Gość: Agnieszka Re: Niemcy z Kehlem i Borowskim, Włosi z Materazz IP: 195.117.171.* 05.07.06, 08:26 Ja miałam nadzieję, że wygrają Włochy :) bardzo sie z tego cieszę a dzisiaj trzymam kciuki za Portugalię :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariola9915 Re: Niemcy z Kehlem i Borowskim, Włosi z Materazz IP: *.pool80180.interbusiness.it 05.07.06, 08:30 do antiitaliano- nie za makaroniarzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miłego dnia Re: Niemcy z Kehlem i Borowskim, Włosi z Materazz IP: *.48-210-81.netia.com.pl 05.07.06, 09:05 i wszystko będzie pięknie, bo piłka jest dla ludzi, a nie szkopów. A najmilsze, że ich "baboszkop" nie podskakiwał z radości (skąd ludzkie uczucia u niemry?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo20006 Wielkaszkoda że volks i deutsche tak późno odpadli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 09:32 tak i to by było na tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :D Niemcy - geje cały świat sie z was śmieje IP: *.icpnet.pl 05.07.06, 09:31 jak w temacie teraz wiecie jak my się czuliśmy gdy nam pykneliście bramke w 91 minucie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gelimer Holendrzy nienawidzą Niemców o wiele bardziej 05.07.06, 09:36 Co nie przeszkadza im pokojowo współistnieć. Niestety swoim postępowaniem Niemcy nigdy nie zasługiwali na sympatię. A i teraz robiąc z piłki nożnej niemal międzynarodową wojnę i załatwiając sobie sprzyjających sędziów pokazują, że bardziej niż pojednanie liczy sie dla nich niemiecka buta. Dlatego reakcja jest taka jaka jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi co ma piernik do wiatraka IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.07.06, 09:58 . A i teraz robiąc z piłki nożnej > niemal międzynarodową wojnę i załatwiając sobie sprzyjających sędziów pokazują, > > że bardziej niż pojednanie liczy sie dla nich niemiecka buta. czy ty sie z choinki urwales? I to chyba z bardzo wysokiej. W Niemczech jest rewelacyjna atmosfera, Pele, FIFA, pilkarze i kibice sa zachwyceni. Jest malo burd, bijatyk. Ludzie bawia sie i tancza na ulicach. Niemieccy kibice pozegnali wczoraj swoich i podziekowali za wspaniale mecze. Niemiecka buta? A jak twoim zdaniem powinnien zawodnik podchodzic do gry? Isc ze spuszczona glowa bijac sie w piers???!!! Tam sie wychodzi po to zeby wygrac. Przegrac nie chce nikt. Przynjmniej nikt normalny. Ciagle tylko 2. wojna i 2. wojna. O Mussolinim juz zapomnieliscie??? Co ma piernik do wiatraka? Odpowiedz Link Zgłoś
gelimer Re: co ma piernik do wiatraka 05.07.06, 10:14 Ma i to sporo. Takiej nagonki na przeciwników jak w niemieckich gazetach nie było jak dotychczas w żadnych innych. Ordynarna pomoc sędziego nie jest wprawdzie domeną Niemców ale mają w tej materii największe tradycje. Każda inna drużyna potrafi się przyznać do swojej słabości, Niemcy co najwyżej nazywają to pechem. Swoją drogą czy to nie dziwne, że "niemiecki patriotyzm" poprzednim razem podobnie eskalował na Olimpiadzie w Berlinie w 1936 roku a co się potem stało wszyscy wiemy. Dla nich liczy się tylko zwycięstwo i nigdy nie patrzą na nic. A szczera niechęć za to do Niemców nie jest tylko domeną Polaków, ale wszystkich myślących nacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariola9915 Re:Never mind the Ballac,s here,s Italy IP: *.pool80180.interbusiness.it 05.07.06, 10:18 MYSLE,ZE BALLAC MUSI BYC JEDNAK ZANIEPOKOJONY:SWOJA GRA WE WCZORAJSZYM MECZU.VIVA PIRLO ,KTORY JEST OD NIEGI O NIEBO LEPSZY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawda Dzidzius medialny Ballac IP: *.proxy.aol.com / *.proxy.aol.com 05.07.06, 09:59 zaklocal pole grawitacyjne pod wloska bramka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Wielkie Imperium Rzymskie! IP: *.atrema.deloitte.com / 82.177.11.* 05.07.06, 10:03 niech żyje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakr Herostratesiki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 10:00 Wyśmiać innych, obrazić, po to, by poprawić swe samopoczucie - to cel wielu ludzi wypowiadających się na forum. Jak Herostrates, który sam niczego stworzyć nie umiał, ale zdobył sławę, bo zniszczył arcydzieło. "Me ze szwagrem nie takie rzeczy robili po pijanemu" - mówi jeden facecick w berecie i kufajce do drugiego, gdy mijają piramidy. Tak, niestety, postępuje większość forumowiczów. Leczą swe kompleksy wyśmiewając INNYCH. Umiecie chociaż kopnąć piłkę??? (nożną). Nie zauważyliście, że Klinsmann stworzył z przeciętnych zawodników 4. drużynę świata? Nie widzicie tego, bo wańkowiczowska zawiść was zżera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr T. Re: Herostratesiki IP: *.atrema.deloitte.com / 82.177.11.* 05.07.06, 10:02 To prawda, ale prawdą jest też, że gospodarzom pomagają ściany - zupełnie przeciętna drużyna Korei również doszła do półfinału u siebie 4 alta temu - pokonali Włochów właśnie, dzięki oszukańczemu sędziemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ostry Re: Herostratesiki IP: *.proxy.aol.com / *.proxy.aol.com 05.07.06, 10:06 ale poeta z ciebie i mysliciel internet jest po to,zeby sobie pisac,a jak ci sie nie podoba,to nie czytaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakr Re: Herostratesiki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 10:14 Tzlko po co pisac smieszne glupotki. Nie lepiej pospacerowac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hygropsja Re: Herostratesiki IP: *.chello.pl 05.07.06, 12:07 Gość portalu: jakr napisał(a): > wańkowiczowska zawiść was zżera. Protestuję. Zżera mnie zawiść, ale nie wańkowiczowska, tylko inna jakaś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiu Dzidzius medialny Ballac IP: *.proxy.aol.com / *.proxy.aol.com 05.07.06, 10:03 zabardzo sie napromieniowal kamerami i swiatelkami mediow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakr Do normalnych kibiców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 10:07 Dziękuję nielicznym normalnym KIBICOM na tym forum. Pogadajmy o piłce, a nie o Hansie Klossie. A chorzy z nienawiści do wszystkich niech założą własne forum. Widać teraz skąd biorą się Giertychy i Radio Maryja. Z tego forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jkar Lahm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 10:12 Lahm to chyba najlepszy boczny obronca. Odpowiedz Link Zgłoś
jelena86 Re: Niemcy z Kehlem i Borowskim, Włosi z Materazz 05.07.06, 10:23 Większość z wypowiadających się tutaj ludzi jest pewnie w moim wieku albo i młodsza, a poglądy ma niczym pokolenie Kolumbów za czasów II wojny światowej. Skąd u Was tyle nienawiści do Niemców? Skoro musicie już mieszać we wszystko historię, to dlaczego nienawidzicie Niemców za nazim, a ubóstwiacie Włochów, którzy wymyślili faszyzm? Tym razem Włochom opłaciły się teatralne upadki, żale i lamentacje - z Australią w 95. minucie "wywalczyli" jedenastkę, a potem wystarczyło tylko pokonać ociężałych od nadmiaru premii Ukraińców. Muszę przyznać, że z Niemcami zagrali dobry mecz, ale znowu im się poszczęściło. Włosi skutecznie wyłączyli "polski" atak, Ballack tradycyjnie zawiódł. Niemcy jednak mieli kilka świetnych okazji, lecz zabrakło precyzji. Włosi wydawali się lepsi w ataku, ale skutecznością też nie zachwycali. Aż do 119. minuty - tym razem zawiniła niemiecka obrona, która dość dobrze radziła sobie dotąd przy stałych fragmentach gry. Zawsze uważałam dogrywki za zbędne. Lepiej by było, jeśli mecz rozstrzygnęłyby rzuty karne. Najbardziej żal mi oczywiście Klinsiego, który wykonał kawał dobrej roboty, a jego energia i optymizm udzieliły się nie tylko piłkarzom, ale i kibicom, nawet tym, którzy przed mundialem go krytykowali. Niemcy grają na tych mistrzostwach dobry futbol, podoba mi się ich sposób konstruowania akcji. Ta drużyna może jeszcze wiele osiągnąć i mam nadzieję, że Klinsi dalej będzie jej trenerem. Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Niemcy z Kehlem i Borowskim, Włosi z Materazz 05.07.06, 10:28 niemcy przegrali nie dlatego ze zawiodla obrona , tylko dlatego ze za duzo wiary pokladali w tym ze wygraja karnymi . Tm razem jednak nie doczekali sie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyyh Deutschland Kaput! IP: *.pcz.czest.pl 05.07.06, 10:27 Buuuuaaahahahaaaa, aaahahahahaaa, buahahahaaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 69 Re: Deutschland Kaput! IP: *.m.pppool.de 05.07.06, 10:29 A polska tez byla na tych mistrzostwach bo juz nie pamietam ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyyt Re: Deutschland Kaput! IP: *.pcz.czest.pl 05.07.06, 10:37 Gość portalu: 69 napisał(a): > A polska tez byla na tych mistrzostwach bo juz nie pamietam ;-) Polska nie uwaza sie za pepek swiata, a Polacy nigdy nikogo nie ponizali i nie mordowali. Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Deutschland Kaput! 05.07.06, 10:39 Szwedow tez pewnie nie lubisz . S_syny zrobily nam potop . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyyh Re: Deutschland Kaput! IP: *.pcz.czest.pl 05.07.06, 10:44 indianski napisał: > Szwedow tez pewnie nie lubisz . S_syny zrobily nam potop Szwedzi sa mi obojetni, germanofilu. Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Deutschland Kaput! 05.07.06, 10:47 Tobie wszystko jest obojetne , poza wlasnym zoladkiem . Nie nazwe cie germanofobem bo i tak nie zrozumiesz . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyyh Re: Deutschland Kaput! IP: *.pcz.czest.pl 05.07.06, 10:52 indianski napisał: > Tobie wszystko jest obojetne , poza wlasnym zoladkiem . > Nie nazwe cie germanofobem bo i tak nie zrozumiesz . Glupis i tyle, spadaj. Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Deutschland Kaput! 05.07.06, 10:54 dyskusja z toba to prawdziwa przyjemnosc . Mozna sie pozbyc wszelkich kompleksow . Wspolczuje twoim rodzicom . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyyh Re: Deutschland Kaput! IP: *.pcz.czest.pl 05.07.06, 11:03 indianski napisał: > dyskusja z toba to prawdziwa przyjemnosc . Mozna sie pozbyc wszelkich > kompleksow . Wspolczuje twoim rodzicom . Tak, tak, dobrze juz, dobrze, idz spac. Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Deutschland Kaput! 05.07.06, 10:38 pojechali , ale na zakupy . Podobno z kims nawet zagrali . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariola9915 Re: Deutschland Kaput! IP: *.pool80180.interbusiness.it 05.07.06, 10:43 TO CO NIEMCY MOWILI I PISALI O POLAKACH I WCZORAJ O WLOCHACH TO BEZCZELNOSC I SLUSZNIE POWIEDZIAL IM PO MECZU CANNAVARO,ZE MAJA SOBIE ZATKAC GEBY PAROWAMI Z KISZONA KAPUSTA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi do Marioli IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.07.06, 10:50 Mariola czy Ty znasz niemiecki??? Sadzac po twojej wypowiedzi to chyba nie. W przeciwienstwie do Polakow zaden gracz, ani trener czy dziennikarz nie powiedzial, ze to bedzie latwe zwyciestwo. Uwazali Polska za najtrudniejszego przeciwnika w grupie!!! A tak miedzy nami, to niezaleznie co Niemiec powie i tak sie Tobie i innym "patriotom" nie spodoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariola9915 Re: do mimi IP: *.pool80180.interbusiness.it 05.07.06, 10:53 Cala prasa wloska,angielska i tylko nie niemiecka rozpisuje sie na temat,ze NIEMCY TO CHAMY,znasz angielski lub wloski to poczytaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi prasa angielska i wloska IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.07.06, 11:08 No wlasnie Mariola, jakies przyklady. Wloskiego nie znam. A wypocin typu Sun i Mirror nie czytuje. Ale sypnij paroma przykladami, moze sie przekonam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariola9915 Re: prasa angielska i wloska IP: *.pool80180.interbusiness.it 05.07.06, 11:22 NIC CI SYPAC NIE BEDE,DO NAUKI,PRASA ANGIELSKA TO NIE TYLO SUN I MIRROR.A TY ZNASZ NIEMICKI? TO DOBRZE BO WIEKSZOSC LUDZI BRZYDZI SIE TYM JEZYKIEM.a WE WLOSZECH GDZIE CI CO ZATYKAJA SOBIE NA CO DZIEN PAROWAMI Z KISZONA KAPUSTA BEDA PLACILI TRZY RAZY TYLE ZA PIZZE.MOWI CI TO COS? Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: prasa angielska i wloska 05.07.06, 13:06 I wyszlo szydlo z worka . jezykow nie znasz , czytac to moze umiesz troche po polsku , ale jedyne co czytujesz to "brawo Girl" i komiksy . Po co wcinasz sie w dyskusje skoro nic nie masz do powiedzenia ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARIOLA9915 Re: indianski IP: *.pool8248.interbusiness.it 05.07.06, 14:09 Spieprzaj dziadu,bo to ty nie masz nic do powiedzenia ignorancie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joey Nie objektywnie oceniacie mecz IP: *.ipt.aol.com 05.07.06, 14:19 Zabraklo Niemcom 2 minut. Wszystko zalezalo od tego kto potrafi wykorzýstac swoje szanse. Niemcy mieli pare szans, ale nie trafiali w bramke (Podolski, Schneidr). Na tym poziomie pilki trzeba nawet jedyna szanse jak sie zdazy wykorzystac by zasluzyc na godnego mistrza swiata. Dla niemcow w sumie i tak sukcesem jest ze zostali medalistą mundialu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B.I.G Re: do mimi IP: *.icpnet.pl 05.07.06, 11:37 Bo tak jest :) Nie potrafia grac fair co bylo widac wczoraj jak wlosi wybili pilke grajac fair a niemcy jej nie oddali. Z pomoca sedziego kazdy moze dojsc daleko... przygoda niemcow powinna zakonczyc sie juz w meczu z argentyna, ale oczywiscie sedzia jest super i nie pozwoli gospodarzom tak wczesnie odpasc, w koncu musza byc na medalowym miejscu wiec juz wiecie kto bedzie mial 3 miejsce :) pozdrawiam. FORZA ITALIA!!! AUFWIEDESEHEN SZWABEN :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi nagonka???? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.07.06, 10:47 Nagonka w prasie niemieckiej???? A czyja druzyna ma wspierac prasa niemiecka? Chinska??? To nie nagonka. Wczoraj wszyscy gratulowali Wlochom, Niemcy w przeciwienstwie do Argentynczykow nie rzucili sie do bojki. I nie porownuj Niemiec z 1936 roku do tych z 2006 roku. Chyba dawno tego kraju nie odwiedziles. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyyh Re: nagonka???? IP: *.pcz.czest.pl 05.07.06, 10:56 Gość portalu: mimi napisał(a): > I nie porownuj Niemiec z 1936 roku do tych z 2006 roku. A co, chwilowo cos sie zmienilo? A skad wiesz jak sie zmieni do roku 2036. Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: nagonka???? 05.07.06, 11:09 Nie lam sie , przynajmniej beda nowe odcinki czterech pancernych . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majofonez Piękne widowisko! IP: *.centrala.kaczmarski.pl 05.07.06, 10:39 ja w przeciwieństwie dowiększości polskich"kibiców"zasiadłem do oglądania bez faworyta-całkowicie otwarty na rozwój wydarzeń i...nie zawiodłem się!Absolutnie najlepszy mecz tych niezbyt pasjonujących mistrzostw!przegrana Niemców nie jest dla mnie jakimś triumfem-wręcz przeciwnie,uważam że grali wręcz zajebiście!!! włosi strzelili 2 nie pozostawiające złudzeń gole i bomba!Przynajmniej nie z karnego,czy po błędzie sędziego!! zobaczymy co będzie dzisiaj,bo apetyt mam rozbudzony do granic możliwości!! Viva football!! Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Piękne widowisko! 05.07.06, 10:46 Niemcy poznali smak tego co my poznalismy w Dortmundzie . Tyle ze niemcy zrobily to z klasa . Az zal sciska gdy porowna sie obydwa zespoly . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alienor Re: Niemcy z Kehlem i Borowskim, Włosi z Materazz IP: *.crowley.pl 05.07.06, 10:49 Zaczynaja mnie irytować te różnice w komentarzach Panów Dziennikarzy i Komentatorów przed meczem i w trakcie a po. Cały czas czekalismy na "spotkanie dwóch bardzo silnych drużyn", w trakcie meczu "spotkanie było wyrównane", ale po meczu jakoś sie tak zrobiło, że Włosi "cały czas byli wyraźnie lepsi", a "Niemcy straszliwie pudłowali". Proponuje zapisywać sobie, co się mówiło, zeby potem nie brzmiec śmiesznie. Oglądałam mecz i widziałam, że obie drużyny były doskonałe, Niemcy i Włosi przez cały mecz mieli dużo akcji pod bramką przeciwnika, Włosi też pudłowali, a Niemcy, podobnie jak przeciwnicy, mieli kilka akcji bardzo niebezpiecznych, takich, że Włosi tylko fuksem nie stracili bramki. Odpowiedz Link Zgłoś
gelimer Podloski był polskim sabotażystą. 05.07.06, 10:50 Dlatego Niemcy przegrali. To był spisek mający na celu zdyskredytowanie Niemców. Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Podloski był polskim sabotażystą. 05.07.06, 10:52 a wszysko bylo oplacone przez mosad . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sceptyk Re: Podloski był polskim sabotażystą. IP: 195.136.151.* 05.07.06, 10:55 W rzeczy samej. Niemcy, postępujący zawsze kryształowo czysto, znowu ulegli międzynarodowem spiskowi mającemu na celu odebranie im tytułu. Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Podloski był polskim sabotażystą. 05.07.06, 11:07 To dlatego ze "caly swiat" sprzeciwia sie gazrurce pod baltykiem . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sceptyk Cały świat ma gazrurke w d. Niemcy są uczciwi IP: 195.136.151.* 05.07.06, 11:15 A uczciwego wszyscy zawsze chcą oszukać. Choćby ci wredni Polacy podsyłając im kreta Podolskiego i Włosi, którzy to niehonorowo wykorzystali. Jedyna Argentyna padła porażona blaskiem tej uczciwości. Ale nie wytrzymala do końca, wszczynając bójkę powodowana zazdrością o ten niezłomny kodeks honorowy z którego od wieków znani są Niemcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slazak PL nigdy nie wyjdzie z grupy che che che IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 12:10 nawet gdyby trenowaly ich polaczone sztaby trenerow z Lipopim i Hidingiem na czele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibic Re: PL nigdy nie wyjdzie z grupy che che che IP: 195.136.151.* 05.07.06, 12:13 Nawet gdyby tak było to trzeba jeszcze przekupić sędziego. Tak jak twoi bracia zza Odry, którym czyścisz kible. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slazak Re: PL nigdy nie wyjdzie z grupy che che che IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 12:19 Przekupstwo i korupcja to specjalnosc wlasnie w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibic Re: PL nigdy nie wyjdzie z grupy che che che IP: 195.136.151.* 05.07.06, 12:35 Sądzisz więc że sędzia w meczu Niemców z Argentyną robił to tak z powszechnej na całym świecie sympatii dla twoich braci, którzy z miłości do swoich ziomków na Śląsku zapraszają ich do czyszczenia swoich toalet? Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: PL nigdy nie wyjdzie z grupy che che che 05.07.06, 13:09 Biedaczku . zas polakow los pokaral i wszyscy byli przeciwko nim . Niemcy kupili mecz , Ekwador tez - dzieki Boku Kostaryka nie miala na to kasy . Odpowiedz Link Zgłoś
wraczek Re: PL nigdy nie wyjdzie z grupy che che che 05.07.06, 13:14 Niemcy piłkarsko byli lepsi od Plaków którzy zagrali jak cioty. Ten system jest chory i musie się najpierw zawalić. Ale Niemcy też mają regres w swojej piłce i najbardziej przeciętne od dziesięcioleci drużyny. Przepychanie ich na mundialu nie zrobi z nich wunderteamu a Niemcom brak pokory i w zadufaniu zapominają o realiach. Sieg ueber alles. Bez względu na metody. Dobrze, ze Włosi trochę nauczyli ich pokory. Przyda się to Niemcom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slazak Re: PL nigdy nie wyjdzie z grupy che che che IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 13:52 Powszechne mniemanie ze sedzia sprzyjal Nimcom to brednie i to klamliwe w koncu polacy w klamstwach i nieprawdziwej propagandzie maja mistrza swiata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sia la la la 04.07 Re: PL nigdy nie wyjdzie z grupy che che che IP: *.chello.pl 05.07.06, 16:42 Gość portalu: Slazak napisał(a): > nawet gdyby trenowaly ich polaczone sztaby trenerow z Lipopim i Hidingiem na cz > ele. a kto to jest Lipopi????? owczarek niemiecki????? Odpowiedz Link Zgłoś
rafikman Szkoda mi niemców, byli świetni... 05.07.06, 10:54 ..włosi tak samo - dwie godne drużyny zagrały w półfinale ale to powinien być raczej finał. Prawdziwy kibic piłkarski potrafi docenić klase rywala ktokolwiek by to nie był. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: Szkoda mi niemców, byli świetni... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.07.06, 11:04 Rafikman, wreszcie ktos przemowil tu ludzkim glosem! Szkoda mi Niemcow, bo na prawde chcialam zeby gospodarze zostali Mistrzami. Jak w 1974 i jak Francja w 1998. Moja kolezanke, ktora jest Francuzka kibicowala Niemcom bo tez chciala zeby gospodarze zostali Mistrzami. Teraz jest za Francja. Niech Zidane pokaze co umie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J. Re: Szkoda mi niemców IP: *.chello.pl 05.07.06, 12:32 Gość portalu: mimi napisał(a): > Szkoda mi Niemcow, bo na prawde > chcialam zeby gospodarze zostali Mistrzami. Jak w 1974 i jak Francja w 1998. > Moja kolezanke, ktora jest Francuzka kibicowala Niemcom bo tez chciala zeby > gospodarze zostali Mistrzami. W 1990 Włosi byli gospodarzami, czy też życzyłaś in wtedy tytułu? Ja nie, bo uważałem, że jeśli ktoś raz już skorzystał z przywileju "gospodarskiego mistrzostwa" (Włosi organizowali imprezę w 1934 i wygrali, w niezbyt czysty sposób) - to starczy. Zasada, że gospodarzom nawet ściany sprzyjają jest jedną z mniej sympatycznych cech Mistrzostw FIFA i dziwie ci się, że ją popierasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biedron przeciez to berman nie zaden borowski IP: *.gl.digi.pl 05.07.06, 11:09 z niego taki polak jak z tego reprezentanta niemiec... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adamdarek01 Re: Niemcy z Kehlem i Borowskim, Włosi z Materazz IP: *.red.bezeqint.net 05.07.06, 11:11 zgadzam się ze zdaniem Pele,Niemcy-Italia,najlepszy mecz Mundialu,do tych czas. 0-2 w ostatnich 3-ch minutach,Cud! Niemcy grali o wiele brutalniej od Włochów, Arbiter nie był szczytem sprawiedliwości,w wielu wypadkach trzymał stronę Niemiecką,to nie ładnie panie sędzio,bo pana zdegraduję. Osobiście jestem zadowolony,że Italia wygrała bo byli lepsi i sprawiedliwość wzięła górę,brawo Italiano!!! Odpowiedz Link Zgłoś
4litery Re: Niemcy z Kehlem i Borowskim, Włosi z Materazz 05.07.06, 11:11 Go, Broncos! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B.I.G FORZA IP: *.icpnet.pl 05.07.06, 11:16 Cammoranesi nie podal reki a o tym ze szwaby nie oddaly pilki po tym jak ja wlosi wybili grajac fair-play to juz szanowny pan redaktor nie raczyl wspomniec... WON Z SZWABAMI!!! FORZA ITALIA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xedos Re: FORZA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 11:25 Racja niemcy to bałwany,ilez można tak przechodzic przypadkiem,nie umiejąc grac w piłke.Gdyby nie fakt ze mistrzostwa byly w niemczech,to nawet z grupy by nie wyszli.Ze tak daleko zaszli niech podziekują sedziemu ktory sedziował cwiercfinal z argentyna.Szwaby WON! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: FORZA IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.07.06, 11:49 Xedos przeczytaj co napisales i zastanow sie nad logika twojej wypowiedzi. Niemcy wygrali wszystkie mecze. Czyli co mieli wszystkich sedziow w kieszeni??? Glownych i liniowych. Dwa lata temu niemiecka druzyna moze jeszcze nie umiala kopac pilki, ale sie w dwa lata nauczyla. W przeciwienstwie do druzyny polskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łosiu Re: Niemcy z Kehlem i Borowskim, Włosi z Materazz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 11:33 Super!! Niemcy nie zdobędą mistrzostwa!! s12.bitefight.pl/c.php?uid=15974 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: burak Re: Niemcy z Kehlem i Borowskim, Włosi z Materazz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 11:36 niemieckie kartofle rozsypały sie pod włoskim sosem a nazistowska buta uległa faszystowskiej pewności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niemcy na zawsze Re: Niemcy z Kehlem i Borowskim, Włosi z Materazz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 11:37 ale nuie macie honoru a tu jest slask a nie polska teren wam niesprawiedliwie podarowany po wojnie OJCZYZNA SLAZAKOW NIEMIECKICH jak KLOSE PODOLSKI DUDEK? a wasze miejscie to tam za bugiem , jeszcze jeden polaczek dumny z tego co ma to znaczy z gowna nasi zeszli z murawy z duma i wiedza ze potrafia , wlochy 3*MS niemcy 3*MS a wasza druzyna DNO jak ten caly wasz kraj , rzad i wszystko zyjecie tylko z laski innych panstw co u was inwestuja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B.I.G Re: Niemcy.... do slazaka... IP: *.icpnet.pl 05.07.06, 11:51 Jak sie tak meczysz w Polsce to wypier... to szwabow bedziesz im podcieral dupe za 5euro, ja chociaz moge byc dumny z naszych kibicow bo to co wczoraj pokazali niemieccy to jest DNO!!! co chwile gwizdy jak Italia byla przy pilce, czy to jest fair i ladnie?? Chamstwo i wszystko co najgorsze (czyt. SZWABY) to pokazali wczoraj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slazak Re: Niemcy.... do slazaka... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 12:11 wystarczy popatrzec na mecze ligowe w PL i wszystko wiadomo. che che che Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TYLKO POLSKA Re: Niemcy z Kehlem i Borowskim, Włosi z Materazz IP: *.chello.pl 05.07.06, 16:29 niemcy na zawsze będą chamami i wieśniakami CEDYNIA 972 - GRUNWALD 1410 - DORTMUND 2006 WIECZNA CHWAŁA POLSKIM I WŁOSKIM BOHATEROM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TakaJedna Wasze wypowiedzi to ŻENADA!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 11:52 Tego się czytać nie da- Niemcy są tacy, siacy i owacy...A potem Polaczki sie dziwią, że niemeckie gazety nie mają o naszym kraju najlepszego zdania. Cała Europa nie smieje się z Niemców, ale z POLAKÓW!!! Obudzćie sie wreszcie, bo druga wojna skończyła się 60 lat temu, a Hitler nie zyje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B.I.G Re: Wasze wypowiedzi to ŻENADA!!! IP: *.icpnet.pl 05.07.06, 11:58 Ale jakis powod dla ktorego wypowiedzi sa takie a nie inne musi byc wiec Niemcy tez nie sa swieci :) WIec historie pozostaw specjalista od historii tu sie rozmawia o pilce i meczach w ktorych NIemcom pomagali sedziowie, a ich kibice zachowywali sie jak prostacy... trzeba bylo wczoraj mecz ogladac Pani "taka jedna" i posluchac tych gwizdow. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: Wasze wypowiedzi to ŻENADA!!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.07.06, 12:03 zeba bylo wczoraj mecz ogladac Pani "taka > jedna" i posluchac tych gwizdow Mecz ogladalam, 1. polowe na kanale austriackim, druga na niemieckim ZDF. Gwizdy byly, A jakze. To pilka nozna a nie golf. Tu sie gwizdze. Byli u siebie. Dopingowac druzyne mozna i trzeba. Oby Polska, jesli zostanie gospodrzem Euro 2010, umiala tak zorganizowac ta impreze jak zrobili to w Niemczech Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bLEKOTA Re: Wasze wypowiedzi to ŻENADA!!! IP: *.chello.pl 05.07.06, 12:07 jak już to EURO 2012 niemiecki tępaku!!! WLOCHY URATOWAŁY MUNDIAL!!!!!! CAŁA EUROPA SZALEJE Z RADOŚCI!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: Wasze wypowiedzi to ŻENADA!!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.07.06, 12:15 biorac pod uwage twoj belkot, mam jednak nadzieje ze gospodarzami euro 2012 nie zostaniemy. Po co robic sobie dodatkowy wstyd? Wlosi uratowali MUNDIAL - swoimi aktorskimi zagrywkami w meczu z australia??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B.I.G Re: Wasze wypowiedzi to ŻENADA!!! IP: *.icpnet.pl 05.07.06, 12:32 AUSTRALIA pojechala do domu, NIemcy tez, nie wjezdzaj na aktorskie zagrywki wlochow, jestem ciekaw co Ty bys robila jakby Ci ktos delikatnie pyknal z koreczka metalowego... fiu fiu polamana. Dlaczego nic nie powiesz o sedziu ktory nie przyznal argentynie karnego podczas meczu?? Karny ewidentny szwaby do domu mecz wczesniej. Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Wasze wypowiedzi to ŻENADA!!! 05.07.06, 13:26 "Dlaczego nic nie powiesz o sedziu" Co za gamonie . Skad sie biora tacy "polacy" ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Wasze wypowiedzi to ŻENADA!!! IP: *.icpnet.pl 05.07.06, 18:34 Sam jestes gamoniem i pizdzielcem w skrocie: gon sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slazak Re: Wasze wypowiedzi to ŻENADA!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 13:55 Dlaczego nic nie powiesz o sedziu ktor > y > nie przyznal argentynie karnego podczas meczu?? Karny ewidentny Niemcom tez nalezal sie karny na faulu na Ballacku w meczu z Argentyna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slazak Re: Wasze wypowiedzi to ŻENADA!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 12:14 > Ale jakis powod dla ktorego wypowiedzi sa takie a nie inne musi byc wiec Niemcy > tez nie sa swieci :) WIec historie pozostaw specjalista od historii tu sie jakim specjalista od historii ci specjalisci to falszeze historii > rozmawia o pilce i meczach w ktorych NIemcom pomagali sedziowi polackie Klamstwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do takiej jednej! Faktycznie jestes taka jedna, nie napisze jaka, bo IP: *.chello.pl 05.07.06, 12:29 mnie wykasują. Niewątpliwie jesteś przede wszystkim głupia. Dzisiejsi Niemcy sa dziecmi lub wnukami tych mordercow z lat 30-tych. W dupie mam z kogo sie smieje Europa. Wole jak sie ze mnie smieja niz pokazuja na mnie palcem z obrzydzeniem. Wole byc nazywany polaczkiem niz krautem od doktora Mengele. Takie psity jak ty jezdza do Niemiec i robia z siebie posmiewisko jako gastarbeiterki. Przyzwoity Polak nie musi i nie chce pracowac u Niemcow. Wystarczy, ze jego dziadkowie tam pracowali a niemieccy zlodzieje nadal im nie zaplacili! I jeszcze jedna rzecz ,,taka jedna" kretynko, gdyby przez te 60 lat, ktore sa dla twojego mozdzku takie odlegle, kazdego dnia zabijano 100 niewinnych cywili to liczba zabitych wynioslaby 2miliony 190 tysiecy zabitych. Potrzeba wiec zafajdana moralizatorko oburzona polska niechecia do Niemcow przynajmniej jeszcze 273 lat, zeby uzbierala sie liczba zamordowanych ludzi przez dobrych niemcow, co maja takie ladne czyste uliczki. Wole wiec byc polaczkiem i moc chodzic z podniesionym czolem niz w jakimkolwiek stopniu miec cokolwiek wspolnego z czymkolwiek niemieckim! A tobie tania zdziro radze dolaczyc do folksdojczow z niemieckiej druzyny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B.I.G Re: Faktycznie jestes taka jedna, nie napisze jak IP: *.icpnet.pl 05.07.06, 12:35 Cudownie to ujales :) jestem jak najbardziej za i to sa FAKTY a nie domysly i glupoty "takiej jednej" pozdro piekna :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: Faktycznie jestes taka jedna, nie napisze jak IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.07.06, 12:54 Karny dla Argentyny, moglby byc tez karny dla Niemcow:) Wasze teorie spiskowe sa po prostu smieszne. Taki jest juz sport, jeden przegrywa jeden wygrywa. Pewnie ze Niemcy nie skalcza teraz z radosci, ale tez nie skacza nikomu do gardla. A FIFA wlasnie przyznala bledy przy podejmowaniu decyzji o dyskwalifikacji Fringsa. Dzisiejsi Niemcy to potomkowie mordercow z 2 wojny? No tak wiec wlosi sa potomkami faszystow (poczytaj sobie w wojnie wlosko-abisynskiej), hiszpanie chyba tez, szwedom zawdzieczamy potop, rosjanom 50 lat komunizmu, amerykanie zabijali Indian i kolorowych, Napoleon mial nas gdzies itd, itd. I wierz mi nie pracuje tu jako "Gastarbeiterka". Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Faktycznie jestes taka jedna, nie napisze jak 05.07.06, 13:21 I tak prze nastepnych 200 lat bedziecie siedzieli na dupach i uzalac sie nad soba . Powspominajcie czasy piastow i jagielonow aby sie dowartosciowac . Bezwartosciowe dno zerujace na tym co zrobil dziadek . sami nie nadajecie sie do niczego . Odpowiedz Link Zgłoś