Dodaj do ulubionych

Paweł Janas: Nie będę się tłumaczył

• Gość: fdh Re: Paweł Janas: Nie będę się tłumaczył IP: *.chello.pl 16.05.06, 10:28
      Janas nawet nie wie, ze Dudek gral kilka meczy w liverpoolu w porownaniu do mili
      i kosowskiego. poza tym w kadrze brazyli jest po kilku pilkarzy na kazda pozycje
      i kazdy moze byc odpasc z kadry w kazdej chwili, ale jakos nie przeszkadza im to
      w graniu
      • Gość: helena Re: Paweł Janas: Nie będę się tłumaczył IP: 212.244.29.* 16.05.06, 11:00
        czy nie możemy mieć inteligentnego trenera??? - takiego choćby jak trener
        pływaków. Zna sie na tym co robi, potrafi mówić po polsku, pewnei zna sie też
        na fizjologii - a ten Janas - siedzial w hotelu i sie zastanawial i wymyslil.
        wcześniej trzeba bylo myslec panie Janas i do tego myślenia dopasować treningi,
        koncepcje, taktykę. No ale taki wysilek jak myślenie... rozumiem ze odkladamy
        na za pięc dwunasta. Troglodyta a nie trener reprezentacji
    • Gość: maruda Re: Paweł Janas: Nie będę się tłumaczył IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 10:56
      lubiłem janasa ale teraz przeszedł samego siebie. No cóż z grupy znowu nie
      wyjdziemy
    • Gość: ząbki forever Re: Paweł Janas: Nie będę się tłumaczył IP: *.mothercare.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.06, 11:07
      nie znam się na piłce. ale sądzę, że lepiej, gdyby zawodnicy dowiedzieli się o decyzji od Janasa a nie z prasy. przykro pewnie Dudkowi teraz, wypadałoby ...
    • Gość: robb A co komu da twoja odpowiedzialność??? IP: 212.160.172.* 16.05.06, 11:15
      Przecież widać od razu, że jesteś niepoczytalny. Po jaką cholerę jedzie Mila,
      Gorawski czy Giza? Kto to w ogóle jest Giza? Cienki koleś z cienkiego klubu, w
      życiu nie grał jeszcze meczu o jakąkolwiek stawkę - nawet w pucharze Polski.
      Nie jest też perspektywiczny - ma 26 lat i nic dotąd nie pokazał, a jedzie na
      MŚ. Po co w kadrze 9 pomocników???
      Frankowski może grać w ciemno z Żurawskim, Kosowskim i Szymkowiakiem. Poza tym,
      nawet gdyby nie odzyskał formy przez te cztery tygodnie, to i tak jedno miejsce
      na 23-osobową kadrę można chyba poświęcić choćby przez wdzięczność. Ale nie,
      trzeba wziąć Milę, trzeba wziąć Gizę. Ja tego barana nie rozumiem i chyba już
      nigdy nie zrozumię :(
    • Gość: rafał Szacuneczek dla Janasa... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 11:34
      Muszę przyznać że mi zaimponował. Wywalił z kadry pozostałości po Engelu - gorące kubki - Dudka, Rząsę i Kłosa. Oni myśleli że mają dożywotni abonament na gre w kadrze tak jak u Engela. Frankowski sam sobie jest winien. Jakby siedział w Elche a nie przenosił się do 2-ligowej siermiężnej, siłowej ligi angielskiej do której wogóle nie pasuje to pewnie byłby dziś w niezłej formie, a z tym co obecnie prezentuje to nie łapie się nawet do rezerw Szombierek Bytom. Ja bym jeszcze usunął Mile, Rasiaka i Lewandowskiego ale licze na to że Janas mnie znowu zaskoczy i oni nie znajda się w wyjściowej "11".
      • Gość: Tindersticks Ja to kocham wywiady z Mila i Kosowskim!!!!!!!!!! IP: *.207.99-84.rev.gaoland.net 16.05.06, 11:55
        • Gość: Tindersticks A teraz kocham tez te z mysliwym Janasem IP: *.207.99-84.rev.gaoland.net 16.05.06, 11:56
          • Gość: giba Janas ty chamie IP: *.icpnet.pl 16.05.06, 12:03
            Troche pokory. Gdyby nie Franek teraz latałbyś po lesie ze strzelbą kolo Wronek.
