Gość: ;] IP: *.range81-153.btcentralplus.com 02.07.06, 04:35 Ronney to prostak i taka prawda. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: . Stec znowu broni Angoli?Ta anglofilia jest meczaca IP: *.ny325.east.verizon.net 02.07.06, 04:36 Ronaldo zapłaci za Rooneya. :) Jak w ogóle można stawac po stronie tego troglodyty? Przecież za kopanie po jądrach powinno sie wylatywać bez żadnych kontrowersji. Ale może nie według anglofili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Axeriusz Re: Stec znowu broni Angoli?Ta anglofilia jest me IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 06:39 Sam jesteś troglodyta... Jak dala mnie chciał zastawić piłkę.. i nie widzialjak tamten upada, bo był odwrócony do niego tyłem ! Jak dla mnie wszystko wyglada naturalnie... tylko jedna owtórka jest wątpliwa ;) . Ale co tam i tak nie mam już komu kibicowac... PRECZ Z WŁOCHAMI !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POKi Re: Stec znowu broni Angoli?Ta anglofilia jest me IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.06, 09:12 piszesz jak Anglik :] Sytuacja była oczywista, a oglądałem mecz bez okularów (noszę -2.5), nikt nie zastawia piłki końskim wymachem nogi do tyłu. "Biedni" Anglicy, czemu zakochują się w takich prostakach jak Rooney? potem muszą po nim płakać. No ale cóż, dla nich Wayne to "swój chłop", taki jak większość Anglików Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwizd Re: Stec znowu broni Angoli?Ta anglofilia jest me IP: 83.238.68.* 02.07.06, 09:48 świeta prawda, nawet wyglądem przypomina większość Angoli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prostacy Re: Stec znowu broni Angoli?Ta anglofilia jest me IP: *.ad.ic.ac.uk 02.07.06, 09:59 Mieszkam od 5 lat w Londynie i zgadzam sie, jest to nacja nad wyraz prosta, chamska i bezczelna. Motto brytyjskiego ksiestwa " uczynic ze swiata Anglie" nigdy sie nie spelni. Do bani z kretynami!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goscin Re: Sam jestes prostakiem a do tego jeszcze bezcze IP: *.dip.t-dialin.net 02.07.06, 10:09 lnym, jestes zly na angoli bo sprzatasz dla nich ulice albo podobnie. Nikt cie tam nie trzyma WRACAJ do kultuowanej Polski, Ja na twoim miejscu nie siedzial bym z chamami i prostakami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: che Re: Stec znowu broni Angoli?Ta anglofilia jest me IP: *.sggw.waw.pl 02.07.06, 11:13 to po co tam siedzisz baranie, skoro to tacy chamscy i prości ludzie??? "Chamy", ale ich pieniążki lubisz? Żenujące Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasza re IP: *.cable.ubr03.harb.blueyonder.co.uk 02.07.06, 11:37 ja nie wiem czy to jest anglofilia... przed meczem pokazali, jak go glowa od tylu uderzyl (Ronaldo Rooneya) a po tym jak dostal czerwona kartke, byl obrazek jak Ronaldo mruga do lawki rezerwowych. Dosyc nieladnie to wygladalo. Ale niech Anglicy nie narzekaja na Ronaldo, niech strzelaja gole, 2/3 meczu grali w 11tke, dlaczego nie bylo zadnego zagrozenia? Ani jednego gola [przez 120 minut plus 3 pudla z karnych. I to kto, Lampard, ktory za ciezki grosz gra we "wspanialej" Chelsea. A jakby Ronaldo tak zrobil w meczu ManU, to by sie Anglicy usmiechneli tylko glupawo. I by byli zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elibre a ty od razy wiesz do kogo i po co mruga IP: *.server.ntli.net 02.07.06, 12:33 moze umowil sie na nocke z ktoryms z lawki. A to mrugniecie to taka gra wstepna ;-) A na serio to juz nie ta sama pilka nozna, mecz bez udawania, ze boli, bez nurkowania w pole karne po niby-faulu - pamietacie jakis? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grześ Re: Stec znowu broni Angoli?Ta anglofilia jest me IP: *.34.rev.vline.pl 02.07.06, 12:32 Taki k.rwa mądry jesteś ? Jak nie ma co do garnka włozyć ani nie ma jak przeżyć do 1-go to się nie wybrzyda z pracą i trzeba zacisnac zęby i pracować u chama. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Stec znowu broni Angoli?Ta anglofilia jest me IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 13:41 ładnie o rooneyu powiedział szczesny: zawodnik z ute sknieniem szukający sladów rozumu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrb. Uszaszowski Na zdjeciu Rooney wlasnie mysli. IP: 203.194.49.* 02.07.06, 17:43 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawy Re: Stec znowu broni Angoli?Ta anglofilia jest me IP: *.dip0.t-ipconnect.de 03.07.06, 15:00 Co ma reprezentacja wspólnego z klubami ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V Re: Stec znowu broni Angoli?Ta anglofilia jest me IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.06, 10:16 A gdzie przeczytałeś,że napisał to Stec ? Mic to Stec... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V Re: Stec znowu broni Angoli?Ta anglofilia jest me IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.06, 10:18 A przepraszam - Mik,ale to i tak nie Stec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mrizik:) Re: Cristiano Ronaldo zapłaci za kartkę Rooneya? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 10:12 Rooney grał jakby chciał wszystkich pozabijać i wreszcie strzelic tego "swojego" gola w mistrzostwach... nie zdązył!!! Powinien dostać 10 czerwonych kartek, bo grał jak taran!!! To nie jest fair-play. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maz Re: Cristiano Ronaldo zapłaci za kartkę Rooneya? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.06, 11:10 Super, że ci ograniczeni umysłowo angole odpadli! A ten Rooney o wyglądzie tępego neandertalczyka i nteligencji ostatniego kretyna zdecydowanie zasłużył sobie na czerwoną kartkę! Za to, co zrobił, powinien być jeszcze zdyskwalifikowany na kilka meczów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dlugi Re: A kto zdejmowal Rooneyowi koszulke???? IP: *.u.pppool.de 02.07.06, 10:18 ta czerwona kartka to parodia.Portugalczyk o malo nie zdjal z Rooneya koszulki, a tamten w ten sposob zatrzymywany nadepnal go.I tyle. Ale sedziowanie na tych MS to skandal! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karo Kartka prawidłowa. Foulu nie było ,ale dostał za IP: *.com 02.07.06, 10:27 swoje buractwo. Po co nadepnął leżącego w torbe? Po co sie jeszcze pruł do sedziego i odpychał Cristiano?? Własnie dlatego że jest wiejskim capem i został za to ukarany... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krisku071 On go nie nadepnał, tylko kopnął!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 10:37 A to istotna roznica. Rooney zachowal sie tak jak wyglada. Burak na maksa i juz. Za to zagranie fifa powinna go zdyskwalifikowac na jakis czas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fenena Re: On go nie nadepnał, tylko kopnął!!! IP: *.icpnet.pl 02.07.06, 11:22 Rooney wg mnie dostał czerwoną "za całokształt"... Może gdyby jeszcze nie wdał się w pyskówę z sędzią... Odpowiedz Link Zgłoś
manhu Re:... tylko kopnął w jajał!!! 02.07.06, 12:25 Fenena: Żaden całokształt! "Właśnie Rooney ostro potraktował Ricardo Carvalho, następując przy tym rywalowi na pachwinę" A szczególnie wkurzają mnie zaślepione kibole Anglii jak "długi". Może ja ci "długi" zakopię w jaja, a wtedy zrozumiesz, że to boli i że czerwona kartka to minimum. Za takie coś powinien dostać jeszcze z 10 meczów ekstra od FIFA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elibre Re:... tylko kopnął w jajał!!! IP: *.server.ntli.net 02.07.06, 12:35 o! moze wtedy zaczalby kibicowac normalnej, czystej pilce! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Re: A kto zdejmowal Rooneyowi koszulke???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 17:51 nadepnął do tyłu?? ciekwe umiejętności.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Re: Cristiano Ronaldo zapłaci za kartkę Rooneya? IP: *.dip.t-dialin.net 02.07.06, 11:25 A Cristiano Ronaldo to jeszcze wiekszy gowniarz. Typ, ktory poza soba na boisku nikogo nie widzi. Nie bardzo sie lubia z Rooneyem to widac. Rooney z premedytacja nadepnal mu na jaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leming Kazdy sukces Portugalii to smierc pilki noznej! IP: *.aster.pl 02.07.06, 12:07 Spojrzcie na nich! Wygrywaja mecze aktorstwem, nie umiejetnosciami (vide: mecz z Holandia). Nie potrafia strzelic bramki Anglikom - mimo przewagi liczebnej trwajacej przez blisko godzine. Symyluja jak Wlosi, jesli nie lepiej. Strzelaja ponizej 1,2 bramki w meczu. Wychodza z najslabszej grupy, w ktorej na dodatek mecza sie z Angola. To ma byc futbol???!!! Precz z Portugalia! MS dla Portugalii to bedzie taka sama smierc futbolu, jak ME dla Grecji. Pomylka, porazka, kompromitacja. Zenada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Portugal Re: Kazdy sukces Portugalii to smierc pilki nozne IP: *.msf.pl 03.07.06, 09:34 God...or you are stupid...or you are stupid... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyg@nek Rooney - prostak i bandyta. IP: *.19.165.34.osk.enformatic.pl 02.07.06, 12:10 Bandytów typu Rooney czy Savage (świadome nadepnięcie na głowę Kosowskiego) powinno się nie tylko wyrzucać ze sportu. Nic nie usprawiedliwia takiego zachowania. Takie czyny zasługują na prokuratora, sąd i wyrok. Piłka będzie stawać się lepsza po pierwszym skazaniu. Dlaczego na boisku można być bandytą bezkarnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Rooney to prostak a Cristiano Ronaldo to świnia IP: *.proxyplus.cz / *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.07.06, 12:11 Rooney to prostak a Cristiano Ronaldo to świnia. W mojej opinii portugalski cwaniaczek boiskowy świetnie wiedział że Rooney nie wytrzyma. Gdybym był Angolem, nie mógłbym na gościa patrzeć. To nie jest sport Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ivet Re: Rooney to prostak a Cristiano Ronaldo to świn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 12:00 a co powiesz o tym włochu makernezim? hmm? a nasi piłkarze? najgorsza drużyna na całych mistrzostwach...jako pierwsi odpadlismy... siara i nic wiecej. tylko boruc jako tako sie spisał. jak ich nazwiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katalończyk Re: Cristiano Ronaldo zapłaci za kartkę Rooneya? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.06, 13:37 Rooney to frajer nie potrafi się zachować jak mu coś nie wychodzi lub jest faulowany. Od razu robi coś bezmyślnego i zawsze się to kończy czerwoną kartką. To z nim jest coś nie tak a z Ronaldo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sizon jest profesjonalista IP: *.acn.waw.pl 02.07.06, 13:53 nie powinien sie dac sprowokowac,a zreszta ja i tak nie lubie tego goscia,gra tak,jak wyglada ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mc ŚLEPI? IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 02.07.06, 17:12 z waszych reakcji domyślam się, że polska tv nie pokazała incydentu tuż przed rozpoczęciem meczu... Ronaldo tak po chamsku popchnął Rooneya, że od razu wiadomo było, że Ronaldo będzie robił wszystko aby go sprowokować...to ma być profesjonalizm? Zbiera mi sie na wymioty jak widzę tego aroganckiego Cristiano Ronaldo. Heh- nawet kibice ManU w Anglii maja go dosyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Re: ŚLEPI? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 17:57 mi sie nasuwa jeden wniosek - aby do przodu, nie ważne jak.. teatralnych minek w tych mistrzostwach mam po dziurki w nosie, bójki po meczach i takie tam ..sportu tu niewiele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jam Re: Cristiano Ronaldo zapłaci za kartkę Rooneya? IP: 10.30.42.* 02.07.06, 18:16 Ronaldo płaczku won z MU, wyleciał przez ciebie Rud a teraz dowaliłeś koledze. Idź do Realu grzać ławe i płakać po kątach. Może Roony to "świniak" natomiast Ronaldo to pastuch z końca Europy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duzy maciek Re: Cristiano Ronaldo zapłaci za kartkę Rooneya? IP: *.chello.pl 02.07.06, 19:31 czy ktos mi wytlumaczy jak rooney niby mial celowac w moszne przerciwnika stojac do niego plecami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrb. Uszaszowski Ja tobie wytlumacze... IP: *.32.221.203.acc13-dryb-mel.comindico.com.au 03.07.06, 01:11 Rooney zachowal sie jak swinia udajaca konia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Po prostu ja :D Re: Cristiano Ronaldo zapłaci za kartkę Rooneya? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 23:52 uwazam ze rooney zasluzyl na te kartke ze wzgledu na niesportowe zachowanie, chamstwo i brak szacunku dla innego pilkarza i nic nie jest w stanie go wytlumaczyc. natomiast zachowanie cristiano ronaldo bylo jak najbardziej wlasciwe, nie mozna tolerowac takiego chamstwa na boisku, jakiego dopuscil sie rooney! Odpowiedz Link Zgłoś
deana Re: Cristiano Ronaldo zapłaci za kartkę Rooneya? 03.07.06, 09:51 Rooney zasłużył na kartkę,ale to i tak nie usprawiedliwia zachowania Ronaldo.Sędzia sam rozdaje kartki,nie za namową zawodników.A już te mruganie i uśmieszek Ronaldo...myślałam,że zwrócę obiad.Gdzie tu sportowe zachowanie.Zaraz pewnie ktoś napisze,"a gdzie tu sportowe zachowanie w tym co zrobił Rooney?"Sorry,chłopak walczył o piłkę.Dokopał temu,który go chamsko faulował.Co innego walką o piłkę,a co innego te obrzydliwe udawanie i hipokryzja Portugalczyków.Niech Francuzi im dokopią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Carrie Cristiano Płakaldo IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 03.07.06, 10:58 Jakoś zupełnie w formie w ćwierćfinale wygladał po tym jak to go niby ciężko Holendrzy ranili kilka dni wcześniej. Portuglczycy to boiskowi bandyci i oszuści. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 000 Re: Cristiano Ronaldo zapłaci za kartkę Rooneya? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 12:55 Rooney gra dobrze, ale rzeczywiście to straszny cham i prostak, także pozaboiskowy. Już w swoim debiucie w reprezentacji Anglii zasłużył na czerwień, ale miał szczęście i sędzia nie zauważył/ nie ocenił odpowiednio jego brutalnego zachowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kitty yo Re: Cristiano Ronaldo zapłaci za kartkę Rooneya? IP: *.toya.net.pl 03.07.06, 13:27 www.thesun.co.uk/popupWindow/0,,2006300481,00.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Englishman I dont get it... IP: *.msf.pl 03.07.06, 13:42 Sorry but, and even as english, i dont get where this comes from...I mean, and lets be clear here...Rooney made a fault, thats the true, and not Ronaldo, not anybody else could say to the referee what to do...The referee was there, he saw it... The truth here is that Rooney, and as always, do not take responsability of his own mistakes, and worst, makes the all team pays for his child behaviour. Behaviour that is confirmed by his words : "i will break him in 2". In the end of the day, we are out, but the stupidity of Rooney is still inn. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kitty yo Re: I dont get it... IP: *.toya.net.pl 03.07.06, 14:08 Gość portalu: Englishman napisał(a): > The truth here is that Rooney, and as always, do not take responsability of his > > own mistakes, and worst, makes the all team pays for his child behaviour. > Behaviour that is confirmed by his words : "i will break him in 2". > In the end of the day, we are out, but the stupidity of Rooney is still inn. altho i do agree on that, I still think Ronaldo is a winking scum ;) a clean, fair game is something I haven't seen a lot of at the pitch in a while Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Florek Angole zawsze nie widza istoty !!!! IP: *.retsat1.com.pl 03.07.06, 17:42 Tyle sztucznego krzyku, bo takto raz - zadufancy - by musieli zobaczyc, ze cos u nich jest zle... Dla nich Rooney to Bóg, ale dla mnie - z zewnatrz - to zwykly cham i prostak - i taka jest prawda... A pilkarsko, co najwyzej dobry +. To nie C.Ronaldo jest problemem. Ale Wayne - rozpieszczany dzieciak o konskiej gebie - ktory kolejny raz puscil baka w waznym meczu. To nie C.Ronaldo kopal lezacego rywala, ani nie on odpychal siebie mocno ze wscieklym grymasem - tuz obok sedziego. A kazde z tych zagran z osobna bylo moim zdaniem na czerwonke. Jakby sir Alex nie byl takim samym burakiem - to w tym momencie by wywalal Rooneya z MU a nie C.Ronaldo. No, ale krytyczny namysl nad soba - nie to nie w stylu Anglików, zawsze im winny a to Szwed - trener, a to sedzia, a to prowokujacy rywal, a nie ich archaiczna gra. I dlatego nie wygraja niczego przez kolejne 40 lat ! Odpowiedz Link Zgłoś
ingryd mam nadzieje ze zaplaci 03.07.06, 18:05 uwielbiam futbol angielski, jest otwarty, spontaniczny i spektakularny, fakt ze czasami troche przywala, sfauluja, ale dzieje sie to w ferrorze walki, pojedynkow o pilke, nigdy za plecami sedziego z wyrachowania, nie moge za to zniesc gry wlochow czy portugali, cwaniactwo, cyrk, udawanie, prowokacja, TOTALNY ANTY-FUTBOL, portugalczycy przerosli na tych ms nawet wlochow, ich gra jest nie do przyjecia, zal mi anglikow, zal mi ronney'a, ale nic to panowie, w srode maja przed soba francje a tam "starzy" gracze, doswiadczeni, oni sprowokowac sie nie dadza i spuszcza im takie lanie, ze popamietaja dlugo,a ten chlystek portugalski, kabel, niech sobie nogi polamie za kare Odpowiedz Link Zgłoś
radiradi1 Nie mam wyjścia i muszę sie zgodzić 05.07.06, 08:44 Anglicy , Holendrzy łapią dużo kartek , ale to wynika z ich impulsywności i preferowanego stylu gry. W ich grze nie ma takiej zimnej wrednej kalkulacji, cwaniactwa i prowokacji. Rooney to oczywiście debil - pięknie go podsumował Maciej Szczęsny w studiu - cyt. "To jest żywy dowód na to, że codzienna tęsknota za rozumem w spojrzeniu Rooney'a to nie przypadek" A Portugalczycy zaczęli grać tak jak kiedyś Włosi ( żeby było śmiesznie widzę, że Włosi odchodzą od takiej gry ) - jedna wielka prowokacja, kuntatorstwo (bynajmniej nie sportowe) i udawanie. Jak widzę C.Ronaldo nauczył się kilku rzeczy od Figo - mistrza takich zagrywek. Może powinni się obaj w cyrku zatrudnić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Englishman One more Excuse... IP: *.msf.pl 05.07.06, 12:53 Rooney cost us the world cup. There is no blaming Ronaldo or other Portugeuse players. ROONEY STAMPED ON A PLAYER- you can't blame Ronaldo for that. Whether or not other Portuguese players tried to influence the ref you can't excuse what Rooney did. If he did stay on the pitch he would have been given a big ban which would surely rule him out of the next 2 games anyway. We didn't play well in the entire tournament, what made the players think that after playing poorly against paraguay, tri, sweden and ecuador that we could suddenly play excellent from the 1/4finals onward. WE WERE NEVER GOOD ENOUGH. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kitty yo Re: One more Excuse... IP: *.toya.net.pl 06.07.06, 15:26 Gość portalu: Englishman napisał(a): > Rooney cost us the world cup. There is no blaming Ronaldo or other Portugeuse > players. ROONEY STAMPED ON A PLAYER- you can't blame Ronaldo for that. Whether > or not other Portuguese players tried to influence the ref you can't excuse > what Rooney did. If he did stay on the pitch he would have been given a big ban > > which would surely rule him out of the next 2 games anyway. We didn't play well > > in the entire tournament, what made the players think that after playing poorly > > against paraguay, tri, sweden and ecuador that we could suddenly play excellent > > from the 1/4finals onward. WE WERE NEVER GOOD ENOUGH. Rooney ain't no angel - that's a fact, but from what I saw he didn't stomp on Carvalho's crotch intentionally. It was a foul but not a red card one. I don't blame Ronaldo for Rooney being senf off. He would get sent off anyway. Then again, to blame Rooney for England being out of the World Cup is a bit harsh. What about the rest that's left on the pitch? Portugal managed to finish with 9 men against