Gość: zasiu IP: *.eranet.pl 15.05.06, 23:37 Napastnik, ktory nie strzela goli nie jest potrzebny reprezentacji. Brozek jest w formie i jest duzo bardziej perspektywistyczny. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kris Re: Frankowski out - brawo za odwagę!!! IP: *.koba.pl / *.koba.pl 16.05.06, 08:07 a co to za odwaga nigdy go nie chcial,i skorzystal z okazij Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Frankowski powinien sie wypiac na jajasa... 16.05.06, 10:18 Szkoda tylko ,ze strzelil tyle goli dla tych wrednych ludzi.Polacy nie zasluzyli nawet na to, by sie tam kompromitowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rw Re: Frankowski out - brawo za odwagę!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.06, 10:24 odwaga, bo wszyscy chcieli Franka nie widząc , że z łowcy bramek pozostał cień. Odpowiedz Link Zgłoś
manhu Re: Frankowski out - brawo za odwagę!!! 20.05.06, 17:22 Cień nie cień. Ważne że Rasialdo wystarczy jak strzeli gola raz na 4 mecze, a Frankowski musi mieć 1/1 by zostać powołany i to pod presją opinii publicznej. Gdyby Frankowski dawneij grał jak Rasiak to nigdy by się w kadrze nie znalazł. A za tym stoją napewno związki menedżerskie Janasa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cyfra Re: Frankowski out - brawo za odwagę!!! IP: *.w.pppool.de 22.05.06, 11:50 zato Brozek strzela tylko bramek nie widac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tdk Re: Frankowski out - brawo za odwagę!!! IP: 213.76.138.* 16.05.06, 12:01 nawet cień Frankowskiego jest o niebo lepszy niż stada Jeleni, Mili, Rasiaków, Gizów i innych ulubieńców Janasa. Mam nadzieję,że Janas zostanie też tak ordynarnie skasowany jak skasował Franka! Odpowiedz Link Zgłoś
piotr2007 Re: Frankowski out - brawo za odwagę!!! 16.05.06, 14:40 jak dla mnie franek jechać powinien jako rezerwowy , świetnie sprawdzał sie jako joker i tak zostać powinno, jeśli chodzi o rasiaka to jestem w stanie go przelknąć ale brożek nie nie nie zamiast niego to jeleń być powinien lub za rasialdo ale na to szans nie było Odpowiedz Link Zgłoś
dennis26 Re: Frankowski out - brawo za odwagę!!! 16.05.06, 15:26 no i cale szczescie ze grubasek Frankowski pozostaje w domku,tylko nie wiem po co bierze Brozka przeciez on nawet nie zawiele nastrzelał teraz na wiosne w lidze a tłumaczenie ze byl na meczu z Arabia Saudyjska to jest chyba dla przedszkolaków,o wiele lepiej napewno by tam pasował Saganowski,no ale ciesze sie ze ten łowca bramek (notabene bez gola przez poł roku:D) nie pojedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sigi Re: Frankowski out - brawo za odwagę!!! IP: *.centertel.pl 16.05.06, 15:55 No cóż, tak jak w reklamie telewizyjnej, Franek zamiast łowić bramki może zacząć strugać mebelki :) Coż nie jest on faktycznie w formie, jako zmiennik mógł pojechać. Rasiak się dobrze zaprezentował w meczu z Wyspami Owczymi, ale on nieźle gra ze słabszymi drużynami. W meczach z topowymi zespołami, takimi jak Niemcy pewnie Frankowski, nawet bez formy, lepiej by się sprawdził. Cieszę się z powołania Jelenia i jeżeli podstawowy skład miałby wyglądać, w ataku Zurawski i Smolarek a na prawej pomocy Jeleń, to mogłoby być ciekawie. Niestety, obawiam się że Janas wstawi do pierwszego składu Rasiaka.. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek_mz Re: Frankowski out - brawo za odwagę!!! 18.05.06, 20:14 Czesc Dennis:) hehe kope czasu:D Zgadzam sie z Twoja opinia tez zauwazylem, ze Franek troszke przytyl. Pamietam jak byl w szczytowej formie byl szczuplejszy a co za tym idzie takze szybszy. Najwiekszy problem jest w tym, ze Franek utracil szybkosc podczas testo wydolnosciowo-szybkosciowych niestety wypadl slabo i to bylo najgorsze. Przeciez w eleminacjach on nadrabial duzo szybkoscia potrafil sie urwac obroncy dojsc do pilki i mial czas zeby strzelic ta swoja słynna podcinką, a teraz wyraźnie przegrywa pojedynki biegowe. Niestety Tomkowi zaszkodził wyjazd do Anglii mógł zostać w Hiszpanii i dalej bramki strzelać ale ona wolał cieżką gre na wyspach gdzie bardzo wielu dobrych piłkarzy nie poradziło sobie z wyspiarskim stylem gry. Odpowiedz Link Zgłoś