    • Gość: cyg@nek Do odważnych świat należy. IP: *.19.165.34.osk.enformatic.pl 16.05.06, 12:03
      Wydawało się, że eliminacje MŚ Polska powinna rozegrać w składzie jaki pokonał
      Włochów 3:1 i Serbów 4:3. Janas zmienił skład i osiągnął niebywały (jak na
      cieniznę polskiej piłki) sukces: awansował!
      Gra reprezentacji w meczu z USA, a nawet w ostatniej godzinie meczu z Austrią i
      całym meczu z Anglią, nie upoważniała do myśli o awansie z grupy. Jeśli
      ktokolwiek myśli inaczej po wodnym sparringu z Ekwadorem to się myli. Na suchym
      boisku Ekwadorczycy będą trzy razy lepsi.
      Cud może się stać i możemy wyjść z grupy. Dotychczasowy skład dostał dwukrotne
      bęcki od Anglików i trzykrotne od Szwedów. W tych meczach nie istniał. Dlaczego
      więc nie zaryzykować rewolucji w drużynie?
      Na mistrzostwa nie jedzie się za zasługi, ale Dudek, nawet jeśli nie gra w
      klubie i tak jest najlepszym (obok Kuszczaka) polskim bramkarzem. Obiecałem, że
      nie będę krytykował personalnych decyzji Janasa, jednak nie dotrzymam
      obietnicy: Dudkowi wyrządzono wielkie świństwo. Po prostu świństwo.
      Co do Franka: był taki napastnik, który snuł się po boisku, biegać mu się nie
      chciało, zupełnie nie walczył w obronie, był mocno starawy. Nazywa się Andrzej
      Szarmach. Piechniczek posadził go na trybunach w półfinale MŚ'82 z Włochami.
      Mam szacunek do Piechniczka, bo dziś przyznaje, że popełnił wtedy błąd. Leniwy
      i wolny Szarmach potrafił jednak zdobyć się na sześciokrokowy sprint i celny
      strzał. Franek może być wolny, zmęczony i nieskuteczny w II lidze, ale Franek
      ma Szarmachowy błysk i w meczach o punkty strzela. Historia uczy, że niewielu
      cokolwiek się z niej nauczyło. Jakoś nie wierzę w bramki Rasiaka i Jelenia
      strzelane na mistrzostwach. Zwłaszcza, że w meczu o dużą stawkę (z Anglią)
      Rasiak rozbijał polskie ataki skuteczniej niż dwaj angielscy stoperzy razem
      wzięci.
      Życzę Janasowi szczęścia. Będzie ono niezbędne. Mnie ucieszy każda wygrana, bo
      nie wierzę nawet w jedną. Stan polskiej piłki nie upoważnia do jakiejkolwiek
      wiary. I nie jest to wina Janasa.
    • Gość: mjay82 Re: Paweł Janas: Nie będę się tłumaczył IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.06, 12:55
      Van Basten nie wzial Maakaya, Seedorfa: Klisnmann: Kurannhyi: Argentyny nie
      bedzie repr. Zanetti, Veron. Wszedzie sa niespodzianki.
    • jeman Re: Paweł Janas: Nie będę się tłumaczył 16.05.06, 13:00
      JAKĄ ODPOWIEDZIALNOŚĆ ?????
      Cóż ma do stracenia ??????
      a RASIAK ??? TO CHYBA WIELKA MIŁOŚĆ !!!
    • Gość: dfg Re: Paweł Janas: Nie będę się tłumaczył IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 13:08
      Ciezko bylo sie spodziewac innego wywiadu na dzien po ogloszeniu kadry

s10.bitefight.pl/c.php?uid=44862
    • Gość: kwa kwa kwa Re: Paweł Janas: Nie będę się tłumaczył IP: *.aster.pl 16.05.06, 13:16
      Nie ma co przypisywać Janasowi cech Górskiego(polotu). To prostak i
      niewdzięcznik. Gdyby nie Frankowski to bylibyśmy w d...e, a nie na mundialu. I
      po jaki ch.. były te wszystkie zgrupowania i mecze, skoro "natchniony" Janas
      podjął te dziwne decyzje w nocy, przekładając karteczki? I te jego tłumaczenia
      przewracającego się o własne nogi Mili.
