszu Re: Komentarz po meczu Polska - Austria 05.09.05, 12:53
      Pan Wołowski bardzo jest przystojny, bardzo.
    • Gość: tvwidz Re: Komentarz po meczu Polska - Austria IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 05.09.05, 13:12
      Od początku drugiej połowy widać było,że naszym starczyło sił tylko na
      pierwszą. Polacy byli (i są) słabi kondycyjnie. Świetna taktyka, zrealizowana
      znakomicie w pierwszej części gry, kosztowała nas wszystkich horror po przerwie.
      Naszych zawodników nie stać jeszcze na tak wyczerpujący wysiłek przez pełne 90
      minut (a co powiedzieć, gdyby trzeba było skutecznie biegać jeszcze w
      dogrywce?).
      Trochę się dziwię specjalistom, którzy za stracone bramki obwiniają tylko
      obrońców. Proszę zauważyć - kiedy stosowaliśmy pressing i Austriacy nie mogli
      zbytnio poharcować, nasi obrońcy dawali sobie radę z pojedynczymi ich wypadami,
      kiedy zaś Polakom nie stało sił na siedzenie im na na karku, austriackie ataki
      sunęły jeden po drugim. W tak zmasowanym natarciu, w takiej ilości zagrożeń
      niemal cały ciężar walki spadł na obrońców i tylko kwestią czasu było
      popełnienie błędów. Na przytrzymanie piłki na połowie przeciwnika nie było po
      prostu sił fizycznych.
      Dziwne się też wydają komentarze, że wprowadzenie przez Austriaków dodatkowego
      napastnika tak przechyliło szalę na ich stronę, że nie byliśmy w stanie
      sprostać ich atakowi. A co to - że zapytam nieśmiało - sędzia pozwolił im
      wprowadzić dwunastego zawodnika? to trener Janas nie wiedział, że Austriacy
      właśnie w drugiej połowie przystępują do szturmu, co jest ich zwyczajem, o czym
      wiedzą warszawscy trampkarze, a zaatakują, bo nie mają już nic do stracenia? A
      może po prostu piłkarze i trener wychodzili po przerwie na murawę z
      niewypowiedzianym głośno zamiarem bronienia wyniku i oszczędzania sił na Walię,
      przeceniając jednak własną klasę (jak się ma przeciwnika zdołowanego 2:0, to
      trzeba - póki sił starcza - strzelić jeszcze dwie bramki (okazje były)? Tak czy
      owak gratulacje się należą, a sprowadzenie nas na ziemię przez Austriaków -
      przydatne szkoleniowo.
      Ps. Jeśli fachowcy oceniają, że w barażach nie mielibyśmy szans, to jak tu się
      cieszyć z ewentualnego paszportu na mundial?
    • Gość: jarj po prostu Janas jako pierwszy trener zmienia IP: 195.250.183.* 05.09.05, 13:26
      zawodnikow z meczu na mecz tzn prawdoppodobnie bierze najlepszych
      a inni trzymali sie jakiejs grupki ktora w koncu przegrywa
    • Gość: Anonim Re: Komentarz po meczu Polska - Austria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.05, 14:22
      Chciałbym zauważyć na początku zbytnią łagodność włoskiego sędziego wobec
      austriaków, którzy brutalnie faulowali naszych graczy, nie sięgająca po dwie
      ewidentne czerwone kartki. Czy FIFA i UEFA zajmią się takimi kiepskim
      sędziami ?? Niewątpliwie ze sędzia był pierwszą przyczyną straty dwóch goli,
      ale jest również beznadziejna czujność i reagowania naszego selekcjonera. Otoż
      należało dokonać dwóch zmian 77 minucie i dziwiłem się czemu nikogo nie
      wpuszcza i na co on czekał ze zmianami ?? Janas nie daże sympatią od przejęcia
      kadry, ale ma czasem dużo szczęścia . Ciekawe czy wykorzystał już limit
      szczęścia ?? Według mnie sęzia wypaczył wynik bo bał się, że nasi spiorą
      austriakowi. Czekamy nas mecz z walią. Niechce nic przesądzać ale ten drugi
      mecz może mieć podobny przebieg co w Chorzowie, gdyż Walijczycy mogą zostosować
      ostro grę w przypadku ostatniego spotkania w Cardiff. Mam nadziej, że ty razem
      bez głupiego straconego gola zdobędziemy 3 punkty, choć mecz Warszawie będzie
      jeszcze większą bitwą niż w Chorzowie !!!
    • Gość: OOO BRAWO BIALO-CZERWONI!!!!!!!!!! IP: *.crowley.pl 05.09.05, 15:06
      Ciesze sie ze mamy reprezentacje ktora pokonuje sredniakow (Austria, Walia,
      Serbia i Czarnogora) i rozwala slabeuszy Azerbejdzan. Jeszcze kilka lat temu
      moglismy o tym tylko marzyc.