Holland. I'm not justifying that England should go through or win the World Cup (lucky but crap was England during 2006 WC), or Rooney was right. In fact I DO loathe Rooney almost as much as Ronaldo, but putting all the blame on Rooney for everything that went wrong is just getting on my nerves. I made an effort and read through message board postings on Rooney vs Ronaldo and it seems Rooney's major fault is that he's ugly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Englishman Re: One more Excuse... IP: *.msf.pl 12.07.06, 12:49 And putting all the fault on Ronaldo's back, like a witch -haunting? Is that fair? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J`taime Ronaldo!!! Chyba Was cos boli!!!Ronaldo za nic nie zaplaci!! IP: *.adsl.alicedsl.de 05.07.06, 15:29 Dla wyjasnienia C.Ronaldo powiedzial sedziemu ze ta gruba swinia sfaulowala Ricardo...nie wymuszal zadnej glupiej czerwonej kartki!!! I Cristiano Ronaldo za nic nie zaplaci! Naprawde szczerze nie lubie Angoli i ich durnego futball`u!! Rooney ma dawna i jest cienki!! Wiec ladnie mowiac fuck off Rooney!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: Cristiano Ronaldo zapłaci za kartkę Rooneya? IP: *.adsl.alicedsl.de 05.07.06, 15:30 Tez tak sadze a po za tym gruba swinia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Europejczyk Portugale to najwieksze wiesniaki w Europie IP: *.fbx.proxad.net 06.07.06, 15:05 Portugale to najwieksze prostaki i wiesniaki w Europie, czy slyszeliscie kiedykolwiek o portugalskiej modelce, portugalskim pisarzu, portugalskiej modzie, portugalskim architekcie albo o portugalskim mistrzu olimpijskim ? W calej Europie pracuja jako murarze, malarze i dozorczynie. Nigdy sie nie mieszaja z autochtonami, zawsze pozostaja w portugalskiej dzielnicy. W mistrzostwach swiata wyroznili sie tylko zdolnosciami udawania fauli prawie lepszymi od Wlochow ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paryzanka troche przesadziles europejczyk IP: *.net85-168-106.noos.fr 06.07.06, 19:15 nie powiem zebym uwielbiala portugalczykow, i przyznam ze mieszkajac w miescie kosmopolitycznym, gdzie ich jest bardzo duzo, nie udalo mi sie nawiazac przyjazni z nikim o portugalskim pochodzeniu, faktem jest ze ta emigracja "trzyma sie razem", ze bardzo mocno sa przywiazani do swoich korzeni i poczucia przynaleznosci narodowej, tworza stowarzyszenia narodowosciowe, czesto grupuja sie w jednych dzielnicach i utrzymuja ze soba scisle kontakty, ze opanowali rynek przedsiebiorstw budowlanych, sprzataczek czy dozorczyn, a co najbardziej mnie szokowalo to ze mieszkajac po 20 i 30 lat we francji mowia bardzo zle po francusku i przedewszystkim bardzo czesto nie czytaja ani nie pisza, nie moglam tego zrzumiec, lecz pewnego razu mialam kontaky zawodowy ze swoja rowiesniczka- portugalka i ona troche mi rozjasnila horyzont, problem emigracji portugalskiej (po dzis dzien, choc jest juz troche lepiej) polega na tym ze przez lata dyktatury (ktora skonczyla sie w polowie lat 70 "rewolucja gozdzikowa") narod ten utrzymywany byl nie tylko w nedzy materialnej ale przedewszystkim intelektualnej, tzn. nie istnial w portugalii system obowiazkowego szkolnictwa powszechnego godny XX wieku, dzieci konczyly swoja "kariere naukowa" mniejwiecej w 10 roku zycia tzn.zanim nauczyly sie czytac i pisac i zasowaly wraz z rodzicami by miec co wlozyc do garnka.do dzis dzien portugalia ma najwiekszy wspolczynnik analfabetyzmu w europie, poniewaz to opoznienie jest tak powazne (3 pokolenia analfabetow), a w dodatku stereotyp socjalny utwierdzony (po co posylac dziecko do szkoly jak matka, babka i pra, potrafia sie podpisac i liczyc pieniadze a to na roli czy do kladzenia glazury wystarczy) i mimo ogromnych wysilkow panstwa wlacznie z surowumi karami dzieci portugalskie w regionach biednych i zacofanych ( nie mowie tu o metropoliach) bardzo szybko koncza szkole. tak wiec zrozumialam ze portugalczycy nie piszacy po francusku to po prostu prawie wszyscy quasi- analfabeci, a wez naucz sie jezyka obcego jak ledwo albo i wcale nie piszesz w swoim ojczystym, za to nie zgadzam sie z toba, ze portugalia nie posiada swoich elit, posiadaja wieelka literature i przedewszystkim wiekich muzykow, a lizbona jest miastem wspanialym, nie zapominac nalezy ze portugalia historycznie byla europejska potega gospodarcza za czym zawsze idzie wysoki rozwoj kulturalny, ich nieszczesciem byl ich los polityczny w XX sumujac, ci portugalczcy ktorzy wyemigrowali z kraju i ktorych mozna spotkac w innych krajach europejskich, to czesto ludzie bardzo prosci, wywodzacy sie z najbiedniejszych warstw spolecznych, ktorzy nie sa odzwierciedleniem kultury portugalskiej ( radze ci wybrac sie do lizbony) a juz tak na ostaek to musisz mi przyznac ze jest to narod ludzi bardzo pracowitych solidnych i odwaznych ps. ale ich styl gry w futbolu mi sie nie podoba, choc musze przyznac ze grali dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eng Re: Cristiano Ronaldo zapłaci za kartkę Rooneya? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 23:19 Czy Rooney zasługiwał na czerwoną kartkę czy nie, nie zamierzam się kłócić. Ale to, co zrobił C.Ronaldo, to kawał chamstwa. Jak to dobrze, że Francuzi odesłali tych palantów do domu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NasTUs Re: Cristiano Ronaldo zapłaci za kartkę Rooneya? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.06, 09:48 Nie wiem co oni wszyscy chcą od Ronaldo. Przecież faul był tak ewidentny, że na pewno dostał by czerwoną kartkę.. A chyba każdy piłkarz kłóci się o sprawiedliwość na boisku, to dlaczego nie miałby tego robić Ronaldo? Ja i tak nie lubię Shreka Rooney'a, więc dobrze mu tak !! Szkoda tylko, że Portugalia przegrała z głupimy Żabojadami Francją!!! :((((( Odpowiedz Link Zgłoś
tysia1513 Cristiano Ronaldo kumpel Rooneya! 09.07.06, 13:17 MOŻE I PROSTAK, ALE WIEM JEDNO NIE POWINIEN POPYCHAĆ CRISTIANO RONALDO!!!!! A CRISTIANO DLA KUMPLA NAPEWNO NIE DOMAGAŁ SIĘ CZERWONEJ KARTKI! CO DO OCZKA PUSZCZONEGO DO KUMPLI PRZEZ CRISTIANO TO NIE WIEM SAM NIE CH TO WKOŃCU POWIE, DLACZEGO JE PUŚCIŁ!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAGDA Re: Cristiano Ronaldo zapłaci za kartkę Rooneya? IP: *.adsl.inetia.pl 09.07.06, 16:45 ROONEY DO DOMU!!!KIEDYś GO LUBUłAM ALE PRZEGIOł W MECZU Z PORTUGALIą!!!DOBRZE,żE ANGLIA PRZEGRAłA,ALE SZKODA,żE PORTUGALI PRZEGRAłA POWINNI SPOTKAć SIę Z WłOCHAMI W FINELE!!!CRISTIANO-śWIETNIE DRIBLINGUJE,A ROONEY MU ZAZDROśCI I TYLE!!!ANGLIA JEST DO BANI!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pele Re: Cristiano Ronaldo zapłaci za kartkę Rooneya? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.06, 09:15 Cristiano Ronaldo niech jak najszybciej spie.. z Manchesteru united bo tam powinien zginąć ..y pies Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Efcia Re: Cristiano Ronaldo zapłaci za kartkę Rooneya? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 11:55 nie zapłaci żadnej kary! pff! sorry ale to rooney nie chciał sie tchórz jeden piep... przyznać,ze zdrptał ricarda. nie lubie tego rudzilca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Efcia Re: Cristiano Ronaldo zapłaci za kartkę Rooneya? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 11:57 No własnie dlaczego Lamparta i gerarda nikt nie obwinia? cioty nie potraflili karniaka strzelic...moze powinnismy teraz ich koszulki spalic? bo nie wiem czy wiecie koszulke ronaldo spalili i umiescili w necie nagranie. kibice za dyche po CHUsteczke nam tacy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paula Re: Cristiano Ronaldo zapłaci za kartkę Rooneya? IP: 217.96.110.* 11.07.06, 12:19 rooney jest sobie sam winien czerwoną kartkę i może miec pretensję tylko do siebie !ale w anglii tak jest ze ktos musi być kozłem ofiarnym,ale dlaczego musi to być cristiano? dlaczego nikt nie wspomni o nie strzeleniu karnycz przez Lamparda i Gerarda? Odpowiedz Link Zgłoś