claritine.27 Re: Frankowski out - brawo za odwagę!!! 16.05.06, 16:18 żeby być odważnym, to trzeba mieć w perspektywie jakieś zagrożenie, a Janas takiego zagrożenia nie ma i mieć nie będzie. Franek nawet bez formy jest lepszy od Drewnialda , a na MŚ nie będziemy przecież grać z Wyspami Owczymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Rasiak to drwal do lasu z nim IP: *.dip.t-dialin.net 17.05.06, 20:41 Jak moze jechac Rasiak zamiast Franka? Rasiak to nawet potyka sie bez pilki o swoje drewnianie nogi a co dopiero z pilka. Nie sprawdzil sie nigdy w waznym meczu w reprezentacji, wszyscy pamietamy jak gral na Old Trafford z Anglia - jednym slowem porazka. Franek by doszedl do siebie i nawet jakby wchodzil jako Joker na 20 czy 30 min bylby duzo wiecej wart od drewniaka Rasiaka. Ludzie, podniecacie sie,ze Rasiak strzelil pasterzom 2 bramki ? Ci ludzie z wysp owczych chodza na codzien do normalnej pracy od 8:00 do 16:00 - sa listonowszami, kierowcami itd. to nie byla druzyna lepsza od okregowej - smieuchu warty w ogole jest ten argument, ze dobrze wypadl w meczu z wyspami owczymi. Mam nadzieje, ze nie wyjdzie na mecz z Ekwadorem bo to beda stracone minuty Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
pndzelek a ile bramek strzelil franek tym pasterzom ? 18.05.06, 01:15 gdybym patrzyl na to jak ty tak to najlepiej wypowiada o jego formie przy twoim zachwycie franek w 20 minut powinien dac tym "cieniasom" 5-6 goli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgrzyt janas do dymisji, miej honor IP: *.acn.waw.pl 20.05.06, 01:52 janas do dymisji, miej honor Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brawo janas Re: Frankowski out - brawo za odwagę!!! IP: 195.116.35.* 16.05.06, 18:23 i bardzo dobrze:D franek z calym szacunkiem dla niego , ale jest obecnie ZUPELNIE bez formy i popieram janasa . Napastnicy maja strzlac gole a franek strzelil ostatnio pol roku temu, wiec dlaczego ma jechac?? za zaslugi?? na wycieczke:D?? nie rozmieszac mnie:D Odpowiedz Link Zgłoś
wlk.brytania Re: Frankowski out - brawo za odwagę!!! 16.05.06, 18:32 O tym czy brawo za odwage,czy tez to samobojstwo bedziemy rozmawiac w polowie czerwca... Na razie jedni sie ciesza,inni boja.Ja jestem w tej drugiej grupie... A brawo selekcjonerowi bije za brak powolania dla Dudka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szakal Re: Frankowski out - brawo za odwagę!!! IP: *.35.rev.vline.pl 16.05.06, 21:15 Szkoda panowie,że tak mało wiecie o PIŁCE!!!!!!!!Z Rasiakiem i Brożkiem na Wyspy Owcze.Franki jesteś fighterem!!!Będziemy się smiać już w czerwcu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zasiu Re: Frankowski out - brawo za odwagę!!! IP: *.futuro.pl 17.05.06, 17:40 > Szkoda panowie,że tak mało wiecie o PIŁCE!!!!!!!!Z Rasiakiem i Brożkiem na > Wyspy Owcze.Franki jesteś fighterem!!!Będziemy się smiać już w czerwcu Wyobrazmy sobie - Janas bierze Frankowskiego na MS, Franek formy nie odzyskuje, odpadamy. Co wtedy beda mowic dzisiejsi krytykanci Janasa? "Dlaczego brales Franka, skoro od pol roku jest bez formy", trzeba bylo wziac Jelenia albo Brozka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgrzyt janas do dymisji IP: *.acn.waw.pl 20.05.06, 01:53 janas ma coraz więcej przydupasów, on lubi jak mu dogadzają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ferg zgadzam się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 18:38 aktualnie w polskiej lidze jest kilku skuteczniejszych zawodników niż Frankowski np. Chałbiński, który nie był nigdy brany pod uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taki jeden Trenerzy IP: 198.36.86.* 16.05.06, 20:56 Całe szczescie ze to Janas jest trenerem a nie wy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ps Re: Trenerzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 22:16 właśnie jak to czytam to płakać się chce, na pewno dadzą sobie rade!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robb Re: zgadzam się IP: 212.160.172.* 17.05.06, 10:33 W polskiej lidze - zauważ proszę, że mówisz o piłkarskim dnie, bo tym jest nasza liga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robb Ordynarne kłamstwa Janasa IP: 212.160.172.* 17.05.06, 10:44 Cytat z niedawnego wywiadu z Janasem: Co z napastnikami? We Wronkach są: Sosin, Saganowski, Frankowski, Rasiak i Jeleń. - Jeleniowi dam szansę gry na prawej pomocy, bo tam potrzebuję piłkarza, a z czterech wymienionych przed nim trzech pojedzie na mundial. -------------------------------- No, z tej czwórki to akurat trzech NIE pojedzie. Nie wiem, czy w takiej sytuacji zawodnicy mogą ufać swojemu zakłamanemu trenerowi? Nie rozumiem, dlaczego mając w kadrze aż 23 miejsca, jednego nie mógł zarezerwować dla piłkarza, który sprawdził się w meczach z silnymi rywalami (gol strzelony Anglii)? To tylko jedno miejsce, ale akurat musi jechać Giza, Mila albo Gorawski ... Dlaczego inni trenerzy mogą wziąć kontuzjowanego Rooneya, nie grająych od wielu tygodni czy miesięcy Messiego i Xaviego. Co by JAnasowi ubyło, gdyby wziął Franka? Tłumaczenia o odmładzaniu kadry są żałosne. Dlaczego wcześniej w mecczach towarzyskich nie zaczął tego odmładzania? Powoływał staruszków: Piechnę, Sosina czy kompletnie nieperspektywicznych średniaków: Giza, Scherfchen. I teraz, w najważniejszej imprezie, zaczyna się eksperyment z odmładzaniem ... A skoro już odmładzać, to może wziąć rzeczywiście utalentowanych i z perspektywami, jak Łobodziński, Oziemczuk, Murawski z Amiki ..., a nie Giza, Mila, Gorawski. Mam nadzieję, że Franek weźmie się na ambicję, i w następnym sezonie w Wolves pokaże Janasowi, że to jednak on jest Piłkarzem, a Janas tylko farciarskim, do czasu, trenerzyną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Puchatek Re: Ordynarne kłamstwa Janasa IP: 194.134.2.* 17.05.06, 12:19 Franek nie powinien jechac? a co wy ku.. matolki o pilce wiecie? Wam sie wydaje ze jak ktos kilka bramek puknie w naszej cienkiej lidze to juz sie na mistrzostwa nadaje? To chyba nie zdazyliscie zauwazyc ze Franek nie ma kompleksow I nie robi w gacie jak wielu naszych pilkarzykow kiedy na mecz wybiegaja gdzie naprzeciwko jest ktos lepszy niz Wyspy Owcze... Zapomnieliscie juz jak Franek odmienial nasza gre zawsze jak wchodzil? Niewdziecznicy je..i. To co ze gola nie strzelil? A wiecie ze Raul nie puknal bramki od pazdziernika??? To 2 miesiace wiecej od Franka. I na mundial jedzie. Wiec stulcie japy ignoranci je..i bo jak sie was czyta to sie chce kondomy reklamowac. Odpowiedz Link Zgłoś
firemouse Re: Ordynarne kłamstwa Janasa 19.05.06, 10:25 Nie no, brawo za poziom wypowiedzi. Co mnie obchodzi kogo biora Hiszpanie na Mundial? Im nie kibicuje. I co, moze jeszcze Bonka powinnismy wziac bo 24 lata temu puknal kilka ladnych bramek? Franek ostatnio nic nie pokazal i nie ma widokow na zmiane. To nie jedzie. Proste. Co prawda ja bym kilku osob z tej kadry nie wzial, ale to nie ja jestem trenerem reprezentacji. Idz reklamuj te gumki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: selekta Re: Frankowski out - brawo za odwagę!!! IP: *.chello.pl 17.05.06, 12:41 Jak czytam dzisiaj zale Tomka Frankowskiego to coraz bardziej rozumiem Janasa... Franek mowi dzis,ze gdyby wiedzial,ze cos jest nie tak to by sie bardziej spial w meczu z Litwa... TO ja pytam"Franek...CZY TY JESTES PROFESJONALISTA???JECHALEM Z GDANSKA DO BELCHATOWA NA MECZ ,A TY SIE NIE SPIALES MAXYMALNIE??? ??? ILU TAM BYLO JESZCZE NIE SPIETYCH??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Frankowski out - brawo za odwagę!!! IP: *.csk.pl 17.05.06, 12:59 Człowieku, przeczytaj jeszcze raz co powiedzial Franek, bo widze, że u Ciebie z rozumieniem tego co piszą gazety, jest bardzo krucho. Franek powiedzial, że gdyby wiedzial, że może nie pojechać, to nie sygnalizowałby zmiany w meczu z Wyspami Owczymi. Grałby wtedy z kontuzją co mogło doprowadzic do poważniejszego urazu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: selekta Re: Frankowski out - brawo za odwagę!!! IP: *.chello.pl 17.05.06, 13:42 "wiedzieli przeciez,ze nie szykuje formy na mecze z Litwa czy Wyspami Owczymi,a na czerwiec.I ja te forme bym osiagnal.A poza tym ,gdyby Janas mnie ostrzegl o tym ,ze moge nie zabrac sie na mistrzostwa,to spialbym sie maksymalnie..Nie zszedlbym z lekka kontuzja podczas meczu z Wyspami Owczymi,..."koniec CYTATU!!! mam problemy ze zrozumieniem???chlopie CZYTAJ WIECEJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: selekta Re: Frankowski out - brawo za odwagę!!! IP: *.chello.pl 17.05.06, 13:48 "WOGOLE MOGLEM NIE PRZYJEZDZAC NA MECZ PRZECIWKO LITWIE I ZGRUPOWANIEWE WRONKACH,TYLKO POJECHAC NA WCZASY"heh to przeciez ZALOSNE... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: selekta Re: Frankowski out - brawo za odwagę!!! IP: *.chello.pl 17.05.06, 13:50 Franek wogole nie rozumie ,ze selekcja trwala do konca!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Frankowski out - brawo za odwagę!!! IP: *.csk.pl 17.05.06, 14:10 - Janas i jego współpracownicy ani razu nie dali mi do zrozumienia, że jest jakiś problem, że się zastanawiają. Gdyby trener mnie ostrzegł o tym, że mogę nie zabrać się na mistrzostwa, to nie zszedłbym z drobną kontuzją w czasie meczu z Wyspami Owczymi. Ciągnąłbym do końca, nawet ryzykując poważną kontuzję – dodał „Franek”. cytat z onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: selekta Re: Frankowski out - brawo za odwagę!!! IP: *.chello.pl 17.05.06, 14:18 tak czy owak Franek myslal,ze jest takim pewniakiem jak Zurawski,a przeciez tak nigdy nie bylo...dlatego musial przekonac do siebie trenera w ostatnich meczach kontrolnych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Frankowski out - brawo za odwagę!!! IP: *.csk.pl 17.05.06, 14:27 Po wypowiedziach Janasa mógł taki wniosek wyciągnąc. Janas nawet po meczu z Wyspami Owczymi powiedział, że Franek zszedł bo nie chcieli ryzykować poważniejszego urazu. Mówił także, że na zgrupowaniach we Wronkach i w Szwajcarii Franek odbuduje formę. Najbardziej boli jednak forma w jakiej Franek dowiedział się o nieotrzymaniu powołania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robb Re: Frankowski out - brawo za odwagę!!! IP: 212.160.172.* 17.05.06, 14:27 Dobrze już dobrze, uspokój się. Stanęło na twoim. Franek nie jedzie, cieszysz się? Franek nie zacisnął zębów i nie złapał poważniejszej kontuzji w meczu z wymagającymi rywalami z Wysp Owczych. Nie udowodnił wielokrotnie, że w najważniejszych meczach potrafi strzelać gole, w przeciwieństwie do Grzesia R., który w tych samych meczach zasłużył na miano "człowiek-strata". Po prostu Franek nie wiedział, że mecz z potężnymi Wyspami Owczymi jest najważniejszym meczem sezonu. Nie wiedział, że cała sympatia, jaką Janas mu ostatnio okazywał, wszystkie te słowa, że trzech napastników już ma i tylko szuka czwartego, były picem na wodę. No bo skąd mógł wiedzieć, że w tej grupie trzech pewniaków są Jeleń i Brożek? A on nie walczy z Saganowskim i Sosinem, bo przecież wiadomo, że żaden z nich nie pojedzie. Że uniwersalny Giza i równie uniwersalny Gorawski też są pewniakami, bo przecież nie takich obrońców jak Ferdinand wkręcali w ziemię. Nieważne, że nawet z kontuzją miał znakomite długie podanie do Kosowskiego. Co tam podanie, pojedzie Mila, który w tej samej akcji nie trafił w piłkę, ale na szczęście piłka trafiła go w nogę zakroczną i do bramki wpadła. I była to jedyna możliwość, jaką piłka miała, bo gdyby jednak Mila trafił ją swym cudownym kopnięciem (jak zamierzał), to na bank przeleciałaby nad poprzeczką. W dodatku Franek nie docenił wagi tego zdarzenia. Gdyby z radości zerwał koszulkę, rzucił się z furią całować murawę i wyć do kibiców, cieszył się parę minut, że postrach napastników z Wysp Owczych skapitulował, to może by go Janas wziął na mundial? A Franio tylko popatrzył - good work, i tyle. A gdzie młodzieńczy entuzjazm? Było obcałować pupilka trenera, zrobić mu puci puci, może nawet jakąś szybką laskę ... W ogóle to Franek jest człowiekiem na "nie". Same pretensje ma i na złość trenerowi robi. Namawiał dziennikarzy żeby go wcisnęli Janasowi do składu, a przecież nasz atak grał bez niego fenomenalnie. Potem specjalnie tym swoim lekceważącym spokojem paraliżował Rasiaka, który przez godzinę snuł się i głupio podskakiwał po boisku, parę metrów od piłki. A na koniec jeszcze bardziej chłopaka dołował, równie spokojnie ładując kolejne bramki rywalom. No przecież autorytet trenera podważał ... Walia, Austria i Anglia w eliminacjach, to nie to co Wyspy Owcze w meczu towarzyskim. Ich bramkarze nie mają fajnych czapeczek a ich obronę to byle leszcz z podwórka Wojtka Kowalczyka robi w balona. Sam Wojtek nawet nie musi się fatygować. I jeszcze ten złośliwy Franek tak ładnie się rozumie z Żurawskim i Szymkowiakiem. Nie może tak być, przecież to Kasperczak ich tak wyuczył. A tu rządzi Janas i wszystko ma być po Janasowemu. Tu nie wolno strzelać goli po wypracowanych latami zagraniach. Janas z Edziem i Maciusiem raz dwa nauczą Brożka, Jelenia i Grzesia super zagrywek i na MŚ będzie jak znalazł. Żurawski będzie mógł się wygrzewać na ławie, na wypadek gdyby Giza złapał kontuzję - wtedy wejdzie do pomocy, bo gdzie on tam w ataku? Gorawski może grać też w ataku, to będzie grał, a co? Odpowiedz Link Zgłoś
wlk.brytania Re: Frankowski out - brawo za odwagę!!! 17.05.06, 17:54 Zlosliwe jak diabli,ale obawiam sie ze prawdziwe :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: Frankowski out - brawo za odwagę!!! IP: *.ap.krakow.pl 17.05.06, 16:42 brozek jest perspektywiczny ale nie potrafi strzelic celnie .. franek jednak mial ogromny wklad w wywalczenie awansu i powinien pojechac mimo slabszej formy .. kosztem jelenia czy rasiaka .. reszta decyzji jak dla mnie ok ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: - Gdyby franek pojechał, to i każdy z nas mógłby.... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.05.06, 17:10 Z taką formą w naszej lidze by mu było ciężko grać w lepszym klubie niż polonia, więc to super, że go nie ma! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sroka Re: Frankowski out - brawo za odwagę!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 18:01 O czym Wy ignoranci piszecie - Mila, Kosowski, etc grajajak z nut ale Franek, którytrafił na ciężki angielski grunt jestbez formy. Jest jedno wytłumacznie decyzji pseudo - Selekcjonera - ma układ z menagerami tych dreniaków, a Franek za dużo mówił.... Będzie mi Go brakowało na tych pie przonych MS - rozdział biletów to skandal taki jak brak Dudka i Frnakowskiego w Reprze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zasiu Dlaczego Mila tak a Frankowski nie? Wytłumaczenie IP: *.eranet.pl 17.05.06, 19:35 Sprawa jest prosta: Przychodzi Ci mi do glowy jakis dobry lewoskrzydlowy i ofensywny pomocnik, ktory moglby zastapic Mile i Kose. Kto? Zganiacz, Burkhardt? Jeszcze bardziej nierowni niz Mila i kompletnie niesprawdzeni w powaznych meczach. Natomiast bramkarzy mamy swiatowej klasy, dobrych napastnikow tez jest kilkunastu. Tu bym upatrywal tej niekonsekwencji Janasa. Natomiast powolania Gorawskiego zrozumiec kompletnie nie potrafie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Franek vs Rasiak IP: *.dip.t-dialin.net 17.05.06, 20:47 Jak moze jechac Rasiak zamiast Franka? Rasiak to nawet potyka sie bez pilki o swoje drewnianie nogi a co dopiero z pilka. Nie sprawdzil sie nigdy w waznym meczu w reprezentacji, wszyscy pamietamy jak gral na Old Trafford z Anglia - jednym slowem porazka. Franek by doszedl do siebie i nawet jakby wchodzil jako Joker na 20 czy 30 min bylby duzo wiecej wart od drewniaka Rasiaka. Ludzie, podniecacie sie,ze Rasiak strzelil pasterzom 2 bramki ? Ci ludzie z wysp owczych chodza na codzien do normalnej pracy od 8:00 do 16:00 - sa listonowszami, kierowcami itd. to nie byla druzyna lepsza od okregowej - smieuchu warty w ogole jest ten argument, ze dobrze wypadl w meczu z wyspami owczymi. Mam nadzieje, ze nie wyjdzie na mecz z Ekwadorem bo to beda stracone minuty Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zasiu Re: Franek vs Rasiak IP: *.eranet.pl 17.05.06, 22:53 A kto powiedzial, ze Rasiak jedzie ZAMIAST Franka? Frankowski nie jedzie, bo nie jest w formie i na powolanie NIE ZASLUZYL. Sprawa Rasiaka to zupelnie oddzielne zagadnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
markus.kembi Re: Franek vs Rasiak 17.05.06, 23:04 Rasiak i tak by pojechał. "Franka" z kadry wygryzł Brożek, którego Janas jeszcze w sobotę nie wymieniał nawet w gronie kandydatów na mistrzostwa. Powiedział wtedy, że pojedzie Jeleń oraz trzech z czwórki Frankowski, Sosin, Rasiak, Saganowski. Z tej czwórki nie pojechał żaden. sport.gazeta.pl/sport/1,65025,3342570.html > - Co z napastnikami? We Wronkach są: Sosin, Saganowski, Frankowski, Rasiak > i Jeleń. > - Jeleniowi dam szansę gry na prawej pomocy, bo tam potrzebuję piłkarza, > a z czterech wymienionych przed nim trzech pojedzie na mundial. > Do tego dojdą pewniacy Żurawski oraz Smolarek, który może grać na prawej > pomocy i w ataku. > - Tak. W sumie więc z tych siedmiu piłkarzy odpadnie przed mistrzostwami > zaledwie jeden. Odpowiedz Link Zgłoś