...Zurawski wyprzedzil dwoch a potem przez 3/4 boiska gonilo 4Austriakow i
      mogli mu naskoczyc:)))

A ze Wybiorcza pluje...no coz ich mottem od dawna jest:
      "...mam nadzieje ze sie nie uda..." nie ma sie co przejmowac.

ale kondycja panowie KONDYCJA!
      • Gość: jah40 Re: BRAWO BIALO-CZERWONI!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.05, 15:51
        Jacy oni Białoczerwoni? Mieli przywilej gospodarza, mogli wybrać białoczerwone
        stroje, a grali białogranatowo (to chyba barwy TP !?). Skandal, zaprzaństwo.
        Kto tak zadecydował? Jak się mają Prezesi PZPN?
        • langston Re: BRAWO BIALO-CZERWONI!!!!!!!!!! 05.09.05, 16:37
          racja strasznie mnie to wkurzylo
    • Gość: Don King Re:Janasa pakt z diablem IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 05.09.05, 15:26
      Ciekawe czy za taki tytul Janas wygralby w sadzie proces o znieslawienie.
      • Gość: Waldek-byly trener Re:Janasa pakt z diablem IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 05.09.05, 16:03
        Ogladajac mecz-koncowke-bylem pewien,ze Janas wprowadzi Franka z Olim,zeby
        przytemperowac Austriakow i oddalic niebezpieczenstwo od naszej bramki,tym
        bardziej,ze ich obrona naprawde jest porownywalna z nasza(obie tak samo
        beznadziejne).Tak zrobil Krankl,wprowadzajac Linza.Poza tym,grajac przeciwko
        roslym,malo zwinnym obroncom w podstawowej jedenastce nie ma miejsca dla
        Grzeska Rasiaka,ktory bardzo dobrze gra glowa,ale jest wolniejszy od Olego,czy
        np.Niedzielana.
    • Gość: DŻI SZCZĘŚCIE SPRZYJA LEPSZYM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.05, 16:07
      i to wszystko co mam do powiedzenia...
    • Gość: Charles Re: Komentarz po meczu Polska - Austria IP: 213.17.170.* 05.09.05, 16:21
      Nie jestem żadnym znawcą piłki nożnej, ale moim zdaniem Naszym piłkarzom
      zdecydowanie brakuje kondycji. Widać że starają się i maja wolę walki ale z
      bieganiem przez 90 min nie jest najlepiej - a jak by nie było są to zawodowcy.
      Może wspomóc Ich również zajęciami z psychologii, podobnymi do tych które miał
      pan Małysz ??

Z drugiej strony liczy się wynik a nie styl. A WYNIK był dla Nas korzystny.
      pozdrawiam
      • langston Re: Komentarz po meczu Polska - Austria 05.09.05, 16:36
        Racja. Strasznie mnie to wkurzylo!
        • langston Zignorujcie moj post. To odpowiedz na inny temat. 05.09.05, 16:37
    • Gość: rafa PO CO KOSOWSKI GRAŁ? PRZECIEŻ TO 2 LIGOWIEC? IP: *.ekspres.net.pl 05.09.05, 17:57
      po co nam ten kosowski przecież on grac nie umie za niego już wolałbym trzeciego
      napastnika wycofanego lekko do tyłu.... JANAS ZASTANÓW SIĘ CO ROBISZ CO Z TEGO
      ŻE GO LUBISZ TO NIE TWOJA DRUŻYNA ALE CAŁEJ POLSKI!!!!!!!!!!!
    • langston glupis!!! 05.09.05, 18:01
    • Gość: Tedski Re: Komentarz po meczu Polska - Austria IP: *.gv.shawcable.net 05.09.05, 20:23
      Wolowski przestan/gdybac/.co by bylo/.gdyby.Musisz dojrzec umyslowo.W sportcie
      jedna bramka,czy ulamek sekundy i szczescie.Dzieli mistrza od ostatniego
      Sprawdz tabele po 8 meczach wszystkich grup i zrozumiesz ze twoje pomysly
      nie wystarczaja nawet w przedszkolu.Pozdrowienia dla zawodnikow iTrenera
    • Gość: bacu wszystko bedzie dobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.05, 22:37
      • Gość: bbfan Re: wszystko bedzie dobrze IP: *.euro / *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.05, 23:06
        Hej,
        w sobotę na meczu Polska - Austria na Stadionie Śląskim zobaczyłem dziewczynę, która mnie po prostu oczarowała. Siedziała na sektorze nr 30 (wieżyczka na której była tablica z wynikiem) . Miała około 17 - 21 lat. Była ubrana w barwy narodowe.Na plecach, jeśli dobrze pamiętam miała krzyż biały. Charakterystyczną rzeczą była czerwona apaszka na głowie z białym napisem "POLSKA", który był na Jej czole. W czasie rozgrzewki zeszła na sam dół i oglądała tam jej część. Udało mi się Jej pstryknąć 3 zdjęcia, ale nie chcę ich zamieszczać w Internecie bez Jej zgody. Mam nadzieję, że uda mi się ją znaleźć. Jeśli ktoś wie o kogo mi chodzi i jeśli ktoś może mi pomóc w ustaleniu kontaktu do Niej, to będę bardzo wdzięczny. Chciałbym Ją poznać bardzo...

Pozdrawiam, moj mail :
        fanbb@o2.pl

proszę o kontakt :)
    • eleiko Piła nożna = nudy 06.09.05, 09:48
      Piłka nożna to nuda, dobra rozrywka dla niedorozwiniętych umysłowo dzieciaków :)
    • Gość: edna Re: Komentarz po meczu Polska - Austria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.05, 10:49
      mecz o którym mówimy to nic wporównaniu z chlubą narodową jakim ,jest ''stadion
      narodowy'' w CHORZOWIE ,piękny obiekt o wspaniałym nagłośnieniu, tablicach
      świetlnych,infrastrukturze,a w dodatku taki szczęśliwy dla piłkarzy. PZPN z
      jego ekscelencją na czele potrafi ,tylko CI biedni kibice...

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka