Gość: CZAPAJEW łukaszenka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.06, 14:06 ALEXANDR łUKASZENKA jeszcze w tym tygodniu LISTKIEWICZA, JANASA I "REPREZENTANTóW' wyprawiłby na kilkuletnie zgrupowanie. a trening byłby ciężki..... Odpowiedz Link Zgłoś
broohaha Panie Premierze! 21.06.06, 14:07 Co sie stalo, ze sie Pan tak tym zainteresowal? Czy ktorys z Pana synalkow zaczal jeczec 'Tato, zrob cos z tym...'? Zapewniam Pana, ze wszystkim bedzie lepiej (a i Pan wyjdzie na doroslego, rozsadnego czlowieka), jesli Pan przylozy sie do redukowania kilkunasto-procentowego bezrobocia i zapomni o 'interweniowaniu' w sprawie polskiej pilki noznej. No niechze Pan bedzie powazny! Premier ma pracowac nad rozwiazywaniem istotnych dla kraju problemow, a nie zajmowac sie swoimi hobby na szczeblu panstwowym. No tego sie po Panu nie spodziewalem. Czemu przy okazji nie zainterweniuje Pan w sprawie Malysza? No i prosze pamietac o piecioboju nowoczesnym, czyli kolejnej dyscyplinie, w ktorej Polacy swiecili tryumfy - NIEGDYS... Matko, trzymajcie mnie! Mozna zwariowac jak sie czyta takie rzeczy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: Panie Premierze! IP: *.19.165.1.osk.enformatic.pl 21.06.06, 22:20 Mów za siebie kuro domowa. Dla mnie ważnioejsza jest piłka nożna. Poza tym problemy rozwiązuje sie rownolegle. Uzdrawainie polskiej pilki nie stoi w sprzecznosci w zmniejszaniu bezrobocia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krotos Re: Marcinkiewicz: W PZPN potrzebne są zmiany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 14:11 Człowieku czy ty nie rozumiesz, że wreszcie coś się moze ruszyć? Wolisz, żeby przez nastepne 40 lat rządził Listek z kolatorem?! Zastanów się zanim coś napiszesz!!Może w końcu ktoś wprowadzi zarząd komisaryczny do tego burdelu! Olać el. ME, najważniejsze jest uleczenie trądu lesnych ludzików z Miodowej. Wreszcie politycy zaczeli interesować się najważniejszyj sportem, tak trzymać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Marcinkiewicz: W PZPN potrzebne są zmiany IP: *.acn.waw.pl 21.06.06, 14:37 Ale niech politycy zajmą się ustawami na początek. Poprzedni rząd wprowadził ulgi dla osób inwestujących w sport, wprawdzie ustawa była nienajlepsza (dużo do naciagania), ale coś było. A tu pani Gilowska bez wiedzy kogokolwiek ze sportu postanowiła ją zlikwidować. Nie pomysleć jak to nowelizować itd, po prostu ciach i do kosza. Skolei kluby sportowe (SSA) dwa lata temu dostały kolejny podatek tym razem dochodowy i jak chcą zainwestować powiedzmy 1mln zł w boisko to muszą zapłacić 20%. Kluby piłkarskie płacą rocznie ok.200mln podatków, I ligowe same jakieś +60mln. To jest problem którym w pierwszej kolejności powinien się zająć pan Marcinkiewicz, bo Janas czy Listkiewicz prochu nie wymyślą. Jak odejdzie Listek to będe się bardzo cieszył, ale nie jest on odpowiedzialny za wszystko co złe w piłce. Stadionu czy pieniędzy na szkolenie nie wymysli. Powstało 16 Woj.Ośr.Pił. i jest to krok w dobrą strone, ale bez pieniędzy niewiele mozna. I tu jest rola rządu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzidek Nie jestem zwolennikiem PiS ale to jedyna szansa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 14:15 na uporządkowanie spraw w polskim futbolu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Panie Premierze działaj natychmiast !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 14:25 Nie ma na co czekać, grudzień to jeszcze daleko, a w tej konserwie PZPN samoczynnie nic się nie zmieni.Decyzję niech pan podejmuje od razu, albo minister sportu. A jak nie, to wpuście tam Kurskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wafel Re: Nie jestem zwolennikiem PiS ale to jedyna sza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 14:31 Ostatnio coraz częściej słychać głosy typu "Nie zgadzam sie z PIS ale w tej akurat sprawie popieram" śmieszni jesteście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Re: Marcinkiewicz: W PZPN potrzebne są zmiany IP: 82.148.96.* 21.06.06, 14:26 A dlaczego ma się nie wtrącać skoro PZPN jest na państwowym garnuszku czyli opłacany TAKŻE z NASZYCH podatków?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Marcinkiewicz: W PZPN potrzebne są zmiany IP: *.acn.waw.pl 21.06.06, 14:41 W najmniejszym stopnu nie jest na naszym garnuszku. PZPN (i jeszcze jeden związek) są całkowicie niezależne od pieniędzy budżetowych. I tu jest zasadniczy problem z zarządem komisarycznym bo to troche tak jakby w prywatnej firmie zmieniać prezesa. W państwowej tak, ale tu jest problem. I w ustawie o sporcie jest zapisane że musi byc złamane prawo aby to się stało. prokuratura prowadzi postępowanie wyjaśniające na temat statutu PZPN i jeśli ten coś wykarze to będzie podstawa. Jeśli nie to niestety komisarz będzie nielegalny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Re: Marcinkiewicz: W PZPN potrzebne są zmiany IP: 82.148.96.* 21.06.06, 16:03 Jest i to wcale niemałym - wystarczy wejść na stronę Min Sportu i poczytać dokładnie o tzw. sporcie kwalifikowanym i sposobch jego dofinansowywania - piłka nożna jest tam także wymieniona, a dofinansowywanie zawsze odbywa się przez odpowiedni związek - więc jeśli to nie nasze pieniądze to czyje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Marcinkiewicz: W PZPN potrzebne są zmiany IP: *.acn.waw.pl 21.06.06, 16:09 Alw PZPN nie dostaje złotówki z budżetu. Cały budżet związku pochodzi z biletów, sponsorigu i pewnie jeszcze paru źródeł, ale wśród nich nie ma pieniędzy budżetowych. Nie ma zadnego dofinansowania zwiazku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dybi Re: Marcinkiewicz: W PZPN potrzebne są zmiany IP: *.fut-core.lama.pl 21.06.06, 14:27 popieram pana premiera w pzpn to sama cholota i zlodzieje siedza z listkiewiczem na czele...ktos musi zrobic z tym pozadek..jesli samo srodowisko nie potrafi to ktos z zewnatrz w sposob nakazowy musi to zrobic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: somir Re: Marcinkiewicz: W PZPN potrzebne są zmiany IP: *.gl.digi.pl 21.06.06, 14:43 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=272&w=43942627&a=43949260 wysylajcie! Odpowiedz Link Zgłoś
cortez_i_pizarro Brawo Panie Premierze !!! 21.06.06, 14:57 Wziasc sie ostro za te mafie. Inaczej - raczka raczke myje - znow nam powiedza, ze nic sie nie stalo. Proponuje wposcic Ministra Ziobro do PZPN i zobaczymy co On tam odkryje... A Janas z Listkiewiczem - za siodma gore i siodma rzeke !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mourinho Re: Marcinkiewicz: W PZPN potrzebne są zmiany IP: *.t6.ds.pwr.wroc.pl 21.06.06, 15:02 kaziu trzymam za słowo, ale jak tego nie zrobisz (a ja wiem ze nie zrobisz) zawisniesz za jakiś czas razem z listkiem Odpowiedz Link Zgłoś
wwrona Re: Marcinkiewicz: W PZPN potrzebne są zmiany 21.06.06, 15:07 Świetny pomysł. Tylko interwencja rządu i rozbicie układu w PZPN oraz kontrola finansów klubów może uratować polską piłkę. Proszę zróbcie to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyrlandson Re: Marcinkiewicz: W PZPN potrzebne są zmiany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 15:32 No właśnie minister Giertych wychowuje nas patriotycznie kosztem wf.Będziemy mieli patrityczną młodzież, która atakując w porywie patriotyzmu przeciwnika padnie po przebiegnięciu 15 metrów, no chyba,że minister Lipiec powie jak należy użyc dopingu.Jestem patriotą,prawicowcem,konserwatystą,antykomunistą do bólu ale jak widzę to wzzystko co się u nas w kraju dzieje to ogarnia mnie pusty śmiech.Co ja tu jeszce robię, Polak, potomek niemieckiej arystokratycznej rodziny,wnuk powstańca wielkopolskiego i uczestnika wyprawy na Kijów, syn sanacyjnego oficera i oficera wywiadu AK,uczestnik strajków 1970 i 1980 na Wybrzeżu? Kuźwa,pora umierać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucek Re: Prawda, zobaczymy jak z tym w praktyce wypali IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.06, 15:44 tu nie mo co czekać do grudnia. Tu trzeba działać póki żelazo gorące. No ale jeżeli z takim nastawieniem Kazmirz podchodzi do tej sprawy to nie widże żeby coś się miało zmieniło. Tu trzeba dogłębnie z przekonaniem wziąść się za tą klikę piłkarską pod nazwą PZPN z Listkiewiczem na czele. Jak już PIS szuka afer to tam znajdzie napewno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldi Re: Marcinkiewicz: W PZPN potrzebne są zmiany IP: *.strong / *.strong-pc.com 21.06.06, 15:45 Kaziu. Zdelegalizuj PZPN i na jej gruzach od podstaw stwórz nowy związek. Odpowiedz Link Zgłoś
grotoskat Re: Marcinkiewicz: W PZPN potrzebne są zmiany 21.06.06, 15:56 To UKŁAD ponosi winę za słaby występ na MŚ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gucio Chłopie – zajmij się rządem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.06, 16:00 swoimi ministrami, problemami tego kraju - chyba jesteś premierem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz gucio !- zajmij sie sobą , jestes chory na mózg IP: *.promax.media.pl 21.06.06, 16:32 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gucio Re: gucio !- zajmij sie sobą , jestes chory na mó IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.06, 10:07 widzę że mógłbyś mieszkać nawet w czworakach i w bananowej republice byle tylko były igrzyska. Jak są igrzyska to plebs siedzi cicho Odpowiedz Link Zgłoś
suwnicowy BRAWO! 21.06.06, 16:03 brawo brawo. mądre, konkretne słowa. może wreszcie ktoś osuszy to bagno, zwane PZPNem. i najważniejsze - wreszcie ktoś ruszył kwestię ksztalcenia młodzieży! Odpowiedz Link Zgłoś
supahg Min. Giertych: Godzina historii Polski zamiast wf- 21.06.06, 16:08 suwnicowy napisał: > brawo brawo. mądre, konkretne słowa. może wreszcie ktoś osuszy to bagno, zwane > PZPNem. i najważniejsze - wreszcie ktoś ruszył kwestię ksztalcenia młodzieży! Odpowiedz Link Zgłoś
supahg najwazniejsze zeby rzad mial wspolne stanowisko 21.06.06, 16:09 Min. Giertych: Godzina historii Polski zamiast wf-u Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lalala o histori zamiast wuefu słów kilka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 19:09 Czyżby premier czytał forum gazeta.pl? Wyjątkowo się z nimi (PiSuarami) zgadzam. W PZPN trzeba przeprowadzić zmianyw wywalić działaczy, delegató i innysz wszystkich świętych- nietykalnych z listkiem na czele. a co do godziny histori zamiast wuefu, to ja rozumiem że można nie lubić Lperów i innych pisów (sam nie przepadam), ale nie należy raczej uciekać się do manipulacji, bo giertych nic takiego nie mówił. zresztą godziną w-f wtą czy tamtą nic nie zmienia bo na wychowanie fizyczne nie ma nic wspólnego z nauką gry w piłkę. Taka lekcja wygląda zazwyczja tak że nauczyciel rzuca ćwiczącym (zazwyczaj 40% klasy, reszta na zwolnieniach bo im się nie chce) szmaciankę i idzie zapalić z kolegami wuefistami, a dzieciaki grają na nierównej trawie. do szkolenia młodzieży nie trzeba wuefu tylko większej ilości specjalistycznych ośrdoków szkoleniowych (vide szkółki Ajaxów czy innego Liverpool- u) i dobrych fachowców z podejściem i warsztatem. na poparcie tezy oprę się na przykładzie kobiet. kiedy jeszcze chodziłęm do szkoły zaobserwowałem że wuef w wykonaniu dziewczyn wyglądał tak iż wszystkie przynosiły zwolnienia i siedziąły na ławeczkach czekając na dzownek. a jakoś polskie siatkarki wygrały Mistrzostwa Europy i grają obecnie w bardzo mocnych klubach siatkarskich w europie. i co ma do tego wuef? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lef Re: Marcinkiewicz: W PZPN potrzebne są zmiany IP: *.adsl.inetia.pl 21.06.06, 16:13 dostaje pieniążki dostaje i to spore chłopczyku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Szacunek dla Premiera. Za dupe PZPN IP: *.promax.media.pl 21.06.06, 16:20 Niech wreszcie zacznie sie cos dziać. A moze zlecmy sprawe Al Kaidzie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Szacunek dla Premiera. Za dupe PZPN IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 21.06.06, 16:25 Wszyscy narzekacie ze Polska dala d... na MS, ale jezeli ktos chce zrobic z tym porzadek to narzekacie. Czego chcecie????? Ja wrocilam z Niemiec, moj syn gral (14 lat) w druzynie Bundesligi, a w Polsce nie mam gdzie go dac, nie ma boisk, nie ma mozliwosci. Ale taka jest Polska wlasnie!!!! Moim zdaniem PZPN powinien byc rozwiazany i na nowo powolany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Szacunek dla Premiera. Za dupe PZPN IP: *.acn.waw.pl 21.06.06, 16:33 Ale widzisz sam piszesz nie ma boisk itd. Ale tu jest rola rzadu aby przede wszystkim ułatwić finansowanie sportu, np. pan Drzymała inwestował w Dyskobolie i z 15mln zł na klub, od razu 20% tego idzie do budżetu jako podatek. Tu jest miejsce właśnie dla pana Marcinkiewicza. Za te 20% dyby zostały w sporcie mozna wybudować 2-3 pełnowymiarowe boiska ze sztuczną nawierzchnią, jakich w polsce można policzyć pewnie na palcach jednej ręki. Tu jest miejsce dla rządu. A poza tym nie dziw się że nie ma optymizmu w momencie kiedy premier i Lipiec mówią o systemie szkolenia itd, a wicepremier Giertych tego samego dnia proponuje likwidacje godziny wf-u. p.s. Co oczywiście nie zmienia faktu że Listkiewicza bym dawno pogonił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: truskawka Re: Szacunek dla Premiera. Za dupe PZPN IP: *.promax.media.pl 21.06.06, 16:45 Robert- przepraszam ale powiem,ze pierd....sz głupoty . W PZPN jest tyle pieniedzy, ze gdybys wiedział to byś umarł na zawał. Tam sa równiez Twoje pieniadze, jako opłaty za mecze , za transmisje TV, za udział w Mundialach,.... . A te własnie pieniadze nie biorą sie ot tak z nieba. To są pieniądze od Cioebie , od e mnie ,od nas szarych obywateli , wiec nad nimi winna być jakas kontrola , Państwo jest absolutnie niewinne. Pokaz mi czy a cywilizowanych krajach panstwo buduje stadiony, no moze tzw narodowe . Ale zostaw Panstwo w spokoju , przyjrzyj sie lepiej tym mafiozom zarządzajacym w zwiazkach spotrowych , w PKOl, ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Szacunek dla Premiera. Za dupe PZPN IP: *.acn.waw.pl 21.06.06, 19:31 Sam p... Jeśli kupuje bilet to kupuje jakiś produkt za któy płace. Wyżej była mowa o pieniądzach budzętowych. Płace podatek państwu a to finansuje związki sportowe (oprócz PZPN i związku bodaj motorowego). Kupiłeś bilet kupiłeś produkt, drugi raz tego nie rób to jest twój wpływ na pieniądze. Z transmisje TV niby to twoje ale za abonament ostajesz protukt i trudno myamagać abys miał wpływ na co dokładnie C+ wydaje. Nie podoba się możesz nie płacić. PZkosz, ZPRP, PZLA... dostają pieniądze na zgrupowania, szkolenie juniorów, i samą działalność związku. PZPN sam to finansuje. jesli pieniądze są z budzetu nie masz na to wpływu, jeśli kupujesz jakiś "produkt" od ziązku możesz go nie kupować. A co do państwa to państwa itd. To czy ja napisałem że państwo musi? Ale jeśli nie chce niech nie oczekuje wyników. Czechy mają 600tys piłkarzy my 4x większe państwo ledwo ponad 300tys. Tylko że to Czeski rząd utrzymuje szkółki piłkarskie prowadzone przez kluby. W Holadnii za to jest tak że trener młodzieży ma statut nauczyciela i ma wszystkie prawa również zarabia odpowiednio. A u nas wszystko finansują kluby i jeśli klub płaci 300-500zł trenerowi to być może niestać go na więcej. A skoro tak nie wymagajmy sukcesów. Patrzmy realnie, bo realnie my jesteśmy słabsi od Rosji, Belgii czy Norwegii których na MŚ nie ma. Jakim mafiozom? Też nie lubie miśków ale jeśli budżet związku to jakieś 24-28mln zł i z tego 8mln idzie na młodzież to o czym my mówimy? Problemem są 30% prowizje ze spółką S5, ale to jest zupełnie inna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Przepraszam cd. IP: *.acn.waw.pl 21.06.06, 16:35 Chciałem przeprosić za "sam widzisz" bo powinno być "sama widzisz". Ale to taki odruch, pewnie jakieś 95% osób na forach sportowych to panowi i taki nieładny w stosunku do ciebie odruch. Sorry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiaterek Nie zmieniac, , tylko rozstrzelać cały PZPN IP: *.promax.media.pl 21.06.06, 16:22 Odpowiedz Link Zgłoś
przypadek Re: Marcinkiewicz: W PZPN potrzebne są zmiany 21.06.06, 16:22 Coś tu się wszyscy dają Kaziowi nabierać, że związki sportowe to jakieś kolejne ministerstwo, w którym Kaziu przyjdzie i wymieni prezesa. Nic podobnego, związek taki jak PZPN mogę założyć ja z kolegami i dopóki nie łamiemy prawa, naszą prywatną sprawą jest, kto jest prezesem i jak grają nasze drużyny. Więc proszę się tak nie podniecać tym co Kazio mówi, bo Kazio PZPNowi może co najwyżej drzwi obsikać. Kazio namówiłby raczej swojego kolegę Romcia, żeby ten zamiast likwidowac godzinę WFu wzmocnił wychowanie fizyczne sprzętowo i kadrowo. Ale to przecież takie niemedialne.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osama tutaj trzeba radykalnego działania,do rozwiazania IP: *.promax.media.pl 21.06.06, 16:24 ...PZPN włacznie . To winno byc zrobione natychmiastm juz dzis! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czł PZPN Zarzad komisaryczny w PZPN ----- Subbito !!! IP: *.promax.media.pl 21.06.06, 16:26 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Zarzad komisaryczny w PZPN ----- Subbito !!! IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 21.06.06, 16:26 Wszyscy narzekacie ze Polska dala d... na MS, ale jezeli ktos chce zrobic z tym porzadek to narzekacie. Czego chcecie????? Ja wrocilam z Niemiec, moj syn gral (14 lat) w druzynie Bundesligi, a w Polsce nie mam gdzie go dac, nie ma boisk, nie ma mozliwosci. Ale taka jest Polska wlasnie!!!! Moim zdaniem PZPN powinien byc rozwiazany i na nowo powolany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolega Listka Gdzie ustawić szubienice lub ścianę smierci?... IP: *.promax.media.pl 21.06.06, 16:28 ....dla złodzieji z mafiowego PZPN? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Dlaczego nie aresztowano Listkiewicza i PZPN IP: *.promax.media.pl 21.06.06, 16:36 ... nie aresztowano dzis , na lotnisku .przeciez przylecieli bandyci , złodzieje mafioza..., mowa o "działaczach" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinaj Re: Marcinkiewicz: W PZPN potrzebne są zmiany IP: *.devs.futuro.pl 21.06.06, 16:41 Już mamy pierwszy krok w kierunku usportowienia młodzieży - 1 godzina bałamutów Giertycha kosztem lekcji WF Odpowiedz Link Zgłoś