Gość: YaBasta Re: Czechy - Ghana na żywo. Czeska machina unikni IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.06.06, 19:42 nareszcie razak pimpong na boisku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bramka Re: Czechy - Ghana na żywo. Czeska machina unikni IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 17.06.06, 19:46 Futbol się spłaszcza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek579 Re: Czechy - Ghana na żywo. Czeska machina unikni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.06, 19:46 ghana wygrała po pol do studia w yvp przyniosł te swoje słynne murzysnkie zabawki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krufka Brawo dla Ghany! IP: *.limes.com.pl 17.06.06, 19:51 Należało im się :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emmanuelle cunt Re: Czechy - Ghana na żywo. Czeska machina unikni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.06, 19:49 gol byl zdobyty prawidlowo, w momencie podania ostatni obronca byl zarowno za podajacym jak i adresatem podania. Odpowiedz Link Zgłoś
deana Re: Czechy - Ghana na żywo. Czeska machina unikni 17.06.06, 19:51 Sędzia kalosz ale Ghana i tak była lepsza,tyle sytuacji strzeleckich to nie widziałam,żeby inny zespół stworzył. Odpowiedz Link Zgłoś
tasta Miodkiem Wam pojade 17.06.06, 19:52 19:45: Pimpong mógł strzelić gola ale z racji na to, że jest altruistą podawał. Jego kumpel gola strzelił ale był na spalonym. z racji TEGO, chlopcy, a nie NA TO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zosia Re: Czechy - Ghana na żywo. Czeska machina unikni IP: *.net.autocom.pl 17.06.06, 19:53 a Kingston miał żle na koszulce napisane - Kingson ;))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bramka Re: Czechy - Ghana na żywo. Czeska machina unikni IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 17.06.06, 19:54 No ale Ujfi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bramka Re: Czechy - Ghana na żywo. Czeska machina unikni IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 17.06.06, 19:56 Wiedzialam że w nazwisku Petra tkwi potencjał:) a, mam wrażenie ze polowa świata mówi "Kingson", druga "Kingston" Odpowiedz Link Zgłoś
el_kooba Re: Czechy - Ghana na żywo. Czeska machina unikni 17.06.06, 19:51 W myśl przepisów w takiej sytuacji piłka musi być podana do przodu, a zawodnik do którego adresowane było podanie musi być za linią piłki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: santiago durango Re: Czechy - Ghana na żywo. Czeska machina unikni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.06, 20:14 "W myśl przepisów w takiej sytuacji piłka musi być podana do przodu, a zawodnik do którego adresowane było podanie musi być za linią piłki" nie rozumiem. tzn co to znaczy "za linia pilki"? patrzac od ktorej strony? bo jezeli od bramki druzyny atakujacej to kazde podanie do przodu bedzie mialo adresata za linia pilki, a patrzac od strony bramki druzyny broniacej pilka podana do przodu wyklucza sie z adresatem za linia pilki. Odpowiedz Link Zgłoś
el_kooba Re: Czechy - Ghana na żywo. Czeska machina unikni 17.06.06, 20:17 Darek Szpakowski zawsze mówi "piłka wyznacza linię spalonego". Chodzi o to, że adreat podania musi być bliżej własnej bramki, niż piłka w momencie podania, więc jednocześnie musi być bliżej własnej bramki, niż podający Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: augus Re: Czechy - Ghana na żywo. Czeska machina unikni IP: *.satfilm.net.pl 17.06.06, 19:52 A moze mi ktos napisac o co chodzi murzynowi z tą flaga Izraela? Odpowiedz Link Zgłoś
el_kooba Re: Czechy - Ghana na żywo. Czeska machina unikni 17.06.06, 19:54 Miałem nikogo nie obrażać, ale się zdenerwowałem. Nie dość, że murzyn, to jeszcze żyd??!! To już przerasta moje granice tolerancji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leming Re: Czechy - Ghana na żywo. Czeska machina unikni IP: *.aster.pl 17.06.06, 20:02 "Murzyn" i "Zyd" pisemy po polsku wielka litera. Wiecej szacunku... Odpowiedz Link Zgłoś
el_kooba Re: Czechy - Ghana na żywo. Czeska machina unikni 17.06.06, 20:09 chłopie, coś się tak na mnie uparł? nie podoba mi się to, jak gra Ghana (lubię twardą grę, ale nie lubię brutalnej), nie podobało mi się sędziowanie w tym meczu, antysemitą jestem od dawna, a murzyn nie pisze się wielką literą, bo nie ma ku temu podstaw. jeśli kogoś nie lubię (albo jak wolisz lubię), to ciężko jest zachować mi obiektywizm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leming Re: Czechy - Ghana na żywo. Czeska machina unikni IP: *.aster.pl 17.06.06, 20:37 Dobra, wyluzuj. Ale: > murzyn nie pisze się wielką literą, bo nie ma ku temu podstaw A Slownik Jezyka Polskiego jako podstawa moze byc? Odpowiedz Link Zgłoś
el_kooba Re: Czechy - Ghana na żywo. Czeska machina unikni 17.06.06, 20:38 Podaj mi zasadę, w myśl której piszesz Murzyn, albo Żyd?? Odpowiedz Link Zgłoś
el_kooba Re: Czechy - Ghana na żywo. Czeska machina unikni 17.06.06, 20:40 W moim słowniku wyd. "WIlga" żyd, jako "wyznawca judaizmu" pisze się małą literą. zaraz sprawdzę murzyna Odpowiedz Link Zgłoś
el_kooba Re: Czechy - Ghana na żywo. Czeska machina unikni 17.06.06, 20:42 tak jak myślałem - murzyn też z małej; ja naprawdę staram się pisać poprawnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga Re: Czechy - Ghana na żywo. Czeska machina unikni IP: 156.17.163.* 17.06.06, 19:57 nie wiem,o co chodzi:)))ale blagam:meczow,nie meczy:)))<mam nadzieje,ze ci wspaniali panowie z czuba to przeczytaja><i to wcale nie byla wazelina,zeby byc bardziej wysluchana>po prostu meczow,nie meczy:))) Odpowiedz Link Zgłoś
el_kooba Re: Czechy - Ghana na żywo. Czeska machina unikni 17.06.06, 19:59 na pewno? a mówi się rękami, czy rękoma i oczami, czy oczyma?? intryguje mnie to Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bramka Re: Czechy - Ghana na żywo. Czeska machina unikni IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 17.06.06, 20:04 Nie wiem, wiem że "meczy" to l.p. 3 os. od czasownika meczeć:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mef Re: Czechy - Ghana na żywo. Czeska machina unikni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.06, 20:44 mowi sie oczami i rekami:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mef Re: Czechy - Ghana na żywo. Czeska machina unikni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.06, 20:46 no i blad... bo mowi, to sie ustami;). oczywiscie mialo byc, mowi sie "rekami" i "oczami" Odpowiedz Link Zgłoś
el_kooba Re: Czechy - Ghana na żywo. Czeska machina unikni 17.06.06, 20:47 na pewno? bo już tutaj był jeden taki, co mnie poprawiał i języka uczył Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lena Re: Czechy - Ghana na żywo. Czeska machina unikni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.06, 19:54 Ja wiem, że ja się czepiam, że to w ferworze emocji popełniono tą zbrodnię;-), ale jednak moja filologiczna dusza nie może tego wybaczyć: mówi się " z racji tego, że" a nie " z racji na to, że" ;-) A poza tym- CO ZA EMOCJE!!!! Szkoda mi Czechów, kibicowałam im, ale sami sobie winni. Chociaż i tak dzielnie walczyli po tej czerwonej kartce dla Ujfalusiego, przynajmniej atakowali w przeciwieństwie do Polaków w meczu z Niemcami. PETR CECH-chyba nawet lepiej bronił, niż Boruc w środę, mogło byc gdzieś z 7:0 dla Ghany, gdyby nie on. A GHANA- REWELACJA!!! Na marginesie-kto z was chciałby się nazywać PIMPONG?;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amelia Re: Czechy - Ghana na żywo. Czeska machina unikni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.06, 19:55 Jest!!!!! Ghana wygrała 2:0!!!! :)))) A ja wygralam 500 zl! :D A w kolekturze sie ze mnie smiali, ze obstawiam taki zespol:P BUCE! :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leming A moglby grac dla Ghany... IP: *.aster.pl 17.06.06, 19:56 Razak Pimpong... Rasiak Pingpong. Moze by ich jakos podmienic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga meczow,nie meczy!!!!!!!!!!!!!! IP: 156.17.163.* 17.06.06, 19:59 M.l.poj.-mecze D.l.mn.-meczów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: meczow,nie meczy!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.06, 20:11 żal mi biednych czechów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bramka Re: meczow,nie meczy!!!!!!!!!!!!!! IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 17.06.06, 20:13 mi też, i biednego Cecha:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: meczow,nie meczy!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.06, 20:14 i Checha też. tyle się namęczył i na nic. mam nadzieję że dał w szatni popalić obrońcom. Odpowiedz Link Zgłoś
el_kooba Re: meczow,nie meczy!!!!!!!!!!!!!! 17.06.06, 20:15 No niestety. Może chociaż Włosi wygrają... Gdzie są zdjęcia ekipy (zwłaszcza Pani Fotoedytor) na otarcie łez? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bramka Re: meczow,nie meczy!!!!!!!!!!!!!! IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 17.06.06, 20:19 USA raczej czarnym koniem nie będzie:) W kwestii zdjęć czuję że zostalismy olani. Albo za słabo się dopominamy:) Odpowiedz Link Zgłoś
el_kooba Re: meczow,nie meczy!!!!!!!!!!!!!! 17.06.06, 20:21 chyba raczej to pierwsze, ale czuję się oszukany, że nie powiedzą tego wprost... ech, ta dzisiejsza mentalność Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bramka Re: meczow,nie meczy!!!!!!!!!!!!!! IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 17.06.06, 20:23 no powiedzieli wprost że sie nie nadają do pokazywania... Co mają powiedzieć: olewamy? E tam, jeszcze przyciśniemy;) Odpowiedz Link Zgłoś
el_kooba Re: meczow,nie meczy!!!!!!!!!!!!!! 17.06.06, 20:27 Ale Pani Fotoedyta "zastanawia się". Męska część mnie nie bardzo interesuje, bo generalnie faceci mi się nie podobają (właśnie znowu naraziłem się flemingowi). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bramka Re: meczow,nie meczy!!!!!!!!!!!!!! IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 17.06.06, 20:28 no ale żeńską część forum interesują panowie:) Odpowiedz Link Zgłoś
el_kooba Re: meczow,nie meczy!!!!!!!!!!!!!! 17.06.06, 20:31 Dlatego też musimy zewrzeć szyki i głośno dopominać się o zdjęcia. Codziennie ;P W końcu ulegną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bramka Re: meczow,nie meczy!!!!!!!!!!!!!! IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 17.06.06, 20:33 Wczoraj było nas więcej... Gdzieś zniknęli Odpowiedz Link Zgłoś
rudinho5 Re: meczow,nie meczy!!!!!!!!!!!!!! 17.06.06, 20:20 Szkoda, że Czesi przegrali ale Ghana pięknie grała. Dla mnie najważniejsze aby teraz tym bardziej Włosi przegrali. Wtedy będą emocje w grupie wielkie i mam nadzieję, że ci beznadziejni Włosi nie wyjdą z grupy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bramka Re: meczow,nie meczy!!!!!!!!!!!!!! IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 17.06.06, 20:22 a żeby Czesi wyszli to Włosi musza wygrać czy przegrać? Odpowiedz Link Zgłoś
el_kooba Re: meczow,nie meczy!!!!!!!!!!!!!! 17.06.06, 20:24 Jeżeli Włosi dzisiaj wygrają i przegrają z Czechami odpowiednią ilością bramek, to wyjdą obie ekipy, jeśli dobrze liczę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bramka Re: meczow,nie meczy!!!!!!!!!!!!!! IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 17.06.06, 20:26 aha a jak przegrają to mogą np. wyjść Czesi i Ghana? Odpowiedz Link Zgłoś
el_kooba Re: meczow,nie meczy!!!!!!!!!!!!!! 17.06.06, 20:29 Pod warunkiem, że z Czechami też wygrają. W tej chwili Czechy, Włochy i Ghana mają po 3 punkty. Jeśli Włosi dzisiaj wygrają i przegrają z Czechami, a Ghana pokona USA, to wszystkie ekipy będą miały po 6 pkt. i wtedy chyba rozstrzygają bramki. Tak jak z nami i z Kostaryką Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bramka Re: meczow,nie meczy!!!!!!!!!!!!!! IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 17.06.06, 20:31 czyli nic nie wiadomo niezależnie od wyniku?:) Odpowiedz Link Zgłoś
el_kooba Re: meczow,nie meczy!!!!!!!!!!!!!! 17.06.06, 20:36 Powiem szczerze, że nie jestem pewien, ale przesądzone, to raczej nic nie będzie. Czesi, nawet jak przegrają z Włochami, to chyba jeszcze mają szansę, w momencie wygranej USA, nad Ghaną. Dziwna sytuacja się zrobiła. Tutaj się będzie liczył bilans bramek, a w tej chwili jest pomiędzy Czechami, a Ghaną, co powoduje, że wyżej jest Ghana, bp wygrała bezpośredni mecz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bramka Re: meczow,nie meczy!!!!!!!!!!!!!! IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 17.06.06, 20:40 Nie wyobrażam sobie żeby USA wygrała z Ghaną. To już prędzej Czesi z Włochami... Finał MŚ Ghana-Argentyma?:) Odpowiedz Link Zgłoś
el_kooba Re: meczow,nie meczy!!!!!!!!!!!!!! 17.06.06, 20:52 Nie wydaje mi się. Jeśli Ghana wyjdzie z grupy, to raczej trafi na Brazylię, a z nimi, to już raczej sobie nie poradzą... Ale tak Hiszpania-Argentyna, to z chęcią Odpowiedz Link Zgłoś
el_kooba Re: meczow,nie meczy!!!!!!!!!!!!!! 17.06.06, 20:22 Jak Włosi i Czesi nie wyjdą z grupy, to komu ja będę kibicował?? Tylko Hiszpania mi zostanie, aha i jeszcze Argentyna. Odpowiedz Link Zgłoś
rudinho5 Re: Czechy - Ghana na żywo. Czeska machina unikni 17.06.06, 20:18 on jednak jest Kingson, a nasi komentatorzy są beznadziejni. Ten Jońca jest do wymiany, ani składni, ani wiedzy, ani niczego nie prezentował. Trzeciak normalnie jak współkomentuje jest niezły ale dziś dał popis kiepskiego wykonania komentowania meczu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyradar Re: Czechy - Ghana na żywo. Czeska machina unikni IP: *.acn.waw.pl 17.06.06, 20:32 a ja z innej beczki - - zdumiewa mnie podobienstwo pavla nedveda do naszego jerzego kryszaka. zwróćcie uwagę. cos jest na rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ir Re: Czesi też piszą Kingston IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.06, 01:44 A na stronie FIFA, w tytule pisza "KINGSON", a w profilu Kingston. I badz tu madry. fifaworldcup.yahoo.com/06/en/w/player/170232_KINGSON_Richard.html Odpowiedz Link Zgłoś