    • Gość: kabouter Re: Paweł Janas: Nie będę się tłumaczył IP: *.adsl.xs4all.nl 16.05.06, 13:21
      Z grupy wyjdziemy to pewne, a potem najprawdopodobniej Anglia, ale chlpcy sobie
      poradza, Rasiak dobrze zna sie na wyspiarskim stylu gry, ma to obcykane,
      podobnie Kosowski tez zagral 15 minut w drugiej lidze. Wyspiarzy pokonamy 3 - 0
      (hattrick Rasiaka)
      i trzy asysty Kosowskiego a potem to juz nas sie beda bali. I wtedy Janas
      wyciagnie swego asa z rekawa i wprowadzi Mile. Mila swoja samurajska czupryna
      wepchnie pilke do bramki Brazylii w finale. Tak będzie możemy spokojnie spać, a
      w szatni w czasie przerwy Janosik wbije Ronaldinio ciupage w plecy i ten nie
      bedzie juz zdolny do dalszej gry. Zeby nam gwiazd nie porwali. No i oczywiscie
      nie powinnismy pozwolic zeby inni ogladali naszych tasmy video z meczami. (
      Calkiem by sie wtedy zalamali ). A nikt nie wie ze naszym dwunastym zawodnikiem
      sa nasi kibice, i jak tylko chlopcom by sie nie wiodlo to im kibice pomoga, a
      wtedy to juz nic nas nie zatrzyma w drodze do Berlina. Wiem ze nikt sie nie
      spodziewa takiego obrotu sprawy, a Gmochowi to w telewizji calkiem szczeka
      opadnie.
      Wszyscy na calym swiecie beda chodzic w koszulkach z "RASIAK" na plecach.
    • Gość: Sasha o kurka... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.06, 13:29
      Zabraknie Franka, w sprawie DUdka się zgodzę, choć zabraknie jakiejś gwiazdy
      którą zna cała Europa, Prawda? Zabraknie też tego młodego z Korony Kielce (mógł
      jechać zamiast gorawskiego), zapomniałem jak ma na nazwisko. No cóż....
    • Gość: dan powodzenia! IP: *.egb.pl 16.05.06, 13:33
      ma pan jaja wszystko albo nic .
    • Gość: dupa janas najbardziej znienawidzony cham w Polsce !!! IP: *.promax.media.pl 16.05.06, 13:35
      obyc przerżnął, w tyłku mam twój sukces, wreszcie sie skonczy era Listkiewicza i
      jego mafii
    • Gość: tereska Janas nie czyta /gazet/, bo nie zna jęz.polskiego IP: *.promax.media.pl 16.05.06, 13:40
      dla niego jedyny znany język to hebrajski ...- hahahahahah
    • Gość: ft Re: Paweł Janas: Nie będę się tłumaczył IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 16.05.06, 13:49
      Janas o "Franku" :
      "Jest przemęczony występami w lidze angielskiej. I trudno byłoby mu się !
      odblokować!"
      Janas o Mili :
      "Ja wierzę w Sebastiana i w to, że się !odblokuje! ."

No comment ...
      Szkoda, że w tej decyzji decydującą rolę odegrały osobiste animozje ...
    • Gość: djraul@wp.pl bravooo IP: 194.150.177.* 16.05.06, 14:04
      jestes bez formy to nie jedziesz w koncu w przeciwienstwie do pana Engela
      skonczyly sie bezsensowne ukladziki. brawo panie Jansa nazwiska nie graja
    • Gość: fani Re: Paweł Janas: Nie będę się tłumaczył IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.06, 14:05
      panie trenerze wie pan co to znaczy mundial bez jurka dudka i tomka frankowskiego czy pan zdaje sobie z tego sprawę.