markus.kembi Re: Franek vs Rasiak 17.05.06, 23:07 Wróć - przepraszam, z czwórki oczywiście pojedzie właśnie Rasiak. Ale zamiast jednego zawodnika, Janas uwalił trzech. Z tego co mówiłwynika, że już wtedy poważnie myślał nad powołaniem Gizy, ale o Brożku nie wspomniał ani słowem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zasiu Re: Franek vs Rasiak IP: *.eranet.pl 17.05.06, 23:13 Brozek wszedl do kadry rzutem na tasme. Dzieki formie, a nie "zaslugom". Zobaczymy, jak to wszystko sie potoczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sigi Re: Franek vs Rasiak IP: *.centertel.pl 18.05.06, 11:34 Panowie, co by nie mówić, to prawda jest taka że Janas wydymał Frankowskiego z powodów osobistych. A że Janas jest kolesiem, który stara się zachować pozory, to miał w jego mniemaniu uzasadniony powód polegający na tym, że Franek nie jest już od dawna w formie. Jak już pisałem, to szkoda, że Frankowski nie jedzie, bo chociaż nie miał formy na występy w pierwszej 11, to jako zmiennik na pewno byłby wzmocnieniem drużyny. I nawet stosując pokręcone kryteria Janasa, to Franek a nie Brożek jest lepszym zmiennikiem w ataku (w sumie nie wiem kogo - Rasiaka?? - jakoś bez sensu), niż Mila zmiennikiem Szymkowiaka. Ale może ja jestem do Mili uprzedzony, ten gość jest po prostu wkurw.. cieciem i nie potrafi współpracować na boisku, gra pod siebie i wszędzie się wcina (chociażby sytuacja w Wysprami Owczymi jak przeszkadzał Frankowi w oddaniu strzału na polu karnym na początku meczu). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: selekta Re: Franek vs Rasiak IP: *.chello.pl 18.05.06, 13:10 Akurat wtedy to pilka leciala do Mili,a to franek sie wcial... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sigi Re: Franek vs Rasiak IP: *.centertel.pl 18.05.06, 14:25 Mnie się wydaje, że Mila cały czas się wcinał, wchodził jak nakręcony na pozycje na polu karnym, które z założenia są przeznaczone dla napastnika, zamiast skoncentrować się na wypracowywaniu sytuacji (podania!!) innym, szczególnie napastnikom. Chyba, że koncepcja miała polegać na tym, że Mila miał być ofensywnym pomocnikiem, ustawionym tuż za napastnikami, albo wolnym elektronem i robić co mu się podoba na boisku, ale nic mi na ten temat nie wiadomo i nie wynikało to z zapowiadanego ustawienia drużyny. A na wolnego elektrona to trzeba mieć umiejętności Ronaldinho albo T. Henry, żeby to miało sens. Tak więc wychodzi mi na to że raczej Mila starał się robić jak najlepsze wrażenie kosztem zespołu i wszędzie go było pełno, również tam gdzie go co do zasady być nie powinno. Ja się nie dziwie, że gość w Austrii Wiedeń siedzi na ławce, bo co z tego że czasami zdobędzie bramkę, skoro swoją grą stwarza zamieszanie i przeszkadza swojej drużynie. Odpowiedz Link Zgłoś
owocella Re: Franek vs Rasiak 18.05.06, 15:19 DREWNIAK nie powinien jechac jak potykasz sie o nogi i o pilke, to k... spadaj z murawy. FRANEK wywalczyl nam awans!!!!!!!!! nie chodzi o rozliczenie janasa, ale panowie DREWNO nawet dlugie dobre jest na opal, nie na mundial.OBYM SIE MYLIL!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dennis26 Re: Dlaczego Mila tak a Frankowski nie? Wytłumacz 18.05.06, 15:57 Gość portalu: zasiu napisał(a): > Sprawa jest prosta: Przychodzi Ci mi do glowy jakis dobry lewoskrzydlowy i > ofensywny pomocnik, ktory moglby zastapic Mile i Kose. Kto? Zganiacz, > Burkhardt? Jeszcze bardziej nierowni niz Mila i kompletnie niesprawdzeni w > powaznych meczach. > > Natomiast bramkarzy mamy swiatowej klasy, dobrych napastnikow tez jest > kilkunastu. Tu bym upatrywal tej niekonsekwencji Janasa. > > Natomiast powolania Gorawskiego zrozumiec kompletnie nie potrafie... Poprostu trener widzi w Mili jakiś potencjał nie widzi tylko ze od dobrych zawodników dzielą go milowe kroki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spoko Janas uchylil Listka - Jada Ci IP: *.tpgi.com.au 18.05.06, 18:27 Frankowski nigdy nie odpowiadal Janasowi.W eliminacjach prasa i opinia publiczna wcisnela Frankowskiego Janasowi i tylko narobila niepotrzebnego klopotu.Nikt juz nie pamieta jak bylo potem z podzialem kasy ...? Najwieksza kasa przypadala temu , ktory byl najdluzej na boisku.Rasiak byl najdluzej , wiec otrzymywal najwiecej.I co z tego ze nie strzelil ani jednej bramki ?! co z tego ...Dostawal kase i....moze dzielil ja z Janasem.Gdyby Franek odpalil cos Janasowi...ale nie wpadl na to! Zreszta dostawal najmniej bo byl najkrocej na boisku.I co z tego ze strzelil 7 bramek !Tu nie chodzi o bramki tylko o kase!!! Zaraz po eliminacjach Janas powiedzial , ze nikt nie pojedzie za zaslugi.Wyraznie dal do zrozumienia , ze to ze sie strzela bramki to nie jest najwazniejsze.I Franek powinien sie dowiedziec komu i ile sie daje , a nie byc teraz zaskoczonym.Rasiak nie strzelal w eliminacjach a gral caly czas...bo Janas "wierzy" w tego chlopaka.Teraz tez nie strzeli nawet jednej bramki i tez bedzie gral caly czas. I to tak ciezko zrozumiec ze w koncu musi byc jakis powod , ze Janas "wierzy" w tego chlopaka.Janas lubi niektorych chlopcow , rzecz w tym ze Franek nie jest w typie Janasa Odpowiedz Link Zgłoś
owocella Re: Janas uchylil Listka - Jada Ci 18.05.06, 18:41 czyzbys sugerowal ze nasz PAN TRENER jest innej orientacji ekologicznej, a FRANEK jest zbyt malo dosiezny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz Re: Janas uchylil Listka - Jada Ci IP: *.dyn.optonline.net 19.05.06, 03:15 prponuje na meczu towarzyskim obzucic tego hu...ja janasa jajami albo zrobic malo zadyme Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary trampkarz Re: Janas uchylil Listka - Jada Ci IP: *.nycmny83.dynamic.covad.net 19.05.06, 06:22 Gość portalu: mariusz napisał(a): > prponuje na meczu towarzyskim obzucic tego hu...ja janasa jajami Zgoda, jesli tylko to beda twoje jaja, tempy bawole! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: Frankowski out - brawo za odwagę!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 09:21 Brawo brawo.Poczytajcie. ms2006.interia.pl/news?inf=750306 Odpowiedz Link Zgłoś
firemouse Re: Frankowski out - brawo za odwagę!!! 19.05.06, 10:30 Eee, spiskowa teoria dziejow. U tego agenta sa jeszcze m.in. Piechna, Wasilewski, Gargula - a nie jada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek Re: Frankowski out - brawo za odwagę!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 16:21 Tego ,a może innego .Żaden agent nie wciśnie wszystkich naraz .A jest ich sporo ,ich priorytet to MONEY=my boy=money .My boy, a nie inni boys lepsi,bo inaczej agent bez kasy zostanie.Muszą główkować na różne sposoby,ostra walka,różne metody,tricki,zachęty,prezenty,itp itd.Zresztą sam wiesz,co będę Ci tłumaczył jak dziecku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Frankowski out - brawo za odwagę!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 16:22 ze nie powołał dudka to mogłbym jeszcze zrozumiec bo mamy kilku naprawde dobrych bramkarzy ale napastnicy sa kulawi wystarczy ze zurawski bedzie bez formy i nie ma kto strzelac - a ze pieniadze i futbol sa ze soba powiazane moze to wskazywac na jakies wzgledy poza sportowe tym bardziej ze skorza tez sie zna na piłce i wie w jakiej formie byli zawodnicy 6 nowych zawodnikow moze byc taka przykrywka bo jezeli było by powłanych tylko 3 ze stajni osucha to wszystkich by to zastanowiło a tak mozna było odmłodzic skład ale jak narazie nie mozna nic takiego udowodnic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Re: Frankowski out - brawo za odwagę!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 16:10 a ja byłem niedawno doś długo w Wolverhampton i na meczach Frankie grał wcale dobrze,świetne podania,strzały-gola pewnie by zdobył niejednego,ale często podawał ,zwłaszcza na początku jego tu gry.Może wtedy chciał się wkomponować dobrze do nowego zespołu? Nie piszcie ,że nie jest w formie,bo to nieprawda jest.Forma jego sądzę nie jest teraz na 5,ale na 4 ,4+ napewno.Umiejętności strzeleckich się nie zapomina-łatwiej przypomnieć niż się nauczyć tego.Janas go nie lubi(ł) ,to fakt-ale tak gdzieś od 75 minuty meczu będzie nam Go brakowało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tata Re: Frankowski out - brawo za odwagę!!! IP: 69.177.44.* 20.05.06, 02:31 ta-ta, brozek jest w formie, widzialem w meczu z legia, bieda moj ty panie, zenada, jeden gol na 5 100% - towych sytuacji, zajebisty gosc do grzania lawy, jak wejdzie na stadion z ...-cioma tysiacami kibicow to zrobi w gacie i ucieknie do szatni, janosik - kto cie kur....a wymyslil ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zasiu Re: Frankowski out - brawo za odwagę!!! IP: *.eranet.pl 20.05.06, 22:30 Ja znow pamietam pare jego goli z ligi, w ktorych trafial z sytuacji, z ktorych wcale trafic nie musial. Dajmy mu sie wykazac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Rasiak na MS... FILM!!! IP: *.bchsia.telus.net 20.05.06, 21:20 video.google.com/videoplay?docid=-2641032525617189763 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anton Re: Frankowski out - brawo za odwagę!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 12:43 Moze Frankowski nie jest w szczycie formy ale wszyscy wiemy jak bardzo sie przydał w eliminacjach!!! a jezeli Franek nie pojechal to jakim cudem jedzie Mila?? To jest szok...tez nie gra nawet na ławce rezerwowych go nie ma tylko na trybunach...chyba jednak sa jakies ukladziki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzdura Re: Frankowski out - brawo za odwagę!!! IP: *.netis.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.06, 12:58 ludzie franek uratował nam tyłek w eliminacjach... wiem że za zasługi sie nie jeździ na mundial ale ile razy franek właził na ostatnie 30 min i zminiał wynik meczu??? absurd... Janas po prostu nie lubi Franka. niech mi też nikt nie mówi że to przejaw odwagi nie wziąć takich piłkarzy jak dudek i Frankowski na mundial...gdyby miał chociaż troche honoru to zadzwoniłby do nich i powiedział im dlaczego nie jadą... jest jedenplus tego wszystkiego... po mundialu janas i reprezentacja polski to będzie ogień i woda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zasiu Re: Frankowski out - brawo za odwagę!!! IP: *.eranet.pl 22.05.06, 21:17 Uwazam, ze niepowolywanie zawodnika z powodu, ze sie go nie lubi, to bardzo dobre wytlumaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oliver1 Re: Frankowski out - brawo za odwagę!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.06, 08:01 Jaka to odwaga ?? Z Dudim to byla odwaga. Z Frankiem zwykłe chamstwo w stosunku do niego samego jak i do kibiców. Jak czytam na forum '' fachowców '' , którzy już przekreslili Franka , to mam wrażenie , że polskie bagienko ma się w formie iście mundialowej !!! W tej dyscyplinie zdobylibyśmy puchar w przedbiegach. Niestety jest to odzwierciedleniem naszego narodu. Bez jaj i charakteru. I taka też jest nasza kapela na mundial ( jej trzon ). Jakże mile wspominam dzisiaj Bońka z '' aferą na Okęciu '' z przed lat. Młynarczyk został jednym z najlepszych polskich bramkarzy . Kilku Wiślaków zamiast pirdyknąć paszportami w Janasa w pysk skuliło ogony i jeszcze proszą o spokuj ( sic ). Niech palą gumę. Bez powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zasiu Re: Frankowski out - brawo za odwagę!!! IP: *.eranet.pl 22.05.06, 21:22 > Jaka to odwaga ?? Z Dudim to byla odwaga. Z Frankiem zwykłe chamstwo w stosunku > do niego samego jak i do kibiców. Jak czytam na forum '' fachowców '' , którzy > już przekreslili Franka , to mam wrażenie , że polskie bagienko ma się w formie > iście mundialowej !!! W tej dyscyplinie zdobylibyśmy puchar w przedbiegach. Zadne chamstwo. Mogl sie liczyc z tym, ze skoro go trener powolywal bo byl w super formie to zeby pojechac na mistrzostwa nadal musi byc w dobrej formie. Frankowski zostal wepchniety na sile Janasowi przez kibicow i media, nic dziwnego ze Janas wykorzystal pierwsza nadarzajaca sie okazje zeby wywalic pilkarza ktory mu nie pasuje do koncepcji zespolu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odek693 Re: Frankowski out - brawo za odwagę!!! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 22.05.06, 11:22 A ile strzelili Brożek i Jeleń goli w tej naszej superlidze 4-5 Odpowiedz Link Zgłoś