      Powiedział pan: PEŁNA ODPOWIEDZIALNOŚĆ! jak polska nie będzie druga lub pierwsza w grupie to wtedy będziemy pana obsmarowywali i wtedy będzie pan miał tą swoją ODPOWIEDZIALNOŚĆ..........
    • Gość: mucznefc Re: Paweł Janas: Nie będę się tłumaczył IP: *.gdynia.sdi.tpnet.pl 16.05.06, 14:13
      Bardzo dobra decyzja trenera Janasa. To on buduje ten zespół, on za niego
      odpowiada i on decyduje o jego składzie. Wybór bądź odrzucenie poszczególnych
      zawodników mogą u niektórych wywołać zdziwienie, ale to nie jest powód do
      krytyki. Z krytyką ci bardziej zszokowani niech poczekają do końca mistrzstw.
      Na dzień dzisiejszy przecież nic się nie stało. Osobiście uważam jednak że
      słusznie Janas dał szansę młodszym zawodnikom ( może z wyjątkiem Mili )i
      odstawił część staruszków, kórzy już o nic nie walczą ( może tylko o kasę z
      reklam ) i dlatego od wczoraj niczym jakieś Deja Vu powraca mi reklama z
      udziałem T. Kłosa - terez wzrost sprzedaży etopiryny z pewnością nastąpi , sam
      Kłos będzie potrzebował przynajmniej kilkunastu opakowań.
    • Gość: Misi Mila :(( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 14:23
      Jak można go powołać? Nie mam słów. A najlepsze jest tłumaczenie Janasa Dudek nie jedzie bo nie gra w klubie. Mila też nie gra ale jedzie. I jeszcze jedno Franek nie jedzie bo miał formę na jesieni. A Mile jak usprawiedliwia? Że we wrześniu skompromisował się przeciwko Anglikom. Żenada. Aha mówi jeszcze że wtedy wygryzł Szymka ze składu. Kłamstwo! Szymek miał wtedy kontuzje. Kpina z kibiców i tyle.
    • Gość: krzychu a co? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 14:54
    • Gość: krzychu a co? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 14:57
      takie jedno zasadnicze pytanie stawia sie samo- PO CO MY TAM JEDZIEMY Z TAKIMI
      POWOLANIAMI JAK RASIAK BROZEK GANCARCZYK I LEWANDOWSKI ?:/
      sorry Janas ale to nie wyjdzie :)
      No tak kolejne mistrzostwa w plecy !
      mam dosc !
      jakby ktos szukal nowego selekcjonera po mistrzostwach TO ZGLASZAM SWOJA
      KANDYDATURE bo z pewnoscia bylbyml epszy od janasa a pozatym po co ryzykowac ?
      nie lepiej najlepszy sqad wystawic i powalczyc czy przegrac 2 mecze 1 wygrac?
      potem bedzie ale przeciez rasiak strzelil!:O ale wszedl w 2 polowie jak rywal
      byl juz zmeczony :|
    • Gość: Kibol Janasowi bystrosc umyslu wali z geby, az trzeba .. IP: *.chello.pl 16.05.06, 15:03
      mrozyc oczy! Skad takich bystrzakow dobieraja do prowadzenia druzyny narodowej?
    • Gość: POLAK Re: Paweł Janas: Nie będę się tłumaczył IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.06, 15:05
      NO TO POWODZENIA!!!
    • pitrix Re: Paweł Janas: Nie będę się tłumaczył 16.05.06, 15:08
      Po większym zastanowieniu się myślę , że Janas dobrze zrobił. Może w tym
      szleństwie jest metoda. W tej sytuacji może przy odrobinie szczęścia chłopaki
      wybiją się ponad przeciętność, nie wiemy czego się po nich spodziewać. Być może
      dostaniemy sromotnie w tyłek. Lecz gdyby pojechali Frankowski , Dudek , Rząsa,
      Kłos i wzielibyśmy w łeb, podniosłyby się głosy że Janas popełnił błąd Engela,
      że trzeba było postawić na młodych gniewnych i tp.
      Zobaczymy może będzie dobrze(tzn. nie będzie blamażu).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka